Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.


Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.


 Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.


 Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde,  busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.


 Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Gaben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Private Selection Sauvignon Blanc este mai robust și persistent în arome de flori sălbatice, fructe exotice și vanilie.  

     

    GUST: Pe papile aduce o dulceață exotică și o remanență compusă din note de mirodenii și păstăi de vanilie uscată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb consistent și potrivit la mesele cu preparate din pește, risotto cu morcovi și curry, coaste de miel la cuptor și brânzeturi semitari. Îl puteți savura și la desert alături de ștrudel cu scorțișoară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Avincis

    Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Micul Cuvée de la Avincis este un vin din 100% Sauvignon Blanc adus din Europa de Vest. După fermentare 40% din vin este maturat timp de 8 luni în butoaie de stejar, iar în această perioadă vinul este amestecat prin batonaj. Procentul de 60% din vin este fermentat în cisterne din inox la temperatură controlată. Cele două loturi, din același soi, sunt apoi cupajate în acest vin alb, delicat și energic. 

     

     

    ASPECT: Galben-deschis, cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Buchet cu note de grepfrut, fân proaspăt cosit și note energice de lămâie.

     

    GUST: Crocant, proaspăt, cu arome de citrice și verdeață ce aduc simțurilor o adiere scurtă și intensă de primăvară. Post gust mediu, acidulat, sec și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest Sauvignon Blanc la mesele cu preparate din carne de pui, în special frigărui cu legume la grătar, curcan, pește, fructe de mare și salate din legume proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Legend of Dracula - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Legend of Dracula - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Legendary Dracula

    Legend of Dracula - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Produs de Legendary Dracula, Legend of Dracula Sauvignon Blanc este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Huși, Moldova.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, se află și viţa de vie cu tradiție ce se întinde pe mii de ani.

     

    Vinurile de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile Moldovei, sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu străluciri verzui.

     

    MIROS: Arome de iarbă proaspăt culeasă, agrișe și grepfrut alb.

     

    GUST: Un Sauvignon Blanc clasic, echilibrat, cu aciditate generoasă, note minerale discrete și note de mijloc din fructe galbene, cu remanență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește slab, fructe de mare, brânzeturi moi și brânzeturi din lapte de capră.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Principe Dracula - Sauvignon Blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Principe Dracula - Sauvignon Blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Legendary Dracula

    Principe Dracula - Sauvignon Blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Produs de Legendary Dracula, Principe Dracula Sauvignon Blanc este produs din struguri cultivați în podgoria din Dealu Mare. Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de

     

    hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. 

     

    Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet proaspăt, cu arome de ierburi, lămâie, lime și grepfrut.

     

    GUST: Gustul aduce o notă amăruie din coajă de citrice și notă de fasole verde ce oferă un ton energic. Spre final păstrează aceeași notă vegetală cu o nuanță de ceară, pentru o remanență onctuoasă, tipică soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la o masă cu preparate pescărești, mai ales pește slab, crustace și alte fructe de mare, brânzeturi moi și brânzeturi din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis

    Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note exotice de lămâie și ierburi proaspete.

     

    GUST: Proaspăt, plin de energie, cu note vegetale și textură ușor minerală. Post gust scurt, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc ușor de savurat la mesele cu aperitive, salate, pește la grătar și brânzeturi de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.3% D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.3%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

    Acest vin face parte din gama denumită după unul din membrii familiei Vlădoi, iar Sauvignon Blanc este cu siguranță fresh, sprinten și plin de viață, asemenea personalității după care a fost modelat.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul este dominat de aroma florilor de soc, revigorate de piper verde.

     

    GUST: Pe papile se păstrează tonul floral prin note de acacia, soc, fagure de miere și minerale. Aciditatea echilibrată este urmată de remanența medie, firească pentru acest Sauvignon Blanc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit la mesele cu preparate din pește slab, crustacee, brânzeturi moi din lapte de capră și salate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    SERVE

    Serve - Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, foarte bine definit de aromele proaspete de citrice revigorante, flori de soc și note exotice de kiwi.

     

    GUST: Aciditatea scurtă păstrează foarte bine aromele de citrice, flori și fructe exotice. Post gust suplu, tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc are un potențial de învechire de până la 3 ani. Asocierile culinare includ preparate cu somon, sardine la grătar, fructe de mare crude (cu spaghete), sau quiche cu brie și zuchinni.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Greywacke - Marlborough Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Greywacke - Marlborough Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Greywacke

    Greywacke - Marlborough Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Greywacke a fost creat în 2009 și este brandul de vin al familie Judd, produs în regiunea viticolă Marlborough, din Noua Zeelandă. Zona în care sunt produse aceste vinuri este caracterizată de o clima caldă a Pacificului, expunere generoasă și sol cu aluviuni și straturi masive de piatră de râu.

     

    Prin metode specifice de viticultură organică producția la hectar este păstrată în cantități moderate pentru a se obține struguri cu arome concentrate, intensitate varietală și aciditate naturală ridicată. Gamele Greywacke sunt produse în principal din două soiuri: Sauvignon Blanc și Pinot Noir. Dintre acestea, soiul alb este cultivat în două stiluri diferite. În completarea gamelor permanente sunt produse ediții limitate din soiurile Chardonnay, Riesling și Pinot Gris.

     

    Pentru acest vin sunt aleși struguri din partea centrală - câmpiile Wairau și din partea de sud a regiunii Marlborough. Solul din Wairau este compus din aluviuni tinere cu mari cantități de piatră de râu greywacke. În extremitatea sudică, podgoriile sunt hrănite de straturi de clei și lut. Strugurii sunt recoltați mecanizat pe timp de noapte și duși la vinăria din Valea Omaka unde sunt presați ușor pentru mustul ravac. Mustul este limpezit la rece și tras în cisterne din oțel inoxidabil unde fermentează alcoolic cu drojdii de cultură. O parte din același must este fermentat spontan cu drojdia naturală în baricuri vechi din stejar. Strugurii sunt fermentați separat în funcție de podgoria din care provin, apoi vinurile sunt maturate cu drojdie câteva luni, după care sunt asamblate. După alte 2 luni de maturare asamblajul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Regiunea viticolă Marlborough este faimoasă pentru vinurile din Sauvignon Blanc, cu aromele energice de vegetale și note de condimente, specifice terroir-ului din Lumea Nouă.

     

    GUST: Citrice verzi, cu persistență lungă, note vegetale de agrișe, ierburi și asparagus. Nota condimentată este anunțată de piper alt, iar printre toate acestea minerale sărate, ce oferă un postgust cu persistență decentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Sauvignon Blanc la mesele cu fructe de mare, preparate vegetariene și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    96,80 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Energic, cu aciditatea naturală și definit de aromele de soc și citrice, acest vin oferă prospețimea clasică a soiului alb Sauvignon Blanc din Dealu Mare.  

     

    GUST: Textura onctuoasă, caracteristică, este prezentă scurt pe papile, fiind înlocuită de aciditate și note de ierburi proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb ce trebuie savurat întotdeauna rece, alături de preparatele din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg

    Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Producția vinului începe cu recolta manuală a strugurilor, desciorchinare și filtrarea gravitațională (depunerea naturală a sedimentelor). Fermentarea mustului se face lent, în vase din beton cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul este maturat timp de 5-7 luni în prezența drojdiei fine care este amestecată periodic prin metoda batonajului.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Strugurii selecționați din soiul Sauvignon Blanc oferă un vin cu arome proaspete de lime, caise, smochine și flori de câmp.

     

    GUST: Proaspăt, acidulat, cu aromă naturală de fructe coapte și notă de verdețuri. Gust final scurt spre mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la prânz sau la cină, alături de supe, preparate din pește, orez și sparanghel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Cepari - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Cepari - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Cepari

    Crama Cepari - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.  

     

    După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.

     

    Tarlele pe care este cultivat soiul Sauvignon Blanc au sol cu argilă calcaroasă, unic în zona, și expunere la soare pe toată durata zilei, ce oferă o producție de calitate. Din recolta de Sauvignon Blanc a anului 2022 vinificatorul a obținut o colecție privată limitată la 3800 de sticle.  

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu ton verzui.

     

    MIROS: Arome proaspete de viță de vie, citrice și soc.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu o textură complexă, echilibrată ce aduce aromele de fructe galben, coapte. În final se remarcă o notă de strugure bine copt, cu persistență medie, plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu aperitive, salate, pește la grătar și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cloudy Bay - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Cloudy Bay - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Cloudy Bay

    Cloudy Bay - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1983 David Hohnen a savurat pentru prima dată un vin din soiul Sauvignon Blanc produs în regiunea viticolă Marlborough din Noua Zeelandă. Captivat de intensitatea aromelor oferite de acel vin, acesta a dorit să descopere întregul potențial viticol al regiunii, iar în 1985, alături de vinificatorul Kevin Judd, acesta a lansat brandul Cloudy Bay. În același an a obținut recunoasterea internațională cu un Sauvignon Blanc din Marlborough și a pus Noua Zeelandă pe harta marilor state din lumea vinului. În 2003 Cloudy Bay s-a alăturat brandului Veuve Clicquot, iar în 2010 a devenit parte din marele grup de branduri LVMH.

     

    Cloudy Bay este este un membru fondator al unei asociații ce pune în practică și promovează metodele viticulturii organice, pentru asigurarea sustenabilității în toate podgoriile pe care le deține. În podgoria din Marlborough sunt cultivate 163 de parcele apropiate de râul Awairau, cu sol format din straturi de piatră și nisip ce permite drenarea mai rapidă a apelor și favorizează soiul Sauvignon Blanc. În Văile de Sud soiurile bogate în clei favorizează soiurile Pinot Noir și Chardonnay.

     

    Otago este a doua zonă cu podgorii aflate în două tipuri de terroir, cu soluri diferite, dar propice soiurilor roșii. Clasicul Pinot Noir crescut în cele două subzone este folosit într-un asamblaj de calitate, definit de tanini puternici și structură mătăsoasă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Parfumul aduce dispoziția perfectă a unei zi de vară, unde se simte dulceața din fructul pasiunii, ananas suculent, busuioc proaspăt cules și frunze de roșii cu un ton amărui-vegetal.

     

    GUST: Pe papile se întinde cu notele verzi și dulci, din fructe tropicale, ardei gras verde și o notă de măsline verzi, completate frumos de aciditatea naturală și o nuanță de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merită încercat la mesele cu fructe de mare (shrimp cocktail), stridii tempura, sashimi, midii cu usturoi, citrice și pătrunjel. De asemenea, îl puteți savura alături de salate verzi și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani).

     

    160,77 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Gama Băiatu’ în Iarbă de la Sarica Niculițel este născută dintr-o colaborare specială cu artistul PUYA. Atât vinurile, cât și etichetele lor transmit personalitatea și autenticitatea stilului său, îmbinând spiritul liber cu bucuria momentelor simple. „Atunci când te uiți la raft ești un enolog serios... La primul pahar ești un somelier...După ce se duce prima sticlă te apuci de dans, chiar dacă nu știi să dansezi. Râzi, plângi, povestești ce vrei și, mai ales, ce nu vrei. Ce să mai… ești de-al nostru! Băiatu’ în iarbă, de pe meleagurile Sălăjeanului. Un vin de cramă băut de domni, bun pentru orice doamnă.”

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de citrice (lămâie, grapefruit), fructe exotice (fructul pasiunii, ananas) și note florale delicate, susținute de o tentă fină de iarbă proaspăt tăiată.

     

    GUST: Viu și expresiv, cu aciditate crocantă și o dulceață discretă ce echilibrează armonios palatul. Aromele de fructe exotice și citrice se îmbină cu accente vegetale fine, oferind un final curat, lung și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere delicioasă pentru mesele cu preparate din pește la grătar, fructe de mare, paste cu sosuri ușoare sau salate proaspete cu brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Caraman

    Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Sauvignon Blanc este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă arome unice.   

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Ca de obicei, Sauvignon Blanc strălucește prin aromele de lâmâie, grepfrut și fructe tropicale, a căror dulceață este acoperită de o notă vegetală din iarbă proaspăt cosită.    

     

    GUST: Pe papile sare cu bule discrete și se continuă cu arome de grepfrut, nectarine și pere verzi încheiate cu aceeași aciditate naturală. Un gust final fructat, onctuos, la fel de savuros până la ultima picătură ce atinge papilele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un foarte bun aperitiv sau companion răcoritor la preparate din pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalul desert dobrogean - nalangâte cu miere din flori de salcâm.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINŢA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Sauvignon Blanc este vinul proaspăt, tânăr şi îndrăzneţ, cu arome de flori şi fructe ce inspiră zilele frumoase cu soare şi răcoreşte simţurile de fiecare dată. Acest vine aduce apreciere pentru munca echipei din Crama Liliac. Recent, vinul a a fost premiat la competiţii internaţionale de renume, dar şi la concursuri, ori evenimente locale, dedicate celor mai bune vinuri româneşti.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede şi strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, cu arome de bergamotă, cantaloupe și mango, echilibrate de flori și alte note de citrice.

     

    GUST: Răcoritor, cu arome de citronelă, coajă de citrice și fructe tropicale dulci. Postgust scurt spre mediu, crocant și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea și aromele fructate îl recomandă la mesele cu salate de vară, preparate din carne de pasăre cu legume la cuptor și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sacha Lichine - La Poule Blanche 2024 - 0.75L, Alc: 12% Sacha Lichine - La Poule Blanche 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Sacha Lichine

    Sacha Lichine - La Poule Blanche 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose.

     

    Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose.  

     

    La Poule Blanche este un excelent Sauvignon Blanc produs cu experiența vinificatorilor francezi și tehnologie modernă. După recoltă, pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat, apoi sunt presate. Mustul colectat este fermentat alcoolic, în condiții controlate, la temperatură scăzută (14-15°C.). Un procent de 20% din vin este maturat în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome intense de fructe albe (pară, măr verde), citrice zemoase și note florale fine, completate de accente discrete minerale.

     

    GUST: Proaspăt și echilibrat, cu aciditate vioaie și textură lejeră. Se remarcă aromele de citrice, piersică albă și o ușoară nuanță minerală ce oferă un final curat și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune cu preparate din pește la grătar, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • De Ladoucette - Pouilly Fume AOC, Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% De Ladoucette - Pouilly Fume AOC, Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domaine de Ladoucette

    De Ladoucette - Pouilly Fume AOC, Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POUILLY AOC - VALEA LOAREI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Comte a produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea. În 1972, baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori de vinuri franțuzești la nivel european.

     

    Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut și calcar din perioada preistorică Kimmeridgian, din care vița de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-35 de ani, extrage o cantitate considerabilă de minerale și nutrienți.

     

    Ladoucette Pouilly-Fumé este un vin alb fermentat și maturat exclusiv în cisterne din oțel inoxidabil, în prezența drojdiei selecționate. Maturarea pe drojdie are loc timp de 8 luni și oferă vinului aromele fructate, florale / vegetale și dezvoltă profilul aromatic în stilul unic al vinurilor albe din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Proaspăt, cu arome de citrice, mere verzi și alte fructe tropicale dominate de ananas și fructul pasiunii, ce se joacă la gura paharului cu o ușoară efervescență.

     

    GUST: Pe papile aciditatea este echilibrată de lime, grepfrut și o notă sensibilă din minerale, oferite de terroir-ul Franței. Gustul final este clar și revigorant, cu o dulceață scurtă, perfectă pentru a completa profilul aromatic deosebit.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de fructe și mineariltatea clasică a soiului Sauvignon Blanc este binevenită la mesele cu preparate din carne de porc, pește de mare la grătar sau la cuptor, scoici cu felii de lămâie, usturoi și unt, preparate vegetariene, condimentate și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sacha Lichine - La Poule Blanche 2023 - 0.75L, Alc: 12% Sacha Lichine - La Poule Blanche 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Sacha Lichine

    Sacha Lichine - La Poule Blanche 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose.

     

    Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose.  

     

    La Poule Blanche este un excelent Sauvignon Blanc produs cu experiența vinificatorilor francezi și tehnologie modernă. După recoltă, pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat, apoi sunt presate. Mustul colectat este fermentat alcoolic, în condiții controlate, la temperatură scăzută (14-15°C.). Un procent de 20% din vin este maturat în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc aduce note fructate din piersică, grepfrut, banane verzi și mango. Un debut clasic cu o notă exotică, ce pune în valoare prospețimea vinului.

     

    GUST: Pe papile este bine echilibrat. Aduce puțin din fructe de livadă, citrice și fructe tropicale. Aciditatea naturală și nota lemnoasă din post gust completează profilul acestui vin franțuzesc din Languedoc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alb la mesele cu preparate din carne de pasăre, salată rocket cu parmesan și paste linguine cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome proaspete de pere verzi și mere Granny Smith, tușe de verdeață și flori parfumate.

     

    GUST: Aciditatea cu perle ce se sparg pe papile, înconjurate de aromele fructate și verzi, ce promit să se rotunjească la sticlă în perioada ce urmează. Pe moment este acidulat, crocant, cu postgust marcat de drojdie și o notă de mentă verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc energic, potrivit la o masă cu preparate proaspete din legume, în special salate, preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bauer - Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Bauer - Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Bauer

    Bauer - Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.

     

    Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.

     

    Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate. 

     

     

    ASPECT: Galben pal, limpede.

     

    MIROS: Coacerea timpurie necesită o recoltă pe măsură, în zori, când strugurii păstrează aromele de ierburi proaspăt culese  și citrice proaspete.

     

    GUST: Gustul aduce o infuze rece și proaspătă din flori de câmp și suc de grepfrut copt, aciditate și minerale grăbite, firești pentru un vin proaspăt, cu potențial de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul clasic pentru mesele cu preparate din carne de pește, în special somon, tartar cu capere și mentă proaspătă, ori gustări cu brânză proaspătă de capră cu miere de salcâm și nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă