Vinuri linistite
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Legendary Dracula
Castellum Dracula - Merlot 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
Acesta este și cazul vinului Castellum Dracula, din soiul Merlot, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală și sortare, urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor. Macerarea și fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura controlată.
Un vin pur și intens venit din Dealu Mare, Muntenia, o regiune stăpânită odată de boierii pământeni, ce se ocupau și în vremurile lui Dracula de cultivarea strugurilor și producția de vin.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Buchetul aduce aromele intense de fructe negre, în special cireșe, prune coapte, coacăze negre răscoapte și o notă de mirodenii.
GUST: O structură ușor robustă, cu arome de fructe roșii dulci și acrișoare, cucerite încet de taninuri scurte, dar intense, cu un procent de alcool generos, bine integrat. Postgust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu tocănițe, sarmale, paste cu sos roșu, pizza sau brânzeturi tari, maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Vigneron Heritage Rosu Pinot Noir DOC, BIO 2020 - 0.75L, Alc: 14.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14.4%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Pentru Vigneron Heritage Pinot Noir strugurii sunt culeși manual prin tăiere cu foarfecă și transportați la crama în lădițe de 10 kilograme. Fermentarea alcoolică are loc în linuri de beton, pe o perioadă de 14 zile, la temperaturi cuprinse între 23 si 25°C. După îmbuteliere vinul este ținut în depozitul cramei pentru învechire timp de 6-12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchet cu arome de cireșe și vișine răscoapte și acrișoare, alături de o notă de sâmbure lemnos.
GUST: Papilele sunt acoperite de textura corpolentă, cu aceleași arome de fructe roșii de livadă, acompaniate cu note detaliate de ciocolată neagră și tușe de piper alb. Postgust lung, cu note de fructe negre confiate și tutun.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu tocăniţe, sarmale, pizza, paste cu sos roşu, brânzeturi tari maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 15°C.
48,00 RON Începând cu: 43,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Vigneron Heritage Rosu Pinot Noir Baric DOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Pentru Vigneron Heritage Pinot Noir strugurii sunt culeși manual prin tăiere cu foarfecă și transportați la crama în lădițe de 10 kilograme. Fermentarea alcoolică are loc în linuri de beton, pe o perioadă de 14 zile, la temperaturi cuprinse între 23 si 25°C. Vinul este maturat timp de 24 de luni în baric din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchet cu note de lut ars, flori și prune afumate pe lojniță.
GUST: Catifelat, cu textură ce aduce zaharul concentrat după vinificare, arome de cireșe negre, vișine coapte, note de lemn dulce (aduse de maturare), trufe pământii și piper. Gust final cu fructe roșii de livadă și cafea prăjită cu o remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu tocăniţe, sarmale, pizza, paste cu sos roşu, brânzeturi tari maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 15°C.
48,00 RON Începând cu: 43,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Epopee Rosu Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 13.8%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu. Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Pentru a aminti de scriitorul francez Marcel Proust și călătoria sa cu emblematicul Orient Express spre țara noastră pentru a-l vizita pe prințul Bibescu, Domeniul Catleya a lansat această colecția de vinuri Épopée alb și roșu.
Cele două vinuri sunt produse în loturi mici, doar în anii cu cele mai bune recolte și exprimă prin note și arome grija, experiența și arta oenologului de la crama domeniului Catleya. Soiurile sunt vinificate și maturate separat în baricuri noi din stejar românesc timp de 9 luni pentru cel alb și 18 luni pentru cel roșu.
ASPECT: Roșu granat, închis.
MIROS: Un buchet cu eleganță atemporală și note de mirodenii, fructe negre și piele, întâlnite adesea la excentricul Syrah.
GUST: Catifelat, cu tanini ce oferă o structură intensă, persistentă, completată cu o notă de piper negru pentru un postgust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Profilul exotic îl recomandă la mesele cu preparate din carne roșie gătită la cuptor în sosuri condimentate, sosuri de vin cu trufe sau alte ciuperci sălbatice, preparate din carne de iepure sau gustări cu brânzeturi afumate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
126,20 RON Începând cu: 113,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Steaua Fara Nume - Feteasca Neagra DOC 2019 cutie lemn - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Steaua Fără Nume este un vin din soiul Fetească Negară produs într-o ediție limitate de numai 1202 sticle. Producția începe cu strugurii recoltați și desciornați manual boabă cu boabă. Fermentarea alcoolică a fost făcută cu drojdie locală în butoaie din stejar românesc de 400 de litri. Vinul proaspăt a fost lăsat cu pielița pentru macerare post fermentare timp de 8 zile pentru a extrage taninii. După fermentarea malolactică vinul a fost maturat în 3 butoaie din stejar de 400 de litri timp de 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Un buchet delicat cu arome de coacăze negre suculente, cireșe coapte, note de lemn dulce și violete înflorite.
GUST: Un vin cu o structură echilibrată de aromele naturale ale soiului românesc Fetească Neagră și maturarea de lungă durată. Textura mătăsoasă, consistentă este susținută de tanini fini, dar persistenți, ce aduc note de lemn dulce, condimente și fructe negre completate de note florale și cocos ce se simt intermitent pe papile. Post gust lung, complex, specific unui vin românesc de calitate, finisat în butoaie din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, gustări cu brânzeturi maturate și desert cu ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
216,95 RON Începând cu: 195,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Steaua Fara Nume - Feteasca Neagra DOC 2019 cutie lemn - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Steaua Fără Nume este un vin din soiul Fetească Negară produs într-o ediție limitate de numai 1202 sticle. Producția începe cu strugurii recoltați și desciornați manual boabă cu boabă. Fermentarea alcoolică a fost făcută cu drojdie locală în butoaie din stejar românesc de 400 de litri. Vinul proaspăt a fost lăsat cu pielița pentru macerare post fermentare timp de 8 zile pentru a extrage taninii. După fermentarea malolactică vinul a fost maturat în 3 butoaie din stejar de 400 de litri timp de 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Un buchet delicat cu arome de coacăze negre suculente, cireșe coapte, note de lemn dulce și violete înflorite.
GUST: Un vin cu o structură echilibrată de aromele naturale ale soiului românesc Fetească Neagră și maturarea de lungă durată. Textura mătăsoasă, consistentă este susținută de tanini fini, dar persistenți, ce aduc note de lemn dulce, condimente și fructe negre completate de note florale și cocos ce se simt intermitent pe papile. Post gust lung, complex, specific unui vin românesc de calitate, finisat în butoaie din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, gustări cu brânzeturi maturate și desert cu ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
350,05 RON Începând cu: 315,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Coltul Pietrei Rose, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC.Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Deși anul 2020 a fost dificil pentru noi, vița de vie din Dealu Mare a oferit o producție generoasă. Cele 4 soiuri din care este produs acest cupaj provin din zona Colțul Pietrei, acolo unde solul calcaros hrănește vița și oferă strugurilor arome intense. Strugurii sunt recoltați la jumătatea lunii septembrie, iar după zdrobire și desciorchinare mustul rezultat este lăsat un timp scurt alături de pieliță, atât cât să ofere culoarea rose. Fermentarea are loc la temperatura controlată de 16°C., în cisterne din oțel inoxidabil, pentru a se păstra aromele naturale ale soiurilor roșii.
ASPECT: Roz-trandafir.
MIROS: Vinul aduce o gamă diversă de arome specifice fructelor roșii, din care se remarcă cele de căpșuni și zmeură, completate de o notă rară de rubarbă.
GUST: Aromele de fructe și rubarbă se păstrează în gust, unde se simte și aciditatea obișnuită a vinurilor proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit într-o zi călduroasă alături de fructe de mare, caracatiță sau curry asiatic.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
55,93 RON Începând cu: 50,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Via Marchizului Pinot Noir DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Gama Via Marchizului a fost creată pentru a aduce un tribut Marchizului Piero Antinori. Pentru soiul Negru de Drăgășani a fost aleasă o suprafață de 1 hectar, izolată de restul viilor, replantată în 2005 și cultivată prin metode ecologice. Acest vin este produs din struguri desciorchinați cu blândețe, sortați manual și lăsați să fermenteze la temperatura controlată de 28-30°C., cu macerare de aproximativ 1 săptămână. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în budane de lemn apoi învechit la sticlă pentru a dezvolta arome elegante.
ASPECT: Roșu deschis.
MIROS: Pinot Noir aduce arome de fructe roșii, flori sălbatice și alcool bine integrat.
GUST: Apar aromele de coacăze negre, mure și fragi cu taninuri naturale, rezultate din vinificarea atentă. Alături de toate acestea note de ciocolată, vanilie și cuișoare rezultate dintr-o scurtă maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Pinot Noir la mesele cu piept de rață la cuptor și brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
68,12 RON Începând cu: 61,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Catleya Freamăt Rose este obținut din patru soiuri roșii. După presarea lentă, fără oxidare, pielița este lăsată în must pentru o macerație de câteva ore. Aceste procese inițiale ajută la extracția aromelor și culorii dorite. După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil vinurile proaspete sunt amestecate periodic cu drojdia rămasă timp de 2 luni pentru a dezvolta aromele naturale, specifice fiecărui soi.
ASPECT: Roz-pal.
MIROS: Un vin tânăr, cu perlaj parfumat de fructe roșii de livadă și fructe roșii de pădure.
GUST: Acidulat, cu arome de căpșune și piersici, completate cu notă florală.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor la mesele cu frigărui de pui cu legume la grătar și preparate din pește.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,15 RON Începând cu: 33,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, NOVAC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Vinurile din Crama Vinarte sunt obținute prin vinificarea separată a fiecărui soi. Strugurii sunt recoltați manual, desciorchinați, iar mustul este tras în cisterne de inox și ținut la temperatură controlată. În cisterne, mustul este fermentat în prezența unei drojdii, apoi fermentația malolactică este finalizată în baricuri din stejar franțuzesc, unde își dezvoltă aromele prin maturare pe o perioadă de 2-6 luni. După maturarea în lemn, vinul este îmbuteliat și păstrat în pivniță unde urmează o altă etapă de învechire.
ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu ton violet.
MIROS: Trei soiuri roșii autohtone aduc împreună arome de vișine coapte, fructe de pădure, prune uscate și nucșoară.
GUST: Structură cremoasă, cu taninuri șlefuite de maturare ce aduc și tușe de lemn, alături de fructe roșii ce lasă un post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu pentru feluri principale cu friptură de miel, vită și porc, urmate de un desert cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
40,00 RON Începând cu: 36,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Acest Chardonnay varietal este produs din struguri culeși manual în lădițe de 10 kilograme la jumătatea lunii septembrie. La crama strugurii sunt desciorchinați și sortați cu atenție apoi răciți la 4°C. și lăsați la macerație peliculară timp de 2-3 ore. După această fază strugurii sunt presați pentru a se obține mustul ce este colectat și lăsat să se limpezească după metoda gravitațională. Fermentarea alcoolică are loc la 14°C. timp de minim 14 zile în cisternele din oțel inoxidabil ale domeniului Bogdan. Maturarea are loc cu drojdia fină în cisterne timp de minimum 2 luni, perioadă în care se face și batonaj zilnic.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu tentă verzuie.
MIROS: Mineral și nerăbdător să aducă pe simțuri aromele fructelor albe de sezon, piersici, pere și citrice amestecate.
GUST: Ușor onctuos, cu posibilitatea de a dezvolta textura și aromele fructelor de livadă. Alcoolul bine integrat este urmat de o notă minerală și o tușă de drojdie - Sur Lie - ce îi dă un post gust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din fructe de mare, creveți la grătar cu sos de caise, homar, risotto și brânzeturi Ricotta sau Brillat-Savarin.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Viile Metamorfosis Cabernet Sauvignon DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru acest vin elegant, din soiul Cabernet Sauvignon, strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor, mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată de 28-30°C. După fermentarea alcoolică vinul a fost desăvârșit prin maturare în butoaie de lemn timp de 8-10 luni. Dezvoltarea malolactică a oferit vinului complexitatea și eleganța specifică stilului consacrat de vinificatorii Lumii Vechi.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchetul este consistent, generos în arome de fructe roșii coapte și confiate, presarate cu mirodenii uscate ce aduc un ton lemnos-pământiu.
GUST: Pe papile respiră și relaxează cu note de fructe negre, boabe uscate de cacao și cafea bine rumenită. Postgust echilibrat și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon rotunjit de baric este o experiență aparte, fie că este savurat simplu, fără preparate, doar cu brânzeturi semitari sau la o masă generoasă în preparate din carne roșie, gătite la grătar sau la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Cuvee Grandiflora rosu (CS+M+ND) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței pentru a realiza un cupaj între soiurile roșii cu origini în țara sa, cultivate și adaptate cu succes în regiunea viticolă Drăgășani. Cupajul roșu Grandiflora este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (30%) și Negru de Drăgăşani (20%). După cupajare, 50% din vin este maturat timp de 16 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Cele trei soiuri roșii aduc un buchet consistent din arome de fructe roșii de pădure, o tușă de ierburi și o notă de cacao brut.
GUST: Pe papile aduce un corp robust, unde nota de cacao este înlocuită de cafea proaspăt prăjită, intensă. Alături de cafea sunt taninii maturi, catifelați, ce anunță potențialul de învechire la sticlă.
ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu Grandiflora este recomandat la mesele cu friptură de vită, tochitură din vițel, alte preparate din carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).
179,00 RON Începând cu: 161,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Note exotice de lămâie și ierburi proaspete.
GUST: Proaspăt, plin de energie, cu note vegetale și textură ușor minerală. Post gust scurt, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc ușor de savurat la mesele cu aperitive, salate, pește la grătar și brânzeturi de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 7°C.
36,00 RON Începând cu: 32,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Pinot Noir DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Pinot Noir este printre primele soiuri roșii ce oferă un profil aromatic cu intensitate și savoare extraordinară, dezvoltată de maturarea în baricuri din stejar. La fel și pentru această ediție, ce delectează cu arome de smochine suculente și cireșe amare pe un fond de mirodenii exotice.
GUST: Textura robustă se așază tihnit pe papile, iar taninii și alcoolul generos, bine integrat, întrețin note de frucre roșii dulci și acrișoare. Gust final lung, mulțumită astringenței din fructe roșii.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Pinot Noir maturat parțial este o alegere savuroasă pentru majoritatea preparatelor din carne de vită, pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
81,00 RON Începând cu: 72,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Salentein
Salentein - Barrel Selection Malbec 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.
Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic: poziționare corpurilor scurtează drumul ce trebuie parcurs de la vița de vie la instalațiile de vinificare, dar și circularea mustuieli.
Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, acolo unde se află cisterne din oțel și butoaie de maturare de 700 de litri, realizate din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește mai multe butoaie de 225 de litri, din stejar, pentru maturarea vinurilor. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.
ASPECT: Roșu purpuriu, intens.
MIROS: Creat de terroir, transformat prin vinificare și fermecat de stejarul baricurilor din pivnițele Salentein, aces Malbec aduce stilul esențial a artizanilor din Lumea Nouă. Buchetul abundă cu note de fructe roșii și fructe negre de pădure, completate de flori.
GUST: Rotund, catifelat, cu tușe de fructe intimidate de tanini lăsați de maturarea în stejar franțuzesc timp de 12 luni. Post gust lung, somptuos, fructat, ușor sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Strălucește la o degustare tihnită cu brânzeturi maturate (cheddar, pecorino, parmesan, manchego), și este savuros la preparatele condimentate cu piper, preparate din carne de porc și vită la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
99,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Cabernet Sauvignon DOC, BIO 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Premium Cabernet Sauvignon este produs din struguri ajunși la maturitate deplină și culeși manual în luna Octombrie, trecuți prin zdrobitorul centrifugă și lăsați la macerare-fermentare în cisterne de inox, la temperatura de 27-28°C. Aromele și culoare sunt dezvoltate prin maturarea de 7-8 luni în budane de stejar franțuzesc în care se pot trage până la 2500 de litri. A doua parte a maturări are loc timp de 6 luni în cisterne din beton. După îmbuteliere vinul este învechit timp de 5 luni în depozitul cramei.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet bine definit de arome fructate din mure și cireșe amare, echilibrate cu note de cafea, condimente și o tușă de ardei.
GUST: Papilele sunt impresionate de arome fructate mai intense din soiuri negre de pădure – afine, coacăze - așezate bine pe aceeași structură unde se relevă și tanini copți, oferiți de maturare. Post gust lung, deosebit, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru cei care savurează preparate din carne de mistreț, vită și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Erodoto, Aglianico Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Erodoto, ce face o trimitere evidentă la istoricul grec din antichitate, Herodot, este un vin obținut din soiul roșu Aglianico, zdrobit, desciorchinat și fermentat cu macerare timp 8-10 zile la temperatura de 22-24°C. Vinul obținut este maturat scurt în cisterne din oțel, pentru a oferi aromele proaspete și intense ale soiului roșu din Italia.
ASPECT: Roșu-granat, intens.
MIROS: Un parfum proaspăt, ce se dezvoltă cu note de fructe roșii, în special zmeură și cireșe sălbatice.
GUST: Structura cu tanini persistenți, ce slăbesc pe final, dar persistă prin note de fructe roșii, dulci-acrișoare, și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, risotto, paste și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
55,18 RON Începând cu: 48,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux Cuvee Heritage 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.
ASPECT: Roșu granat.
MIROS: Nasul este delectat cu un spectru de arome oferite de fructe negre, ce se dezvoltă alături de boabe de cafea ușor prăjite.
GUST: După un atac cu note delicate de fructe negre, condimentele ies mai bine în evidență, apoi boabele de cafea preiau atenția în timpul degustării. În final, remanența este lungă prin taninuri șlefuiți și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru mesele unde se servesc coaste de miel, carne roșie / vânat la cuptor sau la grătar, magret de rață cu sos de piper verde și brânzeturi
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
60,98 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Terra Romana Millenium Rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Millenium roșu provoacă imaginația la o călătorie în lumea vinurilor obținute din soiuri originare din Franța și România. Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon sunt unite de tradiția cultivării și vinificării păstrată, în parte, de la coloniștii veniți din Imperiul Roman, care s-au stabilit în Dealu Mare în urmă cu 2000 de ani și au cultivat viță de vie. Lotul anului 2022 este maturat timp de câteva luni în butoaie din stejar franțuzesc și românesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul intens de fructe negre acrișoare se destinde pe măsură ce vinul se aerează și aduce note suplimentare de stafide trezite de alcool, cafea, prune și mirodenii.
GUST: Aceeași aromă de fructe negre, completate de vișine, mure, cacao brut, piper și vanilie. Aciditatea echilibrată, taninii consistenți și alcoolul bine integrat, aduc un postgust lung și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru un BBQ la prânz sau seara, unde se fac pe îndelete friptură de vită cu sos de brânză și mucegai, ori vită la cuptor cu ciuperci portobello, alte preparate din carne de vită, miel sau vânat și brânzeturi maturate. Bun și la deserturi cu ciocolată neagră și vișine.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire de minimum 10 ani).
59,99 RON Începând cu: 53,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR