Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 7
  2. 8
  3. 9
  4. 10
  5. 11
Grilă Listă
Filtru
  • Purcari - Rosu de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Rosu de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari

    Purcari - Rosu de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 18 luni în baricuri franțuzești din stejar. Roșu de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu.

     

    MIROS: Un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, completat de Malbec, un soi consacrat de Lumea Veche ce se întoarce la origini prin acest cupaj cu arome din fructe de pădure, mure, prune uscate cu fum și o notă de zahăr vanilat.

     

    GUST: Ușor robust, catifelat, aprofundat pe papile de taninii moi. Remanența fructată cu alcool generos, dar bine integrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rosu recomandat la preparate din carne de vânat și miel. Roșu de purcari este pus în valoare și de brânzeturi picante, Parmezan și Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Premium Feteasca Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 14.8% Crama Oprisor - Premium Feteasca Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Premium Feteasca Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Soiul Fetească Neagră este cultivat pe 30 de hectare în podgoria Oprișorului, iar de pe această suprafață este aleasă parcela cu cei mai buni struguri ai soiului românesc, ce oferă aroma și consistența ce-a mai mare. Strugurii atent selecționați sunt vinificați cu echipamente moderne, iar vinul proaspăt este maturat în butoaie din lemn de stejar. Odată cu aceste vinuri Eticheta Roșie, consacrată, devine Eticheta Violet, cu același simbol: roata vieții ce simbolizează comuniunea cu elementele naturale ce o hrănesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Premium Fetească Neagră aduce adierile armonioase ale fructelor roșii și a ciocolatei proaspete amestecata cu mirodenii ce așteaptă să fie descoperite pe îndelete.

     

    GUST: Deși este rezultat dintr-un soi complex, acest vin aduce papilelor o structură echilibrată, cu remanență lungă, plăcută și ușor condimentată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru colecționari, dar si pentru cei care doresc sa il savureze în curand, la mesele cu preprate din carne de vită în sos condimentat, preparate din carne de vânat sau rață. La desert este pus în evidență de prăjiturile cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Minuty - 281 Cotes de Provence AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Minuty - 281 Cotes de Provence AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Minuty

    Chateau Minuty - 281 Cotes de Provence AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chateau Minuty a fost cumpărat în 1936 de Gabrie Farnet care deținea deja domeniul Châteauneuf in Vidauban. Domeniul Minuty a fost construit inițial de Napoleon al III-lea, așa cum a fost și micul locaș de cult ce denumea un cuvee, cu emblematica sticlă ce a rămas cunoscută multă vreme. În anii ce au urmat familiei Farante a replantat soiurile tradiționale din Provence, în special Tibouren, Rolle și Grenache, cu limitarea cantității în favoare dezvoltării calității vinurilor produse de Chateau Minuty.

     

    Parcelele cultivate de Chateau Minuty se află pe dealurile din localitățile Gassin și Ramatuelle, ce oferă o panoramă completă asupra golfului din Saint Tropez. Terroir-ul are un climat temperat, maritim, iar cele 200 de hectare de viță de vie sunt hrănite de soluri compuse din șist de clacar, soluri formate din clei și calcar dar și soluri nisipoase. 

     

    Chateau Minuty 281 este un cupaj rose este inspirat de Etienne Matton, care a dezvoltat în anii ‘70 o selecție de clone unice ale soiului Grenache, în podgoria Chateau Minuty. Aceleași clone sunt folosite astăzi de fii săi Jean-Etienne și François pentru cupajarea cu alte două soiuri clasice ale domeniului din Provence. Strugurii provin din parcelele aflate în cele trei tipuri de sol. Este folosită o singură clonă de Grenache, ce reprezintă 90% din cupaj, la care se adaugă Syrah și Rolle cu ceilalți 10% împărțiți egal. Strugurii sunt recoltați manual și fermentați alcoolic la temperatură scăzută. Vinul este îmbuteliat fără fermentare malolactică, asemenea tuturor etichetelor Minuty. 

     

     

    ASPECT: Roz-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet caracterizat de fructe tropicale ce se transformă în note de fructe cu pulpă albă.

     

    GUST: Proaspăt și delicat pe papile, cu persistență uimitoare și structură bine definită de drupe proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose savuros pentru mesele cu fructe de mare, homar rumenit, preparate din carne condimentate - Rață Peking - curry din carne de vită, salate de vară cu homar, bucăți de avocado și grepfrut. La desert este ușor de asociat cu prăjiturile din fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    250,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Feteasca Neagra Barrique DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Diamond Selection Feteasca Neagra Barrique DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Feteasca Neagra Barrique DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Soiul Fetească Neagră ales pentru acest vin provine dintr-un terroir cu sol nisipos, straturi de piatră și rocă calacaroasă. După recoltă strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire și lăsați la macerare în containere speciale. Fermentarea alcoolică are loc în condiile controlate oferite de cisterne din oțel inoxidabil din incinta cramei. O delectare pentru simțuri și o experiență savuroasă mulțumită perioadei de 24 de luni în care vinul a stat la maturare în baricuri din stejar românesc.  

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet armonios, construit meticulos din note de fructe roșii și negre de pădure, vârfuri de cacao brut și păstăi de vanilie.

     

    GUST: Echilibrat, dulce, mulțumită aromelor de prune uscate, completate de condimente afumate. Un post gust lung, cu tanini fructati, ușor rustici, în ultimile momente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească Neagră maturată este prima recomandare la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel și pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    În Drăgaica Roşie se îmbină eleganța din Feteasca Negră cu intensitate Cabernet Sauvignon-ului, corpul catifelat al Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Acest cupaj fermecător a fost denumit Drăgaica Roșie și asemenea multor ființe din folclorul popular își are originea în mitologia romană. Sancta Diana din Imperiul Roman este la noi Sânziana, iar după aceasta a apărut Drăgaica (de la „cel drag”), o creație feminină care, în Noatea de Sânziene, alungă spiritele rele și vestește dragostea. Drăgaica este asociată și cu recolte bogate și sănătatea copiilor ținuți în braţele fecioarelor care joacă în horă.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchetul dezvăluie arome de fructe roșii confiate, fructe roșii de pădure proaspete, cafea și mirodenii.

     

    GUST: Echilibrat, cu tanini cărnoși, alcool bine integrat și remanență lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este un vin ușor de asociat cu multe preparate din carne de porc, vită sau miel, iar complexitatea gustativă îl fac un companion perfect al întâlnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute în familie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BAROLO DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barolo are rădăcini vechi și tradiția celui mai bun vin roșu din zonă, creat pentru a dărui arome de fructe roșii, elegante și sofisticate. Vinul este ținut 1 an în cisterne din oțel inoxidabil, 2 ani în butoaie din stejar de Slavonia (în budane și în baricuri). Ultima fază presupune învechirea la sticlă timp de minim 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Tradiția vinului din Barolo este reprezentată de buchetul complex cu arome de vișine, smochine răscoapte și note de flori uscate.

     

    GUST: Textura taninoasă păstrează notele de fructe roșii și aduce note de piele nouă și ierburi uscate cu o notă sobră, pământie, ce persistă mult pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex pentru preparate din carne roșie, inclusiv vânat, gătite la cuptor sau la grătar și brânzeturi amestecate (Colby).  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5% Corcova - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Corcova

    Corcova - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubniu, intens.

     

    MIROS: O Fetească ușoară, cu note de fructe roșii coapte, coacăze și mure.  

     

    O Fetească Neagră, maturată, dar nebaricată, cu arome de fructe roșii de pădure, rezumate în note de afine și dude roșii.

     

    GUST: Vinificarea fără maturare oferă un profil aromatic suculent și tanini echilibrați, cu arome de fructe roșii coapte și răscoapte, acrișoare, ce oferă o remanență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit și în sezonul cald, la mesele cu preparate delicioase din carne de pasăre - confit de rață sau curcan savurat cu sos de fructe de pădure - porc la grătar sau frigărui turcești din carne tocată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aurelia Visinescu - Anima 3 Fete Negre, rosu (FN) DOC - 0.75L, Alc: 14.5% Aurelia Visinescu - Anima 3 Fete Negre, rosu (FN) DOC - 0.75L, Alc: 14.5%

    Aurelia Visinescu

    Aurelia Visinescu - Anima 3 Fete Negre, rosu (FN) DOC - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care produce un milion de sticle pe sezon, împărțite la 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon). 

     

    Anima 3 Fete Negre este un asamblaj deosebit, realizat cu măiestrie, din trei vinuri de rezervă, produse în trei ani diferiți. După culegerea târzie vinificarea se face în cisterne din oțel inoxidabil, așezate vertical, cu irigarea căciulii de 5-6 ori pe zi și macerare în contact cu pielița timp de 14 zile, la temperaturi cuprinse între 22-27°C. După stabilizarea vinului urmează o maturare de 12 - 24 de luni în butoaie din stejar românesc și franțuzesc, cu coacere medie, plus și forte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchetul este o delectare pentru simțuri și o călătorie în terroir-ul aromat de vii și tot ce le înconjoară în Dealu Mare. În fruntea alaiului sunt arome de fructe negre, dulci, ciocolată neagră și note de vanilie.

     

    GUST: Papilele sunt alintate cu nuanțe de prune, variații de dulceață și marmeladă, apoi note sobre de cafea și tutun uscat. În final aduce o remanență lungă și catifelată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele generoase ale asamblajului de Fetească Neagră sunt recomandate la preparatele din carne de vită, miel, vânat, brânzeturi și desert cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu rosu (CS+M) DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu rosu (CS+M) DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Corcova

    Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu rosu (CS+M) DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

    Cuvee Racoveanu este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, maturat aproximativ 12 luni în baricuri din lemn românesc și franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu

     

    MIROS: Doua dintre cele mai bune soiuri roșii din Lumea Veche, formează un buchet echilibrat cu arome  de fructe uscate, cacao și ciocolată neagră. Printre arome comple și persiste se strecoară și valuri discrete de lemn afuma și vanilie.

     

    GUST: Catifelat și foarte generos în tanini, cupajul de Cabernet Sauvignon și Merlot aduce o remanență pe măsură și un procent generos de alcool pe care îl integrează foarte bine în structura sa gustativă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne de vită marinată, carne de vânat cu trufe și ciuperci sălbatice, pizza Diavola (cu salamuri picante), brânzeturi fine moi și semimoi, cât și coaste de porc gătite pe îndelete la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II QuintEssence Reserva - 0.75L, Alc: 14% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II QuintEssence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II QuintEssence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    QuintEssence Reserva este un cupaj complex, obținut din cinci soiuri, vinificate în ani diferiți.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Bogat în arome de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Pe papile aduce arome de prune, vișine și alte fructe roșii, condimente lemnoase și o tușă de vegetație uscată de toamnă. Nota pământie se păstrează bine în post gust alături de tanini seci.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de savurat alături de preparate din carne alba, carne roșie, inclusiv vânat de pasăre, vită în sos și tocană de iepure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aurelia Visinescu - Artisan Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Aurelia Visinescu - Artisan Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Aurelia Visinescu

    Aurelia Visinescu - Artisan Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon). 

     

    Artisan Fetească Neagră 2021 este produs prin fermentarea alcoolică cu scufundare a căciulii în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 20-27°C. Vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar românesc, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet cu arome delicate de fructe de pădure, prune uscate și lemn afumat cu iz de vanilie.

     

    GUST: Textura mătăsoasă  aduce note concentrate de fructe roșii și un postgust lung, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul perfect la mesele cu preparate din carne de miel, porc, vițel sau vită, cât și pui prăjit, savurat alături de garnitura preferată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Selene Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Recas - Selene Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Recas

    Recas - Selene Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosoi, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă. Numele Selene a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare. 

     

    Selene Fetească Neagră este unul dintre vinurile produse cu mare atenție și rigurozitate de enologul Nora Iriarte, care și-a început activitatea la cramele Recaș după proiecte anterioare desfășurate în regiunile viticole Rioja (Spania) și Bordeaux (Franța).

     

    După un an de pauză, anume 2022, Selene revine în 2023 cu un vin deosebit, pe măsura condițiilor oferite de terroir. Podgoria generoasă a permis enologului Nora Iriarte să selecționeze cei mai buni struguri de Fetească Neagră pentru eticheta Selene și să creeze un vin cu trei calități aparte: eleganță, corpolență și intensitate.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Un moment de aerare dăruiește simțurilor aromele seducătoare ale soiului românesc Fetească Neagră. Apar arome de afine, căpșună sălbatică, zmeură, apoi note proaspete de smochine coapte și lemn dulce.

     

    GUST: Spectrul aromatic aduce o surpriză florală pe papile, ce contribuie la experiența unei texturi catifelate cu taninuri tipici, ușor rotunjiți. Gustul final este o cursă între aromele de ciocolată, vanilie și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere înspirată pentru mesele îmbelșugate cu sarmale în foi de viță, preparate din carne de oaie, tocăniță de vânat, preparate cu legume: vinete, dovlecei, ciuperci și roșii coapte. Îl puteți încerca și alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Cupaj Rosu Rara Neagra & Saperavi 2023 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Cupaj Rosu Rara Neagra & Saperavi 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Cupaj Rosu Rara Neagra & Saperavi 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ & SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

     

    Cupajul de Rară Neagră și Saperavi este realizat din struguri recoltați manual și vinificați alcoolic prin metoda tradițională. Aromele și taninii sunt dezvoltați de maturarea în baricuri clasice, realizate din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii de rodie.

     

    MIROS: Fructele roșii și negre își aduc laolaltă dulceața și diferitele tonuri amărui, completate de ciocolată amară și alte note uscate.

     

    GUST: Pe papile defilează armonios aromele de cireșe negre, dulceță de vișine, păstăi de vanilie uscată, dăruite de soiul Rară Neagră. O introducere generoasă ce păstrează atenția pentru aromele suplimentare de mure, coacăze negre, flori și mirodenii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu biftec de porc, șnițel, friptură de vițel la cuptor sau la grătar, precum și alte preparate din carne la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Red Cuvee DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Red Cuvee DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Red Cuvee DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Unul dintre cupajele roșii moderne, dar sofisticate, descrise cel mai bine prin aromele incipiente de fructe roșii de pădure, dominate afine, alături de cireșe amăre și condimente tari, în special nucșoară și puțin piper.

     

    GUST: Pe papile zburdă taninii în valuri dulci și acrișoare, urmate de vanilie, apoi o tușă de scorțișoară. Postgust lung, cu note de fructe roșii acrișoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce laude și savoare meselor cu preparate din carne de miel, tocană din carne de vită, precum și alte rețete din bucătăria mediteraneană. Potrivit și la gustările cu brânzeturi maturate la finalul mesei.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    LacertA

    LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile LacertA se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemonte și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole.

     

    În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Roșu, intens, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Vinul de Shiraz aduce arome de afine și mure coapte. Vinul iese subtil din tiparul clasic prin nota de condimente amestecate.

     

    GUST: Rotund, cu arome de fructe roșii lăsate în plan secund pentru a scoate în evidență condimentele, notele de vanilie și cireșe de cafea ușor uscate. Postgust taninos, mediu, cu alcool generos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru mesele bogate în preparate din carne de vită sau vânat, gătite la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Croft - Port Wine Fine Ruby 3 yo Cask - 0.75L, Alc: 20% Croft - Port Wine Fine Ruby 3 yo Cask - 0.75L, Alc: 20%

    Croft

    Croft - Port Wine Fine Ruby 3 yo Cask - 0.75L, Alc: 20%

    REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA

     

    VOL. ALC.:  20%

     

    VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Casa Croft a fost fondată acum peste 300 de ani sub numele de Phayre & Bradley; primele evidenţe ale activităţii firmei datează din 1588, întâmplător şi anul în care se înregistrează primul transport de vin de porto.

     

    Numele actual îl primeşte în 1736 când la conducerea companiei vine John Croft, un membru distins al negocianţilor de vin din Yorkshire. Port Wine Ruby este un blend de vinuri tinere, maturate în butoaie de stejar pentru o perioada medie de 3 ani, înainte de îmbuteliere. A primit 90 de pct. din partea Wine Spectator.

     

     

    ASPECT: De o culoare de un roşu rubiniu, opac, vâscos.

     

    MIROS: Extrem de intens de fructe negre, cu accente distincte de cireşe negre, mure şi coacăze negre, completate de nuanţe lemnoase şi delicat de fum.

     

    GUST: Intens şi dulce, savuros de fructe negre coapte şi delicat de fructe uscate, de o corpolenţă mare, cu tanini fermi şi echilibraţi şi un gust final intens şi lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este foarte bine pus în valoare de brânzeturi moi şi semimoi, asezonate cu nuci şi fructe uscate (prune şi stafide roşii), şi deserturi, plăcinte sau cozonaci pe bază de ciocolată, nucă sau migdale (Bread Pudding, Black Forrest Cake, Pecan Pie).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Se recomandă decantarea chiar înainte de servire, pentru separarea eventualelor reziduri).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II rosu (CS + FN) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II rosu (CS + FN) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II rosu (CS + FN) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium, inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel. Cupajul de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră a fost maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar aflate la a doua umplere.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet intens, cu note curate de cireșe, coacăze negre, mure, căpșune și prune.

     

    GUST: Papilele întâmpină o textură mai concentrată pe intensitatea aromelor de fructe confiate, stafide și prune afumate. Taninii medii și alcoolul bine integrat asigură un postgust de remanență scurtă spre medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu binevenit la gustările cu mezeluri crud-uscate și la mesele cu preparate din carne roșie la cuptor sau la grătar (inclusiv căprioară), brânzeturi maturate și prăjituri cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot DOC 2020 GB - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot DOC 2020 GB - 0.75L, Alc: 14.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot DOC 2020 GB - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu este un vin obținut din soiul Merlot, cultivat pe un lot separat de 0.7 hectare. Vinificarea are loc în stilul autentic ale regiunii viticole Bordeaux, din Franța, și oferă aromele elegante ce reafirmă calitatea și tradiția acestui soi în Lumea Veche. 

     

    Pentru acest Merlot strugurii au fost culeși manual în lădițe de 15 Kg și sortați. Boabele de struguri sunt macerate la temperatura de 8-10°C. timp de 5-8 zile. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne la temperatura controlată de 26 - 28°C. timp de 8 - 10 zile. Acest Merlot este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar Allier, apoi îmbuteliat și învechit timp de 18 luni în depozitul cramei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu ton purpuriu închis.

     

    MIROS: Buchet cu arome intense de ciuperci, prune, vegetale uscate de pădure și note de condimente dulci de patiserie.

     

    GUST: Pe papile se desfac treptat arome de vișine, vanilie și fructe negre de pădure. Postgust lung cu tușe de fructe, piele și tanini pământii.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un complex, elegant, pentru mesele cu friptură de porc sau miel la grătar, cu garnituri de legume simple sau ușor condimentate cu piper.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Baron Edmond de Rothschild - Aguaribay Malbec 2020 - 0.75L, Alc: 14% Baron Edmond de Rothschild - Aguaribay Malbec 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Baron Edmond de Rothschild

    Baron Edmond de Rothschild - Aguaribay Malbec 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Acest vin de Malbec este produs de Flechas de los Andes, o cramă fondată în Argentina în urma parteneriatului dintre Baronul Benjamin de Rothschild și Laurent Dassault, care și-au propus să producă vinuri excepționale în terroir-ul de la poalele munților Anzi. Numele Flechas de los Andes se referă la cele 5 săgeți de pe blazonul familiei Rothschild.

     

    Podgoria a început să se dezvolte odată cu plantația din 1999, aflată la 1110  de metri altitudine peste nivelul mării, într-un climat uscat, temperat de impunătorul lanț muntos al Americii de Sud. Soiul care ocupă cea mai mare parte din cele 102 hectare este Malbec, cultivat permanent timp de 25 de ani pentru cele mai bune vinuri numite în prezent Gran Malbec.

     

    Expresia Aguaribay este produsă din struguri recoltați manual, apoi selecționați manual înainte și după desciorchinare. Fermentarea alcoolică are loc cu macerare de 40 de zile, urmată de fermentare malolactică de 20 de zile la temperatura de 18°C. Profilul aromatic ar fi incomplet fără maturarea în cisterne din oțel inoxidabil și butoaie din stejar. Un procent de 60% din vin este maturat timp de 12 luni în cisterne, iar restul de 40% este împărțit egal în butoaiele din stejar franțuzesc noi și la a doua umplere, unde se odihnește timp de 12 luni.  

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Malbecul este un soi specific viticulturii din Lumea Nouă, pe care o reprezintă autentic prin buchetul generos în arome de fructe roșii și negre, înconjurate armonios de vanilie.

     

    GUST: Vișine coapte și răscoapte, dulceață groasă de coacăze negre și vanilie oferită de maturarea. Postgust taninos, ușor condimentat, foarte lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere aparte și o experiență savuroasă alături de preparate din carne roșie, alte cărnuri gătite la grătar, tocană cu carne, preparate cu ciuperci și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    83,38 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Castellum Dracula - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Castellum Dracula - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Legendary Dracula

    Castellum Dracula - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Castellum Dracula, din soiul Fetească Neagră, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală și sortare, urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor.

     

    Macerarea și fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura controlată. Procesul continuă cu fermentarea malolactică și maturarea în butoaie din stejar timp de 11 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet cu arome clare de vișine răscoapte, condimente uscate, completate cu o notă de lemn afumat, oferită de maturare.

     

    GUST: Rotund, cu arome de vișine și fructe roșii de pădure, cu tușe acrișoare. Postgust taninos, mediu spre lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele fructate din această Fetească sunt recomandate la preparate din carne roșie, cârnați tradiționali și porc la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 7
  2. 8
  3. 9
  4. 10
  5. 11
Grilă Listă