Vin alb
Vinul alb este o bautura eleganta, aromata si racoritoare pe care toti o cumparam la un moment dat, fie pentru a o oferi cadou, fie pentru a o savura dupa o zi stresanta la munca. Daca si tie iti place sa te rasfeti cu un pahar de vin alb, atunci ai ajuns pe site-ul potrivit! Beicevrei.ro iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de vinuri, asa ca vei gasi cu siguranta si sortimentul tau preferat! In plus, noi iti oferim garantia calitatii si a preturilor avantajoase!
Ce trebuie sa stii despre vinul alb? Multe lucruri! Aceasta “licoare” delicioasa poate fi clasificata in 4 tipuri in functie de continutul de zaharuri: sec, demisec, dulce si demidulce. In functie de soiul strugurilor folositi la producerea lui, vei intalni vin alb:
1. Chardonnay. Strugurii din care este obtinut acest tip de vin alb sunt cultivati in regiunea Burgundia din Franta, insa pot fi regasiti si in alte parti ale lumii, inclusiv tara noastra. Aroma vinului alb Chardonnay este fina, cu nuante florale si poate fi asociat excelent cu preparatele culinare din fructe de mare sau peste.
2. Sauvignon Blanc. Acest sortiment de vin alb este produs din struguri cultivati in Franta si are o aroma puternica. In plus, trebuie sa stii ca vinul alb Sauvignon blanc are un miros placut de flori de vita de vie si este usor acidulat. Cu cat va petrece mai mult timp intr-un butoi de stejar, cu atat acest tip de vin alb va fi mai delicios!
3. Pinot Gris. Tipul acesta de struguri se dezvolta in Burgundia, Franta. Vinul alb Pinot Gris se diferentiaza de celelalte sortimente prin faptul ca are un continut redus de alcool si este bogat in arome, cele mai puternice fiind de mere verzi, pere si pepene galben. In ceea ce priveste asocierea culinara, acest tip de vin alb poate fi asociat foarte bine cu branzeturi proaspete, salate si diferite deserturi.
4. Gewürztraminer. Numele acestui vin alb provine de la cuvantul german tradus prin “condimentat”. Aromele lui sunt exotice si are note de ghimbir si scortisoara. Acest vin alb poate fi servit impreuna cu preparate din carne de vanat salbatic sau branzeturi.
5. Riesling. Chiar daca a aparut de mult timp in Germania, acest sortiment de vin alb a fost apreciat abia in ultimul deceniu. Este foarte aromat si are nuante de ananas, nectarine si piersici. Vinul alb Riesling este o adevarata delicatesa si poate fi asociat cu preparate cu specific asiatic.
Un vin alb se serveste in pahare tip “lalea” cu picior la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12 grade Celsius, iar ceea ce stiu putine persoane este faptul ca asigura nenumarate beneficii pentru sanatate. Un vin alb de calitate contine magneziu, potasiu si multe vitamine. Vinul alb contribuie la intarirea sistemului imunitar, ajuta persoanele care sufera de insomnii si este un digestiv excelent. In plus, subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.
Prin urmare, daca iti place vinul alb, bucura-te de el cu moderatie, bineinteles! Pe Beicevrei.ro, vei gasi intotdeauna multe sortimente de vin alb, la super preturi! Specialistii nostri au selectat pentru tine cele mai apreciate branduri pentru ca tu sa investesti doar in vinuri albe de calitate! Acceseaza site-ul Beicevrei.ro si descopera gama noastra impresionanta de vinuri!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
SERVE
Serve - Cuvee Clemence cupaj alb (Ch + FA) 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Cuvée Clemence este un cupaj energic de Chardonnay și Fetească Albă, ce tratează simțurile și sufletul cu arome complexe și echilibrate. Florile și condimentele trezesc amintiri, apoi aduc totul în prezent. Această călătorie evoluează treptat într-o experiență atemporală și extrasenzorială.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Parfum elegant, cu note florale de tei și flori de câmp, împletite cu piersici coapte, pară și o atingere subtilă de vanilie.
GUST: Textură mătăsoasă, echilibrată, cu volum și finețe. Aromele se deschid de la fructe albe către aluzii de citrice dulci și un final lung, cremos, cu o remanență ușor lemnoasă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin armonios pentru mesele cu pui fraged la cuptor, pește gras sau paste cu sosuri delicate.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
68,12 RON Începând cu: 61,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Perelada - Chivite
Perelada - Chivite Coleccion 125 Blanco 2020 - 0.75L, Alc: 14%
REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiurile clasice ale Lumii Vechi (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la împlinirea a 125 de ani de la primul export de vin (realizat în 1860). Producția vinului începe cu recolta manuală și transpotul în lădițe, pentru a păstra boabele intacte până la cramă. După o scurtă macerare boabele sunt presate ușor și doar mustul ravac este tras în butoaie de 225 de litri unde este fermentat alcoolic. Vinul proaspăt este lăsat la maturare pe drojdie timp de aproximativ 12 luni.
ASPECT: Galben-pal, cu accente verzui.
MIROS: Colección 125 Blanco păstrează standardul de calitate și eleganța gamei cu ediția 2020. Buchetul delectează cu arome de fructe albe coapte, note din flori proaspete de salcâm și citrice împletite armonios cu note de lemn.
GUST: Pe papile aduce corpolența firească a unui Chardonnay fermentat și maturat pe drojdie în butoaie din stejar. Onctuozitatea vinului este egalată de aciditate și notele fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate ce poate fi păstrat pentru învechire, ori savurat la mesele cu preparate din carne de peşte la cuptor, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate. Este o alegere inspirată și la preparatele vegetariene sau vegane cât şi la gustările cu brânzeturi tari şi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
145,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sacha Lichine
Sacha Lichine - La Poule Blanche 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose.
Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose.
La Poule Blanche este un excelent Sauvignon Blanc produs cu experiența vinificatorilor francezi și tehnologie modernă. După recoltă, pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat, apoi sunt presate. Mustul colectat este fermentat alcoolic, în condiții controlate, la temperatură scăzută (14-15°C.). Un procent de 20% din vin este maturat în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome intense de fructe albe (pară, măr verde), citrice zemoase și note florale fine, completate de accente discrete minerale.
GUST: Proaspăt și echilibrat, cu aciditate vioaie și textură lejeră. Se remarcă aromele de citrice, piersică albă și o ușoară nuanță minerală ce oferă un final curat și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune cu preparate din pește la grătar, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
40,66 RON Începând cu: 35,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Tamaioasa Romaneasca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.7%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pai, limpede.
MIROS: Tămâioasa Românească este soiul vechi al pământului românesc și unul dintre cele mai surprinzătoare, cu arome intense de flori, piersici, pere, busuioc, miere și ananas.
GUST: Textura seacă și aciditate perfect echilibrată aduce pe papile aceleași arome de fructe și plante aromatice de grădină. Postgust persistent, cu notă de fruct dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu aperitive, preparate condimentate din bucătăria asiatică, brânzeturi cu mucegai și brânzeturi fermentate.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Galben auriu, limpede și strălucitor.
MIROS: Arome intense de fructe galbene (ananas, piersică, pară), cu note de vanilie și unt proaspăt, datorită maturării în butoi.
GUST: Plin, cu o corpolență medie și o aciditate echilibrată. Gustul complex combină fructele tropicale cu note cremoase de unt și accente de alune prăjite. Postgustul este lung și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Pește gras, pui la cuptor cu ierburi, paste cu sos alb, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12.9%
VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Valahorum de Fetească Albă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.
În zori de zi, printre viile din Dealu Mare, oamenii se adună și culeg strugurii, apoi sortează ciorchinii manual lăsând doar câteva bobițe stafidite ce vor dărui vinului consistență și caracter. După ce sunt presați, strugurii sunt lăsați la macerare rece cu pieliță apoi sunt scurși cu grijă pentru mustul curat și dulce numit ravac. Urmează fermentația mustului cu drojdie, la temperatură constantă, în cisterne din oțel inoxidabil. Vinul tânăr este ținut două luni în compania drojdiei pentru a primi în dar aromele frumoase și vigoarea ce îl face să jongleze câteva perle în pahar.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: Arome delicate de flori de salcâm și citrice, cu accente de fructe albe, precum pere și caise, ce evocă zilele de vară.
GUST: Gust proaspăt și echilibrat, cu aciditate plăcută și corp ușor, ce oferă o senzație de suculență și prospețime.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește, fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Ladoucette
De Ladoucette - Pouilly Fume AOC, Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: POUILLY AOC - VALEA LOAREI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Familia Comte a produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea. În 1972, baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori de vinuri franțuzești la nivel european.
Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut și calcar din perioada preistorică Kimmeridgian, din care vița de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-35 de ani, extrage o cantitate considerabilă de minerale și nutrienți.
Ladoucette Pouilly-Fumé este un vin alb fermentat și maturat exclusiv în cisterne din oțel inoxidabil, în prezența drojdiei selecționate. Maturarea pe drojdie are loc timp de 8 luni și oferă vinului aromele fructate, florale / vegetale și dezvoltă profilul aromatic în stilul unic al vinurilor albe din Valea Loarei.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Proaspăt, cu arome de citrice, mere verzi și alte fructe tropicale dominate de ananas și fructul pasiunii, ce se joacă la gura paharului cu o ușoară efervescență.
GUST: Pe papile aciditatea este echilibrată de lime, grepfrut și o notă sensibilă din minerale, oferite de terroir-ul Franței. Gustul final este clar și revigorant, cu o dulceață scurtă, perfectă pentru a completa profilul aromatic deosebit.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de fructe și mineariltatea clasică a soiului Sauvignon Blanc este binevenită la mesele cu preparate din carne de porc, pește de mare la grătar sau la cuptor, scoici cu felii de lămâie, usturoi și unt, preparate vegetariene, condimentate și brânză de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
159,72 RON Începând cu: 139,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sacha Lichine
Sacha Lichine - La Poule Blanche 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose.
Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose.
La Poule Blanche este un excelent Sauvignon Blanc produs cu experiența vinificatorilor francezi și tehnologie modernă. După recoltă, pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat, apoi sunt presate. Mustul colectat este fermentat alcoolic, în condiții controlate, la temperatură scăzută (14-15°C.). Un procent de 20% din vin este maturat în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Sauvignon Blanc aduce note fructate din piersică, grepfrut, banane verzi și mango. Un debut clasic cu o notă exotică, ce pune în valoare prospețimea vinului.
GUST: Pe papile este bine echilibrat. Aduce puțin din fructe de livadă, citrice și fructe tropicale. Aciditatea naturală și nota lemnoasă din post gust completează profilul acestui vin franțuzesc din Languedoc.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alb la mesele cu preparate din carne de pasăre, salată rocket cu parmesan și paste linguine cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
40,66 RON Începând cu: 35,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Selection Zghihara de Averesti DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: PDO HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Pentru Diamond Junior Zghihară povestea începe cu soiul de strugurii din podgoria Averești, aflat pe pământul românesc de sute de ani și bine adaptat la terroir-ul Moldovei. După ce strugurii sunt zdrobiți, pielița este lăsată în must pentru macerare la temperatura de 10°C. Mustul este decantat gravitațional apoi fermentat timp de 21 de zile în cisterne din oțel cu temperatură controlată. Fermentarea este urmată de pitrocirea vinului, făcută pentru îndepărtarea sedimentelor mari. Maturarea are loc în aceleași vase, cu drojdii fine, timp de 25-35 zile, pentru a dezvolta aromele și textura.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Plin de prospețime și vivacitate, cu arome de mere verzi crocante, pere zemoase și nuanțe fine de citrice, peste care se aștern subtil note de flori albe și un iz vegetal delicat.
GUST: Dinamic și armonios, susținut de o aciditate sprintenă care amplifică senzația de prospețime. Fructele verzi și citricele se împletesc elegant cu o mineralitate cristalină și cu o ușoară amăreală tonică, tipică Zghiharei. Finalul este curat, revigorant și de lungă durată.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea ideală pentru mesele cu pește delicat, fructe de mare rafinate, salate aromate sau brânzeturi proaspete ce pun în valoare caracterul autentic al vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nachbil
Nachbil - Chardonnay Barrique BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.8%
VIN ALB SEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.
După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.
Chardonnay Barique este obținut din cel mai popular soi alb și aduce multe dintre caracteristicile terroir-ului din Beltiug. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în butoaie din stejar de capacitate mare (500 litri), aflate la a doua umplere, iar structura vinului este dezvoltată prin batonaj periodic timp de 2 săptămâni. După batonaj vinul este lăsat să se liniștească în amfore de lut cu porozitate diferită timp de 6 săptămâni.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor și limpede.
MIROS: Arome vibrante de mere Granny Smith și pere verzi, însoțite de note citrice proaspete și o atingere fină de vanilie, dăruită de maturarea în butoaie mari de stejar.
GUST: Sec și bine echilibrat, cu aciditate crocantă, corp mediu, fructele verzi și citrice persistă pe palat, complementate de eleganța lemnului. Gustul final este tonic, onctuos, aproape personalizat.
ASOCIERE CULINARĂ: Merge foarte bine cu pește la grătar, fructe de mare, preparate ușoare din pui sau curcan cu sos alb, sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).
66,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 1.5L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.
ASPECT: Carassia Classic este galben deschis, strălucitor, elegant, cu perlaj fin și persistent.
MIROS: Arome de citrice și fructe proapete de vară: piersici, mere și pere verzi coapte de soarele ce bate blând pe dealurile cu viță de vie, aflate deasupra satului. Note complementare de ierburi fine, coajă de pâine și maia.
GUST: Un cupaj echilibrat, maturat în sticlă prin metoda tradițională minim 20 de luni, oferă consistență, arome fine, fructate și un post gust lung, cu note minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant maleabil şi descurcăreț pentru toate mesele. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
229,90 RON Începând cu: 206,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Arome proaspete de pere verzi și mere Granny Smith, tușe de verdeață și flori parfumate.
GUST: Aciditatea cu perle ce se sparg pe papile, înconjurate de aromele fructate și verzi, ce promit să se rotunjească la sticlă în perioada ce urmează. Pe moment este acidulat, crocant, cu postgust marcat de drojdie și o notă de mentă verde.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc energic, potrivit la o masă cu preparate proaspete din legume, în special salate, preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Mosii de iarna Pelin Alb demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMIDULCE. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Folklore Pelin aduce pe etichetă o mască viu colorată care reprezintă Moșii de Iarnă, o tradiție populară care îi amintește pe cei trecuți în eternitate. Prin procesiunile de Pomenire ținute de Biserică într-o zi de sâmbătă, sufletele celor amintiți sunt ajutate să se bucure de fericirea eternă.
Vinul din soiuri de struguri varietali este produs cu infuzie de Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, la crama cooperativei agricole "Via Domnului" din Jercălăi, în regiunea viticolă Dealu Mare.
ASPECT: Galben verzui.
MIROS: Arome intense de plante, în special pelin, soc, busuioc, mentă și tușe citrice pe fundal.
GUST: Dulce-amărui, echilibrat, cu note de ierburi și gust final tonic, de persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv dar și un bun digestiv sau vin de desert, mai ales la salatele de fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob alb (SB + FA) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Pentru acest vin sunt folosiţi struguri din soiurile Sauvignon Blanc şi Fetească Albă, selectați din viţele aflate în arealul Ceptura. Strugurii sunt lăsați la macerație peculiară timp de 8 ore, sub influența temperaturilor cuprinse între 12-13°C. Boabele sunt presate ușor la maxim 600 mbar, apoi este mustul este limpezit la temperatură scăzută timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc la 10-12°C. cu drojdii selecționate în mediu protejat oferit de cisterne din oțel inoxidabil de 10 hectolitri. În același vas se continuă procesul natural de producție prin maturarea scurtă a vinului.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchetul oferă arome proaspete și naturale de citrice și fructe de livadă verzi și galbene, însoțite de o notă discretă de fruct tropical dulce.
GUST: Papilele sunt răcorite de efervescența naturală, gustul de piersică dulce, note verzi de flori și tușe de citrice verzi.
ASOCIERE CULINARĂ: Buchetul și aromele cupajului Vast sunt recomandate la mesele de prânz sau de seară, cu aperitive şi preparate uşoare cu carne de pui, peşte sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bauer
Bauer - Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Galben pal, limpede.
MIROS: Coacerea timpurie necesită o recoltă pe măsură, în zori, când strugurii păstrează aromele de ierburi proaspăt culese și citrice proaspete.
GUST: Gustul aduce o infuze rece și proaspătă din flori de câmp și suc de grepfrut copt, aciditate și minerale grăbite, firești pentru un vin proaspăt, cu potențial de învechire.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul clasic pentru mesele cu preparate din carne de pește, în special somon, tartar cu capere și mentă proaspătă, ori gustări cu brânză proaspătă de capră cu miere de salcâm și nuci.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
65,80 RON Începând cu: 59,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Roux Pere & Fils
Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: SANTENAY AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.
În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.
Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Răcit și savurat dintr-un pahar de vin alb, acest Chardonnay aduce plăcerea aromelor de vanilie, condimente pentru patiserie, lămâie, măr copt la cuptor și un fir de drojdie ce se retrage ușor de pe simțuri.
GUST: Sec, puțin acidulat, cu arome de citrice, drojdie, lemn moale de sâmburi și o notă foarte slabă de calcar. Gust final sec, citric.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preprate din carne de pasăre de curte, cu sos alb, paste, fructe de mare, risotto, pește fiert și gustări cu diverse brânzeturi tradiționale din Franța: Comté, Beaufort, Gruyere sau alte brânzeturi din lapte de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 10 ani).
88,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lamblin & Fils
Lamblin Fils - Muscat Pays DOC, blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT
ALC: 12%
VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.
Soiul varietal Muscat este recoltat și presat direct cu utilaj pneumatic pentru mustul ce este apoi decantat static la rece. Fermentarea alcoolică are loc în condiții controlate, la temperaturi cuprinse între 14 - 16°C. Ultima fază a vinificării este scurta maturare pe drojdie ce îi oferă mai multă complexitate organoleptică.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Generos în arome de fructe verzi și fructe proaspete.
GUST: Acidulat, cu note de struguri verzi și cârcei, o tușă de minerale și remanență scurtă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive, sparanghel, fructe de mare, stridii, pepene galben, deserturi (biscuiți, fondant de ciocolată), salate de fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,01 RON Începând cu: 26,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Pinot Grigio de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru vinurile din gama Nocturne, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet proaspăt și revigorant.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Limpede și strălucitor.
MIROS: Buchet aromatic de mare finețe, în care aromele de pere, mere și piersici se împletesc cu accente florale subtile și mineralitate discretă. Note delicate de citrice și ierburi aromatice sporesc rafinamentul și profunzimea percepției olfactive.
GUST: Atacul este proaspăt și echilibrat, cu aciditate fină care pune în valoare aromele fructate și mineralitatea subtilă. Textura delicată se contopește cu nuanțe ierboase și fructe galbene coapte, generând un echilibru elegant între corp și prospețime. Finalul este persistent, clar și plin de rafinament, lăsând o impresie memorabilă pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate delicate de pește alb, fructe de mare, salate cu verdețuri aromatice sau brânzeturi proaspete cu textură fină, evidențiind armonia dintre vin și gastronomie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Monosoiurile și cupajele roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot procesa până la 8000 de hectolitri.
Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea producătorului, iar rezultatul este măsurat în vinuri de calitate, pentru toate gusturile, proaspete sau maturate în butoaie de stejar pentru a dezvolta un buchet cu arome complexe.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Buchet de pere zemoase, mere verzi și piersici, completate de nuanțe florale fine și accente citrice subtile, care conferă prospețime și eleganță olfactivă.
GUST: Atacul este suplu și catifelat, cu fructe albe coapte și citrice bine integrate. Aciditatea fină aduce vitalitate și prospețime, iar finalul este persistent, armonios și delicat, cu tușe florale și fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive delicate, salate ușoare, preparate din pește, fructe de mare sau gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
Acest vin face parte din gama denumită după unul din membrii familiei Vlădoi, iar Sauvignon Blanc este cu siguranță fresh, sprinten și plin de viață, asemenea personalității după care a fost modelat.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Arome de fructe exotice (grepfrut, lime, ananas), acompaniate de nuanțe florale fine și accente verzi de iarbă proaspătă și frunze de coacăz negru. Aromele sunt vii, elegante și persistent, oferind o experiență olfactivă captivantă.
GUST: Crocant și catifelat, cu fructe citrice și exotice îmbinate armonios. Aciditatea fină aduce prospețime și echilibru, iar finalul este persistent, revigorant, cu tușe minerale și fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de salate proaspete, fructe de mare, pește alb sau preparate ușoare de pui, dar și ca vin de relaxare, savurat în compania prietenilor.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR