Vin rose

Cui nu-i place sa se rasfete din cand in cand cu un pahar de vin roze? Beicevrei.ro este magazinul online care ti-l va oferi intotdeauna la cel mai bun pret! Alege Beicevrei si ai garantia ca te vei bucura de aroma autentica a unui vin roze de calitate!


Preferat in special de femei, vinul roze poate fi avea o multime de arome. Printre cele mai intalnite sunt aromele de capsuni, petale de trandafiri, pepene galben, rubarba si coaja de lamaie, insa acestea pot fi diferite in functie de soiul de strugure care este la baza lui.


Acest tip de vin este racoritor, fiind ideal pentru zilele toride ale sezonului estival. In ceea ce priveste temperatura optima de servire, trebuie sa stii ca un vin roze dulce se serveste mai rece, la 7-9 grade Celsius, iar vinurile seci si demiseci se servesc la o temperatura de 9-12 grade Celsius. Asadar, un vin roze este perfect pentru a fi savurat in zilele de vara, alaturi de prietenii tai!


In comparatie cu vinurile rosii care sunt obtinute dupa ce pielita strugurilor fermenteaza multe saptamani la rand, un vin roze este produs atunci cand cojile strugurilor sunt lasate la fermentat pentru o perioada foarte scurta de timp, alaturi de pulpa. Asa se obtine culoarea roz a vinului care ne duce pe toti cu gandul la vara!



Daca te numeri printre iubitorii vinului roze, atunci ar trebui sa stii ca acest sortiment poate fi produs prin trei metode:


1. Metoda Macerarii. Aceasta este cea mai simpla tehnica de a obtine un vin roze. Strugurii sunt lasati la macerat in suc propriu pentru o anumita perioda de timp, iar apoi amestecul este transformat in vin roze. Metoda Macerarii este utilizata mai ales in Franta, in zonele in care acest sortiment de vin are o importanta majora.


2. Metoda Saignee (sangerarii). Aceasta se realizeaza in primele ore din procesul de productie a unui vin rosu. O parte din must este varsat separat intr-o cuva speciala, iar astfel se obtine un vin roze exceptional. Metoda Saignee este utilizata, in special, in podgoriile din California, Napa si Sonoma Valley. Vinurile roze obtinute prin aceasta metoda au o savoare deosebita, dar se intalnesc destul de rar.


3. Metoda cupajului. Aceasta este o alta tehnica simpla de a obtine un vin roze si consta in adaugarea unei cantitati mici de vin rosu intr-o cuva de vin alb. Metoda cupajului presupune folosirea a doar 5% de vin rosu si este folosita mai ales pentru producerea vinului spumant.


Bineinteles, daca iti place vinul roze, trebuie sa stii si cu ce preparate sa il asociezi. Ei bine, acest sortiment de vin face “echipa buna” cu preparatele din carne alba, peste sau fructe de mare. In plus, poti savura un vin roze alaturi de o pizza delicioasa sau o portie gustoasa de paste.


Pe Beicevrei.ro gasesti vinuri roze care apartin celor mai cunoscute branduri atat romanesti, cat si frantuzesti. Avem o gama bogata de vinuri care pot multumi chiar si cele mai pretentioase gusturi. Iti oferim numai bauturi 100% originale la preturi fara egal!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 7
  2. 8
  3. 9
  4. 10
  5. 11
Grilă Listă
Filtru
  • Chateau Minuty - Prestige Cotes de Provence AOP, Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Minuty - Prestige Cotes de Provence AOP, Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Minuty

    Chateau Minuty - Prestige Cotes de Provence AOP, Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, CINSAULT, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chateau Minuty a fost cumpărat în 1936 de Gabrie Farnet care deținea deja domeniul Châteauneuf in Vidauban. Domeniul Minuty a fost construit inițial de Napoleon al III-lea, așa cum a fost și micul locaș de cult ce denumea un cuvee, cu emblematica sticlă ce a rămas cunoscută multă vreme. În anii ce au urmat familiei Farante a replantat soiurile tradiționale din Provence, în special Tibouren, Rolle și Grenache, cu limitarea cantității în favoare dezvoltării calității vinurilor produse de Chateau Minuty.

     

    Parcelele cultivate de Chateau Minuty se află pe dealurile din localitățile Gassin și Ramatuelle, ce oferă o panoramă completă asupra golfului din Saint Tropez. Terroir-ul are un climat temperat, maritim, iar cele 200 de hectare de viță de vie sunt hrănite de soluri compuse din șist de clacar, soluri formate din clei și calcar dar și soluri nisipoase.

     

    Aceste cupaj rose a fost creat pentru prima dată acum 25 de ani de frații Jean-Etienne și François Matton, cei care dețin domeniul Minuty, din dorința de crea un rose de Provence mai popular, mai ușor de băut de către cei care preferă rose-urile în general. Cupajul este realizat din patru soiuri clasice ale regiunii Provence, recoltate manual și fermentate alcoolic la temperatură scăzută. Vinul este îmbuteliat fără fermentare malolactică, asemenea tuturor etichetelor Minuty.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet cu arome clare de fructe roșii de pădure și note de caise, la care se adaugă tușe din alte drupe proaspete.

     

    GUST: Pe papile se simte gustul de minerale sărate, urme de tanini și o astringență amorțită. Post gust scurt spre mediu, sec și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul final marcat de minerale este ideal la mesele cu fructe de mare, preparate din pește (inclusiv la grătar), sushi, precum alte preparate din carne de vită, legume umplute, ori spaghete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    104,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Selectie Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, demisec - 0.75L, Alc: 11% Cotnari - Selectie Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, demisec - 0.75L, Alc: 11%

    Cotnari

    Cotnari - Selectie Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, demisec - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ROSE DEMISECCramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor, cu perle mici de persistență medie.

     

    MIROS: Buchetul energic și revigorant oferă note grăbite de poame roșii de pădure și trandafir parfumat.

     

    GUST: Fructe și flori amestecate, echilibrate de alcoolul discret și voluptatea perlelor trezite de aer la gura paharului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Prosecco DOC, Rose Extra Dry - 0.75L, Alc: 11.5% Martini - Prosecco DOC, Rose Extra Dry - 0.75L, Alc: 11.5%

    Martini

    Martini - Prosecco DOC, Rose Extra Dry - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO-FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE EXTRA-SEC. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial.

     

    În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Arome plăcute de flori și citrice proaspete.

     

    GUST: Fresh și bogat în arome de fructe roșii dulci-acrișoare. Gust final fructat, extra-sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco recomandat rece la mesele ușoare și gustări.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    39,22 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Regno Roze DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Regno Roze DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas

    Recas - Regno Roze DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Regno Recaș, alături de Domeniile Recaș, sunt două game create cu scopul de a onora producătorii de vin din vestul României, regiunea Banat, la aniversarea a 25 de ani de la fondarea vinăriei Recaș. Gama Regno este compusă din 9 vinuri albe, roșii și rose obținute din cele mai bune soiuri autohtone cât și soiuri din alte state europene. (Negru de Drăgășani, Fetească Neagră, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Syrah).

     

    Chipurile de pe etichete sunt create prin reinterpretarea artei renascentiste de către pictorul Vali Irina Ciobanu. Fructele și florile din care sunt compuse trăsăturile personajelor au fost alese cu scopul de a sugera profilul aromatic al fiecărui vin.

     

    Noul cupaj rose al gamei Regno aduce aromele consistente a două dintre cele bune soiuri roșii adaptate la solul românesc, completate de un soi local cu tradiție îndelungată. Musturile sunt fermentate în cisterne din oțel de inox cu temperatură controlată, apoi vinul este îmbuteliat în sticlă cu dop filetant pentru a păstra aromele intense și gustul complex.

     

     

    ASPECT: Roz-piersică, strălucitor, limpede.

     

    MIROS: Pentru Regno Roze 2022 a fost ales un cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră. Aceste soiuri aduc trăsăturile frumoase și delicate asemenea chipului feminin, trasate prin aromele de fragi, mure și coacăze roșii.

     

    GUST: Personalitatea vinului este continuată de textura cu arome de citrice, ananas, portocală roși și kumkuat. În post gust aduce note fructate, echilibrate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ușor de asociat la salate cu pește, calcan la cuptor, carne albă și legume la grătar, lasagna și paste. La desert este răcoritor alături de tarte cu lămâie, sorbet și înghețată.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    36,30 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5% Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Valahorum rose de Busuioacă este produs din struguri culeși în zori, sortați pe îndelete și păstrați la temperatura de 8°C. timp de 48 de ore în cisterne din oțel inoxidabil pentru a menține prospețimea și intensitatea aromelor caracteristice. Fermentarea mustului are loc la temperatura de 14°C. timp de 40 de zile, iar după o scurtă maturare în prezența drojdiei vinul este îmbuteliat la finalul lunii noiembrie.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de piersici și petale de trandafir, pe un fond de vanilie și gutuie coaptă ce echilibrează armonios buchetul.

     

    GUST: Pe papile este la fel de armonios, rotund, acidulat, cu note de cireșe, zmeură și litchi. Post gust scurt spre mediu, fructat, sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru orice masă cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și alături de prăjiturile cu cireșe și pandișpan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 0.75L, Alc: 12% Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Note delicate de zmeură și aluat.

     

    GUST: Structurat, proaspăt, cu perle fine ce aduc aromele de fructe roșii și migdale. Post gust proaspăt, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește, scoici și fructe de mare. Potrivit și la preparatele tradiționale din carne de mangaliță.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Vinul Cavalerului Rose demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Vinul Cavalerului Rose demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    SERVE

    Serve - Vinul Cavalerului Rose demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE DEMISEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesele de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Fermecător, cu arome de zmeură, căpșuni coapte și piersici, acompaniate de nuanțe subtile de trandafiri și condimente dulci. Asemenea vinificatorului inspirat să asocieze acest cupaj cu personalitatea lui Moliere, buchetul evocă spiritul vioi și subtil ironic al dramaturgului francez, amintind de inteligența și umorul său fin.

     

    GUST: Pe papile, vinul este armonios, cu o aciditate elegantă care îi păstrează echilibrul și vioiciunea. Fructele roșii se contopesc cu tonuri florale delicate, iar gustul final este persistent și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu aperitive fine, salate cu fructe de mare, pește alb sau preparate din pui, brânzeturi semitari și deserturi cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARA NEAGRA

      

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Rose-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Fructe roșii suculente (căpșuni, frăguțe și zmeură), combinate cu note florale fine și accente ușor citrice.

     

    GUST: Elegant și proaspăt, cu aciditate plăcută și arome care curg lin de la fructe roșii coapte la citrice dulci. Postgustul este răcoritor, cu o notă fină de mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu fructe de mare, salate de vară, sushi sau preparate asiatice ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, strălucitor.

     

    MIROS: Cele trei soiuri roșii oferă arome de căpșune sălbatice, mure și flori de câmp, păstrate natural prin vinificarea clasică în sec.

     

    GUST: Pe papile aduce o textură consistentă pentru un rose, cu note de fructe și flori roșii. Finalul scurt spre mediu este menținut de tanini slabi și un procent de alcool bine integrat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose pentru mesele cu preparate din carne de pește și deserturi cu fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Special Reserve Rose este obținut din struguri culeși manual în lădițe de 15 Jg și sortați înainte de presare. Macerarea are loc la temperatură scăzută timp de 24 de ore, urmată de fermentația alcoolică în recipiente din oțel inoxidabil la temperatura de 13-14°C. timp de 19-15 zile. După aceste faze de producție este realizat cupajul final, apoi are loc îmbutelierea vinului.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, limpede.

     

    MIROS: Aroma este intensă și rafinată, cu tonuri de căpșuni coapte, zmeură și petale de trandafir, învăluite într-o adiere florală fină. Se disting nuanțe discrete de pepene galben și citrice roșii, care aduc un plus de prospețime și echilibru buchetului.

     

    GUST: Pe papile se dezvăluie o structură catifelată, cu o aciditate echilibrată și o dulceață fină, care subliniază armonia dintre fruct și prospețime. Fructele roșii de pădure și notele florale se contopesc într-un gust final amplu și delicat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește minunat cu preparate mediteraneene, fructe de mare, carne albă la grătar, brânzeturi moi sau deserturi ușoare cu fructe de sezon. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose este folosită metoda macerației peliculare la temperatura de 12-13°C, timp de 3-4 ore. Mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine vinul este maturat în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome intense de fructe roșii de pădure, vișine și coacăze negre, cu accente de piersică sălbatică.

     

    GUST: Gust proaspăt și echilibrat, bine structurat, rotund și amplu. Postgust persistent și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se savurează ca aperitiv sau alături de preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5% Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

     

    ASPECT: Rose floare de piersic.

     

    MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.

     

    GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Garrus rose 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau d'Esclans - Garrus rose 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Garrus rose 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.

     

    MIROS: Garus continuă spectacolul aromatic și cu ediția anului 2022. Absolut strălucitor și provencal, acest rose desfată simțurile cu arome de citrice uscate, căpșune, petale de hibiscus, caise uscate, piersici și fructul pasiunii, pentru o atingere exotică.

     

    GUST: Pe papile este acidulat, cu gust dulce din pere glazurate și ananas copt. O notă scurtă de grpfrut amărui anunță un postgust sec și tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce inspiră o experiență culinară mediteraneană, cu preparate din carne albă sau carne roșie ușor condimentată, peşte şi fructe de mare. După masă este o alegere excelentă la gustările  cu brânzeturi tari şi semitari și la desert cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    450,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de cupru.

     

    MIROS: Intens și parfumat, cu note dominante de trandafir, busuioc, cireșe albe și petale de flori de câmp.

     

    GUST: Demidulce, cu o dulceață bine echilibrată de o aciditate plăcută. Aromele de trandafir se regăsesc în gust, alături de note de dulceață de gutuie și zmeură. Postgust lung, aromatic și floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brânzeturi cu mucegai nobil, deserturi cu fructe de pădure, plăcintă cu mere sau pur și simplu ca aperitiv.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 - 0.75L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.

     

    Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fructe roșii proaspete (căpșuni, zmeură), completate cu note florale delicate și accente de citrice. O prospețime ce invită la înaintare.

     

    GUST: Sec și echilibrat, cu textură curată și aciditate vie. Se simt fructe de pădure, cu un profil ușor cremos, dar și o mineralitate fină care curăță palatul. Final rotund, fără asperități.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu aperitive ușoare, salate fresh, fructe de mare, sushi sau preparate mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    90,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aromele și structura complexă vinul este ţinut la temperatură constantă, apoi agitat prin metoda batonnage de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz somon. 

     

    MIROS: Fructe roșii cucerite de note minerale și florale. Fondul aromatic aduce și o notă de condimente exotice.  

     

    GUST: Rock Angel este un rose de Provence autentic și prin textură, cu arome ușor grăbite, echilibrate de onctuozitatea dăruită de maturarea partială în contact cu stejarul și o notă de minerale. Post gust lung, ferm, cu aciditate prelungită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose ca aperitiv sau la mesele cu antreuri şi salate mediteraneene, peşte şi fructe de mare, mezeluri fine din carne de porc, vită sau curcan, brânzeturi proaspete de oaie şi capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și tranformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.

     

    GUST: Aciditate echilibrată și textură catifelată cu aromele de fructe roșii. Se împletesc armonios nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    115,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau D'Esclans - Les Clans rose 2023 - 0.75L, Alc: 14% Chateau D'Esclans - Les Clans rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau d'Esclans

    Chateau D'Esclans - Les Clans rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aroma şi corpul vinului, mustul este ţinut la temperatură constantă, apoi este agitat (batonnage), de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz, cu nuanţă de coajă de piersică coaptă. 

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.

     

    GUST: Pe palat, vinul se prezintă cu o aciditate echilibrată și o textură catifelată. Aromele de fructe roșii se îmbină armonios cu nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    190,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Rock Angel  rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau d'Esclans - Rock Angel  rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Rock Angel rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aromele și structura complexă vinul este ţinut la temperatură constantă, apoi agitat prin metoda batonnage de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz somon. 

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu aciditatea echilibrată și textura catifelată. Aromele de fructe roșii se împletesc armonios cu nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Un rose de Merlot, demisec, relaxant, cu arome de zmeură și cîpșune, înconjurate discret de flori și adieri de grepfrut.  

     

    GUST: Un rose descris de vigoare si aciditate, cu note de fructe și minerale. Post gust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu homar, scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 7
  2. 8
  3. 9
  4. 10
  5. 11
Grilă Listă