Vin spumant
Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid.
Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.
Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Cotnari
Cotnari - Millesime Spumant Francusa Alb brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ
VOL. ALC.: 11.5%
SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
În portofoliul Casei de vinuri Cotnari se regăsesc și vinuri spumante în ediții foarte limitate, de cea mai bună calitate, obținute din soiuri pure românești. Spumantul de Frâncușă al anului 2018 este rezultatul vinificării clasice, urmată de fermentarea secundară după metoda tradițională, în sticlă, și de maturarea pe drojdii timp de 64 de luni.
ASPECT: Galben pal, cu reflexii aurii și perlaj elegant.
MIROS: O delectare pentru simțuri oferită de aromele pure ale soiului Frâncușă, rotunjită de maturarea pe drojdii timp de 5 ani. Notele verzi și cele dulci, trezite de aciditate, reconstituie parfumul de fruct alb, copt.
GUST: Perle mici și discrete aduc aromele din strugurele de masă, dulce, onctuos, note verzi din frunze și o tușă de drojdie, lăsată de maturarea îndelungată.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din pește, cum ar fi bruschetele cu icre de știucă, batog din scrumbie, șalău la grătar sau paste cu fructe de mare și sos alb.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
112,34 RON Începând cu: 101,11 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Colocviu Vibe Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, Brut - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roz deschis, strălucitor, cu perle mici și persistență medie.
MIROS: Mineralitatea face loc aromelor de fragi, dulci-acrișoare și flori parfumate.
GUST: Pe papile aduce prospețimea revigorantă a fructelor de pădure, amestecate cu note florale scurte și alcool bine integrat în structura aromatică.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant rosé perfect pentru mesele cu aperitive din brânzeturi, cocktailuri din fructe de mare, frigărui din carne de pasăre și fructe proaspete la desert.
49,19 RON Începând cu: 44,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Millesime Spumant Busuioaca de Bohotin Rose Brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roz pal, cu un perlaj delicat.
MIROS: Efervescența eliberează note scurte de fragi și trandafir parfumat.
GUST: Revigorant, cu o notă de florală dulce și aciditate echilibrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi servit ca aperitiv sau cu preparate din fructe de mare, tartar de vită, sau piept de rață la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
381,79 RON Începând cu: 343,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Zaz Spumant Alb Brut - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben-pai, iridiscent, cu tonuri de verde.
MIROS: Mirosul aduce un joc armonios al notelor de fructe verzi, flori albe și citrice.
GUST: Aciditatea strecoară vârfuri de fructe, care sugerează dulceața merelor Granny Smith, flori albe de câmp și grepfrut galben.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau cu deserturi ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
28,48 RON Începând cu: 25,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Spumant Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECŢIONATĂ, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. La Drăgășani se cultivă struguri folosiți la producția de vin încă din timpul Imperiul Roman. Mai târziu, în secolul al XV-lea, Mănăstirea Dobruşa, avea propria podgorie întinsă pe coline din jur, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă.
Strugurii sunt recoltați manual în lădițe, sortați de două ori și presați mecanic la presiune mică. Prima fermentare are loc în cisterne de inox la temperatură controlată (14°C.), cu drojdii selecționate, pentru a se păstra aromele și a se dezvolta corpolența vinului. Ultimul proces care ne oferă acest vin spumant este a doua fermentare în sticlă, la temperaturi scăzute, urmată de o învechire cu drojdie ce se întinde pe 36 de luni.
ASPECT: Galben deschis, ușor strălucitor, cu perlaj mediu.
MIROS: Produs cu răbdare și atenție după metoda tradițională a spumantelor europene, vinul aduce în pahar arome vesele de flori albe, fân proaspăt cosit și biscuiți dulci.
GUST: Rămân aromele de ierburi, ușor amărui, acoperite repede de aciditatea vioaie și persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Revigorant alături de aperitive și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 7°C. (Potențial de învechire la sticlă de 2 până la 3 ani).
102,00 RON Începând cu: 91,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Spumant Bendis Rose 2022 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.
ASPECT: Roz-pal, cu perlaj fin, persistent.
MIROS: Mure, căpșune, alte fructe de pădure, piersici și trandafir de sălbatic.
GUST: Pe papile se simt foarte ușor perlele delicate ce joacă pe papile cu arome de fructe roșii. Post gust scurt, răcoritor, pentru finalul unei zile calde de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate din carne albă, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
44,77 RON Începând cu: 40,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Rose Mary
Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%
REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA
VOL. ALC.: 10.5%
VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.
Metoda Charmat presupune a doua fermentație în rezervoare din oțel, realizată prin amestecul vinului cu zahăr și drojdie. În continuare, zahărul fermentează și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă.
În final, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.
ASPECT: Galben-verzui cu perlaj fin, persistent.
MIROS: Rose Mary își face simțită prezența cu eleganța desăvârșită a unui spumant autentic. Un trio aromatizat de aromele dulci din struguri, caise și pâine proaspătă din cuptor cu lemne.
GUST: Dulce, cu textură catifelată și elegantă. Post gust intens, cu aciditate evidentă, aromă de cocă dulce de brioșă și strudel de mere.
ASOCIERE CULINARĂ: Rose Mary se savurează sec, în cocktail-uri, sau la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
Pachetul include sticla de lichior Rose Mary Spumant bianco, de 0.7L, + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Rose Mary.
45,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Spumant rose demisec - 0.75L, Alc: 9.5%
REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO, GLERA, BRANCHETTO
VOL. ALC.: 9.5%
VIN SPUMANT ROSE DEMISEC. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Inspirat de regiunea viticolă Piedmont, Martini a creat acest spumant rose, elegant, din trei varietăți locale ce oferă un ingredient nelipsit pentru relaxare într-o seară caldă de vară. Îl puteți savura ca aperitiv, un spumant răcoritor alături de preparate ușoare sau un ingredient nelipsit la cocktail-urile pe bază de vinuri spumante.
ASPECT: Roz delicat cu accente de căpșuni. Strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Plin de prospețime, intens, floral și fructat. Trandafirii sălbatici, socul, căpșunele și murele aduc mireasma matinală a unei grădini de vară.
GUST: Puternic fructat de căpșuni, caise și mure. Aciditate medie, structură aromatică lejeră și post gust de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat foarte rece în sezonul cald. Un foarte bun aperitiv urmat de fructe de mare cu sosuri, feluri principale din carne de pește slab pe grill cu legume sote.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
65,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recaredo
Recaredo - Spumant Brut Nature Terrers 2019 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: CORPINNAT D.O - CATALUNIA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: XAREL·LO, MACABEU, PARELLADA, MONASTRELL
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ALB BRUT NATURE. Poveste casei Recaredo a început în 1924 cu Josep Mata Capellades, care a intrat în lumea vinurilor spumante odată cu producția proprie. Acesta și-a construit și pivnița chiar sub reședința sa din Barcelona, în centrul istoric Sant Sadurní d’Anoia. Fiul lui Joseph și generațiile familie au Recaredo au păstrat metoda învechirea a spumantele pentru un timp îndelungat și meșteșugul degorjării manuale.
Podgoria ce oferă soiurile locale Xarel·Lo, Macabeu sau Parellada se află pe teritoriul numit Corpinnat, din localitatea Penedès, cea mai importantă pentru vinurile spumante din Catalunia. Distanța scurtă până la marea Mediterrană asigură ierni cu temperaturi ridicate și veri foarte călduroase, specifice zonei temperate. Solul cu procente mari de calcar, amestec de nisip și clei reține apa după ploi și aduce culturi mici ce compensează prin calitatea deoasebită a strugurilor.
Terrers Brut Nature este produs prin fermentarea alcoolică după metoda clasică. Cupajul este realizat din 57% Xarel·lo, 25% Macabeu, 17% Parellada și 1% Monastrell. A doua fermentare alcoolică se face cu must organic, un rezultat al agriculturii biodinamice, ce aduce mai mult din identitatea viticulturală a regiunii. Vinul spumant este învechit o perioadă lungă, apoi este degorjat manual: este îndepărtată drojdia rămasă de la fermentare prin desfacerea manuală a dopurilor din plută în atmosfera rece a pivniței, fără a se răci gâtul sticlei.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj delicat și persistent.
MIROS: Spumantul din Catalunia aduce efervescența nestăvilită a bulelor parfumate de fructe proaspete, în special pere galbene și struguri albi Xarel·lo.
GUST: Învechirea la sticlă compensează aciditatea specifică prin consistența aromelor de prăjituri prospete, drupe rumenite de soarele peninsular și citrice mediteraneene.
ASOCIERE CULINARĂ: Acest spumant foarte apropiat de clasicul Cava, răcorește papilele la mesele cu gustări, aperitive, pui la cuptor, pește slab și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
162,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic Brut - 1.5L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.
ASPECT: Carassia Classic este galben deschis, strălucitor, elegant, cu perlaj fin și persistent.
MIROS: Arome de citrice și fructe proapete de vară: piersici, mere și pere verzi coapte de soarele ce bate blând pe dealurile cu viță de vie, aflate deasupra satului. Note complementare de ierburi fine, coajă de pâine și maia.
GUST: Un cupaj echilibrat, maturat în sticlă prin metoda tradițională minim 20 de luni, oferă consistență, arome fine, fructate și un post gust lung, cu note minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant maleabil şi descurcăreț pentru toate mesele. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
229,90 RON Începând cu: 206,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Spumant Caii de la Letea Vol. I, Babeasca Neagra Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.2%
.41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Spumant Carassia 773 Vintage GB - 1.5L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Carassia 773 este un spumant creat pentru a reaminti importanța locului de origine al soiurilor, terroir-ul absolut esențial în crearea vinurilor din crama Carastelec. Deși podgoria a fost schimbată cu precizie cartografică în 1773, natura și tradiția viticultorilor din Crișana a rămas neschimbată de aproape 200 de ani.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Campionul vinurilor spumante din Londra în 2022, Carassia 773 brut oferă arome de citrice, fructe de livadă (piersici, mere, pere verzi), armonizate cu note de ierburi, drojdie ce aduce note de maia și coajă de pâine.
GUST: Aciditate intensă cu note de fructe, ierburi amărui și drojdie fină. Post gust scurt, mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant brut recomandat la aperitive cu branzeturi învechite, somon, prosciutto, pachețele de primăvară și bruschette cu roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 11°C.
453,75 RON Începând cu: 408,38 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Zaz Spumant Alb DOC, Demisec - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Auriu, strălucitor, cu perlaj elegant.
MIROS: Frumos expresiv, cu note de fructe roșii (căpșune, zmeură), flori de tei și mici accente de miere și pepene galben, specific soiului Grasă de Cotnari.
GUST: Echilibrat și rotund, cu dulceața bine integrată în aciditatea vie. Domină arome de piersici, gutui și miere de salcâm, cu un finisaj delicat și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de deserturi cu fructe (clătite cu gem, tarte cu zmeură), brânzeturi semi-dulci (Gorgonzola dulce) sau preparate din pui cu sosuri cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
28,48 RON Începând cu: 25,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Rose Mary
Rose Mary - Spumant Moscato Dolce - 0.75L, Alc: 6.5%
REGIUNE / ȚARĂ: ITALIA
VOL. ALC.: 6.5%
VIN SPUMANT ALB DULCE. Printre etichetele de vinuri spumante produse de Rose Mary în Italia se află și acest spumant Moscato.
Vinul spumant Moscato este produs 100% din soiul italian numit și Muscat Blanc, parte din cea mai veche familie de soiuri din lume, cu peste 200 de varietăți ce aparțin speciei Vitis vinifera (strugure de viticultură).
ASPECT: Galben-pai, cu perlaj discret.
MIROS: Buchet clasic cu note de piersici dulci și flori de portocal.
GUST: Dulce, cu arome de fructe verzi și coapte, echilibrate de mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv sau vin pentru desert, alături de prăjituri cu cremă și cu fructe / tarte.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
31,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 1.5L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BLANC DE BLANCS BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente.
ASPECT: Galben-pai, limpede, cu efervescență fină și note autolitice accentuate.
MIROS: Note elegante de patiserie, fructe și citrice.
GUST: Maturarea oferă vinului arome de brioșă, drojdie și cremozitate completată de prospețimea aromelor de fructe proaspete (pere, mere, piersici) și citrice, susținute de aciditatea fermentației în sticlă proprie, după metoda tradițională.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de scoici aburite cu unt, pește și pui prăjit, gustări cu bulete de brânză ușoară sau brânzeturi moi și grase de tip camembert / brie.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
266,20 RON Începând cu: 239,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Spumant Alb Tandem - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Primul spumant din gama Tandem este un produs al cramelor Castel Mimi și Liliac, obținut 100% din soiul românesc Fetească Albă. Metoda de producție împlică vinificarea clasică prin fermentare în cuve din oțel urmată de a doua fermentare după metoda Charmat.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj consistent.
MIROS: Un spumant proaspăt, definit de aromele fructate de măr verde, gutuie și agrișe.
GUST: Aciditatea păstrează aromele fructate și aduce un post gust citric, scurt și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant excelent la mesele cu preparate ușoare de vară și desert.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Spumant Asti DOCG - miniatura - 0.2L, Alc: 7.5%
REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.
Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.
ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent
MIROS: Prospăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, puternic fructat de grapefruit și lămâie și subtil de caise și mere verzi. Aciditatea aduce un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
19,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR