Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Avincis
Avincis - Pinot Noir DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Pinot Noir este printre primele soiuri roșii ce oferă un profil aromatic cu intensitate și savoare extraordinară, dezvoltată de maturarea în baricuri din stejar. La fel și pentru această ediție, ce delectează cu arome de smochine suculente și cireșe amare pe un fond de mirodenii exotice.
GUST: Textura robustă se așază tihnit pe papile, iar taninii și alcoolul generos, bine integrat, întrețin note de frucre roșii dulci și acrișoare. Gust final lung, mulțumită astringenței din fructe roșii.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Pinot Noir maturat parțial este o alegere savuroasă pentru majoritatea preparatelor din carne de vită, pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
81,00 RON Începând cu: 72,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Salentein
Salentein - Barrel Selection Malbec 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.
Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic: poziționare corpurilor scurtează drumul ce trebuie parcurs de la vița de vie la instalațiile de vinificare, dar și circularea mustuieli.
Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, acolo unde se află cisterne din oțel și butoaie de maturare de 700 de litri, realizate din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește mai multe butoaie de 225 de litri, din stejar, pentru maturarea vinurilor. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.
ASPECT: Roșu purpuriu, intens.
MIROS: Creat de terroir, transformat prin vinificare și fermecat de stejarul baricurilor din pivnițele Salentein, aces Malbec aduce stilul esențial a artizanilor din Lumea Nouă. Buchetul abundă cu note de fructe roșii și fructe negre de pădure, completate de flori.
GUST: Rotund, catifelat, cu tușe de fructe intimidate de tanini lăsați de maturarea în stejar franțuzesc timp de 12 luni. Post gust lung, somptuos, fructat, ușor sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Strălucește la o degustare tihnită cu brânzeturi maturate (cheddar, pecorino, parmesan, manchego), și este savuros la preparatele condimentate cu piper, preparate din carne de porc și vită la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
96,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Pere Ventura
Pere Ventura - Tresor Gran Reserva Vintage GB 2018 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: D.O. CAVA - CATALONIA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MACABEU, XAREL·LO, PARELLADA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Pere Ventura este un producător de vin spumant spaniol, denumit Cava, originar din Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona. În 1992 a fost înregistrată compania Pere Ventura și a fost dusă mai departe istoria începută în secolul al XIX-lea, de Manuel Montserrat i Font, cel care a produs în Spania primul vin spumant după metoda consacrată champenoise.
Portofoliul actual al brandului Pere Ventura este sub conducerea descendentului Pere Ventura Vendrell, și include vinuri produse în trei dintre cele mai apreciate zone viticole cu denumire de origine (Cava, Priorat, Penedès). Podgoriile deținute sau arendate de Pere Ventura în Catalunia însumează 328 de hectare, cultivate cu 14 soiuri de struguri folosiți la producția de vin spumant și vin liniștit.
Tresor, numit așa pentru a denumi comoara (treasure), vinificatorului spaniol, este obținut din cele trei soiuri clasice ale podgoriei Penedès, dar vinificate în următoarele proporții: Macabeo 40%, Xarel·lo 40%, Parellada 20%. Producătorii acordă mare atenție vinificării pentru a oferi o băutură deosebită, capabilă să schimbe perspectivele. După fermentarea clasică în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, vinul proaspăt este lăsat un timp scurt să se odihnească și să se limepească. Pentru a doua fermentare vinul este tras în sticle unde va dezvolta natural efervescența specifică. Spumantul estă lăsat și la maturare timp de 36 de luni în galeriile adânci ale vinăriei.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perle mici și grațioase.
MIROS: Generos în arome de mere și citrice, echilibrate cu note de fructe uscate, cacao, anason și pâine prăjită, oferită de maturare.
GUST: Pe papile se desface cu note de fructe uscate și produse de patiserie dulci și proaspete. În această parte a degustării se simte cel mai bine măsurile egale și sincronizate ale prospețimii și corpului delicat, alături de reminiscențele aromelor mediteraneene de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv sau alături de salate, preparate din pește și paste. Potrivit și la mesele cu pește în sos de curry.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
90,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Cabernet Sauvignon DOC, BIO 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Premium Cabernet Sauvignon este produs din struguri ajunși la maturitate deplină și culeși manual în luna Octombrie, trecuți prin zdrobitorul centrifugă și lăsați la macerare-fermentare în cisterne de inox, la temperatura de 27-28°C. Aromele și culoare sunt dezvoltate prin maturarea de 7-8 luni în budane de stejar franțuzesc în care se pot trage până la 2500 de litri. A doua parte a maturări are loc timp de 6 luni în cisterne din beton. După îmbuteliere vinul este învechit timp de 5 luni în depozitul cramei.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet bine definit de arome fructate din mure și cireșe amare, echilibrate cu note de cafea, condimente și o tușă de ardei.
GUST: Papilele sunt impresionate de arome fructate mai intense din soiuri negre de pădure – afine, coacăze - așezate bine pe aceeași structură unde se relevă și tanini copți, oferiți de maturare. Post gust lung, deosebit, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru cei care savurează preparate din carne de mistreț, vită și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
DeMatei
Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Rosu (FN+M+CS) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Din soiurile diverse de viță de vie, cultivată pe dealurile satului Zorești, din județul Buzău, vine și gama de vinuri Migala, cu acest cuvée 25 roșu din anul 2019, realizat excepțional din soiurile Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon. Cupajul este un maturat jumătate în butoaie noi, jumătate în butoaie de a doua și a treia trecere.
Mâinile frământă pământul cu patimă și îl rotunjesc într-un bob de strugure care, odată plămădit cu migală, dă cea mai nobilă rostire a soarelui, vinul. Acest vin a fost creat pentru a celebra al 25-lea an de existență a cramei.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Arome intense de fructe roșii cu notă pămâtie, ce aduce o impresie olfactivă naturală și echilibrată.
GUST: Pe papile se deschide prin aromele de coacăze răscoapte, zdrobite și dulceață de prune. O notă delicată de cedru sugerează contactul cu lemnul în scurt răgaz de maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu preparate din carne de vânat, fripturi la cuptor, tochitură moldovenească și cozonac la desert.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
61,71 RON Începând cu: 55,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Erodoto, Aglianico Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Erodoto, ce face o trimitere evidentă la istoricul grec din antichitate, Herodot, este un vin obținut din soiul roșu Aglianico, zdrobit, desciorchinat și fermentat cu macerare timp 8-10 zile la temperatura de 22-24°C. Vinul obținut este maturat scurt în cisterne din oțel, pentru a oferi aromele proaspete și intense ale soiului roșu din Italia.
ASPECT: Roșu-granat, intens.
MIROS: Un parfum proaspăt, ce se dezvoltă cu note de fructe roșii, în special zmeură și cireșe sălbatice.
GUST: Structura cu tanini persistenți, ce slăbesc pe final, dar persistă prin note de fructe roșii, dulci-acrișoare, și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, risotto, paste și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
55,18 RON Începând cu: 48,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux Cuvee Heritage 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.
ASPECT: Roșu granat.
MIROS: Nasul este delectat cu un spectru de arome oferite de fructe negre, ce se dezvoltă alături de boabe de cafea ușor prăjite.
GUST: După un atac cu note delicate de fructe negre, condimentele ies mai bine în evidență, apoi boabele de cafea preiau atenția în timpul degustării. În final, remanența este lungă prin taninuri șlefuiți și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru mesele unde se servesc coaste de miel, carne roșie / vânat la cuptor sau la grătar, magret de rață cu sos de piper verde și brânzeturi
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
60,98 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Terra Romana Millenium Rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Millenium roșu provoacă imaginația la o călătorie în lumea vinurilor obținute din soiuri originare din Franța și România. Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon sunt unite de tradiția cultivării și vinificării păstrată, în parte, de la coloniștii veniți din Imperiul Roman, care s-au stabilit în Dealu Mare în urmă cu 2000 de ani și au cultivat viță de vie. Lotul anului 2022 este maturat timp de câteva luni în butoaie din stejar franțuzesc și românesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul intens de fructe negre acrișoare se destinde pe măsură ce vinul se aerează și aduce note suplimentare de stafide trezite de alcool, cafea, prune și mirodenii.
GUST: Aceeași aromă de fructe negre, completate de vișine, mure, cacao brut, piper și vanilie. Aciditatea echilibrată, taninii consistenți și alcoolul bine integrat, aduc un postgust lung și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru un BBQ la prânz sau seara, unde se fac pe îndelete friptură de vită cu sos de brânză și mucegai, ori vită la cuptor cu ciuperci portobello, alte preparate din carne de vită, miel sau vânat și brânzeturi maturate. Bun și la deserturi cu ciocolată neagră și vișine.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire de minimum 10 ani).
59,99 RON Începând cu: 53,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Gama de vinuri Kolna este înspirată de vechile clădiri numite kolne de localnici. În urmă cu mulți ani existau aproape 2000 de astfel de construcții în mijlocul podgoriilor din zona Miniș și erau adesea un loc de întâlnire și socializare. Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este unul dintre vinuri selecte ale podgoriei Miniș, create pentru a sublinia istoria și împortanța viticulturii practicată în această parte a țării.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de drupe roșii și sâmburi lemnoși, oferite de maturarea în butoaie mari din stejar.
GUST: Robust, catifelat, bogat în taninuri consistente și condimente. Un cupaj roșu un procent de alcool bine integrat și post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu pentru bună dispoziție și mese cu de preparate consistente din carne de vită, miel, porc și vânat (căprioară), carne de pasăre și mâncăruri condimentate. După masă îi puteți aprecia aromele alături de brânzeturi moi și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Fetească Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol cu straturi de granit, fermentat la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Un vin maturat în butoaie de stejar, vechi și noi, cu un profil aromatic unic, pentru toți cei care doresc un vin premium din Transilvania.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: O Fetească cu arome consistente de dulceață, trandafir, tușe vegetale de frunze, lemn verde afumat, vanilie și fructe confiate. Nota vegetală sugerează ardei gras verde, iar condimentele sunt prezente printr-o tușă de piper.
GUST: Profilul aromatic al acestui vin este în dezvoltare, însă după doi ani de învechire aduce aciditate, tanini echilibrați, note de ierburi uscate, lemn ars, fructe roșii în frunte cu prune și aceleași note de fructe uscate ce dau un final mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de maturare, dar și o alegere potrivită la mesele cu preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor condimentată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
101,64 RON Începând cu: 91,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Cadarca Reserve 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Cădarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, soiul Cadarca este inclus în trei game mulțumită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe roșii coapte și răscoapte, armonizate de condimente uscate, intense.
GUST: Fructe negre și roșii, coapte și ușor macerate, ce trezesc simțurile alături de piper negru, uscat, și o notă de lemn, ce se pătrează bine în gustul final lung, seac, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit la mesele cu preparate din bucătăria tradițională din carne de porc, vită sau curcan.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.
227,48 RON Începând cu: 204,73 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Cameleon Red DOC 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, BLAUFRAENKISCH
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cameleon Red este construit din aromele împrumutate de la fiecare dintre cele trei soiuri: Cabernet Sauvignon aduce aroma sa vegetală, Merlot-ul definește cupajul cu aroma de zmeură, iar Blaufraenkisch păstrează aromele de vișine și lemn.
GUST: Pe papilele gustative cupajul este fructat, rotund și echilibrat de maturarea parțială în baric din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Cameleon Red este o alegere inspirată la mesele cu preparate ușor condimentate sau foarte condimente, din carne de porc și vită. Bun și la deserturi cu brânză, nuci și prăjituri cu fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
42,70 RON Începând cu: 38,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Pinot Gris DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.
ASPECT: Un vin alb, limpede, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome de fructe de livadă proaspăt culese și note din fructe exotice.
GUST: Textură fresh, cu arome din fructe galbene și verzi, citrice și condimente discrete. Gust final scurt, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb recomandat la mesele cu preparate din carne de pui, pește și orez cu legume.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
51,86 RON Începând cu: 46,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Cameleon Pink DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Pentru 2020 Cameleon Pink aduce un rose obținut din soiul Pinot Noir, cu note scurte de cireșe și mure, împletite cu note de flori de câmp.
GUST: Textura este suplă, ușor de savurat și revigorantă mulțumită notelor de fructe și flori ce se mențin bine până în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru mesele cu salate proaspete, pește la grătar, creveți și brânză de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,62 RON Începând cu: 33,86 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 3L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.
ASPECT: Carassia Classic este galben deschis, strălucitor, elegant, cu perlaj fin și persistent.
MIROS: Arome de citrice și fructe proapete de vară: piersici, mere și pere verzi coapte de soarele ce bate blând pe dealurile cu viță de vie, aflate deasupra satului. Note complementare de ierburi fine, coajă de pâine și maia.
GUST: Un cupaj echilibrat, maturat în sticlă prin metoda tradițională minim 20 de luni, oferă consistență, arome fine, fructate și un post gust lung, cu note minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant maleabil şi descurcăreț pentru toate mesele. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
786,50 RON Începând cu: 707,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Feudo Croce - Malnera Salento IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri dintr-un singur soi și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle anual.
După recolta strugurilor din podogii selecte ale zonei Salentă, strugurii sunt transformați cu meșteșug și tradiție intr-unul din vinurile elegante ale gamei Feudo Croce de la Tinazzi. Boabele sunt zdrobite, desciorchinate și lăsate la macerare, urmată de fermentare, timp de 8 până la 12 zile, la temperatura de 22-26°C. în cisterne din inox. Cupajul vinului este alcătuit din 60% Merlot și 40% Malvasia Nera.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii rubinii.
MIROS: Malvasia Nera, un soi italian antic, este într-o armonie europeană cu Merlotul, un soi ce poartă o istorie asemănătoare, și oferă laolaltă un buchet generos, apropiat de un super tuscan, ușor particularizat de fructe roșii și negre și note corpolente de cafea și condimente.
GUST: Fructele roșii în frunte cu notele de cireșe și căpșune, deschid spectacolul aromatic și urmate de fructe negre, cu note de coacăze negre și afine. Alături de acestea, note amărui, ce sugerează un amestec de cafea, scorțișoară, note pământii și piper uscat. Post gust lung, fructat, dulce-acrișor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian pentru o masă italiană, îmbelșugată de aperitive, preparate pe bază de carne albă și roșie, la cuptor, sau la grătar. La sfârșitul mesei, Malvasia Nera face față cu brio platourilor generoase cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18°C.
40,66 RON Începând cu: 35,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Taittinger
Taittinger - Sampanie Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. După ce a fost detașat militar la castelul Marquetterie în timpul războiului, în 1932 Pierre Taittinger a cumpărat castelul și alte afaceri din industria șampaniei, cum ar fi Couvert Group ce deținea Comtes de Champagne și Forrest-Forneaux două dintre cele trei case cu cea mai lungă istorie. Pierre și-a continut activitatea în lumea politică franceză și a lăsat afacerea fiului său și descendenților acestuia, care au continuat producția de șampanie și au dezvoltat casa franceză Taittinger.
Fiecare generație a familiei Taittinger a extins zona cultivată cu struguri, iar astăzi a ajuns la 288 de hectare, fiind a treia cea mai mare suprafață deținută de un producător în regiunea Champagne. Mai mult, casa franceză deține cea mai mare podgorie aflată între zidurile orașului Reims, din Val de Murigny, în apropiere de primul drum construit de romani, ce leagă Reims de Epernay. În podgorie sunt cultivate soiurile tradiționale ale cupajului de șampanie: 37% Chardonnay, 48% Pinot Noir și 15% Meunier, răspândite armonios în 37 de culturi de ce-a mai bună calitate (Crus) din regiunea Champagne.
Acest cupaj rose conține 15% vin roșu liniștit din cei mai buni struguri ai soiului Pinot Noir, crescuți în Montagne de Reims. Vinul liniștit din soiul roșu este adăugat la cupajul final pentru a oferi culoarea vibrantă și intensitate pe papile. Soiul Chardonnay este adăugat în proporție de 30% pentru a echilibra cupajul cu eleganța și delicatețea nativă.
ASPECT: Roz intens, cu perlaj fin, persistent.
MIROS: Proaspăt și energic, cu arome de fructe roșii (fresh de căpșune, cireșe și coacăze negre).
GUST: Pe papile aduce o textură echilibrată, catifelată, cu arome de fructe roșii și o astringență foarte scurtă și delicată. Încântător, fructat, proaspăt și elegant așa cum poate fi doar un cupaj rose creat de casa Taittinger.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv foarte aromat și un companion discret al meselor cu desert, inclusiv tarte cu fructe, salată de fructe și plăcintă cu fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
304,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Alba DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Valahorum de Fetească Albă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.
În zori de zi, printre viile din Dealu Mare, oamenii se adună și culeg strugurii, apoi sortează ciorchinii manual lăsând doar câteva bobițe stafidite ce vor dărui vinului consistență și caracter. După ce sunt presați, strugurii sunt lăsați la macerare rece cu pieliță apoi sunt scurși cu grijă pentru mustul curat și dulce numit ravac. Urmează fermentația mustului cu drojdie, la temperatură constantă, în cisterne din oțel inoxidabil. Vinul tânăr este ținut două luni în compania drojdiei pentru a primi în dar aromele frumoase și vigoarea ce îl face să jongleze câteva perle în pahar.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de flori albe, pere și mere verzi, completate discret de note citrice.
GUST: Suculent, vegetal și tonic, cu note de frunze și cârcei verzi. Post gust mediu spre lung, sec și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alb la mesele cu pește, fructe de mare, asparagus quiche, salate de vară și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Velvet Winery
Velvet - Magiq Rosu (CS + FN) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.
Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.
Magiq Roșu este o creație a naturii în armonie cu omul. Strugurii din Fetească Neagră sunt recoltați manual, desciorchinate și lăsate la macerare timp de 48 de ore, în cisterne din inox cu temperatură controlată (6°C.). Urmează magia fermentării alcoolice timp de 10 zile, în același mediu controlat. Vinul este apoi tras în baricuri din stejar la a doua umplere, unde I se vor desăvțrșii aromele și taninurile timp de 11 luni. Al doilea soi al cupajului, Cabernet Sauvignon, este macerat și fermentat timp de 20 de zile, apoi maturat în butoaie din stejar franțuzesc. Apoi cele două licori sunt unite de măestria enologului de la crama Velvet.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Buchetul aduce arome de cireșe negre, vișine, afine și coacăze negre, împletite armonios cu note scurte de ciocolată și vanilie.
GUST: Robust, elegant, cu tanini rotunjiți de maturare și postgust cu note de ciocolată neagră și cireșe negre.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la orice degustare, fie că este servit simplu sau alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri condimentate sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
111,80 RON Începând cu: 100,62 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Crepuscul - Red, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.
GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
32,67 RON Începând cu: 29,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR