Vin alb

Vinul alb este o bautura eleganta, aromata si racoritoare pe care toti o cumparam la un moment dat, fie pentru a o oferi cadou, fie pentru a o savura dupa o zi stresanta la munca. Daca si tie iti place sa te rasfeti cu un pahar de vin alb, atunci ai ajuns pe site-ul potrivit! Beicevrei.ro iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de vinuri, asa ca vei gasi cu siguranta si sortimentul tau preferat! In plus, noi iti oferim garantia calitatii si a preturilor avantajoase!


 Ce trebuie sa stii despre vinul alb? Multe lucruri! Aceasta “licoare” delicioasa poate fi clasificata in 4 tipuri in functie de continutul de zaharuri: sec, demisec, dulce si demidulce. In functie de soiul strugurilor folositi la producerea lui, vei intalni vin alb:


1. Chardonnay. Strugurii din care este obtinut acest tip de vin alb sunt cultivati in regiunea Burgundia din Franta, insa pot fi regasiti si in alte parti ale lumii, inclusiv tara noastra. Aroma vinului alb Chardonnay este fina, cu nuante florale si poate fi asociat excelent cu preparatele culinare din fructe de mare sau peste.


2. Sauvignon Blanc. Acest sortiment de vin alb este produs din struguri cultivati in Franta si are o aroma puternica. In plus, trebuie sa stii ca vinul alb Sauvignon blanc are un miros placut de flori de vita de vie si este usor acidulat. Cu cat va petrece mai mult timp intr-un butoi de stejar, cu atat acest tip de vin alb va fi mai delicios!


3. Pinot Gris. Tipul acesta de struguri se dezvolta in Burgundia, Franta. Vinul alb Pinot Gris se diferentiaza de celelalte sortimente prin faptul ca are un continut redus de alcool si este bogat in arome, cele mai puternice fiind de mere verzi, pere si pepene galben. In ceea ce priveste asocierea culinara, acest tip de vin alb poate fi asociat foarte bine cu branzeturi proaspete, salate si diferite deserturi.


4. Gewürztraminer. Numele acestui vin alb provine de la cuvantul german tradus prin “condimentat”. Aromele lui sunt exotice si are note de ghimbir si scortisoara. Acest vin alb poate fi servit impreuna cu preparate din carne de vanat salbatic sau branzeturi.


5. Riesling. Chiar daca a aparut de mult timp in Germania, acest sortiment de vin alb a fost apreciat abia in ultimul deceniu. Este foarte aromat si are nuante de ananas, nectarine si piersici. Vinul alb Riesling este o adevarata delicatesa si poate fi asociat cu preparate cu specific asiatic.


Un vin alb se serveste in pahare tip “lalea” cu picior la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12 grade Celsius, iar ceea ce stiu putine persoane este faptul ca asigura nenumarate beneficii pentru sanatate. Un vin alb de calitate contine magneziu, potasiu si multe vitamine. Vinul alb contribuie la intarirea sistemului imunitar, ajuta persoanele care sufera de insomnii si este un digestiv excelent. In plus, subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.


Prin urmare, daca iti place vinul alb, bucura-te de el cu moderatie, bineinteles! Pe Beicevrei.ro, vei gasi  intotdeauna multe sortimente de vin alb, la super preturi! Specialistii nostri au selectat pentru tine cele mai apreciate branduri pentru ca tu sa investesti doar in vinuri albe de calitate! Acceseaza site-ul Beicevrei.ro si descopera gama noastra impresionanta de vinuri!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă
Filtru
  • Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC Les Enseigneres 2014 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC Les Enseigneres 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC Les Enseigneres 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PULIGNY-MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: La nas aduce notele consistente ale unui Chardonnay învechit, corpolent, cu arome de migdale prăjite, biscuiți, lămâie și piersică albă.

     

    GUST: Complex și echilibrat pe papile, cu arome de citrice, piersică și patiserie dulce. Post gust lung, onctuos și ușor mineral.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb așezat și savuros alături de aperitive cu mezeluri crud-uscate, paste, preparate cu somon sau ton, fructe de mare și brânzeturi moi. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Domeniile Vinarte, Alb (SB + FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Domeniile Vinarte, Alb (SB + FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Domeniile Vinarte, Alb (SB + FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Acest vin provine din struguri cultivați în sol argiluvian cu sedimente din pietrișuri, nisipuri și zone înalte cu sol brun-roșcat. Clima din Oltenia este temperat continentală, cu influențe mediteraneene propice pentru coacerea strugurilor și păstrarea aromelor caracteristici fiecărui soi după procesele de vinificare cu tehnologie modernă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai intens, cu ton verzui.

     

    MIROS: Cu un mix aromatic inspirant, ediția anului 2024 aduce note de soc, grapefruit și iarbă proaspăt tăiată din Sauvignon Blanc, în timp ce Feteasca Albă adaugă arome de flori albe și fructe cu sâmbure lemnos.

     

    GUST: Sec, cu o aciditate vibrantă. Gustul este proaspăt, cu o combinație de citrice, fructe tropicale și o notă vegetală, urmat de un final floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din bucătăria asiatică, sushi, salate cu specific mediteranean, preparate cu sparanghel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Primordial Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniul Bogdan - Primordial Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Primordial Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Vița de vie din soiul Sauvignon Blanc, plantată în solul cernoziom al domeniului Bogdan, oferă o producție de 7 tone la hectar, recoltată manual în lădițe de zece kilograme în a doua jumătate a lunii august. Strugurii sunt desciorchinați, sortați cu atenție și trecuți prin zdrobitorul cu acțiune centrifugă. Urmează presarea ușoară a boabelor și limpezirea gravitațională a mustului. Fermentarea mustului are loc în baricuri din stejar franțuzesc, la prima umplere, la o temperatură de 12-13°C. cu amestecare a drojdiei (batonnage), de 3-4 ori pe săptămână. Un procent de 85% din vin este maturat în butoaie din stejar timp de patru luni, iar restul de 15% este ținut în cisternele din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note verzi de ardei gras și citrice, echilibrate armonios de ierburi sălbatice și un ton de vanilie, oferit de maturarea în butoi de stejar.  

     

    GUST: Răcorește cu prospețimea și vigoarea aromelor de lămâie și mere galbene, pe un fond cu alcool bine integrat. Mota de taninuri lemnoase lasă o remanență medie spre lungă, savuroasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la orice masă cu preparate din pește, cum ar fi șalău la grătar, cât și sparanghel cu bacon la cuptor, brânză proaspătă de capră sau plăcintă cu praz.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Naiv Tamaioasa Romaneasca 2024 - 0.75L, Alc: 11.5% Cotnari - Naiv Tamaioasa Romaneasca 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Cotnari

    Cotnari - Naiv Tamaioasa Romaneasca 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    Tămâioasa Românească este un soi autentic, cu tradiție pe plaiurile noastre, iar această expresie obținută prin vinificarea în sec, pune în valoare aromele naturale intense, la cel mai înalt nivel de calitate. Podgoria de pe care se recoltează acest soi tradițional românesc se află la o altitudine de 200-300 de metri, are expoziție sudică și soluri cernoziomice și cenușii de silvostepă, modificate de viticultură îndelungată.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome de struguri albi rumeniți de soarele toamnei, tușe de busuioc și alte ierburi aromate, echilibrate de note dulci din fagure uscat.

     

    GUST: Aroma de miere aduce un ton floral de salcâm, iar dulceața este întreținută de pere, ananas, pepene galben și o notă de grepfrut, care aduce energie la final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit oricând aveți poftă de aperitivele cu brânzeturi, preparate clasice din carne de pui, pește, dar și fructe de mare sau paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Naiv Feteasca Alba sec 2024 - 0.75L, Alc: 11.5% Cotnari - Naiv Feteasca Alba sec 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Cotnari

    Cotnari - Naiv Feteasca Alba sec 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    Feteasca Albă este un soi autentic, cu tradiție pe plaiurile noastre, iar această expresie obținută prin vinificarea în sec, pune în valoare aromele naturale intense, la cel mai înalt nivel de calitate. Podgoria de pe care se recoltează acest soi tradițional românesc se află la o altitudine de 200-300 de metri, are expoziție sudică și soluri cernoziomice și cenușii de silvostepă, modificate de viticultură îndelungată.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome proaspete de flori de salcâm, iasomie, fân proaspăt cosit și miere de albine.

     

    GUST: Sec, cu o aciditate ridicată și revigorantă. Gustul este dominat de note de citrice (lime, lămâie), măr verde și o ușoară mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește la grătar, fructe de mare, salate proaspete, brânzeturi proaspete de capră sau telemea de vacă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Chardonnay de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Nativus Chardonnay de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Nativus Chardonnay de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un Chardonnay tânăr și echilibrat, potrivit pentru orice perioadă a anului, cu arome de ierburi mediteraneene, minerale și lemn verde.

     

    GUST: După ce perlajul natural se liniștește, dezvăluie note delicate de calcar și minerale, fără să își piardă tonul marin, ușor sărat. Piatra sărată contribuie la un postgust mediu spre lung, promițător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: La prânz sau la cină, acest Chardonnay se înțelege foarte bine cu preparatele din carne de porc și vită, tradiționale dar și fusion, cât și mâncăruri condimentate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Tamaioasa Romaneasca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% 1000 de Chipuri - Tamaioasa Romaneasca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Tamaioasa Romaneasca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Vinurile albe din crama 1000 de Chipuri sunt produse prin fermentarea mustului la temperaturi scăzute și limpezire prin decantare gravitațională. Pentru vinul de Tămâioasă Românească vinificarea are loc timp de 24 de zile în cisterne din oțel inoxidabil, la temperaturi controlate (24 - 26°C). Pentru maturare, vinul este ținut în butoaie din stejar aflate la a treia umplere, apoi este îmbuteliat și învechit 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească reprezintă foarte bine aromele verzi și tonice ale soiurilor albe românești. De la aromele delicate de flori de tei și salcâm, la note de pere galbene și vanilie verde.

     

    GUST: Textura dulce persistentă inspiră fructe de livadă, precum caise și piersici, coapte perfect și delicioase. Postgust mediu spre lung, acidulat și ușor dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de Gramma din cele trei soiuri, iar din 2012 au încheiat un parteneriat de export al vinurilor Gramma pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un parfum plăcut și primăvăratic, armonios compus din aromele delicate de portocale, mere și pere verzi, printre care se strecoară flori de soc proaspăt și pistil de iasomie.

     

    GUST: Alunecă ușor ca o licoare tonică, cu note de fructe albe și vanilie pentru un postgust mediu spre lung, delicios. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Binevenit la mesele cu preparate din pui, pește, fructe de mare, asparagus quiche, salate de vară și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Metaph Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12% Casa Olteanu - Gramma Metaph Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Metaph Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc demisec este mereu o expresie plăcută, delicată, cu arome relaxante de citrice, mere verzi și flori.

     

    GUST:  Pe papile este efervescent cu aromă de flori completate natural de ierburi proaspete și caise. Postgust mediu spre lung, revigorant.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este un vin potrivit pentru conversații, momente de relaxare și mese cu preparate ușoare din pește, fructe de mare, salate proaspete și brânzeturi fine. Potrivit și alături de preparate consistente din carne albă, cu sosuri delicate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Arrogance Alb (FA + TM) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% DFR - Arrogance Alb (FA + TM) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Arrogance Alb (FA + TM) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Gamele oferite de Domeniile Franco-Române includ monosoiuri și cupaje de vinuri albe, rose și roșii, obținute din soiuri autohtone vechi, dar și din soiuri cunoscute din Europa, cultivate cu succes în regiunile viticole din România. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Proaspăt, echilibrat, ușor de caracterizat, mulțumită parfumului de soc verde, completat de fructe de pădure și drupe, îmbrățișate de un fond condimentat și lemnos.

     

    GUST: Aciditate medie spre mare, mineral, cu note florale și fructate. Se simt plăcut aromele de căpșune, piersici coapte, condimente, cu tușe de piper și scorțișoară, scoarță uscată și rozmarin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vin potrivit pentru mesele cu salate de vară, pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Euforia Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 12% Cotnari - Euforia Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 12%

    Cotnari

    Cotnari - Euforia Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet cu arome de fructe exotice, cum ar fi ananas proaspăt și ierburi aromatice, cu o notă mediteraneană.

     

    GUST: Aroma de ananas persistă pe papile, este ușor onctuos, completat de citrice coapte. Gustul final este lung, cu o notă vegetală dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, fie savurat simplu, fie alături de preparate din carne de pește, fructe de mare, paste și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Millesime Spumant Grasa de Cotnari Alb Brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5% Cotnari - Millesime Spumant Grasa de Cotnari Alb Brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Cotnari

    Cotnari - Millesime Spumant Grasa de Cotnari Alb Brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRASA DE COTNARI

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    Casa de Vinuri Cotnari oferă ocazia rară de a savura un vin spumant brut obținut din soiul Grasă de Cotnari. Podgoria de pe care se recoltează acest soi tradițional românesc se află la o altitudine de 200-300 de metri, are expoziție sudică și soluri cernoziomice și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultură îndelungată. Vinul este obținut prin fermentarea naturală în cisterne urmată de fermentarea în sticlă și maturare pe drojdii timp de 49 de luni, conform metodei tradiționale.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj delicat.

     

    MIROS: Parfum energic din flori albe, coajă de jimblă proaspăt scoasă din cuptor și o notă dulce din poame galbene, coapte de soarele verii.

     

    GUST: Delectările încep cu citrice discrete în buchet, mai evidente pe papile, completate de nectarine și drojdie. Gustul final dulce sugerează miere polifloră și pere galbene suculente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru mesele îmbelșugate cu preparate din pui, pește, fructe de mare, paste cu sos alb și brânzeturi tradiționale..

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Euforia Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 11% Cotnari - Euforia Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 11%

    Cotnari

    Cotnari - Euforia Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ALB DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchetul aduce aromele diverse din fructe tropicale și note verzi din ierburi aromatice proaspăt culese.

     

    GUST: Textura aduce gustul dulce de ananas, echilibrat de grepfrut și nuanțe verzi, ce oferă un postgust mediu spre lung.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat la temperatura recomandată este excelent alături de preparate din carne de pește, fructe de mare, paste și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Colocviu Vibe Spumant Francusa Alb DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11.5% Cotnari - Colocviu Vibe Spumant Francusa Alb DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    Cotnari

    Cotnari - Colocviu Vibe Spumant Francusa Alb DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FRANCUSA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj discret.

     

    MIROS: Un vin rar, obținut din vechiul soi românesc Frâncușă, ce delectează cu arome de strugure alb dulce și flori de câmp.  

     

    GUST: Echilibrat, cu dulceața fructului copt, alcool ce se simte delicat pe papile și o notă finală de citrice, scurtă, potrivită unui spumant brut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru aperitiv, dar poate fi servit și alături de salate, păstrăv la grătar, tartine cu icre de crap și sardine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Selectie Tamaioasa & Francusa Alb DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 13% Cotnari - Selectie Tamaioasa & Francusa Alb DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Cotnari

    Cotnari - Selectie Tamaioasa & Francusa Alb DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, FRÂNCUȘĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Auriu, cu reflexii elegante și perlaj delicat.

     

    MIROS: O eleganță recurentă, subtilă, oferită de aromele florale și citrice.

     

    GUST: Mineral, energic, cu note verzi, amărui, și dulce, lăsate de grepfrut roz.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vine pentru momente memorabile și delectări cu fructe de mare, preparate din carne de pește, mai ales somon, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Naiv Grasa de Cotnari Alb DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Cotnari - Naiv Grasa de Cotnari Alb DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Cotnari

    Cotnari - Naiv Grasa de Cotnari Alb DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRASĂ DE COTNARI

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    Prin gama NAIV, Casa de Vinuri Cotnari oferă soiului Grasă de Cotnari, pentru prima dată, ocazia de a fi savurat la cea mai înaltă treaptă de calitate: Denumire de Origine Controlată - Cules Târziu și baricat 3 luni. Podgoria de pe care se recoltează acest soi tradițional românesc se află la o altitudine de 200-300 de metri, are expoziție sudică și soluri cernoziomice și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultură îndelungată.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Contactul cu baricul timp de 3 luni i-a dezvoltat buchetul cu aromele plăcute de caise uscate și ceară de albine, pe un fond cu notă de stafide proaspete.

     

    GUST: Pe papile este deosebit de complex, cu arome de nucă, echilibrată de stafide trezite alcoolul bine integrat și migdale dulci. Postgust onctuos, scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fără ezitare și cu un spirit de curiozitate, încercați acest vin simplu, ca aperitiv, ori la mesele cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare, brânzeturi alese sau paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti

    Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Buchetul aduce o adiere de primăvară cu parfum de ierburi, flori și fructe coapte, de la drupe la diverse alte fructe cu pulpa galbenă.

     

    GUST: Energic, cu arome de ierburi verzi, infuzate la rece de alcool bine integrat, note de pere și caise. În final este răcoritor și sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la masa de prânz, dar și seara, simplu - ca aperitiv – sau la preparatele din carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Mennini - Le Reve Feteasca Regala DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Mennini - Le Reve Feteasca Regala DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Mennini

    Crama Mennini - Le Reve Feteasca Regala DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Mennini a fost înființată în 2012 de Paolo Mennini din Toscana, un profesionist al industriei ce a colaborat în creația vinurilor Valahorum de la crama Tohani. Crama Mennini se află în localitatea Strejesti, parte din zona podgoriei Drăgășani, un loc plin de viață, cu livezi și 300 de hectare de pământ din care peste 70 ocupate cu viță de vie de calitate superioară.

     

    Viticultura modernă practicată de oamenii locului și proprietarii cramei este concentrată pe soiurile autohtone: Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, urmate de soiuri cu renume internațional: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vița de vie replantată, aflată în producție pentru Mennini oferă peste 1 milion de litri de vin.

     

    Le Rêve este o gamă creată pentru a sărbători tradiția viticulturii, energia unui vin tânăr și priceperea oamenilor pasionați care lucrează tot anul pentru a ne oferi aceste licori. Această colecție este creată pentru cei care au darul de a visa și determinarea de a-și urma visele.  Le Rêve Fetească Regală este un vin deosebit, obținut din soiul alb românesc, fermentat în baricuri din stejar pentru un profil aromatic echilibrat și savuros.

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Arome de flori, ierburi aromatice concentrate în note de soc și completate de fructe galbene, coapte.

     

    GUST: Textura vinului este proaspătă, cu arome de pere și mere galbene, aciditate cu note verzi și post gust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Le Rêve Fetească Regală este potrivit la mesele cu preparate din carne de pui, cu sos de ciuperci, peşte slab și stridii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama DeMatei - Odor Alb (FR + FA) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama DeMatei - Odor Alb (FR + FA) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    DeMatei

    Crama DeMatei - Odor Alb (FR + FA) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.

     

    Din soiurile diverse de viță de vie, cultivată pe dealurile satului Zorești, din județul Buzău, vine și gama de vinuri Odor, cu acest cupaj din anul 2022, obținut din soiurile Fetească Regală și Fetească Albă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Cele două soiuri albe românești aduc arome de flori și fructe coapte ce inspiră o structură clasică pentru un vin alb.

     

    GUST: Un vin gustos, unde se aprofundează aromele din flori de salcâm, flori de grădină, merele golden coapte și o notă de vanilie.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Odor alb este pus în valoare de preparatele cu pește, fructe de mare, risotto, diferite rețete de paste cu sosuri albe, dar și preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama DeMatei - Patima Feteasca Alba DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Crama DeMatei - Patima Feteasca Alba DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    DeMatei

    Crama DeMatei - Patima Feteasca Alba DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioară, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.

     

    Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc. 

     

    Patima Fetească Albă este obținut din strugurii culeși de pe o parcelă de doar 3.14 de hectare pe Dealul Dumbala (regiunea Dealu Mare). Solul argilos cu structură luto-nisipoasă hrănește vița de vie ce a fost plantată în 1986 și oferă în prezent o producție de aproximativ 5000 - 5500 de Kg per hectar. Boabele sunt culese manual, iar vinificarea are loc după metoda clasică, cu maturare scurtă și îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Efervescent și descris inițial prin note de flori, fructe de soc, mușețel, lemongrass și fructe verzi de livadă.

     

    GUST: Gustativ se remarcă prin aromele de pere, gutui și minerale, urmate de o salinitate mai clară. Post gust fructat, ușor dens și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparatele gurmande din carne de albă, fructe de mare și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă