Vinuri-Toate

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Petro Vaselo - Spumant Bendis Rose 2023 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Spumant Bendis Rose 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Spumant Bendis Rose 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu un perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Arome de brioșă umplută cu fructe roșii (căpșune, zmeură), note de drojdie și citrice (grepfrut roz).

     

    GUST: Efervescență plăcută, arome de fructe roșii și pâine prăjită, cu o notă minerală. Gustul final este scurt spre mediu și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru mese cu aperitive din mezeluri ușoare ori aperitive reci cu somon afumat și preparate din fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Spumant Bendis Nadir 2024 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Spumant Bendis Nadir 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Spumant Bendis Nadir 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar. Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur.

     

    Bendis Nadir este un spumant produs din două soiuri, unul roșu și unul alb, recoltate manual. Prima fermentare a strugurilor durează 15 zile și are loc în recipiente mici. A doua fermentare, pentru a obține spumantul, durează aproximativ 60 de zile și se obține în condițiile controlate, oferite de cisternele de inox ale cramei.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui și perlaj fin.

     

    MIROS: Buchet cu arome proaspete de flori și note exotice de ananas și banană, oferite de cupajul deosebit al soiurilor Pinot Noir și Chardonnay.

     

    GUST: Aciditatea aduce pe papile note energice de fructe tropicale, dulci, curmate de un postgust scurt, cremos și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Bendis Nadir este spumantul meselor ce includ pește crud, creveți și alte fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

    Tarcisio Lugana este un vin din soiul Trebbiano, produs în localitatea Lugana (Denumire de Origine Protejată). Strugurii culeși din podgoria aflată în partea de sud a lacului Garda, sunt vinificați prin macerare la rece pentru 8 - 12 ore, presare ușoară și fermentare la temperatura de 16 - 18°C, urmată de maturare scurtă în vase din oțel.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Aromă delicată de flori albe, piersici coapte și pere suculente, completate in plan secund de citrice și o tușă de migdală.

     

    GUST: Catifelat și armonios, cu aciditate plăcută care pune în valoare gustul fructat. Note de piersică albă, pere și o adiere minerală se contopesc într-un postgust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, cu pește la grătar, fructe de mare, risotto cu legume de sezon sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14% La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    La Bastide Saint Dominique

    La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, CLAIRETTE, GRENACHE BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile. Soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

    Pentru acest cupaj sunt selectați struguri de pe 2 hectare de viță de vie, cu vârsta de 35 ani, expusă în punctele cardinale nord și sud. Soiurile sunt presate pneumatic și fermentate separat în cisterne din oțel cu temperatură controlată. Cupajul alb de 50% Viognier, urmat de 25% pentru Clairette și Grenache Blanc este maturat câteva luni în cisterne, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: La nas vinul aduce arome de caise și dulceață din fructe dulci și exotice, cum ar fi ananasul și rambutan.

     

    GUST: Proaspăt și acidulat, vinul păstrează aromele de fructe exotice și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carpaccio de ton cu ulei piperat, iepure la cuptor cu sos de roșii, creveți, homari sau langustină pe grill și brânză din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 4 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Siepi Toscana IGT 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi Toscana IGT 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi Toscana IGT 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    460,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tarla 101 - Cupaj Rose (PN + FN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - Cupaj Rose (PN + FN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla - Vinuri reprezentative romanesti

    Tarla 101 - Cupaj Rose (PN + FN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, a climei şi a tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime.

     

    Tarla 101 rose este ideal pentru cei care caută un vin ușor și rafinat, perfect pentru zilele calde de vară sau a acompania mâncărurile delicate. Acest vin se remarcă prin nuanțele sale delicate și strălucitoare de roz deschis perfect echilibrate pentru a oferi o experiență de degustare rafinată și plăcută.

     

     

    ASPECT: Un vin din terroir-ul podgoriei Huși, cu o nuanță de roz deschisă și vioaie.

     

    MIROS: O arome delicate de fructe roșii de pădure, în special căpșuni sălbatice și zmeură.

     

    GUST: Un vin echilibrat și energic, cu arome de mure și nectarine coapte cu un ton de sâmbure lemnos. Postgust scurt spre mediu fructat și plin de energie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de aperitive, preparate din pește și fructe de mare. De asemenea, poate fi asociat cu salate ușoare, brânzeturi fine, preparate din carne de pui sau curcan și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2023 - 0.75L, Alc: 15% Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2023 - 0.75L, Alc: 15%

    Balla Geza

    Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2023 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.

     

    Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul de cireșe răscoapte și lemn deschid apetitul pentru acest soi roșu, românesc.

     

    GUST:  Simțurile sunt trezite de aciditatea pronunțată și delectate de corpolența notelor cireșe, agrișe și piper verde, crăpat. Postgust lung, savuros, ușor exotic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O experiență plăcută pentru cei care preferă vinurile roșii și preparatele din carne de porc condimentate, carne de vită și curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Veuve Clicquot - Sampanie brut RICH - 0.75L, Alc: 12% Veuve Clicquot - Sampanie brut RICH - 0.75L, Alc: 12%

    Veuve Clicquot

    Veuve Clicquot - Sampanie brut RICH - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Veuve Clicquot este unul dintre cele mai respectabile brand-uri de șampanie din lume, creat în urmă cu aproape 250 de ani. În 1772, Philippe Clicquot un afacerist francez care deținea o podgorie în regiunea Champagne fondează Casa Clicqout. Din 1805, tânăra soție a fiului sau, rămasă văduvă, preia afacerea și devine una dintre primele femei antreprenor din lume.

     

    În următorii ani, tânăra Clicquot a condus cu pricepere afacerile, a adus îmbunătățiri metodei de producție odată cu descoperirile și schimbările din viticultura europeană. În prezent, cu tot avansul tehnologic, șampania Veuve Clicquot urmează o parte importantă din metoda de producție tradițională ce își are originile în secolul al XVIII-lea.

     

    Șampaniile sunt realizate din struguri de calitate superioară din soiurile Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Cele trei soiuri sunt cupajate în diferite proporții, cu adăugarea unor vinuri din rezerve, păstrate din ani diferiți, pentru a oferi arome grațioase, selecte, perfecționate prin maturarea amestecului final în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor, cu perlaj persistent.

     

    MIROS: Arome de fructe exotice coapte, precum ananas și mango, completate de note de pere și accente florale de verbină și lemongrass.

     

    GUST: Textură catifelată și ușor cremoasă, cu un echilibru perfect între prospețimea acidității și dulceața subtilă, oferind un gust final lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru a fi savurată rece, acompaniată de mango, ananas sau fructe albe de sezon, preparate cu note dulci-sărate, precum și cu mâncăruri ușor picante, cum ar fi curry de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

    345,29 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

     ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Arome proaspete și florale, cu note evidente de flori de soc și citrice, însoțite de accente minerale și erbacee, tipice soiului.

     

    GUST: Gust echilibrat și armonios, cu aciditate susținută și corp ușor; final curat și revigorant, cu o persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fructe de mare, pește alb la grătar, salate verzi, brânzeturi proaspete și preparate vegetariene. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Arome proaspete și florale de flori de câmp, soc și mușețel, însoțite de note fructate de măr verde, citrice și piersică albă, cu un accent mineral subtil, specific solurilor calcaroase.

     

    GUST: Echilibrat și revigorant, cu aciditate susținută și o textură ușoară; final curat și persistent, cu o ușoară notă amară plăcută, reminiscență a ierburilor aromatice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din pește alb, fructe de mare, brânzeturi proaspete, salate cu iaurt sau sushi. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14% Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Cheval Noir

    Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cunoscută pentru prima dată sub numele de Cheval Noir în 1895, acestă proprietate este una dintre cele mai vechi din localitatea Saint-Émilion a regiunii Bordeaux. În 1937, domeniul care se numește și în prezent Château Cheval Noir a fost achiziționat de familia Mähler-Besse. Acest domeniu a fost prima afacere în vitcultură a familiei Mähler-Besse, iar astăzi podgoriile din care se produc vinurile Cheval Noir sunt dominate de soiul roșu Merlot, plantat în urmă cu peste 50 de ani, într-un sol bogat în straturi de nisip și minereu de fier.

     

    Vinurile Cheval Noir sunt produse și cu participarea lui Hubert de Boüard, un enolog reputat și co-proprietar al etichetei Château Angélus, un vin Premier Grand Cru Classé.

     

    Saint-Émilion din soiul Merlot, ce ocupă majoritatea parcelelor de pe domeniu, este un vin emblematic al brand-ului Cheval Noir. După ce strugurii sunt recoltați manual și transportați în cutii mici, urmează prefermentarea la rece (5°C), timp de 7 zile, apoi fermentarea alcoolică în cuve de capacitate redusă unde temperatura nu depășește valoarea de 28°C. Maturarea vinului are loc în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp 12-16 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchet complex și sofisticat, cu note de cireșe negre, prune coapte și coacăze, completate de accente de condimente dulci, cacao și ușoare nuanțe de tutun și cedru.

     

    GUST: Pe papile este corpolent și bine structurat, cu taninuri fine și mătăsoase care îi conferă eleganță. Fructele negre coapte se împletesc cu note de vanilie și ciocolată, iar finalul este lung și armonios, cu o notă subtilă de lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de carne roșie la grătar, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri intense, pentru a-i pune în valoare complexitatea și profunzimea.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    248,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Salina - Issa Chardonnay Barrique Editie Limitata 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% La Salina - Issa Chardonnay Barrique Editie Limitata 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    La Salina

    La Salina - Issa Chardonnay Barrique Editie Limitata 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

    Chardonnay Barique este starul cramei La Salina, iar vinul anului 2022 a remintit acest fapt, de aceea succesul acestui vin este continuat de ediția 2023.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Creat cu aceeași măiestrie de vinificatorii din Turda, ediția anului 2023 reiterează aromele savuroase de flori, vanilie, pâine prăjită și caramel, ce aduc mai multă energie după doar un an de la producție.

     

    GUST: Pe papile aduce onctuozitatea nelipsită soiului, apoi arome de fistic și ciocolată cu un ton final lemnos, ce anunță maturarea la stejar și potențialul de învechire la sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de excepție, savuros la mesele cu aperitive, rață la cuptor cu portocale și miere, pește la grătar sau la cuptor cu legume, crustacee mari și cocktail de creveți. Potrivit și alături de brânzeturi proaspete sau cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINŢA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Sauvignon Blanc este vinul proaspăt, tânăr şi îndrăzneţ, cu arome de flori şi fructe ce inspiră zilele frumoase cu soare şi răcoreşte simţurile de fiecare dată. Acest vine aduce apreciere pentru munca echipei din Crama Liliac. Recent, vinul a a fost premiat la competiţii internaţionale de renume, dar şi la concursuri, ori evenimente locale, dedicate celor mai bune vinuri româneşti.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede şi strălucitor.

     

    MIROS: Aromatic, vinul cucerește printr-un buchet expresiv, dominat de note de agrișe, fructul pasiunii și citrice suculente, completate de accente delicate de flori de soc și iarbă proaspăt cosită. Fiecare nuanță aromatică pare să evoce aerul curat și liniștea colinelor transilvănene.

     

    GUST: Pe papile se simte o textură suplă și vibrantă, cu o aciditate precisă ce aduce energie și claritate. Fructele verzi și citricele se armonizează cu o ușoară mineralitate, conferind un gust complex, echilibrat și persistent, ce se încheie cu o tușă fină de lime și mere verzi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fructe de mare, pește alb, preparate asiatice ușor condimentate sau brânzeturi proaspete de capră, unde își relevă rafinamentul și prospețimea tipică soiului.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Tiranno, Malvasia Nera Salento IGP 2020 - 0.75L, Alc: 15% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Tiranno, Malvasia Nera Salento IGP 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Tiranno, Malvasia Nera Salento IGP 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Pentru acest vin este selecționat soiul Malvasia Nera din zona cu indicație geografică protejată Salento, regiunea Pubgia, este selecționat, zdrobit, desciorchinat, macerat și fermentat la temperatura controlată de 22-26°C timp de 8 - 10 zile.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome de fructe negre coapte, cireșe amare, prune și mure, completate de note de condimente dulci, ciocolată neagră și vanilie. În fundal se resimt tonuri discrete de tutun și lemn nobil.

     

    GUST: Pe papile, vinul se dezvăluie rotund, corpolent și mătăsos, cu taninuri bine șlefuite și o structură elegantă. Fructele negre se împletesc cu nuanțe de condimente și cacao, oferind un echilibru perfect între dulceața naturală a fructului și robustețea specifică regiunii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune cu carne roșie la grătar, vânat, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri bogate de roșii și ierburi mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine Camille Braun

    Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ALSACIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Camille Braun este o proprietate de familie situată în satul Orschwihr, în inima regiunii Alsace, Franța. Fondată în 1960, aceasta este astăzi condusă de Christophe și Chantal Braun, care continuă tradiția viticolă a familiei, îmbinând respectul pentru terroir cu o abordare modernă.

     

    Domeniul se întinde pe aproximativ 15 hectare de viță-de-vie cultivată pe diverse tipuri de sol – calcaroase, argilo-calcaroase, gresii și granitice – dispuse pe colinele însorite ale Alsaciei, în zone renumite precum Pfingstberg, Bollenberg, Lippelsberg și Kaefferkopf.

     

    Rieslingurile, inclusiv cuvée-ul Prima, sunt maturate pe drojdii fine pentru mai multe luni, uneori chiar până la un an, ceea ce conferă vinului profunzime, finețe și o textură catifelată. Rezultatul este un vin pur, elegant și precis, care exprimă fidel mineralele și rafinamentul terroir-ului alsacian.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Expresiv și elegant, cu arome de citrice proaspete, mere verzi, pere și flori albe, completate de nuanțe minerale delicate și tonuri subtile de piatră umedă.

     

    GUST: Pe papile, vinul se arată echilibrat și fin, cu o aciditate crocantă care susține prospețimea și structura. Aromele de fructe albe și citrice se împletesc cu note minerale și florale, iar gustul final este persistent și elegant, cu impresii de citrice confiate și un ton ușor sărat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete, brânzeturi fine sau sushi. Este potrivit și ca vin de relaxare, savurat simplu, pentru a-i aprecia finețea și mineralitatea.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2024 - 0.75L, Alc: 13% Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Freamăt Alb este produs prin presarea lentă a strugurilor și fermentare alcoolică, cu drojdii selecționate, în cisterne clasice din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată. După fermentare vinul este lăsat în contact cu fragmentele de drojdie timp de 4 luni și agitat periodic prin batonaj, ce dezvolta aromele și textura.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet elegant și proaspăt, cu arome de flori albe, soc și iasomie, completate de tonuri fructate de mere, pere și piersici albe. Se remarcă subtilități minerale care adaugă profunzime și complexitate.

     

    GUST: Gustul este echilibrat, catifelat și armonios, cu o aciditate fină ce susține structura vinului. Fructele albe și notele florale se împletesc cu impresii minerale delicate, iar finalul este persistent și plăcut, lăsând o impresie de prospețime și finețe pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar, salate cu ierburi aromatice sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Solo Quinta Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Recas - Solo Quinta Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Recas

    Recas - Solo Quinta Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, MUSCAT OTTONEL, FETEASCĂ REGALĂ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de strugurii cu cea mai bună recoltă din fiecare sezon.

     

    Gama Solo Quinta a ajuns la cea de-a 16-a ediție, iar pentru cupajul alb sunt aduse laolaltă alte soiuri ale recoltei din 2023. Strugurii sunt culeși manual din zonele Dealul Țiganului, Überland, Brunen și Pfefferberg. În cazul procentului majoritar de Chardonnay, vinul este ținut timp de 3-4 luni în baricuri franțuzești noi, create de maeștrii Dargaud & Jaegle și arse mediu la interior pentru a oferi arome deosebite.

     

    Și pentru anul 2023 baza vinului rămâne Chardonnay, iar unul dintre soiuri ce aduc o notă distinctă vinului este Traminerul Roz cu pieliță roșiatică, care este adăugat pentru prima dată în cupajul alb Solo Quinta. Un soi cu origini în teritoriile germanice, Traminerul a fos adus în Banat în urmă cu trei sute de ani de către coloniștii Schwabi, la îndemnul împărătesei Maria Theresia.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet complex și elegant, dominat de note florale de soc și salcâm, completate de accente verzi proaspete și de fructe suculente precum piersica, gutuia și bergamotă. În adâncime se conturează tonuri exotice de mango și banană, așezate pe o bază delicată de vanilie și o subtilă mineralitate care adaugă structură și finețe.

     

    GUST: La contactul cu papilele se dezvăluie un vin amplu și catifelat, cu o textură onctuoasă și un echilibru remarcabil între aciditatea vioaie, corpolență și intensitatea aromatică. Notele fructate se prelungesc elegant, lăsând o impresie de sâmbure de caisă și migdală dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se armonizează ideal cu preparate la cuptor din carne de curcan sau pui, pește cu ierburi aromate, brânzeturi semitari și deserturi fine cu piersici sau caise.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Solo Quinta Roze, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Recas - Solo Quinta Roze, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Recas

    Recas - Solo Quinta Roze, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, ALICANTE, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, SYRAH, NOVAC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de cea mai bună recoltă din fiecare sezon.

     

    Pentru Solo Quinta Rose 2022, vinificatorii de la Cramele Recaș au schimbar cupajul însă au păstrat numărul de 5 soiuri: 2 cu origini franțuzești și 3 cu origini românești. Merlot și Syrah au cele mai proprții și decid structura aromatică în timp ce Fetească Neagră, Novac și Negru de Drăgășani îi definesc aromele și aduc intensitate. Culoare rose intensă este realizată prin macerația scurtă a strugurilor roșii.

     

    Culoarea intensă a acestui rose este obținută prin macerația strugurilor, o metodă ce păstrează puritatea și prospețimea strugurilor înainte de fermentarea alcoolică în cisterne oțel inoxidabil cu temperatură controlată. Se pune accent pe minim de intervenție tehnologică, pentru a păstra puritatea fructului și naturalețea aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz-intens, cu nuanțe violet.

     

    MIROS: Buchet generos de vară, cu note de căpșuni bine coapte, zmeură, flori de violetă și bujor. Se simt tușe discrete de mușcate și prospețime florală ce aduc ritmul unei melodii organoleptice.

     

    GUST: Gustul este suculent și echilibrat, cu fructe roșii proaspete ce se împletesc armonios. Aciditatea fină păstrează prospețimea, iar finalul este persistent și elegant, cu un ton tropical subtil ce adaugă caracter.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu salate cu pește, somon la grătar, fructe de mare, sushi, tartar de ton sau somon, brânzeturi semitari și deserturi cu piersici sau caise.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Almaviva

    Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva EPU 2021 este a doua expresie, produsă în paralel cu eticheta clasică și provine din aceeași sub-regiune, Puente Alto. Cupajul de 80% Cabernet Sauvignon, 15% Carmenère și 5% Merlot este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc (10% noi și 90% la a doua umplere).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Mai ușor de abordat decât eticheta clasică, proaspăt și plăcut, cu arome de coacăze negre, cireșe și smochine, completate de adieri vanilate, ceai și tușe uscate, pământii.

     

    GUST: Pe papile, este echilibrat, dulce-acrișor, mulțumită fructelor de pădure și taninurilor mătăsoase. Ediția anului 2021 se deosebește prin prospețimea și stabilitatea aromatică oferită de strugurii care s-au dezvoltat într-un sezon mai răcoros decât în ceilalți ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru mesele cu friptură la grătar, în special miel și vită, tocană de vițel, precum și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5% Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Almaviva

    Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva EPU 2022 este a doua expresie produsă în paralel cu eticheta clasică și provine din același Puente Alto. Vinul realizat din cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon 86%, Carmenère 10%, Merlot 5%, Cabernet Franc 2% și Petit Verdot 1%, și este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc, aflate la a doua umplere.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un cupaj generos, dar cu procente bine meșteșugite, care oferă un buchet opulent, cu arome de aronia,  mure, vișine și alte fructe roșii tropicale și dulci. Nota de mijloc este oferită de mirodenii verzi și senzații de lemn dulce.

     

    GUST: Catifelat, cu note de fructe dulci, când proaspete, când macerate, într-un carusel aromatic hipnotizant și savuros. Fructele și mirodeniile sunt îmbrățișate de note vegetale și lemnoase, care se mențin pe papile cu o remanență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu care poate deveni cu ușurință alegerea preferată la mesele cu friptură la grătar, în special miel și vită, tocană de vițel, dar și la degustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă