Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
LacertA
LacertA - Pinot Gris DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.
ASPECT: Un vin alb, limpede, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome de fructe de livadă proaspăt culese și note din fructe exotice.
GUST: Textură fresh, cu arome din fructe galbene și verzi, citrice și condimente discrete. Gust final scurt, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb recomandat la mesele cu preparate din carne de pui, pește și orez cu legume.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
51,86 RON Începând cu: 46,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Cameleon Pink DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Pentru 2020 Cameleon Pink aduce un rose obținut din soiul Pinot Noir, cu note scurte de cireșe și mure, împletite cu note de flori de câmp.
GUST: Textura este suplă, ușor de savurat și revigorantă mulțumită notelor de fructe și flori ce se mențin bine până în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru mesele cu salate proaspete, pește la grătar, creveți și brânză de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,62 RON Începând cu: 33,86 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru această Fetească Neagră, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 14 luni, împărțit astfel: 80% în budană din stejar european de 5000 litri, 10% în baricuri de 225 litri și 10% în cisternă de oțel inoxidabil, apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.
ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.
MIROS: Cnatus Primus este un vin de referință pentru crama Metamorfosis prin buchetul excelent, alcătuit din cele mai alese arome de prune uscate, alte fructe roșii foarte coapte (cireșe și amestec de coacăze).
GUST: Este aromat și păstrează notele fructate, cucerite apo de ciocolată amară și mirodenii. Post gust lung, sec, cu o tușă de lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Textura taninoasă și remanența este perfectă la mesele cu sarmale, tochitură moldovenească, piftie și cârnați de Pleșcoi. Pentru cei care doresc savoarea vinului roșu în compania brânzeturilor, cele mai potrivite sunt cele afumate și cele de burduf.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
80,33 RON Începând cu: 72,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Alba DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Valahorum de Fetească Albă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.
În zori de zi, printre viile din Dealu Mare, oamenii se adună și culeg strugurii, apoi sortează ciorchinii manual lăsând doar câteva bobițe stafidite ce vor dărui vinului consistență și caracter. După ce sunt presați, strugurii sunt lăsați la macerare rece cu pieliță apoi sunt scurși cu grijă pentru mustul curat și dulce numit ravac. Urmează fermentația mustului cu drojdie, la temperatură constantă, în cisterne din oțel inoxidabil. Vinul tânăr este ținut două luni în compania drojdiei pentru a primi în dar aromele frumoase și vigoarea ce îl face să jongleze câteva perle în pahar.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de flori albe, pere și mere verzi, completate discret de note citrice.
GUST: Suculent, vegetal și tonic, cu note de frunze și cârcei verzi. Post gust mediu spre lung, sec și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alb la mesele cu pește, fructe de mare, asparagus quiche, salate de vară și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Velvet Winery
Velvet - Magiq Rosu (CS + FN) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.
Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.
Magiq Roșu este o creație a naturii în armonie cu omul. Strugurii din Fetească Neagră sunt recoltați manual, desciorchinate și lăsate la macerare timp de 48 de ore, în cisterne din inox cu temperatură controlată (6°C.). Urmează magia fermentării alcoolice timp de 10 zile, în același mediu controlat. Vinul este apoi tras în baricuri din stejar la a doua umplere, unde I se vor desăvțrșii aromele și taninurile timp de 11 luni. Al doilea soi al cupajului, Cabernet Sauvignon, este macerat și fermentat timp de 20 de zile, apoi maturat în butoaie din stejar franțuzesc. Apoi cele două licori sunt unite de măestria enologului de la crama Velvet.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Buchetul aduce arome de cireșe negre, vișine, afine și coacăze negre, împletite armonios cu note scurte de ciocolată și vanilie.
GUST: Robust, elegant, cu tanini rotunjiți de maturare și postgust cu note de ciocolată neagră și cireșe negre.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la orice degustare, fie că este servit simplu sau alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri condimentate sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
111,80 RON Începând cu: 100,62 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Crepuscul - Red, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.
GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
32,67 RON Începând cu: 29,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Liliac Transylvania Private Selection Pinot Noir 2023 este maturat timp de 10 luni în butoaie din stejar transilvănean.
ASPECT: Roșu-rubiniu cu o ușoară transparență, specifică soiului.
MIROS: Un buchet clasic, cu arome de vișine proaspete, rodie și merișoare, completate cu note delicate de vanilie și stejar, oferite de maturare.
GUST: Energic, echilibrat, cu tanini eleganți și catifelați, note de fructe negre și alcool bine integrat. Postgust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu brânzeturi moi, preparate din carne cu legume la grătar, rață picantă, miel și vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
121,00 RON Începând cu: 108,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Prince Stirbey
Prince Stirbey - Negru de Dragasani 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - baroneasa Ileana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.
În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini în vestul Europei.
Rezultat din încrucișarea soiurilor Negru Vârtos și Băbească Neagră, Negru de Drăgășani aduce esența regiunii și a terroir-ului, aromele din fructele dolofane și coapte, condimentele și eleganța obținută prin vinificarea modernă și experiența oenologilor din crama Stirbey.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Definit de cele mai intense arome de fructe negre și roșii de pădure, mirodenii și o notă de lemn, scurtă, în primele momente de aerare.
GUST: Pe papile se desprind armonios senzații plăcute din coacăze negre, aronia, vișine acrișoare și dulci, merișoare, căpșune, vanilie și stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Negru de Drăgășani este soiul preparatelor tradiționale: șuncă afumată, pastramă de oaie, rață sau gâscă la cuptor, dar și coaste de porc la cuptor cu garnitură de cartofi țărănești.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
77,78 RON Începând cu: 70,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Cadarca DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, soiul Cadarca este inclus în trei game mulțumită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii albăstrui.
MIROS: După mai bine de 2 ani de la îmbuteliere Cadarca aduce un buchet dezvoltat, cu note de fructe roșii - afine, mure roșii - completate de condimente.
GUST: Structura aduce polifenoli tanici ce întrețin notele de fructe roșii, alături de condimentele, ce persistă pe papile și oferă un post gust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Cadarca de Miniș este excelentă la mesele cu preparate condimentate din carne de porc, vită și curcan.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.
49,85 RON Începând cu: 44,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Parfumul de cireșe răscoapte și lemn deschid apetitul pentru acest soi roșu, românesc.
GUST: Palatul și bolta sunt trezite de aciditatea pronunțată și delectate de corpolența cu note cireșe, agrișe și piper verde, crăpat. Postgust lung, savuros, ușor exotic.
ASOCIERE CULINARĂ: O experiență plăcută pentru cei care preferă vinurile roșii și preparatele din carne de porc condimentate, carne de vită și curcan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
83,49 RON Începând cu: 75,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine (FN + CF) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și baricuri pentru vinurile roșii. Vinurile albe sunt obținute și păstrate în rezervoare din oțel inoxidabil, montate în pivnița cu o capacitate de 8000 de hectolitri.
Balla Geza a avut inspirația de a crea un vin cu ADN românesc și franțuzesc, o înfrățire a soiurilor Fetească Neagră și Cabernet Franc, favorizată de terroir, de timp și de oameni. Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă, adusă de fructe și condimente. Vinul din Fetească Neagră și Cabernet Franc este realizat după o maturare individuală a soiurilor timp de 2 ani, urmată de cupajarea acestora cu 2-3 luni înainte de îmbuteliere.
ASPECT: Roșu opac.
MIROS: Feteasca Neagră aduce aromele de fructe coapte și fructe uscate, completate de vanilie și mirodenii îndulcite, oferite de Cabernet Franc.
GUST: Textură robustă, cu note fructate și astringență pământie, lăsată de tanini șlefuiți în butoaie din stejar. Post gust lung, sec, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu pentru mesele consistente cu preparate din carne de vită, ori miel la grătar, gulaş din carne de porc mistreţ cu ardei copţi şi mămăligă, rață la cuptor cu glazură, prepeliţă la cuptor. Delicios la un desert din lavacake de ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de maturare de 10 până la 15 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
105,27 RON Începând cu: 94,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Charlotte Rosu (CS+M+FN) DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.
Cuvee Charlotte din cultura anului 2016 este obținut din Merlot 55.8%, Cabernet Sauvignon 29.3% și Fetească Neagră 14.9%. Acest cupaj roșu este maturat 12 luni în butoaie din stejar și este poate cel mai sofisticat vin din portofoliul S.E.R.V.E. Aromele sale dau naștere unui caracter atemporal și o structură ce satisface până și cele mai pretențioase simțuri.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens.
MIROS: Deși pare că aduce esențe tari și bine închegate din cele trei soiuri roșii, Charlotte 2016 se deschide simțurilor după o aerare generoasă și oferă aromele sofisticate de fructe roșii și negre.
GUST: Mure roșii, vișine și prune coapte cuceresc bolta palatină și papilele gustative. Taninurile și procentul generos de alcool aduc un gust final lung și fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un pentru masa din această seară sau pentru orice altă seară din următorii ani, unde sunt servite preparate din carne roșie de vită argentiniană, vânat la cuptor, miel sau brânzeturi maturate. Potrivit și la deserturile cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire de minimum 15 ani).
183,02 RON Începând cu: 164,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Arrogance Alb (TM + FA) DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB DEMIDULCE. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Gamele oferite de Domeniile Franco-Române includ monosoiuri și cupaje de vinuri albe, rose și roșii, obținute din soiuri autohtone vechi, dar și din soiuri cunoscute din Europa, cultivate cu succes în regiunile viticole din România.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: După ce este răcit bine și agitat ușor într-un pahar potrivit, acest cupaj alb oferă aromele sale discrete din fructe coapte, flori de soc și de salcâm.
GUST: Răcoarea aromelor de fructe este definită de citrice, în special portocală și lămâie, într-un blat dulce cu vanilie. Dulceața asigură un post gust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate dulci, inclusiv salate de fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
57,50 RON Începând cu: 51,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Benedict Pinot Noir 2021 continuă tradiția Carastelec, începută pentru a-l onora pe Papa Benedict al XIV-lea, omul care în anul 1754 a dăruit bisericii romano-catolice din satul Carastelec dreptul a ține hramul.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchet de fructe roșii, dulci și acrișoare, anunțate de mure, coacăze și prune. Maturarea la baric oferă siajului note de vanilie, tutun și o tușă de stejar.
GUST: Textură moale, complexă, cu structură compusă din poame roșii și negre, balansate de ierburi uscate de toamnă, ușor pământii. Lemnul se simte mai bine, este prezent într-un post gust lung, alături de tanini vioi, maturi, ce anunță un potențial de învechire la sticlă.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Pinot Noir deosebit la mesele cu pulpă de rață confiată, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi-tari.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
65,34 RON Începând cu: 58,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.
Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).
Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.
ASPECT: Galben-auriu.
MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, foarte bine definit de aromele proaspete de citrice revigorante, flori de soc și note exotice de kiwi.
GUST: Aciditatea scurtă păstrează foarte bine aromele de citrice, flori și fructe exotice. Post gust suplu, tonic.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc are un potențial de învechire de până la 3 ani. Asocierile culinare includ preparate cu somon, sardine la grătar, fructe de mare crude (cu spaghete), sau quiche cu brie și zuchinni.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.
35,59 RON Începând cu: 32,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Un monosoi unic din gama Oprișor, acest Cabernet aduce prin aromele sale mostre aromatice din toate anotimpurile, cu elemente, temperaturi și peisaje renăscute, frumoase ori dezolante. Acesta este un vin de înțelepciune, consistent și elegant, ce poartă spre papilele fiecăruia identitatea terroir-ului și pecetea bunului gust.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Un buchet cu arome concentrate de coacăze roșii, vișine și ciocolată neagră.
GUST: Corpolent, cu taninuri de intensități diferite, ce se relevă pe măsură ce vinul respiră în pahar. Taninii aduc un post gust cu alcoool bine integrat, lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex pentru mesele îmbelșugate cu preparate de porc și miel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
142,78 RON Începând cu: 128,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Rosu de Petro Vaselo BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Roșu de Petro Vaselo este produs din soiul Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși manual, desciochinați și selecționați pentru presare. Mustul este fermentat alcoolic cu drojdii selecționate în cisterne din oțel inoxidabil timp de 30 de zile. În timpul fermentării malolactice vinul este agitat frecvent prin batonaj pentru o perioadă cuprinsă între 3 - 6 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet cu arome de fructe roșii, bine închegate, ce lasă să scape simțurilor doar note de fructe roșii și negre.
GUST: Note adânci de coacăze și vișine, cu o urmă de macerare adusă de alcoolul bine integrat. Gust final lung, cu o nuanță foarte fină de condimente uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la preparatele cu trufe, plante aromatice și carne fripră la proțap.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
44,77 RON Începând cu: 40,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Domnul de Roua Alb, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Domnul de Rouă este inspirat de o poveste veche din Drăgășani. Un prinț își vizita iubita noaptea și pleca dimineața, înainte de primele raze ale soarelui. Într-o dimineață prințul a fost prins de lumina soarelui și transformat într-o picătură de rouă. Acest cupaj alb aminteşte de povestea prințului prin licoarea care aduce aromele strugurilor de pe dealurile Drăgăşanilor, unde viile sunt legate de oameni şi poveşti nemuritoare.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Același cupaj alb, elegant, cu buchet energic din arome de citrice, fructe galbene și flori de primăvară cu o dulceață naturală.
GUST: Crocant, tonic, plin de energie și potențial, înțeapă ușor papilele cu o notă de gutuie necoaptă, dulceață de fruct tropical și note de ierburi amărui pentru un post gust mediu, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb ușor de savurat la mesele cu paste și creveți în sos de usturoi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
31,00 RON Începând cu: 27,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Pinot Noir DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.
În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual, selecționați, desciorchinați și presați ușor. Mustul este limpezit prin sedimentare naturală. Fermentarea alcoolică se face în bazine din beton cu temperatură controlată. Pentru arome mai intense și textură complexă, vinul este este maturat pe drojdiile de fermentare timp de 5-7 luni, timp care este realizat batonaj periodic.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Energic, cu note de fructe roșii de pădure, cireșe negre și note scurte de condimente verzi.
GUST: Rotund, sec, cu aromă de fructe roșii și note de minerale. Taninii oferă o remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la antreuri cu mezeluri picante, crud-uscate, cârnăciori, mușchiuleț de vită la grătar, friptură din piept de rață cu sos de fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
64,53 RON Începând cu: 58,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR