Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Grilă Listă
Filtru
  • Averesti - Z.INDI Zghihara de Husi DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12% Averesti - Z.INDI Zghihara de Husi DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Averesti

    Averesti - Z.INDI Zghihara de Husi DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Vinul este obținut prin recoltare manuală în diminețile răcoroase pentru a asigura calitatea optimă a strugurilor. Vinificarea se realizează cu drojdii indigene, fără filtrare, pentru a păstra caracterul natural și autentic al vinului, iar solurile calcaroase cu expunere sud-estică favorizează o creștere sănătoasă a viței de vie. Conținutul de zahăr la recoltare este de aproximativ 195 g/l, iar întreaga producție reflectă filosofia Domeniilor Averești de a crea vinuri care respectă tradițiile și terroir-ul local, oferind o experiență autentică și de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexe verzi subtile.

     

    MIROS: Arome proaspete și fine de flori albe, mere verzi și pere zemoase se împletesc cu accente ușor citrice și o notă discretă de ierburi aromatice.

     

    GUST: La gust se remarcă prin prospețime și echilibru, cu aciditate plăcută și corp suplu. Fructele albe și citrice se simt clar, completate de o subtilă mineralitate, oferind o experiență catifelată și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune cu preparate din pește și fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi fine, accentuând delicatețea aromelor naturale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Rose de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13% Petro Vaselo - Rose de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Rose de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, este maturat cu drojdie timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, pal.

     

    MIROS: Foarte parfumat de flori wisteria, boabe de păducel, piersici albe și litchi, ce aduce dulceața fructului tropical exotic și ieșit din tipare.

     

    GUST: Proaspăt, cu minerale ce vin în valuri scurte pe papile, urmate de citrice în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ușor de savurat ca aperitiv în serile calde, dar și la mesele cu antreuri, preparate din pui și pește, în special somon gătit la cuptor după rețete mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Salentein - Portillo Malbec 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Salentein - Portillo Malbec 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Salentein

    Salentein - Portillo Malbec 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.

     

    Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic. Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, unde sunt cisterne din oțel și butoaie mari din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește butoaie de 225 de litri, din stejar. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă a pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.

     

    Portilo Malbes este produs din soiu roșu, recoltat mecanic cu utilaje moderne. Strugurii sunt desciorchinați pentru a păstra doar boabele ce ajung în scurt timp direct în cisternele unde sunt macerate la rece timp de 6 zile, apoi fermentate alcoolic timp de 10 zile la temperatura de 28°C. După fermentare vinul este lăsat cu pielița pentru macerare și este degustat constant pentru evaluarea calității. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar franțuzesc și american.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tonuri violet.

     

    MIROS: Aromă intensă de fructe negre, prune și vișine, cu accente subtile de condimente și stejar.

     

    GUST: Corpolent, cu tanini bine integrați și postgust fructat persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu fripturi suculente, coaste de porc glazurate, paste cu sos de ciuperci și brânzeturi maturate, dar și cu preparate cu influență argentiniană, cum ar fi empanadas sau vită argentiniană la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 15 ani).

     

    61,71 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13% Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Prince Stirbey

    Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - baroneasa Ileana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini în vestul Europei.

     

    Soiul Sauvignon Blanc este cultivat în Drăgășani de peste o sută de ani, iar vinurile au aceeași cautare și în prezent. Succesul vinului de Drăgășani este rezultatul culturilor sănătoase, aflate în soluri adânci și reci din regiune, echilibrate de climatul cald și temperat ce oferă strugurilor arome proaspete și intense.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un buchet aerat de citrice zemoase și fructe exotice, presărat cu freamăt vegetal de iarbă cosită și ardei verde.

     

    GUST: Crocant și răcoritor, cu aciditate vivace și note minerale ce lasă un ecou lung și elegant pe palat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acompaniază cu grație fructe de mare delicate, pește alb fin sau brânzeturi de capră cu textură cremoasă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2023 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexe verzui fine, limpede și luminos.

     

    MIROS: Parfum subtil de flori albe, mere și pere verzi, cu accente citrice și note ușoare ierboase, evocând prospețimea naturală a vinului.

     

    GUST: Fin și echilibrat, cu aciditate delicată, aromele fructate se desfășoară armonios, oferind un postgust curat, catifelat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu pește la grătar, fructe de mare, pui fraged sau salate ușoare cu ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ornellaia - Le Volte dell' Ornellaia Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13% Ornellaia - Le Volte dell' Ornellaia Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Ornellaia

    Ornellaia - Le Volte dell' Ornellaia Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.

     

    Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt culeși în lădițe, aleși manual, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Cele trei soiuri roșii sunt fermentate separat în cisterne mici din oțel cu temperatură controlată. Fermentarea alcoolică este urmată de fermentarea malolactică în aceleași vase apoi maturat timp de 10 luni. O parte din vin este maturat în butoaie asezonate cu vinuri din recoltele anterioare, iar cealaltă parte este lăsată la maturare în cuve din ciment, pentru a se obține echilibrul perfect între taninuri și aromele de fructe. Cupajul final este obținut din 51% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot și 5% Petit Verdot.     

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome proaspete și intense de fructe roșii (cireșe, zmeură), integrate cu note subtile de mirodenii dulci și o tentă balsamică delicată.

     

    GUST: Plin, suculent, cu fructe roșii vibrante și taninuri moi, bine integrate. Aciditate echilibrată, care conferă prospețime. Final mediu, cu o notă persistentă de fruct și condiment.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie la grătar (tagliata de vită), paste cu sosuri bogate pe bază de carne, brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    120,74 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ornellaia - Le Serre Nuove dell' Ornellaia Bogheri DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Ornellaia - Le Serre Nuove dell' Ornellaia Bogheri DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Ornellaia

    Ornellaia - Le Serre Nuove dell' Ornellaia Bogheri DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC   

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.

     

    Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

     

    Fiecare soi și fiecare parcelă de vie sunt vinificate separat pentru a păstra caracteristicile specifice ale fiecărei varietăți. Fermentația alcoolică are loc parțial în tancuri de inox și de ciment, la temperaturi cuprinse între 22–28°C., pe o perioadă de aproximativ două săptămâni. Ulterior vinul este lăsat la macerare timp de 10–15 zile, pentru a extrage culoare și taninuri fine. Fermentația malolactică are loc în tancuri de inox, după care vinul este transferat în butoaie din stejar (25% noi și 75% utilizate o singură dată) pentru maturare. După primele 12 luni de maturare vinul este amestecat și lăsat în barrique-uri pentru încă 3 luni, pentru a asigura o integrare perfectă a aromelor.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu profund.

     

    MIROS: Complex și rafinat, cu arome de fructe negre - coacăze, mure și prune - completate de mirodenii fine, ciocolată neagră și note delicate de cedru și tutun proaspăt.

     

    GUST: Structurat și armonios, cu taninuri mătăsoase și alcool bine integrat. Aromele de fructe negre se întrepătrund cu subtilități de ciocolată și vanilie. Postgust rustic, fructat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian sofisticat, ce impresionaează alături de o friptură de vită, vânat în sosuri bogate, brânzeturi maturate și preparate gourmet complexe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    388,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Unexpected 2.0 dulce  - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Unexpected 2.0 dulce  - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Unexpected 2.0 dulce - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, FETEASCA REGALA, MUSCAT OTTONEL, TRAMINER, PINOT GRIS, FETEASCA ALBA

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești, dar și soiuri internaționale.

     

    Unexpected 2.0 este un un cupaj alb dulce, creat după primul vin Unexpected, obținut în 2018 din soiul Sauvignon Blanc. Ediția 2.0 este mai mult decât un vin neașteptat, este rezultatul încercărilor repetate de a produce un cupaj din 7 soiuri, cu vinuri din loturi mici ce provin din 3 ani diferiți și 4 tehnici de producție.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Soiurile albe aduc un amestec de fructe cu pulpă galbenă, dulce, urmate subtil de citrice.  

     

    GUST: Cele 60 de grame pe litru zahăr natural se simt din plin pe papile și amintesc de un nectar de fructe, amestecat proporțional cu puțin suc de lămâie. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Neașteptat sau creat cu precizie, acest vin merită savurat la mesele cu foie gras sau deserturi de casă (cozonac, plăcintă, clătite cu dulceață de caise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Gaben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Intens și proaspăt, cu note de iarbă proaspăt cosită pe rouă, coajă de lime, grapefruit și flori albe, învăluite subtil în accente minerale.

     

    GUST: Crocant și vivace, cu aciditate revigorantă, care dezvăluie fructe citrice, mere verzi și nuanțe delicate de fructe exotice. Postgustul este elegant, persistent și curat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea vinului cere voie bună și salate gourmet, pește alb, fructe de mare, sushi sau preparate asiatice ușor condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13% Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Acest Chardonnay varietal este produs din struguri culeși manual în lădițe de 10 kilograme la jumătatea lunii septembrie. La crama strugurii sunt desciorchinați și sortați cu atenție apoi răciți la 4°C. și lăsați la macerație peliculară timp de 2-3 ore. După această fază strugurii sunt presați pentru a se obține mustul ce este colectat și lăsat să se limpezească după metoda gravitațională. Fermentarea alcoolică are loc la 14°C. timp de minim 14 zile în cisternele din oțel inoxidabil ale domeniului Bogdan. Maturarea are loc cu drojdia fină în cisterne timp de minimum 2 luni, perioadă în care se face și batonaj zilnic.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Aromatic fin și elegant, cu note de pară coaptă, piersici și flori albe, la care se adaugă tușe subtile de unt, vanilie și migdale prăjite.

     

    GUST: Rotund și onctuos, cu textură catifelată. Echilibru între fructuozitate și o mineralitate delicată, completat de un final persistent, cremos și rafinat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește gras (somon, ton), carne albă la cuptor, risotto cu fructe de mare, pui cu sosuri cremoase sau brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.4% LacertA - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.4%

    LacertA

    LacertA - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ROȘU SECPodgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Roșu granat intens, cu reflexe cărămizii.

     

    MIROS: Complex și evoluat, cu arome de fructe negre coapte, prune uscate, mure și coacăze negre. Se disting note de piper negru, ciocolată, vanilie și piele nouă.

     

    GUST: Corpolent și elegant, cu taninuri ferme, bine rotunjite de timp. Aromele de fructe negre se împletesc cu accente de stejar, ciocolată și condimente, oferind un gust final lung și amplu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru o degustare în tihnă, o cină în doi sau o masă mare cu preparate din carne roșie, inclusiv vânat, tocănițe consistente și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari

    Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

     

    Fermecător prin nume și aromele sale complexe, soiul de struguri Shiraz este înconjurat de legende și povești adevărate: se spune că numele său vine din Iran, locul de origine este Franța, iar faima vinului obținut din acest soi vine din teritoriul îndepărtat al Australiei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet intens de fructe roșii și negre (cireșe negre, vișine, coacăze), completate de condimente orientale, ciocolată și un discret ton afumat care aduce profunzime.

     

    GUST: Catifelat și echilibrat, cu taninuri moi și bine integrate. Aromele de fructe se împletesc cu nuanțe de piper, scorțișoară și ciocolată amară, oferind un gust final lung, condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant, potrivit la mesele cu tocănițe de vită, antricot sau coaste de vită la grătar, carne de vânat sau brânzeturi cu mucegai nobil.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7% Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Far Niente

    Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ALB SEC. Far Niente este o cramă din Statele Unite ale Americii, regiunea California, orașul Oakville și a fost construită în 1885 de John Benson, unul dintre americanii care au participat la goana după aur din 1849 și unchi al faimosului pictor impresionist Winslow Homer.

     

    După 60 de ani de pauză începută de prohibiția alcoolului în SUA, activitatea vinăriei Far Niente a fost reluată de Gil Nickel care a refăcut culturile de viță de vie și spațiile de producție după o muncă de 3 ani. În prezent crama Far Niente este un producător recunoscut de vinuri din Napa Valley mulțumită vinurilor sale de calitate, produse din soiurile clasice Chardonnay și Cabernet Sauvignon.  

     

    După ce a fost începută pivnița de la secolul al XIX-lea, Gil Nickel a început în anii ‘80 extinderea spațiului subteran cu o rețea de peșteri și amenajări potrivite amplasării butoaielor de stejar în care se țin la maturat vinurile albe și roșii.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzi.

     

    MIROS: Buchet complex, cu note de piersici, caise, flori albe și un ușor caracter de stejar fin. Aromele sunt intense, elegante, cu subtilă mineralitate.

     

    GUST: Plin, rotund, cu aciditate echilibrată care menține prospețimea. Aromele de fructe coapte se combină cu notele fine de stejar și aduc un gust final onctuos, persistent, caracteristic unui Chardonnay maturat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu pește gras, pui la grătar, brânzeturi maturate sau preparate cremoase tartinabile.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Feteasca Regala DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Feteasca Regala DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Feteasca Regala DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aromă floral-fructată, cu note de flori albe, citrice, mere verzi și un ușor accent de miere. Caracterul floral este dominant, completat de mineralitate subtilă care adaugă eleganță.

     

    GUST: Sec, cu aciditate echilibrată și corp ușor. Aromele de flori și fructe se simt clar pe palatin, iar finalul proaspăt și persistent subliniază rafinamentul vinului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu pește la grătar, fructe de mare, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Galicea Mare - Elegance Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 15.5% Galicea Mare - Elegance Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Galicea Mare

    Galicea Mare - Elegance Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: O Fetească Neagră pură, cu arome generoase de prune, alune, marochin, tutun și condimente afumate.

     

    GUST: Dulce-acrișor, cu o notă de fructe și rădăcini cu ton pământiu, menținut și de taninii fini ce lasă un postgust lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită pentru mesele cu carne vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Catleya Freamăt Rose este obținut din patru soiuri roșii. După presarea lentă, fără oxidare, pielița este lăsată în must pentru o macerație de câteva ore. Aceste procese inițiale ajută la extracția aromelor și culorii dorite. După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil vinurile proaspete sunt amestecate periodic cu drojdia rămasă timp de 2 luni pentru a dezvolta aromele naturale, specifice fiecărui soi.

     

     

    ASPECT: Roz-pal.

     

    MIROS: Aromă proaspătă, explozivă, dominată de fructe roșii - căpșuni, zmeură și cireșe. Se disting note fine florale de trandafir și flori de câmp, completate de ușoare accente condimentate, asociate adesea cu soiurile Syrah și Cabernet Franc.

     

    GUST: Sec, cu aciditate vioaie și structură echilibrată. Fructele roșii proaspete se simt intens pe palatin, însoțite de o mineralitate discretă. Finalul este crocant, persistent și foarte revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose delicat pentru mesele cu salate mediteraneene, pește la grătar, fructe de mare sau sushi. Poate fi servit și ca aperitiv într-o seară caldă de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% LacertA - Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    LacertA

    LacertA - Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Aromă elegantă de mere verzi, pere coapte și citrice dulci, completată de note ușoare de unt. Note delicate de flori albe și accente minerale care adaugă finețe și complexitate vinului obținut din recolta anului 2023.

     

    GUST: Sec, cu aciditate echilibrată și un corp mediu, armonios. Aromele fructate și florale se simt clar pe papile, cu o ușoară cremozitate dată de fermentarea atent controlată. Finalul este persistent, elegant și proaspăt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică la mesele cu pui la cuptor, pește alb, paste cu sos alb sau brânzeturi semi-mature.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Galicea Mare - Martha Black Maiden (FN) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Galicea Mare - Martha Black Maiden (FN) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Galicea Mare

    Galicea Mare - Martha Black Maiden (FN) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchet intens și complex, dominat de fructe negre coapte precum mure, prune și afine. Se simt subtil note de condimente dulci, vanilie și un strop de cacao, provenind din maturarea în baricuri de stejar. Ușoare nuanțe pământii și de ierburi uscate adaugă profunzime și caracter vinului.

     

    GUST: Plin și rotund, cu taninuri bine integrate, catifelate, și o aciditate echilibrată care menține prospețimea. Aromele de fructe negre se combină cu notele de condimente și lemn fin pentru un gust final lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de carne roșie la grătar, vânat, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Feteasca Neagra demisec - 0.75L, Alc: 13.5% Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Feteasca Neagra demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Feteasca Neagra demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Gama Băiatu’ în iarbă de la Sarica Niculițel este născută dintr-o colaborare specială cu artistul PUYA. Atât vinurile, cât și etichetele lor transmit personalitatea și autenticitatea stilului său, îmbinând spiritul liber cu bucuria momentelor simple. „Atunci când te uiți la raft ești un enolog serios...La primul pahar ești un somelier...După ce se duce prima sticlă te apuci de dans, chiar dacă nu știi să dansezi. Râzi, plângi, povestești ce vrei și, mai ales, ce nu vrei. Ce să mai…ești de-al nostru! Băiatu’ în iarbă, de pe meleagurile Sălăjeanului. Un vin de cramă băut de domni, bun pentru orice doamnă.”

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens și atrăgător, cu note de fructe roșii coapte (vișine, cireșe, coacăze), completate de nuanțe de prune uscate, piper negru și accente delicate de flori de câmp.

     

    GUST: Catifelat și rotund, cu taninuri blânde și o dulceață discretă ce echilibrează foarte bine aciditatea. Fructele roșii și negre sunt dominante, susținute de aluzii condimentate și o tentă subtilă de ciocolată amăruie. Final plăcut, persistent și ușor mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de pasăre la cuptor, brânzeturi semimaturate, paste cu sosuri roșii sau deserturi cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14% Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.

     

    MIROS: Complex și elegant, cu arome rafinate de fructe roșii coapte (căpșune, zmeură, cireșe), nuanțe discrete de citrice confiate și piersică albă, completate de accente florale fine și note subtile de condimente și vanilie.

     

    GUST: Textură catifelată și amplă, cu un echilibru perfect între prospețime și complexitate. Fructele roșii și albe se împletesc cu tonuri minerale, delicate atingeri lemnoase și o aciditate vibrantă. Final lung, sofisticat și persistent, cu eleganță remarcabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea perfectă pentru cine rafinate, alături de homar, pește nobil, preparate asiatice fine sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    450,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Grilă Listă