Vinuri de import
Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.
Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.
Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.
Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux AOC, rose 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX AOC / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 12.5%
În 2021, Concours Mondial de Bruxelles, un eveniment internațional, dedicat vinurilor din toată lumea, a oferit cupajului Mouton Cadet Rose 2020, medalia de aur.
VIN ROSE SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.
ASPECT: Roz pal, strălucitor.
MIROS: Buchetul este delicat și rafinat, cu arome de fructe roșii proaspete, precum zmeură, căpșuni și coacăze roșii, completate de accente florale de trandafir și flori de portocal. Fundalul aromatic oferă note ușor citrice și o tușă minerală subtilă, care adaugă eleganță și finețe.
GUST: Gustul este proaspăt, echilibrat și mătăsos, cu o aciditate vibrantă. Aromele de fructe roșii se împletesc armonios cu impresii de piersică albă și grapefruit roz. Finalul este persistent, curat și elegant, cu o notă florală.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu salate ușoare, pește alb, fructe de mare, sushi sau brânzeturi proaspete. Poate fi savurat și ca aperitiv, în momente de relaxare, la umbra verii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
51,30 RON Începând cu: 44,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Philip - Super Tuscan Wine - 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.
Strugurii, recoltați manual, provin din podgorii atent selecționate din zonele Fonterutoli și Belguardo, îmbinând astfel complexitatea clasică cu finețea specifică terroir-ului. Fermentarea are loc temperatura de 25 - 27°C și este urmată de o macerare de 13- 15 zile. Ulterior, vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar, atât franțuzesc, cât și american, pentru a-i conferi arome de vanilie și mirodenii și pentru a-i integra taninurile. Vinul își desăvârșește caracterul prin rafinarea finală de 4 luni în cisterne de ciment, înainte de a fi îmbuteliat.
ASPECT: Roșu-rubiniu profund, intens.
MIROS: Buchet complex de fructe negre coapte, precum coacăze și mure, completat de note de condimente dulci, vanilie și o ușoară tentă de tutun.
GUST: Plin, cu o structură robustă și taninuri bine integrate, catifelate. Aromele de fructe negre sunt susținute de o mineralitate fină și o aciditate echilibrată, cu un final lung și persistent, elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparatele din carne de vită, precum friptură sau coaste, cu vânat (mistreț) și cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 15 ani).
141,33 RON Începând cu: 123,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Concerto di Fonterutoli - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.
Strugurii, culeși manual, sunt fermentați alcoolic în cisterne de oțel inoxidabil, la o temperatură controlată (26-28°C.). Fermentarea este urmată de o macerare 14-18 zile pentru a extrage aromele și structura. Ulterior, vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar de tip Tonneaux (pentru Sangiovese) și baricuri (pentru Cabernet Sauvignon). După maturarea în butoaie, vinul este finisat încă 3 luni în cisterne de ciment. Această metodă de maturare combinată conferă vinului complexitate, eleganță și un caracter persistent, înainte de a fi îmbuteliat.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aproape opac.
MIROS: Buchet complex și profund, cu arome de cireșe negre, mure și note de eucalipt. Se disting accente de condimente dulci, vanilie și tutun.
GUST: Rotund și catifelat, cu o structură impresionantă și taninuri fine, elegante. Aromele de fructe de pădure, ciocolată neagră și cuișoare se contopesc perfect. Finalul este lung, persistent, cu o notă minerală.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din vânat, carne de vită la cuptor și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).
293,30 RON Începând cu: 256,64 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Belguardo Tirrenico Maremma Toscana Rosso DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA DOC / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, GRENACHE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță de vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.
Zona viticolă Belguardo este permanent influențată de Mare Tireniană, de aceea un vin aparte, numit Tirrenico, oferă o altă perspectivă asupra viticulturii italiene. Anul 2022 a beneficiat de un climat cald, completat de diferențe semnificative de temperatură între zi și noapte, ceea ce a permis strugurilor să atingă o maturitate optimă. Fermentare alcoolică se face clasic, în cisterne din oțel, la temperatura de 28°C. cu macerare pe 20 de zile. Maturarea are loc timp de 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 de litri.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu o strălucire vibrantă.
MIROS: Arome bogate de fructe negre coapte, precum coacăze și mure, completate de note de ierburi mediteraneene, condimente dulci și o tușă de tutun.
GUST: Rustic și ușor mineral, cu taninuri ferme, dar catifelate și o aciditate proaspătă. Aromele de fructe se regăsesc în gust, alături de note lemnoase bine integrate și o mineralitate specifică solului Maremmei. Finalul este lung și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de vită la grătar sau la cuptor, vânat (mistreț), preparate tradiționale toscane și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 8 ani).
107,45 RON Începând cu: 94,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Tenuta Belguardo Maremma - Super Tuscan Wine - Rosso Riserva DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA DOC / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță de vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.
Acest cupaj este compus din 85% Cabernet Sauvignon și 15% Cabernet Franc, provenit din vițe de vie vechi de 24 de ani cultivate în soluri de gresie din Grosseto, la o altitudine de 70-130 de metri. Strugurii sunt recoltați manual, fermentați alcoolic la temperatura de 28-30°C. Vinul este lăsat cu pielițe la macerare timp de 16 zile, apoi maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 de litri (70% noi). Maturarea finală are loc timp de 4 luni în cisterne de ciment, apoi vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii granat.
MIROS: Complex și plin, cu arome de fructe negre (coacăze, cireșe negre), note picante de la stejar și o tentă elegantă de tutun și ciocolată neagră, tipice soiurilor Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.
GUST: Mătăsos și seducător, cu taninuri fine și bine integrate. Aromele de fructe negre sunt completate de note de condimente, o notă minerală (pământie), specifică solului de gresie și calcar. Finalul este lung, catifelat și persistent, cu un gust plăcut de cireșe.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar sau la cuptor, inclusiv vânat și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
259,42 RON Începând cu: 227,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Zisola Doppiozeta Sicilia Noto Rosso DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Zisola este o proprietate a familiei Mazzei, achiziționată în anul 2000. Proprietatea se află în zona rurală a orașului Noto, în sud-estul Siciliei, o regiune cu o puternică tradiție viticolă și o climă ideală. Aici, Mazzei a adus experiența și filozofia sa de a produce vinuri de înaltă calitate, respectând în același timp soiurile de struguri locale și terroir-ul sicilian. Terroirul este caracterizat de soluri calcaroase, bogate în argilă roșie, care sunt perfecte pentru viticultură. Zona beneficiază de o climă mediteraneană, cu veri calde și uscate și ierni blânde. Apropierea de mare contribuie la o ventilație constantă, care previne bolile viței de vie și favorizează coacerea soiurilor locale, cum ar fi Nero d'Avola, considerat "regele" soiurilor de struguri siciliene.
Zisola Doppiozeta 2021 este un vin roșu produs 100% din struguri Nero d’Avola, culeși manual în septembrie de pe vițe vechi de 22 de ani. Mustul este fermentat alcoolic la 28-30°C. în cisterne din oțel inoxidabil, apoi vinul este lăsat să macereze timp de 16-18 zile. Maturarea are loc timp de 16 luni în butoaie mici de stejar franțuzesc, dintre care 50% sunt noi. În final, vinul este finisat 4 luni în cisterne de ciment, apoi este îmbuteliat fără filtrare.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens.
MIROS: Buchet complex și elegant, cu arome de fructe negre coapte, gem de mure și prune uscate, completate de note de condimente dulci (vanilie, cuișoare) de la stejar, tutun, ciocolată neagră și pământ umed.
GUST: Corp plin și o structură impresionantă, cu taninuri, catifelate, dar prezente. Gustul reflectă aromele de fructe de pădure și condimente, cu o aciditate echilibrată care îi conferă prospețime. Finalul este lung, persistent și complex.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie (vită, miel, vânat), tocănițe cu sosuri consistente, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minumum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
152,94 RON Începând cu: 133,83 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stefano Farina
Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi di Gavi DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: GAVI DOCG - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORTESE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.
Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.
Produs în mica localitate Gavi (Piemonte), Franco Fiorina este un vin obținut din soiul alb Cortese, ce reamintește de experiența italienilor în lumea vinurilor albe de calitate premium. Gavi di Gavi este un vin cu tradiție și este o alegere ideală pentru cei care doresc un monosoi alb, generos în arome, jovial și pregătit pentru orice provocare culinară.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Soiul Cortese este un melanj de arome energice și proaspete ce amintesc de flori și fructe cu pulpă albă, din peisajul deluros al micului sătuc Gavi, aflat între munți și mare, între marile orașe antice ale Italiei.
GUST: Pe papile se simt aromele de pere și mere verzi, gutuie, citrice, ce ii dau o scurtă astringență, flori de câmp și minerale. Gust final scurt, ușor fructat, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate din carne albă și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
73,57 RON Începând cu: 64,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Regnard
Regnard - Chardonnay, Bourgogne AOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.
Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.
Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.
ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.
MIROS: Un Chardonnay clasic al regiunii Burgundia, elegant și intens, plăcut prin complicațiile sale aromatice ce relevă o un profil armonios, cu arome de măr, piersică albă, lemn verde și citrice discrete.
GUST: Arome lungi de fructe roșii și fructe galbene, minerale și citrice. Gust final mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alb la mesele cu gustări și aperitive din mezeluri crud-uscate, preparate din pește (somon, ton), fructe de mare, paste și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
96,80 RON Începând cu: 84,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Rock Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aromele și structura complexă vinul este ţinut la temperatură constantă, apoi agitat prin metoda batonnage de două ori pe săptămână timp de 10 luni.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Un excelent rose din Provence, cu arome din fructe de livadă, fructe de pădure și citrice. Notele minerale stau discrete pe fundal și promit o experiență consistentă a cupajului, bine răcit și savurat într-un moment de relaxare.
GUST: Proaspăt, cu note scurte de lămâie grepfrut, căpșune coapte, caise și piersici. Aciditatea îl face să fie revigorant, vioi, iar notele de minerale din sol nisipos aduc puțină consistență. Gustul final este scurt, dar perfect într-o seară toridă de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose ca aperitiv sau la mesele cu antreuri şi salate mediteraneene, peşte şi fructe de mare, mezeluri fine din carne de porc, vită sau curcan, brânzeturi proaspete de oaie şi capră.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
78,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Patrick De Ladoucette
Patrick De Ladoucette - Les Deux Tours Sauvignon Blanc AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI AOP / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul al XVIII-lea de familiile Comte Lafond si Ladoucette, au lansat în 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (cele două turnuri).
Vinul provine din culturile aflate în “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.
ASPECT: Vin de culoare galben-pal, strălucitor și limpede.
MIROS: Vibrant și expresiv, cu arome de citrice proaspete, grepfrut, lime și coajă de lime, însoțite de accente subtile de ierburi verzi și flori albe.
GUST: Gustul este suplu și echilibrat, cu o aciditate fină ce evidențiază prospețimea vinului. Aromele citrice și ierboase se combină armonios, iar finalul este persistent și curat, cu note minerale delicate care se prelungesc plăcut pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate ușoare din pește alb, fructe de mare, salate verzi sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
77,44 RON Începând cu: 67,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARA NEAGRA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Nocturne Rose este obținut din 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 5% Rară Neagră. Strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant.
ASPECT: Roz intens, cu nuanțe violet.
MIROS: Arome de fructe roșii (zmeură, căpșune, rodie), cu note de petale de trandafir.
GUST: Sec, cu o structură delicată și o aciditate vivace. Gustul este fructat și echilibrat, cu arome de cireșe și coacăze roșii. Postgustul este curat și răcoritor, perfect pentru o seară relaxantă de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive, paste cu sosuri ușoare, salate de pui și preparate din bucătăria mediteraneană.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Roux Pere & Fils
Roux Pere & Fils - Bourgogne Aligote AOC, Albus 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.
În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.
Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Parfum de intensitate medie ce aduce notele de flori sălbatice, frunze de soc și tomate, grepfrut și o tușă de vanilie.
GUST: Pe papile este sec, cu aciditate ridicată și alcool ce deschide structura vinului în note de lămâie, socată, mai multă vanilie, piersici și alte drupe coapte. Aiciditatea mai puternică se simte până la final, unde acoperă notele de fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Pentru orice prînz sau cină cu mezeluri crud-uscate, somon, ton, creveți și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
68,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux AOC, rose 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX AOC / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 12%
În 2021, Concours Mondial de Bruxelles, un eveniment internațional, dedicat vinurilor din toată lumea, a oferit cupajului Mouton Cadet Rose 2020, medalia de aur.
VIN ROSE SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.
ASPECT: Rose-pal, strălucitor.
MIROS: Bordeaux Rose 2021 aduce arome de ierburi sălbatice, mure, căpșune și vin fortifiat cherry.
GUST: Pe papile se dezvoltă cu note de grepfrut roșu, căpșuni și cireșe. Gustul amărui din coajă de citrice se păstrează bine și oferă corpolență. Post gust cu aciditate echilibrată, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose excelent ca aperitiv, ori în compania unor gustări cu şuncă iberică Bellota, preparate sushi, maki şi la desert, alături de tarte cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
51,30 RON Începând cu: 44,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Roux Pere & Fils
Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.
În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.
Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Un Chardonnay clasic, mineral, cu note proaspete de fructe coapte, ierburi, lemn verde.
GUST: Se păstrează nota minerală inconfundabilă, completată de mimosa, acacia, alune de pădure și pere dulci care oferă un post gust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu preparate din peşte şi mâncăruri pe bază de verdeţuri şi legume. La finalul mesei, puteţi savura acest vin şi alături de brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
271,04 RON Începând cu: 237,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine Grossot
Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.
Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.
ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui, strălucind ca razele blânde ale dimineții.
MIROS: Aromă delicată, florală și minerală, cu note de citrice - lămâie și lime - și accente subtile de mere verzi și piatră udă, care evocă terroir-ul autentic al Chablis-ului.
GUST: Elegant, cu aciditate proaspătă și clară, care îi conferă un caracter viu și revigorant. Aromele citrice se întrepătrund cu note ușor florale și minerale, iar finalul este curat, persistent și plin de finețe.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, pește alb la grătar, scoici sau preparate delicate cu sosuri ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
109,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Poggio Badiola Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.
Poggio Badiola este produs în Fonterutoli, comună a Castellina din Chianti. Podgoria are soluri compuse din straturi masive de piatră, rezultate din descompuneri de calcar și gresie. Strugurii sunt recoltași manual la început de septembrie și fermentați la 26 - 28°C. Maturarea vinurilor are loc timp de 10 luni în butoaie din stejar american de 225 de litri. Cupajul final este de 70% Sangiovese și 30% Merlot.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens.
MIROS: Arome proaspete și atractive de fructe roșii, cum ar fi cireșe și coacăze, completate de note subtile de nucșoară și flori albastre.
GUST: Plin de fructe, cu un caracter crocant, dar armonios. Se simt arome de fructe de pădure roșii și cireșe, cu taninuri moi și o aciditate bine integrată. Final persistent, dominat de fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios la mese cu aperitive, mezeluri (platou charcuterie), paste cu sos de carne, vânat, pizza, pește mare la grătar, friptură la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,18 RON Începând cu: 48,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Zisola Sicilia Noto Rosso DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Zisola este o proprietate a familiei Mazzei, achiziționată în anul 2000. Proprietatea se află în zona rurală a orașului Noto, în sud-estul Siciliei, o regiune cu o puternică tradiție viticolă și o climă ideală. Aici, Mazzei a adus experiența și filozofia sa de a produce vinuri de înaltă calitate, respectând în același timp soiurile de struguri locale și terroir-ul sicilian. Terroirul este caracterizat de soluri calcaroase, bogate în argilă roșie, care sunt perfecte pentru viticultură. Zona beneficiază de o climă mediteraneană, cu veri calde și uscate și ierni blânde. Apropierea de mare contribuie la o ventilație constantă, care previne bolile viței de vie și favorizează coacerea soiurilor locale, cum ar fi Nero d'Avola, considerat "regele" soiurilor de struguri siciliene.
Vinul Zisola 2022 este un vin roșu obținut exclusiv din soiul de struguri Nero d'Avola. Strugurii, culeși manual începând cu 8 septembrie, provin din vițe vechi de 14-19 ani, cultivate în sistemul tradițional "alberello" pe un sol de textură medie, calcaros și mineral, cu o densitate de 5.550 de vițe pe hectar. Vinificarea include o fermentație la o temperatură controlată de 26-28°C și o perioadă de macerare de 14-16 zile. Vinul este maturat timp de 10 luni în butoaie mici de stejar franțuzesc, dintre care 33% sunt noi.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violacee, strălucitor.
MIROS: Buchet intens de fructe de pădure, cireșe negre și prune, cu note de condimente, ierburi mediteraneene și un indiciu de coajă de portocală. Se pot distinge și note de cacao și tutun.
GUST: Textură catifelată și arome de fructe roșii și cireșe negre. Vinul este descris ca fiind suculent și proaspăt, cu taninuri bine integrate și un final persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază bine cu mâncăruri de vită, carne de miel, vânat, brânzeturi maturate, paste cu sosuri consistente. De asemenea, este recomandat alături de supe picante de pește și legume la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani).
88,09 RON Începând cu: 77,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.
Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com
ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Un rose proaspăt și relaxant, cu arome de căpșune, note scurte din alte fructe roșii de pădure și drupe.
GUST: Alături de căpșuni relaxează papilele cu note de mure, piersici, caise și citrice, strecurate prin aciditatea naturală a cupajului.
ASOCIERE CULINARĂ: La prânz, seara sau oricând doriți un roze creat în stilul Provence, excelent ca aperitiv și descurcăreț la mesele cu preparate din carne albă, în special pește și fructe de mare. Whispering Angel poate fi servit și la desert alături de tartine sau salate cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
64,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lamblin & Fils
Lamblin Fils - Chablis AOC Premier Cru Fourchaume 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.
Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.
ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchet rafinat de flori albe și citrice fine, completat de note de măr verde, coajă de lămâie și o nuanță elegantă de unt și migdală. Se desprinde o subtilă amprentă minerală, specifică terroir-ului din Fourchaume.
GUST: Textură amplă și precisă, cu aciditate vibrantă și echilibru desăvârșit. Gust de fructe albe, citrice și aluzii delicate de alune și cremă fină. Final lung, mineral și elegant, cu o expresie pură a solului calcaros.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu scoici Saint-Jacques, pește alb cu sos de unt, risotto cu legume fine sau brânzeturi franțuzești cu pastă moale.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
223,61 RON Începând cu: 195,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lamblin & Fils
Lamblin Fils - Chablis AOC Grand Cru Les Clos - 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.
Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.
ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchet elegant de flori albe uscate (floare de tei, iasomie albă) și fructe albe coapte (piersică, pară), completat de note minerale fine și un ecou subtil de condimente delicate.
GUST: Structură amplă și echilibrată, cu un atac proaspăt și rotund. Se dezvoltă arome de fructe mici uscate, piersică albă și condimente fine.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu preparate din fructe de mare, pește alb cu sosuri delicate, brânzeturi fine sau preparate din carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C. (Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 10 ani).
502,39 RON Începând cu: 439,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR