Vin & Şampanie

Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.

Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.

Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 31
  2. 32
  3. 33
  4. 34
  5. 35
Grilă Listă
Filtru
  • Tinazzi - Coresei Garganega Verona IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12% Tinazzi - Coresei Garganega Verona IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Tinazzi

    Tinazzi - Coresei Garganega Verona IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VERONA IGP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un parfum foarte promițător, ce abundă în energie oferită prin aromele de vanilie, pepene galben și pere verzi.

     

    GUST: Păstrează notele de fructe dulci și acidulate, ca o băutură răcoritoare. O notă amăruie de citrice se strecoară înainte de gustul final cu note de mere verzi și pere galbene.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu mezeluri crud-uscate și brânzeturi maturate, pește slab, creveți și paste gătite după rețete clasice italiene.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Les Charmes blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Les Charmes blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Les Charmes blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT PREMIER CRU AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben intens, strălucitor cu o efervescență scurtă.

     

    MIROS: Parfum generos de citrice, mai ales lămâie, lime și bergamotă, piersici dulci și fructe uscate.

     

    GUST: Drupele și citricele sunt balansate de octuozitatea de mijloc a vinului și finalul cu aciditatea ridicată ce asigură un post gust intens și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin revigorant și discret, recomandat la mesele cu preparate din pește, creveți, paste și brânzeturi fine și moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    312,98 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Aglianico Salento IGP 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Aglianico Salento IGP 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi - Aglianico Salento IGP 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Acest vin este produs din struguri Aglianico recoltați din podgoria familiei Tinazzi, aflată în regiunea Puglia, orașul Carosino. Strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și lăsați fermenteze cu macerație timp de 8-10 zile, la temperatura de 22-24°C. După fermentarea alcoolică vinul este maturat între 3 și 5 luni în butoaie de stejar din Franța și Statele Unite ale Americii.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un parfum discret, seducător prin aromele sale de fructe roșii, coapte: cireșe și zmeură.

     

    GUST: Pe papile vinul păstrează aromele de fructe roșii și dezvăluie un post gust intens, bine structurat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu preparate din carne de vită, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Santenay 1'er Cru AOC, Beauregard blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Santenay 1'er Cru AOC, Beauregard blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Santenay 1'er Cru AOC, Beauregard blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SANTENAY PREMIER CRU AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un Chardonnay proaspăt, cu arome de flori, ierburi și fân proaspăt cosit.

     

    GUST: Complex, cu note din ierburi și onctuozitate scurtă din alune de pădure. În final este ușor acidulat, cu o notă de verdeață.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de preparate din carne de pasăre de curte, cu sos alb, paste, fructe de mare, risotto, pește fiert și gustări cu diverse brânzeturi tradiționale din Franța: Comté, Beaufort, Gruyere sau alte brânzeturi din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT PREMIER CRU AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Buchetul așezat și elegant păstrează arome de mere galbene, stafide aurii și fructe tropicale.

     

    GUST: Textura cu notă de unt aduce arome complementare de grepfrut și remanență echilibrată, cu note de mere acrișoare, miere, flori de câmp și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay premier cru merită savurat la mesele cu ciupercuțe trase la tigaie, tocană de ciuperci cu pui și alte meniuri cu carne de rață și curcan, homar cu unt și cartofi dulci copți, fructe de mare, creveți și calamar prăjit.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SANTENAY AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu arome principale de fructe și citrice, completate cu note mature de vanilie, condimente și drojdie.

     

    GUST: Ușor acidulat, cu arome de măr și lămâie coaptă, sâmburi lemnoși și tușe de minerale și argilă. Postgust mediu, sec, cu o tușă de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic este pus în valoare de preparatele din carne de pasăre de curte, cu sos alb, paste, fructe de mare, risotto, pește fiert și gustări cu diverse brânzeturi tradiționale din Franța: Comté, Beaufort, Gruyere sau alte brânzeturi din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 10 ani).

     

    106,87 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT AUBIN AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Acest vin aduce arome comune cu vinurile din Puligny-Montrachet, de aceea vor fi recunoscute ușor aromele de citrice, fructe de livadă cu pulpă albă, mai ales pară și gutuie, încheiate cu o notă scurtă de condimente.  

     

    GUST: O textură generoasă de unt, piatră silex și stejar - ce stă puțin pe papile. Aciditatea medie aduce un gust final echilibrat și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay pentru mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, curcan), pește cu legume și verdețuri, scoici și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    131,72 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva Puente Alto este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot) și Carmenere, cel mai răspândit soi din regiunile viticole ale statului Chilian. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie noi, realizate din stejar franțuzesc.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Almaviva Puente Alto aduce același caracter fascinant al vinului de terroir chilian, reprezentat în această expresie prin dansul armonios al notelor de coacăze negre, alte fructe de pădure, vanilie, cacao, lemn dulce și condimente uscate.

     

    GUST: Catifelat de taninii fructați și condimentați, ce întrețin subtil o notă pământie și aduce un gust final lung, sec bine echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest cupaj chilian la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • EPC - Sampanie Blanc de Noirs Brut - 0.75L, Alc: 12.5% EPC - Sampanie Blanc de Noirs Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    EPC - Alain Edouard

    EPC - Sampanie Blanc de Noirs Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ȘAMPANIE BRUT. EPC este un brand de șampanie creat de Edouard, Jérôme și Camille, trei prieteni care s-au întâlnit în 2018 uniți de pasiunea comună pentru această băutură. Cei trei au pornit afacerea și au decis să își producă șampanie prin implicarea viticultorilor în toate fazele de producție. Fondatorii au ales să menționeze pe etichetele fiecărei sticle de șampanie terroir-ul din care provin strugurii, anul culturii și viticultorii care au produs lotul de șampanie respectiv.

     

    Șampaniile EPC sunt produse din struguri Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Fie că sunt realizate cupaje sau vinuri dintr-un singur soi, producătorii fac o selecție a strugurilor și folosesc doar mustul ravac. Pentru a diferenția foarte bine profilele organoleptice ale șampaniilor EPC, producătorii au diferite perioade de maturare pentru fiecare etichetă: minim 36 de luni pentru Blanc de Noir, 60 de luni pentru Grand Cru și 144 de luni pentru Vintage Premier Cru.

     

    Blanc de Noirs este o șampanie produsă de EPC și asociația vinificatorilor din Ville-sur-Arce. Soiul Pinot Noir este recoltat din zona Cote des Bar, unde vița de vie este hrănită de solul compus din argilă calcaroasă și resturi de marnă, din Jurassicul Superior. Soiul roșu este vinificat în alb și odihnit malolactic în cisterne din inox, apoi maturat minimum 40 de luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu perlaj discret și persistent.

     

    MIROS: Fructe roșii, discrete și foarte interesante în acest soi roșu vinificat în alb brut.

     

    GUST: Ciupește delicat papilele cu aciditatea echilibrată și aduce plăcerea notelor de căpșuni proaspete și alte fructe roșii de pădure. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pizza soufflee după rețeta bucătarului francez Jean-François Piege sau omletă cu trufe pentru un moft delicios la masa prânz, ori de seară.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    263,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Rose Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L Alc: 13% Caraman - Tamam Rose Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L Alc: 13%

    Caraman

    Caraman - Tamam Rose Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam rose Fetească Neagră este obținut din soiul roșu, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.    

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Feteasca Neagră a Dobrogei păstrează în buchetul acestui rose aromele primare din flori mici și dulci, completate de fructe de pădure roșii. Căpșunele și prunele ușor uscate anunță ultimele tresăriri aromatice pe un fond cu alcool discret.

     

    GUST: Ajuns și pe papile, rose-ul de Fetească este definit de mure și fragi, apoi o notă de piper. Postgust mediu, proaspăt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru următoarea masă de prânz sau de seară, unde se potrivește foarte bine la preparatele din carne de pasăre, pește sau fructe de mare condimentate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 -  0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 -  0.75L, Alc: 13.5%

    San Polo

    Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. San Polo este unul dintre brand-urile ce fac parte din grupul Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Domeniile viticole, brand-urile şi gamele de vinuri deşinute în prezent de familia Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet cu arome diverse de fructe roșii, dintre care se remarcă cele de vișine, cireșe negre și zmeură, pe un fond cu notă de vanilie.

     

    GUST: Pa papile este catifelat, cu structură echilibrată de tanini moi și proaspeți. În postgust rămâne armonios, dinamic, cu o persistență generoasă oferită de fructele roșii acrișoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rosso di Montalcino este ideal în compania preparatelor tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi risotto cu ciuperci sălbatice sau trufe, dar și diverse preparate din carne de porc. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20 °C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Salina - Issa Pinot Noir 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% La Salina - Issa Pinot Noir 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    La Salina

    La Salina - Issa Pinot Noir 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchet cu arome proaspete de fructe roșii neîmblânzite de maturare sau învechire, tușe de cafea și ierburi uscate, pământii.

     

    GUST: Structura păstrează energia fructelor roșii, cu alcool bine integrat și post gust mediu spre lung, cu note de cafea.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire la sticlă, recomandat la mesele cu mezeluri uscate savurate la aperitiv și feluri principale din carne de vită și porc la grătar, precum și deserturi cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOUZERON AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Un vin din 100% Aligote, cu un mix de arome diverse, începând cu piersici și alte drupe, ananas, lămâi sărate, o notă de piatră umedă (minerale) și biscuiți.

     

    GUST: Corpolență medie cu aciditate seacă, note de citrice și fructe tropicale. Gust final proaspăt, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de gustări cu mezeluri crud-uscate, pește gras, crustacee, paste și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    68,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - Bon Viveur rosu, DOC 2015 -  0.75L, Alc: 14.3% Licorna - Bon Viveur rosu, DOC 2015 -  0.75L, Alc: 14.3%

    Licorna

    Licorna - Bon Viveur rosu, DOC 2015 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROŞU SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Primul vin roșu din România cu medalie de aur și 95 de puncte la Decanter. Cupajul roșu are în componența sa 70% vin Cabernet Sauvignon vinificat în trei stiluri diferite și 30% vin Merlot vinificat în două stiluri diferite. Din toate aceste operaţiuni, realizate cu grijă şi atenţie, rezultă un vin clasic, construit după reţetele vinurilor roşii franțuzești, bogat în aromele rafinate și apreciat în ultimii ani la competiţii cu renume (Decanter World Wine, Berliner Wein Trophy, Premiile Vinul.ro). 

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Rezultatul unei munci nobile, Bon Viveur roşu împarte un parfum bogat în note vegetale din cele două soiuri, ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, un mix puternic de condiente, tunun şi fum din lemn de esenţă tare.

     

    GUST: La gust este complex, rotund, mulţumită aromelor fructate și taninilor maturi. Post gustul este lung și aromat de stejarul tare al baricului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dedicat mâncărurilor cu carne roşie, carne de porc la grătar, miel cu garnituri uşor condimentate și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Vița de Merlot se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvial. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică de 15-18 luni. După îmbuteliere vinul este învechit în pivnița cramei pentru încă 6 luni sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Pentru anul 2020 Prince Mircea Merlot aduce un buchet echilibrat de note tinere și note mature de fructe roșii de livadă, prune coapte, cireșe și o tușă de lemn dulce.  

     

    GUST: Arome de fructe roșii, dulci, astringență din macerare și note de lemn din maturare. Notele de fructe roșii amestecate cu mirodenii uscate aduc un gust final lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu friptură de vită, rumenită la cuptor sau la grătar, care de vânat, preparate tradiționale din carne și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

    După cum se sugerează în denumire, acest vin este obținut din soiul de struguri Tămâioasă Românească, lăsați în vie până la primele înghețuri, apoi culeși manual, sortați și macerați la temperatură controlată. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox, la temperaturi scăzute pentru a se stabiliza la o concentrație de 10% volum alcool și 220 de grame de zahăr per litru, în limitele valorilor stabilite pentru vinurile dulci.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchetul este dulce, moderat în primele momente, cu arome de fructe albe, coapte, zarzăre, struguri, ananas copt, alune neprăjite și mirodenii.

     

    GUST: Bolta și papilele sunt delectate de o structură onctuoasă, tipică unui vin din struguri recoltați târziu, dulci, cu note suplimentare de portocale, caise și fructe de la tropice (ananas, litchi). Aciditatea este echilibrată de zaharuri și aromele dulci pentru un gust final lung și licoros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Dulce, răcoritor și foarte ușor de savurat rece, ca un desert sau alături de produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2% Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    Nachbil

    Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 12.2%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.

     

    După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un Riesling din terroir propice soiului roșu, cu buchet floral și condimentat.

     

    GUST: Textura vinului aduce ți arome de fructe de livadă verzi, în special mere, agrișe ce dau tonuri acrișoare, flori de salcâm proaspete și piper alb pentru gust finale mediu spre lung, oferit de vinificare în demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Concentrația de 12 grame de zahăr per litru și aromele caracteristici sunt ușor de asociat cu preparatele condimentate din bucătăria asiatică și mexicană, friptură de porc, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire îndelungată).

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5% Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    Martini

    Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Prospăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Acidulat, cu gust crocant, puternic fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Corpolența aduce un gust final mediu, cu notă de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    87,58 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle Metal Jacket - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle Metal Jacket - 0.75L, Alc: 12%

    Laurent Perrier

    Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle Metal Jacket - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

    Grand Siecle înseamnă anul perfect, un concept bazat pe o singură observație: probabil că natura nu va oferi în nici un an acele soiuri pentru vinul perfect, dar mulțumită artei cupajului, maeștrii din vinaria Laurent Perrier, reușesc să atingă perfecțiunea. Grand Siecle este rezultatul amestecului dintre soiuri culese în urmă cu 20 de ani, 50 ani, sau chiar 100 de ani. Fiecare cupaj este compus din generații diferite și perioade de maturare diferite, de aceea, fiecare șampanie este unică.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Parfumul șampaniei Grand Siecle este compus din note de fructe proaspete și călite, însoțite de o tentă, aproape insesizabilă, de miere.

     

    GUST: Această iterare combină subtilitatea cu puterea, într-un echilibru greu de imitat. Floral si extrem de fructat (pere copate, mere golden coapte, caise și piersici, lămâie și lime).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere la mesele cu terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, fructe de mare și pește, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită (Wagyu din Kobe sau Angus), pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și brocoli.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C. 

     

    1.452,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Purcari Academia Rară Neagră roșu este un vin de calitate superioară, obținut din soiul roșu apreciat în regiunile viticole ale României și Republicii Moldova. Pentru a evidenția aromele intense ale soiului, dar și terroir excepțional, strugurii sunt fermentați în amfore de lut italiene. În ultima parte a producției, vinul proaspăt este lăsat la o maturare scurtă în butoaie din stejar.     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome intense de vișine negre, aronia, mirodeii și o notă de lemn.

     

    GUST: Fructe roșii și tanini rotunjiți, armonioși, dezvăluie de ce acest soi roșu este oferit în multe stiluri și ediții ale gamelor Purcari. O nuanță de lut și argilă, alături de o nota lemnoasă, oferă un postgust lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lăsat să respire și savurat pe îndelete, după câteva minute în pahar devine perfect alături de preparatele favorite din carne de porc și vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 31
  2. 32
  3. 33
  4. 34
  5. 35
Grilă Listă