Vinuri-Toate
-
Purcari
Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: TRAMINER
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Traminer de Purcari duce mai departe prestigiul vinurilor din Republica Moldova, printr-un monosoi vinificat tradițional în recipiente din oțel, fără influența lemnului de stejar. Lipsa aromelor lemnoase păstrează vinul proaspăt, intens și revigorant.
ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.
MIROS: Din terroir-ul cu temperaturi moderate al regiunii Ștefan Vodă, acest Traminer este înzestrat cu arome mai așezate din flori de ceai și flori proaspete ce vor evolua echilibrat.
GUST: Pe papile este direct, dar mai prelung decât ale varietăți, mulțumită aromelor dulci din dulceață de trandafir diluată și flori proaspăt culese după roua dimineții.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb răcoritor, potrivit la mesele cu salate de crudități, preparate din piept de pui, file de calcan gratinat cu orez negru și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
101,68 RON Începând cu: 91,51 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.
Fermecător prin nume și aromele sale complexe, soiul de struguri Shiraz este înconjurat de legende și povești adevărate: se spune că numele său vine din Iran, locul de origine este Franța, iar faima vinului obținut din acest soi vine din teritoriul îndepărtat al Australiei.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Adaptat foarte bine la terroir-ul regiunilor din Republica Moldova, Shirazu-ul este un soi condimentat din care a fost creată această ediție limitată, maturată în butoaie din stejar. Aromele primare ale vinului sunt cele de cafea, scorțișoară și piper roz.
GUST: Personalitatea vinului este definită de textura cu tanini eleganți, cireșe bine coapte și fructe de pădure. În post gust se păstrează fructele de pădure cu note de coacăze negre și afine.
ASOCIERE CULINARĂ: Shiraz este ușor de savurat la mesele cu preparate tradiționale din porc, carne de vită sau vânat, gătită la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi fermentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Far Niente
Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.7%
VIN ALB SEC. Far Niente este o cramă din Statele Unite ale Americii, regiunea California, orașul Oakville și a fost construită în 1885 de John Benson, unul dintre americanii care au participat la goana după aur din 1849 și unchi al faimosului pictor impresionist Winslow Homer.
După 60 de ani de pauză începută de prohibiția alcoolului în SUA, activitatea vinăriei Far Niente a fost reluată de Gil Nickel care a refăcut culturile de viță de vie și spațiile de producție după o muncă de 3 ani. În prezent crama Far Niente este un producător recunoscut de vinuri din Napa Valley mulțumită vinurilor sale de calitate, produse din soiurile clasice Chardonnay și Cabernet Sauvignon.
După ce a fost începută pivnița de la secolul al XIX-lea, Gil Nickel a început în anii ‘80 extinderea spațiului subteran cu o rețea de peșteri și amenajări potrivite amplasării butoaielor de stejar în care se țin la maturat vinurile albe și roșii.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Un Chardonnay din Lumea Nouă, definit de parfumul intens de smochine și flori de portocal.
GUST: Pe papile se concentrează cu textura mătăsoasă de pepene galben, nectarine și lămâie ce evoluează într-un post gust lung cu aromă de stejar rumenit.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu midii aburite, pui cu lămâie și ierburi mediteraneene, păstrăv prăjit. Textura minerală și crocantă anunță potențial de învechire.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
897,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Feteasca Regala DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Parfum de flori și piersici proaspete, revigorate de apă rece.
GUST: Un vin cu structură simplă, revigorant, cu aromă fructată de caise, ce lasă un post gust lung, energic.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la aperitive și feluri principale din carne de pasăre și miel.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru acest vin fermecător de Fetească Neagră strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea secundară (malolactică) timp de 6-8 luni.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Metamorfosis Fetească Neagră aduce o compoziție complexă cu cireșe negre și prune, amestecate cu piper și cuișoare afumate, rezultate din maturarea în contact cu lemn de esență tare.
GUST: Corpolența vinului este clară și reprezentativă pentru acest soi roșu din România. Textura așezată, cu tanini dulci și amărui asigură un gust final lung, fructat, sec, cu un procent de alcool foarte generos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex, recomandat la mesele cu friptură de porc la cuptor, sarmale și alte preparate tradiționale din carne de porc și vită.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,60 RON Începând cu: 32,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Galicea Mare
Galicea Mare - Elegance Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.
În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: O Fetească Neagră pură, cu arome generoase de prune, alune, marochin, tutun și condimente afumate.
GUST: Dulce-acrișor, cu o notă de fructe și rădăcini cu ton pământiu, menținut și de taninii fini ce lasă un post gust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită pentru mesele cu carne vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
204,49 RON Începând cu: 184,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Catleya Freamăt Rose este obținut din patru soiuri roșii. După presarea lentă, fără oxidare, pielița este lăsată în must pentru o macerație de câteva ore. Aceste procese inițiale ajută la extracția aromelor și culorii dorite. După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil vinurile proaspete sunt amestecate periodic cu drojdia rămasă timp de 2 luni pentru a dezvolta aromele naturale, specifice fiecărui soi.
ASPECT: Roz-pal.
MIROS: Un vin tânăr, cu perlaj parfumat de fructe roșii de livadă și fructe roșii de pădure.
GUST: Acidulat, cu arome de căpșune și piersici, completate cu notă florală.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor la mesele cu frigărui de pui cu legume la grătar și preparate din pește.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,15 RON Începând cu: 33,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
61,01 RON Începând cu: 54,91 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Galicea Mare
Galicea Mare - Martha Black Maiden (FN) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.
În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Buchet elegant cu arome de prune afumate, scorțișoară, vanilie discretă, coacăze negre și carmel sărat.
GUST: Corp mediu, cu aceleași arome de fructe roșii. Tanini echilibrați, aciditate medie și post gust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească Neagră maturată 18 luni în baricuri din stejar este bine venită la mesele cu vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
102,85 RON Începând cu: 92,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Spumant Alb Caii de la Letea Vol. I, Aligote Brut - 0.75L, Alc: 12.2%
.41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.
ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.
MIROS: Complex și elegant, cu arome rafinate de fructe roșii coapte (căpșune, zmeură, cireșe), nuanțe discrete de citrice confiate și piersică albă, completate de accente florale fine și note subtile de condimente și vanilie.
GUST: Textură catifelată și amplă, cu un echilibru perfect între prospețime și complexitate. Fructele roșii și albe se împletesc cu tonuri minerale, delicate atingeri lemnoase și o aciditate vibrantă. Final lung, sofisticat și persistent, cu eleganță remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea perfectă pentru cine rafinate, alături de homar, pește nobil, preparate asiatice fine sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
450,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Prince Matei
Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Prince Matei se află în Dealu Mare, în jurul dealurilor Tegăneanu și Zorilor, pe o suprafață de 70 de hectare, plantată cu viță de vie bătrână de peste 40 de ani. Producția vinurilor Prince Matei a început în 1998, după aproape 25 de ani de activitate vinificatorul a înțeles că cele mai bune vinuri sunt obținute prin îngrijirea viței de vie și utilizarea tehnologiei moderne.
Portofoliul Prince Matei este alcătuit din două game excepționale (Domeniile Prince Matei și Bistrot), completate de vinuri semnătură. Fiecare dintre cupajele și monosoiurile Prince Matei reprezintă acel mult dorit echilibrul între natură, om și tehnologie.
Pentru acest vin roșu strugurii sunt culeși manual, apoi sortați cu echipament optic. Macerarea cu pielițe este urmată de fermentarea alcoolică timp de 25 de zile în cisterne din oțel inoxidabil la temperatură controlată. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc cu capacitatea de 225L. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit în depozitul cramei timp de 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Un vin de rezervă aduce mai multe straturi aromatice eliberate de aerarea tihnită. Pentru acest Merlot maturat și învechit, notele de bază sunt cele de fructe negre, acrișoare, amărui și pământii. Arome de prune trecute, vișine și mure, ce adie discret la gura paharului, sunt urmate de notele oferite de maturare, scurte și clare: ciocolata neagră, scorțișoara și alte condimente de patiserie.
GUST: Rotund, consistent, cu tanini rotunzi, arome de fructe de pădure acrișoare și uscate. Nota finală de cacao brut are o remanență lungă, cu alcool discret.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru o cină în doi, unde se savurează preparate din carne roșie, inclusiv vânat, preparate tradiționale din porc tradiționale și brânzeturi maturate, intens aromate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
La Salina
La Salina - Issa Grand Blanc de Blancs Spumant Alb Brut - 0.75L, Alc: 11.65%
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 11.65%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.
Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.
ASPECT: Galben-pai, cu efervescență persistentă.
MIROS: Elegant și rafinat, cu note de citrice (lămâie, grapefruit), măr verde și pere, completate de accente florale delicate și o ușoară tentă minerală. Se simte un iz subtil de pâine prăjită, datorat metodei de vinificație.
GUST: Proaspăt și vibrant, cu perlaj fin și persistent. Aciditatea crocantă aduce vivacitate, iar aromele de fructe albe, citrice și flori se împletesc armonios cu o mineralitate subtilă. Finalul este curat, lung și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent pentru mesele festive, alături de fructe de mare, pește alb, sushi, aperitive fine sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
145,20 RON Începând cu: 130,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ornellaia
Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.
Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual în lădițe de 15 kilograme, sortați în două rânduri pe masă, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Mustul din fiecare soi este fermentat alcoolic în cisterne din oțel separate, la temperatura de 26-30°C timp de o săptămână. Fermentarea este urmată de macerare timp de 15 zile. Pentru fermentarea malolactică vinul este ținut în diferite butoaie de stejar după următoarele proporții: 70% în butoaie noi și 30% în butoaie folosite odată. Vinul este ținut în baricuri, în pivnițele Ornallaia timp de 18 luni. După 12 luni de maturare are loc asamblarea soiurilor, apoi cupajul este tras din nou în baricuri pentru încă 6 luni. După îmbuteliere vinul este învechit încă 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Complex și intens, cu arome de fructe negre bine coapte (coacăze, mure, prune), completate de note de violete, tutun fin, ciocolată amară și accente condimentate de piper și vanilie.
GUST: Puternic și elegant, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Structura este amplă, susținută de o aciditate echilibrată și de un alcool armonios. Aromele de fructe negre și condimente se prelungesc în gust, unde apar și nuanțe de cafea și lemn nobil. Final lung, catifelat, cu mare potențial de învechire.
ASOCIERE CULINARĂ: O potrivire rafinată pentru mesele cu fripturi de vită maturată, miel la cuptor, preparate de vânat sau brânzeturi tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.329,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Rusalca Alba 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, RIESLING
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.
Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.
Gamele Oprișor sunt inspirate de mituri și legende din folclorul românesc: Rusalca este un pește care se transformă în femeie și colindă pe malul lacurilor în căutarea unor bărbați pe care să îi atragă în adâncuri.
ASPECT: Galben-pai strălucitor, cu nuanțe verzui.
MIROS: Un buchet aromatic complex și seducător. Se disting arome de fructe albe (piersică, pară), citrice (lămâie verde, grapefruit) și flori albe. Aromele distincte ale Riesling-ului (flori albe, note minerale) se împletesc cu notele tropicale și vegetale de la Sauvignon Blanc și cu onctuozitatea soiurilor Pinot Gris și Chardonnay.
GUST: Plin de viață și echilibrat, cu o aciditate crocantă și bine integrată. Aromele și mineralitatea compun un buchet savuros. Vinul are o structură bună, un corp mediu și postgust pe măsură, proaspăt și fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Complexitatea cupajului oferă mai multe alegeri culinare. Pește și fructe de mare: somon la grătar, creveți cu usturoi, scoici, piept de pui cu sos cremos, pui la cuptor cu ierburi aromatice, preparate asiatice, cum este sushi, preparate Thailandeze cu arome de lemongrass și ghimbir. Brânzeturi proaspete (burrata, mozzarella), brânzeturi moi cu mucegai (Brie, Camembert).
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
70,18 RON Începând cu: 63,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Rose (FN+PN+Sy) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Roz pal cu tente somon.
MIROS: Intens și expresiv, dominat de arome de fructe roșii (zmeură, frăguțe și căpșuni de grădină), completate de note subtile de cireșe albe și flori de primăvară. La aerare, apar accente fine de citrice (grapefruit roz) și un vag iz mineral.
GUST: Atac proaspăt și energic, cu o aciditate crocantă ce conferă suplețe și dinamism. Aromele fructate se confirmă în gust, cu zmeură și căpșuni în prim-plan, urmate de o ușoară nuanță de pepene roșu. Textură catifelată, corp mediu și un final persistent, ușor mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu preparate de vară – salate cu fructe de mare, sushi sau sashimi, paste cu legume și creveți, brânzeturi proaspete (ricotta, mozzarella), dar și cu preparate tradiționale ușoare precum plăcinte cu brânză și verdețuri.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Vinul de Fetească Neagră din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Arome tipice de Fetească Neagră: vișine coapte, prune uscate și fructe de pădure negre. Se fac remarcate note subtile de condimente dulci (scorțișoară, cuișoare) și o tentă discretă de lemn datorată maturării. La aerare apar nuanțe fine de ciocolată neagră și tutun.
GUST: Atac catifelat, cu taninuri fine, bine coapte și o aciditate echilibrată ce conferă prospețime. Aromele de vișine și prune se regăsesc clar pe palatin, completate de accente de piper negru și vanilie. Corp mediu spre plin, cu o textură rotundă și un final persistent, ușor condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Fripturi de vită sau miel la cuptor, tocănițe de vânat, sarmale în foi de viță, dar și brânzeturi maturate (cașcaval afumat, telemea maturată).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Rară Neagră de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant la sfârșitul celor 6 luni de maturare în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe violet.
MIROS: Pe măsură ce se trezește în sticlă și în pahar, ridică la nas parfumul de fructe roșii proaspete (cireșe, vișine), cu o notă subtilă de piper și vanilie.
GUST: Ușor, elegant, cu o aciditate bună și taninuri fine, Nocturne dezvăluie esențele neprețuite ale soiului românesc Fetească Neagră. Gustul de fructe roșii se regăsește pe palat, cu un postgust lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros alături de preparate din carne de rață, curcan, brânzeturi moi, paste cu sos roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Gitana
Gitana - Premium - Lupi (CS+M+S) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SAPERAVI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.
În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens și profund, cu nuanțe de granat la margine. Textura pare densă în pahar.
MIROS: Un buchet aromatic complex și bogat. Se deschid arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, urmate de note de prune uscate și stafide. Odată ce vinul se oxigenează, apar notele de condimente dulci (vanilie, scorțișoară), ciocolată neagră, tutun, piele și o notă discretă de vegetație pământie.
GUST: Corpolent și catifelat, cu taninuri coapte și bine integrate. Aduce în prim-plan fructele negre, care se împletesc cu notele de vanilie, cafea prăjită și un final ușor picant. Postgust fructat, lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate tradiționale românești: tochitură, sarmale cu carne de porc, preparate din carne roșie: fripturi de vită și miel la cuptor, preparate vânătorești din carne de mistreț sau cerb, brânzeturi maturate (cașcaval afumat, parmezan, brânzeturi tari cu mucegai).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
174,05 RON Începând cu: 156,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR