Vinuri Franta
Franta este un etalon in materie de vinuri premium. De aici provin multe soiuri importante de struguri, precum Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon si Chardonnay, acestea fiind in prezent cultivate in intreaga lume. Istoria vinurilor frantuzesti a inceput inca din secolul VI i.Hr., iar pe Beicevrei.ro vei gasi cele mai cautate sortimente.
Atunci cand spui “vinuri Franta”, te gandesti la sortimente fine, de calitate. Pe teritoriul acestei tari se gasesc cateva podgorii celebre, printre care se numara Bordeaux, Savoie, Bourgogne, Alsace si Champagne. De secole, Franta produce cantitati enorme de vin pentru toate gusturile si preferintele. Deoarece in Franta exista mai multe tipuri de clima, vei gasi intotdeauna o gama variata de sortimente de vin. Asadar, indiferent ce arome preferi, vei putea savura vinuri din Franta care sa corespunda cerintelor tale.
In catalogul Beicevrei.ro gasesti vinuri Franta de calitate la cele mai competitive preturi. Suntem importatorii oficiali ale celor mai cautate bauturi alcoolice, asa ca iti oferim garantia ca vei investi doar in produse originale. Iti punem la dispozitie vinuri din Franta la preturi de import, ceea ce inseamna ca nu vei mai fi nevoit sa platesti adaosuri comerciale, asa cum s-ar intampla daca le-ai cumpara din hipermarketuri sau alte magazine fizice.
Prin urmare, atunci cand vrei sa te rasfeti cu vinuri Franta, Beicevrei.ro este partenerul tau de incredere! Achizitioneaza acum un vin frantuzesc de calitate la cel mai mic pret! Oferim livrare gratuita la orice comanda in Bucuresti si Ilfov, iar pentru celelalte orase din Romania, la comenzile care depasesc 200 de Lei.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Chateau Clerc Milon
Chateau Clerc Milon - Pastourelle 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild. În nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța.
Pastourelle este cel de-al doilea vin al casei Clerc Milon certificat în 1855, după Expoziția Universală de la Paris, alături de alte vinuri selecte din regiunea Bordeaux. Pastourelle este o denumire inspirată de o povestea romantică a unui cavaler care întâlnește o păstoriță.
Acest vin este produs în stilul consacrat al Casei Clerc Milon. Strugurii sunt culeși în lăzi mici apoi presați pentru mustul pur ce este lăsat să fermenteze în cuve din stejar. După fermentare, vinul este maturat tradițional în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Se deschide cu un parfum expresiv de coacăze negre și lichior de cireșe, amestecat cu lemn de cedru și condimente.
GUST: Suculent și bine definit pe papile, Pastourelle aduce în plus note de maturare și tanini cremoși. Notele de tutun și mentă aduc un final lung și armonios.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, cartofi sau varză de Bruxelles.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).
338,80 RON Începând cu: 296,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.
ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.
MIROS: Complex și elegant, cu arome rafinate de fructe roșii coapte (căpșune, zmeură, cireșe), nuanțe discrete de citrice confiate și piersică albă, completate de accente florale fine și note subtile de condimente și vanilie.
GUST: Textură catifelată și amplă, cu un echilibru perfect între prospețime și complexitate. Fructele roșii și albe se împletesc cu tonuri minerale, delicate atingeri lemnoase și o aciditate vibrantă. Final lung, sofisticat și persistent, cu eleganță remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea perfectă pentru cine rafinate, alături de homar, pește nobil, preparate asiatice fine sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
450,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Bellgrave
Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MEDOC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VIN ROȘU SEC. Château Bellegrave, situat în Médoc, Pauillac, se află între domenii renumite precum Latour, Pichon-Longueville și Lynch-Bages. Proprietatea a aparținut inițial lui Armand Roux și a fost achiziționată în 1901 de H. Van-Der-Voort, comerciant stabilit în San Francisco.
Din 1997 domeniul este deținut de familia Meffre, cunoscută pentru activitatea sa din Valea Ronului, care a combinat tradiția cu tehnici moderne de vinificație. Administrat astăzi de Ludovic și Julien Meffre, Château Bellegrave valorifică solurile de pietriș aluvionar caracteristice regiunii, oferind vinurilor un caracter elegant și structurat. Numele Bellegrave evocă frumusețea și calitatea acestor soluri care definesc terroir-ul vinurilor sale.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Buchetul se deschide cu arome elegante de fructe negre coapte, precum mure și prune, completate de note fine de condimente dulci, vanilie și lemn fin, rezultate din maturarea în butoaie de stejar. În plan secund se simt accente subtile de tutun și cacao, care sporesc complexitatea și persistența olfactivă.
GUST: Fructele negre coapte se împletesc cu notele de stejar și condimente, iar finalul este persistent, elegant și echilibrat, cu reminiscențe de lemn nobil și fructe bine coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fripturi roșii, vânat, carne de miel sau brânzeturi maturate. Poate fi savurat și singur pentru a aprecia rafinamentul unui Médoc clasic.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
39,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Mouton Rothschild
Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, baronul Philippe de Rothschild a moştenit castelul Mouton Rothschild din Bordeaux, zona rurală Pauillac, la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie a fost îmbuteliat și definit de faimoasa etichetă a artistului Jean Carlu. Astfel, sub conducerea baronului, afacerile companiei s-au extins cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.
Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.
Eticheta Château Mouton Rothschild 2022 este opera artistului francez Gérard Garouste. Eticheta este un omagiu adus Baronului Philippe de Rothschild, împlinind dorința acestuia exprimată în autobiografia sa din 1981 de a i se celebra centenarul sosirii la Château Mouton Rothschild. Opera lui Garouste, intitulată "Hommage au Baron Philippe", este descrisă ca o reprezentare heraldică simbolică și fantasmagorică. Elementele cheie ale etichetei includ: portretul Baronului Philippe; berbecul, un simbol binecunoscut al Baronului Philippe (a cărui zodie era berbec); peretele frontal al Château-ului și fructul viței de vie, un tribut adus vinului ca operă de viață a Baronului Philippe și o celebrare a naturii.
ASPECT: Roșu granat intens spre opac, cu nuanțe violet.
MIROS: Buchet intens și complex, necesitând aerare pentru a se deschide. Arome de coacăze negre coapte, mure, dudă proaspătă, cireșe negre și lemn dulce. Note subtile de grafit, cafea, rocă zdrobită, cacao, violete, fum de tutun, anason stelat și o tentă mentolată.
GUST: Plin, somptuos și incredibil de dens, cu arome explozive de coacăze negre, cireșe negre și lemn dulce. Prezintă o textură catifelată, cu taninuri foarte ferme, perfect integrate. Straturile de fructe negre, energia minerală și notele rafinate de stejar se desfășoară armonios pentru un gust final lung, cu o notă de argilă și flori proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate clasice din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), inclusiv fripturi, mâncăruri la grătar și braisate. De asemenea, se potrivește cu preparate asiatice bogate, ciuperci și brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).
11.184,27 RON Începând cu: 9.786,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Petit-Village
Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Château Petit-Village este un domeniu cunoscut de cel puțin 130 de ani pentru culturile de viță de calitate superioară Premier Cru, aflate pe dealurile ce înconjoară localitatea Pomerol, din regiunea viticolă Bordeaux.
Platoul cu soluri bogate în pietriș, calcar și clei, cu temperaturi favorabile și cantități generoase de apă formează un terroir excepțional pentru Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, din generații diferite, cele mai vechi fiind plantate în 1948. Producția vinului începe cu recoltarea manuală, sortarea, desciorchinarea și fermentarea de 20 - 25 de zile în vase din beton atribuite fiecărui lot de pământ.
Urmează maturarea timp de 15 luni, pentru toate vinurile, în butoaie din stejar, marcate în continuare după loturile și parcele de pe care s-au cules strugurii. În fiecare an sunt date în folosință butoaie noi ce reprezintă 30 până la 50% din numărul total. Vinurile Château Petit Village oferă tot ce este mai bun din strugurii crescuți în terroir-ul Pomerol: proaspețime, textură fină, echilibru între arome intense de fructe și alte familii de arome, ce îi îmbogățesc constant caracterul.
Ediția anului 2021 este un cupaj clasic de 65% Merlot, 26% Cabernet Franc și 9% Cabernet Sauvignon, vinificate tradițional și maturate în 50% butoaie din stejar nou.
ASPECT: Roșu granat profund, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet bine definit, cu arome de cireșe negre, prune zemoase și afine sălbatice, completate de note de frunze de cedru, ulei de trandafir, cărbune, ciocolată neagră, lemn dulce și o tentă discretă de iod. Aerarea îi oferă intensitate.
GUST: Corp mediu spre plin, cu un note arome principale de fructe negre, înconjurate de taninuri fine, dar ferme, cu o textură plăcută. Aciditatea crocantă și mineralitatea subliniază prospețimea. Finalul este așteptat, persistent, cu note delicate de mirodenii și o tentă sărată.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită (în special fripturi sau alte preparate la grătar), miel, vânat, rață, precum și preparate cu trufe sau ciuperci. Brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
916,70 RON Începând cu: 802,11 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Pichon Baron
Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Istoria proprietății situată în Bordeaux, în renumita localitate Pauillac, începe la sfârșitul secolului al XVII-lea, când Pierre Desmezures de Rauzan, un comerciant de vinuri și intendent al unor domenii prestigioase precum Latour și Margaux, a achiziționat parcele de viță de vie în apropiere de Latour, creând Enclos Rauzan. Numele "Pichon Longueville" a apărut în 1694, când aceste vii au intrat în zestrea fiicei sale, Thérèse, la căsătoria cu Baronul Jacques Pichon Longueville.
Punctul de cotitură a avut loc în 1850, cu doar cinci ani înainte de clasificarea oficială a vinurilor de Bordeaux din 1855. Astfel, domeniul original a fost divizat în alte două proprietăți: Château Pichon Baron și Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande.
Château Pichon Baron se întinde pe o suprafață de 73 de hectare de viță de vie. Este important de menționat că, pentru producerea vinului principal se folosesc struguri doar de pe cele mai bune 40 de hectare istorice ale proprietății. Terroir-ul de la Château Pichon Baron este definit de solul cu straturi adânci de pietriș (gravel), depozitate de râul Garonne în timpul erelor cuaternare, care asigură un drenaj excelent, forțând rădăcinile viței de vie să pătrundă adânc în sol pentru apă și nutrienți. Acest lucru contribuie la obținerea unor struguri concentrați și la dezvoltarea unei complexități minerale în vin. Sub pietriș se găsesc și straturi de nisip și argilă.
ASPECT: Negru intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchetul este construit din arome delicate de flori precum violete și trandafiri, alături de fructe roșii și negre. Ulterior apar note de grafit și lemn, oferite de maturarea reazlitază în procent de 70 % în butoaie noi și 30% în butoaie asezonate .
GUST: După un atac puternic, palatul este încărcat de textura catifelată și profundă. Se regăsesc nuanțe de fructe roșii și negre, condimente lemnoase și mineralitatea terroir-ului. Finalul este intens, corpolent și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață confit, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).
1.437,48 RON Începând cu: 1.257,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Pontet-Canet
Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Istoria Château Pontet-Canet începe în secolul al XVIII-lea, în 1705, când Jean-François de Pontet, un înalt magistrat și guvernator al Médocului, achiziționează și plantează viță de vie pe un teren situat la nord de Pauillac, dându-i o parte din nume ("Pontet"). Numele "Canet" provine de la locul unde erau situate alte parcele. Familia de Pontet a deținut proprietatea până în 1865.
Atunci, domeniul a fost cumpărat de Herman Cruse, o bogată familie de negociante din Bordeaux, care a modernizat și a îmbunătățit vinificația. Criza financiară din anii 1970 a forțat familia Cruse să vândă, iar în 1975, domeniul a fost achiziționat de Guy Tesseron. Sub conducerea sa și, ulterior, a fiului său, Alfred Tesseron, Pontet-Canet a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, devenind un pionier al agriculturii biodinamice în Bordeaux, începând cu anul 2004 (și certificat din 2010).
Podgoria Château Pontet-Canet se întinde pe aproximativ 81 de hectare, situate în inima localității Pauillac. O parte importantă a podgoriei (aproximativ 50 de hectare) este formată dinr-o singură bucată, un avantaj considerabil pentru managementul viței de vie. Climatul oceanic temperat, specific regiunii Bordeaux, cu estuarul Gironde formează un microclimat care protejează vița de vie de înghețuri primăvara și atenuează căldura în timpul verii. Umiditatea oferită de estuar poate contribui la dezvoltarea noblessei pourriture (putregaiul nobil) în anumiți ani, deși pentru vinurile roșii se caută o maturitate fenolică optimă.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, profund.
MIROS: Fructe negre (coacăze, mure), cedru, grafit, mentol, cu accente minerale și de stejar.
GUST: Plin, concentrat, taninuri ferme dar fine. Arome de fructe negre, ciocolată, cafea și minerale pământii. Aciditate echilibrată. Gust final lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 ani).
921,54 RON Începând cu: 806,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Rouget
Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Château Rouget este un domeniu viticol istoric din Bordeaux, aflat în apelațiunea Pomerol, a cărui istorie începe cu secole în urmă, fiind menționat în arhive încă de la 1700. Este considerat unul dintre primele "Cru-uri" oficiale din Pomerol. De altfel, în secolul al XIX-lea, Rouget a fost clasat printre primele cinci proprietăți din Pomerol, un semn al calității constante a vinurilor sale.
După mai bine de un secol în posesia familiei Bayonne, care a construit și splendidul château ce simbolizează proprietatea, și apoi a altor proprietari, în 1992, Château Rouget a fost achiziționat de familia Labruyère, care și-a propus să readucă Château Rouget la gloria sa de odinioară. Sub conducerea lui Jean-Pierre Labruyère, și ulterior a fiului său, Édouard, și cu sprijinul renumitului oenolog Michel Rolland, domeniul a trecut printr-o transformare semnificativă. S-au făcut investiții majore în podgorie și în facilitățile de vinificație.
Château Rouget deține o podgorie de aproximativ 17 hectare, cu un terroir aparte. Solul este compus din straturi consistente de argilă albastră, foarte densă și bogată în fier. Pe lângă argilă, există și zone cu pietriș grosier și nisip, aduse de-a lungul timpului de râurile Garonne și Isle. Climatul este oceanic temperat, influențat de proximitatea râurilor Dordogne și Isle. Acestea moderează temperaturile, reducând riscul de înghețuri primăvara și de căldură excesivă vara. Ploile sunt distribuite relativ uniform pe parcursul anului, dar variațiile anuale pot influența semnificativ recoltele din soiurile roșii principale: Merlot, în proporție de 85% și Cabernet Franc pentru restul de 15%.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet bogat și complex de fructe negre coapte (cireșe negre, prune, mure) și fructe roșii (zmeură). Note florale subtile de violetă, urmate de accente de ciocolată neagră, cafea, lemn dulce și o tentă minerală de pământ proaspăt sau trufe.
GUST: Plin, opulent și catifelat, cu o textură densă și taninuri mătăsoase, coapte, foarte bine integrate. Aromele din nas se regăsesc, amplificate pe papile, cu o predominanță a fructelor negre suculente și a notelor gurmande de ciocolată și condimente dulci. Aciditate echilibrată și gust final lung, persistent, cu o notă caldă și o tentă de mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de vită (friptură, mușchiuleț), rață la cuptor, vânat (mistreț, căprioară) sau brânzeturi maturate (în special cele din lapte de vacă).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 20 ani).
383,33 RON Începând cu: 335,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Smith Haut Lafitte
Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Primele atestări ale cultivării viței de vie pe acest domeniu datează din anul 1365, când familia Verrier Du Boscq a plantat viță de vie pe un platou pietros numit "Lafitte" (de unde și o parte a numelui). Domeniul a fost redenumit în 1720 după George Smith, un negustor scoțian care a cumpărat proprietatea. În 1842, Lodi Martin Duffour-Dubergier, primarul de Bordeaux, a preluat domeniul, contribuind la faima sa.
Smith Haut Lafitte a fost clasificat ca Grand Cru Classé în 1959. Un moment important pentru evoluția acestui domeniu a fost în 1990, când Daniel și Florence Cathiard au achiziționat proprietatea, au investit masiv în modernizare și au adus recunoaștere internațională pentru vinurile sale excepționale, produse printr-o abordare inovatoare și prietenoasă cu mediul.
Domeniul viticol al Château Smith Haut Lafitte se întinde pe o suprafață totală de 78 de hectare, iar terroirul său definește aromele vinurilor roșii și albe. Solul este compus dintr-un amestec de pietriș, nisip și argilă, depuse de râul Garonne de-a lungul a milioane de ani. Pietrișul asigură un drenaj excelent și absoarbe căldura soarelui ziua și o eliberează lent noaptea, contribuind la coacerea optimă a strugurilor. Cupajul anului 2021 este produs din struguri fermentați în butoaie la 28°C, iar vinul este maturat timp de 18 luni, pe drojdie în butoaie noi (60%), cu un singur transfer.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Arome proaspete de fructe roșii (cireșe, coacăze roșii) și negre (coacăze negre), completate de note de ierburi aromatice, cedru, grafit și o subtilă tentă florală. Apar și note fine de mirodenii pământii de la baric.
GUST: Corp mediu, cu o aciditate vibrantă și taninuri fine, bine integrate, care oferă o structură elegantă. Fructul este prezent, dar nu dominant, lăsând loc notelor minerale și celor de stejar. Postgust proaspăt, lung și persistent, cu o tentă salină.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), friptură de rață, preparate cu ciuperci, brânzeturi semidure.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 15 ani).
988,33 RON Începând cu: 864,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Trotte Vieille
Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Château Trotte Vieille are rădăcini adânci, primele atestări datând din secolul al XV-lea. Vița de vie de pe anumite parcele ale domeniului este considerată a fi printre cele mai vechi din regiune. Unele plantații au vârsta de peste 100 de ani, în ciuda filoxerei, care a afectat viticultura europeană la începutul secolului trecut.
Familia Castéja, proprietara Casei de Comerț Borie-Manoux din Bordeaux, a achiziționat Château Trotte Vieille la începutul secolului al XX-lea și deține proprietatea de peste 100 de ani. Sub conducerea lor, domeniul a fost constant modernizat pentru a oferi vinuri de calitate premium și o reputație pe măsură. Château Trotte Vieille este un Premier Grand Cru Classé B în clasificarea vinurilor din Saint-Émilion.
Château Trotte Vieille are aproximativ 15 hectare de vie, o suprafață considerată medie pentru mica localitate franceză. Vița de vie, inclusiv cea prefiloxerică, se află într-un terroir de excepție, caracterizat prin soluri argilo-calcaroase pe platoul Saint-Émilion, cât și zone cu argilă roșie și pietriș, o expunere solară excelentă, precipitații și temperată oceanică, influențată de proximitatea Oceanului Atlantic.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aproape opac, cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchet complex și intens, cu arome dominante de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, prune), note florale de violetă, accente minerale de grafit - o notă naturală de cretă - mirodenii dulci (vanilie, cuișoare), și lemn de cedru.
GUST: Corp plin, bogat și voluptuos, cu o textură catifelată. Taninuri dense, dar incredibil de fine și bine integrate, care oferă o structură remarcabilă și o persistență lungă. Fructul este concentrat și vibrant, susținut de o aciditate proaspătă care echilibrează bogăția. Gustul final aduce o remanență savuroasă, cu ecouri de fructe și minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (mușchi de vită, antricot), preparate din vânat (căprioară, mistreț), rață confit, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
650,50 RON Începând cu: 569,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.
În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.
Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate
ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.
MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).
GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
507,23 RON Începând cu: 443,83 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.
În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.
Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate
ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.
MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).
GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
1.196,45 RON Începând cu: 1.046,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.
În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniează autenticitatea locului.
Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat dur de fier și nisip. Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri.
ASPECT: Roșu rubiniu închis.
MIROS: Complex, cu arome intense de fructe roșii și negre de pădure și de livadă (afine sălbatice, zmeură neagră, cireșe negre, prune), note de dulceață proaspătă de coacăze roșii, violetă candiată, scorțișoară, tutun, lemn afumat și jar, cafea, grafit, piele nouă și cacao. O delectare pentru toate așteptările.
GUST: Corpolent spre mediu, elegant și stilat, cu o abundență de fructe negre și roșii nuanțate. Are o textură mătăsoasă, catifelată, cu taninuri ultra-fine, bine integrate, ce construiesc o structură puternică, dar echilibrată. Gustul este proaspăt, concentrat și complex, cu un final lung, intens și persistent, adesea descris cu note piperat-fructate și tușe de tutun sau trabuc.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin-poezie, pentru cele mai frumoase momente. Fie că este o cină romantică, ori o masă cu preparate savuroase din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), precum și preparate cu sosuri bogate sau gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
598,22 RON Începând cu: 523,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine Camille Braun
Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ALSACIA AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Domeniile Camille Braun este o proprietate de familie situată în satul Orschwihr, în inima regiunii Alsace, Franța. Fondată în 1960, aceasta este astăzi condusă de Christophe și Chantal Braun, care continuă tradiția viticolă a familiei, îmbinând respectul pentru terroir cu o abordare modernă.
Domeniul se întinde pe aproximativ 15 hectare de viță-de-vie cultivată pe diverse tipuri de sol – calcaroase, argilo-calcaroase, gresii și granitice – dispuse pe colinele însorite ale Alsaciei, în zone renumite precum Pfingstberg, Bollenberg, Lippelsberg și Kaefferkopf.
Rieslingurile, inclusiv cuvée-ul Prima, sunt maturate pe drojdii fine pentru mai multe luni, uneori chiar până la un an, ceea ce conferă vinului profunzime, finețe și o textură catifelată. Rezultatul este un vin pur, elegant și precis, care exprimă fidel mineralele și rafinamentul terroir-ului alsacian.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.
MIROS: Expresiv și elegant, cu arome de citrice proaspete, mere verzi, pere și flori albe, completate de nuanțe minerale delicate și tonuri subtile de piatră umedă.
GUST: Pe papile, vinul se arată echilibrat și fin, cu o aciditate crocantă care susține prospețimea și structura. Aromele de fructe albe și citrice se împletesc cu note minerale și florale, iar gustul final este persistent și elegant, cu impresii de citrice confiate și un ton ușor sărat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete, brânzeturi fine sau sushi. Este potrivit și ca vin de relaxare, savurat simplu, pentru a-i aprecia finețea și mineralitatea.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
136,49 RON Începând cu: 119,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cheval Noir
Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cunoscută pentru prima dată sub numele de Cheval Noir în 1895, acestă proprietate este una dintre cele mai vechi din localitatea Saint-Émilion a regiunii Bordeaux. În 1937, domeniul care se numește și în prezent Château Cheval Noir a fost achiziționat de familia Mähler-Besse. Acest domeniu a fost prima afacere în vitcultură a familiei Mähler-Besse, iar astăzi podgoriile din care se produc vinurile Cheval Noir sunt dominate de soiul roșu Merlot, plantat în urmă cu peste 50 de ani, într-un sol bogat în straturi de nisip și minereu de fier.
Vinurile Cheval Noir sunt produse și cu participarea lui Hubert de Boüard, un enolog reputat și co-proprietar al etichetei Château Angélus, un vin Premier Grand Cru Classé.
Saint-Émilion din soiul Merlot, ce ocupă majoritatea parcelelor de pe domeniu, este un vin emblematic al brand-ului Cheval Noir. După ce strugurii sunt recoltați manual și transportați în cutii mici, urmează prefermentarea la rece (5°C), timp de 7 zile, apoi fermentarea alcoolică în cuve de capacitate redusă unde temperatura nu depășește valoarea de 28°C. Maturarea vinului are loc în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp 12-16 luni.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Buchet complex și sofisticat, cu note de cireșe negre, prune coapte și coacăze, completate de accente de condimente dulci, cacao și ușoare nuanțe de tutun și cedru.
GUST: Pe papile este corpolent și bine structurat, cu taninuri fine și mătăsoase care îi conferă eleganță. Fructele negre coapte se împletesc cu note de vanilie și ciocolată, iar finalul este lung și armonios, cu o notă subtilă de lemn dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de carne roșie la grătar, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri intense, pentru a-i pune în valoare complexitatea și profunzimea.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).
248,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
La Bastide Saint Dominique
La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, CLAIRETTE, GRENACHE BLANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.
Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile. Soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.
Pentru acest cupaj sunt selectați struguri de pe 2 hectare de viță de vie, cu vârsta de 35 ani, expusă în punctele cardinale nord și sud. Soiurile sunt presate pneumatic și fermentate separat în cisterne din oțel cu temperatură controlată. Cupajul alb de 50% Viognier, urmat de 25% pentru Clairette și Grenache Blanc este maturat câteva luni în cisterne, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: La nas vinul aduce arome de caise și dulceață din fructe dulci și exotice, cum ar fi ananasul și rambutan.
GUST: Proaspăt și acidulat, vinul păstrează aromele de fructe exotice și în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carpaccio de ton cu ulei piperat, iepure la cuptor cu sos de roșii, creveți, homari sau langustină pe grill și brânză din lapte de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 4 ani).
79,38 RON Începând cu: 69,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Château Haut-Bailly
Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Château Haut-Bailly este un domeniu viticol de prestigiu situat în regiunea Pessac-Léognan din Bordeaux, Franța. Vinurile casei au primit clasificarea de calitate „Cru Classé” în Graves în 1953 și 1959.
Metodele de producție de la Château Haut-Bailly combină recolta manuală a strugurilor din vii cu soluri bine drenate, vinificația atent controlată în tancuri termo-reglate și fermentația malolactică parțială în butoaie, urmată de maturarea de 16 - 18 luni în butoaie de stejar francez, dintre care 50-65% noi, pentru a obține vinuri complexe, echilibrate și de înaltă calitate.
În 2017 primăvara caldă a favorizat o creștere rapidă, iar în ciuda ploilor excepționale din iunie, seceta din iulie și august a creat condiții ideale pentru maturarea strugurilor. Înflorirea a avut loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar veraison-ul a fost regulat și timpuriu. Recolta, care s-a desfășurat între 13 și 29 septembrie, a fost redusă ca volum, dar de înaltă calitate: Merlot-ul s-a evidențiat prin prospețimea fructată și echilibrul său, iar Cabernet Sauvignon a oferit prospețime aromatică și structură tanică plăcută. Cupajul este completat de soiuri roșii Petit Verdot și Cabernet Franc.
ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchet complex de fructe negre coapte (mure, coacăze negre), urmate de note de tabac, lemn de cedru, cacao și un strop de vanilie. Aromele evoluează spre accente florale și minerale fine.
GUST: Structură plină și echilibrată, cu taninuri suple și catifelate. Gustul de fructe negre este susținut de note de pământ umed, nuci și condimente ușoare. Gust final lung și elegant, cu o aciditate bine integrată și o senzație minerală persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață la cuptor sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 25 de ani).
691,15 RON Începând cu: 604,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.
În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniează autenticitatea locului.
Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat dur de fier și nisip. Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri.
ASPECT: Roșu rubiniu închis.
MIROS: Complex, cu arome intense de fructe roșii și negre de pădure și de livadă (afine sălbatice, zmeură neagră, cireșe negre, prune), note de dulceață proaspătă de coacăze roșii, violetă candiată, scorțișoară, tutun, lemn afumat și jar, cafea, grafit, piele nouă și cacao. O delectare pentru toate așteptările.
GUST: Corpolent spre mediu, elegant și stilat, cu o abundență de fructe negre și roșii nuanțate. Are o textură mătăsoasă, catifelată, cu taninuri ultra-fine, bine integrate, ce construiesc o structură puternică, dar echilibrată. Gustul este proaspăt, concentrat și complex, cu un final lung, intens și persistent, adesea descris cu note piperat-fructate și tușe de tutun sau trabuc.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin-poezie, pentru cele mai frumoase momente. Fie că este o cină romantică, ori o masă cu preparate savuroase din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), precum și preparate cu sosuri bogate sau gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
601,13 RON Începând cu: 525,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Floral, delicat, cu arome de fructe roșii, note de vanilie și pere galbene din livezile provensale.
GUST: Alintă papilele cu note mai vioi de fructe roșii, rafinate în căpșune și completate de grepfut roz ce aduce un gust final lung, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O cină în doi sau o petrecere în grădină este momentul de strălucire pentru acest vin, fie că îl savurați simplu sau cu preparate din carne de porc, carne de pasăre, crustacee, dar și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
97,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Regnard
Regnard - Petit Chablis Regnard AOC, 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PETIT CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.
Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de Baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.
Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.
ASPECT: Galben-pai, limpede, ușor petiant.
MIROS: Strălucitor și foarte energic, acest Chardonnay uimește și prin aromele de fructe albe, anunțate de mere, pere. Aroma de ananas este completată cu o notă foarte scurtă de drupe coapte.
GUST: O textură clară, cu aciditate bine integrată, arome de fructe albe de livadă și note de fructe exotice, dulci. Minerale clasice ale soiului Chardonnay din terroir-ul francez rămân pe simțuri și oferă un postgust savuros, sec și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay ce atrage atentia cu fiecare ocazie prin aspect și arome, ușor de asociat cu delicatese din pește crud (sushi, sashimi), pește gătit la grill, homar cu risotto de legume, brânzeturi semitari și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
121,00 RON Începând cu: 105,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR