Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Roz-somon, strălucitor.
MIROS: Cele trei soiuri roșii oferă arome de căpșune sălbatice, mure și flori de câmp, păstrate natural prin vinificarea clasică în sec.
GUST: Pe papile aduce o textură consistentă pentru un rose, cu note de fructe și flori roșii. Finalul scurt spre mediu este menținut de tanini slabi și un procent de alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose pentru mesele cu preparate din carne de pește și deserturi cu fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
39,33 RON Începând cu: 35,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Special Reserve Rose este obținut din struguri culeși manual în lădițe de 15 Jg și sortați înainte de presare. Macerarea are loc la temperatură scăzută timp de 24 de ore, urmată de fermentația alcoolică în recipiente din oțel inoxidabil la temperatura de 13-14°C. timp de 19-15 zile. După aceste faze de producție este realizat cupajul final, apoi are loc îmbutelierea vinului.
ASPECT: Roz-pal, limpede.
MIROS: Aroma este intensă și rafinată, cu tonuri de căpșuni coapte, zmeură și petale de trandafir, învăluite într-o adiere florală fină. Se disting nuanțe discrete de pepene galben și citrice roșii, care aduc un plus de prospețime și echilibru buchetului.
GUST: Pe papile se dezvăluie o structură catifelată, cu o aciditate echilibrată și o dulceață fină, care subliniază armonia dintre fruct și prospețime. Fructele roșii de pădure și notele florale se contopesc într-un gust final amplu și delicat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește minunat cu preparate mediteraneene, fructe de mare, carne albă la grătar, brânzeturi moi sau deserturi ușoare cu fructe de sezon.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose este folosită metoda macerației peliculare la temperatura de 12-13°C, timp de 3-4 ore. Mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine vinul este maturat în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.
ASPECT: Roz, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome intense de fructe roșii de pădure, vișine și coacăze negre, cu accente de piersică sălbatică.
GUST: Gust proaspăt și echilibrat, bine structurat, rotund și amplu. Postgust persistent și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se savurează ca aperitiv sau alături de preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ROȘU DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Vinul de Feteasca Regală din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Note delicate de lăcrămioară şi liliac timpuriu, urmate de accente fructate de caise şi piersici.
GUST: Textură suculentă şi elegantă, echilibrată, cu fructe galbene şi final plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește armonios cu preparate din pește alb la grătar, file de șalău cu sos de unt și lămâie, pui în sos de vin alb, risotto cu legume, fructe de mare, salate cu brânzeturi fine, paste cu creveți sau legume, precum și brânzeturi moi precum Brie sau Camembert.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
ASPECT: Rose floare de piersic.
MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.
GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
45,39 RON Începând cu: 40,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Vinul de Sauvignon Blanc este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Pomul Vieții, reprezentat pe sticlă după creația artistului Ciprian Vrabie pentru gama Special Reserve aduce un vinul din același soi al Sauvignon Blanc, cu prospețimea oferită de cultura anului 2024.
MIROS: Arome delicate de flori albe, în special soc și liliac, acompaniate de fructe cu pulpă albă bine coapte, alături de note citrice vibrante, ce amplifică senzaţia de prospeţime şi vitalitate.
GUST: În gură se simte o consistenţă fermă, dar suculentă, cu arome de pere zemoase, cireşe albe și pepene galben ce se combină cu citrice, toate bine echilibrate de aciditatea și alcoolul bine integrat. Postgust scurt spre mediu cu notă de fruct verde.
ASOCIERE CULINARĂ: Alături de aperitive ușoare, salate verzi cu ierburi aromatice, pește alb la grătar sau preparate cu scoici.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.
ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de cupru.
MIROS: Intens și parfumat, cu note dominante de trandafir, busuioc, cireșe albe și petale de flori de câmp.
GUST: Demidulce, cu o dulceață bine echilibrată de o aciditate plăcută. Aromele de trandafir se regăsesc în gust, alături de note de dulceață de gutuie și zmeură. Postgust lung, aromatic și floral.
ASOCIERE CULINARĂ: Brânzeturi cu mucegai nobil, deserturi cu fructe de pădure, plăcintă cu mere sau pur și simplu ca aperitiv.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.
După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromele predominante sunt fructe roșii de pădure, zmeură și cireșe coapte, completate de condimente calde precum piper alb și note lemnoase delicate de la maturarea în barrique.
GUST: Gust plin și structurat, cu taninuri fine bine integrate. Aromele de fructe roșii coapte sunt urmate de accente subtile de condimente și scorțișoară. Gust final lung, cu alcool bine integrat și textură catifelată.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de miel la cuptor, vânat sau preparate condimentate mediteraneene, musaca, precum și cu mezeluri fine și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Acest rose este produs în anii cu cele mai bune recolte din parcelele cu soiuri Merlot și Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși la momentul optim, deschiorchinați și zdrobiți ușor. Vinificarea în rose se face prin metoda macerației peliculare la temperaturi de 14-15°C, cu perioade de păstrare a pieliței în must diferențiate după soi (3 ore pentru Merlot și 5 ore pentru Cabernet Sauvignon). După aceste procese mustul este decantat și fermentat în cuve din oțel inoxidabil la temperatură controlată de 10-12°C. timp de 14-17 zile. Dezvoltarea proprietăților organoleptice ale vinului rose este dată de maturarea în prezența drojdiei fine.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Aromele zmeură și aronia descriu profilul aromatic al acestui rose clasic din regiunea Dealu Mare.
GUST: Atacă papilele direct, cu textura taninoasă ce păstrează tușe de fructe roșii acrișoare pentru un postgust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru cei care preferă un aperitiv, dar și preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
88,33 RON Începând cu: 79,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
Procesul de vinificație al vinului Concept Frâncușă Baricată 2024 presupune recoltarea strugurilor devreme, urmată de fermentația cu drojdii selecționate pentru păstrarea caracteristicilor soiului. Vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie mari de stejar, conferindu-i complexitate, finețe și note subtile de vanilie și pâine proaspătă.
ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Arome delicate de flori albe și fructe galbene coapte, cu note subtile de vanilie și pâine proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie de stejar.
GUST: Aciditate echilibrată și corp mediu, care susține armonios aromele fructate și lemnoase. Gustul final este elegant și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește slab, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
31,46 RON Începând cu: 28,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Vast Alb (SB+FA+RI) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING ITALIAN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
VAST alb este unul dintre vinurile celei mai noi game de la crama Davino din Dealu Mare. Cupajul din soiurile Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Riesling Italian este obținut prin presarea pneumatică directă a boabelor, continută cu o deburbare - stabulație la rece timp de 48 de ore. Vinificația are loc după principiul zero-zero, în care se folosesc metode precise și doze foarte scăzute de dioxid de sulf (SO2). În procesele de vinificare intervenția producătorului este minimă, iar fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil de 100 de hectolitri, cu termostate ce păstrează temperatura cuprinsă între 18-20°C. Înainte de îmbuteliere vinul este maturat cu drojdii fine timp de 5 luni în cisterne din inox.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Aromă fină de flori albe și citrice, unde se împletesc tușe de mere verzi și lime, peste care se așază o adiere subtilă minerală, ca o briză venită dinspre podgoriile însorite ale Munteniei.
GUST: Elegant, cu o prospețime ce poartă tonuri de grapefruit și pară, susținute de o aciditate bine echilibrată. Finalul se arată curat și lung cu tușă vegetală, ușor amăruie.
ASOCIERE CULINARĂ: Însoțește cu grație preparate din pește alb, fructe de mare sau salate proaspete cu note verzi. Poate fi un companion inspirat pentru brânzeturi fine ori pentru pui la grătar cu ierburi aromatice.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.
ASPECT: Galben pal, strălucitor.
MIROS: Buchet amplu și sofisticat, dominat de citrice coapte și fructe exotice discrete, armonios împletite cu note de lemn fin, vanilie și nuanțe afumate subtile. Aromele vegetale caracteristice soiului se contopesc cu tonuri minerale și accente florale diafane, creând o impresie de complexitate și rafinament.
GUST: Atacul este plin și echilibrat, cu o aciditate bine integrată ce pune în valoare aromele de grapefruit, mere galbene și fructe exotice. Textura catifelată, sprijinită de finețea lemnului, adaugă adâncime și eleganță. Finalul este lung și armonios, cu ecouri delicate de vanilie și note ușor afumate, care se imprimă memorabil pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: Își relevă noblețea alături de preparate elaborate pe bază de pește la grătar, fructe de mare, pui cu sosuri cremoase sau brânzeturi maturate. Complexitatea sa îl recomandă și în asociere cu preparate culinare cu influențe asiatice, unde condimentele fine se echilibrează cu eleganța vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel. Vol. II al acestui vin din soiul românesc Fetească Neagră a fost maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar la prima și la a doua umplere pentru a-i dezvolta structura aromatică și pentru a crea un potențial de învechire la sticlă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Parfum de dulceață, căpșune, fructe roșii de pădure și prune coapte.
GUST: Pe papile aduce un corp suplu (cu potențial de învechire), aciditate, tanini seci, note de vișine și tușe din alte fructe roșii. Gustul final este lung, fructat, și condimentat cu o notă de cuișoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru degustare, simplu, la o gustare cu brânzeturi maturate sau la mesele cu preparate din carne de vânat la cuptor, ciorbă de fasole cu prune uscate și afumate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trantu
Crama Trantu - Daima - Gewurztraminer 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.
Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Pentru acest vin de Gewurztraminer, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După presarea strugurilor, pielița a fost lăsată la o macerare scurtă pentru oferi aromele fine. Apoi mustul a fost tras în cisterne din oțel inoxidabil unde a fermentat la temperatură controlată. Din toate aceste procese a rezultat un vin special, reprezentativ pentru terroir-ul Dobrogei și bogat în arome caracteristicile soiului de origine franceză.
ASPECT: Alb-gălbui, ușor strălucitor.
MIROS: Parfumul aduce arome florale, mai ales din petale de trandafir, arome fructate din caise și alte fructe exotice.
GUST: Aromele de trandafir îl prezintă ca un vin complex, corpolent, însă pe limbă se simte textura ușoară și acidulată. Se simt mineralele din solul bogat al Podgoriei Murfatlar. În final este jovial și revigorant - un vin excelent, recomandat în sezonul cald.
ASOCIERE CULINARĂ: În răcoarea serilor de vară este fermecător alături de aperitive cu fructe de mare, legume caramelizate, salate și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Feteasca Regala DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Feteasca Regală este un soi alb, românesc, identificat în regiunea Transilvaniei, un posibil rezultat al hibridizării naturale între Fetească Albă și Grasă de Cotnari.
Soiul românesc Fetească Regală își schimbă culoarea de la galben pai la galben auriu după o periodă de maturare, iar profilul aromatic este fructat, cu un nivel ridicat de aciditate ce conferă o placută prospețime și finețe la degustare.
Pentru acest vin sunt culeși struguri din soiul Fetească Regală, sortați manual și desciorchinați. Urmează presare ușoară, deburbare și limpezire naturală a mustului. Fermentarea alcoolică are loc încet în cisterne din beton, cu temperatură controlată. Vinul este maturat în aceleași recipiente timp de 5-7 luni cu batonaj.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii vezui.
MIROS: Arome de ierburi și flori de câmp ce încropesc fundalul aromatic al soiului alb românesc.
GUST: Se dezvăluie pe papile cu o textură acidulată persistentă, ușor vegetală și lemnoasă. Gust final scurt, sec, cu alcool discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcit la temperatura recomandată și savurat în ritmul propriu se dovedește excelent la mesele cu aperitive, brânzeturi ușoare, mezeluri semi-afumate și legume proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
53,01 RON Începând cu: 47,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Merlot DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Aromele seducătoare ale acestui Merlot aduc încă odată unicitatea terroir-ului, aromele generoase ale soiului și priceperea vinificatorului din crama 1000 de Chipuri. Obținut din cultura anului 2020, acest Merlot sec este oferit publici într-un număr de sticle foarte limitat.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Asemenea vinului din recolta anului 2018, și acest Merlot seduce cu aromele de fructe roșii și tușe de vanilie uscată, trezite de o aerare binemeritată.
GUST: Pe structura echilibrată se dezvoltă aromele de fructe roșii, dulci, acrișoare, macerate, rezumate treptat la arome de vișine, susținute armonios cu note de ierburi și condimente dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot clasic, așezat, pregătit să facă față gusturilor alese, care preferă o gamă variată de rețete cu carne roșie cu sosuri și gustări cu brânzeturi maturate, servite după felul principal.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este obținut prin macerare strugurilor și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C. Aceste metode oferă vinului culoarea intensă, aromele caracteristice soiurilor și taninurile. Personalitatea vinului este definită de contactul direct cu lemnul de stejar al butoiului timp de 12 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet intens de coacăze, afine și prune uscate, împletite cu note elegante de vanilie, cedru şi lemn dulce provenite din maturarea în butoaie de stejar timp de 12 luni.
GUST: Gust matur, corpolent, cu tanini bine definiţi şi integrati; aromele de fructe negre persistă pe papile, completate de o uşoară tuşă de cacao şi piper. Postgust lung, cu o senzaţie caldă de alcool bine echilibrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de friptură de vită sau miel la grătar, vânat ușor, brânzeturi maturate (Gouda, Manchego), preparate cu sosuri bogate pe bază de vin roșu sau ciuperci sălbatice.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.
71,39 RON Începând cu: 64,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Cernoziomul pe pat de roci calcaroase al regiunii Murfatlar, se află vița de vie a soiului românesc Fetească Neagră, ce oferă o recoltă de 5 tone la hectar, începută în prima jumătate a lunii octombrie. În crama strugurii sunt desciorchinați, iar boabe mutate în vase de inox pentru macerare la temperatura de 4-5°C. Pentru a dezvolta aromele și culoare vinului fermentarea se face cu macerare și remontaj de 30 de zile, realizate înainte de a începe fermentarea alcoolică. În completarea acestui efort, producătorul apelează la metoda delestage de 3-4 ori pe săptămână pentru a oferi vinului mai mult oxigen, culoare și persistență taninoasă. Maturarea vinului are loc timp de minim 12 luni în baricuri franțuzești aflate la doua și a treia umplere, arse mediu la interior.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Abundă aromele de vișine, cireșe și prune alături de note lemnoase, vanilie și piper alb, completate de accente pământii.
GUST: Gustul este bogat, de corp plin, cu taninuri ferme, dar bine integrate; aciditatea susține echilibrul aromelor de fructe negre. Tonuri de lemn și condimente dulci cu alcool bine integrat oferă un gust final cald, ușor condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu fripturi (vita, miel), vânat, preparate în sosuri bogate de vin, brânzeturi maturate sau cu ciuperci; ideal și cu preparate de porc marinat sau cu arome de fum.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.
93,17 RON Începând cu: 83,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.7%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pal.
MIROS: Proaspăt, cu arome de măr verde, drupe și citrice.
GUST: Acidulat, cu un arome de măr verde, caise și citrice coapte. Mineralitatea echilibrată oferă un postgust mediu, fructat și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj alb recomandat la mesele cu fructe de mare în sos de vin, pește condimentat cu plante aromatice și gustări cu brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
40,54 RON Începând cu: 36,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativus Zghihara de Averesti DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Aromă proaspătă, tipică soiului - mere verzi, pere și citrice, completate de note florale delicate. Se simt accente minerale și vegetale, care îi conferă autenticitatea terroirului.
GUST: Sprinten, cu aciditate crocantă. Domină notele de fructe verzi și citrice, cu o textură lejeră și final proaspăt, vioi, cu ușoară mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv, alături de pește alb, fructe de mare sau salate ușoare. Este ușor de savurat și cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR