Vin demisec
-
Caraman
Caraman - Tabu Rose (SY+CS+M) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
ASPECT: Roz-piersică, strălucitor.
MIROS: Vinificarea în demisec oferă vinului arome intense de fructe negre, vișine și mirodenii măcinate, aduse de Syrah și Cabernet Sauvingon. Buchetul aduce și aromele de prune coapte amestecate cu vanilie proaspătă, caracteristice soiului Merlot.
GUST: Textura este generoasă, ca o atingere de catifea, cu arome de fructe roșii și aciditate scurtă ce permite un gust final mai lung și mai dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea elegantă pentru mesele cu pui la grătar presărat cu condimente sau în baiț, fructe de mare, pastele gătite după rețeta preferată și prăjituri cu fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
35,09 RON Începând cu: 31,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tabu Cupaj Alb (FA + RI) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING ITALIAN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Cele două soiuri aduc aromele naturale de flori și ierburi sălbatice, completate cu fructe exotice și citrice coapte.
GUST: Gustul aduce arome echilibrate, aciditate slabă și un post gust mediu spre lung, floral-vegetal, cu notă proaspătă, crocantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un alb demisec, potrivit la mesele cu salate de vară, pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
35,09 RON Începând cu: 31,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Merlot DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Merlot este obținut din soiul roșu, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii scurte.
MIROS: Parfum de fructe roșii, mure și cireșe răscoapte.
GUST: Moale, catifelat, cu arome de vișine și zahăr vanilat pentru un post gust lung și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de bucate de porc sau miel la grătar cu garnituri din legume simple ori condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Dealu Mare
Domeniile Dealu Mare - Zzpelin Frizzante Alb, DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 11.5%
VIN FRIZZANTE ALB DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.
Continuând tradiția vinificatorilor, compania Domeniile Dealu Mare SRL, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, cât și soiuri recunoscute la nivel internațional: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Zzpelin alb este obținut din soiul Muscat Ottonel, la care este adăugat un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic Pelin. Zzpelin este produs și cu macerate din mere, pere pădurețe, gutui, salcâm, tei, soc și coada șoricelului.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Revigorant și savuros, cu parfum de fructe verzi și vegetație proaspătă de primăvară. Pelinul se strecoară subtil prin bulele aduse de aciditate și definește profilul aromatic.
GUST: Fructat și floral, asemenea unui vermut, dar mai energic, cu alcool discret și gust final crocant, mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Un frizzante aparte, recomandat la mesele preparate din carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
35,59 RON Începând cu: 32,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Rendez-Vous alb (SB + TR) DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.9%
VIN ALB DEMISEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Rendez-Vous Fetească Regală este obținut din strugurii albi recoltați manual prin tăiaere cu foarfeca, desciorchinare și zdrobire mecanică a boabelor. Mustul este limpezit în cisterne din inox timp de 48 de ore, la temperatura constantă de 5°C. Fermentarea alcoolică ține 16 zile și are loc în același timp de cisternă cu mediu controlat, unde temperaturile sunt păstrate în intervalul 16-18°C.
ASPECT: Galben-pai, limpede si strălucitor.
MIROS: Parfum de primăvară cu note de ierburi proaspete, flori de soc și busuioc.
GUST: Vinificarea în demisec aduce mai multă dulceață, armonizată de aciditate și arome de ardei verde, litchi, grepfrut alb.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele cu saramură picantă de crap, sarmale în foi de vițâ.
TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.
26,00 RON Începând cu: 23,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Sauvignon Blanc & Tamaioasa Romaneasca DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Cupajul din 70% Sauvignon Blanc şi 30% Tămâioasă Românească, este rezultat din culturile podgoriei Săhăteni din județul Buzău. După recolta manuală și transportul în lădițe de 15 kilograme, strugurii sunt desciorchinați și zdrobiți. Mustuiala este lăsată să se limpezească în cisterne din oțel inoxidabil timp de 48 de ore la temperatura de 5°C. Fermentarea alcoolică se desfășoară pe o perioadă de 16 zile la temperaturi cuprinse între 16-18°C. în cisterne de oțel, pentru a se păstra aroma și prospețimea înainte de îmbuteliere.
ASPECT: Galben deschis.
MIROS: Aromele de legume și ierburi de câmp definesc buchetul în această parte a degustării. Notele de ardei gras și caprifoi invită la relaxare și descoperire a tuturor aromelor rezervate papilelor gustative.
GUST: Echilibrat, ușor acidulat, cu gust de grepfrut alb, pomelo și socată proaspătă, amestecată cu ierburi și completată de minerale. Gust final citric, cu tușe dulci și amărui.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu saramură picantă de crap și sarmale în foi de viţă.
TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.
37,99 RON Începând cu: 34,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Brizza Alb DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.3%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 12.3%
VIN ALB DEMISEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosepaje și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Un cupaj de Cabernet Sauvignon vinificat în alb, cu Muscat Ottonel, generos în arome de migdale și dulceață de nuci, completate de drupe și fructe exotice.
GUST: Savurat cel mai bine rece, acest cupaj deosebit aduce efervescență echilibrată, note de alune și fructe proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, mai ales în sezonul cald, alături de preparatele din bucătăria mediteraneană.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.
După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Ușor onctuos, cu note de legume verzi și legume coapte de vară, între care se strecoară o notă de mirodenii.
GUST: Pe papile aduce o notă dulce de flori, o notă corcantă de lămâie și efervescență fructată, pentru un postgust scurt spre mediu. Un vin cu potențial, ce poate fi servit acum sau în perioada următoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Pentru cei care nu vor să aștepte, vinul de acum este răcoritor, mai ales în sezonul cald, alături de salate, carne de pasăre la cuptor și pește la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Summer Wine alb, DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur este fermentat imediat la temperatură scăzută în cisterne din inox.
Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest fază, cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Cupajul se deschide cu parfumul florilor de vară și al fructelor în pârg, dominate de pere și completate de fructe tropicale.
GUST: Fructele și florile se găsesc în armonie și mult mai intense. Gustul final este mediu spre lung, ușor acid și diluat ca un suc din amestec de fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin revigorant, pentru mesele cu pește, fructe de mare și asparagus.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DEMISEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Special Reserve Rose este obținut din struguri culeși manual în lădițe de 15 Jg și sortați înainte de presare. Macerarea are loc la temperatură scăzută timp de 24 de ore, urmată de fermentația alcoolică în recipiente din oțel inoxidabil la temperatura de 13-14°C. timp de 19-15 zile. După aceste faze de producție este realizat cupajul final, apoi are loc îmbutelierea vinului.
ASPECT: Roz-pal, limpede.
MIROS: Vinul dăruiește simțurilor un melanj elegant din arome de flori de măceș, fructe roșii (căpșune de pădure și zmeură), și note de citrice.
GUST: Textură delicată cu note de zmeură, dulceață din petale de trnadafir și coajă de portocală. Răcit în prealabil este răcoritor, tonic cu un post gust mediu, demisec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de vară pentru salate, pește roșu, fructe de mare și desert cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zarea
Zarea - Spumant Diamond Collection demisec - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.
Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.
În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodka.
ASPECT: Galben strălucitor, cu reflexii aurii.
MIROS: Perlajul delicat, cu note minerale din fructe de livadă, fructe exotice și citrice.
GUST: Pe papile aciditatea aduce note dulci de citrice, ananas, banane și mere galbene. Gustul final este scurt, ușor salin.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant potrivit la mesele cu preparate din pește de Dunăre (crap, somn, șalău) la grătar sau cu legume la grill, paste cu fructe de mare, midii, creveți, caracatiță și rapane cu unt trase la tigaie. La finalul mesei este savuros și alături de brânzeturi moi și semimoi din specialitatea Brie sau Camembert, savurate cu stafide albe și nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.
53,54 RON Începând cu: 48,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Castel Mimi oferă în gama Tandem și un rose demisec, din soiul Merlot, cu un buchet mai generos de fructe roșii, definite mai bine prin notele de fragi și caise.
GUST: Pe papile aduce și valuri de fructe dulci, suculente, și se diversifică cu note de grepfrut, rodii și smeură. Postgust lung, cu notă de fructe proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Deliciul meselor cu fructe de mare, pește cu legume la cuptor, preparate din carne de pui condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB DEMISEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
La Cetate Tămâioasă Românească este un vin echilibrat, relaxant, obținut prin vinificarea clasică în demisec, cu 10 grame de zahăr per litru. Vinul din soi românesc, hrănit de pământul românesc, aduce toate acele arome delicate și naturale ale strugurilor sănătoși, îmbrățișați de livezile și natura diversă de pe dealurile Olteniei.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Dăruiește simțurilor parfumul natural de flori, cu nuanțe de nectar, apoi note de fructe exotice, tronate de ananas, mango și citrice.
GUST: Ușor dulce, așa cum îi este potrivit acestui soi, cu note calde de fructe tropicale rumenite și salcâm înflorit.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios la deserturi cu ciocolată albă
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor. După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința.
Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice din soiuri românești, de calitate superioară, dar și din soiuri din regiunile Lumii Vechi.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Cele trei soiuri albe din Lechința cuceresc simțurile cu arome de mere, citrice și flori de soc.
GUST: Proaspăt, acidulat, cu note de fructe coapte și flori. Post gust, ușor onctuos, demisec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește, fructe de mare, preparate din carne de pui și brânzeturi ușor maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Terrebrune
Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GROLLEAU
VOL. ALC.: 10.5%
VIN ROSE DEMISEC. Domaine de Terrebrune se află în Anjou, în regiunea viticolă Valea Loarei. Podgoria a fost creată în 1986 de Alain Bouleau și Patrice Laurendeau, cărora i s-a alăturat în 2013 Nicolas Bouleau.
Domeniul Terrebrune este împărțit între patru localități, cu soluri bogate în straturi de clei, pietriș și șist. În Notre Dame d'Allençon, Vauchrétien, Thouarcé și Bonnezeaux se află peste 55 de hectare cu soiuri albe și roșii: Chardonnay, Grolleau, Chenin, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.
Vinăria Terrebrune deține tehnologie de ultimă generație și tehnici noi pentru a oferi vinuri de calitate superioară, proaspete, în cazul celor rose și roșii, dar și vinuri albe maturate în butoaie din stejar franțuzesc
ASPECT: Roz pal, somon.
MIROS: Grolleau este tradițional un soi roșu potrivit pentru cupajare în stilul vinurilor din Valea Loarei, iar vinificarea tip monosepaj în rose îi pune în evidență aromele proaspete de zmeură și căpșuni, amestecate cu note de flori și ierburi sălbatice.
GUST: Revigorant, cu aciditatea unui frizzante, dar mai scurtă, fructat, cu alcool discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat simplu, poate într-un mix răcoritor de vară, la o masă cu preparate din somon și ton, pui sau alte carnuri de pasăre și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Capra Rose Busuioaca de Bohotin DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMISEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Vinul demisec din soiul Busuioacă de Bohotin aduce pe etichetă o reprezentare a caprei folosită de colindători în preajma sărbătorilor de iarnă. Dansul caprei are la origine o sărbătoare păgână a Crăciunului, apropiată de ritualuri shamanice în care băieții și bărbații, cu tobe și alte intrumente, cântă, în timp ce unul dintre ei, îmbrăcat în capră, dansează energic printre cei prezenți.
În acest ritual se dorește ca dansul să prindă spiritul caprei, iar obiceiul are loc în ziua Solstițiului de Iarnă pentru a aduce noroc și belșug în anul ce urmează.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Un parfum proaspăt de flori, definit după un moment de aroma curată a petalelor de trandafir.
GUST: Un vin rotund și bine structurat, cu note proaspete de fructe roșii, ierburi aromate și flori, ce aduc acel ton amar de vegetale. Puțin acidulat, plăcut, cu post gust mediu, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin binevenit la mesele cu pește, fructe de mare, pui fript, bânză de capră, foie gras și orice fel de preparat dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Rendez-Vous Feteasca Regala DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 13.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 13.9%
VIN ALB DEMISEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Rendez-Vous Fetească Regală este obținut din strugurii albi recoltați manual prin tăiaere cu foarfeca, desciorchinare și zdrobire mecanică a boabelor. Mustul este limpezit în cisterne din inox timp de 48 de ore, la temperatura constantă de 5°C. Fermentarea alcoolică ține 16 zile și are loc în același tip de cisternă, cu mediu controlat, unde temperaturile sunt păstrate în intervalul 16-18°C.
ASPECT: Galben auriu, strălucitor.
MIROS: Olfactiv este o comoară, cu arome intense și complexe, unele evidente altele ce așteaptă să fie dezvăluite. În prim plan sunt notele de gutui coapte, mere aurii, piersici, note subtile de citrice, accente florale anunțate de tei și soc. Apar și nuanțe de vanilie, aduse de învechire și completate de minerale.
GUST: Vioi, cu aciditate care echilibrează dulceața naturală, corp mediu și un amestec armonios de fructe coapte, miere și note minerale. Postgust lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din pește la grătar, salate cu fructe, brânzeturi moi și paste cu sosuri cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.
26,00 RON Începând cu: 23,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Syrah & Merlot BIO demisec 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Vinurile din gama Domeniul Bogdan Premium sunt obținute fiecare dintr-un singur soi, exceptând cupajul rose. Această gamă are menirea să ofere mai multe caracteristici ale soiului și ale terroir-ului dobrogean. Aromele varietale sunt șlefuite delicat de contactul cu lemnul de stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Delectează cu parfumul fructelor roșii, dulci-acrișoare, acompaniate de o notă condimentată, firavă și scurtă .
GUST: Papilele și bolta sunt acoperite de textura ușor rustică, cu arome de coacăze, afine, mure și dulceață de cireșe amare. Gustul final aduce tanini blânzi, cu remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj pentru mesele generoase în preparate din carne de vită la gărtar, tocăniță de vițel și alte preparate din carne de vânat (căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Pierre Zero
Pierre Zero - Chardonnay (fara alcool) - 0.75L
ȚARĂ: FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VIN ALB FĂRĂ ALCOOL. Pierre 0% este o gamă completă de vinuri fără alcool, o linie elegantă de produse, destinată consumatorilor care sunt în căutare de ceva nou.
Colecția Pierre 0% este rodul experienței vaste a creatorilor Domaines Pierre Chavin. O înțelegere aprofundată a podgoriilor și a tehnicilor de vinificație din Franța au permis vinificatorilor Pierre Zero să creeze vinuri fără alcool ce prezintă o diversitate cromatică excepțională și o gamă largă de arome și texturi.
Mândră de originile ei din regiunea Champagne, Mathilde Boulachin, co-fondator al Domaines Pierre Chavin, a dorit să creeze un vin spumant fără alcool cu bule fine și delicate pentru a onora legăturile strânse cu lumea vinurilor spumante.
ASPECT: Galben-auriu.
MIROS: Arome de fructe tropicale, piersici, litchi și flori.
GUST: Fructat și echilibrat cu o prospețime delicată.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau alături de salate, pește și carne albă. Vinul fără alcool Pierre 0% merge bine și cu deserturi și orice alte preparate dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani).
52,03 RON Începând cu: 47,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Domnul de Roua Alb, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Domnul de Rouă este inspirat de o poveste veche din Drăgășani. Un prinț își vizita iubita noaptea și pleca dimineața, înainte de primele raze ale soarelui. Într-o dimineață prințul a fost prins de lumina soarelui și transformat într-o picătură de rouă. Acest cupaj alb aminteşte de povestea prințului prin licoarea care aduce aromele strugurilor de pe dealurile Drăgăşanilor, unde viile sunt legate de oameni şi poveşti nemuritoare.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Același cupaj alb, elegant, cu buchet energic din arome de citrice, fructe galbene și flori de primăvară cu o dulceață naturală.
GUST: Crocant, tonic, plin de energie și potențial, înțeapă ușor papilele cu o notă de gutuie necoaptă, dulceață de fruct tropical și note de ierburi amărui pentru un post gust mediu, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb ușor de savurat la mesele cu paste și creveți în sos de usturoi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
31,00 RON Începând cu: 27,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR