Vin spumant

Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid.

Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.


Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.



Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Zarea - Spumant Diamond Collection demisec - 0.75L, Alc: 11.5% Zarea - Spumant Diamond Collection demisec - 0.75L, Alc: 11.5%

    Zarea

    Zarea - Spumant Diamond Collection demisec - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri  spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.

     

    Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.

     

    În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodka.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Perlajul delicat, cu note minerale din fructe de livadă, fructe exotice și citrice.

     

    GUST: Pe papile aciditatea aduce note dulci de citrice, ananas, banane și mere galbene. Gustul final este scurt, ușor salin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant potrivit la mesele cu preparate din pește de Dunăre (crap, somn, șalău) la grătar sau cu legume la grill, paste cu fructe de mare, midii, creveți, caracatiță și rapane cu unt trase la tigaie. La finalul mesei este savuros și alături de brânzeturi moi și semimoi din specialitatea Brie sau Camembert, savurate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Zarea - Spumant Diamond Collection brut - 0.75L, Alc: 11.5% Zarea - Spumant Diamond Collection brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    Zarea

    Zarea - Spumant Diamond Collection brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri  spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.

     

    Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.

     

    În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodka.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor, cu perlaj fin și bogat.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de livadă armonizate de grepfrut roz.

     

    GUST: Acidulat, mineral, cu arome generoase de drupe, alte fructe de livadă și citrice amestecate. Post gust mediu, intens și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat la mesele cu stridii proaspete, risotto cu fructe de mare, midii, creveți, păstrăv sălbatic la cuptor cu piure de păstârnac și alte rețete cu pește de Marea Neagră: barbun, stavrid sau clacan gătit la cuptor cu ierburi și savurat cu mămăliguță. Plăcut și la mesele cu preparate din carne roșie, preparate vegetariene și vegane.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Zarea - Spumant Royal Gold 23K - 0.75L, Alc: 11% Zarea - Spumant Royal Gold 23K - 0.75L, Alc: 11%

    Zarea

    Zarea - Spumant Royal Gold 23K - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri  spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.

     

    Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.

     

    În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodcă.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, cristalin, cu fulgi de aur alimentar de 23 de karate în suspensie.

     

    MIROS: Un vin efervescent de tip cocktail, cu arome de fructe de livadă și fructe exotice. Sunt puse în evidență aromele energice de ananas, mere galbene, pepene galben și banane. Buchetul aduce tușe suplimentare de caramel clasic și toffee.

     

    GUST: Pe papile este acidulat, cremos, aduce arome clasice de citrice pentru un post gust mediu, suculent și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant cu fulgi de aur este potrivit la mesele cu icre de somon sau caviar, tartar de somon sau carpacio de ton, foie gras sau file de somon în crustă de fistic. Acest spumant este recomandat și alături de salate, paste cu fructe de mare, midii cu vin, rapane trase pe plită. După masă este savuros alături de brânzeturi fine, tari și semitari, savurate cu piersici uscate și stafide albe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 0.75L, Alc: 12% Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Note delicate de zmeură și aluat.

     

    GUST: Structurat, proaspăt, cu perle fine ce aduc aromele de fructe roșii și migdale. Post gust proaspăt, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește, scoici și fructe de mare. Potrivit și la preparatele tradiționale din carne de mangaliță.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Spumant Bendis Nadir 2023 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Spumant Bendis Nadir 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Spumant Bendis Nadir 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar. Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur.

     

    Bendis Nadir este un spumant produs din două soiuri, unul roșu și unul alb, recoltate manual. Prima fermentare a strugurilor durează 15 zile și are loc în recipiente mici. A doua fermentare, pentru a obține spumantul, durează aproximativ 60 de zile și se obține în condițiile controlate, oferite de cisternele de inox ale cramei.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui și perlaj fin.

     

    MIROS: Buchet cu arome proaspete de flori și note exotice de ananas și banană, oferite de cupajul deosebit al soiurilor Pinot Noir și Chardonnay.

     

    GUST: Aciditatea aduce pe papile note energice de fructe tropicale, dulci, curmate de un postgust scurt, cremos și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Bendis Nadir este spumantul meselor ce includ pește crud, creveți și alte fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 3L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 3L, Alc: 12%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 3L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.  

     

     

    ASPECT: Carassia Classic este galben deschis, strălucitor, elegant, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Arome de citrice și fructe proapete de vară: piersici, mere și pere verzi coapte de soarele ce bate blând pe dealurile cu viță de vie, aflate deasupra satului. Note complementare de ierburi fine, coajă de pâine și maia.

     

    GUST: Un cupaj echilibrat, maturat în sticlă prin metoda tradițională minim 20 de luni, oferă consistență, arome fine, fructate și un post gust lung, cu note minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant maleabil şi descurcăreț pentru toate mesele. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Spumant Brut Muse Stars - 0.75L, Alc: 11.5% Recas - Spumant Brut Muse Stars - 0.75L, Alc: 11.5%

    Recas

    Recas - Spumant Brut Muse Stars - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, MUSTOASĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel mai proaspăt lot de spumant alb Muse Stars este obținut din soiurile albe Chardonnay și Mustoasă, un soi cunoscut și cultivat în zona de vest a țării. Recolta celor două soiuri necesare acestui spumant sunt culeși mai devreme pentru a asigura un profil aromatic specific.

     

    Producția spumantului începe cu vinificarea tradițională a strugurilor urmată de a doua fermentație cu drojdii timp de 14 luni. Din acest spumant se deosebesc complexitatea soiului Chardonnay, textura fină și prospețimea soiului românesc Mustoasă de Măderat.

     

    La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Cupajul aduce o note exotice de portocală, coajă de lime și ananas, completate de corcodușe verzi și piersică de vie. Aceste arome plăcute din Mustoasa de Măderat se împletesc armonios cu mineralitate discretă, drojdia și condimentele din Chardonnay.

     

    GUST: Pe papile aduce efervescența fină, apoi corpul dens, ușor onctuos, și gustul final citric și scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit mai ales în sezonul cald, la mesele cu fructe de mare, brânzeturi cu mucegai alb, salată Caesar, rulada de pui și curcan, pește (calcan) și crustacee mari. La desert este recomandat alături de prăjituri cu vanilie, piersici, mango și ananas.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant brut - 0.75L, Alc: 11.5% Martini - Spumant brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    Martini

    Martini - Spumant brut - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO-FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, TREBBIANO, GARGANEGA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial.

     

    În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

     

    ASPECT: Galben, ușor auriu, efervescent.

     

    MIROS: Proaspăt și floral. Cu note de fructe de livadă (piersici) și fructe exotice (ananas, banană).

     

    GUST: Floral și fructat cu aciditate ridicată. Corpolență medie și post gust cu note citrice și pepene galben.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este ingredientul perfect pentru cocktail-uri pe bază de vin spumant (Mimosa și Bellini), dar si "prietenul" perfect pentru o dupa amiază caldă de vară. Este recomandat ca aperitiv sau alături de gustări, amuse bouche, pe bază de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

    57,96 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5% Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5%

    Martini

    Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     


    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Proaspăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Crocant și fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Aciditatea contribuie la corpolența acestui spumant și oferă un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe uscate, dulci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    44,15 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Spumant 1827 Cuvee Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant 1827 Cuvee Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari

    Purcari - Spumant 1827 Cuvee Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor produse de francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir. Spumantele Purcari au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gamă, rose-ul brut de la Purcari este obținut prin metoda clasică de fermentare și maturat la sticlă un timp îndelungat. Cupajul rose brut este realizat din două soiuri cu următoarele procente: 60% Pinot Noir și 40% Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu ton auriu. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un buchet definit clar de arome florale, adieri de afine și brioșe proaspete cu unt.

     

    GUST: Corp echilibrat, acidulat, cu arome de cireșe albe, merișor - cu gustul acrișor pronunțat - pâine prăjită și fructe roșii amărui, cu persistență medie în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere savuroasă pentru fi savurat ca aperitiv, dar și un spumant foarte bun la mesele cu preparate ușoare din pui și pește, specifice bucătăriei mediteraneene, brânzeturi aromate și deserturi cu brânză dulce.   

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Gold rose - 0.75L, Alc: 11.5% Bottega - Spumant Gold rose - 0.75L, Alc: 11.5%

    Bottega

    Bottega - Spumant Gold rose - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ŢARĂ: LOMBARDIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Originile brand-ului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde viticultura este practicată de sute de ani. În anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în partea de nord a Italiei. În procesul de producție pielițele strugurilor sunt lăsate în must timp de 24 de ore, apoi extrase prin presare pentru a permite mustului să fermenteze la o temperatură controlată de 18°C. La 12 luni după ce mustul s-a transformat în vin urmează a doua fermentare prin metoda Charmat, în recipiente din oțel inoxidabil, la o temperatură de 14°C, pentru o perioadă de 60-90 de zile.

     

     

    ASPECT: Roz, cu accente de piersică. Perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfumul spumantul rose de la Bottega este un amestec natural de flori și fructe de pădure, coacăze și căpșuni sălbatice.

     

    GUST: Gustul rămâne fidel parfumului, cu o ușoară inversare: la început se simt fructele roșii urmate de ușoare accente florale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gold rose este un excelent aperitiv și este potrivit pentru orice masă. Se așază mai comod alături de meniuri vegetariene și preparate din pește (sushi, scoici, crudități), carne albă și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5ºC.

     

    101,67 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT BLANC DE BLANCS BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, cu efervescență fină și note autolitice accentuate.

     

    MIROS: Note elegante de patiserie, fructe și citrice.

     

    GUST: Maturarea oferă vinului arome de brioșă, drojdie și cremozitate completată de prospețimea aromelor de fructe proaspete (pere, mere, piersici) și citrice, susținute de aciditatea fermentației în sticlă proprie, după metoda tradițională.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de scoici aburite cu unt, pește și pui prăjit, gustări cu bulete de brânză ușoară sau brânzeturi moi și grase de tip camembert / brie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Spumant 1827 Cuvee Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant 1827 Cuvee Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari

    Purcari - Spumant 1827 Cuvee Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor produse de francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir. Spumantele Purcari au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gama, albul extra brut de la Purcari este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni. Cupajul alb brut este realizat din trei soiuri cu următoarele procente: 60% Chardonnay, 30% Pinot Blanc și 10% Pinot Noir. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Aciditatea echilibrată oferă un siaj plăcut cu arome diversificate de citrice, fructe exotice și drupe ce așteaptă se se dezvăluie mai bine pe papile.

     

    GUST: Aciditatea cu tușe de drojdie este completată cu note de lămâie, lime, fructe exotice coapte, în special kiwi și mango, tușe de miere și note suplimentare de pere, mere și piersici.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant brut fructat este o alegere inspirată la mesele cu pește, fructe de mare și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chandon - Spumant Garden Spritz - 0.75L, Alc: 11.5% Chandon - Spumant Garden Spritz - 0.75L, Alc: 11.5%

    Moet & Chandon

    Chandon - Spumant Garden Spritz - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    RTD SPUMANT. Chandon este unul dintre cei mai cunoscuți producători de băuturi alcoolice, cu un portofoliu impresionant, culturi și unități de producție în toată lumea. Povestea a început în urmă cu 60 de ani cu Robert-Jean de Vogüé și câțiva dintre cei mai apropiați prieteni ai săi, care au ales să redefinească vinul spumant de lux. Călătoria lor a început din Argentina, unde au produs primele vinuri, apoi și-au extins afacerile în SUA (California), Brazilia, China, India și Australia. 

     

    Garden Spritz este un RTD (ready-to-serve), un mix de vin spumant și bitter de portocale obținut după o rețetă ce include portocala galbenă, portocală roșie, coajă de portocală uscată, ierburi și condimente naturale.

    Pentru acest RTD vinul spumant este produs în Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Strugurii recoltați între lunile februarie și martie sunt presați, apoi mustul este fermentat cu drojdie selecționată. Prima fermentare are loc în cisterne din oțel inoxidabil, iar mustul obținut din anumite parcele este fermentat în vase din lemn de stejar pentru a oferi complexitate aromatică vinului.

     

    Printre ierburile și condimentele folosite la producție se află cardamomul, ghimbirul și scorțișoara. Condimentele sunt macerate separat. În luna mai este realizat cupajul ce implică amestecul vinului proaspăt cu vinuri de rezervă. A doua fermentare are loc în sticlă și începe procesul de învechire. După aceste operațiuni are loc îndepărtarea sedimentelor prin filtrare pentru fiecare sticlă, iar ultima parte lichiorul Garden Spritz este amestecat cu vinul rose Chandon.

     

     

    ASPECT: Roz-coral, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un parfum delicat de vin spumant, portocală și ierburi aromatice.

     

    GUST: Strugurii din soiul Chardonnay oferă o voce suavă notelor de citrice în timp ce Pinot Noir și biterul de portocale oferă băuturii o strălucire naturală. Pinot Meunier aduce cupajului un echilibrul aromatic ce îndeamnă la o degustare cu gheață, o felie de portocală uscată și o frunză de rozmarin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect într-o zi de vară alături de preparate asiatice condimentate, sushi și sashimi, cheddar maturat, fructe confiate și alune.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    84,47 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5% Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    Martini

    Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Prospăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Acidulat, cu gust crocant, puternic fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Corpolența aduce un gust final mediu, cu notă de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    87,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Spumant Alb Kotys Chardonnay DOC 2018 - 0.75L, Alc: 12% Petro Vaselo - Spumant Alb Kotys Chardonnay DOC 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Spumant Alb Kotys Chardonnay DOC 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar. Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur.

     

    Spumantul alb Kotys este obținut din soiul Chardonnay, cules și selecționat manual, apoi fermentat alcoolic în cisterne din oțel timp de 15 zile. După oprirea fermentării vinul rezultat este lăsat la maturare în amestec cu drojdia, după care este tras în sticle unde fermentează a doua oară timp de 48 de luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj delicat.

     

    MIROS: După ce se liniștește în pahar și bulele se destind la suprafață, apar aromele de fructe galbene confiate și cremă de vanilie ce inspiră un cremșnit rece și gustos.     

     

    GUST: Pe papile este cremos, cu note de fructe tropicale (papaya și ananas), completate de portocală amară și ghimbir. Gustul final aduce o tușă foarte delicată de drojdie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu legume, pește, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Spumant 1827 Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant 1827 Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari

    Purcari - Spumant 1827 Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor produse de francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir. Spumantele Purcari au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gamă, albul extra brut de la Purcari este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni. Cupajul alb extra brut este realizat din trei soiuri cu următoarele procente: 60% Chardonnay, 30% Pinot Blanc și 10% Pinot Noir. 

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un spumant extravagant, o adevărată delectare și recompensă cu iz de citrice, proaspete ca într-un parfum pur.

     

    GUST: Gustul dăruiește aceeași aromă gentilă de citrice, completată de mineralitatea consistentă, obținută natural în vinăria Purcari. Post gustul este fructat, lung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv sau alături de preparatele cu carne de pui, rață, pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Gold rose - 0.2L, Alc: 11.5% Bottega - Spumant Gold rose - 0.2L, Alc: 11.5%

    Bottega

    Bottega - Spumant Gold rose - 0.2L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ŢARĂ: LOMBARDIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Originile brand-ului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde viticultura este practicată de sute de ani. În anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în partea de nord a Italiei. În procesul de producție pielițele strugurilor sunt lăsate în must timp de 24 de ore, apoi extrase prin presare pentru a permite mustului să fermenteze la o temperatură controlată de 18°C. La 12 luni după ce mustul s-a transformat în vin urmează a doua fermentare prin metoda Charmat, în recipiente din oțel inoxidabil, la o temperatură de 14°C, pentru o perioadă de 60-90 de zile.

     

     

    ASPECT: Roz, cu accente de piersică. Perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfumul spumantul rose de la Bottega este un amestec natural de flori și fructe de pădure, coacăze și căpșuni sălbatice.

     

    GUST: Gustul rămâne fidel parfumului, cu o ușoară inversare: la început se simt fructele roșii urmate de ușoare accente florale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gold rose este un excelent aperitiv și este potrivit pentru orice masă. Se așază mai comod alături de meniuri vegetariene și preparate din pește (sushi, scoici, crudități), carne albă și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5ºC.

     

    27,19 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 0.75L, Alc: 12%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.  

     

     

    ASPECT: Carassia Classic este galben deschis, strălucitor, elegant, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Arome de citrice și fructe proapete de vară: piersici, mere și pere verzi coapte de soarele ce bate blând pe dealurile cu viță de vie, aflate deasupra satului. Note complementare de ierburi fine, coajă de pâine și maia.

     

    GUST: Un cupaj echilibrat, maturat în sticlă prin metoda tradițională minim 20 de luni, oferă consistență, arome fine, fructate și un post gust lung, cu note minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant maleabil şi descurcăreț pentru toate mesele. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă