Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Histria - Nikolaos Alb Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.6% Histria - Nikolaos Alb Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%

    Crama Histria

    Histria - Nikolaos Alb Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome complexe de fructe galbene coapte, precum piersici și caise, flori albe și o ușoară notă de vanilie, provenită din maturarea de patru luni în butoaie mari de stejar.

     

    GUST: Corp mediu, cu aciditate bine integrată, care susține echilibrul între fructuozitate și finețea lemnului. Postgust lung, cu accente minerale subtile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6% Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%

    Crama Histria

    Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: Arome intense de flori albe și galbene, cum ar fi soc și narcise, urmate de note exotice de fructe galbene precum mango și papaya.

     

    GUST: Savuros, echilibrat și armonios, cu aciditate bine integrată care susține corpul amplu. Postgustul este lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate mediteraneene, fructe de mare, pește și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

    54,45 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Histria

    Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii de granat..

     

    MIROS: Arome de fructe negre coapte, precum coacăze, cireșe negre și prune uscate, însoțite de note subtile de piper negru, tutun și piele, cu o adiere de pământ proaspăt. Aceste arome sunt oferită de fermentarea cu drojdii sălbatice și maturarea de aproximativ 18 luni în butoaie din stejar.

     

    GUST: Vin plin și catifelat, cu taninuri bine integrate și aciditate medie spre ridicată. Aromele de fructe negre se regăsesc și în gust, completate de note de ciocolată neagră și cafea prăjită. Postgust lung, cu alcool bine integrat, și note de cireșe coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    106,48 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5% Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate. Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.  

     

    Vinca Theresia este produs din struguri recoltați la maturitate deplină. Strugurii sunt împărțiți în cantități două egale și din acestea, una are strugurii presați cu ciorchine întreg, iar la cealaltă parte se păstrează doar boabele. Strugurii sunt fermentați în cisterne din inox, iar vinul este maturat în același recipient timp de 7 luni.   

     

     

    ASPECT: Galben-lămâie, strălucitor.

     

    MIROS: Note delicate de lime și ghimbir, însoțite de parfumul florilor de caprifoi, evocând un buchet floral proaspăt și elegant.

     

    GUST: Arome de pere albe crocante, piersici albe și miere, completate cu accente de lime și ierburi proaspete. Aciditatea bine integrată oferă vinului o structură echilibrată și o prospețime remarcabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din pește alb, carne de rață, porc sau preparate din bucătăria asiatică, datorită echilibrului între zahăr și aciditate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Strabone este obținut din 100% struguri din soiul Primitivo, recoltați din zona Taranto, presați ușor, desciorchinați, macerați și fermentați la temperatura de 22-26°C. timp de 6/8 zile. Maturarea vinului are loc în butoaie din stejar de 10-20 de hectolitri timp de 4 până la 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome pronunțate de fructe de pădure coapte, cum ar fi afinele, căpșunile și merișoarele, însoțite de nuanțe de ierburi uscate și tutun negru.

     

    GUST: Plin și catifelat, cu taninuri moi și elegante. Gustul de fructe este echilibrat de note subtile de tutun și piele, oferind o senzație de prospețime și o postgust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne roșie, cum ar fi miel sau vită, paste cu sosuri bogate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Clasic Alb BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 11.5% Domeniul Bogdan - Clasic Alb BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 11.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Clasic Alb BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA

      

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Clasic Alb Bio este un vin varietal produs și îmbuteliat în Spania, în orașul Manzanares, de vinăria Bodegas Yuntero pentru portofoliul cramei românești Domeniul Bogdan.

     

     

    ASPECT: Galben-pai luminos, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet curat și expresiv, cu note florale delicate, soc și flori de câmp, completate de accente de fructe albe precum mere și pere, cu nuanțe citrice subtile. Se simte o tușă fină minerală care adaugă complexitate și eleganță aromelor.

     

    GUST: Gustul este echilibrat și suplu, cu o textură catifelată și aciditate fină care susține prospețimea vinului. Aromele de fructe albe și citrice se combină armonios cu nuanțe vegetale și minerale, iar finalul este persistent și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate ușoare din pește alb, fructe de mare, brânzeturi proaspete, salate cu ierburi fine sau paste cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - BonOm ES Virgil Iantu - Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - BonOm ES Virgil Iantu - Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - BonOm ES Virgil Iantu - Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Davino BonOm Sauvignon Blanc este o ediție specială creată în parteneriat cu Virgil Ianțu, cântăreț și prezentator român. Vinul este maturat pe depozit de drojdie fină în cisterne din oțel inoxidabil timp de 7 luni, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben - verzui, strălucitor.

     

    MIROS: BonOm aduce un profil aromatic sofisticat și energic prin aromele de fructe galbene dulci și citrice.

     

    GUST: Pe papile se dezvoltă armonios și păstrează ritmul aromatic al ansamblului de fructe de livadă și citrice, acompaniate de condimente fine, dezvoltate prin metoda Sur Lie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Sauvignon Blanc elegant la mesele cu preparate din carne de pui, friptură de viţel în sos alb și diferite preparate cu somon sălbatic și scoici în sos de vin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Domaine Ceptura Rouge, DOC 2017 Magnum - 1.5L, Alc: 14.5% Davino - Domaine Ceptura Rouge, DOC 2017 Magnum - 1.5L, Alc: 14.5%

    Davino

    Davino - Domaine Ceptura Rouge, DOC 2017 Magnum - 1.5L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ 

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt culeşi din parcelele cu vârstă medie de 40 de ani. Strugurii sunt selectaţi pe bandă și fiecare soi vinificat separat, clasic, pe boştină, în cuve mici din inox, la temperatură controlată. Fiecare soi urmează o perioadă diferită de fermentare alcoolică: Cabernet Sauvignon ermentează timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagră – 19 zile.

     

    După fermentarea alcoolică vinul este maturat în baricuri din stejar românesc (70% din vin în butoaie noi şi 30% în butoaie la a doua umplere), pe o perioadă de 12 luni. Proprietăţile organoleptice ale vinului sunt desăvârșite și de învechirea la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchetul dezvăluie note de prune uscate amestecate cu prune coapte și mure, completate de nuanțe subtile de condimente dulci, lemn dulce, vanilie și cafea prăjită.

     

    GUST: Structură robustă și catifelată, cu tanini bine integrați și echilibru perfect între aciditate și alcool. Aromele de fructe negre se împletesc cu nuanțe de condimente, lemn și ciocolată, creând o experiență gustativă armonioasă și complexă. Finalul este lung, cu tonuri persistente de fructe și cacao.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește alături de fripturi de vită sau miel, vânat, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate, evidențiind structura și finețea vinului.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Faurar Rose de Ceptura DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Faurar Rose de Ceptura DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - Faurar Rose de Ceptura DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Făurar Rose este un cupaj realizat prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru vinificarea în rose este folosită metoda saignée. Mustul rose este separat prin metoda gravitațională şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl timp de 14 până la 16 zile. Pentru un profil aromatic delicat și proaspăt, maturarea are loc doar în cisternele din inox timp de 3 luni.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Proaspăt, cu arome clare de zmeură și căpșune.

     

    GUST: Atacă papilele cu ușurința unui vin alb și aduce intensitatea de fructe roșii specifică unui rose. Remanența vinului face față așteptărilor prin tușa de taninuri, dorită în cazul etichetei Făurar rose. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați aroma de fructe roșii și jocul acestora pe simțuri alături de aperitive, preparate cu pește şi fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.2% D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.2%

    Vladoi

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.2%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome delicate de flori albe și fructe coapte, susținute de nuanțe subtile de vanilie și lemn dulce, oferind un buchet aromatic elegant și rafinat.

     

    GUST: Atac proaspăt și echilibrat, cu o aciditate fină ce susține structura vinului. Notele de fructe coapte și vanilie se împletesc armonios, creând o senzație catifelată și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne albă, pește la grătar sau salate de sezon care pun în evidență prospețimea și finețea vinului.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama DeMatei - Patima Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama DeMatei - Patima Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    DeMatei

    Crama DeMatei - Patima Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.

     

    Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc. 

     

    Feteasca Neagră, soiul reprezentativ al zonei Dealu Mare, este recoltat după o mică parcelă de 3.5 hectare plantată în 1986 pe Dealul Dumbala. Solul argilos cu textură luto-nisipoasă este propice viței de viei ce oferă o producție medie de 4500 - 5000 de Kg per hectar. După recoltarea manuală a strugurilor are loc vinificarea clasică în cisterne din oțel. Vinul este maturat timp de 16 luni în butoaie din stejar, apoi îmbuteliat și ținut în depozitul cramei încă 24 de luni înainte de a fi lansat pe piață.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfum din magiun de prune, cireșe negre și un amestec delicios de ciocolată amară și tutun proaspăt uscat.

     

    GUST: Aciditate ridicată, taninuri robuste și o structură bine așezată. Post gust fructat, lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, pentru mesele generoase cu friptură de porc, preparate tradiționale românești de sărbătoare, din carne miel și porc, alte rețete cu legume la grătar și brânzeturi maturate. La desert este potrivit cu ciocolată neagră și papanași cu dulceață de vișine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca-Maria Negru de Dragasani 2023 - 0.75L, Alc: 14.5% D. Vladoi - Anca-Maria Negru de Dragasani 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca-Maria Negru de Dragasani 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.  

     

    MIROS: Seduce simțurile cu un buchetul energic și dulce de fructe negre coapte, precum mure și coacăze, completate de nuanțe subtile de condimente dulci și flori uscate.

     

    GUST: Pe papile, vinul se prezintă cu o dulceață bine echilibrată și o aciditate fină, ce susține structura sa. Notele de fructe negre și condimente se împletesc armonios, creând o senzație catifelată și un gust final persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu deserturi pe bază de fructe roșii, brânzeturi maturate sau preparate din carne de vânat, evidențiind complexitatea și dulceața vinului.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromele delicate de zmeură, cireșe roșii și căpșuni se împletesc cu tușe subtile de flori uscate și vanilie, conturând un buchet armonios și elegant.

     

    GUST: Pe palat se remarcă o textură fină și catifelată, cu tanini moi și bine integrați. Notă de fructe roșii coapte se combină cu nuanțe ușoare de condimente și pământ reavăn, oferind echilibru și finețe. Postgust cu tonuri elegante de fructe și o subtilă mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne albă, precum rață sau pui la cuptor, risotto cu ciuperci sau brânzeturi semi-maturate, completând subtilitatea și rafinamentul vinului. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir DOC 2023 - 1.5L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir DOC 2023 - 1.5L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir DOC 2023 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din cele mai bune soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Fructe de pădure ce se definesc prin aromele de mure, urmate de smochine dulci, zemoase, măghiran și piper.

     

    GUST: Aromele fructate și condimentele se mențin pe papile cu mici variații de fructe roșii și astringența naturală ce oferă un post gust scurt, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ușor de savurat și în sezonul cald, fie că este alături de un aperitiv rece, , salate, coacktail de creveți, preparate cu fructe de mare sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Floral, delicat, cu arome de fructe roșii, note de vanilie și pere galbene din livezile provensale.

     

    GUST: Alintă papilele cu note mai vioi de fructe roșii, rafinate în căpșune și completate de grepfut roz ce aduce un gust final lung, sec, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O cină în doi sau o petrecere în grădină este momentul de strălucire pentru acest vin, fie că îl savurați simplu sau cu preparate din carne de porc, carne de pasăre, crustacee, dar și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    97,31 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Château Haut-Bailly

    Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Haut-Bailly este un domeniu viticol de prestigiu situat în regiunea Pessac-Léognan din Bordeaux, Franța. Vinurile casei au primit clasificarea de calitate „Cru Classé” în Graves în 1953 și 1959. 

     

    Metodele de producție de la Château Haut-Bailly combină recolta manuală a strugurilor din vii cu soluri bine drenate, vinificația atent controlată în tancuri termo-reglate și fermentația malolactică parțială în butoaie, urmată de maturarea de 16 - 18 luni în butoaie de stejar francez, dintre care 50-65% noi, pentru a obține vinuri complexe, echilibrate și de înaltă calitate.

     

    În 2017 primăvara caldă a favorizat o creștere rapidă, iar în ciuda ploilor excepționale din iunie, seceta din iulie și august a creat condiții ideale pentru maturarea strugurilor. Înflorirea a avut loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar veraison-ul a fost regulat și timpuriu. Recolta, care s-a desfășurat între 13 și 29 septembrie, a fost redusă ca volum, dar de înaltă calitate: Merlot-ul s-a evidențiat prin prospețimea fructată și echilibrul său, iar Cabernet Sauvignon a oferit prospețime aromatică și structură tanică plăcută. Cupajul este completat de soiuri roșii Petit Verdot și Cabernet Franc.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex de fructe negre coapte (mure, coacăze negre), urmate de note de tabac, lemn de cedru, cacao și un strop de vanilie. Aromele evoluează spre accente florale și minerale fine.

     

    GUST: Structură plină și echilibrată, cu taninuri suple și catifelate. Gustul de fructe negre este susținut de note de pământ umed, nuci și condimente ușoare. Gust final lung și elegant, cu o aciditate bine integrată și o senzație minerală persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață la cuptor sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 25 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniează autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat dur de fier și nisip. Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu închis.

     

    MIROS: Complex, cu arome intense de fructe roșii și negre de pădure și de livadă (afine sălbatice, zmeură neagră, cireșe negre, prune), note de dulceață proaspătă de coacăze roșii, violetă candiată, scorțișoară, tutun, lemn afumat și jar, cafea, grafit, piele nouă și cacao. O delectare pentru toate așteptările.

     

    GUST: Corpolent spre mediu, elegant și stilat, cu o abundență de fructe negre și roșii nuanțate. Are o textură mătăsoasă, catifelată, cu taninuri ultra-fine, bine integrate, ce construiesc o structură puternică, dar echilibrată. Gustul este proaspăt, concentrat și complex, cu un final lung, intens și persistent, adesea descris cu note piperat-fructate și tușe de tutun sau trabuc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin-poezie, pentru cele mai frumoase momente. Fie că este o cină romantică, ori o masă cu preparate savuroase din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), precum și preparate cu sosuri bogate sau gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

    Tarcisio Lugana este un vin din soiul Trebbiano, produs în localitatea Lugana (Denumire de Origine Protejată). Strugurii culeși din podgoria aflată în partea de sud a lacului Garda, sunt vinificați prin macerare la rece pentru 8 - 12 ore, presare ușoară și fermentare la temperatura de 16 - 18°C, urmată de maturare scurtă în vase din oțel.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Aromă delicată de flori albe, piersici coapte și pere suculente, completate in plan secund de citrice și o tușă de migdală.

     

    GUST: Catifelat și armonios, cu aciditate plăcută care pune în valoare gustul fructat. Note de piersică albă, pere și o adiere minerală se contopesc într-un postgust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, cu pește la grătar, fructe de mare, risotto cu legume de sezon sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14% La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    La Bastide Saint Dominique

    La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, CLAIRETTE, GRENACHE BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile. Soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

    Pentru acest cupaj sunt selectați struguri de pe 2 hectare de viță de vie, cu vârsta de 35 ani, expusă în punctele cardinale nord și sud. Soiurile sunt presate pneumatic și fermentate separat în cisterne din oțel cu temperatură controlată. Cupajul alb de 50% Viognier, urmat de 25% pentru Clairette și Grenache Blanc este maturat câteva luni în cisterne, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: La nas vinul aduce arome de caise și dulceață din fructe dulci și exotice, cum ar fi ananasul și rambutan.

     

    GUST: Proaspăt și acidulat, vinul păstrează aromele de fructe exotice și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carpaccio de ton cu ulei piperat, iepure la cuptor cu sos de roșii, creveți, homari sau langustină pe grill și brânză din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 4 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    460,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă