Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

     ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Soiul alb numit ”Albul sălbatic” de către francezi aduce la nas parfumul vioi din ierburi proaspete și alte note ce așteaptă să fie explorate de papile.

     

    GUST: Proaspăt, cu arome de ierburi, flori parfumate și citrice. Post gust mediu, sec,

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Jovial și savuros mai ales la mesele cu frigărui de pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalele nalangâtele cu miere și flori de salcâm.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Vinul din soiul Aligote al gamei Caii de la Letea aduce o reflexie a terroir-ului Dobrogean prin claritatea aromelor de pământ umed, minerale din calcar și alte tipuri de piatră, note de flori sălbatice, ierburi, mere și citrice.

     

    GUST: Contrastul aromatic din buchet este inversat pe papile. Se fac mai bine simțite aromele de poame albe și verzi, ierburi, flori și valuri de pelin amărui și pământiu, dar energic. Postgust vegetal, sec, cu aciditate persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună la mesele cu preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca Maria - Rose Syrah & Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9% D. Vladoi - Anca Maria - Rose Syrah & Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca Maria - Rose Syrah & Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Servit la temperatura recomandată după ce a stat la frigider sau la gheață, oferă arome de flori reci și o tușă de condiment verde.

     

    GUST: Vinificare în sec aduce note foarte răcoritoare de mure și rubarbă, ce se succed energic pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: La prânz sau la cină, chiar și după o zi călduroasă, cupajul rose Anca-Maria este ușor de savurat la preparatele cu fructe de mare și preparate din carne în sos roșu, ușor condimentat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14% Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Cheval Noir

    Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cunoscută pentru prima dată sub numele de Cheval Noir în 1895, acestă proprietate este una dintre cele mai vechi din localitatea Saint-Émilion a regiunii Bordeaux. În 1937, domeniul care se numește și în prezent Château Cheval Noir a fost achiziționat de familia Mähler-Besse. Acest domeniu a fost prima afacere în vitcultură a familiei Mähler-Besse, iar astăzi podgoriile din care se produc vinurile Cheval Noir sunt dominate de soiul roșu Merlot, plantat în urmă cu peste 50 de ani, într-un sol bogat în straturi de nisip și minereu de fier.

     

    Vinurile Cheval Noir sunt produse și cu participarea lui Hubert de Boüard, un enolog reputat și co-proprietar al etichetei Château Angélus, un vin Premier Grand Cru Classé.

     

    Saint-Émilion din soiul Merlot, ce ocupă majoritatea parcelelor de pe domeniu, este un vin emblematic al brand-ului Cheval Noir. După ce strugurii sunt recoltați manual și transportați în cutii mici, urmează prefermentarea la rece (5°C), timp de 7 zile, apoi fermentarea alcoolică în cuve de capacitate redusă unde temperatura nu depășește valoarea de 28°C. Maturarea vinului are loc în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp 12-16 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchetul aduce note lungi de fructe roșii, armonizate de lemn ușor ars, note picante și o notă de vegetație pământie.

     

    GUST: Structura este rotunjită de maturare, dar păstrează bine și o parte din taninii vioi ce lasă o remanență lungă, ușor pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Merlot la mesele cu aperitive din mezeluri crud-uscate (prosciutto crudo), preparate din piept de rață afumat și biftec de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16- 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    248,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Salina - Issa Chardonnay Barrique Editie Limitata 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% La Salina - Issa Chardonnay Barrique Editie Limitata 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    La Salina

    La Salina - Issa Chardonnay Barrique Editie Limitata 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

    Chardonnay Barique este starul cramei La Salina, iar vinul anului 2022 a remintit acest fapt, de aceea succesul acestui vin este continuat de ediția 2023.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Creat cu aceeași măiestrie de vinificatorii din Turda, ediția anului 2023 reiterează aromele savuroase de flori, vanilie, pâine prăjită și caramel, ce aduc mai multă energie după doar un an de la producție.

     

    GUST: Pe papile aduce onctuozitatea nelipsită soiului, apoi arome de fistic și ciocolată cu un ton final lemnos, ce anunță maturarea la stejar și potențialul de învechire la sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de excepție, savuros la mesele cu aperitive, rață la cuptor cu portocale și miere, pește la grătar sau la cuptor cu legume, crustacee mari și cocktail de creveți. Potrivit și alături de brânzeturi proaspete sau cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINŢA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Sauvignon Blanc este vinul proaspăt, tânăr şi îndrăzneţ, cu arome de flori şi fructe ce inspiră zilele frumoase cu soare şi răcoreşte simţurile de fiecare dată. Acest vine aduce apreciere pentru munca echipei din Crama Liliac. Recent, vinul a a fost premiat la competiţii internaţionale de renume, dar şi la concursuri, ori evenimente locale, dedicate celor mai bune vinuri româneşti.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede şi strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, cu arome de bergamotă, cantaloupe și mango, echilibrate de flori și alte note de citrice.

     

    GUST: Răcoritor, cu arome de citronelă, coajă de citrice și fructe tropicale dulci. Postgust scurt spre mediu, crocant și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea și aromele fructate îl recomandă la mesele cu salate de vară, preparate din carne de pasăre cu legume la cuptor și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Special Reserve Rose este obținut din struguri culeși manual în lădițe de 15 Jg și sortați înainte de presare. Macerarea are loc la temperatură scăzută timp de 24 de ore, urmată de fermentația alcoolică în recipiente din oțel inoxidabil la temperatura de 13-14°C. timp de 19-15 zile. După aceste faze de producție este realizat cupajul final, apoi are loc îmbutelierea vinului.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, limpede.

     

    MIROS: Vinul dăruiește simțurilor un melanj elegant din arome de flori de măceș, fructe roșii (căpșune de pădure și zmeură), și note de citrice.  

     

    GUST: Textură delicată cu note de zmeură, dulceață din petale de trnadafir și coajă de portocală. Răcit în prealabil este răcoritor, tonic cu un post gust mediu, demisec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de vară pentru salate, pește roșu, fructe de mare și desert cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%
    170,61 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2024 - 0.75L, Alc: 13% Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Freamăt Alb este produs prin presarea lentă a strugurilor și fermentare alcoolică, cu drojdii selecționate, în cisterne clasice din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată. După fermentare vinul este lăsat în contact cu fragmentele de drojdie timp de 4 luni și agitat periodic prin batonaj, ce dezvolta aromele și textura.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet din cupaj de soiuri albe românești ce aduc parfum de caise, flori de salcâm și citrice dulci.  

     

    GUST: Cupajul este echilibrat în aciditate și aromă persistentă de caise, completată cu note de flori și miere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin savuros pentru orice masă cu fructe de mare, pește, risotto, paste cu sosuri albe și preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru această Fetească Regală strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și macerați scurt la temperatură scăzută pentru a extrage aromele naturale. Fermentarea alcoolică a vinului are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 16°C.

     

     

    ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.  

     

    MIROS: O Fetească Regală cultivată și vinificată cu atenție deosebită, ce oferă aromele pure și delicate de citrice, caise și alte drupe, completate de florile de salcâm ce inspiră o adiere de primăvară.

     

    GUST: Mineralitate naturală, note florale și fructate, ușor dulci, cu o remanență scurtă și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai bune vinuri din soi românesc, recomandat la mesele cu salate, preparate din carne albă, pește de apă dulce și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Caraman

    Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Sauvignon Blanc este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă arome unice.   

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Ca de obicei, Sauvignon Blanc strălucește prin aromele de lâmâie, grepfrut și fructe tropicale, a căror dulceață este acoperită de o notă vegetală din iarbă proaspăt cosită.    

     

    GUST: Pe papile sare cu bule discrete și se continuă cu arome de grepfrut, nectarine și pere verzi încheiate cu aceeași aciditate naturală. Un gust final fructat, onctuos, la fel de savuros până la ultima picătură ce atinge papilele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb a serilor petrecute cu cei apropiați și cele mai bune preparate din pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalul desert dobrogean - nalangâte cu miere din flori de salcâm.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Almaviva

    Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva EPU 2021 este a doua expresie, produsă în paralel cu eticheta clasică și provine din aceeași sub-regiune, Puente Alto. Cupajul de 80% Cabernet Sauvignon, 15% Carmenère și 5% Merlot este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc (10% noi și 90% la a doua umplere).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Mai ușor de abordat decât eticheta clasică, proaspăt și plăcut, cu arome de coacăze negre, cireșe și smochine, completate de adieri vanilate, ceai și tușe uscate, pământii.

     

    GUST: Pe papile, este echilibrat, dulce-acrișor, mulțumită fructelor de pădure și taninurilor mătăsoase. Ediția anului 2021 se deosebește prin prospețimea și stabilitatea aromatică oferită de strugurii care s-au dezvoltat într-un sezon mai răcoros decât în ceilalți ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru mesele cu friptură la grătar, în special miel și vită, tocană de vițel, precum și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    434,39 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5% Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Almaviva

    Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva EPU 2022 este a doua expresie produsă în paralel cu eticheta clasică și provine din același Puente Alto. Vinul realizat din cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon 86%, Carmenère 10%, Merlot 5%, Cabernet Franc 2% și Petit Verdot 1%, și este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc, aflate la a doua umplere.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un cupaj generos, dar cu procente bine meșteșugite, care oferă un buchet opulent, cu arome de aronia,  mure, vișine și alte fructe roșii tropicale și dulci. Nota de mijloc este oferită de mirodenii verzi și senzații de lemn dulce.

     

    GUST: Catifelat, cu note de fructe dulci, când proaspete, când macerate, într-un carusel aromatic hipnotizant și savuros. Fructele și mirodeniile sunt îmbrățișate de note vegetale și lemnoase, care se mențin pe papile cu o remanență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu care poate deveni cu ușurință alegerea preferată la mesele cu friptură la grătar, în special miel și vită, tocană de vițel, dar și la degustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    407,77 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14% Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Domini Castellare

    Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVETO, MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Castellare di Castellina este o cramă renumită din Italia, regiunea Toscna, Chianti Classico. Istoria sa modernă începe în 1968, când a fost înființată dintr-o fuziune a cinci proprietăți mai mici. Viziunea a fost de a crea o cramă modernă care să îmbine tradiția cu inovația, cu accent pe producția de vinuri de înaltă calitate, expresie a terroir-ului toscan.

     

    De-a lungul anilor, Castellare di Castellina s-a impus ca un pionier în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea viticolă. A fost una dintre primele crame din Chianti Classico care a investit semnificativ în studierea și selecția clonală a soiurilor indigene, în special Sangiovese. Podgoria se întinde pe aproximativ 33 de hectare, cu soiuri roșii indigene, cu un accent deosebit pe Sangiovese. Pe lângă Sangiovese, sunt cultivate și alte soiuri locale precum Canaiolo, Malvasia Nera și Colorino. Alături de acestea este Cabernet Sauvignon, necesar pentru cupajele Super Tuscan.

     

    Din podgoriile Toscanei, aflate la 370 de metri altitudine și hrănite de solurile predominant calcaroase, bogate în marne și argile, provin și varietățile folosite pentru acest cupaj (Sangioveto 85%, Malvasia Nera 15%). Fermentația alcoolică are loc în cuve de oțel inoxidabil cu temperatură controlată, urmată de fermentația malolactică. Se realizează o macerare cu cojile de struguri, care poate dura în jur de 20 de zile. Maturarea are loc în baricuri de stejar (o parte dintre acestea fiind noi, în general aproximativ 50%) pentru o perioadă extinsă, variind de la 24 la 30 de luni. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit timp de 12 luni înainte de a fi lansat pe piață.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Intens și foarte concentrat, cu arome de fructe roșii coapte, care evoluează spre note de dulceață, condimente, vanilie și lemn dulce.

     

    GUST: Textură densă și elegantă, susținută de aciditatea puternică a Sangiovese-ului. Taninuri absolut dulci oferă un postgust lung și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu mezeluri și carne sărată, preparate suculente și brânzeturi aromate, mature (Pecorino toscan și Parmigiano).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.  (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute, Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).

     

    554,18 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2014 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

    Pentru acest vin, strugurii au fost recoltați manual între a doua săptămână din septembrie și a doua săptămână din octombrie 2014. După recoltare, strugurii au fost selectați cu atenție pe o bandă vibrantă la cramă. Urmează desciorchinarea și o presare ușoară. Fermentația alcoolică are loc în cisterne din oțel timp de 3-4 săptămâni la o temperatură controlată de 28°C. Un procent de 10% din vin este fermentat malolactic în baricuri, iar restul în cuve de oțel inoxidabil. În final, cupajul de 38% Cabernet Franc, 42% Merlot, 8% Cabernet Sauvignon și 12% Petit Verdot este îmbuteliat și învechit încă 6 luni înainte de a fi comercializat.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Note intense și complexe de cireșe roșii, afine, mure, coacăze negre și prune, completate de condimente (piper, lemn dulce, condimente de turtă dulce), vanilie, mentol, indicii de stejar, cedru, tutun și chiar note pământii, de piele sau cafea.

     

    GUST: Parcă lăsat moștenire într-o amforă atemporală de strămoșii etrusci, Il Pino di Biserno este armonios și corpolent, atinge papilele gentil ca o fâșie de mătase. Apoi este mai sobru, mai rustic, cu arome intense de fructe negre (cassis, mure), cireșe de cafea, note dulci de fructe de zmeură, dar și note de tutun și stejar. Taninurile sunt fine, coapte, rotunjite și bine integrate. Finalul este lung, rafinat și persistent, cu o aciditate echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu carne roșie (vită, miel), în special fripturi sau antricot. Se potrivește bine și cu preparate din vânat sau brânzeturi mature.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 25 de ani). 

     

    475,53 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

    Producția acestui vin începe cu o selecție atentă a strugurilor pe banda transportoare, urmată de desciorchinare. Pentru a păstra specificul fiecărui lot, fermentația alcoolică și macerarea au loc în rezervoare de oțel cu temperatură controlată, timp de 3-4 săptămâni, la o temperatură maximă de 28°C. Ulterior, are loc fermentația malolactică spontană. Maturarea vinului se realizează în două moduri: 75% din vin se maturează timp de 12 luni în baricuri de stejar francez, atât noi, cât și folosite. Restul de 25% din vin stăla maturare în cisterne din oțel.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet complex și stratificat, cu arome de fructe negre coapte (mure, coacăze negre, prune), completate de note de mirodenii dulci (ghimbir, vanilie), accente subtile de cacao, cafea cu lapte și note orientale. Se pot distinge și nuanțe balsamice, de mentă, eucalipt, grafit și un ușor fumé de la învechirea în baric.

     

    GUST: Plin, corpolent și catifelat, cu o textură densă și o mare eleganță. Prezintă o structură echilibrată, cu taninuri puternice, dar bine integrate și o aciditate vibrantă care îi conferă prospețime. Aromele din nas se regăsesc în gust, cu persistență de fructe de pădure (afine, vișine) și o notă minerală la final, care amintește de solul bogat în loess și nisip. Finalul este lung și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, în special fripturi de vită (filet de mușchi, T-Bone toscan), vânat, carne la grătar, dar și cu preparate pe bază de ciuperci sau brânzeturi maturate. Poate fi o alegere bună și alături de pui cu lămâie și ardei iute sau vită fiartă cu fasole și roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    407,77 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).

     

    GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    634,04 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă