Vinuri-Toate
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii de granat..
MIROS: Arome de fructe negre coapte, precum coacăze, cireșe negre și prune uscate, însoțite de note subtile de piper negru, tutun și piele, cu o adiere de pământ proaspăt. Aceste arome sunt oferită de fermentarea cu drojdii sălbatice și maturarea de aproximativ 18 luni în butoaie din stejar.
GUST: Vin plin și catifelat, cu taninuri bine integrate și aciditate medie spre ridicată. Aromele de fructe negre se regăsesc și în gust, completate de note de ciocolată neagră și cafea prăjită. Postgust lung, cu alcool bine integrat, și note de cireșe coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
106,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Blanc de Blancs Brut GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE BLANC DE BLANCS BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Blanc de Blancs Brut oferă o experiență aromatică deosebită, creată de asamblajul vinurilor obținute 100% din soiul Chardonnay. Această șampanie nu are zahăr adăugat și este produsă doar atunci când producția oferă struguri Chardonnay cu o cantitate mai mare de zahăr concentrat la maturitate deplină. Strugurii sunt recoltați din zona dedicată soiurilor albe: Côte des Blancs (Avize, Cramant, Oiry, Chouilly), dar și din Montagne de Reims (Tours-sur-Marne, Villers-Marmery, Rilly La Montagne). Șampania este maturată timp de 8 ani.
ASPECT: Auriu, strălucitor cu un perlaj delicat și lung.
MIROS: Blanc de Blancs aduce vinul perfect din Chardonnay mai aproape de realitate prin siajul parfumului de citrice și mineralitate.
GUST: Notele de maturare și valurile de minerale aduc un corp echilibrat, cu o notă de lămâie în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte inspirată la mesele cu delicatese din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
786,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Frizzy Frizzante alb demisec, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, MUSTOASĂ DE MADERĂT, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 14.5%
VIN FRIZZANTE ALB DEMISEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: Arome proaspete de flori de soc și citrice, învăluite de note de mere verzi și pere zemoase. Se dezvăluie treptat tușe de miere și iarbă proaspăt cosită.
GUST: Gustul este echilibrat și sprinten, cu o dulceață discretă care se împletește armonios cu aciditatea revigorantă. Se remarcă nuanțe de piersici albe, lime și faguri de miere, într-un postgust lung și proaspăt.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește minunat cu preparate ușoare din pește alb, fructe de mare, brânzeturi cremoase, salate cu fructe tropicale sau deserturi fine pe bază de fructe. Poate fi servit și ca aperitiv, în momentele de început ale unei seri elegante.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate. Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.
Vinca Theresia este produs din struguri recoltați la maturitate deplină. Strugurii sunt împărțiți în cantități două egale și din acestea, una are strugurii presați cu ciorchine întreg, iar la cealaltă parte se păstrează doar boabele. Strugurii sunt fermentați în cisterne din inox, iar vinul este maturat în același recipient timp de 7 luni.
ASPECT: Galben-lămâie, strălucitor.
MIROS: Note delicate de lime și ghimbir, însoțite de parfumul florilor de caprifoi, evocând un buchet floral proaspăt și elegant.
GUST: Arome de pere albe crocante, piersici albe și miere, completate cu accente de lime și ierburi proaspete. Aciditatea bine integrată oferă vinului o structură echilibrată și o prospețime remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din pește alb, carne de rață, porc sau preparate din bucătăria asiatică, datorită echilibrului între zahăr și aciditate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Strabone este obținut din 100% struguri din soiul Primitivo, recoltați din zona Taranto, presați ușor, desciorchinați, macerați și fermentați la temperatura de 22-26°C. timp de 6/8 zile. Maturarea vinului are loc în butoaie din stejar de 10-20 de hectolitri timp de 4 până la 8 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome pronunțate de fructe de pădure coapte, cum ar fi afinele, căpșunile și merișoarele, însoțite de nuanțe de ierburi uscate și tutun negru.
GUST: Plin și catifelat, cu taninuri moi și elegante. Gustul de fructe este echilibrat de note subtile de tutun și piele, oferind o senzație de prospețime și o postgust mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne roșie, cum ar fi miel sau vită, paste cu sosuri bogate și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
87,12 RON Începând cu: 76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Clasic Alb BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Clasic Alb Bio este un vin varietal produs și îmbuteliat în Spania, în orașul Manzanares, de vinăria Bodegas Yuntero pentru portofoliul cramei românești Domeniul Bogdan.
ASPECT: Galben-pai luminos, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchet curat și expresiv, cu note florale delicate, soc și flori de câmp, completate de accente de fructe albe precum mere și pere, cu nuanțe citrice subtile. Se simte o tușă fină minerală care adaugă complexitate și eleganță aromelor.
GUST: Gustul este echilibrat și suplu, cu o textură catifelată și aciditate fină care susține prospețimea vinului. Aromele de fructe albe și citrice se combină armonios cu nuanțe vegetale și minerale, iar finalul este persistent și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate ușoare din pește alb, fructe de mare, brânzeturi proaspete, salate cu ierburi fine sau paste cu legume.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - BonOm ES Virgil Iantu - Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Davino BonOm Sauvignon Blanc este o ediție specială creată în parteneriat cu Virgil Ianțu, cântăreț și prezentator român. Vinul este maturat pe depozit de drojdie fină în cisterne din oțel inoxidabil timp de 7 luni, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Galben - verzui, strălucitor.
MIROS: BonOm aduce un profil aromatic sofisticat și energic prin aromele de fructe galbene dulci și citrice.
GUST: Pe papile se dezvoltă armonios și păstrează ritmul aromatic al ansamblului de fructe de livadă și citrice, acompaniate de condimente fine, dezvoltate prin metoda Sur Lie.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Sauvignon Blanc elegant la mesele cu preparate din carne de pui, friptură de viţel în sos alb și diferite preparate cu somon sălbatic și scoici în sos de vin.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
87,73 RON Începând cu: 78,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Domaine Ceptura Rouge, DOC 2017 Magnum - 1.5L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROŞU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Pentru acest vin strugurii sunt culeşi din parcelele cu vârstă medie de 40 de ani. Strugurii sunt selectaţi pe bandă și fiecare soi vinificat separat, clasic, pe boştină, în cuve mici din inox, la temperatură controlată. Fiecare soi urmează o perioadă diferită de fermentare alcoolică: Cabernet Sauvignon ermentează timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagră – 19 zile.
După fermentarea alcoolică vinul este maturat în baricuri din stejar românesc (70% din vin în butoaie noi şi 30% în butoaie la a doua umplere), pe o perioadă de 12 luni. Proprietăţile organoleptice ale vinului sunt desăvârșite și de învechirea la sticlă.
ASPECT: Roşu-rubiniu, cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchetul dezvăluie note de prune uscate amestecate cu prune coapte și mure, completate de nuanțe subtile de condimente dulci, lemn dulce, vanilie și cafea prăjită.
GUST: Structură robustă și catifelată, cu tanini bine integrați și echilibru perfect între aciditate și alcool. Aromele de fructe negre se împletesc cu nuanțe de condimente, lemn și ciocolată, creând o experiență gustativă armonioasă și complexă. Finalul este lung, cu tonuri persistente de fructe și cacao.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește alături de fripturi de vită sau miel, vânat, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate, evidențiind structura și finețea vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
349,69 RON Începând cu: 314,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Faurar Rose de Ceptura DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Făurar Rose este un cupaj realizat prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru vinificarea în rose este folosită metoda saignée. Mustul rose este separat prin metoda gravitațională şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl timp de 14 până la 16 zile. Pentru un profil aromatic delicat și proaspăt, maturarea are loc doar în cisternele din inox timp de 3 luni.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Proaspăt, cu arome clare de zmeură și căpșune.
GUST: Atacă papilele cu ușurința unui vin alb și aduce intensitatea de fructe roșii specifică unui rose. Remanența vinului face față așteptărilor prin tușa de taninuri, dorită în cazul etichetei Făurar rose.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați aroma de fructe roșii și jocul acestora pe simțuri alături de aperitive, preparate cu pește şi fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
36,18 RON Începând cu: 32,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14.2%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome delicate de flori albe și fructe coapte, susținute de nuanțe subtile de vanilie și lemn dulce, oferind un buchet aromatic elegant și rafinat.
GUST: Atac proaspăt și echilibrat, cu o aciditate fină ce susține structura vinului. Notele de fructe coapte și vanilie se împletesc armonios, creând o senzație catifelată și persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne albă, pește la grătar sau salate de sezon care pun în evidență prospețimea și finețea vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
76,23 RON Începând cu: 68,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
DeMatei
Crama DeMatei - Patima Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.
Feteasca Neagră, soiul reprezentativ al zonei Dealu Mare, este recoltat după o mică parcelă de 3.5 hectare plantată în 1986 pe Dealul Dumbala. Solul argilos cu textură luto-nisipoasă este propice viței de viei ce oferă o producție medie de 4500 - 5000 de Kg per hectar. După recoltarea manuală a strugurilor are loc vinificarea clasică în cisterne din oțel. Vinul este maturat timp de 16 luni în butoaie din stejar, apoi îmbuteliat și ținut în depozitul cramei încă 24 de luni înainte de a fi lansat pe piață.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Parfum din magiun de prune, cireșe negre și un amestec delicios de ciocolată amară și tutun proaspăt uscat.
GUST: Aciditate ridicată, taninuri robuste și o structură bine așezată. Post gust fructat, lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, pentru mesele generoase cu friptură de porc, preparate tradiționale românești de sărbătoare, din carne miel și porc, alte rețete cu legume la grătar și brânzeturi maturate. La desert este potrivit cu ciocolată neagră și papanași cu dulceață de vișine.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Negru de Dragasani 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Seduce simțurile cu un buchetul energic și dulce de fructe negre coapte, precum mure și coacăze, completate de nuanțe subtile de condimente dulci și flori uscate.
GUST: Pe papile, vinul se prezintă cu o dulceață bine echilibrată și o aciditate fină, ce susține structura sa. Notele de fructe negre și condimente se împletesc armonios, creând o senzație catifelată și un gust final persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu deserturi pe bază de fructe roșii, brânzeturi maturate sau preparate din carne de vânat, evidențiind complexitatea și dulceața vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
78,65 RON Începând cu: 70,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Veuve Clicquot
Veuve Clicquot - Sampanie Rose Vintage 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Veuve Clicquot este unul dintre cele mai respectabile brand-uri de șampanie din lume, creat în urmă cu aproape 250 de ani. În 1772, Philippe Clicquot un afacerist francez care deținea o podgorie în regiunea Champagne fondează Casa Clicqout. Din 1805, tânăra soție a fiului sau, rămasă văduvă, preia afacerea și devine una dintre primele femei antreprenor din lume.
În următorii ani, tânăra Clicquot a condus cu pricepere afacerile, a adus îmbunătățiri metodei de producție odată cu descoperirile și schimbările din viticultura europeană. În prezent, cu tot avansul tehnologic, șampania Veuve Clicquot urmează o parte importantă din metoda de producție tradițională ce își are originile în secolul al XVIII-lea.
Veuve Clicquot Vintage Rosé 2015 este o șampanie de excepție, caracterizată prin predominanța Pinot Noir-ului (50%), obținut exclusiv din struguri selectați din culturi Grand Cru și Premier Cru. Chardonnay-ul (30%) adaugă eleganță și finețe, echilibrând perfect vinul, în timp ce un procent mic de Pinot Meunier (20%) rotunjește cupajul. Blendul Rosé include 13% vin roșu liniștit, provenit exclusiv din Pinot Noir de Bouzy, care accentuează complexitatea și caracterul fructat al șampaniei.
ASPECT: Roz intens, cu reflexii de cupru.
MIROS: Buchetul complex dezvăluie note de iasomie, floare de portocal și yuzu, acompaniate de arome de cireșe, anason și pâine de Viena, oferind o senzație de prospețime și rafinament.
GUST: Pe palat, se remarcă o structură puternică și voluminoasă, cu un atac curat și proaspăt. Aromele de fructe roșii, precum caise și afine, se împletesc cu note de șofran și brioche, creând o experiență gustativă echilibrată și elegantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Această șampanie se potrivește perfect cu preparate din bucătării asiatice sau orientale, precum un pește la tagine savurat alături de curmale și coajă de portocală.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
509,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromele delicate de zmeură, cireșe roșii și căpșuni se împletesc cu tușe subtile de flori uscate și vanilie, conturând un buchet armonios și elegant.
GUST: Pe palat se remarcă o textură fină și catifelată, cu tanini moi și bine integrați. Notă de fructe roșii coapte se combină cu nuanțe ușoare de condimente și pământ reavăn, oferind echilibru și finețe. Postgust cu tonuri elegante de fructe și o subtilă mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne albă, precum rață sau pui la cuptor, risotto cu ciuperci sau brânzeturi semi-maturate, completând subtilitatea și rafinamentul vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
87,12 RON Începând cu: 78,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir DOC 2023 - 1.5L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile străvechi.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din cele mai bune soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Rose-somon, limpede.
MIROS: Fructe de pădure ce se definesc prin aromele de mure, urmate de smochine dulci, zemoase, măghiran și piper.
GUST: Aromele fructate și condimentele se mențin pe papile cu mici variații de fructe roșii și astringența naturală ce oferă un post gust scurt, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ușor de savurat și în sezonul cald, fie că este alături de un aperitiv rece, , salate, coacktail de creveți, preparate cu fructe de mare sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
121,00 RON Începând cu: 108,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Vinurile din gama Briant sunt create pentru momente speciale, când doriți un cupaj ori un soi strălucitor ce pune în evidență aromele sale naturale și satisface preferințele selecte ale celor care îi vor afla povestea.
ASPECT: Roșu Rubiniu.
MIROS: Un Cabernet clasic, bogat în arome de fructe roșii dulci și acrișoare. Cireșe negre, mure și dude roșii oferă prima impresie despre acest vin al anului 2020.
GUST: Rotund, bine strucurat și delicat prin aromele de coacăze negre, alte fructe roșii de pădure și ierburi aromate. Post gust mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparatele din vită, miel sau vânat la grătar sau la grill, preparate condimentate, ciuperci la tigaie și degustări cu brânzeturi maturate și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Floral, delicat, cu arome de fructe roșii, note de vanilie și pere galbene din livezile provensale.
GUST: Alintă papilele cu note mai vioi de fructe roșii, rafinate în căpșune și completate de grepfut roz ce aduce un gust final lung, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O cină în doi sau o petrecere în grădină este momentul de strălucire pentru acest vin, fie că îl savurați simplu sau cu preparate din carne de porc, carne de pasăre, crustacee, dar și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
97,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Château Haut-Bailly
Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Château Haut-Bailly este un domeniu viticol de prestigiu situat în regiunea Pessac-Léognan din Bordeaux, Franța. Vinurile casei au primit clasificarea de calitate „Cru Classé” în Graves în 1953 și 1959.
Metodele de producție de la Château Haut-Bailly combină recolta manuală a strugurilor din vii cu soluri bine drenate, vinificația atent controlată în tancuri termo-reglate și fermentația malolactică parțială în butoaie, urmată de maturarea de 16 - 18 luni în butoaie de stejar francez, dintre care 50-65% noi, pentru a obține vinuri complexe, echilibrate și de înaltă calitate.
În 2017 primăvara caldă a favorizat o creștere rapidă, iar în ciuda ploilor excepționale din iunie, seceta din iulie și august a creat condiții ideale pentru maturarea strugurilor. Înflorirea a avut loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar veraison-ul a fost regulat și timpuriu. Recolta, care s-a desfășurat între 13 și 29 septembrie, a fost redusă ca volum, dar de înaltă calitate: Merlot-ul s-a evidențiat prin prospețimea fructată și echilibrul său, iar Cabernet Sauvignon a oferit prospețime aromatică și structură tanică plăcută. Cupajul este completat de soiuri roșii Petit Verdot și Cabernet Franc.
ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchet complex de fructe negre coapte (mure, coacăze negre), urmate de note de tabac, lemn de cedru, cacao și un strop de vanilie. Aromele evoluează spre accente florale și minerale fine.
GUST: Structură plină și echilibrată, cu taninuri suple și catifelate. Gustul de fructe negre este susținut de note de pământ umed, nuci și condimente ușoare. Gust final lung și elegant, cu o aciditate bine integrată și o senzație minerală persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață la cuptor sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 25 de ani).
691,15 RON Începând cu: 604,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.
În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniează autenticitatea locului.
Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat dur de fier și nisip. Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri.
ASPECT: Roșu rubiniu închis.
MIROS: Complex, cu arome intense de fructe roșii și negre de pădure și de livadă (afine sălbatice, zmeură neagră, cireșe negre, prune), note de dulceață proaspătă de coacăze roșii, violetă candiată, scorțișoară, tutun, lemn afumat și jar, cafea, grafit, piele nouă și cacao. O delectare pentru toate așteptările.
GUST: Corpolent spre mediu, elegant și stilat, cu o abundență de fructe negre și roșii nuanțate. Are o textură mătăsoasă, catifelată, cu taninuri ultra-fine, bine integrate, ce construiesc o structură puternică, dar echilibrată. Gustul este proaspăt, concentrat și complex, cu un final lung, intens și persistent, adesea descris cu note piperat-fructate și tușe de tutun sau trabuc.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin-poezie, pentru cele mai frumoase momente. Fie că este o cină romantică, ori o masă cu preparate savuroase din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), precum și preparate cu sosuri bogate sau gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
601,13 RON Începând cu: 525,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi-Tai - Sake Honjozo Genshu Tokubetsu - 0.72L, Alc: 19%
REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA
VOL. ALC.: 19%
VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856. Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.
Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.
Akashi-Tai Honjozo Genshu Tokubetsu este un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 60%, produs cu alcool adăugat și fără diluare cu apă (Genshu). Acest sortiment de sake este o delectare pentru cunoscători și o experiență memorabilă pentru cei care vor să încerce pentru prima dată băutura ce oferă arome fascinante, inspirate de peisajul Japoniei.
ASPECT: Alb, opac.
MIROS: Orezul cultivat local și prelucrat după regulile vechi de secole, aduce arome de flori și dulceață din fructe, ce insuflă interesul de a explora mai departe această băutură.
GUST: Arome de strugure roșu, stejar dulce, măr verde, ceară de albine și sare de mare.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de flori și fructe îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, precum și alte preparate sărate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
133,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR