Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Monosoiurile și cupajele roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot procesa până la 8000 de hectolitri.
Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea producătorului, iar rezultatul este măsurat în vinuri de calitate, pentru toate gusturile, proaspete sau maturate în butoaie de stejar pentru a dezvolta un buchet cu arome complexe.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Buchet de pere zemoase, mere verzi și piersici, completate de nuanțe florale fine și accente citrice subtile, care conferă prospețime și eleganță olfactivă.
GUST: Atacul este suplu și catifelat, cu fructe albe coapte și citrice bine integrate. Aciditatea fină aduce vitalitate și prospețime, iar finalul este persistent, armonios și delicat, cu tușe florale și fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive delicate, salate ușoare, preparate din pește, fructe de mare sau gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Muse Day rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.
Muse Day este produs din strugurii culeși din viile cu cea mai bună expunere la razele soarelui și hrănite de solul puțin alcalin al regiunii. Strugurii sunt macerați scurt, sunt infuzați pentru a se extrage culoarea sa de roz pal și aromele celor două soiuri.
Fermentarea alcoolică a strugurilor are loc în condiții controlate, pentru a păstra toți compușii naturali ce oferă calitate cupajului. După fermentarea alcoolică vinul este ferit de oxidare și este îmbuteliat imediat pentru a se păstra aromele proaspete de fructe și flori.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Nasul se deschide cu arome delicate de fructe roșii proaspete – căpșuni, zmeură și coacăze roșii, completate de note florale subtile de trandafir și flori de câmp. În plan secund, se simt accente ușor citrice și de piersică albă, care sporesc finețea și persistența olfactivă.
GUST: Suplu și fructat, cu o aciditate fină și prospețime. Aromele de fructe roșii se împletesc armonios cu tușe florale și minerale delicate. Finalul este persistent, elegant și echilibrat, cu reminiscențe plăcute de fructe și flori ce rămân insistent pe palat.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive ușoare, salate cu fructe, pește sau fructe de mare, sau savurat ca vin de terasă în momentele de relaxare ale serii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
72,60 RON Începând cu: 65,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
Acest vin face parte din gama denumită după unul din membrii familiei Vlădoi, iar Sauvignon Blanc este cu siguranță fresh, sprinten și plin de viață, asemenea personalității după care a fost modelat.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Arome de fructe exotice (grepfrut, lime, ananas), acompaniate de nuanțe florale fine și accente verzi de iarbă proaspătă și frunze de coacăz negru. Aromele sunt vii, elegante și persistent, oferind o experiență olfactivă captivantă.
GUST: Crocant și catifelat, cu fructe citrice și exotice îmbinate armonios. Aciditatea fină aduce prospețime și echilibru, iar finalul este persistent, revigorant, cu tușe minerale și fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de salate proaspete, fructe de mare, pește alb sau preparate ușoare de pui, dar și ca vin de relaxare, savurat în compania prietenilor.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Lady Asquith Chardonnay & Viognier DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, VIOGNIER
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră și Muscat Ottonel cât și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Lady Asquith este un vin creat pentru a omagia soția Prințului Antoine Binescu. Cei doi au deținut podgoriile din Corcova și Jirov, iar în 1910 au construit crama cu cisternă de vinificare din ciment. Prezentul găsește aceeași cramă cu aceleași cisterne din beton în care sunt produse aceleași vinuri de excepție. Cupajul de Chardonnay și Viognier este fermentat în butoaie de 400 de litri și maturat în baricuri din stejar franțuzesc de 225 de litri.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Aduce adierea fructelor de livadă în sezon și fructe exotice, completate scurt de un condiment dulce.
GUST: Papilele sunt acoperite de un vin acidulat, echilibrat, ce păstrează loc și pentru aromele de mere galbene, banane, ananas, vanilie și o tușă de stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Minunat la mesele cu voie bună și delectări cu pește gras în unt, gătit la tigaie sau dat prin mălai și gătit pe plită, paste pesto, risotto clasic, risotto cu fructe de mare, preparate vegane din cartofi dulci, vinete sau dovleac și brânzeturi tari și semitare ușor afumate sau maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată aerarea în decantor pentru vin alb. Potențial de învechire la sticlă de minimum 7 ani).
56,94 RON Începând cu: 51,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Friza Alb 2024 - 0.75L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 11%
VIN FRIZZANTE ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României. Friza alb este obținut din struguri ajunși la maturitate deplină fermentați după metoda Asti pentru saturare cu dioxid de carbon în cisterne presurizate. Perlația vinului obținut prin această metodă este ușoară, cu o presiune cuprinsă între 1 și 2,5 bari, ce completează aromele naturale ale soiului alb.
ASPECT: Galben pal, cu ton auriu și efervescență scurtă.
MIROS: Friza alb aduce prospețimea notelor de flori sălbatice, mere și pere verzi, dulci și acrișoare pe un fond acidulat, răcoritor.
GUST: Fructele de livadă, verzi și coapte, sunt completate cu o notă de fruct tropical. Remanența scurtă lasă pe papile alcoolul discret, notele verzi și minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor cu orice ocazie și perfect vara, la mesele cu salate, preparate picante, sushi și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
35,70 RON Începând cu: 32,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Micul Cuvée de la Avincis este un vin din 100% Sauvignon Blanc adus din Europa de Vest. După fermentare 40% din vin este maturat timp de 8 luni în butoaie de stejar, iar în această perioadă vinul este amestecat prin batonaj. Procentul de 60% din vin este fermentat în cisterne din inox la temperatură controlată. Cele două loturi, din același soi, sunt apoi cupajate în acest vin alb, delicat și energic.
ASPECT: Galben-deschis, cu tentă verzuie.
MIROS: Cuvée Petit 2022 este proaspăt, cu note fructate din coacăze și citrice, urmate de note ușor amărui din ierburi sălbatice.
GUST: Acidulat, cu o textură ce păstrează echilibrul între aromele de fructe și ierburi. În post gust este tonic, cu notă de lemn verde, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb din soiul Sauvignon Blanc este ușor de savurat alături de multe preparate din carne de pui, în special frigărui cu legume la grătar, curcan, pește, fructe de mare și salate din legume proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
60,00 RON Începând cu: 54,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Baby D alb DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB DEMIDULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
Podgoria Murfatlar se află aproape de cel mai mare port de la Marea Neagră, de aceea vinurile din această zonă ar fi ajuns în lumea întreagă din alte timpuri, cu alți zei. De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone.
În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, vinificator profesionist. Cele mai cunoscute soiuri cultivate cu tradiție și vinificate cu tehnologie modernă pe Domeniile Caraman sunt următoarele: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Riesling.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Prospețime și note de verzi din fructe și flori, într-un melanj mediteraneean cu citrice coapte, drupe și alte fructe de livadă .
GUST: Proaspăt și echilibrat, cu note de fructe dulci și flori. Gust final mediu, cu notă citrică.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Riesling demidulce este recomandat la mesele cu fructe de mare, crustacee și curcan rumenit bine la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Tamaioasa Romaneasca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13.4%
VIN ALB SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945.
La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Foarte aromat și elegant, cu o mulțime de arome naturale din caprifoi, acacia și struguri de masă proaspeți.
GUST: Pe papile este ușor, dar echilibrat, acidulat și vibrant prin aromele de miere, cacia, fructe exotice, piersici coapte și alte ierburi aromate. Gustul final lung aduce din nou pe simțuri echilibrul aromatic al fructelor dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: La un prânz relaxant, la o cină sau la orice ocazie, este o alegere potrivită la preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
55,93 RON Începând cu: 50,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Faurar Alb de Ceptura DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Cele trei soiuri ale acestui cupaj sunt vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare în recipiente din inox de 100 de hectolitri, la temperatura controlată de 10-12°C. Pentru un profil cu arome consistente, fiecare varietate este vinificată cu drojdii fine timp de 12 săptămâni în cuve de inox.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Făurar Alb este o expresie a prospețimii vinurilor albe de Ceptura, un cupaj plin de energie și arome din flori de viță de vie, grepfrut alb, ananas copt și drojdii păstrate prin maturarea de câteva luni după fermentare.
GUST: Pe papile se păstrează note de flori și fructe, completate cu tușe de drojdie și minerale din solul calcaros al regiunii viticole Dealu Mare. Postgust scurt, sec, cu o notă de verdeață.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros și răcoritor la mesele cu aperitive și feluri principale din carne de pui, pește şi fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.
36,18 RON Începând cu: 32,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Prestige Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Vinurile din gama Prestige sunt pentru pasionații de vinuri rafinate, produse prin metodele moderne, consacrate. Producția începe strugurii recoltați mecanic, care sunt apoi zdrobiți și presați pentru mustul ce este lăsat să se limpezească natural la temperaturi cuprinse între 8 - 10°C. timp de 48 de ore. Mustul este fermentat încet în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi controlate ce variază între 15 și 18°C. pentru o perioadă de 21 până 30 de zile. Maturarea vinului are loc în prezența drojdiei fine timp de 3-5 luni cu batonaj.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Aciditate echilibrată, cu note de bergamotă, grepfrut și verdețuri.
GUST: Prospețimea vegetală amestecă notele de ierburi și flori pentru un postgust, cu alcool discret, sec, mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin clasic pentru mesele cu aperitive și preparate din carne de pui, pește sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Castellum Dracula - Rose (FN + M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
Acesta este și cazul vinului Castellum Dracula rose, obținut din soiurile Fetească Neagră și Merlot. La fel ca toate vinurile de calitate, povestea acestui cupaj începe cu recoltarea manuală și sortarea strugurilor, urmată de desciorchinare și presarea boabelor.
ASPECT: Roz cu o ușoară tentă portocalie.
MIROS: Buchetul este un spectacol natural al aromelor de căpșune, piersici, mure și grepfrut roz cu note tropicale din fructul pasiunii, mango și litchi.
GUST: Echilibrat, așezat, cu taninuri delicate ce păstrează corpolența și oferă un postgust mediu, fructat și cremos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ce poate deveni favoritul meselor cu paella și fructe de mare, brânzeturi Camembert și Brie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Principe Dracula - Busuioaca de Bohotin DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. Produs de Legendary Dracula, Legend of Dracula Sauvignon Blanc este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Huși, Moldova. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, se află și viţa de vie, cu tradiție ce se întinde pe mii de ani.
Vinurile de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile Moldovei, sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roz intens.
MIROS: Buchet armonios cu aromă dominantă de trandafir și o notă de busuioc.
GUST: Foarte fructat, aduce gustul pe pară coaptă pe papile, și se păstrează notele florale, ce evoluează mai clar spre trandafir roșu. Postgust lung și aromat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu preparate condimentate și desert cu prăjituri dulci-acrișoare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - La Stejari Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).
În anul 2020 podgoria cramei Recaș a oferit o cultură excepțională a soiului Merlot din care fost obținut un vin de calitate superioară de către enologul Nora Iriarte. De pe parcelele cu sol predominant calcaros strugurii de Merlot sunt culeși manual, selecționați cu rigurozitate, desciorchinați și transferați în cisterne de inox unde sunt lăsați la macerare și fermentare alcoolică timp de 10 zile.
După fermentarea alcoolică vinul este limpezit centrifugal și lăsat la fermentare malolactică. Pentru maturare vinul este tras în baricuri noi din stejar franțuzesc Dargeaux & Jaegle, unde este ținut timp de 12 luni, apoi este îmbuteliat fără filtrare și învechit timp de 10 luni.
ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.
MIROS: După aerare aduce la nas un buchet discret ce dezvălui treptat arome de violete și fructe de pădure, în special mure, afine și zmeură. Notele de maturare ies de pe fundal și se fac simțite prin adieri de scorțișoară, vanilie și nucșoară.
GUST: Cremos, cu taninuri echilibrate ce mai aduc tușe de mirodenii exotice, curmate de aciditate și procentul generos de alcool.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate din carne de rață sau berbecuț, gustări cu brânzeturi semi-maturate sau semitari și dulciuri pe bază de ciocolată condimentată.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de minimum 10 ani).
260,15 RON Începând cu: 234,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Vast Rose (M + CS) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vast rose este un cupaj din soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon, vinificate în alb la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose și aromele celor două soiuri, vinificatorul folosește metoda saignée în care se face macerație peliculară la 12-15°C, timp de 1-3 ore. După această fază vinul este decantat static la temperatura de 10°C, timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox de 1000 de hectolitri, la temperatura de 16-18°C, pentru un interval de 12 până la 15 zile. În final vinul este lăsat în cisterne la maturat, cu depozit de drojdii fine, timp de 7 luni, apoi este îmbuteliat.
ASPECT: Roz piersică, limpede și strălucitor.
MIROS: Vast rose aduce buchetul gereros și savuros al rose-ului aproape perfect, cu note de flori, mirodenii și fructe roșii de pădure.
GUST: Proaspăt, cu arome de vegetale ce duc către spectrul floral și note de fructe roșii pentru un gust final cu astringența medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose la aperitive, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Muse Night rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE DEMISEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.
Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi mustul rose este tras în cisterne din oțel inoxidabil pentru fermentare. După această fază vinul este stabilizat și îmbuteliat imediat, fără contact cu oxigenul, pentru a se păstra intensitatea și prospețimea aromelor naturale.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Un rose savuros ca o muză a nopții, parfumată cu mure, rodie, note tropicale de papaya și fructul pasiunii.
GUST: Laturile aromatice ale vinului sunt echilibrate, armonioase, cu tanini de catifea, energie prin aciditate și aceleași arome fructate, ușor remanente.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momentele tihnite sau mesele îmbelșugate cu preparate din pește, în special carpaccio, pizza hawaiană, salate cu fructe tropicale, creveți și languste. La desert se înțelege foarte bine cu salata de fructe și tortul de înghețată.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
72,60 RON Începând cu: 65,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Maxence Riesling de Rin DOC, demidulce 2022 - 0.5L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMIDULCE. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Cuvée Maxence 2022 este un vin demidulce obținut din struguri Riesling de Rin, recoltați manual din viile Cramei SERVE situate în zona Cherba, Dealu Mare. Strugurii sunt lăsați în vie și culeși târziu, când dezvoltă arome intense și un conținut ridicat de zahăr. Fermentarea alcoolică are loc timp de 3 săptămâni, la temperaturi controlate între 16 și 17°C, sub supravegherea enologului Aurel Rotarescu. După fermentare, vinul este maturat timp de 5 luni în baricuri franțuzești, ceea ce i-a conferit complexitate și o textură catifelată.
ASPECT: Galben-pai intens, cu reflexii verzui.
MIROS: Nasul este expresiv și delicat, cu arome de citrice confiate, pere coapte și flori albe, completate de accente ușoare de piersică și măr verde. Buchetul este plin de finețe, echilibrat și persistent.
GUST: Pe papile, vinul se arată armonios și catifelat, cu o aciditate fină care susține structura și prospețimea. Fructele albe și citricele se împletesc cu nuanțe florale și o ușoară dulceață care echilibrează gustul, iar finalul este persistent și plăcut, cu impresii de fructe coapte și miere.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de deserturi cu fructe, prăjituri ușoare, brânzeturi fine sau preparate asiatice ușor dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.
61,04 RON Începând cu: 54,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Aligote, acest vin aduce un ton pământiu, caracteristic, balansat cu note vioaie de ierburi proaspăt culese.
GUST: Papilele sunt trezite de aciditatea ridicată, aromele de pere verzi și citrice, care evoluează în note amărui de pelin macerat, andivă și alte plante aromatice. Post gust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și tonic fie că este savurat ca aperitiv sau alături de aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Cuvee 83 Cupaj Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman.
Colecția Cuvée este compusă din cele mai valoroase vinuri produse din struguri selecționați de pe suprafețe mici ale podgoriei.
ASPECT: Roz somon, limpede.
MIROS: Aromatic de fructe roșii proaspete - căpșuni, frăguțe, coacăze - peste care se așază note fine de grapefruit roz și flori de primăvară.
GUST: Lejer și echilibrat, cu aciditate prietenoasă și un caracter revigorant. Aromele fructate persistă, oferind un final vioi și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește papilele și aduce mai multă savoare alături de salate gourmet, bruschete sau preparate de vară ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
78,65 RON Începând cu: 70,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Baby D Rose Merlot DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 12.31%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 12.31%
VIN ROSE DEMIDULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
Podgoria Murfatlar se află aproape de cel mai mare port de la Marea Neagră, de aceea vinurile din această zonă ar fi ajuns în lumea întreagă din alte timpuri, cu alți zei. De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone.
În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, vinificator profesionist. Cele mai cunoscute soiuri cultivate cu tradiție și vinificate cu tehnologie modernă pe Domeniile Caraman sunt următoarele: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Riesling.
ASPECT: Roz-somon, strălucitor.
MIROS: Aroma seducătoare a fructelor roșii coapte, cu note florale fine și accente discrete de miere și vanilie, într-o armonie senzorială plăcută.
GUST: Suav, cu textură mătăsoasă, echilibrat între dulceața subtilă și aciditatea fină. Postgust persistent și catifelat.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru a fi savurat alături de prăjituri delicate, brânzeturi fine sau deserturi cu fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Acest rose este produs în anii cu cele mai bune recolte din parcelele cu soiuri Merlot și Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși la momentul optim, deschiorchinați și zdrobiți ușor. Vinificarea în rose se face prin metoda macerației peliculare la temperaturi de 14-15°C, cu perioade de păstrare a pieliței în must diferențiate după soi (3 ore pentru Merlot și 5 ore pentru Cabernet Sauvignon). După aceste procese mustul este decantat și fermentat în cuve din oțel inoxidabil la temperatură controlată de 10-12°C. timp de 14-17 zile. Dezvoltarea proprietăților organoleptice ale vinului rose este dată de maturarea în prezența drojdiei fine.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Buchet parfumat de căpșuni proaspete, zmeură, rodie și o notă fină de flori de câmp.
GUST: Proaspăt și delicat, cu aciditate vie și textură fină. Aromele de fructe roșii sunt acompaniate de accente citrice și un final curat, crocant.
ASOCIERE CULINARĂ: Perfect cu sushi, carpaccio de somon sau salate mediteraneene.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
88,33 RON Începând cu: 79,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR