Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Licorna
Licorna - ANNO 5 Francesca Rose de Licorna DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. Vinurile Licorna Winehouse sunt produse în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, iar maturatea are loc în vase din lemn de stejar franțuzesc. Inspirat de tradiția italiană, acest rose numit Francesca, este obținut din soiul Sangiovese în crama din centrul viticol Tohani.
ASPECT: Roz somon, strălucitor.
MIROS: Parfum proaspăt, cu arome de zmeură și bubblegum.
GUST: Pe papile aduce aromele delicate de fructe, aciditate și minerale. Postgust scurt și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Francesca Rose de Licorna este recomandat la mesele cu salate ușoare de vară, preparate din carne de pasăre sau pește la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
66,55 RON Începând cu: 59,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor. După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința.
Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice din soiuri românești, de calitate superioară, dar și din soiuri din regiunile Lumii Vechi.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Aromele de mere, portocale și flori de soc răcoresc simțurile, aduc savoare și prospețime.
GUST: Pe papile este fructat, cu note de flori și ierburi, ce dau un ton ușor vegetal, tonic, cu gust final scurt și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la orice masă cu pește, fructe de mare, preparate din carne de pui și brânzeturi ușor maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.
ASPECT: Carassia Classic este galben deschis, strălucitor, elegant, cu perlaj fin și persistent.
MIROS: Arome de citrice și fructe proapete de vară: piersici, mere și pere verzi coapte de soarele ce bate blând pe dealurile cu viță de vie, aflate deasupra satului. Note complementare de ierburi fine, coajă de pâine și maia.
GUST: Un cupaj echilibrat, maturat în sticlă prin metoda tradițională minim 20 de luni, oferă consistență, arome fine, fructate și un post gust lung, cu note minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant maleabil şi descurcăreț pentru toate mesele. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
100,43 RON Începând cu: 90,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Cuvee rose Jeroboam - 3L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.
La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.
ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.
GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
3.489,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lartist
Lartist - Estrada Rosu (M+FN) DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. LARTIST este cel mai nou vin al enologului român Gabriel Lăcureanu. Creatorul acestei game este recunoscut pentru vinurile excepționale create anterior pentru patru crame din România, printre care și Lacerta, cu vinurile Golem și Bon Viveur, ultimul fiind premiat cu medalia de aur la ediția din 2018 a Decanter World Wine Awards.
LARTIST este un brand de vinuri produse în ediții limitate, ce prezintă o influență puternică a stilului dezvoltat de Gabriel Lacureanu pe parcursul anilor. Pentru vinurile LARTIST sunt selecționați struguri din plantații vechi de 35 de ani, aflate în regiunea viticolă Dealu Mare, iar fiecare cupaj sau monosepaj este cuprins în sistemul de clasificare DOC (Denumire de Origine Controlată).
LARTIST Estrada este un cupaj de Merlot și Fetească Neagră a fost produs din recolta anului 2018. Vinul este maturat timo de 18 luni în butoaie din stejar românesc și franțuzesc.
ASPECT: Roșu, cu reflexii de granat.
MIROS: O aerare scurtă este de ajuns pentru a se lăuda aromele de prune uscate pe lojniță, mure, afine și tușe de condimente.
GUST: Proaspăt, cu tanini treziți, apoi mai așezat, cu aciditate medie și gust final fructat, lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele fructate sunt recomandate la mesele cu preparate din carne de vită, vânat, miel și porc.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
68,97 RON Începând cu: 62,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Marama, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.
După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță și crama cu arhitectura originală. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Feteasca Neagră este unul dintre cele mai cunoscute soiuri ale României, atât pentru perioada îndelungată de cultivare și vinificare cât și pentru proprietățile organoleptice. De pe cele 13 hectare ale domeniului Segarcea, strugurii culeși sunt presați ușor apoi trecuți printr-un proces de macerare - fermentare timp de 14 zile. Pentru a menține prospețimea, vinul este maturat în alte reciente decât cele din lemn. În final, acest vin este tânăr, viguros, cu arome de o complexitate apreciată și note de fructe roșii, proaspete.
ASPECT: Roșu-purpuriu.
MIROS: Maturarea vinului la temperatură controlată, fără contactul cu vase din lemn, păstrează parfumul intens de vegetale, ierburi și fructe de pădure.
GUST: Cu toate că este un vin tânăr, arome se simt arome sofisticate de fructe roșii, reprezentate în mare măsură de vișine, coacăze și fragi, completate de ciocolată cu note de migdale și trufe. Finalul aduce alte note de fructe roșii (prune și afine), o astringență din tanini moi și aciditate medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din soi românesc, potrivit la mesele cu preparate tradiționale din carne de porc, miel, pui, preparate cu vin sau la cuptor, cu mirodenii și legume. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate, tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Marama Tamaioasa Romaneasca DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Soiul Tămâioasă Românească este considerat cel mai potrivit pentru vinuri demidulci și dulci, însă oenologii Segarcea au reușit obțină din acest soi un vin sec cu potențial mare de învechire. Această variantă este obținută prin macerarea peculiară pentru extragerea aromelor, fermentare la temperatură controlată și maturare pe drojdii fine, cu batonnage. Vinul are un profil aromatic caracterizat de note clasice din Muscat și nuanțe fine de caramel.
ASPECT: Galben-pai, limpede, strălucitor.
MIROS: Buchetul delicat, construit armonios din arome florale, anunțate de trandafir, fructe de livadă dulci, alte tușe florale și verzi.
GUST: Siajul de la gura paharului este continuat cu o textură răcoritoare, aciditate echilibrată cu nuanțe fructate și remanență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru mesele cu preparate din carne de pui, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Prestige Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Vinuri obținute din soiul Cabernet Sauvignon în podgoriile din Oltenia sunt recunoscute internațional, iar cel produs pe Domeniul Coroanei Segarcea a fost premiat în 2010 cu medalia de aur la concursul Séléctions Mondiales du Vin, din orașul canadian Quebec. Savoarea acestui vin este oferită de macerarea pe pielițe ce se întinde pe 8 săptămâni, urmată de maturarea în butoaie din stejar timp de 8 până la 18 luni.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe negre de pădure, prune uscate, ce aduc note de fum și lemn, completate cu o tușă de vanilie ce anunță maturarea la stejar în crama domeniului.
GUST: Macerarea îndelungată oferă nota de fructe roșii acrișoare, fructe rumenite pentru dulceață și fructe roșii coapte de soarele verii. Taninurile bine integrate și alcoolul cu un volum de 14% oferă un postgust lung și bogat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet maturat este recomandat la mesele cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu garnituri de legume condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Prestige Tamaioasa Romaneasca DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Pentru acest vin strugurii de Tămâioasă Românească sunt desciorchinați și ținuți la macerare peliculară, la o temperatură controlată de 8-10°C, timp de 24 de ore. Mustul este fermentat pentru o perioadă de 30 de zile în cisterne din oțel inoxidabil la o temperatură cuprinsă între 15-18°C. Procesul continuă cu maturarea în prezența drojdiilor fine și batonnage timp de 3-5 luni.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Tămâioasa Românească vinificată adesea în dulce și demidulce, primește o reintepretare în stilul sec, ce păstrează aromele intense de flori roșii și albe, fructe dulci și note de ierburi, specifice familiei Muscat.
GUST: Pe papile este proaspăt, acidulat, cu note florale-vegetale și fructate. Postgust scurt spre mediu, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele energice și proaspete sunt perfecte la mesele cu preparate din carne de porc, pește, fructe de mare, paste, brânzeturi și legume proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: Arome clasice de pere, caise, mere și minerale.
GUST: Corpolent, cu note dominante de drupe și ușor salin. Notele inițiale sunt completate de onctuozitatea vinului, care iși lasă ultimele note într-un postgust scurt spre mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare, preparate vegetariene și gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
51,30 RON Începând cu: 44,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
227,48 RON Începând cu: 204,73 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Cabernet Sauvignon de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată și intensă, zahărul natural și aciditatea echilibrată, trei elemente absolut esențiale pentru o fermentare alcoolică ce păstrează și restul atributelor organoleptice oferite de soiul roșu Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Un roșu rubiniu intens, cu reflexi violet.
MIROS: Arome de fructe de pădure negre coapte (mure, coacăze), violete și o notă de piper negru. În plan secund sunt note de vanilie, cafea și tutun, oferite de maturarea în baric.
GUST: Pe papile se reflectă buchetul, prin cu o notă de fructe negre proaspete și o aciditate plăcută care echilibrează taninurile. Gust final lung și persistent, cu note de vanilie și condimente, lăsând în urmă o senzație plăcută de fructe negre.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie (vițel, miel, vânat), paste cu sosuri roșii intense sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine H&G Buisson
Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau, AOC blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ROMAIN AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea.
Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică. Strugurii sunt culeși manual, depozitați în lăzi, vinificați tradițional, apoi vinul este maturat în butoaie din stejar.
ASPECT: Vin galben-pai, cu tentă verzuie.
MIROS: Un Chardonnay classic, elegant, prin buchetul de flori albe, pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle și piersici).
GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare prelungită şi satisfacătoare. Post gust mediu, onctuos, absolut răcorito la temperatura optimă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort).
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
169,40 RON Începând cu: 148,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine Jean Monnier & Fils
Domaine Jean Monnier & Fils - Puligny Montrachet AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1720, domeniul Jean Monnnier este unul dintre cele mai vechi din Burgundia. Tradiția casei franțuzești este continuată de Nicolas Monnier din ce de-a 16 generație de vinificatori. Domeniul cuprinde 17 hectare în localitatea Meursault, Puligny Montrachet, Volnay, Pommard și Beaune, cu plantații de viță de vie cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani. Monnier este unul dintre puțini producători care aduc pe piață cantități egale de vin alb și roșu.
Vinurile albe sunt complexe și corpolente mulțumită metodei de vinificare ce implică maturarea în prezența drojdiei rămase din fermentare și baricare timp de 12 până la 18 luni. Pentru vinurile roșii este ales soiul Pinot Noir, macerat la rece pentru cele mai clare arome fructate, fermentat alcoolic, apoi maturat în baricuri franțuzești.
Vinul Puligny Motrachet este obținut din soiul Chardonnay adus dintr-un singur hectar al podgoriei cu sol compus din marnă și calcar maroniu. Vinificarea are loc după metoda modernă în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în baricuri din stejar timp de 12 luni. Asamblajul conține 20% din vin maturat în butoaie noi.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor și limpede.
MIROS: Arome așezate de migdale, citrice și condimente slabe.
GUST: Corpolent, onctuos, cu arome de fructe și aciditate echilibrată. Post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay deosebit, recomandat la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
535,30 RON Începând cu: 468,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Salentein
Salentein - Barrel Selection Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.
Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic: poziționare corpurilor scurtează drumul ce trebuie parcurs de la vița de vie la instalațiile de vinificare, dar și circularea mustuieli.
Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, acolo unde se află cisterne din oțel și butoaie de maturare de 700 de litri, realizate din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește mai multe butoaie de 225 de litri, din stejar, pentru maturarea vinurilor. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.
ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome expresive de citrice și piersici albe, completate armonios de notele minerale ale terroir-ului din Mendoza.
GUST: Acidulat, proaspăt, cu tușe onctuoase și minerale, urmate de un gust final fructat, de intensitate medie, oferit de maturarea în baricuri din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri fie că este servit simplu sau alături de brânzeturi moi sau afumate, paste somon și sos cremos, crustacee, ori salată de arugula cu langustine.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
96,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ego Bodegas
Ego Bodegas - Goru El Blanco 2022 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MURCIA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT DE ALEXANDRIA, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Brand-ul Ego Bodegas a fost fondat în 2011 de spaniolul Santos Ortiz și românca Ioana Păunescu din lucrurile simple pe care le aveau la îndemână. Talentul și dedicarea pentru această afacere s-au transformat într-o vinărie construită de la zero în care sunt produse vinuri de calitate, bine promovate și la prețuri accesibile. Până în 2013 vinurile Ego Bodegas au ajuns în peste 30 de state.
Vinăria Ego se află în nordul regiunii viticole Murcia, la câțiva kilometri de orașul Jumilla, care acoperă 19000 de hectare până în provincia alăturată, Albacete. În orașul istoric, ce deține certificare DOP (Denumire de Origine Protejată), domeniul brand-ului spaniol ocupă 35 de hectare de viță de vie unde sunt cultivate soiuri locale, cum este Monastrell, hrănit de clima continentală, influențată de Mediterană în est și de platoul La Mancha în vest. Monatrel cultivat pe 80% din podgorii cât și alte soiuri locale își extrag nutrienții din solul negru, bogat în calcar și cruste dure cu minerale.
Goru El Blanco este un cupaj alb din Muscat de Alexandria și Chardonnay. Strugurii sunt culeși noaptea, când sunt copți și au nivel optim de zahăr. Fermentarea are loc la temperatură scăzută pentru a păstra aromele caracteristice fiecărei varietăți.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Arome generoase de fructe galbene, coapte și arome tipice de flori, oferite de soiul Muscat.
GUST: Lung, untos, cu arome de struguri albi. Post gust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pește, crustacee, carne albă cu garnituri de orez sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
41,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte din cele mai bune culturi.
Pentru Valahorum Chardonnay sunt alese cele mai bune plantații, iar strugurii sunt culeși manual, aduși la cramă în lădițe și sortați manual bob cu bob. Mustul ravac colectat gravitațional este limpezit și inoculat cu drojdii selecționate pentru fermentarea alcoolică la temperatură controlată.
Din cantitatea totală de vin aproximativ 25% este fermentat pe indelete în butoaie vechi din stejar franțuzesc pentru a dezvolta aromele și extracția. Vinul proaspăt a fost maturat pe drojdie pentru a completa profilul final.
ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.
MIROS: În 2023 se scrie încă o strofă pentru vinul-poezie Valahorum Chardonnay, creat de oenologul Răzvan Macici. Buchetul dăruiește arome fermecătoare de iasomie, flori de portocal și zest de citrice, echilibrate de fructe tropicale.
GUST: Textura aduce o notă de unt rece, ușor sărat, arome de fructe zemoase, dulci, și o notă scurtă de avocado. Alunecă ușor, este sățios, cu alcool bine integrat și postgust mineral, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Prima recomandare pentru orice masă cu preparate din carne de pasăre, peşte oceanic sau de apă dulce, sushi, fructe de mare, preparate cu legume şi brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Naiv Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
NAIV Fetească Neagră roșu este un vin de calitate superioară, al cărui profil aromatic este desăvârșit cu răbdarea celor 16 luni petrecute în contact cu lemnul baricurilor din cramele Cotnari.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul delectează cu note de prune uscate cu fum de lemn verde, cireșe negre, vișine coapte, mure, afine și coacăze negre.
GUST: Sub auspiciile maturării îndelungate, corpul vinului lăsat să respire, aduce arome curate de tutun proaspăt, ciocolată și condimente, din care se remarcă vârfuri de piper verde, scorțișoară și ienibahar. Postgust cu o notă persistentă de cireașă amară și alte fructe roșii.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la un festin cu preparate din carne roșie și alte cărnuri la grătar, dar și degustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
56,41 RON Începând cu: 50,77 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Euforia Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 11%
VIN ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roz somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Busuioaca este adesea asociată cu aromele de trandafir, la fel și pentru această ediție, completată de prospețimea fructelor roșii de pădure.
GUST: Ușor acidulat, semiaromat de fructe roșii, dulci și acrișoare, cu o remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose potrivit oricând, la mesele cu preparate din carne de pui și pește, ușor condimentate. De asemenea poate fi savurat și la finalul mesei.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
117,66 RON Începând cu: 105,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR