Vin alb

Vinul alb este o bautura eleganta, aromata si racoritoare pe care toti o cumparam la un moment dat, fie pentru a o oferi cadou, fie pentru a o savura dupa o zi stresanta la munca. Daca si tie iti place sa te rasfeti cu un pahar de vin alb, atunci ai ajuns pe site-ul potrivit! Beicevrei.ro iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de vinuri, asa ca vei gasi cu siguranta si sortimentul tau preferat! In plus, noi iti oferim garantia calitatii si a preturilor avantajoase!


 Ce trebuie sa stii despre vinul alb? Multe lucruri! Aceasta “licoare” delicioasa poate fi clasificata in 4 tipuri in functie de continutul de zaharuri: sec, demisec, dulce si demidulce. In functie de soiul strugurilor folositi la producerea lui, vei intalni vin alb:


1. Chardonnay. Strugurii din care este obtinut acest tip de vin alb sunt cultivati in regiunea Burgundia din Franta, insa pot fi regasiti si in alte parti ale lumii, inclusiv tara noastra. Aroma vinului alb Chardonnay este fina, cu nuante florale si poate fi asociat excelent cu preparatele culinare din fructe de mare sau peste.


2. Sauvignon Blanc. Acest sortiment de vin alb este produs din struguri cultivati in Franta si are o aroma puternica. In plus, trebuie sa stii ca vinul alb Sauvignon blanc are un miros placut de flori de vita de vie si este usor acidulat. Cu cat va petrece mai mult timp intr-un butoi de stejar, cu atat acest tip de vin alb va fi mai delicios!


3. Pinot Gris. Tipul acesta de struguri se dezvolta in Burgundia, Franta. Vinul alb Pinot Gris se diferentiaza de celelalte sortimente prin faptul ca are un continut redus de alcool si este bogat in arome, cele mai puternice fiind de mere verzi, pere si pepene galben. In ceea ce priveste asocierea culinara, acest tip de vin alb poate fi asociat foarte bine cu branzeturi proaspete, salate si diferite deserturi.


4. Gewürztraminer. Numele acestui vin alb provine de la cuvantul german tradus prin “condimentat”. Aromele lui sunt exotice si are note de ghimbir si scortisoara. Acest vin alb poate fi servit impreuna cu preparate din carne de vanat salbatic sau branzeturi.


5. Riesling. Chiar daca a aparut de mult timp in Germania, acest sortiment de vin alb a fost apreciat abia in ultimul deceniu. Este foarte aromat si are nuante de ananas, nectarine si piersici. Vinul alb Riesling este o adevarata delicatesa si poate fi asociat cu preparate cu specific asiatic.


Un vin alb se serveste in pahare tip “lalea” cu picior la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12 grade Celsius, iar ceea ce stiu putine persoane este faptul ca asigura nenumarate beneficii pentru sanatate. Un vin alb de calitate contine magneziu, potasiu si multe vitamine. Vinul alb contribuie la intarirea sistemului imunitar, ajuta persoanele care sufera de insomnii si este un digestiv excelent. In plus, subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.


Prin urmare, daca iti place vinul alb, bucura-te de el cu moderatie, bineinteles! Pe Beicevrei.ro, vei gasi  intotdeauna multe sortimente de vin alb, la super preturi! Specialistii nostri au selectat pentru tine cele mai apreciate branduri pentru ca tu sa investesti doar in vinuri albe de calitate! Acceseaza site-ul Beicevrei.ro si descopera gama noastra impresionanta de vinuri!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
Grilă Listă
Filtru
  • Crama DeMatei - Patima Feteasca Regala DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama DeMatei - Patima Feteasca Regala DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    DeMatei

    Crama DeMatei - Patima Feteasca Regala DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioară, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.

     

    Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc. 

     

    Patima Fetească Regală este obținut din strugurii culeși de pe o mică parcelă de doar 1.98 de hectare de pe Dealul Zorilor (regiunea Dealu Mare). Solul cu argiluvisol bruc roșcat hrănește vița de vie ce a fost plantată în 1982 și oferă în prezent o producție de aproximativ 4000 - 4500 de Kg per hectar. Boabele sunt culese manual, iar vinificarea are loc după metoda clasică, cu maturare scurtă și îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Patima Fetească Regală spune povestea aromelor de ierburi sălbatice, întrepătrunse cu note de salcâm galben, piersici și grepfrut. Note scurte de patiserie și vanilie completează naturalețea și darurile aromatice ale soiului alb românesc.

     

    GUST: Bolta și papilele cunosc un vin ce alunecă aventuros cu arome de agrișe și prune japoneze. Post gust scurt spre mediu, onctuos și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat ca atare este un excelent aperitiv, ori o alegere foarte bună pentru mesele cu fructe de mare, pește, legume proaspete și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Velvet - Wine Deco Chardonnay DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Velvet - Wine Deco Chardonnay DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Velvet Winery

    Velvet - Wine Deco Chardonnay DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.

     

    Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.

     

    Wine Deco este gama creată pentru soiurile consacrate ale Lumii Vechi, ce prezintă pe etichete grafică cu influențe Art Deco. Pentru acest vin strugurii din soiul alb Chardonnay sunt culeși manual, desciorchinați și lăsați timp de 48 de ore la macerare rece în cisterne din inox. După această fază mustul este limpezit gravitațional și lăsat să fermenteze la o temperatură de 16 - 18°C. Vinul proaspăt, cu sedimentele naturale de drojdie este tras în butoaie de stejar franțuzesc pentru o maturare de 6 luni ce îi va dezvolta caracterul cu arome complexe și elegante.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Un Chardonnay maturat, cu buchet concentrat pe aromele de fructe exotice și citrice, acompaniate de vanilie, oferită de maturare.

     

    GUST: Alunecă pe papile cu arome de unt proaspăt și fructe dulci. Postgust de persitență medie, cu o tușă de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin gastronomic, ușor de savurat la mesele cu preparate din carne de curcan, rață, pește și fructe de mare cu dressing-uri generoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis

    Avincis - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Crâmpoșia este un alt soi românesc cu origini pre-romane, cultivat pe teritoriul dintre Carpați și Dunăre, locuit de strămoșii daci. Pe parcursul a două mii de ani soiul s-a adaptat perfect la solul și clima regiunii Drăgășani, fapt dovedit de strugurii sănătoși din care se obțin vinuri pline de viață, fructate și acidulate.

     

     

    ASPECT: Galben, limpede, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Energia terroir-ului și arta oenologilor Avincis ne oferă cel mai proaspăt vin din soiul Crâmpoșie Selecționată, cu arome de mere galbene și pere verzi.

     

    GUST: Efervescența ridicată face loc și aromelor de fructe dulci și citrice. Gust final scurt, acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate din bucătăria asiatică și bucătăria fusion, preparate din carne albă, pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Jean Monnier & Fils - Meursault AOC Les Rougeots 2020 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Jean Monnier & Fils - Meursault AOC Les Rougeots 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine Jean Monnier & Fils

    Domaine Jean Monnier & Fils - Meursault AOC Les Rougeots 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1720, domeniul Jean Monnnier este unul dintre cele mai vechi din Burgundia. Tradiția casei franțuzești este continuată de Nicolas Monnier din ce de-a 16 generație de vinificatori. Domeniul cuprinde 17 hectare în localitatea Meursault, Puligny Montrachet, Volnay, Pommard și Beaune, cu plantații de viță de vie cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani. Monnier este unul dintre puțini producători care aduc pe piață cantități egale de vin alb și roșu.

     

    Vinurile albe sunt complexe și corpolente mulțumită metodei de vinificare ce implică maturarea în prezența drojdiei rămase din fermentare și baricare timp de 12 până la 18 luni. Pentru vinurile roșii este ales soiul Pinot Noir, macerat la rece pentru cele mai clare arome fructate, fermentat alcoolic, apoi maturat în  baricuri franțuzești.

     

    Les Rougeots este un vin alb obținut din soiul Chardonnay, cules manual și zdrobit cu presă pneumatică, fermentat după metoda clasică timp de 2 zile și maturat în baricuri din stejar (asamblat cu 20% maturat în butoaie noi), timp de 11 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii scurte.  

     

    MIROS: Arome de flori, rezumate la note de trandafir și miere.

     

    GUST: Pe papile are o corpolență echilibrată, ce se dezvoltă repede pe papile cu arome florale și citrice. Textură onctuoasă ce lasă un post gust mediu spre lung.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin savuros pentru mesele cu homar, preparate din carne de vițel, pasăre, foie gras și brânză cu mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    279,09 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Parfum de frunze, iasomie, fructul pasiunii pepene galben și o notă de piersici albe.

     

    GUST: Un vin proaspăt ce denotă și o textură catifelată, cu arome florale și fructate. Gust final onctuos, cu persistență scurtă spre medie, pe măsură ce se încălzește.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele de prânz ori seara, ca aperitiv dar și în compania preparatelor din carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Plavaie DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Folklore - Plavaie DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Folklore

    Folklore - Plavaie DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PLĂVAIE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Plăvaie prezintă “Dansul Ursului”, un obicei vechi și actual la satele românești, ținut iarna de sărbători. Dansul ursului simbolizează moartea și renașterea timpului, iar această simbolistică este legată și de credința geto-dacilor, care vedeau în urs un animal sacru, cu puteri vindecătoare.  

     

     

    ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum din flori de tei și de măr deschid simțurile și le răcoresc cu o naturalețe completă.

     

    GUST: Pe papile se descoperă aromele de caise coapte, note de piper alb și alte condimente. Postgust mediu, verde, puțin cumpătat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat la 12°C. se înțelege de minune cu salate, carne albă, preprate din pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Cuvee X DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.8% LacertA - Cuvee X DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.8%

    LacertA

    LacertA - Cuvee X DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ, RHEINRIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

    Cuvee X 2021 este un vin alb obținut dintr-un cupaj unic de patru soiuri cu origini în Lumea Veche. Din Franța vine Sauvignon Blanc și Chardonnay, din Germania soiul Rheinriesling, ambele cu arome de fructe albe și citrice. Cupajul este desăvârșit de soiul românesc Fetească Albă, cu arome vegetale și florale.

     

     

    ASPECT: Galben deschis, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un cupaj de colecție din patru soiuri albe ce aduc note fructate, definite de măr și banană. În plan secund note de fân verde, proaspăt cosit.

     

    GUST: Proaspăt, cu arome de caise, nectar și pomelo. Acidulat, cu gust final mediu spre lung, vegetal și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la orice masă cu preparate din carne de pui, curcan, miel, pește la grătar, meniuri cu fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2023 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu ușoare reflexii aurii, oferite de filtrarea redusă.

     

    MIROS: Exotic, interesant, cu arome de ghimbir murat, lichior de portocală, alune zaharisite și coriandru uscat.

     

    GUST: Pe papile aduce anason dulce, tanini de ceai sencha și ceapă caramelizată. Revin ierburile cu note de taragon și salvie proaspătă, pere asiatice, citrice, cu note acrișoare din coajă de lămâie și lime. Postgust fructat-vegetal, mediu spre lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu rață confiată și păsat, varză călită și rulouri din vinete umplute cu nuci și usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE-MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosepaje albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Note de grepfrut, pere coapte și cremă de lămâie cu unt, alune de pădure proaspete și o tușă de miere.  

     

    GUST: Corpul acidulat și fructat aduce note suplimentare de stejar și un gust final onctuos, mineral, scurt spre mediu, sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic, potrivit la mesele cu preparate din peşte şi preparate cu verdeţuri şi legume, inclusiv rețete mediteraneene. La finalul mesei, puteţi savura acest vin şi alături de brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Chassagne-Montrachet AOC, La Goujonne blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Chassagne-Montrachet AOC, La Goujonne blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Chassagne-Montrachet AOC, La Goujonne blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE-MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Chassagne-Montrachet La Goujonne aduce un buchet cu prospețime definită de mere galbene, ananas, lămâie, brânză cremoasă și piper alb.

     

    GUST: Pe papile aduce o notă onctuoasă, sprijită de aroma fructelor galbele, coapte, citrice și condimente. Post gust mediu, sec, mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay consistent pentru mesele pe măsură cu preparate din carne albă de pasăre, vițel cu sos alb, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    253,31 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Meursault AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Meursault AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Meursault AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia.

     

    Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.

     

    MIROS: Parfum generos de citrice, mai ales lămâie mediteraneană, nectarine, unt și fructe uscate.

     

    GUST: Drupele, citricele și pâinea prăjită cu puțin unt sunt urmate de aciditatea ridicată și alcoolul echilibrat ce asigură un post gust intens și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate pentru mesele cu preparate din pește, creveți, paste și brânzeturi fine și moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, 1'er Cru Sentier du Clou, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, 1'er Cru Sentier du Clou, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, 1'er Cru Sentier du Clou, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT AUBIN AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome lămâie și drupe albe, urmate de o notă de ierburi aromate.

     

    GUST: Soiul Chardonnay, recoltat din mica localitate Saint-Aubin, oferă arome de flori, fructe și piatră silex, ușor sărată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb echilibrat ce își pune în valoare aromele și textura la mesele cu preparate cu pește și legume, scoici și alte fructe de mare, preparate cu carne de pasăre (pui, curcan) și, paste și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Chardonnay DOC, dulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Corcova - Chardonnay DOC, dulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Corcova

    Corcova - Chardonnay DOC, dulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Pentru stilul de vinificare în dulce a soiului Chardonnay strugurii sunt lăsați să prindă puțin mucegai nobil (botrytis cinerea), apoi sunt fermentați alcoolic în cistrne din oțel cu temperatură controlată. Astfel se obține un vin cu o concentrație de zahăr mai ridicată.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu note dulci de fructe galbene de livadă, fructe tropicale și flori.  

     

    GUST: Alunecă pe papile cu aromele de pere coapte, flori de soc, caramel proaspăt și rambutan.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare fie că este servit simplu sau alături de Branza de Nasal, garnisită cu nucă, alte brânzeturi cu mucegai, maturate, mouse de ciocolată, tartine cu fructe, clătite cu gem de gutui sau cozonac cu brânză și stafide.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Cuvee Tohani DOC, alb 2024 - 0.75L, Alc: 13% Mosia Tohani - Cuvee Tohani DOC, alb 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Tohani

    Mosia Tohani - Cuvee Tohani DOC, alb 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Cuvee Tohani este o gamă creată pentru vinurile aparte obținute pe parcursul anilor în crama Tohani din Dealu Mare. Cele trei cupaje au fost lansate odată cu  re-brandingul etichetelor Cuve Nicolae și Cuvee Dolette.

     

    Mai mult cu mai puțin este întotdeauna o rețetă de succes, de aceea vinurile roșii, albe sau rose satisfac multe așteptări prin profilul lor energic, foarte fructat și aromat, prezentat publicului cu o nouă etichetă creată după desenul artistului Mircea Moroianu.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Bucură simțurile cu adieri de flori sălbatice, pere galbene și dovleac copt.

     

    GUST: Pe papile delectează cu aceleași arome de prune și alte fructe coapte de soarele verii, aciditate și o notă minerală, discretă. Postgust scurt, acidulat și proaspăt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Efervescența și prospețimea ediției din 2024 este recomandată la mesele cu preparate din carne de pasăre, pește de captură, dar și paste cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Primordial Chardonnay DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniul Bogdan - Primordial Chardonnay DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Primordial Chardonnay DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Vița de vie din soiul Chardonnay, plantată în solul cernoziom al domeniului Bogdan, oferă o producție de 6 tone la hectar, recoltată manual în lădițe de zece kilograme în prima jumătate a lunii septembrie. Strugurii sunt desciorchinați, sortați cu atenție și trecuți prin zdrobitorul cu acțiune centrifugă. Urmează presarea ușoară a boabelor și limpezirea gravitațională a mustului. Fermentarea mustului are loc în baricuri din stejar franțuzesc, la prima umplere, la o temperatură de 12-13°C. cu amestecare a drojdiei (batonnage), de 3-4 ori pe săptămână. Vinul nu este lăsat să termine fermentarea malolactică și este maturat în proporție de 85% în butoaie de stejar franțuzesc de 400 de litri, cu restul de 15% păstrat în cisternele din inox.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt, cu aciditate debordantă și arome de fructe. În vârful aromatic stau aromele de citrice, narcise proaspăt culese, vanilie și unt de casă.

     

    GUST: Aciditatea face loc texturii onctuoase - mulțumită notei de unt – notelor recurente de citrice, completate de lemn dulce, vanilat, ce oferă un gust final mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru orice masă, fie că alegeți să gătiți o porție de creveți la grătar cu sos de caise, un homar sau un risotto rapid, urmat de o gustare cu brânzeturi Brillat-Savarin sau Camembert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DULCE. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.

     

    Kolna Tămâioasă Românească dulce este obținută din struguri culeși la stafidire, cand este concentrata cantitatea de zahar și, parțial, cu boabe pe care s-a dezvoltat botrytis. Fermentația alcoolică a strugurilor se face cu drojdii naturale în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet dulce, cu tonuri de citrice și caise.

     

    GUST: Vinificarea în dulce îi oferă textura unui nectar, cu arome de miere, flori de tei și flori de salcâm proaspete. Aciditate mică și postgust lung, dulce și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru a fi servit ca aperitiv, ori la desert, alături de plăcintă cu brânză dulce sau la gustări cu brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Pinot Grigio DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Pinot Grigio DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg

    Lechburg - Pinot Grigio DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Vinul din Pinot Grigio este obținut din struguri recoltați manual, selecționați, desciorchinați și presați ușor. După decantarea naturală ce îndepărtează sedimentele, urmează o fermentare de lungă durată în cisterne din beton. Maturarea are loc în același tip de recipient, în amestec cu drojdia fină, timp de 5 până la 7 luni.   

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu reflexii de cupru.  

     

    MIROS: Parfum de pere galbene, mere golden și pepene galben deschid apetitul pentru un Pinot Grigio al terroir-ului rece din Transilvania.

     

    GUST: Papilele sunt răcorite de amestecul fructat și alcoolul bine integrat în structura vinului. Postgust scurt și sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă la aperitive și preparate ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Chardonnay DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Chardonnay DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Lechburg

    Lechburg - Chardonnay DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Chardonnay este un soi alb, internațional, cultivat în toate arealele viticole ale lumii. În zilele noastre se produc mari cantități de vin din acest soi și în cele mai îndepartate locuri ale lumii.

     

    Aromele variate ale soiului Chardonnay, numit și "Regele vinurilor albe", rezultată din vechimea soiului, din terroir-ul (solul și clima) în care este cultivat, dar și din stilul și de vinificare al cramei.

     

    Lechburg Chardonnay este obținut din struguri recoltați manual, presare ușoară și limpezire prin depunerea naturală a sedimentelor. Fermentarea alcoolică se face fără grabă în cisterne din beton, cu temperatură controlată. Vinul este păstrat în aceleași vase pentru maturare cuprinsă între 5-7 luni.  

     

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii vezui.

     

    MIROS: Un Chardonnay cu  arome proaspete și revigorante de nectarine și gutuie coaptă, completate de sâmbure lemnos.  

     

    GUST: Proaspăt și grăbit pe papile, păstrează onctuozitatea caracteristică, completată de note fructate și postgust mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru cei care preferă vinurile albe, savurate simplu sau la mesele cu brânză maturată, paste umplute (ravioli), preparate din carne albă, gătite inclusiv la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - Bon Viveur alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Licorna - Bon Viveur alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Licorna

    Licorna - Bon Viveur alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Un cupaj alb ce își dezvăluie onctuozitatea și eleganța încă de la primele arome ridicate la gura paharului. Untul, vanilia, lemnul dulce și condimentele uscate conturează primele trăsături organoleptice.

     

    GUST: Onctuozitatea se simte mai bine pe papile, și este completată cu aromele proaspete de ierburi verzi și condimente. Postgust mediu, armonios și foarte delicat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Bon Viveur alb este potrivit mesele cu preparate din carne de pasăre de curte, prepeliță, pește (somon, ton) sushi, sashimi, homar, crustacee și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
Grilă Listă