Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 53
  2. 54
  3. 55
  4. 56
  5. 57
Grilă Listă
Filtru
  • Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.

     

    Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Noua ediție Whispering Angel aduce arome frumoase de zmeură și piersici, pe un fond citric de grepfrut.

     

    GUST: Delicat, rotund și cremos, cu note foarte scurte de condimente, apoi fructe, echilibrate de aciditatea naturală ce oferă un post gust răcoritor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose foarte potrivit ca aperitiv sau un vin excelent la mesele cu antreuri și feluri principale din carne albă, în special pește și fructe de mare.Whispering Angel poate fi servit și la desert alături de tartine sau salate cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    63,54 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Soare Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Soare Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Soare Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Vinurile de Cabernet Sauvignon sunt cele care aduc cea mai mare atenție asupra stilului și metodei de vinificare și maturare: strugurii din parcelele cu expunere deosebită sunt recoltați manual în lădițe, desciorchinați și presați. Mustul rezulat este tras în cisterne din oțel pentru fermentația alcoolică și o maceratie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi și culoare. Spre sfârșitul fermentației alcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar franțuzesc unde are loc și fermentația malolactică, urmată de o perioadă de înnobilare prin maturare în baricuri din stejar timp de 15-18 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu nuanțe roșcate.

     

    MIROS: O aerare de un ceas și acest Cabernet va răsări cu aromele sale îndestulătoare de fructe negre și roșii de pădure, valuri scurte de vanilie, ciocolată amară cu mirodenii uscate și o notă de marochinărie.

     

    GUST: Se așterne pe papile cu textura moale, fructată, vanilată și completată echilibrat de tanini șlefuiți de stejar. Post gust lung, ce sugerează un vin încă tânăr.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Soare Cabernet Sauvignon este o alegere ce atrage atenție și complimente la mesele cu preparate din carne roșie gătită la cuptor sau grătar, carne de vânat mare, precum și alte preparate tradiționale românești din carne. La finalul mesei sau oricând doriți să îi savurați aromele fructate și taninurile, este recomandat alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 35 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tenuta Rapitala

    Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Strugurii sunt culeși din august până în noiembrie pentru a se asigura că fiecare vin, monosoi și cupaj, exprimă perfect terroir-ul, priceperea și tradiția vinificatorilor italieni.

    Acest vin este produs din soiul Nero d‘Avola, cel mai reprezentativ pentru Sicilia. Struguii crescuți în via aflată la 300-400m deasupra nivelului mării sunt culeși la mijlocul lunii septembrie și vinificați în cisterne de inox cu temperatură controlată.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii, mai mult acrișoare decât dulci, fructe macerate în alcool fin, ciocolată amară și ierburi pământii.  

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu note de dulceață de fructe roșii echilibrată de alcool bine întegrat. Gustul final este lung, taninos și sec.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu corpolent pentru aperitive cu brânzeturi maturate și mezeluri fine din regiunile italiene, friptură de porc sau vită la grătar, rotisor sau grill.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Chablis AOC, Grand Regnard blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Chablis AOC, Grand Regnard blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Chablis AOC, Grand Regnard blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Ușor efervescent.

     

    MIROS: Proaspăt, cu parfum de mere verzi, lămâie și caise ce oferă o armonie primăvăratică.

     

    GUST: Bogat, onctuos și aromat de lămâi coapte și piersici albe. Alte note fuctate și o tușă de mineral sărat rămâne pe papile cu intensitate scurtă spre medie. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu preparate din pește crud (sushi, sashimi) sau pește gătit la grill, homar cu risotto de legume și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Dark - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Wine Chocolate Dark - 0.75L, Alc: 14%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Dark - 0.75L, Alc: 14%

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată neagră vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii foarte scurte.

     

    MIROS: Vinul roșu este sufletul buchetului prin aromele de fructe roșii răscoapte, oferite de strugurii culeși târziu, dulceață de fructe roșii și note de maturare amestecate cu ciocolată amară.

     

    GUST: Corpul catifelat și ciocolata sunt un amestec delicios, dulce și ușor amărui în același timp. Postgust lung și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O experiență organoleptică savuroasă la mesele cu preparate din carne de vânat cu sosuri de fructe și cacao, dar și brânzeturi cu mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 15°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Patrick De Ladoucette - Les Deux Tours Sauvignon Blanc AOP 2021 -  0.75L, Alc: 12.5% Patrick De Ladoucette - Les Deux Tours Sauvignon Blanc AOP 2021 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Patrick De Ladoucette

    Patrick De Ladoucette - Les Deux Tours Sauvignon Blanc AOP 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI AOP / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul al XVIII-lea de familiile Comte Lafond si Ladoucette, au lansat în 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (cele două turnuri).

     

    Vinul provine din culturile aflate în “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.

     

     

    ASPECT: Vin de culoare galben-pal, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Cel mai proaspăt vin din clasicul soi alb Sauvignon Blanc ridică deasupra paharului un parfum natural, intens, din flori, citrice și fructe exotice.  

     

    GUST: Caracterul fructat se desface în arome de citrice și pere dulci. Aciditatea medie aduce echilibru și savoare, prin nota foarte slabă de minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ:  O delectare pentru simțuri la mesele cu preparate din carne de pui sau carne de vită, în special dacă este însoțit de un sos cremos sau de legume de primăvară. De asemenea, acest Sauvignon Blanc este recomandat şi alături de preparate din carne de peşte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Terra Romana Millenium Alb (SB+R+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Serve - Terra Romana Millenium Alb (SB+R+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    SERVE

    Serve - Terra Romana Millenium Alb (SB+R+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    S.E.R.V.E are în prezent culturi întinse pe o suprafață de peste 68 de hectare, cu soiuri roșii Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și soiuri albe Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin și Fetească Albă.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, deschis și strălucitor.

     

    MIROS: Millenium 2023 aduce același cupaj armonios, definit de meșteșugul vinificatorilor SERVE, ce au păstrat buchetul cu arome de fructe exotice, în special fructul pasiunii și mango, note dulci de soc, frunze de tomată și măr verde. Tonul vegetal se remarcă prin nota de fân proaspăt cosit, alături de lemn și vanilie oferite de maturare.

     

    GUST: Pe papile aduce arome de fructe proaspete, note vegetale și minerale. Postgust ușor onctuos, mediu spre lung, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la prânz sau la cină, alături de preparatele din carne pui, pește, fructe de mare, salate de vară și brânză de oaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C (Potențial de maturare: minim 5 - 6 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Caloian Merlot 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Merlot 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Caloian Merlot 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian Merlot aduce poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate prin buchetul său jovial și seducător.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens. 

     

    MIROS: Buchetul dăruiește un parfum cu siaj lung, compus din arome de zmeură, aronia și condimente dulci.  

     

    GUST: Fructat, taninos, cu alcool bine integrat și postgust sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot relaxant și savuros la mesele cu preparate condimentate din carne de vânat și vițel la grătar sau la cuptor cu legume și sosuri, musaca de porc și brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Producția acestui vin începe cu recolta manuală a soiului Negru de Drăgășani, urmată de sortare și triere pentru alegerea celor mai bune exemplare. Vinificare are loc după metoda clasică, pe boștină, timp de 17-19 zile în cisterne din oțel cu temperatură controlată. După fermentarea malocatică vinul este tras în butoaie de stejar franțuzesc pentru o maturare de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Soiul roșu din Drăgășani oferă parfumul fructelor de padure, dominate de zmeură și coacăze negre, acompaniate discret de condimente dulci pentru patiserie.

     

    GUST: Taninos, corpolent, cu arome de cafea și lemn dulce, alcool bine integrat ce aduce note călduroase de fructe roșii, ciocolată neagră și condimente uscate. Notele de maturare contribuie la un postgust lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru la mesele cu preparate din carne roșie, piept de rață cu piper, ori plăcinte cu carne după rețete tradiționale  (Hachis Parmentier).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Capra Rose Busuioaca de Bohotin DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Folklore - Capra Rose Busuioaca de Bohotin DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Folklore

    Folklore - Capra Rose Busuioaca de Bohotin DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul demisec din soiul Busuioacă de Bohotin aduce pe etichetă o reprezentare a caprei folosită de colindători în preajma sărbătorilor de iarnă. Dansul caprei are la origine o sărbătoare păgână a Crăciunului, apropiată de ritualuri shamanice în care băieții și bărbații, cu tobe și alte intrumente, cântă, în timp ce unul dintre ei, îmbrăcat în capră, dansează energic printre cei prezenți.

     

    În acest ritual se dorește ca dansul să prindă spiritul caprei, iar obiceiul are loc în ziua Solstițiului de Iarnă pentru a aduce noroc și belșug în anul ce urmează.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Un parfum proaspăt de flori, definit după un moment de aroma curată a petalelor de trandafir.

     

    GUST: Un vin rotund și bine structurat, cu note proaspete de fructe roșii, ierburi aromate și flori, ce aduc acel ton amar de vegetale. Puțin acidulat, plăcut, cu post gust mediu, răcoritor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin binevenit la mesele cu pește, fructe de mare, pui fript, bânză de capră, foie gras și orice fel de preparat dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5% Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%

    Domaine de Terrebrune

    Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GROLLEAU

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Domaine de Terrebrune se află în Anjou, în regiunea viticolă Valea Loarei. Podgoria a fost creată în 1986 de Alain Bouleau și Patrice Laurendeau, cărora i s-a alăturat în 2013 Nicolas Bouleau. 

     

    Domeniul Terrebrune este împărțit între patru localități, cu soluri bogate în straturi de clei, pietriș și șist. În Notre Dame d'Allençon, Vauchrétien, Thouarcé și Bonnezeaux se află peste 55 de hectare cu soiuri albe și roșii: Chardonnay, Grolleau, Chenin, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.

     

    Vinăria Terrebrune deține tehnologie de ultimă generație și tehnici noi pentru a oferi vinuri de calitate superioară, proaspete, în cazul celor rose și roșii, dar și vinuri albe maturate în butoaie din stejar franțuzesc

     

     

    ASPECT: Roz pal, somon. 

     

    MIROS: Grolleau este tradițional un soi roșu potrivit pentru cupajare în stilul vinurilor din Valea Loarei, iar vinificarea tip monosepaj în rose îi pune în evidență aromele proaspete de zmeură și căpșuni, amestecate cu note de flori și ierburi sălbatice.

     

    GUST: Revigorant, cu aciditatea unui frizzante, dar mai scurtă, fructat, cu alcool discret.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat simplu, poate într-un mix răcoritor de vară, la o masă cu preparate din somon și ton, pui sau alte carnuri de pasăre și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    44,77 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ego Bodegas - El Goru Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13% Ego Bodegas - El Goru Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Ego Bodegas

    Ego Bodegas - El Goru Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: JUMILLA  D.O - MURCIA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARNACHA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brand-ul Ego Bodegas a fost fondat în 2011 de spaniolul Santos Ortiz și românca Ioana Păunescu din lucrurile simple pe care le aveau la îndemână. Talentul și dedicarea pentru această afacere s-au transformat într-o vinărie construită de la zero în care sunt produse vinuri de calitate, bine promovate și la prețuri accesibile. Până în 2013 vinurile Ego Bodegas au ajuns în peste 30 de state.

     

    Vinăria Ego se află în nordul regiunii viticole Murcia, la câțiva kilometri de orașul Jumilla, care acoperă 19000 de hectare până în provincia alăturată, Albacete. În orașul istoric, ce deține certificare DOP (Denumire de Origine Protejată), domeniul brand-ului spaniol ocupă 35 de hectare de viță de vie unde sunt cultivate soiuri locale, cum este Monastrell, hrănit de clima continentală, influențată de Mediterană în est și de platoul La Mancha în vest. Monatrel cultivat pe 80% din podgorii cât și alte soiuri locale își extrag nutrienții din solul negru, bogat în calcar și cruste dure cu minerale.

     

    El Goru rose este un vin varietal din soiul roșu Garnacha, care este cules la maturitate deplină în cutii mici pentru a se păstra calitatea strugurelui înainte de vinificare. Culoare și aromele acestui rose sunt rezultatul  metodei Signee: pielița boabelor este macerată în must până se obține culoare dorită, apoi mustul este tras în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, pentru fermentarea alcoolică.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Soiul Garnacha, vinificat în rose, oferă arome naturale de fructe de pădure, concentrate pe coacăze roșii, mure și coacăze negre.

     

    GUST: Elegant și neted, acidulat și fructat, acest rose surprinde prin remanența medie spre lungă, oferită de taninii păstrați după vinificare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la gustări cu brânzeturi, cârnați, preparate cu pește, fructe de mare și carne moale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    41,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Franc 6 - Vin de France Cabernet Franc 2020 - 0.75L, Alc: 14% Franc 6 - Vin de France Cabernet Franc 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Franc 6

    Franc 6 - Vin de France Cabernet Franc 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: FRONSAC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Franc 6 este un vin franțuzesc creat în regiunea Bordeaux, pe un domeniul din Fronsac, numit Château de Gazin. Pe acest domeniul, familia Robert produce vin de peste 80 de ani, iar această etichetă este un monosepaj din Cabernet Franc creat de Alegria și fratele ei Georges-Antoine.

     

    Pe o suprafață de doar 6 hectare cu versanți calcaroși, vița de vie este cultivată fără pesticide sau alte substanțe chimice. Strugurii roșii din soiul Cabernet Franc sunt sortați și fermentați alcoolic în cisterne din oțel, fără sulfiți adăugați. Vinul este maturat în cisterne și în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet luxuriant, cu arome de mure, căpșune, fructe negre de pădure și lemn dulce, însoțite la vârf de note florale.

     

    GUST: Atacă papilele cu o astringență ușor rustică, cizelată în final de notele de stejar. Post gust lung, sec, și alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu delicatese preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    72,60 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14% Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.

     

    Cupajul anului 2020 a fost creat pentru a sărbători impresionanta istorie Mouton Cadet, mai exact împlinirea a 90 de ani de când a fost creat prima dată acest vin de către baronul Philippe de Rothschild. Această ediție aniversară aduce același cupaj de Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (5%) și Cabernet Franc (3%) cu un profil aromatic mai tânăr, mai proaspăt și mai potrivit pentru orice ocazie.

     

     

    ASPECT: Roșu-crimson, cu ton violet.

     

    MIROS: Parfumul aduce o paletă largă de arome din fructe roșii și negre, întrepătrunse cu note delicate de mirodenii.

     

    GUST: Consistent și robust, cu arome de vârf din cireșe morello și căpșune, note de mijloc din fructe negre, acrișoare și calde, apoi note finale de condimente proaspete.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crochete cu brânză Comté, Gravlax de vită, miso și semințe de susan rumenite, smochine prăjite cu fistic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9% DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    O Tămâioasă clasică, recoltată manual prin tăiere cu foarfeca, desciorchinată, zdrobită și lăsată la limpezit în cisterne de inox, timp de 48 de ore, la temperatura de 5°C. Strugurii sunt presați la 1.8 bari, iar mustuiala este trasă în cisterne din oțel inoxidabil unde fermentează alcoolic timp de 16 zile la temperaturi cuprinse între 16-18°C.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin dulce, cu arome delicate de grepfrut, note florale asociate cu soc și mentă verde.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură aromatică exotică, cu gust de ananas copt, lime și anason, completate de miere și tușe minerale. În gustul final se păstrează note din miere polifloră și note verzi, ușor amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la desert, cu prăjituri și torturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Galeron Chardonnay DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14% DFR - Galeron Chardonnay DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Galeron Chardonnay DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Vinul Galeron aduce un omagiu arhitectului francez Paul Louis Albert Galeron, creatorul impunătorului Ateneul Român, simbol al Bucureștiului modern. Galeron Chardonnay este un vin complex și sofisticat, maturat timp de 6 luni în baricuri din stejar franţuzesc, în stilul viticultorilor din Lumea Nouă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Buchet exotic, cu mirodenii orientale, printre care se strecoară anasonul, o notă dulce de miere și un ton subtil de fum.

     

    GUST: Corpolent, cu aciditate echilibrată și arome pere, bergamotă, grepfrut și lime, completate de lemn și vanilie. Postgust lung, savuros, cu nuanțe de pomelo.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pui la grătar, macrou la cuptor cu legume, fructe de mare și gustări cu brânzeturi proaspete (Camembert și Brie).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Davino

    Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc timp de 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21 până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. După cupajare, vinul este maturarat în barrique din stejar românesc timp de 9 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră este unul dintre cele complexe și intense cupaje de soiuri roșii din viticultura românească. Buchetul este bine închegat, cu arome incipiente de fructe roșii de pădure dulci și acrișoare, tanini din lemn de stejar și o notă mai ușoară de cafea rece.

     

    GUST: Corpolent, cu note de fructe roșii cărnoase, coapte și răscoapte. Alcoolul generos, dar bine integrat aduce remanență lungă, cu note de lemn și vegetație uscată de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit la mesele de seară, în companie selectă și masă îmbelșugată cu preparate din carne de vită împănată, miel, mezeluri, brânzeturi semi-maturate și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Rendez-Vous Feteasca Regala DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 13.9% DFR - Rendez-Vous Feteasca Regala DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 13.9%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Rendez-Vous Feteasca Regala DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ALB DEMISEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Rendez-Vous Fetească Regală este obținut din strugurii albi recoltați manual prin tăiaere cu foarfeca, desciorchinare și zdrobire mecanică a boabelor. Mustul este limpezit în cisterne din inox timp de 48 de ore, la temperatura constantă de 5°C. Fermentarea alcoolică ține 16 zile și are loc în același tip de cisternă, cu mediu controlat, unde temperaturile sunt păstrate în intervalul 16-18°C.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Olfactiv este o comoară, cu arome intense și complexe, unele evidente altele ce așteaptă să fie dezvăluite. În prim plan sunt notele de gutui coapte, mere aurii, piersici, note subtile de citrice, accente florale anunțate de tei și soc. Apar și nuanțe de vanilie, aduse de învechire și completate de minerale.  

     

    GUST: Vioi, cu aciditate care echilibrează dulceața naturală, corp mediu și un amestec armonios de fructe coapte, miere și note minerale. Postgust lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din pește la grătar, salate cu fructe, brânzeturi moi și paste cu sosuri cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Sapiens Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Sapiens Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari

    Purcari - Sapiens Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Complex și aproape exuberant, acest Cabernet hipnotizează cu aromele de coacăze negre, prune uscate și afine.  

     

    GUST: Textura este expresivă, cu remanență de cireșe răscoapte, vișine și ciocolată neagră cu tușe uscate. Postgust lung, oferit de taninii rotunjiți.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: La o cină intimă sau la o masă cu ce propiați, Sapiens merită savurat alături de biftec tartar din carne de porc, șnițel de vită, precum și alte preparate din carne la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Nocturne Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Nocturne Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari

    Purcari - Nocturne Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Pentru Nocturne Cabernet Sauvignon de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată și intensă, zahărul natural și aciditatea echilibrată, trei elemente absolut esențiale pentru o fermentare alcoolică ce păstrează și restul atributelor organoleptice oferite de soiul roșu Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Un roșu rubiniu intens, cu reflexi violet.

     

    MIROS: Arome de fructe de pădure negre coapte (mure, coacăze), violete și o notă de piper negru. În plan secund sunt note de vanilie, cafea și tutun, oferite de maturarea în baric.

     

    GUST: Pe papile se reflectă buchetul, prin cu o notă de fructe negre proaspete și o aciditate plăcută care echilibrează taninurile. Gust final lung și persistent, cu note de vanilie și condimente, lăsând în urmă o senzație plăcută de fructe negre.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie (vițel, miel, vânat), paste cu sosuri roșii intense sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 53
  2. 54
  3. 55
  4. 56
  5. 57
Grilă Listă