Vin demisec

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Moet & Chandon - Sampanie nectar cutie - 0.75L, Alc: 12% Moet & Chandon - Sampanie nectar cutie - 0.75L, Alc: 12%

    Moet & Chandon

    Moet & Chandon - Sampanie nectar cutie - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene. Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria casei Moët (& Chandon).

     

    Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în Champagne 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite pentru soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Culoare intensă.

     

    MIROS: O paleta aromatică senzuală cremoasă și vibrantă, oferită de fructe exotice (ananas, mango), și drupe (corcodușe, caise). Prospețimea parfumului de grepfrut înviorează de îndată ce se ridică din pahar.

     

    GUST: Explozie aromatică de fructe exotice, corpolentă dată de drupe și o notă ușoară de vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ca oricare spumant, este foarte versatil în asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive, antreuri sau cu felul principal, pregătite din aproape orice tip de carne, peste, crustacee sau fructe de mare, atâta timp cât preparatele nu sunt extrem de iuți, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    244,25 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Summer Wine rose DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.8% Mosia Tohani - Summer Wine rose DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Summer Wine rose DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur, cu extracție limitată de culoare și arome naturale, este fermentat la temperatură scăzută în cisterne din inox.

     

    Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest proces cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.  

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Busuioaca din Dealu Mare ne bucură cu parfumul petalelor de trandafir, unite armonios cu prune și litchi.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Acidul fin aduce un post gust lung și armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose într-o zi de vară, alături de pui, pește, fructe de mare, paella, ratatouille, preparate orientale (picante), salate și fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tabu Cupaj Rosu (Sy+M+FN) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Caraman - Tabu Cupaj Rosu (Sy+M+FN) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Caraman

    Caraman - Tabu Cupaj Rosu (Sy+M+FN) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tabu roșu este rezultatul unui cupaj din soiurile Syrah, Merlot și Fetească Neagră, cultivate în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. Vița de vie este sub înfluența climatică a Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănită de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.   

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un trio de soiuri roșii clasice, armonizate de vinificarea clasică și foarte generos în arome de fructe negre, proaspete, și note de condimente exotice.

     

    GUST: Echilibrat, cu tanini ce dau o tușă pământie și un post gust lung, dulceag, oferit de concentrația mai mare de zahăr.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită la mesele cu preparate din carne de porc, tocană de ciuperci și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2% Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    Nachbil

    Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 12.2%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.

     

    După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un Riesling din terroir propice soiului roșu, cu buchet floral și condimentat.

     

    GUST: Textura vinului aduce ți arome de fructe de livadă verzi, în special mere, agrișe ce dau tonuri acrișoare, flori de salcâm proaspete și piper alb pentru gust finale mediu spre lung, oferit de vinificare în demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Concentrația de 12 grame de zahăr per litru și aromele caracteristici sunt ușor de asociat cu preparatele condimentate din bucătăria asiatică și mexicană, friptură de porc, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire îndelungată).

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Laurent Perrier - Sampanie Harmony demisec - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Harmony demisec - 0.75L, Alc: 12%

    Laurent Perrier

    Laurent Perrier - Sampanie Harmony demisec - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC DEMI-SEC. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

    Casa Laurent Perrier a ales pentru această etichetă un cupaj format din Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Proprietățile organoleptice sunt diversificate de amestecul cu vinuri de rezervă din peste 55 de culturi diferite și o compoziție de zahăr din trestie, cu vin din același cuvee. Blend-ul final este pus la păstrare timp de trei ani.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor ca un briliant adus în razele soarelui de dimineață.

     

    MIROS: Doar câteva minute sunt necesare pentru a descoperi notele de fructe uscate (migdale și alune), urmate de arome prăjite, note de miere și rășină de pin.

     

    GUST: Laurent Perrier oferă acel gust complex al șampaniei create cu muncă și dedicare, diferită de majoritatea vinurilor prin notele bogate de fructe (piersică și măr), îmbrățișate de ghimbir puțin condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Această șampanie este creată pe a aduce tot ce e mai bun din meniuri dulci și savuroase. Harmony se înțelege bine cu deserturi și produse de patiserie, care lasă gura apă. 

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C

     

    387,20 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor. După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința.

     

    Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice din soiuri românești, de calitate superioară, dar și din soiuri din regiunile Lumii Vechi.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aromele de mere, portocale și flori de soc răcoresc simțurile, aduc savoare și prospețime.

     

    GUST: Pe papile este fructat, cu note de flori și ierburi, ce dau un ton ușor vegetal, tonic, cu gust final scurt și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la orice masă cu pește, fructe de mare, preparate din carne de pui și brânzeturi ușor maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Euforia Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 11% Cotnari - Euforia Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 11%

    Cotnari

    Cotnari - Euforia Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Busuioaca este adesea asociată cu aromele de trandafir, la fel și pentru această ediție, completată  de prospețimea fructelor roșii de pădure.

     

    GUST: Ușor acidulat, semiaromat de fructe roșii, dulci și acrișoare, cu o remanență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose potrivit oricând, la mesele cu preparate din carne de pui și pește, ușor condimentate. De asemenea poate fi savurat și la finalul mesei.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Rendez-Vous Rose Merlot DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14.4% DFR - Rendez-Vous Rose Merlot DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14.4%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Rendez-Vous Rose Merlot DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Rendez-Vous Rose Merlot demisec este obținut din strugurii recoltați manual prin tăiaere cu foarfeca, transportați în lădițe de 15 kilograme, sortați desciorchinați și zdrobiți mecanic. Mustul este limpezit în cisterne din inox timp de 48 de ore, la temperatura constantă de 10°C. Fermentare alcoolică ține 14 zile în același tip de cisternă, cu mediu controlat, unde temperaturile sunt păstrate în intervalul 16-18 °C.

     

     

    ASPECT: Roz pal, delicat și atrăgător.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii coapte (căpșuni, zmeură), note florale subtile.

     

    GUST: Corp mediu, echilibrat, cu o aciditate plăcută care îi conferă prospețime și note de fructe roșii cu remanență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect pentru zilele calde sau ca aperitiv. Pentru asocierea cu preparate este recomandat la salate, pui sau altă carne albă, brânzeturi moi și deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Pierre Zero - Sparkling Rose (fara alcool) - 0.75L Pierre Zero - Sparkling Rose (fara alcool) - 0.75L

    Pierre Zero

    Pierre Zero - Sparkling Rose (fara alcool) - 0.75L

    ȚARĂ: FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, MERLOT

     

    VIN SPUMANT ROSE FĂRĂ ALCOOL. Pierre 0% este o gamă completă de vinuri fără alcool, o linie elegantă de produse, destinată consumatorilor care sunt în căutare de ceva nou.

     

    Colecția Pierre 0% este rodul experienței vaste a creatorilor Domaines Pierre Chavin. O înțelegere aprofundată a podgoriilor și a tehnicilor de vinificație din Franța au permis vinificatorilor Pierre Zero să creeze vinuri fără alcool ce prezintă o diversitate cromatică excepțională și o gamă largă de arome și texturi.

     

    Mândră de originile ei din regiunea Champagne, Mathilde Boulachin, co-fondator al Domaines Pierre Chavin, a dorit să creeze un vin spumant fără alcool cu bule fine și delicate pentru a onora legăturile strânse cu lumea vinurilor spumante.

     

     

    ASPECT: Pal, cu tentă de roz-somon. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un parfum vioi cu arome verzi ce se apropie de vechiul soi Muscat, flori și fructe roșii (coacăze și zmeură).

     

    GUST: Pe papile aduce arome dulci și prospețime.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bunî pentru un mix rpcirtor de vară și la desert alături de produse de patiserie și prăjituri dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Moet & Chandon - Sampanie Ice Imperial - 1.5L, Alc: 12% Moet & Chandon - Sampanie Ice Imperial - 1.5L, Alc: 12%

    Moet & Chandon

    Moet & Chandon - Sampanie Ice Imperial - 1.5L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASSIC DEMISEC. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743.  La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene.

     

    Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în prezent una dintre cele mai mari părți din regiunea viticolă Champagne.

     

    Pe cei 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite, echipele Moët & Chandon cultivă struguri de calitate superioară din soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.

     

    Ice Impérial este prima și singura șampanie creată special pentru a fi savurată cu gheață. Cupajul este alcătuit din soiurile clasice Pinot Noir (40-50%), Pinot Meunier (30-40%) și Chardonnay (10-20%). Vinul proaspăt este completat cu vinuri de rezervă în proporție de 20 până la 30%, atent selectate pentru a completa intensitatea și persistenta aromelor fructate, elegante.

     

     

    ASPECT: Auriu intens cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Arome puternice de fructe tropicale, dominate de mango și guava. Somptuozitatea cupajului este anunțată de aromele somptuoase ale drupelor dulci, în special nectarine, urmate de note originale de zmeură, lăsate de interacțiunea taninurilor cu uleiuri esențiale.

     

    GUST: Ice imperial aduce o paletă largă de arome fructate, intense și proaspete. Aroma fructată este îmbogățită de caramel și jeleu de gutuie. Finalul aduce aciditatea și aroma ușor înțepătoare a sucului de grepfrut și ghimbir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie irezistibilă alături de preparate consistente din carne de porc, pește gras (somon, ton), crustacee și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    760,36 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Domenii Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 11% Cotnari - Domenii Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 11%

    Cotnari

    Cotnari - Domenii Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Reflexiile aurii sunt completate de note florale, dominate de trandafir și completate de căpșune și fragi.

     

    GUST: Delicat, cu aciditate redusă, note de fructe și o tușă de tanini pe fundal cu alcool bine integrat. Postgust mediu spre lung, ușor dulce.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de pui și pește, ușor condimentate. De asemenea poate fi savurat și la finalul mesei.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Domenii Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12% Cotnari - Domenii Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Cotnari

    Cotnari - Domenii Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Parfumul plăcut de fructe și verdeață de vară târzie.  

     

    GUST: Pe papile aduce arome de struguri copți în vie, ierburi aromate, uscate de soare, și fagure de miere. O notă dulce și moale oferă un postgust mediu spre lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din pește, pui, fructe de mare, brânzeturi tradiționale și paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Muse White (FR + MO) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse White (FR + MO) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas

    Recas - Muse White (FR + MO) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Recaș Muse White este vinul dedicat zilelor de vară și este creat din soiurile Fetească Regală și Muscat Ottonel, culese pe timp de noapte, la maturitate deplină, pentru a asigura prospețimea deplină a vinului.

     

    După deburbarea mustuielii are loc procesul clasic de fermentarea alcoolică în cisterne din oțel, la temperatura controlată. Vinul proaspăt este ferit de de contactul cu oxigenul sau lenul prin utilizarea unei pelicule de gheață carbonică, urmată de îmbuteliere.

     

    La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Muse aduce parfumul viței de vie înflorită, înconjurată de trandafir dulce, caprifoi, fructe de livadă și pepene galben.

     

    GUST: Vinificarea în demisec aduce o corpolență bine echilibrată, cu arome de piersici, pere verzi și note onctuoase din pepepe galben. Alcoolul este integrat discret în textură, iar gustul final este ușor mentolat și energic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor și savuros la mesele cu aperitivele reci, salate de vară, preparate cu sparanghel verde, sashimi, pizza cu ton și fructe de mare. La desert este ușor de savurat cu o înghețată de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5% Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%

    Rose Mary

    Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    VOL. ALC.: 10.5% 

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.

     

    Metoda Charmat presupune a doua fermentație în rezervoare din oțel, realizată prin amestecul vinului cu zahăr și drojdie. În continuare, zahărul fermentează și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă.

     

    În final, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT:  Galben-verzui cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Rose Mary își face simțită prezența cu eleganța desăvârșită a unui spumant autentic. Un trio aromatizat de aromele dulci din struguri, caise și pâine proaspătă din cuptor cu lemne.

     

    GUST: Dulce, cu textură catifelată și elegantă. Post gust intens, cu aciditate evidentă, aromă de cocă dulce de brioșă și strudel de mere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose Mary se savurează sec, în cocktail-uri, sau la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Pachetul include sticla de lichior Rose Mary Spumant bianco, de 0.7L, + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Rose Mary.

     

    45,94 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant rose demisec - 0.75L, Alc: 9.5% Martini - Spumant rose demisec - 0.75L, Alc: 9.5%

    Martini

    Martini - Spumant rose demisec - 0.75L, Alc: 9.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO, GLERA, BRANCHETTO

     

    VOL. ALC.: 9.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE DEMISEC. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Inspirat de regiunea viticolă Piedmont, Martini a creat acest spumant rose, elegant, din trei varietăți locale ce oferă un ingredient nelipsit pentru relaxare într-o seară caldă de vară. Îl puteți savura ca aperitiv, un spumant răcoritor alături de preparate ușoare sau un ingredient nelipsit la cocktail-urile pe bază de vinuri spumante.  

     

     

    ASPECT: Roz delicat cu accente de căpșuni. Strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Plin de prospețime, intens, floral și fructat. Trandafirii sălbatici, socul, căpșunele și murele aduc mireasma matinală a unei grădini de vară.

     

    GUST: Puternic fructat de căpșuni, caise și mure. Aciditate medie, structură aromatică lejeră și post gust de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat foarte rece în sezonul cald. Un foarte bun aperitiv urmat de fructe de mare cu sosuri, feluri principale din carne de pește slab pe grill cu legume sote.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    65,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Muscat Ottonel DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13% Corcova - Muscat Ottonel DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Corcova

    Corcova - Muscat Ottonel DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Dulceag, cu parfum din caise răscoapte, ananas, mango și pepene galben, mai clare, ușor persistente, cât să revigoreze simțurile.  

     

    GUST: Pe papile este viguros prin aciditatea naturală, corp onctuos, dulce, cu note suplimentare de fructe și miere polifloră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Muscat demisec este recomandat la mesele cu ciocănele sau aripioare de pui cu piure de cartofi dulci, preparate asiatice condimentate, iuți, ori servite cu sosuri dulci-acrișoare, preparate vegetariene, supe creme din legume și fructe, salate de fructe. După masă este recomandat alături de brânzeturi tari și semitari, savurate cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Baiatu' in Iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Baiatu' in Iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Baiatu' in Iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Gama Băiatu’ în Iarbă de la Sarica Niculițel este născută dintr-o colaborare specială cu artistul PUYA. Atât vinurile, cât și etichetele lor transmit personalitatea și autenticitatea stilului său, îmbinând spiritul liber cu bucuria momentelor simple. „Atunci când te uiți la raft ești un enolog serios... La primul pahar ești un somelier...După ce se duce prima sticlă te apuci de dans, chiar dacă nu știi să dansezi. Râzi, plângi, povestești ce vrei și, mai ales, ce nu vrei. Ce să mai… ești de-al nostru! Băiatu’ în iarbă, de pe meleagurile Sălăjeanului. Un vin de cramă băut de domni, bun pentru orice doamnă.”

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de citrice (lămâie, grapefruit), fructe exotice (fructul pasiunii, ananas) și note florale delicate, susținute de o tentă fină de iarbă proaspăt tăiată.

     

    GUST: Viu și expresiv, cu aciditate crocantă și o dulceață discretă ce echilibrează armonios palatul. Aromele de fructe exotice și citrice se îmbină cu accente vegetale fine, oferind un final curat, lung și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere delicioasă pentru mesele cu preparate din pește la grătar, fructe de mare, paste cu sosuri ușoare sau salate proaspete cu brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Brizza Rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% D. Vladoi - Brizza Rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vladoi

    D. Vladoi - Brizza Rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCA NEAGRA, SYRAH, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Proaspăt, acidulat, cu note timide de fructe roșii completate scurt de condimente uscate.

     

    GUST: Mineral, cu o dulceață echilibrată de mure acrisșoare și alte poame de pădure. Alcoolul discret, bine integrat, apoi condimentele, sunt acoperite de notele dulci și amărui cu remanență aproape medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose recomandat mereu rece, la mesele cu mâncăruri picante din bucătăria fusion.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă