Vinuri-Toate

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii roz.

     

    MIROS: Miros de dulceață de căpșuni, zmeură și trandafiri.

     

    GUST: Persistă aromele dulci, completate de arome de migdale și nuci verzi macerate cu zăhar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cabernet Sauvignon vinificat în alb este excelent alături de somon la cuptor gătit cu plante aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9% D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose încântător, creat pentru a delecta în zilele calde cu notele sale de flori și condimente alese.

     

    GUST: Notele florale și cele de condimente sunt acompanniate pe fundal de cele fructate, foarte fine și în perfectă armonie. În post gust oferă o aciditate echilibrată și o prospețime ce îl va pune și mai mult în valoare, bine răcit și savurat într-o seară de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru a fi savurat alături de fructe de mare cu sos ușor condimentat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Roza de Sâmburești este un vin fermecător și revigorant obținut din soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în rose, din strugurii hrăniți de solul brun, aluvial și clima temperat continentală din podgoria Sâmburești.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, deschis.

     

    MIROS: Tinerețea și energia acestui rose este adusă de arome dulci din căpșuni și cireșe, dulci, apoi puțin amărui din codițe și frunze verzi.  

     

    GUST: Papilele sunt trezite de fructe tropicale și aceleași note de vegetale relaxate de alcoolul bine integrat și puțină aciditate. Post gust cu note vesele de fructe, ușor peristente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele calde cu mese bogate în preparate din pește la grătar și creveți la tigaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Mosia Tohani - Siel rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mosia Tohani - Siel rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de cinci soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis ca o cerneală naturală.

     

    MIROS: Buchet fermecător de fructe negre bine coapte și variație din aceleași fructe fierte cu zahăr pentru un magiun de casă. Se ridică gentil și arome de condimente ce prevestesc un vin rotund și sofisticat.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură formată din tot felul de fructe roșii coapte și deshidratate. În post gust se păstrează echilibrat și fructat, cu doar o urmă de taninuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesle bogate în preparate din carne de oaie, carne de vânat și brânzeturi maturate (cheddar, emmental, brânzeturile cu mucegai sau cu condimente).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel alb 2020 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Siel alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Mosia Tohani - Siel alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING, FETEASCĂ REGALĂ, PINOT GRIS, CHARDONNAY.

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şapte soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor moderne. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Limpede şi liniştit.

     

    MIROS: Siel cuprinde nasul cu fructe exotice, pline, rotunde, înconjurate de aromele florilor de vară (soc, flori de migdal, tei), gutui şi citrice.

     

    GUST: La gust, Siel excelează in prospeţime şi efervescenţă, oferită în mare parte de fructe exotice şi aceleaşi flori de vară care aduc aminte de locurile copilăriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit cu aperitive, pui ușor picant, pește și multe alte feluri ușor condimentate.

      

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu Merlot este un vin creat pentru gusturi selecte, cu spirit regalist, care apreciază și eleganța inegalabilă a unui monosoi produs din soiul francez Merlot. Soiul provine din podgoria Tohani, unde o mică parte dintr-un hectar este ocupată de căteva rânduri cu soi Merlot, numite “via regală”.

     

    Strugurii sunt vinificați în stilul tradițional din Bordeaux, pentru a oferi un vin cizelat cu arome puternice de fructe supracoapte și esențe din lemn de baric.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchetul începe o defilare elegantă de arome clare de piper negru și roșu, fructe roșii ce ies în evideță prin prospețimea impecabilă de cireșe negre, vișine și mure coapte. Baricul își asumă meritul pentru condimente dulci, ierburi balsamice și rășină de brad.

     

    GUST: Câteva secunde sunt necesare pentru a simți licoarea mătoasă, fructele ce par să fi fost macerate în alcool, frunze de tutun din Lumea Nouă, note de vanilie și gudron. Finalul aduce taninurile schimbtate de maturare în butoi, iar post gustul este lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot corpolent merită savurat la mesele cu carne de porc, însă merită încercat și alături de carnea roșie. Gustul ușor picant se potrivește și la carne de pasăre și preparate cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2017 -  0.75L, Alc: 13.5% Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2017 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

     

    Soiul Sauvignon Blanc este cultivat în Drăgășani de peste o sută de ani, iar vinurile au aceeași cautare și în prezent. Succesul vinului de Drăgășani este rezultatul culturilor sănătoase, aflate în soluri adânci și reci din regiune, echilibrate de climatul cald și temperat ce oferă strugurilor, apoi vinului, arome proaspete și intense.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc de la Prince Stirbey este un vin proaspăt, revigorant, cu arome vesele de flori, citrice și fructe cu pulpă albă.

     

    GUST: Ușor diferit de vinurile produse din același soi în Europa, Sauvignon-ul din Drăgășani împarte arome de flori de iasomie, soc și caprifoi. Aromele fructate sunt cele de ananas, papaya, gutui, guave și agrișe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal la mesele cu carne albă, pește, fructe de mare și dulciuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

     

    Rose-ul oferit de crama Prințului Stirbey este obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, selecționați pentru a fi vinificați în alb.

     

    Procesul de vinificare implică o scurtă macerare a pielițelor în suc, apoi separea cu o presă a pielițelor taninoase de suc. Rezultă un vin interesant, elegant prin simplitatea aromelor de fructe roșii, proaspete și energice.

     

     

    ASPECT: Roz deschis cu reflexii de foaie de ceapă.

     

    MIROS: Un vin ce îți dezvăluie cu timiditate primele arome de fructe roșii, urmate de citrice și flori.

     

    GUST: Degustarea acestui rose are mereu ceva nou de apreciat. Fructele roșii sunt reprezentate de căpșuni, coacăze și fragi, iar aroma de citrice vine din portocale roșii. Condimente sunt o alianță puternică de piper, șofran, cicoare și ceva vegetal, mai domol, ce aduce a plante uscate (cimbru sau rozmarin).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos, cu friptura la grătar și un subiect interesant pentru o discuție despre cele mai bune vinuri Prince Stirbey.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Prince Stirbey - Negru de Dragasani sec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Prince Stirbey - Negru de Dragasani sec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Prince Stirbey - Negru de Dragasani sec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze. Rezultat din încrucișarea soiurilor Varvatos și Băbească Neagră, Negru de Drăgășani aduce esența regiunii și a terroir-ului, aromele din fructele dolofane și coapte, condimentele și eleganța obținută prin vinificarea modernă și experiența oenologilor din crama Stirbey.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome intense de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Un vin proaspăt cu arome de afine, mure, cireșe, zmeură, note de ciocolată, caprifoi și condiment. Astringența oferită de tanini este completată de o notă slabă de lemn dulce ce persistă în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de bun gust pentru preprate consistente, tradiționale, din care de porc (șuncă, coaste cu cartofi țărănești), rață sau gâscă cu varză la cuptor și pastramă de oaie

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Prince Stirbey - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14% Prince Stirbey - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Prince Stirbey - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

     

    Cabernet Sauvignon este unul dintre soiurile cu origini vechi din Bordeaux, și unul dintre cele trei soiuri pentru vinuri de calitate, aduse din Lumea Veche în toate colțurile lumii. Strugurii din Cabernet, cultivați în Drăgășani, păstrează puritatea și aromele excelente în vinuri premium. Buchetul soiului francez este desăvârșit după o perioadă de maturare de minim 12 luni în butoaie din lemn, noi, ce țin cantități mici.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Un monosoi pur, cu acea originalitate aromatică a vinului roșu francez. La gura paharului se ridică subtil aromele de fructe roșii, ierburi aromatice și flori.

     

    GUST: Coacăze, fragi, vișine și condimente ce atacă papilele cu intensitate apoi lasă în urmă notele de alune, condimente și taninurile ce dau un post gust lung, complex.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ca de obicei, un Cabernet Sauvignon este delicios lângă preparate din care roși / carne de vânat și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.7% Vinul Cavalerului - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Vinul Cavalerului - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Merlot aduce parfumul vinului creat să relaxeze simțurile și să le delecteze cu arome din amestec de fructe negre, fructe roșii și nuci.

     

    GUST: Aromele complexe ale buchetului se deschid ușor în pahar, apoi ajunse încet pe papile se dezvăluie a fi vișine, coacăze negre, note de vegetale uscate / pâmântii și lemn de stejar (în care a fost maturat vinul).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate gourmet cu rață la cuptor cu sos de merișoare, miel la cuptor, vită la grătar și, la sfărșitul mesei, o completare cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Feteasca Alba 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Vinul Cavalerului - Feteasca Alba 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vinul Cavalerului - Feteasca Alba 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCă ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinul Cavalerului Fetească Albă 2017 este obținut din struguri recoltați dintr-o plantație tânără cu puritate 100%. Vinificația are loc la temperatura de 16° C în recipiente din oțel inoxidabil. Maturarea ulterioară este realizată în prezența drojdiei selecționate pentru scurt timp, cu scopul de a păstra prospețimea și efervescența naturală.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin cu arome de fructe și flori, ce aduc prospețimea naturii din regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    GUST: Arome de citrice și flori de prun. Aciditate peste medie și final scurt, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin jovial, recomandat alături de o doză mare de voie bună și preparate din pește, pui, paste și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 °C.

     

  • Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Terra Romana - Millenium Roșu este o expresie a tuturor aromelor ce însoțesc sentimentele frumoase din ultimele zile calde ale toamnei și primele zile ale sezonului rece. Fructele de pădure, fructele de livadă și condimentele, pregătesc pentru o atmosferă mai rece, ce poate fi încălzită de iubirea de viață, începută cu un vin roșu, pasional.   

     

    GUST: Complex și robust Milenium Roșu este un vin ce îmbină aroma fructelor negre coapte, cicolata neagră, scorțișoara și vanilie din primele băuturi calde ale sezonului, cafeaua din fiecare dimineață, stafidele și mustul ce anunță toamna, în toate drepturile ei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, aciditatea potrivită, tanini puternici și alcoolul bine integrat sunt ingredientele potrivite pentru preparate cu carne roșie de vită, miel sau vânat, brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată neagră. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violacee.

     

    MIROS: Parfum de vin maturat la baric cu arome de piper negru, prune uscate și note de fructe roșii coapte și stafide.

     

    GUST: Fructele negre, murele, afinele și prunele coapte stau persistent pe papile, alături de tanini fini, dar puternici ce dau un final lung și astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate consistente din miel la cuptor, gulaș austriac cu carne de vită și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Serve - Terra Romana - Feteasca Alba 2018 -  0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Feteasca Alba 2018 -  0.75L, Alc: 13%

    Serve - Terra Romana - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aduce aromele unui buchet mare cu flori de lămâi, flori albe de câmp și flori de tei ce anunță primavara.

     

    GUST: Arome de piersici albe, miere și prune dolofane și zemoase. Aciditate peste medie și final scurt, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb proaspăt este nelispsit la mesle cu voie bună și preparate din pește, pui, paste și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Rezerva Contelui cupaj rosu (FN+CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Serve - Rezerva Contelui cupaj rosu (FN+CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Serve - Rezerva Contelui cupaj rosu (FN+CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Strugurii din care se obține cupajul de Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, din gama Rezerva Contelui sunt culeși în zori din podgoria Dealu Mare, apoi vinificați în aceeași zi. Mustul este obținut prin presare pneumatică, este lăsat să fermenteze la temperatură controlată, apoi stabilizat și îmbuteliat. Cupajul roșu este un vin de colecție ce întrupează experiența S.E.R.V.E în arta de a oferi cele mai frumoase arome ale strugurilor sănătoși, oferiți de natură și îngrijiți de om, într-un ciclu armonios fără sfârșit.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii ce joacă frumos în pahar și ridică după câteva minute de aerare note gentile de mure, vișine coapte, strugure răscopt și vanilie.  

     

    GUST: În textura mătăsoasă rămân aromele de fructe roșii, urmate de taninii moi echilibrați și aciditate medie. În post este persistent și taninos cu notă de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merge de minune cu preparate din carne de porc, de vită și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).

     

  • Serve - Cuvee Sissi rose (PN) Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.8% Serve - Cuvee Sissi rose (PN) Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.8%

    Serve - Cuvee Sissi rose (PN) Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvee Sissi rose, din soiul Pinot Noir, este un vin proaspăt, creat cu inspirația de a oferi tuturor o parte din energia zilelor de vară petrecute de la răsărit până la apus pe o plajă cu nisip cald, unde sunt lăsate de valuri scoici mici și delicate. Acestea sunt trăirile inspirate de aromele vinului Sissi rose, creat pentru a răcori și a aduce buna dispoziție din zilele însorite de vară.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin select, care relaxează prin amestecul de arome florale, lămâi, pomelo și fructe exotice.

     

    GUST: Aromele din Sissi rose se mențin prospete, intense, cu urme moi de tanini, rămase după îmbutelierea realizată la începutul anului 2019 și timpul petrecut în sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos, pentru aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate cu vițel la cuptor cu sos și ciuperci, salată de pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 12°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Viognier 2014 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Viognier 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Viognier 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vinuri elegante, create în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Vignier este foarte apropiat de familia marilor soiuri albe din Lumea Veche. Aromele sale familiare din fructe cu pulpa galbenă (inclusiv drupe), vegetale amare (frunze de viță de vie, cârceii) și citrice, sunt o delectare la gura paharului.

     

    GUST: Lăsat doar un moment să se încălzească, acest Viognier aduce pe papile dulceața de pere coapte, piersici, grepfrut și pomelor. Este ușor acidulat, iar în post gust rămâne puțin pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vine bine venit la mesle cu preparate din carne albă: ideal lângă curcan, pui, porc și gustări cu brânza tartinabilă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Prestige - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Prestige - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vinuri elegante, create în spiritul și după tehnicile marilor producători. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe din soiul Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Parfumul este dominat de fructe dulci, consistente și bine completate de unt, migdale scoase de la cuptor și flori de anason.

     

    GUST: Pe papile are o textură onctuoasă, aproape grea, cu note de fructe și unt ce se liniștesc armonios într-un post gust memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin încântător, pentru mesele cu carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată,  ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparate cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă