Vin alb

Vinul alb este o bautura eleganta, aromata si racoritoare pe care toti o cumparam la un moment dat, fie pentru a o oferi cadou, fie pentru a o savura dupa o zi stresanta la munca. Daca si tie iti place sa te rasfeti cu un pahar de vin alb, atunci ai ajuns pe site-ul potrivit! Beicevrei.ro iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de vinuri, asa ca vei gasi cu siguranta si sortimentul tau preferat! In plus, noi iti oferim garantia calitatii si a preturilor avantajoase!


 Ce trebuie sa stii despre vinul alb? Multe lucruri! Aceasta “licoare” delicioasa poate fi clasificata in 4 tipuri in functie de continutul de zaharuri: sec, demisec, dulce si demidulce. In functie de soiul strugurilor folositi la producerea lui, vei intalni vin alb:


1. Chardonnay. Strugurii din care este obtinut acest tip de vin alb sunt cultivati in regiunea Burgundia din Franta, insa pot fi regasiti si in alte parti ale lumii, inclusiv tara noastra. Aroma vinului alb Chardonnay este fina, cu nuante florale si poate fi asociat excelent cu preparatele culinare din fructe de mare sau peste.


2. Sauvignon Blanc. Acest sortiment de vin alb este produs din struguri cultivati in Franta si are o aroma puternica. In plus, trebuie sa stii ca vinul alb Sauvignon blanc are un miros placut de flori de vita de vie si este usor acidulat. Cu cat va petrece mai mult timp intr-un butoi de stejar, cu atat acest tip de vin alb va fi mai delicios!


3. Pinot Gris. Tipul acesta de struguri se dezvolta in Burgundia, Franta. Vinul alb Pinot Gris se diferentiaza de celelalte sortimente prin faptul ca are un continut redus de alcool si este bogat in arome, cele mai puternice fiind de mere verzi, pere si pepene galben. In ceea ce priveste asocierea culinara, acest tip de vin alb poate fi asociat foarte bine cu branzeturi proaspete, salate si diferite deserturi.


4. Gewürztraminer. Numele acestui vin alb provine de la cuvantul german tradus prin “condimentat”. Aromele lui sunt exotice si are note de ghimbir si scortisoara. Acest vin alb poate fi servit impreuna cu preparate din carne de vanat salbatic sau branzeturi.


5. Riesling. Chiar daca a aparut de mult timp in Germania, acest sortiment de vin alb a fost apreciat abia in ultimul deceniu. Este foarte aromat si are nuante de ananas, nectarine si piersici. Vinul alb Riesling este o adevarata delicatesa si poate fi asociat cu preparate cu specific asiatic.


Un vin alb se serveste in pahare tip “lalea” cu picior la o temperatura cuprinsa intre 10 si 12 grade Celsius, iar ceea ce stiu putine persoane este faptul ca asigura nenumarate beneficii pentru sanatate. Un vin alb de calitate contine magneziu, potasiu si multe vitamine. Vinul alb contribuie la intarirea sistemului imunitar, ajuta persoanele care sufera de insomnii si este un digestiv excelent. In plus, subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.


Prin urmare, daca iti place vinul alb, bucura-te de el cu moderatie, bineinteles! Pe Beicevrei.ro, vei gasi  intotdeauna multe sortimente de vin alb, la super preturi! Specialistii nostri au selectat pentru tine cele mai apreciate branduri pentru ca tu sa investesti doar in vinuri albe de calitate! Acceseaza site-ul Beicevrei.ro si descopera gama noastra impresionanta de vinuri!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
Grilă Listă
Filtru
  • Cotnari - Domenii Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12% Cotnari - Domenii Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Cotnari

    Cotnari - Domenii Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Parfumul plăcut de fructe și verdeață de vară târzie.  

     

    GUST: Pe papile aduce arome de struguri copți în vie, ierburi aromate, uscate de soare, și fagure de miere. O notă dulce și moale oferă un postgust mediu spre lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din pește, pui, fructe de mare, brânzeturi tradiționale și paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Regnard

    Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de Baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Domeniul pe care se cultivă soiul de Chardonnay pentru vinurile fine Pouilly Fuisse, este parte din parcelele cu acelaşi nume, cunoscute în urmă cu peste 200 de ani sub numele de Clos de Pavillion. Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.  

     

    MIROS: Parfum de piersic plantat în podgorie, gutuie, cireșe negre, prune și pere, completate de alte note fructate.

     

    GUST: Fructat, echilibrat, cu alcool bine integrat și o notă vegetală persistentă în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu salate de vară, pește (biban de mare, șalău, guvid) și fructe de mare, dar și preparate de cherhana. La finalul mesei este recomandat alături de brânzeturi fine, tari și semitari (Emmental, Jarlsberg, Pepper Jack).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bauer - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 10.5% Bauer - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%

    Bauer

    Bauer - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.

     

    Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.

     

    Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate. 

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Arome vibrante de fructe verzi (măr, pară), citrice (lămâie, grapefruit) și flori albe.

     

    GUST: Sec, cu o aciditate ridicată și revigorantă. Gustul este dominat de prospețimea citricelor și a merelor verzi mici, ușor acrișoare, cu o notă minerală specifică soiului. Finalul este crocant și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor pentru mesele cu fructe de mare, pește la grătar, salate proaspete de vară, brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bauer - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 14.5% Bauer - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Bauer

    Bauer - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.

     

    Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.

     

    Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate. 

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de fructe galbene (piersici, ananas), unt și vanilie. Se simt și note de alune prăjite și o ușoară notă minerală.

     

    GUST: Textura este cremoasă, cu o aciditate echilibrată. Gustul de fructe coapte se combină cu note de vanilie și o notă subtilă de stejar. Postgustul este lung și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește gras (somon, ton), preparate din pui cu sosuri cremoase, paste cu fructe de mare și gustări cu brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5% Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%

    Rose Mary

    Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    VOL. ALC.: 10.5% 

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.

     

    Metoda Charmat presupune a doua fermentație în rezervoare din oțel, realizată prin amestecul vinului cu zahăr și drojdie. În continuare, zahărul fermentează și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă.

     

    În final, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT:  Galben-verzui cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Rose Mary își face simțită prezența cu eleganța desăvârșită a unui spumant autentic. Un trio aromatizat de aromele dulci din struguri, caise și pâine proaspătă din cuptor cu lemne.

     

    GUST: Dulce, cu textură catifelată și elegantă. Post gust intens, cu aciditate evidentă, aromă de cocă dulce de brioșă și strudel de mere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose Mary se savurează sec, în cocktail-uri, sau la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Pachetul include sticla de lichior Rose Mary Spumant bianco, de 0.7L, + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Rose Mary.

     

    45,94 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Sapiens Chardonnay de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Sapiens Chardonnay de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari

    Purcari - Sapiens Chardonnay de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție. Așa cum se procedează pentru toate vinurile Purcari, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Regele soiurilor albe aduce aromele clasice de fructe galbene coapte, coji de citrice, fructe exotice și o notă de caramel cu zahăr brun.

     

    GUST: Pe papile aduce corpolența clasică, onctuoasă, echilibrată de aciditate și tușe minerale.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și gustul onctuos este recomandat la mesele cu fructe de mare, melci, tartar de somon cu avocado, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin & Fils - Chardonnay Pays d'Oc IGP, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13% Lamblin & Fils - Chardonnay Pays d'Oc IGP, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Lamblin & Fils

    Lamblin & Fils - Chardonnay Pays d'Oc IGP, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA  

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    ALC: 13%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin, creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin.

     

    Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfumat ca o livadă cu fructe în pârg, flori și ierburi răspândite împrejur.

     

    GUST: Pe papile aduce o tușă de onctuozitate din ierburi și fructe. Mineralele se simt spre final, după ce este ținut mai mult pe papile. Post gust scurt spre mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru a fi aperitiv sau vinul alb clasic al meselor cu salate ușoare, file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: Savurați acest vin la temperatura de 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 2 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11%

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ALB DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Soiul alb Tămâioasă Românească aduce la suprafață arome elegante de fructe (piersici și caise, pere coapte și gutui) completate de florile proaspete de vară.

     

    GUST: Pe papile se relaxează aroma de fructe și ciocolată albă, delicată ca o glazură de patiserie, ce oferă un gust final lung și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prăjituri din foietaj crocant cu cremă de vanilie (Millefeuille) și fructe exotice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RHEIN RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Caloian din Riesling de Rin este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprișor și se leagă de tema acestei game prin expresia aromatică a climei și solului Olteniei, șlefuită de ritualul vinificării din Mehedinți. În comparație cu Riesling-ul obținut în Germania, locul de origine al soiului, Riesling-ul românesc se remarcă prin arome adiționale de fructe exotice și condimente - mai generos și mai echilibrat chiar și pentru cei pretențioși.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, ușor strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt și elegant, cu arome de flori albe, citrice (lămâie, lime) și mere verzi, completate de accente minerale și o adiere delicată de miere polifloră.

     

    GUST: Viu și echilibrat, cu aciditate crocantă ce aduce multă prospețime. Aromele de citrice și măr verde domină susținute armonios de note minerale și o textură suplă. Postgust fructat, lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu pește alb, fructe de mare, preparate asiatice ușor condimentate sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Green, DOC 2023 -  0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Crepuscul - Green, DOC 2023 -  0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Green, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Cele două soiuri din terroir-ul Transilvaniei dăruiesc arome verzi, mai cu seamă note de salcâm proaspăt înflorit.

     

    GUST: Cupajul aduce pe papile o textură cu aciditate moderată, cu note de citrice și gust final revigorant, mediu, cu aromă de mere verzi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la preparatele din carne albă cu legume, cât și preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Muscat Ottonel DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13% Corcova - Muscat Ottonel DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Corcova

    Corcova - Muscat Ottonel DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Dulceag, cu parfum din caise răscoapte, ananas, mango și pepene galben, mai clare, ușor persistente, cât să revigoreze simțurile.  

     

    GUST: Pe papile este viguros prin aciditatea naturală, corp onctuos, dulce, cu note suplimentare de fructe și miere polifloră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Muscat demisec este recomandat la mesele cu ciocănele sau aripioare de pui cu piure de cartofi dulci, preparate asiatice condimentate, iuți, ori servite cu sosuri dulci-acrișoare, preparate vegetariene, supe creme din legume și fructe, salate de fructe. După masă este recomandat alături de brânzeturi tari și semitari, savurate cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Gama Băiatu’ în Iarbă de la Sarica Niculițel este născută dintr-o colaborare specială cu artistul PUYA. Atât vinurile, cât și etichetele lor transmit personalitatea și autenticitatea stilului său, îmbinând spiritul liber cu bucuria momentelor simple. „Atunci când te uiți la raft ești un enolog serios... La primul pahar ești un somelier...După ce se duce prima sticlă te apuci de dans, chiar dacă nu știi să dansezi. Râzi, plângi, povestești ce vrei și, mai ales, ce nu vrei. Ce să mai… ești de-al nostru! Băiatu’ în iarbă, de pe meleagurile Sălăjeanului. Un vin de cramă băut de domni, bun pentru orice doamnă.”

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de citrice (lămâie, grapefruit), fructe exotice (fructul pasiunii, ananas) și note florale delicate, susținute de o tentă fină de iarbă proaspăt tăiată.

     

    GUST: Viu și expresiv, cu aciditate crocantă și o dulceață discretă ce echilibrează armonios palatul. Aromele de fructe exotice și citrice se îmbină cu accente vegetale fine, oferind un final curat, lung și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere delicioasă pentru mesele cu preparate din pește la grătar, fructe de mare, paste cu sosuri ușoare sau salate proaspete cu brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Galicea Mare - Old White Tamaioasa Romaneasca '20-'21 - 0.75L, Alc: 12.5% Galicea Mare - Old White Tamaioasa Romaneasca '20-'21 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Galicea Mare

    Galicea Mare - Old White Tamaioasa Romaneasca '20-'21 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020-2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional.

     

     

    ASPECT: Culoare galben-pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Intens floral și aromat, cu note evidente de trandafir, flori de câmp și ușoare accente de miere. Se simt subtil fructe albe coapte și citrice, care adaugă prospețime și complexitate.

     

    GUST: Sec, cu o aciditate echilibrată și elegantă, care evidențiază aromele primare de flori și fructe. În postgust este proaspăt, armonios și persistent, cu ușoare note de citrice și flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu pește la grătar, fructe de mare, salate cu brânzeturi ușoare sau aperitive delicate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Caraman

    Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Sauvignon Blanc este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă arome unice.   

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Ca de obicei, Sauvignon Blanc strălucește prin aromele de lâmâie, grepfrut și fructe tropicale, a căror dulceață este acoperită de o notă vegetală din iarbă proaspăt cosită.    

     

    GUST: Pe papile sare cu bule discrete și se continuă cu arome de grepfrut, nectarine și pere verzi încheiate cu aceeași aciditate naturală. Un gust final fructat, onctuos, la fel de savuros până la ultima picătură ce atinge papilele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un foarte bun aperitiv sau companion răcoritor la preparate din pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalul desert dobrogean - nalangâte cu miere din flori de salcâm.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Domaine Ceptura Blanc, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Domaine Ceptura Blanc, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - Domaine Ceptura Blanc, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Pentru acest vin a fost folosit doar mustul de calitate, obţinut prin scurgere gravitaţională, fără exces din presarea mecanică. Mustul a fost decantat în recipiente din inox, la temperatura controlată și  fermentat cu drojdii selecționate.

     

    Cele trei soiuri sunt vinificate separat, iar după 1-2 luni sunt alese cele mai bune loturi, apoi sunt stabilite procentele din fiecare soi adăugat în cupaj. Cupajul anului 2022 este format din Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Riesling italian. Mustul este obținut prin presare directă, trecut prin stabulație directă și vinificare simplificată. Soiurile Sauvignon Blanc și Riesling sunt fermentate alcoolic în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 10-12°C., cât și în vase din lemn de stejar. Aceste soiuri sunt păstrate apoi în butoaie de stejar la a doua umplere pentru maturare. Maturarea în butoaie timp de 6 luni pe drojdii fine și batonaj regulat dezvoltă arome secundare complexe pentru acest cupaj alb.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Domaine Ceptura Blanc delectează cu aromele de flori albe, poame albe dulci, note de minerale și lemn, oferite de maturarea în baricuri din stejar.

     

    GUST: Pe papile aduce aciditatea naturală, arome de fructe și minerale din solul calcaros al terroir-ului din Dealu Mare. Aceleași note de maturare contribuie la post gust mediu, fructat, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îi puteți aprecia aromele consistente și la mesele cu aperitive, preparate cu peşte, fructe de mare (homar, creveţi, crab oceanic), preparate vegetariene sau degustări cu brânzeturi tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Rose Mary - Prosecco DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11% Rose Mary - Prosecco DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11%

    Rose Mary

    Rose Mary - Prosecco DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat. 

     

    Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon (spumă) la o temperatură controlată.

     

    În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor, cu perlaj bogat.

     

    MIROS: Rose Mary Prosecco impresionează cu aromele sale de pere și flori de toate felurile, amestecate de natură într-un buchet revigorant.

     

    GUST: Clasicul soi alb Glera reușește să ofere o aromă predominant fructată de piersici și caise, impletite cu note florale și aciditatea plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, alături de aperitive și feluri principale din carne ușoară, inclusiv cu pește cu garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    39,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Viorica & Muscat Ottonel 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Viorica & Muscat Ottonel 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Viorica & Muscat Ottonel 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Soiul Viorica este un hibrid între soiurile Zeibel 13-666 (Italia) și Aleatiko (Franța), intrat recent în familia marilor soiuri recunoscute și cultivate pentru producția vinurilor de masă în alte patru state. Soiul alb Viorica este cupajat cu Muscat Ottonel, o varietate ce face parte din cea mai mare familie de vitis vinifera, cultivată în regiunile viticole ale lumii.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Aromatic și expresiv, cu note florale intense de trandafir, soc și busuioc, completate de accente fructate exotice.

     

    GUST: Catifelat și aromat, cu o aciditate plăcută, echilibrat, cu persistență lungă și note fructate fine care rămân pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu deserturi cu fructe, preparate condimentate ușor, brânzeturi aromate sau preparate mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lyre's - Classico Sparkling - non alcoolic - 0.75L Lyre's - Classico Sparkling - non alcoolic - 0.75L

    Lyre's

    Lyre's - Classico Sparkling - non alcoolic - 0.75L

    Lyre’s este o companie fondată în 2019, în Marea Britanie, pentru a oferi tuturor băuturi non-alcoolice produse pentru a avea arome cât mai apropiate de variantele clasice ce conțin alcool obținut din fermentare și distilare. Portofoliul Lyre’s include cocktail-uri populare în întreaga lume cât și mixuri de tip RTD (ready to drink).

     

    Pentru produsele Lyre’s sunt folosite unele dintre cele mai avansate tehnologii de producție și sunt create cele mai bune asocieri de ingrediente. Compania britanică are unități de producție în Australia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Germania și SUA, iar produsele sunt disponibile în peste 60 de state.

     

    Classico sparkling este creat pentru a capta aromele elegante ale vinului spumant italian. Contemporan și distinct, acest vin non-alcoolic, aduce arome extrase din suc de struguri fermentat, fructe de livadă și alte arome fructate ce aduc savoarea autentică a vinului clasic. Classico este excelent în amestec cu Lyre’s Italian Spritz, suc acidulat și o felie de portocală pentru un cocktail Amalfi Spritz.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Delicat, cu note de lime, piersici proaspete și coajă din mere granny smith. Se întrezăresc și note apetisante de flori și mosc.

     

    GUST: Aromele generoase se regăsesc pe papile, cu note de mere verzi, pere, piersici și mere roșii. În final, aciditatea generoasă aduce note scurte de calcar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate ușoare din carne de pui, carne albă de pește și crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    76,23 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Pastel Soave DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 13% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Pastel Soave DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Pastel Soave DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SOAVE DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Pastel Soave Bianco este un vin obţinut din soiurile Garganega şi Trebbiano, care au început să câştige popularitate printre viticultorii italieni în anii 1980 şi 1990. Proprietăţile organoleptice ale acestui cupaj sunt bazate pe soiul Garganega, adăugat în procent de aproximati 80% pentru a lăsa în vin aromele puternice, complimentate de delicateţea soiul Trebbiano.

     

     

    ASPECT: Galben-pai., strălucitor.

     

    MIROS: Arome de citrice, pepene și măr verde ce aduc o adiere primăvăratică, foarte proaspete pentru un vin al anului 2023.

     

    GUST: Savuros, mulțumită aromelor de grepfrut, susținute de lămâie, măr verde și multe minerale ce se păstrează bine în post gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru aperitiv sau un vin ideal pentru gustări şi snak-uri, peşte prăjit, fructe de mare şi salate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT PREMIER CRU AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Roux Pere & Fils ne oferă un vin de calitate premium, obținut din struguri Chadonnay, cu parfum de pere și struguri albi, într-un amestec irezistibil.

     

    GUST: Strugurii de pe tarlaua Meursault 1-er Cru Clos des Poruzots s-au metamorfozat într-un vin puțin untos, dar vioi, cu aromă dominantă de grepfrut. Finish-ul evocă subtil aromele de gutui, miere polifloră și mușetel gentil, cu un ton de minerale, extras din straturile bogate ale solului francez.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb de Chardonnay, potrivit pentru meniurile cu ciupercuțe trase la tigaie, tocană de ciuperci cu pui și alte meniuri cu carne de rață și curcan, homar cu unt și cartofi dulci copți, fructe de mare, creveți și calamari prăjiți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
Grilă Listă