Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
La Salina
La Salina - Issa Grand Blanc de Blancs Spumant Alb Brut - 0.75L, Alc: 11.65%
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 11.65%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.
Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.
ASPECT: Galben-pai, cu efervescență persistentă.
MIROS: Elegant și rafinat, cu note de citrice (lămâie, grapefruit), măr verde și pere, completate de accente florale delicate și o ușoară tentă minerală. Se simte un iz subtil de pâine prăjită, datorat metodei de vinificație.
GUST: Proaspăt și vibrant, cu perlaj fin și persistent. Aciditatea crocantă aduce vivacitate, iar aromele de fructe albe, citrice și flori se împletesc armonios cu o mineralitate subtilă. Finalul este curat, lung și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent pentru mesele festive, alături de fructe de mare, pește alb, sushi, aperitive fine sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
145,20 RON Începând cu: 130,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ornellaia
Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.
Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual în lădițe de 15 kilograme, sortați în două rânduri pe masă, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Mustul din fiecare soi este fermentat alcoolic în cisterne din oțel separate, la temperatura de 26-30°C timp de o săptămână. Fermentarea este urmată de macerare timp de 15 zile. Pentru fermentarea malolactică vinul este ținut în diferite butoaie de stejar după următoarele proporții: 70% în butoaie noi și 30% în butoaie folosite odată. Vinul este ținut în baricuri, în pivnițele Ornallaia timp de 18 luni. După 12 luni de maturare are loc asamblarea soiurilor, apoi cupajul este tras din nou în baricuri pentru încă 6 luni. După îmbuteliere vinul este învechit încă 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Complex și intens, cu arome de fructe negre bine coapte (coacăze, mure, prune), completate de note de violete, tutun fin, ciocolată amară și accente condimentate de piper și vanilie.
GUST: Puternic și elegant, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Structura este amplă, susținută de o aciditate echilibrată și de un alcool armonios. Aromele de fructe negre și condimente se prelungesc în gust, unde apar și nuanțe de cafea și lemn nobil. Final lung, catifelat, cu mare potențial de învechire.
ASOCIERE CULINARĂ: O potrivire rafinată pentru mesele cu fripturi de vită maturată, miel la cuptor, preparate de vânat sau brânzeturi tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.329,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Rusalca Alba 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, RIESLING
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.
Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.
Gamele Oprișor sunt inspirate de mituri și legende din folclorul românesc: Rusalca este un pește care se transformă în femeie și colindă pe malul lacurilor în căutarea unor bărbați pe care să îi atragă în adâncuri.
ASPECT: Galben-pai strălucitor, cu nuanțe verzui.
MIROS: Un buchet aromatic complex și seducător. Se disting arome de fructe albe (piersică, pară), citrice (lămâie verde, grapefruit) și flori albe. Aromele distincte ale Riesling-ului (flori albe, note minerale) se împletesc cu notele tropicale și vegetale de la Sauvignon Blanc și cu onctuozitatea soiurilor Pinot Gris și Chardonnay.
GUST: Plin de viață și echilibrat, cu o aciditate crocantă și bine integrată. Aromele și mineralitatea compun un buchet savuros. Vinul are o structură bună, un corp mediu și postgust pe măsură, proaspăt și fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Complexitatea cupajului oferă mai multe alegeri culinare. Pește și fructe de mare: somon la grătar, creveți cu usturoi, scoici, piept de pui cu sos cremos, pui la cuptor cu ierburi aromatice, preparate asiatice, cum este sushi, preparate Thailandeze cu arome de lemongrass și ghimbir. Brânzeturi proaspete (burrata, mozzarella), brânzeturi moi cu mucegai (Brie, Camembert).
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
70,18 RON Începând cu: 63,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Rose (FN+PN+Sy) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Roz pal cu tente somon.
MIROS: Intens și expresiv, dominat de arome de fructe roșii (zmeură, frăguțe și căpșuni de grădină), completate de note subtile de cireșe albe și flori de primăvară. La aerare, apar accente fine de citrice (grapefruit roz) și un vag iz mineral.
GUST: Atac proaspăt și energic, cu o aciditate crocantă ce conferă suplețe și dinamism. Aromele fructate se confirmă în gust, cu zmeură și căpșuni în prim-plan, urmate de o ușoară nuanță de pepene roșu. Textură catifelată, corp mediu și un final persistent, ușor mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu preparate de vară – salate cu fructe de mare, sushi sau sashimi, paste cu legume și creveți, brânzeturi proaspete (ricotta, mozzarella), dar și cu preparate tradiționale ușoare precum plăcinte cu brânză și verdețuri.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Vinul de Fetească Neagră din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Arome tipice de Fetească Neagră: vișine coapte, prune uscate și fructe de pădure negre. Se fac remarcate note subtile de condimente dulci (scorțișoară, cuișoare) și o tentă discretă de lemn datorată maturării. La aerare apar nuanțe fine de ciocolată neagră și tutun.
GUST: Atac catifelat, cu taninuri fine, bine coapte și o aciditate echilibrată ce conferă prospețime. Aromele de vișine și prune se regăsesc clar pe palatin, completate de accente de piper negru și vanilie. Corp mediu spre plin, cu o textură rotundă și un final persistent, ușor condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Fripturi de vită sau miel la cuptor, tocănițe de vânat, sarmale în foi de viță, dar și brânzeturi maturate (cașcaval afumat, telemea maturată).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Gitana
Gitana - Premium - Lupi (CS+M+S) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SAPERAVI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.
În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens și profund, cu nuanțe de granat la margine. Textura pare densă în pahar.
MIROS: Un buchet aromatic complex și bogat. Se deschid arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, urmate de note de prune uscate și stafide. Odată ce vinul se oxigenează, apar notele de condimente dulci (vanilie, scorțișoară), ciocolată neagră, tutun, piele și o notă discretă de vegetație pământie.
GUST: Corpolent și catifelat, cu taninuri coapte și bine integrate. Aduce în prim-plan fructele negre, care se împletesc cu notele de vanilie, cafea prăjită și un final ușor picant. Postgust fructat, lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate tradiționale românești: tochitură, sarmale cu carne de porc, preparate din carne roșie: fripturi de vită și miel la cuptor, preparate vânătorești din carne de mistreț sau cerb, brânzeturi maturate (cașcaval afumat, parmezan, brânzeturi tari cu mucegai).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
174,05 RON Începând cu: 156,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Spumant rose demisec - 0.75L, Alc: 9.5%
REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO, GLERA, BRANCHETTO
VOL. ALC.: 9.5%
VIN SPUMANT ROSE DEMISEC. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Inspirat de regiunea viticolă Piedmont, Martini a creat acest spumant rose, elegant, din trei varietăți locale ce oferă un ingredient nelipsit pentru relaxare într-o seară caldă de vară. Îl puteți savura ca aperitiv, un spumant răcoritor alături de preparate ușoare sau un ingredient nelipsit la cocktail-urile pe bază de vinuri spumante.
ASPECT: Roz delicat cu accente de căpșuni. Strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Plin de prospețime, intens, floral și fructat. Trandafirii sălbatici, socul, căpșunele și murele aduc mireasma matinală a unei grădini de vară.
GUST: Puternic fructat de căpșuni, caise și mure. Aciditate medie, structură aromatică lejeră și post gust de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat foarte rece în sezonul cald. Un foarte bun aperitiv urmat de fructe de mare cu sosuri, feluri principale din carne de pește slab pe grill cu legume sote.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
65,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Gemini Nativ Alb (SB & FA) 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Gama Tabu crește armonios cu o nouă ediție denumită Nativ, iar unul dintre primele vinuri este acest cupaj alb din soiurile Sauvignon Blanc și Fetească Albă, cultivate în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. Vița de vie este sub înfluența climatică a Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănită de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome vibrante de citrice (lime, grapefruit), fructul pasiunii și flori de soc. Acest melange tropical este completat de note vegetale de ierburi proaspăt culese la începutul verii.
GUST: Vivace, cu o aciditate ridicată și o structură crocantă. Gustul de citrice este proeminent, iar postgustul este proaspăt și mineral (calcaros).
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros oricând, simplu sau alături de salate cu brânză de capră, fructe de mare, pește la aburi și sparanghel.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Perelada - Chivite
Chivite - Vina Salceda - Reserva Rioja DOC, roșu 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2011
REGIUNE / ȚARĂ: DOC RIOJA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, GRACIANO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra. Vinurile sunt produse din soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri clasice europene (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
ASPECT: Granat, cu accente purpurii.
MIROS: Acest vin a fost maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar, de aceea, aduce în buchet rafinamentul Lumii Vechi, definit de soiurile spaniole Tempranilo şi Graciano. Cupajul aduce cupaj arome puternică de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.
GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după rețete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).
35,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Perelada - Chivite
Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.
Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, cand a fost sărbătorit primul export de vin din 1860. Gama Coleccion reflectă calităţile unice ale solului pe care este cultivat soiul Chardonnay cât şi profilul aromatic unic al fiecărui vin din acest soi, produs an de an.
ASPECT: Galben-pal, cu accente verzui.
MIROS: Aromă intensă, complexă, de drupe albe întrepătrunse de flori, citrice şi, pe fundal, note din alune de pădure, fum subţire şi stejar.
GUST: Simţurile sunt cuprinse de arome voluptoase, perfect echilibrate în textură şi compoziţie. Alături de acestea, semnătura vibrantă de Chardonnay baricat rămâne pe papile fermecătoare şi impetuoasă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spaniol ce merită învechit cu grijă în aşteptarea unui ospăţ cu preparate din carne de peşte, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromatice, pregătite la cuptor. Este un bun prieten al preparatelor vegetariene sau vegane şi al brânzeturilor tari şi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
158,44 RON Începând cu: 142,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Ca' De' Rocchi - Bardolino DOP, Chiaretto 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: BARDOLINO DOP - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORVINA, RONDINELLA, MOLINARA
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Ca' De' Rocchi este una dintre cramele familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle anual.
Pentru acest vin au fost culeși struguri de pe cele 12 hectare ale podgoriei Tenuta Valleselle, aflată pe dealurile zonei Bardolino, cunoscută pentru vinurile roșii clasice, cu certificare DOC (Denumire de Origine Controlată). După recoltă, strugurii au fost presați ușor (pentru a se obține culoarea rose, deschisă), apoi fermentați la temperaturi cuprinse între 14 - 16°C. timp de 10 - 15 zile. Pentru a echilibra prospețimea aromelor, după fermentare vinul a fost maturat pentru scurt timp în cisterne din oțel inoxidabil.
ASPECT: Roz-perlă.
MIROS: Arome persistente de fructe roșii, dominate de zmeură și cireșe sălbatice.
GUST: Moale, proaspăt și foarte energic, cu note fructate și tanini foarte moi ce dau un post gust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose excelent pentru preparatele cu carne albă, pește, paste și orez risotto.
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.
67,76 RON Începând cu: 59,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Regnard
Regnard - Chevalier Montrachet AOC, Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2003
REGIUNE / ȚARĂ: CHEVALIER-MONTRACHET AOC - BOURGOGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.
Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.
Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.
ASPECT: Galben-auriu, intens și strălucitor.
MIROS: Un vin cu parfum complex, dominat de fructe exotice, soc și iasomie.
GUST: Rafinat, fructat (pere, ananas, banane, pepene galben și citrice). Vinul alunecă ușor, păstrează o aciditate medie și un post gust mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent, sau un companion respectabil la mesele cu salate ușoare de vară, cu fructe, file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare).
1.857,59 RON Începând cu: 1.625,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lynch-Bages
Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Lynch Bages se află pe lotul de pământ numit Batges, la intrare în comuna Pauillac din regiunea Bordeaux. Deşi sunt documente care atestă proprietatea, în secolul XVI, în această zonă viticultura a apărut 100 de ani mai târziu şi au aparţinut lui Thomas Lynch, un negustor cu origini irlandeze.
Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris. În anii 1930, o parte din domeniul Lynch Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes. În prezent familia Cazes oferă unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Bordeaux. Fie că sunt cupaje roşii sau albe, vinurile sunt produse tradiţional, cu tehnologie modernă şi maturate în butoaie din stejar, aflate în pivniţa vechiului domeniu din Pauillac.
Vinurile Lync Bages cu denumire de origine controlată sunt în majoritate roşii (cupaje tradiţionale din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot), urmate de cupajele albe din cele mai bune soiuri franțuzești.
ASPECT: Roşu-rubiniu intes cu reflexii violet.
MIROS: Parfumul este precis, un pic serios la început şi foarte timid. După câteva minute se deschide cu un mix de fructe roşii şi negre, lemn de cedru şi tutun.
GUST: Pe papile are un corp mediu, cu tanini fini, arome liniare de fructe concentrate pe armonie şi intensitate. Acum, vinul are toată maturitatea pentru a atrage cu aromele sale şi mai adânci, şi mai robuste, cu final astringent, dar savuros şi post gust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar, vită, porc, miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).
1.062,86 RON Începând cu: 930,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac AOC, Grand Cru Classe, rouge Magnum 2018 - 1.5L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: O culoare intensă, roșu-rubiniu, aproape opacă.
MIROS: Un buchet bogat și puternic, cu arome concentrate de fructe negre coapte (mure, cireșe negre), împletite cu note de moka, ciocolată neagră și condimente prăjite.
GUST: Un vin corpolent și opulent, cu un miez dens de fructe și taninuri puternice, dar bine integrate. Vinul se remarcă prin concentrație și un final lung, memorabil. Formatul magnum contribuie la o evoluție lentă și elegantă în timp.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie, legume la cuptor, coaste de porc la grătar, cartofi gratinați cu mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
1.210,00 RON Începând cu: 1.058,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac AOC, Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 - 1.5L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu intens.
MIROS: Parfumul foarte rafinat este oferit de cireșe și lichior din coacăze negre, însoțite de note fine din lemn dulce și condimente exotice.
GUST: Așezat bine pe papile, vinul anului 2014 aduce echilibrul aromatic, taninii bine definiți și aromele fructate din dulceață de casă. Post gustul menține o parte din aromele fructate ce îi oferă o persistență îndelungată, demnă de un cupaj roșu de Bordeaux.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie, legume la cuptor, coaste de porc la grătar, cartofi gratinați cu mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
1.210,00 RON Începând cu: 1.058,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac AOC, Grand Cru Classe rouge 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: O culoare intensă, roșu-rubiniu, aproape opacă.
MIROS: Un buchet bogat și puternic, cu arome concentrate de fructe negre coapte (mure, cireșe negre), împletite cu note de moka, ciocolată neagră și condimente prăjite.
GUST: Un vin corpolent și opulent, cu un miez dens de fructe și taninuri puternice, dar bine integrate. Vinul se remarcă prin concentrație și un final lung, memorabil. Formatul magnum contribuie la o evoluție lentă și elegantă în timp.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie, legume la cuptor, coaste de porc la grătar, cartofi gratinați cu mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
600,16 RON Începând cu: 525,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Culoare atractivă de un roșu dens cu nuanțe de violet.
MIROS: După o scurtă aerare cucerește cu o paletă de arome complexe, din care se evidențiază accentele de mure negre, afine și coacăze negre, însoțite de note lemnoase de cedru și santal.
GUST: Percepția inițială de rotunjime este susținută de taninii bine integrați și corpolență generoasă. Dezvoltă o bogată pleiadă de arome fructate și lemnoase extrem de expresive. Gustul final este lung, cărnos și echilibrat. Se face plăcut prin intensitate, fructozitate și condimente.ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
600,16 RON Începând cu: 525,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: O nuanță profundă de roșu granat.
MIROS: Un buchet elegant și complex, cu arome de coacăze negre, cassis și prune, completate de note de cedru, grafit și o notă subtilă de tutun.
GUST: Rafinat și echilibrat, cu o textură mătăsoasă și o structură tanică solidă. Aromele din gust reflectă complexitatea mirosului și creează un buchet complet, desăvârșit de un postgust lung și grațios.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit atât pentru un moment reflexie, o cină rmantică sau o masă mare, îmbelșugată cu preprate din carne roșie, friptură de miel, piept de rață, file de vită sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.
600,16 RON Începând cu: 525,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu intens.
MIROS: Parfumul foarte rafinat este oferit de cireșe și lichior din coacăze negre, însoțite de note fine din lemn dulce și condimente exotice.
GUST: Așezat bine pe papile, vinul anului 2014 aduce echilibrul aromatic, taninii bine definiți și aromele fructate din dulceață de casă. Post gustul menține o parte din aromele fructate ce îi oferă o persistență îndelungată, demnă de un cupaj roșu de Bordeaux.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
600,16 RON Începând cu: 525,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Clerc Milon
Chateau Clerc Milon - Pastourelle 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild. În nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța.
Pastourelle este cel de-al doilea vin al casei Clerc Milon certificat în 1855, după Expoziția Universală de la Paris, alături de alte vinuri selecte din regiunea Bordeaux. Pastourelle este o denumire inspirată de o povestea romantică a unui cavaler care întâlnește o păstoriță.
Acest vin este produs în stilul consacrat al Casei Clerc Milon. Strugurii sunt culeși în lăzi mici apoi presați pentru mustul pur ce este lăsat să fermenteze în cuve din stejar. După fermentare, vinul este maturat tradițional în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Se deschide cu un parfum expresiv de coacăze negre și lichior de cireșe, amestecat cu lemn de cedru și condimente.
GUST: Suculent și bine definit pe papile, Pastourelle aduce în plus note de maturare și tanini cremoși. Notele de tutun și mentă aduc un final lung și armonios.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, cartofi sau varză de Bruxelles.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).
338,80 RON Începând cu: 296,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR