Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Cuvee rosu (FN + ND) DOC 2018 - 0.75L, Alc: 13.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 13.9%
VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
Un cupaj de Fetească Neagră și Negru De Drăgășani, realizat pentru prima dată în viticultura autohtonă, produs într-o colecție limitată de numai 2810 de sticle.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome clare de fructe roșii ce se continuă cu note mai clare de cireșe negre și coacăze.
GUST: Corpul este catifelat, echilibrat, cu note de fructe roșii dulci-acrișoare, ce aduc un post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, vânat și degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
63,04 RON Începând cu: 56,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.4%
VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul.
Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este un ansamblu armonios de fructe roșii, începând cu stafide de soi, coacăze negre, afine și note de vanilie.
GUST: Textura aduce o astringență persistentă, cu alcool bine integrat. Post gust lung, sec, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive din brânză maturată și tare, preparate cu ciuperci la cuptor, carne de vită, miel și căprioară.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
69,15 RON Începând cu: 62,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul.
Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un Cabernet foarte bine așezat de învechirea la sticlă. Cu o scurtă aerare dezvăluie note de struguri răscopți și macerați, aronia și alte fructe negre.
GUST: Textura aduce tanini echilibrați, ce proiectează aromele de fructe negre, ușor amărui. Volumul generos de alcool contribuie la un post gust lung, potrivit pentru acest soi roșu.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin roșu alături de aperitive din brânză maturată și tare, ciuperci gătite la cuptor și multe alte preparate cu carne de vită, miel sau căprioară.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
54,93 RON Începând cu: 49,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
De pe cele mai bune părți ale podgoriei Drăgășani, unde soiul franțuzesc a fost îmbrățișat de terroir, sunt culeși strugurii de Cabernet Sauvignon și vinificați clasic în cisterne de inox. Un procent de 40% din vin este maturat timp de 14 luni în baricuri din stejar (90% noi). O parte de 60% din vin este păstrat în cisternele de fermentare.
ASPECT: Roşu-rubininiu, cu ușoare reflexii mov.
MIROS: Buchetul este bogat în arome de fructe roșii, din care se remarcă coacăze negre proaspete și o notă de stejar oferită de maturarea îndelungată.
GUST: Pe papile se simte structura profundă unde notele de maturare sunt echilibrate de notele proaspete și cele de vanilie. Textura are un procent de alcool bine integrat și un post gust lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un monosepaj potrivit la mesele cu friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
98,99 RON Începând cu: 89,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Spumant 1827 Cuvee Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor produse de francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir. Spumantele Purcari au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.
Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gama, albul extra brut de la Purcari este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni. Cupajul alb brut este realizat din trei soiuri cu următoarele procente: 60% Chardonnay, 30% Pinot Blanc și 10% Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj fin și persistent.
MIROS: Aciditatea echilibrată oferă un siaj plăcut cu arome diversificate de citrice, fructe exotice și drupe ce așteaptă se se dezvăluie mai bine pe papile.
GUST: Aciditatea cu tușe de drojdie este completată cu note de lămâie, lime, fructe exotice coapte, în special kiwi și mango, tușe de miere și note suplimentare de pere, mere și piersici.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant brut fructat este o alegere inspirată la mesele cu pește, fructe de mare și deserturi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
94,38 RON Începând cu: 84,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Concerto di Fonterutoli - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Vinificatorul italian Mazzei are o sitorie de familie ce se întinde pe 600 de ani în regiunea viticolă reprezentativă Toscana. Pasionat de vin și știița de a-l produce, Ser Lapo Mazzei, notar în Toscana, a menționat prima data vinul zonei Chianti într-o scrisoare din 1398, iar din 1435 Mazzei și descendenții acestuia sunt parte a istoriei vinului italian, dar și a istoriei mondiale.
Mazzei deține 3 domenii viticole: două în Toscana și unul în Sicilia, însă principalul domeniu istoric se află în Toscana și se numește Castello di Fonterutoli, ce se întinde pe 110 hectare, împărțite în 114 parcele. Hectarele lucrate de familia Mazzei, în frunte cu Francesco și Filippo Mazzei, cuprind 7 terroir-uri, aflate la altitudini de 220 până la 570 de metri deasupra nivelului mării. Acolo, strugurii sunt în armonie cu plantațiile de măslini și zone împădurite. Conform specificului zonei Chianti, familia Mazzei cultivă în principal soiurile Sangiovese (36 de biotipuri), Cabernet Sauvignon și Merlot.
Din vițele de vie cu vârste de aproximativ 20 de ani, hrănite de solul cu bucăți descompuse de calcar și gresie, sunt alese parcele de Sangiovese și Cabernet Sauvignon, care sunt culese manual din 21 septembrie. Strugurii sunt fermentați alcoolic la temperatura de 26-28°C. și lăsați la macerat timp de 14-18 zile. Maturarea are loc timp de 18 luni în butoaie franțuzești de tip Tonneaux pentru Sangiovese și în baricuri pentru Cabernet. Proporțiile alese pentru această ediție sunt 80% Sangiovese și 20% Cabernet Sauvignon. După maturare soiurile sunt cupajate și vinul este finisat timp de trei luni în cuve de beton, apoi îmbuteliat în iulie 2022.
ASPECT: Roșu rubiniu, mediu.
MIROS: Lansat în 1981, Concerto este unul dintre primele vinuri care au stabilit standardul de ”Super Tuscan”, apreciat și premiat până în prezent de James Suckling & Co. în Europa și SUA. Acest succes este continuat și în ediția anului 2020, care oferă aromele proaspete de prune, rodie, mirodenii exotice, piele nouă și portocală roșie.
GUST: Un regal, cu arome spectaculoase de fructe roșii și negre, cărnoase, completate de tanini rotunzi, delicați, dezvoltați de lemn și timp. Postgust lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, savuros la mesele cu aperitive din mezeluri crud-uscate, mai ales cele tradiționale italiene, feluri principale cu preparate din carne de vită, miel și pasăre la grătar sau tocăniță de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
321,38 RON Începând cu: 281,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trantu
Crama Trantu - Abstract rosu (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.
Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Pentru cupajul roșu Abstract, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, totul începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Pentru Merlot maturarea a avut loc doar în cisterne, iar celelalte două soiuri au fost maturat separat în baricuri din stejar timp de 18 luni, apoi cupajate cu pricepere într-un un vin rafinat și elegant.
ASPECT: Roșu intens
MIROS: Fiecare dintre cele trei soiuri contribuie la personalitatea complexă a cupajului: Cabernetul aduce vigoare, Merlot aduce note dulci, iar Feteasca aduce feminitatea complexă ce desăvârșește vinul. Notele de fructe negre prezintă un buchet clasic, dezvoltat de contimente ce duc spre partea mai sobră, lemnoasă, dăruită de stejar.
GUST: Pe papile este corpolent, fructat de vișine amărui, mure și coacăze negre. O notă de vanilie se interpune scurt înainte de a reveni condimentele ce dau senzația unui tonic. Taninurile proaspete din post gust păstrează notele de fructe și notele lemnoase de baric.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat alături de preparate din carne roșie (miel, porc, vită, vânat), paste cu sosuri roșii și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
72,87 RON Începând cu: 65,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Selection Bordeaux rouge 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Un excelent cupaj tradițional de Bordeaux, ce oferă aromele sale echilibrate de fructe roșii și condimente, rotunjite de maturarea în baricuri din stejar franțuzesc.
GUST: Rotund, cu arome de cireșe și coacăze negre, armonizate de scorțișoară și piper alb. Taninurile și aromele fructate dezvoltate de maturare aduc un gust final generos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu friptură de vită, tocăniță de vițel, coaste de miel la tavă, alte preparate din carne de vânat (căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
42,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Nectar DOC 2023 - 0.375L, Alc: 10.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 10.5%
VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome de ananas copt și fagure de miere.
GUST: Onctuos și cremos cu o dulceață de fructe tropicale, cu note de papaya și mere galbele coapte la cuptor și o notă de lămâie în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurat rece este perfect alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă de pâine cu unt şi prăjituri cu ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sacha Lichine
Sacha Lichine - Le Poussin Rose 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose. Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose.
Le Pousin Rose este un cupaj din soiurile Grenache și Cinsault, produs după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice, ghidate de cunoștințele despre vinificare tradițională, dobândite de Sacha Lichine în Franța. Strugurii urmează o pre-fermentate la temperatură scăzută, urmată de extracție ușoară și păstrare în cisterne timp de 12 până la 18 zile.
"Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." (Sacha Lichine - vinificator).
ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de piersică.
MIROS: Buchetul rose de Grenache și Cinsault aduce un parfum delicat de flori, frunze verzi, dude și rodie coaptă.
GUST: Notele fructate și florale se plimbă discret pe papile pentru a lăsa loc unor tanini slabi și acidității specifice unui vin proaspăt. Post gust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin ca aperitiv sau vin de masă pentru gustările și preparate din carne albă și carne roșie fiartă sau înăbușită la tigaie. Absolut superb lângă o friptură de ton, asezonat cu măsline negre, ori un sandwich cu carne de crab.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
40,66 RON Începând cu: 35,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Rozzy, Frizzante rose, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, BLAUFRANKISCH
VOL. ALC.: 13%
VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii roșiatice.
MIROS: Un cupaj de patru soiuri ce aduce arome de zmeură, fragi, vișine răscoapte și citrice dulci.
GUST: Arome de fructe roșii amestecate și mandarină. Post gust scurt cu tușă astringentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose potrivit la orice masă cu salate și preparate din carne de pasăre (preparate din ouă) și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Terrazas de Los Andes
Terrazas de Los Andes - Malbec Mendoza 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Terrazas de los Andes este un vinificator din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Poveste celor care au fondat această antrepriză a început în umră cu mai bine de 30 de ani, cand au realizat potențialul terroir-ului din Mendoza și maiestuosul lanț al Anzilor ce definește natura și productele fructelor sale.
Pe terasele Anzilor, acolo unde cerul se întâlnește cu pământul în armonie și se află aerul rece, câțiva oameni au creat Terrazas de los Andes. Acolo, pe mozaicul cu peste 200 de terase individuale, cu 12 terroir-uri unice, fiecare dintre ele aflate la 1000 de metri deasupra nivelului mării.
Vița de vie este hrănită de solul cu lut nisipos, pietriș și argilă, cât și de irigațiile proprii ce aduc apa glaciară din Anzi. Între toate acestea, trei soiuri aduc faimă domeniului argentinian: Malbec, Cabernet Sauvignon și Chardonnay.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Arome intense de fructe roșii în frunte cu prune coapte, coacăze negre, căpșuni și note finale de flori sălbatice și violete.
GUST: Vibrant, multifațetat, cu arome de fructe roșii confiate, tanini ce aduc stejarul la apogeul organoleptic, apoi o tușă amăruie, condimentată și exotică, specifică soiului din Lumea Nouă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne roșie, alte cărnuri gătite la grătar, tocane, ciuperci și brânzeturi. Un vin cu potențial de învechire.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
96,46 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Galicea Mare
Galicea Mare - Martha Rouge (CS + M) 2018 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.
În 1916, după inaugurarea cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.
ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu tentă violet.
MIROS: Cabernet Sauvignon și Merlot, unul dintre cupajele clasice din categoria stilului Bordeaux, delectează simțurile cu parfumul de cireșe acrișoare, afine, alte note de fructe roșii și note de maturare.
GUST: Pe papile se joacă notele de fructe roșii dulci și acrișoare, răscoapte, întrepătrunse natural cu note de piele nouă și vanilie, oferite de maturarea în baricuri din stejar. Postgust lung, corpolent, ușor condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: O inspirație pentru mesele cu preparate din bucătăria românească, franceză sau italiană: friptură de vită la grătar, beef bourguignon sau tagliata de vită cu rucola și parmezan. La sfârșitul mesei sau cu orice altă ocazie, puteți savura acest vin alături de brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
102,85 RON Începând cu: 92,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Moet & Chandon
Chandon - Spumant Garden Spritz - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 11.5%
RTD SPUMANT. Chandon este unul dintre cei mai cunoscuți producători de băuturi alcoolice, cu un portofoliu impresionant, culturi și unități de producție în toată lumea. Povestea a început în urmă cu 60 de ani cu Robert-Jean de Vogüé și câțiva dintre cei mai apropiați prieteni ai săi, care au ales să redefinească vinul spumant de lux. Călătoria lor a început din Argentina, unde au produs primele vinuri, apoi și-au extins afacerile în SUA (California), Brazilia, China, India și Australia.
Garden Spritz este un RTD (ready-to-serve), un mix de vin spumant și bitter de portocale obținut după o rețetă ce include portocala galbenă, portocală roșie, coajă de portocală uscată, ierburi și condimente naturale.
Pentru acest RTD vinul spumant este produs în Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Strugurii recoltați între lunile februarie și martie sunt presați, apoi mustul este fermentat cu drojdie selecționată. Prima fermentare are loc în cisterne din oțel inoxidabil, iar mustul obținut din anumite parcele este fermentat în vase din lemn de stejar pentru a oferi complexitate aromatică vinului.
Printre ierburile și condimentele folosite la producție se află cardamomul, ghimbirul și scorțișoara. Condimentele sunt macerate separat. În luna mai este realizat cupajul ce implică amestecul vinului proaspăt cu vinuri de rezervă. A doua fermentare are loc în sticlă și începe procesul de învechire. După aceste operațiuni are loc îndepărtarea sedimentelor prin filtrare pentru fiecare sticlă, iar ultima parte lichiorul Garden Spritz este amestecat cu vinul rose Chandon.
ASPECT: Roz-coral, cu reflexii aurii.
MIROS: Un parfum delicat de vin spumant, portocală și ierburi aromatice.
GUST: Strugurii din soiul Chardonnay oferă o voce suavă notelor de citrice în timp ce Pinot Noir și biterul de portocale oferă băuturii o strălucire naturală. Pinot Meunier aduce cupajului un echilibrul aromatic ce îndeamnă la o degustare cu gheață, o felie de portocală uscată și o frunză de rozmarin.
ASOCIERE CULINARĂ: Perfect într-o zi de vară alături de preparate asiatice condimentate, sushi și sashimi, cheddar maturat, fructe confiate și alune.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
84,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Fattoria Selvapiana
Fattoria Selvapiana - Fornace Toscana IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2009
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
ALC. 13.5%
VIN ROȘU SEC. Selvapiana este un domeniul situat de-a lungul râului Sieve, unde se afla în Evul Mediu un turn de observație pentru apărarea orașului Florența. În perioada Renașterii domeniul a fost extins cu o vilă, reședință a nobilimii și prelaților italieni. Michele Giuntini a cumpărat domeniul în 1827, și cel puțin din acele vremuri, urmașii săi cultivă vița de vie din jurul proprietății.
Pe domeniul Selvapiana se află în prezent o pivniță construită în 2005, dotată cu cisterne de oțel noi și cisterne din beton folosite anterior la producția de vin. Fermentarea strugurilor are loc fără drojdie, din 1992, sulfiții sunt adăugați în cantități mai mici, iar macerarea în prezența cojilor de struguri se face timp de cel puțin 30 de zile pentru a oferi vinurilor cele mai consistente arome. Butoaie din stejar sunt ținute în vechea pivniță de piatră a vilei Selvapiana.
Familia Giuntini cultivă soiurile Sangiovese, Canaiolo Colorino, Malvasia Nera, dar și soiuri franțuzești (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah), pentru vinuri, în majoritate roșii, monosoiuri și cupaje.
ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.
MIROS: Fornace este un blend tradițional din Toscana, rustic, puternic la început, apoi mai delicat și complex.
GUST: Esența buchetului aduce fructe negre, dulci, ciocolată și piper, apoi devine mai serios cu note de pământ și fân proaspăt tăiat. Puțin astringent, ușor de savurat, cu final lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru o masă de seară din timpul săptămânii sau pentru orice ocazie unde se savurează friptură de vită cu legume, vițel sau miel la cuptor, păsări de curte, porc sau vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 25 de ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
116,16 RON Începând cu: 101,64 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOP - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.
Tarcisio Lugana este un vin din soiul Trebbiano, produs în localitatea Lugana (Denumire de Origine Protejată). Strugurii culeși din podgoria aflată în partea de sud a lacului Garda, sunt vinificați prin macerare la rece pentru 8 - 12 ore, presare ușoară și fermentare la temperatura de 16 - 18°C, urmată de maturare scurtă în vase din oțel.
ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Lugana Tarcisio este un exemplu rar de vin alb, jovial și select, din zona Veneto. Buna dispoziție oferită de acest vin începe cu parfumul de condimente și ierburi asiatice, nuanțe de lemn dulce și cireșe albe.
GUST: Vinul este catifelat, rotund, cu note armonioase de cireșe, afine și condimente. Post gust lung și intens.
ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin este perfect pentru o masă cu preparate din bucătăria italiană sau alte preparate din carne albă, pește, fructe de mare, sushi și sashimi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
91,96 RON Începând cu: 80,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Clerc Milon
Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.
Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.
Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere.
ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.
MIROS: Buchetul este discret, cu arome de fructe roșii uscate spre pământii, lemn și urzică trecută.
GUST: Cele cinci soiuri cântă la unison prin aromele de fructe roșii și tanini șlefuiți de învechire, ce oferă textură mătăsoasă, cu tușe de vanilie și ierburi uscate de soarele verii.
ASOCIERE CULINARĂ: Un subiect interesant de discuție și o experiență plăcută la mesele cu aperitive sau antreuri (mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate). La felul principal este savuros cu preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, garnitură de cartofi sau varză de Bruxelles.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).
784,08 RON Începând cu: 686,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT.
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu nuanță violet.
MIROS: Buchet închegat de învechire, ce lasă notă discrete de cassis, alte fructe roșii și tușe lemnoase de cedru.
GUST: Atacă papilele echilibrat, cu tanini bine integrați și ecouri fructate ce oferă un postgust lung, sec, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ales pentru o masă numeroasă, cu preparatele din carne roșie, legume la cuptor, coaste de porc la grătar, cartofi gratinați cu mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.512,50 RON Începând cu: 1.323,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Villa Raiano
Villa Raiano - Taurasi DOCG, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: TAURASI DOCG - CAMPANIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Vila Raiano produce vinuri de calitate superioară în Irpinia de peste 30 de ani. Irpinia, este un teritoriu situat în peisajul rural din sudul Italiei, care oferă cele mai bune condiţii podgoriilor cu soiuri tradiţionale, întinse pe 27 de hectare.
Primele vinuri de la Villa Raiano au fost produse în anii 1990, iar din anul 2009, alături de alte vinuri și distilate din portofoliu, producția a fost mutată în noua cramă și distilerie din regiunea Campania. Vinurile sunt produse cu respectarea stilulului şi tradiţiei din viticultura italienă, cu ajutorul experienței și tehnologiei moderne.
Acest vin este produs doar din soiul Aglianico, cultivat în provincia Avellino, orașul Montemarano. Strugurii sunt culeși manual, iar după fermentare vinul este lăsat timp de 12 luni la maturat în butoaie din stejar de diferite capacități, 12 luni în cisterne din oțel inoxidabil și încă 12 luni în sticlă, înainte de a fi comercializat.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Parfum bogat din mure, frunze de mirt și mirodenii dulci.
GUST: Pe papile este intens și fin, prospăt și taninos. Sunt prezente din nou fructele roșii, puțin piper și tabac.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de aperitive cu mezeluri afumate (salam) și carne de vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
89,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Clerc Milon
Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.
Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.
Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere.
ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.
MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.
GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi vegetale uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, cartofi sau varză de Bruxelles.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
784,08 RON Începând cu: 686,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR