Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.
Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.
Caracteristici soi:
Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.
Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.
Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde, busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.
Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Jean Claude Mas
Paul Mas - Arrogant Frog Ribet White Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Arrogant Frog este un brand al vinificatorului francez Jean-Claude Mas. Acesta a fost pasionat de produția vinului în regiunea natală Languedoc încă din copilărie. La începutul anilor '90 acesta a lucrat la producția unor etichete bine stablite pe piața vinurilor, cum ar fi Château Pape Clément sau Château Talbot.
După experiența acumulată în lumea vinurilor și activitatea la cramele din sudul Franței, acesta a hotărât să se întoarcă la rădăcinile sale și în 1995 a creat primul său cupaj. Jean-Clude s-a întors acasă în Laguedoc și a creat vinurile Arrogant Frog, ce au pe etichetă clasificarea Pays Doc IGP (Indicație Geografică Protejată).
Podgoriile Arrogant Frog sunt cultivate cu soiurile Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carigan și Cinsault, pentru vinurile roșii și rose, alături de Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc și Chardonnay pentru vinurile albe.
ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Parfum de limonadă amestecată cu alcool, note verzi de agrișe, grepfut și iarbă proaspăt culeasă.
GUST: Stabilizat de cei doi ani de învechire și răcit înainte de degustare, aduce acele note verzi de cârcei, aciditatea naturală și note de fructe exotice.
ASOCIERE CULINARĂ: Se înțelege bine cu aperitive calde, preparate din carne de pasăre, pește slab, paste sau salate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
55,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
După recolta manuală și transportul în lădițe de 15 kilograme, strugurii sunt desciorchinați și zdrobiți. Mustuiala este lăsată să se limpezească în cisterne din oțel inoxidabil timp de 48 de ore la temperatura de 5°C. Fermentarea alcoolică se desfășoară pe o perioadă de 16 zile la temperaturi cuprinse între 16-18°C. în cisterne de oțel, pentru a se păstra aroma și prospețimea înainte de îmbuteliere.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Buchetul aduce arome proaspete de soc și un amestec de citrice amărui, tonice.
GUST: Onctuos, acidulat, cu alcool perfect integrat și arome de citrice, mai intense, agrișe și lime cu tușe finale de minerale. Postgust mediu spre lung, cu notă de ardei verde picant.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele cu peşte, paste cu sos alb și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.
37,99 RON Începând cu: 34,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Vigneron Sauvignon Blanc DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.7%
VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Arome de flori echilibrate de note citrice, specifice soiului alb adaptat la terroir-ul din Muntenia.
GUST: Flori de câmp, lămâie și minerale ce se așează armonios pe papile. Post gust mediu spre lung ce indică un vin echilibrat, cu potențial de maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu peşte și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 11°C.
46,11 RON Începând cu: 41,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Parfum de frunze, iasomie, fructul pasiunii pepene galben și o notă de piersici albe.
GUST: Un vin proaspăt ce denotă și o textură catifelată, cu arome florale și fructate. Gust final onctuos, cu persistență scurtă spre medie, pe măsură ce se încălzește.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele de prânz ori seara, ca aperitiv dar și în compania preparatelor din carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Buchetul aduce o adiere de primăvară cu parfum de ierburi, flori și fructe coapte, de la drupe la diverse alte fructe cu pulpa galbenă.
GUST: Energic, cu arome de ierburi verzi, infuzate la rece de alcool bine integrat, note de pere și caise. În final este răcoritor și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la masa de prânz, dar și seara, simplu - ca aperitiv – sau la preparatele din carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Metaph Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Un Sauvignon Blanc demisec este mereu o expresie plăcută, delicată, cu arome relaxante de citrice, mere verzi și flori.
GUST: Pe papile este efervescent cu aromă de flori completate natural de ierburi proaspete și caise. Postgust mediu spre lung, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Este un vin potrivit pentru conversații, momente de relaxare și mese cu preparate ușoare din pește, fructe de mare, salate proaspete și brânzeturi fine. Potrivit și alături de preparate consistente din carne albă, cu sosuri delicate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
32,67 RON Începând cu: 29,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Vița de vie din soiul Sauvignon Blanc, plantată în solul cernoziom al domeniului Bogdan, oferă o producție de 7 tone la hectar, recoltată manual în lădițe de zece kilograme în a doua jumătate a lunii august. Strugurii sunt desciorchinați, sortați cu atenție și trecuți prin zdrobitorul cu acțiune centrifugă. Urmează presarea ușoară a boabelor și limpezirea gravitațională a mustului. Fermentarea mustului are loc în baricuri din stejar franțuzesc, la prima umplere, la o temperatură de 12-13°C. cu amestecare a drojdiei (batonnage), de 3-4 ori pe săptămână. Un procent de 85% din vin este maturat în butoaie din stejar timp de patru luni, iar restul de 15% este ținut în cisternele din oțel inoxidabil.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Note verzi de ardei gras și citrice, echilibrate armonios de ierburi sălbatice și un ton de vanilie, oferit de maturarea în butoi de stejar.
GUST: Răcorește cu prospețimea și vigoarea aromelor de lămâie și mere galbene, pe un fond cu alcool bine integrat. Mota de taninuri lemnoase lasă o remanență medie spre lungă, savuroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la orice masă cu preparate din pește, cum ar fi șalău la grătar, cât și sparanghel cu bacon la cuptor, brânză proaspătă de capră sau plăcintă cu praz.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
79,86 RON Începând cu: 71,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Gaben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Intens și proaspăt, cu note de iarbă proaspăt cosită pe rouă, coajă de lime, grapefruit și flori albe, învăluite subtil în accente minerale.
GUST: Crocant și vivace, cu aciditate revigorantă, care dezvăluie fructe citrice, mere verzi și nuanțe delicate de fructe exotice. Postgustul este elegant, persistent și curat.
ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea vinului cere voie bună și salate gourmet, pește alb, fructe de mare, sushi sau preparate asiatice ușor condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
89,54 RON Începând cu: 80,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Prince Stirbey
Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - baroneasa Ileana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.
În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini în vestul Europei.
Soiul Sauvignon Blanc este cultivat în Drăgășani de peste o sută de ani, iar vinurile au aceeași cautare și în prezent. Succesul vinului de Drăgășani este rezultatul culturilor sănătoase, aflate în soluri adânci și reci din regiune, echilibrate de climatul cald și temperat ce oferă strugurilor arome proaspete și intense.
ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Un buchet aerat de citrice zemoase și fructe exotice, presărat cu freamăt vegetal de iarbă cosită și ardei verde.
GUST: Crocant și răcoritor, cu aciditate vivace și note minerale ce lasă un ecou lung și elegant pe palat.
ASOCIERE CULINARĂ: Acompaniază cu grație fructe de mare delicate, pește alb fin sau brânzeturi de capră cu textură cremoasă.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
72,36 RON Începând cu: 65,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.
După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Ușor onctuos, cu note de legume verzi și legume coapte de vară, între care se strecoară o notă de mirodenii.
GUST: Pe papile aduce o notă dulce de flori, o notă corcantă de lămâie și efervescență fructată, pentru un postgust scurt spre mediu. Un vin cu potențial, ce poate fi servit acum sau în perioada următoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Pentru cei care nu vor să aștepte, vinul de acum este răcoritor, mai ales în sezonul cald, alături de salate, carne de pasăre la cuptor și pește la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea, ajuns la Volumul II, este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Sauvignon Blanc Fumé este un vin din soiul Sauvignon Blanc vinificat clasic și maturat timp de 90 de zile în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosință.
ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii scurte.
MIROS: Buchet expresiv, cu arome de grapefruit roz, lime și ananas copt, însoțite de note ierboase proaspete și accente delicate de flori albe de câmp. Buchetul este armonios structurat, elegant și persistent, cu o intensitate care captivează simțurile.
GUST: Atacul în palat este proaspăt, suculent și echilibrat, cu fructe citrice și exotice integrate subtil. Textura este catifelată, susținută de o aciditate fină, iar finalul este persistent, cu note minerale și impresii florale care se prelungește plăcut, oferind o experiență rafinată și complexă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu preparate delicate precum salate cu fructe proaspete, pește alb în sosuri fine, fructe de mare sau brânzeturi ușoare. Excelent și ca vin de contemplare, savurat în momente liniștite.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Licorna
Licorna - Serafim Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Verde-gălbui.
MIROS: Serafim Sauvignon Blanc 2023 este un vin proaspăt și oferă un buchet pe măsură, descris de aromele florale de păducel, citrice și fructe cu pulpa galbenă.
GUST: Textura ușor acidulată aduce un joc echilibrat între notele florale și citrice. Pe papile se rafinează scurt o notă de pepene galben, dulce, ce oferă remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele proaspete și profilul sec al acestei varietăți sunt potrivite la mesele cu preparate din carne de pasăre și ierburi, după rețete mediteraneene și pește gras de apă dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Babich
Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.
Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual, zdrobiți, presați și fermentați în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi ce variază între 12 - 21°C. pentru a păstra aromele tipice regiunii. O cantitate mică din vin este fermentat cu drojdii sălbatice, iar după degustări îndelungate vinul este asamblat și îmbuteliat.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Un Sauvignon Blanc din Lumea Nouă, ce oferă arome de citrice dulci, coacăze roșii și fructe tropicale ce suprapun notele de ierburi proaspete și elemente minerale.
GUST: La început aduce note amestecate dintr-o salată de fructe tropicale și fructe de livadă. Aromele de mijloc sunt cele de citrice coapte și coacăze cu condimente și lime, prezente și în gustul final, de persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu fructe de mare, în special pentru stridii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
100,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINŢA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Sauvignon Blanc este vinul proaspăt, tânăr şi îndrăzneţ, cu arome de flori şi fructe ce inspiră zilele frumoase cu soare şi răcoreşte simţurile de fiecare dată. Acest vine aduce apreciere pentru munca echipei din Crama Liliac. Recent, vinul a a fost premiat la competiţii internaţionale de renume, dar şi la concursuri, ori evenimente locale, dedicate celor mai bune vinuri româneşti.
ASPECT: Galben-pai, limpede şi strălucitor.
MIROS: Aromatic, vinul cucerește printr-un buchet expresiv, dominat de note de agrișe, fructul pasiunii și citrice suculente, completate de accente delicate de flori de soc și iarbă proaspăt cosită. Fiecare nuanță aromatică pare să evoce aerul curat și liniștea colinelor transilvănene.
GUST: Pe papile se simte o textură suplă și vibrantă, cu o aciditate precisă ce aduce energie și claritate. Fructele verzi și citricele se armonizează cu o ușoară mineralitate, conferind un gust complex, echilibrat și persistent, ce se încheie cu o tușă fină de lime și mere verzi.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fructe de mare, pește alb, preparate asiatice ușor condimentate sau brânzeturi proaspete de capră, unde își relevă rafinamentul și prospețimea tipică soiului.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
145,20 RON Începând cu: 130,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Babich
Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.
Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.
Struguri din soiurile Waihopai, Awatere și domeniu din Valea Wairau sunt culeși, zdrobiți și presați cu contact minim cu pielița strugurilor. Mustul este limpezit și fermentat în cisterne din oțel unde sunt fermentați cu o varitate de drojdii pentru a dezvolta arome complexe. O parti din vin urmează fermentarea malolactică. După degustarea detaliată a vinurilor este realizată cupajarea și îmbutelierea.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Arome de mosc, agrișe, mandarine și o notă de fenicul.
GUST: Aduce pe papile arome de lămâie, lime, agrișe și coacăze negre. Pe măsură ce este degustat se dezvoltă note suplimentare de grepfrut și pepene galben. Postgust lung, cu note de ananas copt și condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele deosebite ale acestui Sauvignon Blanc argentinian sunt recomandate la mesele cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
110,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Arome proaspete și florale, cu note evidente de flori de soc și citrice, însoțite de accente minerale și erbacee, tipice soiului.
GUST: Gust echilibrat și armonios, cu aciditate susținută și corp ușor; final curat și revigorant, cu o persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fructe de mare, pește alb la grătar, salate verzi, brânzeturi proaspete și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
39,33 RON Începând cu: 35,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - BonOm ES Virgil Iantu - Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Davino BonOm Sauvignon Blanc este o ediție specială creată în parteneriat cu Virgil Ianțu, cântăreț și prezentator român. Vinul este maturat pe depozit de drojdie fină în cisterne din oțel inoxidabil timp de 7 luni, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Galben - verzui, strălucitor.
MIROS: BonOm aduce un profil aromatic sofisticat și energic prin aromele de fructe galbene dulci și citrice.
GUST: Pe papile se dezvoltă armonios și păstrează ritmul aromatic al ansamblului de fructe de livadă și citrice, acompaniate de condimente fine, dezvoltate prin metoda Sur Lie.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Sauvignon Blanc elegant la mesele cu preparate din carne de pui, friptură de viţel în sos alb și diferite preparate cu somon sălbatic și scoici în sos de vin.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
87,73 RON Începând cu: 78,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate. Din același registru al energiei umane, al dansului și comuniunii cu natura vine acest Sauvignon Blanc, vioi, efervescent și neastâmpărat ca un copil ce aleargă neobosit împrejurimile, de la răsărit până la apus. Răciți bine acest vin și savurați aromele sale tinere și simple ca o recompensă binemeritată, un moment de relaxare și tihnă.
ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.
MIROS: Oltenia Profundă aduce și energia pământului, transmisă prin fructele pământului, struguri sănătoși ce oferă vinului arome de lămâie și citrice, flori de câmp și o notă de vanilie, lăsată de maturarea în baricuri din stejar.
GUST: Efervescent, cu minerale tipice solului, completate armonios de aceleași citrice și aciditate naturală. Post gust mediu, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb pentru toate mesele cu aperitive, preparate din carne albă de pasăre, pește, fructe de mare, dar si preparate pentru vegetarieni.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea, ajuns la Volumul II, este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Sauvignon Blanc Fumé este un vin din soiul Sauvignon Blanc vinificat clasic și maturat timp de 90 de zile în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosință.
ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii scurte.
MIROS: Profilul aromatic aduce arome de vârf florale, concentrate pe soc și acompaniate de citrice, tușe de lemn, vanilie și flori de salcâm.
GUST: Pe papile aduce o diversitate de arome, echilibrate de aciditate. În post gust se mențin note de fructe exotice și apar tușele de baricare.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pește gras la cuptor, garnisit cu ierburi aromatice, gustări cu brânzeturi și fructe, deserturi cu citrice.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR