Vin & Şampanie

Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.

Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.

Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 60
  2. 61
  3. 62
  4. 63
  5. 64
Grilă Listă
Filtru
  • Averesti - Diamond Magnum Zghihara de Averesti DOC 2024 - 1.5L, Alc: 12.5% Averesti - Diamond Magnum Zghihara de Averesti DOC 2024 - 1.5L, Alc: 12.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Magnum Zghihara de Averesti DOC 2024 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet cu efervescență și arome de flori, cârcei și frunze verzi, caracteristie soiului alb Zghihară.

     

    GUST: Alături de notele florale, se desfac note de citrice, fructe de livadă și o nuanță de condimente. Gustul final este mediu, citric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Revigorează papilele gustative la mesele cu preparate din carne de vită și porc, vinete cu maioneză, salate cu legume și maioneză (boeuf, orientală).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut Methuselah - 6L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut Methuselah - 6L, Alc: 12%

    Laurent Perrier

    Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut Methuselah - 6L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

    La Cuvee Brut este produs în Tour sur Marne, regiunea Champagne, din soiurile Chardonnay (peste 50%), Pinot Noir (peste 30%), Pinot Meunier (între 10-20%), și vinuri din reservă, în proporție de 20-30%.

     

     

    ASPECT: O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.

     

    MIROS: La Cuvee Brut oferă un parfum delicat și proaspăt de fructe, ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Acest parfum creat să să celebreze natura și arta de a crea vinuri frumoase are nevoie de câteva momente pentrua dezvălui notele de drupe coapte.  

     

    GUST: Fructe difuze, finețe și efervescență care determină o schimbare constantă a mixului de arome, cu un post gust lung și satisfăcător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie recomandată la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C.

     

    4.840,00 RON
  • Collection Carastelec - Carassia Vintage 2018 - 3 buc. x 0.75L Collection Carastelec - Carassia Vintage 2018 - 3 buc. x 0.75L

    Carastelec

    Collection Carastelec - Carassia Vintage 2018 - 3 buc. x 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Pe domeniul Carastelec se cultivă soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil fructat și proaspăt. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    Colecția Carastelec Carassia Vintage 2018 este compusă din trei vinuri spumante:

     

    - Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic - 0.75L

     

    - Crama Carastelec - Spumant Carassia Rose Brut - 0.75L

     

    - Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc De Blancs - 0.75L

     

    + 1,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un cupaj expresiv, cu arome de fructe de pădure presărate cu vanilie proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie din stejar în crama Sarica Niculițel.

     

    GUST: Ușor robust, dominat de tanini moi, șlefuiți, și tanini rustici cu o remanență puternică.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Câteva minute de aerare și este pregătit pentru o masă cu preparate din carne albă, carne de roșie - vită cu sos și tocană de iepure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Selectie Feteasca Neagra Rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Cotnari - Selectie Feteasca Neagra Rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Cotnari

    Cotnari - Selectie Feteasca Neagra Rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROȘU SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii și negre, acrișoare și dulci, dezvoltându-se armonios într-un pahar clasic de vin roșu.

     

    GUST: Respiră repede și delectează papilele gustative cu notele de prune uscate, cireșe negre, vișine răscoapte, mure, afine și coacăze negre, având o remanență lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat în special la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, precum și la degustări de brânzeturi picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut Salmanzar - 9L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut Salmanzar - 9L, Alc: 12%

    Laurent Perrier

    Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut Salmanzar - 9L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

    La Cuvee Brut este produs în Tour sur Marne, regiunea Champagne, din soiurile Chardonnay (peste 50%), Pinot Noir (peste 30%), Pinot Meunier (între 10-20%), și vinuri din reservă, în proporție de 20-30%.

     

     

    ASPECT: O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.

     

    MIROS: La Cuvee Brut oferă un parfum delicat și proaspăt de fructe, ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Acest parfum creat să să celebreze natura și arta de a crea vinuri frumoase are nevoie de câteva momente pentrua dezvălui notele de drupe coapte.  

     

    GUST: Fructe difuze, finețe și efervescență care determină o schimbare constantă a mixului de arome, cu un post gust lung și satisfăcător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie recomandată la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C.

     

    7.018,00 RON
  • Balla Geza - Spumant Clarus Rose - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Spumant Clarus Rose - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza

    Balla Geza - Spumant Clarus Rose - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CADARCĂ  

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

    Vinul spumant Clarus rose este obținut din soiurile Pinot Noir și Cadarcă, după metoda tradițională de fermentare în sticlă.  

     

     

    ASPECT: Rose-pal, cu perlaj des.

     

    MIROS: Note de fructe roșii de pădure, puse în evidență de căpșune și mure proaspete.

     

    GUST: Acidulat, cu note de fructe roșii și alcool bine integrat. Post gust scurt, crocant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și savuros la orice masă cu preparate din pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 16% Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 16%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru această Fetească Neagră, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 14 luni, împărțit astfel: 80% în budană din stejar european de 5000 litri, 10% în baricuri de 225 litri și 10% în cisternă de oțel inoxidabil, apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Cnatus Primus este un vin de referință pentru crama Metamorfosis prin buchetul excelent, alcătuit din cele mai alese arome de prune uscate, alte fructe roșii foarte coapte (cireșe și amestec de coacăze).

     

    GUST: Este aromat și păstrează notele fructate, cucerite apo de ciocolată amară și mirodenii. Post gust lung, sec, cu o tușă de lemn.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Textura taninoasă și remanența este perfectă la mesele cu sarmale, tochitură moldovenească, piftie și cârnați de Pleșcoi. Pentru cei care doresc savoarea vinului roșu în compania brânzeturilor, cele mai potrivite sunt cele afumate și cele de burduf.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12% Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Lamblin & Fils

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Auriu, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Citrice proaspete și fructe verzi anunță o un profil aromatic specific unui soi alb al regiunii Burgundia.

     

    GUST: Arome proaspete și o nuanță de fum, ce aparent sunt greu de alăturat, dar prezente și echilibrate. Aromele ce oferă vigoare acestui Aligote sunt date de struguri verzi, mere verzi și lămâie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acum sau peste trei ani, când ajunge la vârful maturității aromatice, este un excelent aperitiv sau un vin pentru gustări cu mezeluri crud-uscate și bânzeturi maturate, pește la grătar, fructe de mare, cârnați andouillettes. Acest Aligote este recomandat și într-un mix cu lichior de coacăze negre din Dijon, pentru un Kir autentic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    40,24 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT BLANC DE BLANCS BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, cu efervescență fină și note autolitice accentuate.

     

    MIROS: Note elegante de patiserie, fructe și citrice.

     

    GUST: Maturarea oferă vinului arome de brioșă, drojdie și cremozitate completată de prospețimea aromelor de fructe proaspete (pere, mere, piersici) și citrice, susținute de aciditatea fermentației în sticlă proprie, după metoda tradițională.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de scoici aburite cu unt, pește și pui prăjit, gustări cu bulete de brânză ușoară sau brânzeturi moi și grase de tip camembert / brie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata X, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata X, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata X, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Tohani Apogeum, anul X este produs din soiul Fetească Neagră în ediție limitată la 9090 de sticle. Tradiția milenară a vinurilor din Tohani a inspirat proprietarul cramei, Virgil Mandru, să revină la metoda de vinificare în amfore de ceramică a strugurilor culeși manual din vița de vie cu o vârstă de peste 50 de ani. Vinul este maturat în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp de 24 de luni, apoi este îmbuteliat și ținuit în depozit minim 24 de luni. După o perioadă de cel puțin patru ani, vinurile sunt trimise la concursuri mondiale renumite și doar dacă acestea obțin medalia de aur sunt scoase la vânzare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: O Fetească Neagră maturată și învechită ce se deosebește ușor prin aromele sofisticate de prune coapte, coacăze negre și mure semoase ce se împletesc cu note de condimente și ierburi mediteraneene, proaspete.

     

    GUST: Valurile delicate de mirodenii continuă spectacolul organoleptic – note de vanilie și piper roșu, sunt continuate cu note de ciocolată. Papilele sunt delectate cu note de dulceață de fructe roșii de pădure, vișine, prune uscate și note finale de lemn dulce. Textura balsamică oferă o remanență proporțională pentru un vin maturat și învechit pentru un timp îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin premiat cu medalia de aur în Portugalia, potrivit pentru o degustare fără preparate - alături de o țigare de foi și cele mai interesante conversații.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Energic, cu aciditatea naturală și definit de aromele de soc și citrice, acest vin oferă prospețimea clasică a soiului alb Sauvignon Blanc din Dealu Mare.  

     

    GUST: Textura onctuoasă, caracteristică, este prezentă scurt pe papile, fiind înlocuită de aciditate și note de ierburi proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb ce trebuie savurat întotdeauna rece, alături de preparatele din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Millesimato Brut - 0.75L, Alc: 11% Bottega - Spumant Millesimato Brut - 0.75L, Alc: 11%

    Bottega

    Bottega - Spumant Millesimato Brut - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  GLERA, CHARDONNAY, PINOT

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Originile brand-ului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă terenuri pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria. În anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Soiurile Glera, Chardonnay şi Pinot sunt crescute în zone cu climat temperat, expunere favorabilă şi sol calcaros. Cele trei soiuri sunt vinificate modern prin fermentarea cu drojdii selecţionate. A doua fermentare are loc după metoda Martinotti, într-o cisternă închisă, la o temperatură controlată de 14°C, pentru a se păstra aromele principale ale strugurilor. În timpul fermentării zahărul este transformat în alcool și este eliberat dioxidul de carbon, care oferă perlajul caracteristic.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin. 

     

    MIROS: Fructat de aromele proaspete de măr şi piersică, completate de note florale, elegante, din petale de accacia.

     

    GUST: Gustul este sec, revigorant şi proaspăt cu o savoare fructată, plăcută. Post cu aciditate echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant potrivit în postura de aperitiv sau alături de gustări, feluri principale cu peşte, pui sau curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    40,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 15.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru acest Cabernet, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28-130°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 18 luni în budană din stejar european de 5000 litri și în baricuri de 225 litri, apoi vinul este îmbuteliat și învechit.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Primul cântec al acestui Cabernet este simțit prin aromele extravagante de fructe roșii de livadă și de pădure, acompaniate de o notă joasă din stejar.

     

    GUST: În marea partitură a aromelor fructate se află note de ciocolată neagră, lemn dulce și vanilie. Ecoul aromelor și notelor caracteristice se întorc prin tanini ce dau o persistență aparte în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aranjamentul unei mese speciale este incomplet fără acest Cabernet elegant, ce primește multe ovații la mesele cu preparate din carne roșie, ori preparate din carne de vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    După ce strugurii sunt recoltați manual, sortați și desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri sunt răcite la o temperatură de 10° C. apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. Ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă este urmată de limpezirea mustului prin decantarea gravitațională timp de 24 de ore. În ultima fază mustul este fermentat alcoolic timp de 18 zile în cisterne din oțel inoxidabil de 2000 de litri la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Limpede.

     

    MIROS: Aromele clasice de busuioc, flori și ierburi de câmp, ce îi dau prospețimea și energia primăverii.

     

    GUST: Papapilele sunt atinse de o aciditate slabă și arome de fructe albe (piersici, pere), și trandafir parfumat. Postgust mediu pentru stilul sec, cu note de mirodenii. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose sec, răcoritor la mesele cu preparate din carne de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5% Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    Bottega

    Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT

     

    VOL. ALC.: 6.5%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Petalo Il Vino dell 'Amore, "vinul iubirii", este un sortiment seducător, obţinut din struguri Moscato, cultivaţi în nord-estul Italiei, în regiunea Colli Euganei. Aici trandafirii sălbatici şi-au făcut un obicei din a creşte printre vii, împrumutând strugurilor arome florale delicate. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet parfumat, unde notele florale se amestecă frumos cu tonurile de fructe. Aromele de flori sălbatice sunt amestecate cu cele vegetale de glicină, apoi fructele sunt reprezentate de aromele dulci din piersică, caise şi citrice.

     

    GUST: Arome bogate, predominant dulci, cu influenţe delicate de trandafir. Un vin cu aciditate bună, ce păstrează prospeţimea şi asigură un echilibru cu zahărul prezent după fermentare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru majoritatea deserturilor cu specific italian şi internaţional.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 6°C.

     

    56,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Excellence Rose (CS+M+Sy) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12% Sarica Niculitel - Excellence Rose (CS+M+Sy) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Excellence Rose (CS+M+Sy) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Excellence Rose este produs din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, culeși la maturitate deplină. Macerarea și fermentarea alcoolică are loc la temperaturi cuprinse în 12 și 14°C., pentru a se păstra aromele naturale și compușii volatili ce oferă personalitate cupajului produs în crama Sarica Niculițel.  

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Cele trei soiuri roșii oferă arome predominant florale din Cabernet Sauvignon și Merlot, urmate de note foarte scurte de condimente specifice soiului Syrah.

     

    GUST: Pe papile apar și note delicate de fructe roșii de pădure și fructe de livadă, susținute de alcoolul bine integrat. Postgust scurt spre mediu, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose recomandat la mesele cu preparate din carne de pui la grătar, ușor condimentate, fructe de mare, paste și deserturi cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Spumant Grande Cuvee Extrabrut Vintage 2018 GB - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Grande Cuvee Extrabrut Vintage 2018 GB - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari

    Purcari - Spumant Grande Cuvee Extrabrut Vintage 2018 GB - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit grande cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor produse de francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir din recolta anului 2018. Spumantele Purcari au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gamă, albul extra brut de la Purcari este obținut prin metoda clasică de fermentare, iar pentru acest vintage, maturarea a fost realizată la sticlă timp de 18 luni. Un vin de colecție ce oferă posibilitatea de a fi admirat peste ani.

     

     

    ASPECT: Galben deschis, cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un buchet revigorant, o explozie de prospețime, care invocă fără timiditate un amestec de fructe verzi și o mineralitate revigorantă.

     

    GUST: Arome clare de fructe, mineralitate ce aduce veselie pe papile și multe bule ce se contopesc plăcut cu alcoolul fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lyre's - Amalfi Spritz, non alcoolic - 4 buc. x 0.25L - doza Lyre's - Amalfi Spritz, non alcoolic - 4 buc. x 0.25L - doza

    Lyre's

    Lyre's - Amalfi Spritz, non alcoolic - 4 buc. x 0.25L - doza

    Lyre’s este o companie fondată în 2019, în Marea Britanie, pentru a oferi tuturor băuturi non-alcoolice produse pentru a avea arome cât mai apropiate de variantele clasice ce conțin alcool obținut din fermentare și distilare. Portofoliul Lyre’s include cocktail-uri populare în întreaga lume cât și mixuri de tip RTD (ready to drink).

     

    Pentru produsele Lyre’s sunt folosite unele dintre cele mai avansate tehnologii de producție și sunt create cele mai bune asocieri de ingrediente. Compania britanică are unități de producție în Australia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Germania și SUA, iar produsele sunt disponibile în peste 60 de state.

     

    Amalfi Spritz este un RTD creat pentru a oferi acest cocktail inspirat de orașul Amalfi aflat în Italia, regiunea Campania. Această băutură este absolut răcoritoare bine răcită, într-un pahar de vin cu multă gheață, o felie de portocală și o măslină, ce aduce aroma orășelului de pe coasta Tireniană.

     

     

    ASPECT: Portocală roșie.

     

    MIROS: Nasul este înconjurat de un mix de arome mediteraneene ce include rubarbă, portocală amară și ierburi proaspete.

     

    GUST: Portocala amară deschide apetitul pentru acest mix și aduce dispoziția unei zile frumoase cu soare și relaxare. Bulele fine umplu papilele și aduc în plus rubarbă și soc.  

     

    FINISH: Sec și revigorant.

     

    65,34 RON

    + 2,00 RON garanție SGR

  • Vinarte - Avenue Rozalia de Samburesti demidulce DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Avenue Rozalia de Samburesti demidulce DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Avenue Rozalia de Samburesti demidulce DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Rozalia de Sâmburești este vinul perfect în sezonul cald, o delectare pentru simțuri prin aromele de fructe roșii de pădure și ananas copt

     

    GUST: Fructele de pădure se desfac în note de căpșune și fragi, completată de aceeași notă de ananas dulce. Post gust mediu, mulțumită taninilor moi lăsați de vinificarea în demidulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat în serile calde vară, la mesele cu preparate ușoare și delicate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 60
  2. 61
  3. 62
  4. 63
  5. 64
Grilă Listă