Vin alb

Vinul alb este o bautura eleganta, aromata si racoritoare pe care toti o cumparam la un moment dat, fie pentru a o oferi cadou, fie pentru a o savura dupa o zi stresanta la munca. Daca si tie iti place sa te rasfeti cu un pahar de vin alb, atunci ai ajuns pe site-ul potrivit! Beicevrei.ro iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de vinuri, asa ca vei gasi cu siguranta si sortimentul tau preferat! In plus, noi iti oferim garantia calitatii si a preturilor avantajoase!


 Ce trebuie sa stii despre vinul alb? Multe lucruri! Aceasta “licoare” delicioasa poate fi clasificata in 4 tipuri in functie de continutul de zaharuri: sec, demisec, dulce si demidulce. In functie de soiul strugurilor folositi la producerea lui, vei intalni vin alb:


1. Chardonnay. Strugurii din care este obtinut acest tip de vin alb sunt cultivati in regiunea Burgundia din Franta, insa pot fi regasiti si in alte parti ale lumii, inclusiv tara noastra. Aroma vinului alb Chardonnay este fina, cu nuante florale si poate fi asociat excelent cu preparatele culinare din fructe de mare sau peste.


2. Sauvignon Blanc. Acest sortiment de vin alb este produs din struguri cultivati in Franta si are o aroma puternica. In plus, trebuie sa stii ca vinul alb Sauvignon blanc are un miros placut de flori de vita de vie si este usor acidulat. Cu cat va petrece mai mult timp intr-un butoi de stejar, cu atat acest tip de vin alb va fi mai delicios!


3. Pinot Gris. Tipul acesta de struguri se dezvolta in Burgundia, Franta. Vinul alb Pinot Gris se diferentiaza de celelalte sortimente prin faptul ca are un continut redus de alcool si este bogat in arome, cele mai puternice fiind de mere verzi, pere si pepene galben. In ceea ce priveste asocierea culinara, acest tip de vin alb poate fi asociat foarte bine cu branzeturi proaspete, salate si diferite deserturi.


4. Gewürztraminer. Numele acestui vin alb provine de la cuvantul german tradus prin “condimentat”. Aromele lui sunt exotice si are note de ghimbir si scortisoara. Acest vin alb poate fi servit impreuna cu preparate din carne de vanat salbatic sau branzeturi.


5. Riesling. Chiar daca a aparut de mult timp in Germania, acest sortiment de vin alb a fost apreciat abia in ultimul deceniu. Este foarte aromat si are nuante de ananas, nectarine si piersici. Vinul alb Riesling este o adevarata delicatesa si poate fi asociat cu preparate cu specific asiatic.


Un vin alb se serveste in pahare tip “lalea” cu picior la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12 grade Celsius, iar ceea ce stiu putine persoane este faptul ca asigura nenumarate beneficii pentru sanatate. Un vin alb de calitate contine magneziu, potasiu si multe vitamine. Vinul alb contribuie la intarirea sistemului imunitar, ajuta persoanele care sufera de insomnii si este un digestiv excelent. In plus, subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.


Prin urmare, daca iti place vinul alb, bucura-te de el cu moderatie, bineinteles! Pe Beicevrei.ro, vei gasi  intotdeauna multe sortimente de vin alb, la super preturi! Specialistii nostri au selectat pentru tine cele mai apreciate branduri pentru ca tu sa investesti doar in vinuri albe de calitate! Acceseaza site-ul Beicevrei.ro si descopera gama noastra impresionanta de vinuri!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 17
  2. 18
  3. 19
  4. 20
  5. 21
Grilă Listă
Filtru
  • Cotnari - Selectie Francusa Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12% Cotnari - Selectie Francusa Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Cotnari

    Cotnari - Selectie Francusa Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui pal.

     

    MIROS: Arome intense de flori de câmp, soc și fân proaspăt cosit. Se simt și note de fructe verzi, precum măr Granny Smith și agrișe.

     

    GUST: Sec, cu o aciditate ridicată, dar plăcută. Gustul este proaspăt și revigorant, dominat de arome de citrice (lămâie) și drupe, în special caise verzi. Finalul este mineral, cu persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive ușoare, pește slab (păstrăv la grătar), fructe de mare, salate de vară și brânzeturi proaspete de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Prosecco DOC - 0.75L, Alc: 11.5% Martini - Prosecco DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    Martini

    Martini - Prosecco DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHRADONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Martini Prosecco este produs din struguri Glera, cultivați pe dealurile regiunii Vento, amestecați cu mici cantități de struguri Chardonnay și Pinot Noir de Maestrul casei Martini. Martini Prosecco este produs în regiunea tradițională a acestui tip de spumant, de acea este clasificat D.O.C (Denumire de Origine Controlată).

     

     

    ASPECT: Galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.

     

    MIROS: Proaspăt, floral (accentuat de soc și tei), intens fructat de piersici albe și mandarine.

     

    GUST: Arome de flori urmate de fructe vioi, plăcute. Aciditate ridicată, usor și lejer, cu post gust de portocală și lămâie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent de consumat înainte de masă alături de gustări / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

    39,52 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12% Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Lamblin & Fils

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Auriu, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un spectacol de arome, o delectare pentru toate gusturile, un vin clasic al regiunii Burgundia ce depășește așteptările cu parfum dulce de fructe exotice și efervescență citrică.

     

    GUST: Proaspăt, acidulat și dulce ca o felie mare de ananas, amestecată cu suc de citrice și minerale argiloase. Finalul aduce un ton amărui, scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat acum sau peste ani, când va fi complet învechit, este un aperitiv răcoritor sau un vin foarte potrivit la gustări cu mezeluri crud uscate și bânzeturi maturate,  feluri principale cu pește la grătar, fructe de mare și cârnați andouillettes. De asemenea, este recomandat și în amestec cu lichior de coacăze negre din Dijon, pentru a respecta rețeta Kir-ului autentic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Caraman

    Caraman - Cuvee Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Cuvee Ecaterina este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.  

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Delicat, cu note de flori și fructe dulci tropicale, completate de portocală coaptă.

     

    GUST: Acidulat, mineral, cu note de fructe coapte galbene, onctuoase, și gust final mediu spre lung, cu notă scurtă de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Caraman

    Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Sauvignon Blanc este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă arome unice.   

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Ca de obicei, Sauvignon Blanc strălucește prin aromele de lâmâie, grepfrut și fructe tropicale, a căror dulceață este acoperită de o notă vegetală din iarbă proaspăt cosită.    

     

    GUST: Pe papile sare cu bule discrete și se continuă cu arome de grepfrut, nectarine și pere verzi încheiate cu aceeași aciditate naturală. Un gust final fructat, onctuos, la fel de savuros până la ultima picătură ce atinge papilele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb a serilor petrecute cu cei apropiați și cele mai bune preparate din pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalul desert dobrogean - nalangâte cu miere din flori de salcâm.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Feteasca Regală din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Note delicate de lăcrămioară şi liliac timpuriu, urmate de accente fructate de caise şi piersici.

     

    GUST: Textură suculentă şi elegantă, echilibrată, cu fructe galbene şi final plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește armonios cu preparate din pește alb la grătar, file de șalău cu sos de unt și lămâie, pui în sos de vin alb, risotto cu legume, fructe de mare, salate cu brânzeturi fine, paste cu creveți sau legume, precum și brânzeturi moi precum Brie sau Camembert. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Sauvignon Blanc este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Pomul Vieții, reprezentat pe sticlă după creația artistului Ciprian Vrabie pentru gama Special Reserve aduce un vinul din același soi al Sauvignon Blanc, cu prospețimea oferită de cultura anului 2024.

     

    MIROS: Arome delicate de flori albe, în special soc și liliac, acompaniate de fructe cu pulpă albă bine coapte, alături de note citrice vibrante, ce amplifică senzaţia de prospeţime şi vitalitate.

     

    GUST: În gură se simte o consistenţă fermă, dar suculentă, cu arome de pere zemoase, cireşe albe și pepene galben ce se combină cu citrice, toate bine echilibrate de aciditatea și alcoolul bine integrat. Postgust scurt spre mediu cu notă de fruct verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alături de aperitive ușoare, salate verzi cu ierburi aromatice, pește alb la grătar sau preparate cu scoici.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2023 - 0.75L, 13% Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2023 - 0.75L, 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2023 - 0.75L, 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet cu arome de fân proaspăt cosit, trandafiri albi, acacia, caprifoi, verbena și alte ierburi, alături de un amestec armonios de citrice (grepfrut, mandarine, portocale).

     

    GUST: Bolta și papilele sunt delectate cu nuanțe amărui din pin verde, gutuie și fenicul. Sec și proaspăt cu postgust mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai recomandate vinuri la mesele cu fructe de mare și pește cu mămăliguță, sparanghel, ori spanac sote. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DELLE VENEZIE DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ton verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Pinot Grigio pentru prânzurile lungi, ori serile pline relaxare, sub strălucirea gălbuie și buchetul cu  arome de fructe tropicale, fructe de livadă și ierburi.

     

    GUST: Mineral, energic, aduce pe papile dulceața din pepene roșu, mere, ierburi de câmp, note onctuoase de migdale și un gust final răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Oricând și oriunde, Pinot Grigio se înțelege de minune cu aperitive mediteraneene, preparate cu ciuperci și fructe de mare (rac, homar, creveți, scoici, stridii, midii).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Bianco di Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Bianco di Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Bianco di Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, MALVASIA, FIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede.

     

    MIROS: Un cupaj alb cu fond aromatic de mere și pere, fructe tropicale, miere, drupe, asparagus și agrișe ce dau un ton acrișor.

     

    GUST: Pe papile este mineral, cu note de fructe tropicale dulci și grepfrut, ce oferă un postgust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive mediteraneene, sushi, alte preparate din pește și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 14% Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Baron Philippe de Rothschild

    Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CENTRAL VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Acest Chardonnay e produs din struguri cultivați în Valea Casablanca (parte din Valea Centrală), aflată la 75 de Km de capitala Santiago. Asemenea majorității regiunilor viticole din Chile, Casablanca este o zonă cu denumire de origine controlată, iar primele culturi de viță au fost plantate în anii 1980, în timpul reformei industriei de vin. Succesul vinurilor din Casablanca se datorează culturilor care prosperă în climatul mai răcoros din această sub-regiune, cu toate că valea se află mai aproape de Ecuador, decât orice altă regiune viticolă europeană. 

     

    Chilienii produc acest vin din 100% Chardonnay, peste standard-ul de calitate al legislației ce impune 75%. Ediția anului 2022 este maturată în proporție de 50% în butoaie din stejar franțuzesc timp de 6 luni. Dintre butoaiele folosite la maturare 25% din ele sunt noi, iar 75% din ele sunt vechi de 1 până la 2 ani.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: După un sezon ce a oferit condiții favorabile culturilor, chilienii ne oferă un vin cu arome intense de citrice, compot de pere, petale de trandafir și lămâiță. Buchetul oferă note suplimentare de alune prăjite și tușe de marțipan, oferite de baricurile în care a fost maturat vinul.

     

    GUST: Mineral și complex, cu acididate revigorantă. Citricele se întorc pe papile și oferă un postgust lung, specific vinurilor albe din Lumea Nouă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește, în special cod în sos de șofran, ori creveți la grătar cu patrunjel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MACON LUGNY AOC - BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare. Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Chardonnay, Macon-Lugny oferă arome proaspete de fructe galbene, definite de pere și mere, completate cu o notă de lămâie și alte citrice.

     

    GUST: Fructat, acidulat, cu o textură onctuoasă și notă minerală, caracteristică soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Chardonnay la mesele cu aperitive reci, foie gras, carne de porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    73,21 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine Grossot

    Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

    Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.  

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chablis clasic, mineral. Aromele de piersică, pepene galben și lămâie se lasă puțin așteptate.

     

    GUST: Pe papile este nedespărțit de aroma sărurilor minerale (silex), note de drupe acoperite de vegetale proaspete, vioi. În post gust aduce aciditatea, influențată de același minerale ale solului bogat din Burgundia.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay generos pentru mesele cu preparate din carne de porc, pește (somon, ton), scoici și diferite tipuri de brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine du Nozay

    Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe domeniul Nozay vița de vie este hrănită de un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră. Din era geologică Kimmeridgian au rămas fragmente de piatră cu minerale și clei ce oferă soiurilor mineralitatea evidentă. Tot în Sancerre, unde se află podgoria Nozay, solul este bogat în fosile de crustacee care se albesc pe măsură ce se usucă și devin albe, de aceea în zonă este văzut adesea ‘pământul alb’.

     

    Boabele sunt stoarse cu presă pneumatică pentru cel mai pur must, iar fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil în formă de butoi și în vase de teracotă. În timpul vinificării nu se adaugă dioxid de sulf sau drojdie. Mustul este lăsat să fermenteze cu drojdia proprie, fără aditivi și fără reglarea temperaturii.

     

    Timpul și natura sunt lăsate să creeze acest vin, pentru a oferi tuturor prospețimea și aromele pline de viață ale strugurilor crescuți cu grijă în terroir-ul din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, definit de note citrice, drupe și migdale.

     

    GUST: Textura aduce arome verzi, ușor amărui, o notă onctuoasă și o tușă de minerale (sare). Aciditate medie spre lungă, cu gust final mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru aperitive cu brânză crottin de chavignol și feluri principale cu carne de pasăre (pui cu fenicul), ficat de vită lionez sau stridii și ale fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    86,92 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5% Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Cotnari

    Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    Procesul de vinificație al vinului Concept Frâncușă Baricată 2024 presupune recoltarea strugurilor devreme, urmată de fermentația cu drojdii selecționate pentru păstrarea caracteristicilor soiului. Vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie mari de stejar, conferindu-i complexitate, finețe și note subtile de vanilie și pâine proaspătă.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome delicate de flori albe și fructe galbene coapte, cu note subtile de vanilie și pâine proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie de stejar.

     

    GUST: Aciditate echilibrată și corp mediu, care susține armonios aromele fructate și lemnoase. Gustul final este elegant și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește slab, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta Rapitala - Conte Hugues, Chardonnay Sicilia IGT 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Rapitala - Conte Hugues, Chardonnay Sicilia IGT 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tenuta Rapitala

    Tenuta Rapitala - Conte Hugues, Chardonnay Sicilia IGT 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Pentru acest Chardonnay select, producția începe cu strugurii recoltați în August, presați ușor pentru mustul care este lăsat să se așeze și să macereze cu cojile, la temperaturi scăzute, timp de 12 ore. Producția continuă cu o metodă clasică de decantare, urmată de fermentare alcoolică în cisterne din oțel. Vinul este apoi maturat în butoaie din stejar franțuzesc până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Auriu expresiv, strălucitor.

     

    MIROS: Arome tipice de fructe intense din soiul Chardonnay, completat cu note bine-meritate de lemn tare.

     

    GUST: Un vin rotund, cu arome de fructe mediteraneene, mineral și persistent în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pui cu cartofi, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Vast Alb (SB+FA+RI) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Vast Alb (SB+FA+RI) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - Vast Alb (SB+FA+RI) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    VAST alb este unul dintre vinurile celei mai noi game de la crama Davino din Dealu Mare. Cupajul din soiurile Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Riesling Italian este obținut prin presarea pneumatică directă a boabelor, continută cu o deburbare - stabulație la rece timp de 48 de ore. Vinificația are loc după principiul zero-zero, în care se folosesc metode precise și doze foarte scăzute de dioxid de sulf (SO2). În procesele de vinificare intervenția producătorului este minimă, iar fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil de 100 de hectolitri, cu termostate ce păstrează temperatura cuprinsă între 18-20°C. Înainte de îmbuteliere vinul este maturat cu drojdii fine timp de 5 luni în cisterne din inox.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Aromă fină de flori albe și citrice, unde se împletesc tușe de mere verzi și lime, peste care se așază o adiere subtilă minerală, ca o briză venită dinspre podgoriile însorite ale Munteniei.

     

    GUST: Elegant, cu o prospețime ce poartă tonuri de grapefruit și pară, susținute de o aciditate bine echilibrată. Finalul se arată curat și lung cu tușă vegetală, ușor amăruie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Însoțește cu grație preparate din pește alb, fructe de mare sau salate proaspete cu note verzi. Poate fi un companion inspirat pentru brânzeturi fine ori pentru pui la grătar cu ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet amplu și sofisticat, dominat de citrice coapte și fructe exotice discrete, armonios împletite cu note de lemn fin, vanilie și nuanțe afumate subtile. Aromele vegetale caracteristice soiului se contopesc cu tonuri minerale și accente florale diafane, creând o impresie de complexitate și rafinament.

     

    GUST: Atacul este plin și echilibrat, cu o aciditate bine integrată ce pune în valoare aromele de grapefruit, mere galbene și fructe exotice. Textura catifelată, sprijinită de finețea lemnului, adaugă adâncime și eleganță. Finalul este lung și armonios, cu ecouri delicate de vanilie și note ușor afumate, care se imprimă memorabil pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Își relevă noblețea alături de preparate elaborate pe bază de pește la grătar, fructe de mare, pui cu sosuri cremoase sau brânzeturi maturate. Complexitatea sa îl recomandă și în asociere cu preparate culinare cu influențe asiatice, unde condimentele fine se echilibrează cu eleganța vinului.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Ferran

    Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ENTRE-DEUX-MERS HAUT-BENAGE AOC - BORDEAUX SUPERIOR / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de Entre-Deux-Mers, o sub-regiune Bordeaux. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat pe 40% din cele 35 de hectare.

     

    Acest vin este un cupaj din soiurile albe Sauvignon Blanc, Semillon și Muscadelle, vinificate clasic în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi ce nu depășesc 19°C. Vinul este maturat în aceleași recipiente timp de 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pal,  luminos și limpede.

     

    MIROS: Energic și jovial, mulțumită aromelor de fructe galbene coapte. Piersicile și caisele sunt echilibrate de note florale de cimișir și acacia. Aromele de lămâie și grepfrut aduc o impresie finală plăcută despre aranjamentul aromatic.

     

    GUST: Pe papile este mai direct, bogat în arome de fructe și flori, citrice seci și aciditate plăcută, echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu gustări și aperitive, preparate diverse din carne de pasăre, porc și pește slab.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    36,03 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Nocturne Chardonnay de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Nocturne Chardonnay de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari

    Purcari - Nocturne Chardonnay de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Nocturne din soiul Chardonnay este obținut din struguri culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: În primele momente de aerare dăruiește arome de pere și citrice, apoi, pe măsură ce se învârte în pahar, dezvăluie note de vanilie și stejar.

     

    GUST: Sec și fructat, cu alcool discret, aciditate medie și gust final mineral, cu tușo de fructe dulci exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de fructe dulci sunt perfecte alături de preparate ușoare, mediteraneene - stridii, melci, creveți cu sos curry, somon, sturion la cuptor sau, un preparat mai consistent, escalop de vită fragedă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 17
  2. 18
  3. 19
  4. 20
  5. 21
Grilă Listă