Vinuri de import

Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.


Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.


Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.


Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 13
  2. 14
  3. 15
  4. 16
  5. 17
Grilă Listă
Filtru
  • Chateau Minuty - Prestige Cotes de Provence AOP, Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Minuty - Prestige Cotes de Provence AOP, Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Minuty

    Chateau Minuty - Prestige Cotes de Provence AOP, Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, CINSAULT, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chateau Minuty a fost cumpărat în 1936 de Gabrie Farnet care deținea deja domeniul Châteauneuf in Vidauban. Domeniul Minuty a fost construit inițial de Napoleon al III-lea, așa cum a fost și micul locaș de cult ce denumea un cuvee, cu emblematica sticlă ce a rămas cunoscută multă vreme. În anii ce au urmat familiei Farante a replantat soiurile tradiționale din Provence, în special Tibouren, Rolle și Grenache, cu limitarea cantității în favoare dezvoltării calității vinurilor produse de Chateau Minuty.

     

    Parcelele cultivate de Chateau Minuty se află pe dealurile din localitățile Gassin și Ramatuelle, ce oferă o panoramă completă asupra golfului din Saint Tropez. Terroir-ul are un climat temperat, maritim, iar cele 200 de hectare de viță de vie sunt hrănite de soluri compuse din șist de clacar, soluri formate din clei și calcar dar și soluri nisipoase.

     

    Aceste cupaj rose a fost creat pentru prima dată acum 25 de ani de frații Jean-Etienne și François Matton, cei care dețin domeniul Minuty, din dorința de crea un rose de Provence mai popular, mai ușor de băut de către cei care preferă rose-urile în general. Cupajul este realizat din patru soiuri clasice ale regiunii Provence, recoltate manual și fermentate alcoolic la temperatură scăzută. Vinul este îmbuteliat fără fermentare malolactică, asemenea tuturor etichetelor Minuty.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet cu arome clare de fructe roșii de pădure și note de caise, la care se adaugă tușe din alte drupe proaspete.

     

    GUST: Pe papile se simte gustul de minerale sărate, urme de tanini și o astringență amorțită. Post gust scurt spre mediu, sec și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul final marcat de minerale este ideal la mesele cu fructe de mare, preparate din pește (inclusiv la grătar), sushi, precum alte preparate din carne de vită, legume umplute, ori spaghete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    104,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2021 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Strabone este obținut din 100% struguri din soiul Primitivo, recoltați din zona Taranto, presați ușor, desciorchinați, macerați și fermentați la temperatura de 22-26°C. timp de 6/8 zile. Maturarea vinului are loc în butoaie din stejar de 10-20 de hectolitri timp de 4 până la 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin pentru momentele liniștite ce îndeamnă la descoperirea aromelor sale ce stau închegate, lăsând să scape doar câteva note de lemn umed, fructe negre și roșii.

     

    GUST: Câteva minute de aerare aduc textura mătăsoasă, pământie și lemnoasă. Tutun, stejar, piele nouă și multe feluri de fructe roșii, sfârșite cu prune afumate, vișine uscate și ciocolată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian deosebit, indicat la mesele cu meniuri din carne de vită, oaie, rată, curcan, pui și tradiționalele paste italiene. O degustare însoțită doar de brânzeturi îi scoate în evidență aromele fructate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu

    Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Arome de coacăză roșie, lămâie verde, piersică albă și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund fructat și post gust lung, cu notă de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Comte Peraldi - Cuvee du Cardinal Ajaccio AOC, rouge 2011 - 0.75L, Alc: 14.5% Domaine Comte Peraldi - Cuvee du Cardinal Ajaccio AOC, rouge 2011 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Domaine Comte Peraldi

    Domaine Comte Peraldi - Cuvee du Cardinal Ajaccio AOC, rouge 2011 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: AJACCIO AOC - CORSICA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SCIACCARELLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoria casei Peraldi exista în Corsica încă de la începutul secolului al XIX-lea, atunci când era deținută de monseniorul Mario Felice Peraldi. Domeniul a fost transmis mai departe descendenților până la Louis de Poix, un corsican legat de familia Peraldi care a început în 1965 să extindă podgoria până la limitele la care se afla în urmă cu 150 de ani.

     

    Louis a numit domeniul Comte Peraldi și alături de ceilalți vificatori a reușit în 1971 sa obțină certificarea AOP (denumirea de origine protejată) pentru podgoriile din Ajaccio. Pe insula Corsica se află 5.500 de hectare plantate cu viță de vie și sunt 9 zone cu denumire de origine protejată și 1 zona cu indicație geografică protejată.

     

    Domeniul Peraldi deține 50 de hectare de viță de vie pe dealurile din Mezzavia, aflate în jurul golfului Ajaccio. Vița este hrănită de un sol cu straturi de granit și este influențată de clima mediteraneană, cu ierni blânde și veri secetoase. Soiurile care ocupă cele mai mari suprafețe din podgoria Perladi sunt următoarele: Sciaccarello, Vermentino, Nielluccio, Cinsault și Carignan. Vinificarea are loc cu tehnologie modernă, iar pentru gama Cuvée du Cardinal, vinurile sunt maturate în butoaie din stejar.  

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Surprinde cu parfumul de flori, condimente, note vegetale de muscată și flori de mirt. Această primă impresie este continuată de note fructate din drupe, humus, eucalipt și mentă.

     

    GUST: Rotund, catifelat, cu o textură complementară mirosului unde fructele sunt în prim plan. Condimentele sunt mai intense și sugerează o maturare suficientă, iar taninii sunt liniștiți și acoperiți de aromele de humus și frunze uscate de toamnă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu ton și tomate, măsline și busuioc, chifteluțe din carne de miel cu semințe de pin și stafide.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute). 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2023 - 0.75L, Alc: 13% Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Bianco di Toscana este obținut din struguri Vermentino și Chardonnay, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat în must timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul Bianco de Toscana este dominat de aromele soiului Vermentino, asociate cu mere galbene și note citrice, completate de mineralitatea discretă a soiului Chardonnay.   

     

    GUST: Pe papile este suculent și acidulat, de aceea un moment de respiro aduce o notă scurtă de fruct copt  și postgust la fel de scurt.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu aperitive calde din pește, aperitive reci cu pește afumat, risotto cu fructe de mare, sushi, sashimi, brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12% Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Lamblin & Fils

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Auriu, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un spectacol de arome, o delectare pentru toate gusturile, un vin clasic al regiunii Burgundia ce depășește așteptările cu parfum dulce de fructe exotice și efervescență citrică.

     

    GUST: Proaspăt, acidulat și dulce ca o felie mare de ananas, amestecată cu suc de citrice și minerale argiloase. Finalul aduce un ton amărui, scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat acum sau peste ani, când va fi complet învechit, este un aperitiv răcoritor sau un vin foarte potrivit la gustări cu mezeluri crud uscate și bânzeturi maturate,  feluri principale cu pește la grătar, fructe de mare și cârnați andouillettes. De asemenea, este recomandat și în amestec cu lichior de coacăze negre din Dijon, pentru a respecta rețeta Kir-ului autentic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Tenuta Rapitala

    Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Strugurii sunt culeși din august până în noiembrie pentru a se asigura că fiecare vin, monosoi și cupaj, exprimă perfect terroir-ul, priceperea și tradiția vinificatorilor italieni.

    Acest vin este produs din soiul Nero d‘Avola, cel mai reprezentativ pentru Sicilia. Struguii crescuți în via aflată la 300-400m deasupra nivelului mării sunt culeși la mijlocul lunii septembrie și vinificați în cisterne de inox cu temperatură controlată.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Primele arome care deschid buchetul acestui vin sicilian, sunt cele minerale (pământii), lemn ars și note de fructe negre de pădure.

     

    GUST: Pe papile aduce o textură mătăsoasă, din care se dezvoltă mai multe arome de vișine trecute, sâmbure de vișine, piper negru, coacăze negre și un gust final astringent, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Structura echilibrată de o scurtă aerare aduce un plus de savoare meselor cu aperitive din brânzeturi maturate și mezeluri fine din regiunile italiene, friptură de porc sau vită, gătite la grătar, rotisor sau grill.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Echo de Lynch Bages 2022 - Magnum 1.5L, Alc: 13.5% Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Echo de Lynch Bages 2022 - Magnum 1.5L, Alc: 13.5%

    Chateau Lynch-Bages

    Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Echo de Lynch Bages 2022 - Magnum 1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET-SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET-FRANC, PETIT-VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Lynch-Bages se află pe lotul de pământ numit inițial ”Batges”, la intrarea în localitatea Pauillac, din regiunea Bordeaux. Podgoria a aparținut încă din secolul al XVIII-lea, lui Thomas Lynch, un negustor irlandez din Bordeaux, care a produs și vinuri proprii denumite Cru de Lynch.

     

    Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (Fifth Growth), la Expoziţia Universală de la Paris. Mai târziu, în anii 1930, o parte din domeniul Lynch-Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes, fiul unui fermier care a cumpărat şi proprietatea Chateau Ormes de Pez din Saint-Estephe.

     

    Până la recolta din 2008, al doilea vin al Château Lynch-Bages se numea "Château Haut-Bages Averous". Începând cu ediția anului 2008, numele a fost schimbat în "Echo de Lynch-Bages" pentru a sublinia mai clar afilierea sa la faimosul domeniu. Cupajul anului 2022 este realizat din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot și este maturat timp de 14 luni în butoaie de stejar noi, în mare parte, dar și în butoaie de vin asezonate. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, strălucitor.

     

    MIROS: Arome expresive de fructe roșii și negre proaspete (cireșe, prune, coacăze), cu note delicate de mirodenii dulci și o ușoară tentă de cacao.

     

    GUST: Corp mediu spre plin, taninuri suple și rotunde, o aciditate bună care aduce prospețime. Fructuos, cu o textură plăcută și un gust final curat, de remanență  medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar, preparate din pui sau rață, paste cu sosuri roșii și gustări cu brânzeturi semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 12 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARA NEAGRA

      

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Rose-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Fructe roșii suculente (căpșuni, frăguțe și zmeură), combinate cu note florale fine și accente ușor citrice.

     

    GUST: Elegant și proaspăt, cu aciditate plăcută și arome care curg lin de la fructe roșii coapte la citrice dulci. Postgustul este răcoritor, cu o notă fină de mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu fructe de mare, salate de vară, sushi sau preparate asiatice ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14% Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BARBARESCO DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat în butoaie din stejar de origine Slavonă.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Barbaresco, numit și Nebbiolo în Italia, oferă arome intense de trandafir și cireșe, iar după o aerare generoasă vinul aduce pe simțuri și o notă scurtă de anason.  

     

    GUST: Complexitatea organoleptică păstrează aromele florale, unde apar și note de violete. Fructele roșii se dezvoltă cu o notă de coacăze negre, iar în post gust apar condimente uscate și o notă de clei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu cu arome rustice, potrivite preparatelor consistente cu carne de pasăre sălbatică, căprioară, carne de miel sau paste cu sos ragù.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2023 - 0.75L, 13% Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2023 - 0.75L, 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2023 - 0.75L, 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet cu arome de fân proaspăt cosit, trandafiri albi, acacia, caprifoi, verbena și alte ierburi, alături de un amestec armonios de citrice (grepfrut, mandarine, portocale).

     

    GUST: Bolta și papilele sunt delectate cu nuanțe amărui din pin verde, gutuie și fenicul. Sec și proaspăt cu postgust mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai recomandate vinuri la mesele cu fructe de mare și pește cu mămăliguță, sparanghel, ori spanac sote. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DELLE VENEZIE DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ton verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Pinot Grigio pentru prânzurile lungi, ori serile pline relaxare, sub strălucirea gălbuie și buchetul cu  arome de fructe tropicale, fructe de livadă și ierburi.

     

    GUST: Mineral, energic, aduce pe papile dulceața din pepene roșu, mere, ierburi de câmp, note onctuoase de migdale și un gust final răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Oricând și oriunde, Pinot Grigio se înțelege de minune cu aperitive mediteraneene, preparate cu ciuperci și fructe de mare (rac, homar, creveți, scoici, stridii, midii).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Bianco di Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Bianco di Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Bianco di Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, MALVASIA, FIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede.

     

    MIROS: Un cupaj alb cu fond aromatic de mere și pere, fructe tropicale, miere, drupe, asparagus și agrișe ce dau un ton acrișor.

     

    GUST: Pe papile este mineral, cu note de fructe tropicale dulci și grepfrut, ce oferă un postgust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive mediteraneene, sushi, alte preparate din pește și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Garrus rose 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau d'Esclans - Garrus rose 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Garrus rose 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.

     

    MIROS: Garus continuă spectacolul aromatic și cu ediția anului 2022. Absolut strălucitor și provencal, acest rose desfată simțurile cu arome de citrice uscate, căpșune, petale de hibiscus, caise uscate, piersici și fructul pasiunii, pentru o atingere exotică.

     

    GUST: Pe papile este acidulat, cu gust dulce din pere glazurate și ananas copt. O notă scurtă de grpfrut amărui anunță un postgust sec și tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce inspiră o experiență culinară mediteraneană, cu preparate din carne albă sau carne roșie ușor condimentată, peşte şi fructe de mare. După masă este o alegere excelentă la gustările  cu brânzeturi tari şi semitari și la desert cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    450,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge 2022 - 0.75L: Alc: 14.5% Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge 2022 - 0.75L: Alc: 14.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge 2022 - 0.75L: Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul se deschide cu arome de fructe roșii și negre – coacăze, mure și vișine coapte, peste care se suprapun note fine de lemn dulce, condimente și vanilie. În plan secund apar nuanțe subtile de tutun blond și piper negru, completând armonios paleta aromatică.

     

    GUST: Atacul este catifelat și echilibrat, dominat de fructe negre bine coapte și tanini fini. Evoluția pe papile dezvăluie un echilibru perfect între fruct, aciditate și structură, cu o textură mătăsoasă și un corp mediu spre plin. Finalul este persistent, elegant și armonios, cu tușe de lemn nobil și condimente dulci ce se prelungesc subtil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de carne roșie la grătar, preparate din miel sau vită, vânat ușor, brânzeturi maturate. Se poate savura și singur, pentru a descoperi rafinamentul specific Bordeaux-ului. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 - 0.75L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.

     

    Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fructe roșii proaspete (căpșuni, zmeură), completate cu note florale delicate și accente de citrice. O prospețime ce invită la înaintare.

     

    GUST: Sec și echilibrat, cu textură curată și aciditate vie. Se simt fructe de pădure, cu un profil ușor cremos, dar și o mineralitate fină care curăță palatul. Final rotund, fără asperități.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu aperitive ușoare, salate fresh, fructe de mare, sushi sau preparate mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    90,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 14% Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Baron Philippe de Rothschild

    Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CENTRAL VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Acest Chardonnay e produs din struguri cultivați în Valea Casablanca (parte din Valea Centrală), aflată la 75 de Km de capitala Santiago. Asemenea majorității regiunilor viticole din Chile, Casablanca este o zonă cu denumire de origine controlată, iar primele culturi de viță au fost plantate în anii 1980, în timpul reformei industriei de vin. Succesul vinurilor din Casablanca se datorează culturilor care prosperă în climatul mai răcoros din această sub-regiune, cu toate că valea se află mai aproape de Ecuador, decât orice altă regiune viticolă europeană. 

     

    Chilienii produc acest vin din 100% Chardonnay, peste standard-ul de calitate al legislației ce impune 75%. Ediția anului 2022 este maturată în proporție de 50% în butoaie din stejar franțuzesc timp de 6 luni. Dintre butoaiele folosite la maturare 25% din ele sunt noi, iar 75% din ele sunt vechi de 1 până la 2 ani.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: După un sezon ce a oferit condiții favorabile culturilor, chilienii ne oferă un vin cu arome intense de citrice, compot de pere, petale de trandafir și lămâiță. Buchetul oferă note suplimentare de alune prăjite și tușe de marțipan, oferite de baricurile în care a fost maturat vinul.

     

    GUST: Mineral și complex, cu acididate revigorantă. Citricele se întorc pe papile și oferă un postgust lung, specific vinurilor albe din Lumea Nouă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește, în special cod în sos de șofran, ori creveți la grătar cu patrunjel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MACON LUGNY AOC - BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare. Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Chardonnay, Macon-Lugny oferă arome proaspete de fructe galbene, definite de pere și mere, completate cu o notă de lămâie și alte citrice.

     

    GUST: Fructat, acidulat, cu o textură onctuoasă și notă minerală, caracteristică soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Chardonnay la mesele cu aperitive reci, foie gras, carne de porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    73,21 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Producătorul italian aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul are o subtilitate surprinzătoare, cu note de struguri, prune, tușe uscate și pământii.   

     

    GUST: Atacă papilele cu taninii seci și rotunjiți, completați cu arome de fructe negre de pădure, stafide roșii, piele nouă și lemn uscat, pământiu. Postgust mediu spre lung, potrivit la mesele cu preparate consistente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne roşie cu sosuri condimentate, friptură de vânat la grătar, ori la cuptor. O alegere firească și la mesele cu preparate tradiţionale din Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    49,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aromele și structura complexă vinul este ţinut la temperatură constantă, apoi agitat prin metoda batonnage de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz somon. 

     

    MIROS: Fructe roșii cucerite de note minerale și florale. Fondul aromatic aduce și o notă de condimente exotice.  

     

    GUST: Rock Angel este un rose de Provence autentic și prin textură, cu arome ușor grăbite, echilibrate de onctuozitatea dăruită de maturarea partială în contact cu stejarul și o notă de minerale. Post gust lung, ferm, cu aciditate prelungită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose ca aperitiv sau la mesele cu antreuri şi salate mediteraneene, peşte şi fructe de mare, mezeluri fine din carne de porc, vită sau curcan, brânzeturi proaspete de oaie şi capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 13
  2. 14
  3. 15
  4. 16
  5. 17
Grilă Listă