Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Cotnari - Naiv Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Cotnari - Naiv Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Cotnari

    Cotnari - Naiv Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    NAIV Fetească Neagră roșu este un vin de calitate superioară, al cărui profil aromatic este desăvârșit cu răbdarea celor 16 luni petrecute în contact cu lemnul baricurilor din cramele Cotnari.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul delectează cu note de prune uscate cu fum de lemn verde, cireșe negre, vișine coapte, mure, afine și coacăze negre.

     

    GUST: Sub auspiciile maturării îndelungate, corpul vinului lăsat să respire, aduce arome curate de tutun proaspăt, ciocolată și condimente, din care se remarcă vârfuri de piper verde, scorțișoară și ienibahar. Postgust cu o notă persistentă de cireașă amară și alte fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la un festin cu preparate din carne roșie și alte cărnuri la grătar, dar și degustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Castel Vladoianu Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 EL - 0.75L, Alc: 13.5% Cotnari - Castel Vladoianu Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 EL - 0.75L, Alc: 13.5%

    Cotnari

    Cotnari - Castel Vladoianu Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 EL - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    Castel Vlădoianu Fetească Neagră este un vin în ediție limitată, pentru că este produs doar în anii favorabili, când soiul oferă producția și calitatea necesară. Sunt alese anumite parcele din regiunea cu Denumire de Origine controlată, iar recolta are loc manual. Vinificarea și finisajul aromatic al vinului sunt făcute de către  oenologul George Maluțan.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet complex și somptuos, cu arome de fructe negre de pădure și fructe roșii coapte, ușor macerate.

     

    GUST: Aduce un echilibru revigorant între dulceața fructelor roșii și notele naturale rustice, completate de tanini slabi. Postgust mediu spre lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere perfectă pentru preparate din carne roșie, cum ar fi tochitură moldovenească, pastramă de oaie cu mămăliguță sau un preparat clasic internațional, precum biftec tartar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Feteasca de Tohani Rose (FN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9% Mosia Tohani - Feteasca de Tohani Rose (FN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Tohani

    Mosia Tohani - Feteasca de Tohani Rose (FN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ROSE SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Rose de Fetească Neagră este obținut din struguri culeși manual, sortați și lăsați la macerare rece timp de aproximativ 60 de minute pentru a se extrage culoarea. Urmează fermentarea alcoolică în cisterne de inox timp de 10-15 în condiți cu temperatură controlată între 13 și 14°C.

     

     

    ASPECT: Roz somon, deschis.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii proaspete: căpșune, zmeură și cireșe. Se simt și note florale de trandafir.

     

    GUST: Sec, cu o textură fină și o aciditate ușor persistentă. Gustul de fructe roșii este răcoritor, alături de o notă de coajă de portocală ce aduce un iz mediteraneean.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: La aperitive - bruschete cu roșii și busuioc - salate de vară, pește la cuptor, preparate ușoare din carne de porc sau vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu ton violet.

     

    MIROS: Cu origini peste secole și renăscut cu fiecare podgorie apărută pe pământ românesc, soiul Fetească Neagră continuă să ne ofere vinuri deosebite în fiecare an. Ediția anului 2022 oferă un buchet generos în arome de trandafir și flori sălbatice, însoțite de piper negru, anason și fructe coapte, unde se remarcă notele de mure și prune.

     

    GUST: Pe papile este suplu, echilbrat, cu o notă de anason la baza romatică, completat de trandafir, o notă de piele cu vegetale, mușchi verde, prune și mure dulci-acrișoare. Alcool discret și postgust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la o cină în doi sau la o masă mare, cu preparate din carne porc, vită, miel, cocoș la cuptor, paste, brânzeturi tari și maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Epiphanie Feteasca Neagra DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9% Sarica Niculitel - Epiphanie Feteasca Neagra DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Epiphanie Feteasca Neagra DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Epiphanie este în prezent o gamă dedicată soiului Fetească Neagră, vinificat cu tehnologie modernă. Vinul este maturat 12 luni la baric nou din stejar franțuzesc, pentru a oferi un buchet select, o revelație pentru iubitorii vinurilor roșii din soi românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Strugurii de Fetească Neagră răscopți în terroir-ul Dobrogei aduc un buchet cu arome de fructe negre de pădure, prună uscată și note de mirodenii uscate și cafea.

     

    GUST: Se păstrează același registru aromatic, unde fructele negre se transformă în gemuri, ce aduc puțină dulceață, echilibrată de tanini. Post gust lung, sec, cu alcool generos, bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de preparatele din carne de vânat (talie mare) și brânzeturi învechite cu mucegai nobil. La desert face față cu mândrie prăjiturilor cu ciocolată neagră și fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata IX 2019 GB - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata IX 2019 GB - 0.75L, Alc: 14.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata IX 2019 GB - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani. Vinul este maturat timp de 24 de luni în baricuri din stejar franțuzesc, îmbuteliat și lăsat la învechit încă 12 luni înainte de comercializare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: După doi ani de maturare si un an de învechire, Apogeum Fetească Neagră dăruiește un buchet foarte generos în arome de prune și coacăze negre, sprijinite cu note de lemn dulce și cacao proaspăt.

     

    GUST: Piperul, cuișoarele și vanilia se joacă pe papile încă din primele momente ale degustării. Textura este completată cu taninuri maturați și remanență lungă, marcată de vișine glazurate cu ciocolată neagră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească somptuoasă ce trebuie savurată cel mai bine sec (fără preparate), alături de o țigare de foi și ce-a mai bună companie.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Purpura Valahica Feteasca Neagra DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Davino - Purpura Valahica Feteasca Neagra DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Davino

    Davino - Purpura Valahica Feteasca Neagra DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu - care se ocupă și de operațiunile de vinificație. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare deținute în arendă sunt cultivate numeroase soiuri de struguri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, cu tehnologie modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Este folosit doar mustul de calitate, obţinut prin scurgere gravitaţională, fără exces din presarea mecanică. Mustul este decantat în recipiente din inox, la temperatura controlată şi fermentat cu drojdii specializate. Fermentarea malolactică este urmată de maturarea în barique din stejar românesc la a doua umplere, timp de 9 luni, și învechire la sticlă de minim 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin din Fetească Neagră, complex, bine așezat, cu arome de mentă, prune uscate presărate cu condimente și nuanțe de lemn lăsate de maturarea în baricurile cramei.

     

    GUST: Bine structurat și suplu, cu arome de fructe roșii, condimente și lemn umed. Taninurile și tușa lemnoasă au remanență și savoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Între discuții și voie bună lăsați vinul la decantare câteva minute înainte de a-l savura cu pulpă de rață, cotlete de porc, paste cu de sos de tomate, carne de vițel fără sosuri și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Patrimoniu DOC - 0.75L, Alc: 14.5% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Patrimoniu DOC - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Patrimoniu DOC - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră Patrimoniu este un cupaj deosebit, creat din loturi de rezervă ale anilor 2011, 2012, 2013 și 2014, maturare individual cel puțin 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc. După cupajare vinul este îmbuteliat și lăsat la învechit în depozitul cramei înainte de a fi comercializat. ”Atunci când am decis să asamblez 4 dintre cele mai bune vinuri Apogeum, m-am gândit că îl voi lăsa drept patrimoniu generației ce va urma. Așa s-a născut PATRIMONIU de Fetească Neagră, un vin unic și rar.” (Virgil Mândru, proprietar Apogeum).

     

     

    ASPECT: Roșu cărămiziu, închis.

     

    MIROS: Buchet cu arome de grafit, rădăcină de lemn dulce, ciocolată amară și cafea boabe. Fructe roșii apar treptat prin notele de magiun, portocale roșii, dulceață de cireșe negre, vișine confiate și smochine coapte. Sunt prezente și condimentele prin note de piper, enibahar și nucșoară, completate de vanilie și fum oferite de baricurile de stejar în care a fost maturat.

     

    GUST: Textura cremoasă aduce un profil cu echilibru natural între taninuri, aciditatea și alcool. Remanența notelor de fructe roșii și condimente anunță ultimele trăsături definitorii ale acestui vin, cu un potențial de evoluție incredibil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: După decantare se savurează în tihnă sec (fără preparate), alături de o țigare de foi și ce-a mai bună companie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Dracula 555 - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Dracula 555 - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Legendary Dracula

    Dracula 555 - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Dracula 555, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 25-27°C.

     

    Cojile de struguri sunt lăsate în prezența mustului o perioadă extinsă pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea malolactică, vinul este maturarat 12 luni în baricuri din stejar românesc folosite a doua oară și baricuri arse la interior.

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Buchet cu straturi aromatice construite de fructe de pădure, roșii și negre, dominate de coacăze negre și prune uscate. Maturarea a oferit buchetului și note de vanilie, pâine prăjită, ierburi uscate și lemn dulce.

     

    GUST: Corpolent, cu tușe de fructe răscoapte și tanini medii. Alcoolul bine integrat și o tușă de lemn oferă un postgust mediu spre lung, sec, caracteristic soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele îmbelșugate, cu preparate din carne de miel, porc, vițel, vită și pui la ceaun.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol calcaros, cochilifer și bogat în argilă. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece. Mustul a fermentat timp 14 zile, timp în care a fost amestecat permanent cu pielițele din care a extras aromele, culoarea și taninurile.

     

    După fermentare vinul a fost tras în butoaie noi din stejar românesc unde a stat la maturare timp de 16 luni. La finalul perioadei de maturare vinul a fost condiționat și filtrat la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă.

     

     

    ASPECT: Rubiniu, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Arome complexe de fructe negre coapte, precum vișine și prune, însoțite de note subtile de piper alb și marzipan, ce adaugă profunzime și eleganță buchetului olfactiv.

     

    GUST: Corpolent și catifelat, cu taninuri suple și bine integrate. Aromele de fructe negre și condimente se regăsesc pe palat, oferind o senzație de echilibru și armonie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne roșie, vânat, porc sau oaie, precum și cu brânzeturi maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Velvet - La Tiganci Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Velvet - La Tiganci Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Velvet Winery

    Velvet - La Tiganci Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.

     

    Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.

     

    Rose-ul din gama La Țigănci este obținut din struguri de Fetească Neagră, lăsați la macerat aproximativ o oră apoi presați. Mustul ravac obținut din această fază este lăsat să se limpezească gravitațional la rece, apoi este fermentat în cisterne din inox la temperatura de 16°C. O parte din vin este maturat 6 luni în butoaie din stejar franțuzesc, apoi este cupajat cu vinul proaspăt, stabilizat și îmbuteliat.   

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: La Țigănci rose este aproape transcedental și cu totul seducător prin aromele de căpșuni, zmeură și petale de trandafir, peste care plutesc note fine de citrice și piersică albă. În plan secund se dezvăluie o tușă florală subtilă și un ton discret mineral, care adaugă profunzime buchetului.

     

    GUST: Gustul este fin, echilibrat și plin de prospețime, cu o textură catifelată și o aciditate bine integrată. Aromele de fructe roșii se împletesc armonios cu accente florale și minerale, iar finalul este persistent, elegant și mătăsos, cu o notă delicată de fructe dulci-acrișoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu salate de vară, pește la grătar, sushi, fructe de mare sau brânzeturi proaspete, dar poate fi savurat și ca vin de conversație, în lumina blândă a apusului. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Selectie Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, demisec - 0.75L, Alc: 11% Cotnari - Selectie Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, demisec - 0.75L, Alc: 11%

    Cotnari

    Cotnari - Selectie Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, demisec - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ROSE DEMISECCramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor, cu perle mici de persistență medie.

     

    MIROS: Buchetul energic și revigorant oferă note grăbite de poame roșii de pădure și trandafir parfumat.

     

    GUST: Fructe și flori amestecate, echilibrate de alcoolul discret și voluptatea perlelor trezite de aer la gura paharului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Salina - Issa Nidus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 15.5% La Salina - Issa Nidus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 15.5%

    La Salina

    La Salina - Issa Nidus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel. Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

    Issa Nidus este un vin din Soiul Fetească Neagră, maturat în butoaie din stejar la prima umplere și învechit timp de 18 luni.   

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.  

     

    MIROS: Corpolența soiului românesc este ușor de apreciat încă din primele momente de aerare, prin buchetul cu arome de afine, note de lemn afumat și pâine prăjită.

     

    GUST: Robust, aromat de prunce uscate și vișine, cu o tușă de macerare oferită de alcoolul stabilizat la un procent generos, ce oferă și un postgust pe măsură.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră la mesele cu preparate din carne roșie, inclusiv cele tradiționale, cât și alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15% 1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    1000 de Chipuri

    1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromele intense din fructe negre, cum ar fi aronia și afinele, oferă ritm cupajului și echilibru texturii, după patru ani de învechire la sticlă.

     

    GUST: Taninuri și note acrișoare de lemn  și sâmburi de drupe păstrunși de alcool. Gustul final este persistent și promite un potențial de învechire la sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin ar trebui să însoțească preparate din carne roșie (vită, vițel, porc, oaie, miel, rață, gâscă etc.), brânzeturi maturate și deserturi pe bază de ciocolată amăruie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel. Vol. II al acestui vin din soiul românesc Fetească Neagră a fost maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar la prima și la a doua umplere pentru a-i dezvolta structura aromatică și pentru a crea un potențial de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfum de dulceață, căpșune, fructe roșii de pădure și prune coapte.

     

    GUST: Pe papile aduce un corp suplu (cu potențial de învechire), aciditate, tanini seci, note de vișine și tușe din alte fructe roșii. Gustul final este lung, fructat, și condimentat cu o notă de cuișoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru degustare, simplu, la o gustare cu brânzeturi maturate sau la mesele cu preparate din carne de vânat la cuptor, ciorbă de fasole cu prune uscate și afumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14% Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    În Cernoziomul pe pat de roci calcaroase al regiunii Murfatlar, se află vița de vie a soiului românesc Fetească Neagră, ce oferă o recoltă de 5 tone la hectar, începută în prima jumătate a lunii octombrie. În crama strugurii sunt desciorchinați, iar boabe mutate în vase de inox pentru macerare la temperatura de 4-5°C. Pentru a dezvolta aromele și culoare vinului fermentarea se face cu macerare și remontaj de 30 de zile, realizate  înainte de a începe fermentarea alcoolică. În completarea acestui efort, producătorul apelează la metoda delestage de 3-4 ori pe săptămână pentru a oferi vinului mai mult oxigen, culoare și persistență taninoasă. Maturarea vinului are loc timp de minim 12 luni în baricuri franțuzești aflate la doua și a treia umplere, arse mediu la interior.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Lăsat să respire și savurat cu răbdare, buchetul aduce arome de coacăze negre, mure și fragi, înconjurate cu note de lemn ce au stat pe fundal.

     

    GUST: Consistent, cu arome de prune dulci și dolofane, tutun proaspăt uscat și cuișoare. Aciditatea ridicată este echilibrată de alcoolul bine integrat și tușe de tanini pentru un post gust mediu spre lung, sec și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru mesele cu friptură de mistreț, coaste de miel în sos de vin, paste cu ragu de vită și brânză tradițională Praid, maturată cu vin de Fetească Neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest vin fermecător de Fetească Neagră strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea secundară (malolactică) timp de 6-8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Aromă intensă și complexă, dominată de fructe negre coapte, prune, mure și cireșe negre. Se simt note subtile de condimente, cacao, tutun și stejar fin, care adaugă profunzime și eleganță.

     

    GUST: Plin, rotund, cu taninuri ferme și bine integrate. Aciditatea echilibrată oferă prospețime, iar aromele de fructe negre și condimente se desfășoară pe palatin cu final lung și persistent, cu complexitate remarcabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu consistent, recomandat la friptură de porc la cuptor, sarmale și alte preparate tradiționale din carne de porc și vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 16% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 16%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest vin fermecător de Fetească Neagră strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea secundară (malolactică) timp de 6-8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Metamorfosis Fetească Neagră aduce o compoziție complexă cu cireșe negre și prune, amestecate cu piper și cuișoare afumate, rezultate din maturarea în contact cu lemn de esență tare.

     

    GUST: Corpolența vinului este clară și reprezentativă pentru acest soi roșu din România. Textura așezată, cu tanini dulci și amărui asigură un gust final lung, fructat, sec, cu un procent de alcool foarte generos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex, recomandat la mesele cu friptură de porc la cuptor, sarmale și alte preparate tradiționale din carne de porc și vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Terra Romana Feteasca Neagra 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana Feteasca Neagra 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    SERVE

    Serve - Terra Romana Feteasca Neagra 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări. Vinul de Fetească Neagră 2022 este îmbuteliat după o maturare de 10 ani în butoaie din stejar franțuzesc și românesc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: O Fetească Neagră maturată pe îndelete și în două tipuri de stejar, aduce note discrete de fructe roșii - mure, dude roșii - echilibrate de mirodenii ce se definesc ușor pe finalul buchetului.

     

    GUST: Textura mătăsoasă păstrează fructele de pădure, tanini medii și moi, lăsați de maturare. Post gust lung, fructat, acrișor și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai bun soi roșu românesc și prima alegere la mesele cu preparate din carne de miel la cuptor, gulaș austriac din carne de vită și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    În Cernoziomul pe pat de roci calcaroase al regiunii Murfatlar, se află vița de vie a soiului românesc Fetească Neagră, ce oferă o recoltă de 5 tone la hectar, începută în prima jumătate a lunii octombrie. În crama strugurii sunt desciorchinați, iar boabe mutate în vase de inox pentru macerare la temperatura de 4-5°C. Pentru a dezvolta aromele și culoare vinului fermentarea se face cu macerare și remontaj de 30 de zile, realizate  înainte de a începe fermentarea alcoolică. În completarea acestui efort, producătorul apelează la metoda delestage de 3-4 ori pe săptămână pentru a oferi vinului mai mult oxigen, culoare și persistență taninoasă. Maturarea vinului are loc timp de minim 12 luni în baricuri franțuzești aflate la doua și a treia umplere, arse mediu la interior.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Lăsat să respire și savurat cu răbdare, buchetul aduce arome de coacăze negre, mure și fragi, înconjurate cu note de lemn ce au stat pe fundal.

     

    GUST: Consistent, cu arome de prune dulci și dolofane, tutun proaspăt uscat și cuișoare. Aciditatea ridicată este echilibrată de alcoolul bine integrat și tușe de tanini pentru un post gust mediu spre lung, sec și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru mesele cu friptură de mistreț, coaste de miel în sos de vin, paste cu ragu de vită și brânză tradițională Praid, maturată cu vin de Fetească Neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă