Vin alb

Vinul alb este o bautura eleganta, aromata si racoritoare pe care toti o cumparam la un moment dat, fie pentru a o oferi cadou, fie pentru a o savura dupa o zi stresanta la munca. Daca si tie iti place sa te rasfeti cu un pahar de vin alb, atunci ai ajuns pe site-ul potrivit! Beicevrei.ro iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de vinuri, asa ca vei gasi cu siguranta si sortimentul tau preferat! In plus, noi iti oferim garantia calitatii si a preturilor avantajoase!


 Ce trebuie sa stii despre vinul alb? Multe lucruri! Aceasta “licoare” delicioasa poate fi clasificata in 4 tipuri in functie de continutul de zaharuri: sec, demisec, dulce si demidulce. In functie de soiul strugurilor folositi la producerea lui, vei intalni vin alb:


1. Chardonnay. Strugurii din care este obtinut acest tip de vin alb sunt cultivati in regiunea Burgundia din Franta, insa pot fi regasiti si in alte parti ale lumii, inclusiv tara noastra. Aroma vinului alb Chardonnay este fina, cu nuante florale si poate fi asociat excelent cu preparatele culinare din fructe de mare sau peste.


2. Sauvignon Blanc. Acest sortiment de vin alb este produs din struguri cultivati in Franta si are o aroma puternica. In plus, trebuie sa stii ca vinul alb Sauvignon blanc are un miros placut de flori de vita de vie si este usor acidulat. Cu cat va petrece mai mult timp intr-un butoi de stejar, cu atat acest tip de vin alb va fi mai delicios!


3. Pinot Gris. Tipul acesta de struguri se dezvolta in Burgundia, Franta. Vinul alb Pinot Gris se diferentiaza de celelalte sortimente prin faptul ca are un continut redus de alcool si este bogat in arome, cele mai puternice fiind de mere verzi, pere si pepene galben. In ceea ce priveste asocierea culinara, acest tip de vin alb poate fi asociat foarte bine cu branzeturi proaspete, salate si diferite deserturi.


4. Gewürztraminer. Numele acestui vin alb provine de la cuvantul german tradus prin “condimentat”. Aromele lui sunt exotice si are note de ghimbir si scortisoara. Acest vin alb poate fi servit impreuna cu preparate din carne de vanat salbatic sau branzeturi.


5. Riesling. Chiar daca a aparut de mult timp in Germania, acest sortiment de vin alb a fost apreciat abia in ultimul deceniu. Este foarte aromat si are nuante de ananas, nectarine si piersici. Vinul alb Riesling este o adevarata delicatesa si poate fi asociat cu preparate cu specific asiatic.


Un vin alb se serveste in pahare tip “lalea” cu picior la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12 grade Celsius, iar ceea ce stiu putine persoane este faptul ca asigura nenumarate beneficii pentru sanatate. Un vin alb de calitate contine magneziu, potasiu si multe vitamine. Vinul alb contribuie la intarirea sistemului imunitar, ajuta persoanele care sufera de insomnii si este un digestiv excelent. In plus, subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.


Prin urmare, daca iti place vinul alb, bucura-te de el cu moderatie, bineinteles! Pe Beicevrei.ro, vei gasi  intotdeauna multe sortimente de vin alb, la super preturi! Specialistii nostri au selectat pentru tine cele mai apreciate branduri pentru ca tu sa investesti doar in vinuri albe de calitate! Acceseaza site-ul Beicevrei.ro si descopera gama noastra impresionanta de vinuri!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19
  5. 20
Grilă Listă
Filtru
  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de flori de câmp, citrice (lămâie, grapefruit) și note delicate de măr verde și iarbă proaspăt cosită. Se simte o tentă minerală discretă.

     

    GUST: Viu și echilibrat, cu aciditate ridicată ce conferă multă prospețime. Aromele de citrice și fructe verzi, completate de accente minerale și o ușoară amăreală tonică, tipică soiului. Gust final curat, răcoritor și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14% Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Nasul este complex și expresiv, cu parfum de mere aurii, pere și piersici, împletite cu note fine de vanilie și migdale. Se disting subtil nuanțe de patiserie proaspătă și condimente dulci, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Bolta și papilele gustative sunt învăluite de o textură  rotundă și catifelată, cu fructe coapte și o aciditate fină, elegantă. Textura onctuoasă se armonizează cu fructele galbene și cu tușe ușor minerale. În postgust este persistent, sofisticat și echilibrat, cu o tușă de baric fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de pește gras la grătar, pui sau curcan în sos cremos, brânzeturi maturate, sau savurat singur, ca vin de meditație și apreciere a fineței Chardonnay-ului baricat. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc demisec DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13% Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc demisec DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc demisec DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Premium Sauvignon Blanc demisec 2024 este obținut din struguri cultivați organic, culeși la maturitate deplină și selectați manual, vinificați la temperaturi controlate pentru a păstra prospețimea și aromele fructate. Fermentarea parțială în inox oferă claritate și o ușoară dulceață naturală, fără adaos de conservanți chimici.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe albe (pere verzi și piersici necoapte), însoțite de note citrice și flori de câmp, ce evocă o senzație de prospețime și echilibru.

     

    GUST: Corpolent și suculent, cu o aciditate bine integrată, oferind o senzație de prospețime și echilibru pe palat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chardonnay clasic, mineral, cu note proaspete de fructe coapte, ierburi, lemn verde.

     

    GUST: Se păstrează nota minerală inconfundabilă, completată de mimosa, acacia, alune de pădure și pere dulci care oferă un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu preparate din peşte şi mâncăruri pe bază de verdeţuri şi legume. La finalul mesei, puteţi savura acest vin şi alături de brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Grossot

    Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

    Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.  

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui, strălucind ca razele blânde ale dimineții.

     

    MIROS: Aromă delicată, florală și minerală, cu note de citrice - lămâie și lime - și accente subtile de mere verzi și piatră udă, care evocă terroir-ul autentic al Chablis-ului.

     

    GUST: Elegant, cu aciditate proaspătă și clară, care îi conferă un caracter viu și revigorant. Aromele citrice se întrepătrund cu note ușor florale și minerale, iar finalul este curat, persistent și plin de finețe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, pește alb la grătar, scoici sau preparate delicate cu sosuri ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    109,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin Fils - Chablis AOC Premier Cru Fourchaume 2024 - 0.75L, Alc: 13% Lamblin Fils - Chablis AOC Premier Cru Fourchaume 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Lamblin & Fils

    Lamblin Fils - Chablis AOC Premier Cru Fourchaume 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

      

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet rafinat de flori albe și citrice fine, completat de note de măr verde, coajă de lămâie și o nuanță elegantă de unt și migdală. Se desprinde o subtilă amprentă minerală, specifică terroir-ului din Fourchaume.

     

    GUST: Textură amplă și precisă, cu aciditate vibrantă și echilibru desăvârșit. Gust de fructe albe, citrice și aluzii delicate de alune și cremă fină. Final lung, mineral și elegant, cu o expresie pură a solului calcaros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu scoici Saint-Jacques, pește alb cu sos de unt, risotto cu legume fine sau brânzeturi franțuzești cu pastă moale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin Fils - Chablis AOC Grand Cru Les Clos - 2023 - 0.75L, Alc: 13% Lamblin Fils - Chablis AOC Grand Cru Les Clos - 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Lamblin & Fils

    Lamblin Fils - Chablis AOC Grand Cru Les Clos - 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet elegant de flori albe uscate (floare de tei, iasomie albă) și fructe albe coapte (piersică, pară), completat de note minerale fine și un ecou subtil de condimente delicate.

     

    GUST: Structură amplă și echilibrată, cu un atac proaspăt și rotund. Se dezvoltă arome de fructe mici uscate, piersică albă și condimente fine.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu preparate din fructe de mare, pește alb cu sosuri delicate, brânzeturi fine sau preparate din carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C. (Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Sparkling Private Selection - 0.75L, Alc: 12% Liliac Transylvania - Sparkling Private Selection - 0.75L, Alc: 12%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Sparkling Private Selection - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj rar.

     

    MIROS: Un vin cu parfum armonios de flori, miere și citrice, oferit de cele două soiuri mulțumită celei de-a doua fermentari la sticlă în crama Liliac.

     

    GUST: Spuma cu arome de citrice și mere verzi, proaspete se joacă puțin pe limbă, apoi se simt ușor și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un foarte bun aperitiv sau spumant pentru mese cu preparate din carne albă / pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Cuvee 83 Cupaj Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Caraman - Cuvee 83 Cupaj Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Caraman

    Caraman - Cuvee 83 Cupaj Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Cuvee 83 este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.  

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul aduce cele mai plăcute arome de ierburi aromate, flori sălbatice, o notă de bergamotă și un accent de vanilie. 

     

    GUST: Prospețimea cupajulul ascunde ușor echilibrul aromatic între dulceață și aciditate, dar pe măsură ce respiră în pahar se dezvăluie și notele fructate, cu alcool bine integrat. Postgust scurt spre mediu, fructat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cuve 83 este un vin alb ușor de savurat alături de preparate din carne de pește la grătar, multe alte preparate clasice din carne albă și paste cu ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea, ajuns la Volumul II, este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Sauvignon Blanc Fumé este un vin din soiul Sauvignon Blanc vinificat clasic și maturat timp de 90 de zile în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosință.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Profilul aromatic aduce arome de vârf florale, concentrate pe soc și acompaniate de citrice, tușe de lemn, vanilie și flori de salcâm.  

     

    GUST: Pe papile aduce o diversitate de arome, echilibrate de aciditate. În postgust se mențin note de fructe exotice și apar tușele de baricare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pește gras la cuptor, garnisit cu ierburi aromatice, gustări cu brânzeturi și fructe, deserturi cu citrice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu

    Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Arome de coacăză roșie, lămâie verde, piersică albă și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund fructat și post gust lung, cu notă de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Terra Romana alb (SB + FA) 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Serve - Terra Romana alb (SB + FA) 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    SERVE

    Serve - Terra Romana alb (SB + FA) 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Sauvignon Blanc și Feteasca Albă sunt aduse împreună asemenea unui cuplu perfect, ce se completează, se respectă și aduce tot ce au mai bun din esența lor: curiozitate, savoare, satisfacție, emoție, introspecție și viziune.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cristalin, cu reflexii verzui, specific vinurilor tinere și proaspete.

     

    MIROS: Arome vibrante și intense, un mix armonios între cele două soiuri. Se simt note de fructe tropicale (fructul pasiunii, ananas) și citrice (lămâie verde, grepfrut) de la Sauvignon Blanc, completate de arome delicate de flori albe și piersici de la Feteasca Albă.

     

    GUST: Plin și revigorant. Atacul este proaspăt, cu o aciditate bine integrată, iar gustul îmbină aromele de soc și iarbă proaspătă, tipice Sauvignon Blanc-ului, cu o onctuozitate și un final fructat, aduse de Feteasca Albă. Postgustul este persistent, cu o mineralitate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru mâncăruri ușoare și diverse. Aperitive: bruschete cu legume, salată caprese, platouri cu brânzeturi proaspete (burrata, mozzarella). Pește și fructe de mare, salată de ton. Preparate din bucătăria asiatică: sushi, preparate thai cu sos de cocos și ierburi. Preparate vegetariene: salate cu brânză de capră, paste cu sos pesto, risotto cu sparanghel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de minimum 5-7 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 12% Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Domeniile Davidescu

    Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie. Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

    Cupajul alb de Viorica și Pinot Grigio este produs din struguri recoltați manual și vinificați prin metoda clasică în cisterne din inox, cu temperatură controlată, pentru a se extrage aromele intense.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Proaspăt și expresiv, cu note de flori albe, citrice și nuanțe delicate de piersică și caisă. Se simte și o tentă ușor exotică, dată de soiul Viorica.

     

    GUST: Echilibrat și vioi, cu aciditate plăcută și o textură catifelată. Aromele de fructe albe și citrice se combină armonios cu accentele florale, oferind un final răcoritor și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent alături de preparate din pește, fructe de mare, salate de vară sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Regno Pinot Grigio 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Regno Pinot Grigio 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas

    Recas - Regno Pinot Grigio 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.:   12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regno Recaș, alături de Domeniile Recaș, sunt două game create cu scopul de a onora producătorii de vin din vestul României, regiunea Banat, la aniversare a 25 de ani de la fondarea vinăriei Recaș. Gama Regno este compusă din 9 vinuri albe, roșii și rose obținute din cele mai bune soiuri autohtone cât și soiuri din alte state europene. (Negru de Drăgășani, Fetească Neagră, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Syrah).

     

    Eticheta aduce o notă personală fiecărui vin. Portretele de pe etichete sunt create prin reinterpretarea artei renascentiste de către pictorul Vali Irina Ciobanu. Fructele și florile din care sunt compuse trăsăturile personajelor au fost alese cu scopul de a sugera profilul aromatic al fiecărui vin, monosepaj sau cupaj.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: O expresie cu arome mai așezate, mai clare, atipice pentru un Pinot Grigio, oferite de experiența vinificatorului și învechire. Buchetul oferă note fructate de pomello, mere verzi și grepfrut copt.

     

    GUST: Ușor acidulat, fructat, cu alcool bine integrat și postgust mediu, cu note de citrice și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu șnițel de pui sau curcan, biban sau doradă la cuptor, paste cu sos pesto, salată de crab, creveți cu sos coacktail și brânzeturi de tip Pecorino, urdă sau caș.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 9°C.

     

    36,30 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Regno Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Regno Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas

    Recas - Regno Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Regno Recaș, alături de Domeniile Recaș, sunt două game create cu scopul de a onora producătorii de vin din vestul României, regiunea Banat, la aniversare a 25 de ani de la fondarea vinăriei Recaș. Gama Regno este compusă din 9 vinuri albe, roșii și rose obținute din cele mai bune soiuri autohtone cât și soiuri din alte state europene. (Negru de Drăgășani, Fetească Neagră, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Syrah).

     

    Eticheta aduce o notă personală fiecărui vin. Portretele de pe etichete sunt create prin reinterpretarea artei renascentiste de către pictorul Vali Irina Ciobanu.

     

    Fructele și florile din care sunt compuse trăsăturile personajelor au fost alese cu scopul de a sugera profilul aromatic al fiecărui vin, monosepaj sau cupaj.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Fructat și verde, prin note de iarbă verde, proaspăt tăiată, verbena, mentă, citrice și fructul pasiunii.

     

    GUST: Aciditate ridicată, caracteristică, cu arome de fructe și ierburi. Post gust mediu, perfect pentru zilele calde de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc pentru mesele cu pui la grătar, somon, fructe de mare servite reci, pește gătit a la plancha și deserturi cu rubarbă sau lămâie.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    36,30 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2023 - 0.75L, Alc: 13% Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Bianco di Toscana este obținut din struguri Vermentino și Chardonnay, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat în must timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul Bianco de Toscana este dominat de aromele soiului Vermentino, asociate cu mere galbene și note citrice, completate de mineralitatea discretă a soiului Chardonnay.   

     

    GUST: Pe papile este suculent și acidulat, de aceea un moment de respiro aduce o notă scurtă de fruct copt  și postgust la fel de scurt.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu aperitive calde din pește, aperitive reci cu pește afumat, risotto cu fructe de mare, sushi, sashimi, brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinopera -  Prosecco DOC Bervini 1955 Millesimato - 0.75L, Alc: 11% Vinopera -  Prosecco DOC Bervini 1955 Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

    Bervini

    Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere. 

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben-pal, limpede, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim la gura paharului pentru a sesiza aromele delicate de citrice şi pere.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16°C. permite vinului să îşi păstreze gustul echilibrat, delicat şi sec, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    28,90 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Cuvee Amaury DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Cuvee Amaury DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    SERVE

    Serve - Cuvee Amaury DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING DE RIN, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvée Amaury este creația oenologului S.E.R.V.E, Aurel Rotărescu. Cultura fiecărui an este diferită, influențată de polaie, soare, temperaturi variate și sol. Cupajul este format din Sauvignon Blanc, cu aromele intense și naturale, Riesling de Rin pentru o textură fină și echilibru și Fetească Albă ce definește cupajul cu aromele de fructe proaspete. După cupajare vinul este maturat timp de 4 luni în butoaie din stejar franțuzesc 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede. 

     

    MIROS: Alături de cele două soiuri clasice ale cupajului Amaury, pentru ediția din 2024 a fost adăugată Feteasca Albă, ce oferă mai multă prospețime, note florale și fructate.

     

    GUST: Pe papile se dezvoltă și delectează notele de mere verzi și galbene, citrice, grepfrut galben, coajă de lâmâie și o tușă de drojdie (lăsată de maturare), pentru un gust final mediu, crocant, energic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte inspirată la mesele cu preparate din pește, carne albă sau paste condimentate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de minimum 8 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Trantu - Abstract alb (Ch + SB) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Abstract alb (Ch + SB) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Trantu

    Crama Trantu - Abstract alb (Ch + SB) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Cupajul alb din gama Abstract este obținut din cele mai cunoscute soiuri albe din lume: Chardonnay și Sauvignon Blanc, vinificate adesea individual sau în cupaje cu alte soiuri albe ce oferă experiențe complet diferite. Pentru acest cupaj alb, mustul este fermentat atât în cisterne de inox cât și la baric astfel: un cupaj de Chardonnay și Sauvignon Blanc fermentat și ținut în inox cupajat cu un alt lot de Chardonnay fermentat și maturat la baric timp de 18 luni. Chardonnay-ul maturat la baric în prezența drojdiei a fost amestecat săptămânal prin metoda batonnage pentru a dezvolta arome elegante și persistente.

     

     

    ASPECT: Galben, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Acest cupaj aduce, asemenea abstractului, impresii complexe lăsate la intrepretarea fiecăruia. Cu toate acestea, dintre aromele clasice se remarcă cele de lemn și vanilie ce se dovedesc a fi chintesența vinului, în toate părțile degustării.  

     

    GUST: Pe papile se simte corpolent, onctuos. Se păstrează notele de stejar și vanilie, completate de piersică dulce. Din solul argilos și calcaros al terroir-ului dobrogean strugurii păstrează în vin notele de minerale, slăbite de o aciditate scurtă. Postgust mediu și sec, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, de complexitate medie, recomandat alături de pește la grătar, preparate din carne albă și paste cu ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier. 

     

     

    ASPECT: Roz somon, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet proaspăt, în care se disting note de fructe roșii (căpșuni, zmeură) și flori delicate, cu o ușoară adiere aromatică de fructe de pădure.

     

    GUST: Vinificarea în demisec aduce o textură cu aciditate echilibrată și o dulceață discretă din fructe roșii dulci-acrișoare; alcoolul este bine integrat, iar finalul este mediu spre scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive, salate proaspete, preparate cu fructe de mare sau pește slab, și pentru momente relaxate la soare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19
  5. 20
Grilă Listă