Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa Centrală.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile noastre stau aproape de cele franceze și prin procesele sofisticate la care sunt supuse fructele de când sunt culese până ajung să fie savurate, la sticlă în decursul a câteva luni, sau din barique, peste ani.  

     

    Vinurile produse în Ceptura sunt rezultatul muncii depuse de oameni dedicați, profesioniști, care respectă metodele tradiționale cu ajutorul tehnologiei moderne. Sunt folosite echipamente sofisticate, linii de îmbuteliere, spații de depozitare a sticlelor, crame și butoaie din lemn de stejar pentru maturarea vinurilor complexe din monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin roșu intens, clar și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară.

     

    GUST: Vinul Cervus Magnus din soiul Feteasca Neagră este baricat minim șase luni, de aceea este fructat catifelat și corpolent, sec, cu taninuri moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Așa cum lasă de înțeles denumirea și eticheta, acesta este vinul meselor bogate în carne de vânat, sau vită, oaie, porc la grătar, precum și brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L
    -10%

    Preț normal: 41,79 RON

    Special Price 37,61 RON

    (-4,18 RON)
  • Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, vinul roșu produs de Cramele Halewood, sub eticheta Icon Estates, este un vin liniștit, din struguri ai soiului românesc Feteasca Neagră, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale țării, cât și în afara granițelor. Cele mai mari suprafețe pe care se cultivă Fetească Neagră se află în partea de sud a Moldovei și în zona de est a Munteniei.

     

     

    ASPECT: Cu orice ocazie, Feteasca Neagra de la Icon iese în evideță prin roșul de burgundia, opac și impunător.

     

    MIROS: Un parfum inconfundabil ce ne reamintește de licoarea prețioasă dăruită de pământ și elemente: viță înflorită, codițee umede și fructe.

     

    GUST: Revine maiestuos parfumul greu de refuzat al frunzelor late crescute din vie, prune uscate, note de vanilie și taninuri din alchimia licorii cu lemnul de stejar al baricului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nedespărți de meniurile cu paste, friptură / tocăniță din carne roșie și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu a fost întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat cu note de piele. Puțin înțepător, dar plăcut.

     

    GUST: Fructe roșii și negre amestestate în arome amestecate de fructe roșii de livadă și fructe negre (mure, prune sau vişine negre), cu un ton subtil de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră, alături de file de vită la tigaie, prepeliţe la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin clasic, Ratatouille clasic, sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8% Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, fondatorul cramei din Urlați, a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa Centrală. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat.

     

     

    ASPECT: Roz închis

     

    MIROS: În Fetească Neagră regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari, îngrijite de mâini harnice. Vinul oferă arome fructate, florale și vegetale - esență din petale de trandafir și ardei gras, scăldat de roua dimineții.

     

    GUST: Vinificarea acestui soi roz este realizată cu tehnologia folosită în cazul soiurilor albe. Cu toate acestea, se păstrează taninurile specifice vinurilor roșii, cu fructozitatea si prospețimea vinurilor albe. Sunt prezente și arome atenuate de condimente, rămase din maturarea în bariq-uri din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne albă: ruladă de curcan cu omletă și verdeață, piccata din piept de pui, frigarui din piept de pui, porc în crustă de condimente, brânzeturi proaspete, brânzeturi cu mucegai și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 -12°C

     

  • Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L
    Nou!

    Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa Centrală, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică. Opac.

     

    MIROS: Obținut din 100% struguri din soiul Fetească Neagră, acest vin împarte arome pure și elegante de fructe roșii, dulci, rafinate și note vegetale, păstrate după scurta perioadă de maturare în butoaie din stejar.

     

    GUST: Un vin autentic românesc, cel puțin la fel de înzestrat ca acelea din soi străin, cu arome de fructe roșii și negre coapte de soare și de vreme. Se simt cireșe negre, afine și coacăze, urmate de un mănunchi de ierburi aromatice, puțin uscate. Post gust fructat, de astringență medie, oferită de taninuri tonice, plăcute.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, obținut cu mândrie în Oltenia, pe care îl recomandăm la preparate din carne roșie, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C

     

  • Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7% Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7%
    -10%

    Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux &Co și resturantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost confiscate în 1949, de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în Europa Centrală (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Violet, superb, prin sticla cu etichetă albă, pe care este reprezentat conacul din Urlați.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin de referință al Cramei Basilescu cu buchet fructat și condimentat.

     

    GUST: Un vin savuros și impunător prin notele de prune uscate și condimente. Vinificat cu aciditate medie și un post gust consistent și fin, imprimat de baricul din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Zahărul păstrat în timpul maturării îi rotunjește cu eleganță aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

      

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 34,37 RON

    Special Price 30,92 RON

    (-3,45 RON)
  • Balla Geza - Stone Wine - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor din mono soi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

     

    Fetească Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol cu straturi de granit, fermentat la o temperatură de 12-14 °C, cu drojdii naturale. Un vin maturat în butoaie stejar, vechi și noi, cu un profil aromatic unic, pentru toți cei care doresc un vin premium din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Rosu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Cireșe amare, coacăze și mure amestecate cu condimente.

     

    GUST: Fin, robust, cu aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor cu condimente verzi si mere coapte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Young Light - Rose ( PN + ME ) 2018 - 0.75L, Alc: 12% Young Light - Rose ( PN + ME ) 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Young Light - Rose ( PN + ME ) 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, coajă de ceapă.

     

    MIROS: Un rose jucăuș suficient de intens pentru a dezvălui note fructate de coacăze negre, banană, rodie, măceșe, mere roșii căpșuni și citrice.

     

    GUST: Rotund, primitor și foarte ușor de băut mulțumită paletei aromatice de fructe de pădure amestecate cu fructe verzi și fructe exotice cu pulpă albă pentru a forma un punch, sau o sangria delicioasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm ca aperitiv, sau alături de mâncăruri ușoare cu pui, pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Feteasca Neagra - Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 15% Crama Girboiu - Bacanta - Feteasca Neagra - Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    Crama Girboiu - Bacanta - Feteasca Neagra - Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    Asemenea mitologiei antice, “Bacanta” reuseste sa isi insuseasca misterul si opulenta gustului bine definit, intr-o formula demna de originea numelui sau. Prin aspect, aroma si textura acest vin readuce in prim plan esenta mitului.

    O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele. Este echilibrat cu tanini pronuntati si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
  • Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Livia, un nume puternic ce adună puterea celei mai cunoscute ginte romane ce a dăinuit de-a lungul îndelungatei tradiții latine.
    Sub un astfel de caracter deosebit care recunoaște valorile adevărate, vinurile gamei Livia sunt o plăcere excepțională pentru cei care caută unicitatea și rafinamentul. Inspirate de noblețea numelui latin, vinurile Livia sunt seci sau demiseci, puternice și rafinate, din soiurile cele mai bune.
    Aceste vinuri combină tradiția locurilor vrâncene cu metodele moderne de vinificație pentru a crea gusturi subtile și armonioase. Sunt vinuri cu caracter, puternice, cu fructuozitate și unicat – cum este strălucitoarea Sarbă.

    Acest vin se remarca printr-o culoare rosie intensa cu nuante rubinii.
    Aroma sa complexa se imbina perfect cu aciditatea scazuta. Este un vin robust, catifelat, cu un gust persistent de mure, scotisoara si afine.
  • Serafim - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Vinul este de un roșu intens cu reflexe violete, cu un parfum de fructe roșii în special coacăze negre, completat de aroma specifică soiului - prune uscate. Se remarcă în aromă și nuanțele condimentate de piper și cuișoare, datorate faptului că o parte din vin a fost maturat în baricuri franțuzești. Gustul este catifelat, fructat și armonios, cu remanență de
    intensitate medie.

    Temperatura recomandată de servire: cca. 15oC

    Asocieri culinare: preparate la cuptor din carne roșie cu sos cu baza din același vin.
    39,27 RON
  • -10%

    Segarcea - Marama, feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Feteasca neagră este considerată soiul-fanion al României, nu doar datorită vechimii și tradiției, ci și pentru capacitatea sa de a naște vinuri elegante, expresive și pline de personalitate. Culeși de pe parcele cu densitate redusă de pe cele 13 hectare de Fetească neagră ale Domeniului, strugurii au fost presați ușor, apoi trecuți printr-un proces de macerare- fermentare de două săptămâni în vase de vinificare cu piston pentru recirculare. Provenind din cea mai bună zonă pentru vinuri roșii din podgorie, din locul numit de lucrători „La Carieră”, am ales să nu maturăm vinul în vase de lemn, pentru a-i păstra expresia autentică. Vinul este tânăr și viu, cu arome complexe, cu o densitate sesizabilă, dominat de note proaspete de fructe roșii.

    Preț normal: 53,67 RON

    Special Price 48,30 RON

    (-5,37 RON)
  • Crama Oprisor -La Cetate Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


    Soi/Cupaj: Feteasca Neagra 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Vinul este pasional, armonios, intens, puternic și elegant. A fost macerat exact cât a trebuit pentru a-i da forță, a fost maturat suficient pentru a-i conferi catifelare și moliciune, a fost pregătit pentru a fi degustat imediat sau peste doi–trei ani. Este un vin a cărui complexitate surprinde plăcut după prima impresie olfactivă, ce amintește de merișoare și cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, învăluitor, care te poartă de la fructele confiate la ciocolata neagră.

    Servire: Ca atare, sau asociat langa mancaruri cu vita.
  • Vinul Cavalerului - Feteasca Neagra 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA NEAGRA

    Anul 2014, capricios si imprevizibil din punct de vedere al vremii, a pus la incercare maiestria făuritorilor de vin. Un an dificil care însă, „îmblânzit” corespunzător, ne-a oferit vinuri roşii deosebite, în special în regiunea Dealu Mare.

    Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat ce se remarcă printr-un nas condimentat, de piper negru, aromele de prune uscate şi vanilie. Este un vin elegant, cu tanini fini, conturaţi parţial prin baricare timp de 8-10 luni, ce exprimă corect caracteristicile tipice ale soiului.
    Vă recomandăm să îl serviţi la o temperatură de 18°C, în compania unui grătar de carne roșie, ghiveci de legume cu carne de miel sau suflé-uri de brânză.
    Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: nas condimentat, arome de prună uscată, piper negru , vanilie, frunză de coacăz negru
    Gust: elegant, tanini fini, fructe roșii, coacăză, mure, prună bine coaptă. Un vin complex și rotund
    CU CE MENIU SE SERVESTE carne la grătar, ghiveci de legume, suflé-urile de brânză, miel la cuptor
    Temperatura de servire: 18°C
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă