SUPER WINES

Vinuri de colectie premium


Super Wines – selectie exclusivista de vinuri de colectie, vinuri premium si vinuri scumpe


Daca esti in cautarea rafinamentului absolut si a unei experiente autentice in lumea vinului, categoria Super Wines de pe BeiCeVrei.ro iti ofera o selectie de top dintre cele mai apreciate vinuri premium. Aici gasesti etichete rare, cu istorie si prestigiu, perfecte pentru momente speciale sau pentru a completa o colectie privata.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6% Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6%

    Morlet Family Vineyards

    Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: OAKVILLE, NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 15.6%

     

    VIN ROȘU SEC. Morlet Family Vineyards este o cramă ultra-premium din Napa Valley, California, fondată de cuplul Luc și Jodie Morlet în 2006. Luc provine din familia de viticultori Morlet (Pierre Morlet), cu o tradiție de cinci generații în Franța, regiunea viticolă Champagne.

     

    Morlet Family Vineyards deține și cultivă mai multe podgorii de prestigiu. Una dintre acestea este Cœur de Vallée în Oakville, Napa Valley. Această podgorie achiziționată și dezvoltată din 2015, ce se intinde acum pe 9,7 hectare, este sursa principală pentru cupajele roșii de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.  Solurile din Oakville sunt predominant aluviale, cu un amestec de pietriș, nisip și argilă-lutoasă. Aceste soluri sunt bine drenate, ceea ce este crucial pentru a controla creșterea viguroasă a viței de vie.

     

    Vinificarea are loc în tancuri de inox de capacitate mică și în butoaie de stejar francez (puncheons), permitând o controlare precisă a procesului. Vinurile sunt învechite timp de aproximativ 16-18 luni exclusiv în butoaie de stejar francez noi (sau cu un procent foarte mare de butoaie noi, de până la 85%). Cupajul anului 2021 este obținut din Cabernet Sauvignon 94% și Cabernet Franc 6%. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet complex și intens de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, cireșe amare), note de ciocolată neagră, tutun, cedru, grafit și subtile accente florale (violete).

     

    GUST: Un cupaj din 95% Cabernet și 5% Merlot Plin, concentrat, cu o textură catifelată și taninuri bine integrate. Arome persistente de fructe negre, cafea, anason stelat și o mineralitate fină. Final lung, savuros și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (ribeye, file mignon), miel la cuptor cu ierburi aromatice, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15% Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    Chateau Trotte Vieille

    Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Château Trotte Vieille are rădăcini adânci, primele atestări datând din secolul al XV-lea. Vița de vie de pe anumite parcele ale domeniului este considerată a fi printre cele mai vechi din regiune. Unele plantații au vârsta de peste 100 de ani, în ciuda filoxerei, care a afectat viticultura europeană la începutul secolului trecut.

     

    Familia Castéja, proprietara Casei de Comerț Borie-Manoux din Bordeaux, a achiziționat Château Trotte Vieille la începutul secolului al XX-lea și deține proprietatea de peste 100 de ani. Sub conducerea lor, domeniul a fost constant modernizat pentru a oferi vinuri de calitate premium și o reputație pe măsură. Château Trotte Vieille este un Premier Grand Cru Classé B în clasificarea vinurilor din Saint-Émilion.

     

    Château Trotte Vieille are aproximativ 15 hectare de vie, o suprafață considerată medie pentru mica localitate franceză. Vița de vie, inclusiv cea prefiloxerică, se află într-un terroir de excepție, caracterizat prin soluri argilo-calcaroase pe platoul Saint-Émilion, cât și zone cu argilă roșie și pietriș, o expunere solară excelentă, precipitații și temperată oceanică, influențată de proximitatea Oceanului Atlantic.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aproape opac, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex și intens, cu arome dominante de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, prune), note florale de violetă, accente minerale de grafit - o notă naturală de cretă - mirodenii dulci (vanilie, cuișoare), și lemn de cedru.

     

    GUST: Corp plin, bogat și voluptuos, cu o textură catifelată. Taninuri dense, dar incredibil de fine și bine integrate, care oferă o structură remarcabilă și o persistență lungă. Fructul este concentrat și vibrant, susținut de o aciditate proaspătă care echilibrează bogăția. Gustul final aduce o remanență savuroasă, cu ecouri de fructe și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (mușchi de vită, antricot), preparate din vânat (căprioară, mistreț), rață confit, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petrolo - Boggina B Trebbiano Toscana IGT bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12% Petrolo - Boggina B Trebbiano Toscana IGT bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    Petrolo

    Petrolo - Boggina B Trebbiano Toscana IGT bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.

     

    În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiunea Toscana și lumea vinurilor italiene.

     

    Petrolo Bòggina B 2021 este un vin alb organic, produs 100% din struguri Trebbiano. Vinificarea este ghidată de experiența producătorilor, dar și de contribuția consultanților oenologi Carlo Ferrini și Lucien Le Moine. Strugurii sunt culeși manual în lădițe și selecționați cu mare atenție la cramă. După o presarea delicată a boabelor are loc fermentarea alcoolică în baricuri, cu drojdii native. Maturarea se face după metoda "Sur Lie" (pe drojdii), timp de 15 luni, în butoaie de stejar franțuzesc. În primele luni de maturare, se practică un "batonnage" constant (amestecarea drojdiilor), care se reduce treptat. Până la momentul îmbutelierii vinul este lăsat cu drojdie pentru a oferi o un buchet complex și savuros .

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome proaspete și parfumate de ceară de albine, ierburi picante, flori de portocal și miere. Pot fi sesizate și note de nuci, flori albe, piersici și fum.

     

    GUST: Corpolent, complex și persistent, cu o textură cremoasă și o aciditate vie, echilibrată. Arome de fructe galbene, cu nuanțe savuroase, minerale și de alune de pădure, care se regăsesc într-un final lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din fructe de mare, legume la grătar și pește, dar poate fi savurat și ca aperitiv.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Bibbona Super Tuscan Wine Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Bibbona Super Tuscan Wine Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Bibbona Super Tuscan Wine Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

    Bibbona este un blend creat în stilul Bordeaux, și este cel mai apreciat vin dintre toate cele produse pe domeniul Biserno. După recoltă, strugurii sunt selecționați pe bandă, apoi desciorchinați, și ținuți separat în funcție de tarlaua de pe care au fost aduși. Fermentarea strugurilor are loc timp de 3-4 săptămâni în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 28°C. Fermentare malolactică spontană are loc în butoaie din stejar, cât și în cisterne din oțel. Pentru maturare vinurile sunt ținute timp de 15 luni în butoaie din stejar franțuzesc, dintre care 70% sunt noi. După alegerea atentă a blend-ului, vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens și vibrant ca o nestemată.

     

    MIROS: Luxuriant și sofisticat, cu arome de fructe negre coapte -mure, prune și coacăze negre - completate de note subtile de cacao, vanilie, condimente dulci și lemn fin, rezultate din maturarea în baric. În fundal se simt nuanțe delicate de tutun și ierburi mediteraneene, care sporesc complexitatea și profunzimea buchetului.

     

    GUST: Gustul este plin, rotund și structurat, cu tanini suple și bine integrați. Fructele negre coapte se împletesc armonios cu aromele de lemn și condimente, iar aciditatea fină echilibrează corpul vinului. Gustul final este lung, elegant și complex, cu reminiscențe de fructe negre și tonuri ușor condimentate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru un moment de relaxare, dar și o alegere potrivită la mesele cu fripturi de vită sau miel, vânat, paste în sosuri bogate, brânzeturi maturate (mai ales cele tradiționale italiene).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniează autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat dur de fier și nisip. Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu închis.

     

    MIROS: Complex, cu arome intense de fructe roșii și negre de pădure și de livadă (afine sălbatice, zmeură neagră, cireșe negre, prune), note de dulceață proaspătă de coacăze roșii, violetă candiată, scorțișoară, tutun, lemn afumat și jar, cafea, grafit, piele nouă și cacao. O delectare pentru toate așteptările.

     

    GUST: Corpolent spre mediu, elegant și stilat, cu o abundență de fructe negre și roșii nuanțate. Are o textură mătăsoasă, catifelată, cu taninuri ultra-fine, bine integrate, ce construiesc o structură puternică, dar echilibrată. Gustul este proaspăt, concentrat și complex, cu un final lung, intens și persistent, adesea descris cu note piperat-fructate și tușe de tutun sau trabuc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin-poezie, pentru cele mai frumoase momente. Fie că este o cină romantică, ori o masă cu preparate savuroase din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), precum și preparate cu sosuri bogate sau gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Château Haut-Bailly

    Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Haut-Bailly este un domeniu viticol de prestigiu situat în regiunea Pessac-Léognan din Bordeaux, Franța. Vinurile casei au primit clasificarea de calitate „Cru Classé” în Graves în 1953 și 1959. 

     

    Metodele de producție de la Château Haut-Bailly combină recolta manuală a strugurilor din vii cu soluri bine drenate, vinificația atent controlată în tancuri termo-reglate și fermentația malolactică parțială în butoaie, urmată de maturarea de 16 - 18 luni în butoaie de stejar francez, dintre care 50-65% noi, pentru a obține vinuri complexe, echilibrate și de înaltă calitate.

     

    În 2017 primăvara caldă a favorizat o creștere rapidă, iar în ciuda ploilor excepționale din iunie, seceta din iulie și august a creat condiții ideale pentru maturarea strugurilor. Înflorirea a avut loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar veraison-ul a fost regulat și timpuriu. Recolta, care s-a desfășurat între 13 și 29 septembrie, a fost redusă ca volum, dar de înaltă calitate: Merlot-ul s-a evidențiat prin prospețimea fructată și echilibrul său, iar Cabernet Sauvignon a oferit prospețime aromatică și structură tanică plăcută. Cupajul este completat de soiuri roșii Petit Verdot și Cabernet Franc.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex de fructe negre coapte (mure, coacăze negre), urmate de note de tabac, lemn de cedru, cacao și un strop de vanilie. Aromele evoluează spre accente florale și minerale fine.

     

    GUST: Structură plină și echilibrată, cu taninuri suple și catifelate. Gustul de fructe negre este susținut de note de pământ umed, nuci și condimente ușoare. Gust final lung și elegant, cu o aciditate bine integrată și o senzație minerală persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață la cuptor sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 25 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    460,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sena - Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Sena - Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Sena

    Sena - Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ACONCAGUA VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MALBEC, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinăria chiliană Seña, fondată în 1995, este rezultatul unei colaborări inspirate între două mari personalități din lumea vinului: Eduardo Chadwick și Robert Mondavi. Eduardo Chadwick  este descendentul familei care a fondat casa de vinuri Errázuriz în 1870, un vinificator pasionat, un profesionist în industria vinului chilian, președinte și în parte proprietar al vinăriei Seña. Robert Mondavi este un cunoscut vinificator american din California, creditat și pentru colaborarea cu baronul Philippe de Rothschild în proiectul vinului Opus One.

     

    Anul 2022 a fost armonios și blând, cu condiții ideale în timpul sezonului de creștere. Sezonul a fost marcat de o recoltă puțin mai mică, condiții de secetă și temperaturi medii în perioada de coacere. Cu toate acestea, vițele cu rădăcini adânci, o strategie bună de irigare și practicile biodinamice au ajutat la trecerea cu bine prin sezon. Strugurii au arătat un echilibru bun și o calitate înaltă, cu o concentrație mare, aciditate bine păstrată și culoare intensă.

     

    Culesul strugurilor a început cu soiul Malbec la mijlocul lunii martie, urmat de Cabernet Sauvignon la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, Petit Verdot în ultimele zile ale lunii martie și s-a încheiat cu Carmenere în a doua jumătate a lunii aprilie.Cupaj în stil Bordeaux, dar cu un "suflet chilian" este relizat din 60% Cabernet Sauvignon, 25% Malbec, 9% Carmenere și 6% Petit Verdot. Vinul este maturat 18 luni. Un procent de  85% în butoaie de stejar franțuzesc și 15% în foudres (butoaie mari de stejar).

     

     

    ASPECT: Roșu vișiniu, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Parfumat și complex, cu note de fructe proaspete precum prune, afine și lavandă, dezvăluind arome subtile de condimente dulci, cedru și grafit.

     

    GUST: Un vin captivant, cu un echilibru frumos între energia și amploarea organopeltică a fructelor de pădure acompaniate de minerale pământii, rustice. Acoperă bine bolta palatină cu textura mătăsoasă și oferă o remanență impresionantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază bine cu preparate din carne de vită (în special antricot), vânat și miel. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sena - Aconcagua Valley Chile 2009 - 0.75L, Alc: 14.5% Sena - Aconcagua Valley Chile 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Sena

    Sena - Aconcagua Valley Chile 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ACONCAGUA VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinăria chiliană Seña, fondată în 1995, este rezultatul unei colaborări inspirate între două mari personalități din lumea vinului: Eduardo Chadwick și Robert Mondavi. Eduardo Chadwick  este descendentul familei care a fondat casa de vinuri Errázuriz în 1870, un vinificator pasionat, un profesionist în industria vinului chilian, președinte și în parte proprietar al vinăriei Seña. Robert Mondavi este un cunoscut vinificator american din California, creditat și pentru colaborarea cu baronul Philippe de Rothschild în proiectul vinului Opus One.

     

    Anul de recoltă 2009 a fost caracterizat printr-un sezon fierbinte și secetos. Sezonul a început cu o înmugurire timpurie în condiții foarte bune și o înflorire omogenă. Ianuarie a fost cea mai fierbinte lună a sezonului, ceea ce a făcut ca principala provocare să fie menținerea hidratării viței de vie și protejarea fructelor printr-un management corect al vegetației.

     

    Tendința temperaturilor calde a continuat și a favorizat o coacere excelentă a strugurilor, în special soiul Carmenere, care a atins o maturare fenolică perfect echilibrată, cu un nivel bun de acumulare de zahăr. Recoltarea a început cu două săptămâni mai devreme, iar rezultatul este un cupaj roșu frumos, cu arome concentrate, taninuri fine și o aciditate suculentă. Vinul este maturat timp de 22 de luni în butoaie (100%) noi din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Culoarea sa arată o evoluție naturală, dar își păstrează nuanța roșie.

     

    MIROS: Arome cu straturi multiple de note picante, stejar subtil, ciocolată, tutun și cutie de trabucuri, deschizându-se ulterior cu arome fructate de zmeură coaptă și cireșe.

     

    GUST: Rotund, dar cu o aciditate vie pe final. Prezintă o densitate și o lungime excelente, o structură generoasă și taninuri perfect coapte, cu o remanență moale și mătăsoasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Datorită complexității și structurii sale, Sena 2009 se asociază bine cu preparate din carne roșie, cum ar fi friptura de vită la grătar sau la cuptor. De asemenea, se potrivește cu preparate din miel, vânat și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minim 60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sena - Rocas de Sena Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Sena - Rocas de Sena Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Sena

    Sena - Rocas de Sena Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ACONCAGUA VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MOURVEDRE, GRENACHE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinăria chiliană Seña, fondată în 1995, este rezultatul unei colaborări inspirate între două mari personalități din lumea vinului: Eduardo Chadwick și Robert Mondavi. Eduardo Chadwick  este descendentul familei care a fondat casa de vinuri Errázuriz în 1870, un vinificator pasionat, un profesionist în industria vinului chilian, președinte și în parte proprietar al vinăriei Seña. Robert Mondavi este un cunoscut vinificator american din California, creditat și pentru colaborarea cu baronul Philippe de Rothschild în proiectul vinului Opus One.

     

    Rocas de Seña este al doilea vin produs de crama Seña, situată în Valea Aconcagua, Chile. Acesta își trage numele de la solurile stâncoase (rocas) din zonă și este un asamblaj de diferite soiuri de struguri, cu baza formată din Malbec, Syrah și Cabernet Sauvignon, completate de alte trei soiuri roșii cultivate pe domeniul propriu.

     

    Culesul strugurilor a început pe 3 martie cu soiul Grenache, urmat la scurt timp de Syrah. A continuat pe 16 martie cu Malbec, Cabernet Sauvignon, și Petit Verdot, și s-a încheiat pe 4 aprilie cu Mourvedre. După vinificarea clasică vinul este desăvârșit prin maturarea de 18 luni în butoaie de stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu strălucitor, cu tonuri de violet.

     

    MIROS: Expresiv și pur, cu arome de fructe proaspete precum merișoare, afine, rozmarin, mărar și note ușoare de nucșoară.

     

    GUST: Proaspăt și suculent, cu un caracter savuros și un gust final neted, fructat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rocas de Sena va fi un subiect interesant de discuție și un vin savuros la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, preparate din carne de vânat și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petrolo - Galatrona Merlot Val d’ Arno di Sopra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Petrolo - Galatrona Merlot Val d’ Arno di Sopra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Petrolo

    Petrolo - Galatrona Merlot Val d’ Arno di Sopra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VAL D’ARNO DI SOPRA DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.

     

    În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiune Toscana și lumea vinurilor italiene.

     

    Galatrona este obținut din soiul Merlot, recoltat manual, în lădițe, și selecționat pe masă de sortare la cramă. Fermentarea alcoolică se realizează cu drojdii indigene în cuve de ciment, cu remontaj manual frecvent. După fermentarea malolactică în cuve de lemn vinul este maturat între 18 și 20 de luni în baricuri de tip tonneaux din stejar franțuzesc. În primele 8 luni de maturare se practică un "batonnage" constant al drojdiilor fine.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Un buchet fermecător și vibrant de mure, zmeură și prune coapte, alături de arome de violete, liliac, coajă de portocală, trandafiri și note minerale de piatră zdrobită. Se pot distinge și nuanțe subtile de vanilie, tutun și ciocolată.

     

    GUST: Corp plin, dar cu o textură catifelată și suplă. Gustul oferă straturi de fructe negre, cu taninuri mătăsoase și o aciditate proaspătă. Aromele de cafea, ciocolată neagră și condimente dulci completează un final lung și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne de vită (cum ar fi o friptură New York Strip), vânat (ragu de mistreț), brânzeturi tari și mâncăruri cu ciuperci sălbatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 25 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petrolo - Boggina C Riserva Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Petrolo - Boggina C Riserva Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Petrolo

    Petrolo - Boggina C Riserva Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VAL D’ARNO DI SOPRA DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.

     

    În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiune Toscana și lumea vinurilor italiene.

     

    Boggina C este obținut din 100% Sangiovese, recoltat manual în lădițe. Strugurii sunt selecționați la o masă de sortare, apoi vinificați natural, cu drojdii indigene, în cuve din ciment. Pentru extragerea aromelor și culorii se efectuează o scufundare manuală și frecventă a pielițelor prin metoda remontajului. După fermentarea malolactică spontană în lemn vinul este maturat aproximativ 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 22 de hectolitri și în butoaie de tip tonneaux de 7 hectolitri.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, cu o ușoară tentă purpurie.

     

    MIROS: Arome de coajă de portocală, cireșe, flori de cireș și lemn de santal. Un nas foarte clar și memorabil, cu arome intense de violete, prune și portocale roșii, precum și note afumate și pământii în fundal.

     

    GUST: Corp mediu, cu taninuri foarte fine. Fructe suculente, anunțate de cireșe și zmeură, care persistă pe papilele gustative. Este proaspăt, plin de viață și cu un postgust intens fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, cum ar fi fripturile de miel și de vită, precum și cu vânatul. De asemenea, este o alegere bună la gustările cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Smith Haut Lafitte

    Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Primele atestări ale cultivării viței de vie pe acest domeniu datează din anul 1365, când familia Verrier Du Boscq a plantat viță de vie pe un platou pietros numit "Lafitte" (de unde și o parte a numelui). Domeniul a fost redenumit în 1720 după George Smith, un negustor scoțian care a cumpărat proprietatea. În 1842, Lodi Martin Duffour-Dubergier, primarul de Bordeaux, a preluat domeniul, contribuind la faima sa.

     

    Smith Haut Lafitte  a fost clasificat ca Grand Cru Classé în 1959. Un moment important pentru evoluția acestui domeniu a fost în 1990, când Daniel și Florence Cathiard au achiziționat proprietatea, au investit masiv în modernizare și au adus recunoaștere internațională pentru vinurile sale excepționale, produse printr-o abordare inovatoare și prietenoasă cu mediul.

     

    Domeniul viticol al Château Smith Haut Lafitte se întinde pe o suprafață totală de 78 de hectare, iar terroirul său definește aromele vinurilor roșii și albe. Solul este compus dintr-un amestec de pietriș, nisip și argilă, depuse de râul Garonne de-a lungul a milioane de ani. Pietrișul asigură un drenaj excelent și absoarbe căldura soarelui ziua și o eliberează lent noaptea, contribuind la coacerea optimă a strugurilor. Cupajul anului 2021 este produs din struguri fermentați în butoaie la 28°C, iar vinul este maturat timp de 18 luni, pe drojdie în butoaie noi (60%), cu un singur transfer.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii (cireșe, coacăze roșii) și negre (coacăze negre), completate de note de ierburi aromatice, cedru, grafit și o subtilă tentă florală. Apar și note fine de mirodenii pământii de la baric.

     

    GUST: Corp mediu, cu o aciditate vibrantă și taninuri fine, bine integrate, care oferă o structură elegantă. Fructul este prezent, dar nu dominant, lăsând loc notelor minerale și celor de stejar. Postgust proaspăt, lung și persistent, cu o tentă salină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), friptură de rață, preparate cu ciuperci, brânzeturi semidure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 15 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Opus One - Overture Napa Valley California red 2023 - 0.75L, Alc: 14% Opus One - Overture Napa Valley California red 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Opus One

    Opus One - Overture Napa Valley California red 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Opus One Overture a apărut ca o "a doua etichetă" a cramei, fiind lansat pentru prima dată în 1993. Numele "Overture" (Uvertură) reflectă ideea că acest vin este un preludiu, o introducere în stilul și calitatea vinurilor Opus One. Inițial, Overture a fost disponibil exclusiv la cramă, dar ulterior a devenit accesibil publicului larg, oferind o experiență similară cu vinul Opus One, dar cu un caracter mai deschis și mai direct.

     

    Overture se deosebește de eticheta principală Opus One prin faptul că este un vin multi-vintage, ceea ce înseamnă că este un cupaj de vinuri din mai multe recolte (ani diferiți). Această abordare îi permite vinificatorului să creeze un profil aromatic și o textură aparte, cu fiecare ediție lansată și în ani consecutivi. Eticheta Overture, lansată în 2023 este realizat din loturi din ani diferiți, amestecate pentru a oferi cele mai intense arome, gusturi și texturi. Cupajul este realizat din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Arome intense de fructe negre (mure, coacăze negre), cireșe negre și prune, completate de nuanțe de violete, ciocolată, cafea, vanilie și mirodenii dulci.

     

    GUST: Corpolent, dar cu o textură catifelată și suplă. Gustul este dominat de arome de fructe negre și roșii, cu o aciditate echilibrată, taninuri fine și alcool perfect integrat. În postgust apar note intense de cafea și ciocolată neagră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază bine cu preparate din carne de vită și miel la grătar, vânat și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Opus One - Overture Napa Valley California red 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Opus One - Overture Napa Valley California red 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Opus One

    Opus One - Overture Napa Valley California red 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Opus One Overture a apărut ca o "a doua etichetă" a cramei, fiind lansat pentru prima dată în 1993. Numele "Overture" (Uvertură) reflectă ideea că acest vin este un preludiu, o introducere în stilul și calitatea vinurilor Opus One. Inițial, Overture a fost disponibil exclusiv la cramă, dar ulterior a devenit accesibil publicului larg, oferind o experiență similară cu vinul Opus One, dar cu un caracter mai deschis și mai direct.

     

    Overture se deosebește de eticheta principală Opus One prin faptul că este un vin multi-vintage, ceea ce înseamnă că este un cupaj de vinuri din mai multe recolte (ani diferiți). Această abordare îi permite vinificatorului să creeze un profil aromatic și o textură aparte, cu fiecare ediție lansată și în ani consecutivi.

    Cupaj este realizat din cele cinci soiuri tradiționale bordoleze: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot și Malbec.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu o culoare profundă și densă.

     

    MIROS: Arome complexe și stratificate de fructe negre coapte (mure, cireșe negre), completate de note de ierburi uscate, grafit, ciocolată neagră și condimente dulci provenite de la butoi.

     

    GUST: Un vin echilibrat și elegant, cu taninuri catifelate și o textură suplă. Gustul reproduce aromele din nas, adăugând note de vanilie și o aciditate vibrantă pentru un postgust persistent și mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne de vită la cuptor, miel, rață, brânzeturi tari și mâncăruri cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Ornellaia

    Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.

     

    Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual în lădițe de 15  kilograme, sortați în două rânduri pe masă, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Mustul din fiecare soi este fermentat alcoolic în cisterne separate, la temperatura de 26-30°C. timp de o săptămână. Fermentarea este urmată de macerare timp de 15 zile. Pentru fermentarea malolactică vinul este ținut în diferite butoaie de stejar după următoarele proporții: 70% în butoaie noi și 30% în butoaie folosite odată. Vinul este ținut în baricuri, în pivnițele Ornallaia timp de 18 luni. După 12 luni de maturare are loc asamblarea soiurilor, apoi cupajul este tras din nou în baricuri pentru încă 6 luni. După îmbuteliere vinul este învechit timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Se remarcă printr-un buchet complex, cu note de fructe roșii coapte, vanilie delicată și tutun.

     

    GUST: Pe papile aduce textura corpolentă și catifelată. Taninii sunt intenși, eleganți și foarte persistenți în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu din Toscana cu arome intense și corpolență este recomandat la mesele cu preparate din carne de vită/vițel, miel, căprioară (friptură, tocăniță), sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 15 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta Sette Ponti - Orma - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 15% Tenuta Sette Ponti - Orma - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    Tenuta Sette Ponti

    Tenuta Sette Ponti - Orma - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Istoria Tenuta Sette Ponti începe în 1950, când arhitectul Alberto Moretti Cuseri a achiziționat o proprietate vastă de 55 de hectare în inima Toscanei. Terenul avea deja o tradiție viticolă din 1935, când Prințul Amedeo de Savoy-Aosta plantase aici faimoasa "Vigna dell'Impero". Alberto s-a dedicat inițial producției de struguri și ulei de măsline, dar a vândut recolta altor crame.

     

    O perioadă importantă pentru vinificatorul italian a început în anii '90, când fiul proprietarului, Antonio, a preluat afacerea și a decis să fondeze o cramă proprie. Așa s-a născut oficial brandul Tenuta Sette Ponti (numele face referire la cele șapte poduri ce leagă Florența de Arezzo, unul dintre ele fiind imortalizat în pictura „Mona Lisa” a lui Da Vinci). Antonio a oprit vânzarea de struguri și a lansat primele vinuri sub etichetă proprie.

     

    Tenuta Sette Ponti se distinge prin combinarea soiurilor tradiționale italiene cu cele internaționale, inspirate de marile vinuri de Bordeaux. Strugurii sunt fermentați la o temperatură controlată, iar mustul este lăsat să macereze cu pielițele strugurilor timp de aproximativ 20 de zile, cu mai multe remontaje, în fiecare zi. Vinul este maturat timp de 18 luni în baricuri mici (butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri). După maturarea în butoi, vinul este transferat în sticle și învechit pentru o perioadă suplimentară de un an înainte de a fi lansat pe piață.

     

     

    ASPECT: Roșu purpuriu cu reflexii violet.

     

    MIROS: Un buchet intens și complex cu note de fructe negre și roșii (mure, coacăze negre, prune), arome de tutun, salvie, rozmarin, lemn dulce și condimente. De asemenea, se pot distinge note balsamice și florale, precum și nuanțe subtile de vanilie.

     

    GUST: Un vin corpolent, cu o structură armonioasă și elegantă. Taninurile sunt bine integrate, oferind o senzație catifelată și rotundă în palat. Gustul este intens, cu note de fructe coapte și condimente, care duc spre un gust final lung și proaspăt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din carne roșie, cum ar fi o friptură clasică de vită, o friptură de miel, carne de vânat sau o friptură de rață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Opus One - Nappa Valley California red 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Opus One - Nappa Valley California red 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Opus One

    Opus One - Nappa Valley California red 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni, bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    Cupajul de Cabernet Sauvignon 78%, Merlot 8%, Petit Verdot 6%, Cabernet Franc 6% și Malbec 2% oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast elegant cu eticheta albă, pe care se află semnăturile aurii ale creatorilor.

     

    MIROS: Arome intense de prune coapte, afine, coacăze negre și petale de trandafir uscat, accentuate de subtonuri minerale.

     

    GUST: O textură cremoasă și satinată, cu taninuri fine. Aromele de fructe negre, ierburi, espresso și cacao, cu o tensiune subtilă creată de prospețime și aciditate delicată. În final, persistă o notă de ciocolată neagră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fiecare ediție Opus One este dedicată preparatelor alese din carne roșie, vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), alte preparate din carne roșie (tartar bogat condimentat, carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), dar și friptură de vită la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp minimum de 45 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Opus One - Nappa Valley California red 2018 - 0.75L, Alc: 14% Opus One - Nappa Valley California red 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Opus One

    Opus One - Nappa Valley California red 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT, CABERNET FRANC, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Anul 2018 a oferit un sezon cu vreme propice viței de vie. La inceputul anului a fost remarcabil de secetos însă natura a echilibrat terroirul cu ploi venite la momentul necesar, chiar înainte de creșterea mugurilor și dezvoltarea vegetației pe butași. Caondițiile foarte bune a permis înflorirea viței, creșterea perfectă a strugurilor ce a oferit o recoltă bună, cu tonaj peste mediu. Recolta a început pe 19 septembrie și a continuat până la data de 25 octombrie.

     

    Cupajul anului 2018 este compus din Cabernet Sauvignon 84%, Petit Verdot 6%, Merlot 5%, Cabernet Franc 4% and Malbec 1%. Aromele somptuoase sunt oferite de calitatea soiurilor și maturarea de 17 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast elegant cu eticheta albă, ce prezintă semnăturile creatorilor.

     

    MIROS: Arome abundente de mure, coacăze negre și cireșe negre, urmate de note elegante de violete, piper alb și petale de trandafir.

     

    GUST: Aromele se dezvoltă într-un crescendo de fructe negre proaspete și suculente, cu nuanțe de coajă de portocală, lemn dulce și ciocolată neagră. Taninurile sunt fine, rotunde și combinate cu o aciditate proaspătă, oferind o senzație cremoasă și un final lung, persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri, o experiență de neuitat în fiecare ediție, savurat simplu sau alături de preparate din carne roșie, în special vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), alte preparate din carne roșie (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori friptură la cuptor cu legume și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă