Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 29
  2. 30
  3. 31
  4. 32
  5. 33
Grilă Listă
Filtru
  • Histria - Ammos Rosu (FN + CS) 2020 - 0.75L, Alc: 14.9% Histria - Ammos Rosu (FN + CS) 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Crama Histria

    Histria - Ammos Rosu (FN + CS) 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul dezvăluie note bogate de fructe negre coapte (mure, prune, cireșe negre), armonizate cu tonuri de vanilie, lemn dulce şi condimente fine.

     

    GUST: Papilele sunt delectate de tanini bine definiţi și aciditate medie, care susţine structura. Aromele de fructe negre persistă, urmate de o tuşă lemnoasă elegantă şi un gust final cu nuanţe subtile de cacao şi cedru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de friptură de vită, miel la grătar, vânat ușor, tocănițe cu sosuri intense pe bază de vin roșu, brânzeturi maturate (cheddar, gouda maturat), chiar și preparate din porc afumat sau cu arome pronunţate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    79,86 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Histria - Fleur Royale Feteasca Regala 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Histria - Fleur Royale Feteasca Regala 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Histria

    Histria - Fleur Royale Feteasca Regala 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Galben auriu luminos.

     

    MIROS: Aromă florală intensă, cu tonuri trandafir, urmate de note fructate de piersici coapte, caise și o ușoară tușă de miere. În fundal se distinge o nuanță minerală subtilă, ce aduce profunzime și caracter.

     

    GUST: Gustul este armonios și bine echilibrat, cu o aciditate rafinată ce susține aromele de fructe galbene și miere. Textura este catifelată, iar gustul finalul aduce note de condimente fine și citrice coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu pește alb la grătar, fructe de mare în sosuri ușoare, brânzeturi cremoase sau preparate de pasăre cu ierburi aromatice. De asemenea, poate însoți deserturi delicate cu fructe galbene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Histria - Nikolaos Rose (FN + CS) 2024 - 0.75L, Alc: 12.6% Histria - Nikolaos Rose (FN + CS) 2024 - 0.75L, Alc: 12.6%

    Crama Histria

    Histria - Nikolaos Rose (FN + CS) 2024 - 0.75L, Alc: 12.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.6%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzi.

     

    MIROS: Arome complexe de fructe galbene coapte (piersici, caise), flori albe și o ușoară notă de vanilie, provenită din maturarea în butoaie mari de stejar.

     

    GUST: Corpul este mediu, cu aciditate bine integrată, care susține echilibrul între fructuozitate și finețea lemnului. Postgust persistent, cu accente minerale subtile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Selectie Francusa Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12% Cotnari - Selectie Francusa Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Cotnari

    Cotnari - Selectie Francusa Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui pal.

     

    MIROS: Arome intense de flori de câmp, soc și fân proaspăt cosit. Se simt și note de fructe verzi, precum măr Granny Smith și agrișe.

     

    GUST: Sec, cu o aciditate ridicată, dar plăcută. Gustul este proaspăt și revigorant, dominat de arome de citrice (lămâie) și drupe, în special caise verzi. Finalul este mineral, cu persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive ușoare, pește slab (păstrăv la grătar), fructe de mare, salate de vară și brânzeturi proaspete de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15% 1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    1000 de Chipuri

    1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromele intense din fructe negre, cum ar fi aronia și afinele, oferă ritm cupajului și echilibru texturii, după patru ani de învechire la sticlă.

     

    GUST: Taninuri și note acrișoare de lemn  și sâmburi de drupe păstrunși de alcool. Gustul final este persistent și promite un potențial de învechire la sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin ar trebui să însoțească preparate din carne roșie (vită, vițel, porc, oaie, miel, rață, gâscă etc.), brânzeturi maturate și deserturi pe bază de ciocolată amăruie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Malanca Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Folklore - Malanca Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Folklore

    Folklore - Malanca Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD NICOREȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC.  Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

    Vinul de Băbească Neagră aduce pe etichetă o mască tradițională românească care simbolizează Malanca. Întâlnită în nordul Moldovei, tradiția are loc în ajunul Anului Nou, când un grup de personaje în frunte cu un băiat îmbrăcat în haine de mireasă, merge pe la toate casele unde locuiesc fetele virgine.

     

    Conduse de un singur colindător, personajele pun în scenă diferite jocuri (capra, căprioara, calul, frumoasa și urâtul), iar fetele nemăritate se îmbracă în straie de sărbătoare și aduc tuturor preparate dulci.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Băbeasca este generoasă în arome de vișine, cireșe și prune uscate cu o notă de nuiele afumate.

     

    GUST: Este un vin ușor de băut, cu note simple - de vârf și de mijloc - dar elegant și plăcut. Ceva mai acidulat decât alte vinuri roșii, cu note fructate și taninuri ce se păstrează în post gust și dau impresia unui  tonic.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune la mesele cu carne de curcan și pui. Pentru o degustare ce pune în valoare aromele sale tonice, brânzeturile maturate sunt cea mai bună alegere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Caraman

    Caraman - Cuvee Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Cuvee Ecaterina este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.  

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Delicat, cu note de flori și fructe dulci tropicale, completate de portocală coaptă.

     

    GUST: Acidulat, mineral, cu note de fructe coapte galbene, onctuoase, și gust final mediu spre lung, cu notă scurtă de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Caraman

    Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Sauvignon Blanc este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă arome unice.   

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Ca de obicei, Sauvignon Blanc strălucește prin aromele de lâmâie, grepfrut și fructe tropicale, a căror dulceață este acoperită de o notă vegetală din iarbă proaspăt cosită.    

     

    GUST: Pe papile sare cu bule discrete și se continuă cu arome de grepfrut, nectarine și pere verzi încheiate cu aceeași aciditate naturală. Un gust final fructat, onctuos, la fel de savuros până la ultima picătură ce atinge papilele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb a serilor petrecute cu cei apropiați și cele mai bune preparate din pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalul desert dobrogean - nalangâte cu miere din flori de salcâm.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Vinul Cavalerului Rose demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Vinul Cavalerului Rose demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    SERVE

    Serve - Vinul Cavalerului Rose demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE DEMISEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesele de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Fermecător, cu arome de zmeură, căpșuni coapte și piersici, acompaniate de nuanțe subtile de trandafiri și condimente dulci. Asemenea vinificatorului inspirat să asocieze acest cupaj cu personalitatea lui Moliere, buchetul evocă spiritul vioi și subtil ironic al dramaturgului francez, amintind de inteligența și umorul său fin.

     

    GUST: Pe papile, vinul este armonios, cu o aciditate elegantă care îi păstrează echilibrul și vioiciunea. Fructele roșii se contopesc cu tonuri florale delicate, iar gustul final este persistent și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu aperitive fine, salate cu fructe de mare, pește alb sau preparate din pui, brânzeturi semitari și deserturi cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Serve - Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    SERVE

    Serve - Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesele de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Aromele se deschid lent, cu note profunde de coacăze negre, cireșe amare și prune uscate, completate de tușe fine de piper negru, ierburi aromatice și lemn dulce.

     

    GUST: Pe papile se dezvăluie o structură fermă, dar armonioasă, cu taninuri coapte și o aciditate echilibrată. Notele de fructe negre și condimente se împletesc cu accente fine de ciocolată neagră și vanilie, conturând un gust rotund și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de carne roșie la grătar, vânat cu sosuri dense, paste cu trufe sau brânzeturi maturate, unde poate etala întreaga sa amplitudine aromatică. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Davino

    Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc timp de 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21 până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. După cupajare, vinul este maturarat în barrique din stejar românesc timp de 9 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră este unul dintre cele complexe și intense cupaje de soiuri roșii din viticultura românească. Buchetul este bine închegat, cu arome incipiente de fructe roșii de pădure dulci și acrișoare, tanini din lemn de stejar și o notă mai ușoară de cafea rece.

     

    GUST: Corpolent, cu note de fructe roșii cărnoase, coapte și răscoapte. Alcoolul generos, dar bine integrat aduce remanență lungă, cu note de lemn și vegetație uscată de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit la mesele de seară, în companie selectă și masă îmbelșugată cu preparate din carne de vită împănată, miel, mezeluri, brânzeturi semi-maturate și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, strălucitor.

     

    MIROS: Cele trei soiuri roșii oferă arome de căpșune sălbatice, mure și flori de câmp, păstrate natural prin vinificarea clasică în sec.

     

    GUST: Pe papile aduce o textură consistentă pentru un rose, cu note de fructe și flori roșii. Finalul scurt spre mediu este menținut de tanini slabi și un procent de alcool bine integrat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose pentru mesele cu preparate din carne de pește și deserturi cu fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Special Reserve Rose este obținut din struguri culeși manual în lădițe de 15 Jg și sortați înainte de presare. Macerarea are loc la temperatură scăzută timp de 24 de ore, urmată de fermentația alcoolică în recipiente din oțel inoxidabil la temperatura de 13-14°C. timp de 19-15 zile. După aceste faze de producție este realizat cupajul final, apoi are loc îmbutelierea vinului.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, limpede.

     

    MIROS: Aroma este intensă și rafinată, cu tonuri de căpșuni coapte, zmeură și petale de trandafir, învăluite într-o adiere florală fină. Se disting nuanțe discrete de pepene galben și citrice roșii, care aduc un plus de prospețime și echilibru buchetului.

     

    GUST: Pe papile se dezvăluie o structură catifelată, cu o aciditate echilibrată și o dulceață fină, care subliniază armonia dintre fruct și prospețime. Fructele roșii de pădure și notele florale se contopesc într-un gust final amplu și delicat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește minunat cu preparate mediteraneene, fructe de mare, carne albă la grătar, brânzeturi moi sau deserturi ușoare cu fructe de sezon. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose este folosită metoda macerației peliculare la temperatura de 12-13°C, timp de 3-4 ore. Mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine vinul este maturat în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome intense de fructe roșii de pădure, vișine și coacăze negre, cu accente de piersică sălbatică.

     

    GUST: Gust proaspăt și echilibrat, bine structurat, rotund și amplu. Postgust persistent și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se savurează ca aperitiv sau alături de preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Feteasca Regală din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Note delicate de lăcrămioară şi liliac timpuriu, urmate de accente fructate de caise şi piersici.

     

    GUST: Textură suculentă şi elegantă, echilibrată, cu fructe galbene şi final plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește armonios cu preparate din pește alb la grătar, file de șalău cu sos de unt și lămâie, pui în sos de vin alb, risotto cu legume, fructe de mare, salate cu brânzeturi fine, paste cu creveți sau legume, precum și brânzeturi moi precum Brie sau Camembert. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5% Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

     

    ASPECT: Rose floare de piersic.

     

    MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.

     

    GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Sauvignon Blanc este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Pomul Vieții, reprezentat pe sticlă după creația artistului Ciprian Vrabie pentru gama Special Reserve aduce un vinul din același soi al Sauvignon Blanc, cu prospețimea oferită de cultura anului 2024.

     

    MIROS: Arome delicate de flori albe, în special soc și liliac, acompaniate de fructe cu pulpă albă bine coapte, alături de note citrice vibrante, ce amplifică senzaţia de prospeţime şi vitalitate.

     

    GUST: În gură se simte o consistenţă fermă, dar suculentă, cu arome de pere zemoase, cireşe albe și pepene galben ce se combină cu citrice, toate bine echilibrate de aciditatea și alcoolul bine integrat. Postgust scurt spre mediu cu notă de fruct verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alături de aperitive ușoare, salate verzi cu ierburi aromatice, pește alb la grătar sau preparate cu scoici.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de cupru.

     

    MIROS: Intens și parfumat, cu note dominante de trandafir, busuioc, cireșe albe și petale de flori de câmp.

     

    GUST: Demidulce, cu o dulceață bine echilibrată de o aciditate plăcută. Aromele de trandafir se regăsesc în gust, alături de note de dulceață de gutuie și zmeură. Postgust lung, aromatic și floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brânzeturi cu mucegai nobil, deserturi cu fructe de pădure, plăcintă cu mere sau pur și simplu ca aperitiv.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromele predominante sunt fructe roșii de pădure, zmeură și cireșe coapte, completate de condimente calde precum piper alb și note lemnoase delicate de la maturarea în barrique.

     

    GUST: Gust plin și structurat, cu taninuri fine bine integrate. Aromele de fructe roșii coapte sunt urmate de accente subtile de condimente și scorțișoară. Gust final lung, cu alcool bine integrat și  textură catifelată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de miel la cuptor, vânat sau preparate condimentate mediteraneene, musaca, precum și cu mezeluri fine și brânzeturi maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2023 -  0.75L, Alc: 13.5% Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2023 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Acest rose este produs în anii cu cele mai bune recolte din parcelele cu soiuri Merlot și Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși la momentul optim, deschiorchinați și zdrobiți ușor. Vinificarea în rose se face prin metoda macerației peliculare la temperaturi de 14-15°C, cu perioade de păstrare a pieliței în must diferențiate după soi (3 ore pentru Merlot și 5 ore pentru Cabernet Sauvignon). După aceste procese mustul este decantat și fermentat în cuve din oțel inoxidabil la temperatură controlată de 10-12°C. timp de 14-17 zile. Dezvoltarea proprietăților organoleptice ale vinului rose este dată de maturarea în prezența drojdiei fine.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Aromele zmeură și aronia descriu profilul aromatic al acestui rose clasic din regiunea Dealu Mare.

     

    GUST: Atacă papilele direct, cu textura taninoasă ce păstrează tușe de fructe roșii acrișoare pentru un postgust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru cei care preferă un aperitiv, dar și preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 29
  2. 30
  3. 31
  4. 32
  5. 33
Grilă Listă