Vin demisec

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Laurent Perrier - Sampanie Demisec - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Demisec - 0.75L, Alc: 12%
    -15%

    Laurent Perrier - Sampanie Demisec - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE DEMISEC. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

     

    ASPECT: De o efervescenta elegantă, cu bule mici și fine, strălucitor, are o culoare de un galben pal cu inflexiuni argintii.

     


    MIROS: Foarte proaspăt, plăcut floral, intens de fructe, distinct de mere și pere supracoapte și are o paletă complexă de arome citrice, susâinute de note elegante de drojdii.

     


    GUST: Este foarte intens, delicat floral și plăcut fructat (pere și mere coapte, caise și piersici confiate), de o aciditate ridicată, seducător și lejer, de o corpolență medie și cu o nota de drojdie subtilă, de un gust remanent foarte lung, ce lasă o senzație de dulce.

     


    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează ca un excelent aperitiv, de savurat înainte de masă, sau împreună cu amuse bouche pe bază de midii, stridi, carne de pește și fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine ușoare, însotite de sosuri (salsa) dulci acrișoare. Este perfect lângă salate exotice, îmbogățite cu fructe proaspete (caise, piersici sau ananas însiropat) cu sosuri / dressing dulcege, pe baza de pui de balta, picioare de crab oceanic, homar. Se poate asocia și cu file de carne roșie, mușchiulet de porc sau vită, ținută în baiț cu miere și ierburi aromate, cu garnitură de legume sotate și stafide.

     


    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 285,60 RON

    Special Price 242,76 RON

    (-42,84 RON)
  • Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc:  12.5% Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc:  12.5%

    Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Zzpelin alb este obținut din soiul Muscat Ottonel, la care se adaugă un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, folosită la producția unor băuturi intens aromate (absint, bitter, vermut). Zzpelin este produs și cu macerate din mere, pere pădurețe, gutui, salcâm, tei, soc și coada șoricelului.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Parfumul de fructe și flori primăvăratice, dominate de pelin, se apropie de mirosul împunător al vermutului clasic sau Kina Lillet.

     

    GUST: Aromă fructată și florală vioaie, chiar efervescentă. Un digestiv agreabil datorită nivelului de alcool specific vinului și gustului dulce-amărui, floral, ierbos, dominat de pelin și fructe. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant proaspăt, servit cel mai bine rece, alături de preparate din carne.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

  • Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECŢIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. La Drăgășani se cultivă struguri folosiți la producția de vin încă din timpul Imperiul Roman. Mai târziu, în secolul al XV-lea, Mănăstirea Dobruşa, avea propria podgorie întinsă pe coline din jur, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Galben deschis, cu discrete reflexii verzui.

     

    MIROS: Acest vin are un buchet proaspăt și expresiv de flori de tei și măr verde.

     

    GUST: Gustul său este vioi si plin de viață, cu note citrice și de măr verde, însoțite de o mineralitate persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARA: Acompaniază foarte bine aperitivele, peștele sau fructele de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

  • Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ,

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Acest rose este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, la care se adaugă un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, folosită la producția unor băuturi intens aromate (absint, bitter, vermut).  

     

     

    ASPECT: Rose-somon cu perlaj fin, rar.

     

    MIROS: Note de trandafir, busuioc și flori sălbatice ce țin ritmul pelinului îndrăzneț.

     

    GUST: Coaja de portocală și marmeladă, ușor amărui (pelinu se simte mai bine) și dulce mulțumită zăhărului din struguri, care asigură un echilibru neașteptat. Post gust lung, amar. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin vernal, prietenos cu preparatele din carne de miel / ied, sau cu pește la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 2 - 4°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

  • Folklore - Busuioaca de Bohotin (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Folklore - Busuioaca de Bohotin (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Folklore - Busuioaca de Bohotin (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul demisec din soiul Busuioacă de Bohotin aduce pe etichetă o reprezentare a caprei folosită de colindători în preajma sărbătorilor de iarnă. Dansul caprei are la origine o sărbătoare păgână a crăciunului, apropiată de ritualuri shamanice în care băieți și bărbați cu tobe și alte intrumente cântă în timp ce unul dintre ei, îmbrăcat în capră, dansează energic în jurul celor prezenți.

     

    Dacă ritualul este cel urmărit atunci dansul dorește să prindă spiritul caprei, iar obiceiul are loc în ziua Solstițiului de Iarnă pentru a aduce noroc și belșug în anul ce urmează.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Un parfum proaspăt de flori, definit după un moment de aroma curată a petalelor de trandafir.

     

    GUST: Un vin rotund și bine structurat, cu note proaspete de fructe roșii, ierburi aromate și flori, ce aduc acel ton amar de vegetale. Puțin acidulat, plăcut, cu post gust mediu, răcoritor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin binevenit la mesele cu pește, fructe de mare, pui fript, bânză de capră, foie gras și orice fel de preparat dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

  • Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Pentru acest Cabernet Sauvignon, echipa Folklore a ales ursul și dansul ursului, un obicei din Moldova ce simbolizează sfârșitul și continuarea timpului. Dansul are loc între Crăciun și Anul Nou pentru a-i uni pe oameni, pentru a-i aduce mai aproape.

     

    În cultura strămoșilor geto-daci, ursul era un animal sacru, o viețuitoare cu puteri vindecătoare, iar în ciclul său de viață controla anotimpurile, întrând iarna în hibernare pentru a se trezi primăvara.     

     

     

    ASPECT: Roșu cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Acest vin roșu aduce ‘forța ursului’ prin arome intense și clare de fructe roșii.

     

    GUST: Pe papile se așază cu textura sa mătăsoasă, consistentă și bogată în arome de vanilie, ciocolată amară, piper moale și puțină scorțișoară. Aroma fructată și pământie este completată de taninuri tinere ce dau un post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex ce va aduce un plus meselor cu preparate din carne de porc și vită, la grătar, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMISEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul alb de Tămâioasă Românească are pe etichetă un cal desenat în culori vii ce prezintă motive tradiționale. Calul face referire la un dans al tinerilor ce țin un cap de cal stilizat și sunt acoperiți de o pânză albă împodobită de broderie și ciucuri.

     

    În dansul numit ”Căiuții”, tinerii se mișcă energic, sar și imită galopul, cu sunete ascuțite și pocnituri de cizme. În trecut despre caii albi se credea că sunt mesageri ai vieții și ai norocului, iar acest dans simbolizează legătura dintre oamenii și animalele care muncesc pământul.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome intense de mango, ananas, pepene și o notă vegetală, deosebită, ce aduce cu un mănunchi de busuioc proaspăt.

     

    GUST: Tămăioasa aduce pe papile aceleași note fructate, din care se remarcă cea de grepfrut. Post gust mediu, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit la mesele cu pește, fructe de mare, paste și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Folklore - Pelin (vin aromatizat) - 0.75L, Alc: 12% Folklore - Pelin (vin aromatizat) - 0.75L, Alc: 12%

    Folklore - Pelin (vin aromatizat) - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Pelin aduce pe etichetă o mască ce reprezintă Moșii de Iarnă, o tradiție populară ce îi amintește pe cei trecuți în eternitate. Prin procesiunile de Pomenire ținute de Biserica, într-o zi de sâmbătă, sufletele celor amintiți sunt ajutate să se bucure de fericire eternă.

     

    Moșii de Iarnă este un cupaj din soiuri roșii din Cotnari, amestecate cu infuzii din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, infuzii din alte vegetale și fructe.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Un cupaj roșu cu note de fructe roșii, încă nedeslușite și protejate de note suplimentare din ierburi aromate ce păstrează bine secretul vinului.

     

    GUST: Consistent și persistent, vinul este dulce, mulțumită fructelor și echilibrat de nota amăruie a pelinului. Nota vegetală amintește de acele verzi de pin și se împletețte cu note de lemn tânăr, proaspăt tăiat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună în compania preparatelor tradiționale din carne de miel și deserturilor cu fructe proaspete.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. 

     

    Cele 110 hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-oranj, limpede.

     

    MIROS: Un rose de calitate, apropiat de stilul clasic al vinurilor din sudul-vestul Franței. Soiul Cabernet Sauvignon aduce aduce o parte esențială din profilul rose-ului bordolez, personalizat cu arome de coacăze negre, cireșe amare și fructe de pădure.

     

    GUST: Pe papile, la origine rose păstrează aromele de fructe roșii macerate cu aciditate plăcută. Post gust mediu spre lung, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose alături de preparate din somon, rață, rață și miel. Degustarea alături de brânzeturi fine pune în valoare aromele de fructe de pădure și echilibrează post gustul lung, demisec.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14% Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

     

    GUST: Textură catifelată cu arome fructate. Prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparatele din carne roșie cu sos de brânză, sarmale, musaca, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul Special Reserve Pinot Noir este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă pe care este reprezentat simbolul universal al devenirii și evoluției, creat de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rubiniu-violaceu, intens.

     

    MIROS: Parfum de fructe de pădure, răscoapte, aproape macerate, vegetale - frunze umede, tutun, și un ton de ciocolată amară împrumutată din butoi în timpul maturării.

     

    GUST: Un Pinot Noir special, baricat generos, cu arome de cireșe negre, zmeură, ciocolată neagră și smochine. Vinul perfect pentru relaxare, elegant, ușor astringent de la taninuri, dar mătăsos, rotund. Finalul este lung, dominat de fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bine primit la mesele cu diverse cărnuri gătite la cuptor, somon la grătar, rață cu mirodenii și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5% Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, strălucitor, cu perlaj rar.

     

    MIROS: Friza alb este un vin uşor acidulat cu parfum discret de flori, în special salcâm, urmat de fructe (pere şi gutui), inspirate de soiul românesc Fetească Regală.

     

    GUST: Pe papilele gustative, friza continuă să se facă cunoscută prin gustul de fructe exotice, reîmprospătate de aciditatea medie. Post gustul este marcat de o aromă de migdale, ce se potriveşte cu profilul vinului demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat pe mesele cu preparate picante, sushi, brânzeturi proaspete şi tot felul de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    În 2011 antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Rose-somon cu perlaj fin, consistent.

     

    MIROS: Vinca se face ușor plăcut prin aromele de fructe roșii (zmeură, cireșe) și flori, amestecate în proporții alese de natură.

     

    GUST: Perlajul fin și aromele frumoase atrag aromele fructate pe limbă, urmate de aciditatea obținută exclusiv din fermentația proprie. Post gustul este scurt, fructat și vioi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin frizant potrivit la aperitiv, mâncare de pește, sushi, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MAMAIA, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Fructat și vegetal. Un cupaj ideal pentru zilele călduroase de vară, la un prânz în mijlocul naturii, sau la un party de seară.

     

    GUST: Cupajul din soiuri roșii al anului 2018, vinificate în rose, oferă un buchet cireșe coapte, pepene roșu și coacăze. Sunt prezente și note amărui de grepfrut roz și ardei gras verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brizza este un vin proaspăt și energic, potrivit la mese cu preparate asiatice, puțin condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5% Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur este fermentat imediat la temperatură scăzută în cisterne din inox.

     

    Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest fază, cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul se deschide cu parfumul florilor de vară și al fructelor în pârg, dominate de pere și completate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele și florile se găsesc în armonie și mult mai intense. Gustul final este mediu spre lung, ușor acid și diluat ca un suc din amestec de fructe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin revigorant, pentru mesele cu pește, fructe de mare și asparagus.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Valahorum - Summer Wine, cupaj roze, demisec - 0.75L, Alc: 14% Valahorum - Summer Wine, cupaj roze, demisec - 0.75L, Alc: 14%

    Valahorum - Summer Wine, cupaj roze, demisec - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur, cu extracție limitată de culoare și arome naturale, este fermentat la temperatură scăzută în cisterne din inox.

     

    Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest proces cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.  

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Busuioaca din Dealu Mare ne bucură cu parfumul petalelor de trandafir, unite armonios cu prune și litchi.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Acidul fin aduce un post gust lung și armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose într-o zi de vară, alături de pui, pește, fructe de mare, paella, ratatouille, preparate orientale (picante), salate și fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă