- Pagina Principală /
- Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
- Pagina Principală /
- Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Tenuta San Guido este o casa italiană fondată de Mario Incisa della Rocheta, descendent al nobililor care au scris istoria regiunilor italiene. La începutul anilor ‘40 Mario a fost interesat de viticultură și soiurile Lumii Vechi, așa că a început să planteze primele soiuri pe câmpiile din apropierea cetății Castiglioncello, în regiunea viticolă Toscana. Mario a observat asemănările între solul italian din Bolgheri și cel din zona Graves în regiunea viticolă Bordeaux din Franța, și s-a concentrat pe producția de vinuri roșii de calitate superioară.
Descendeții lui Mario continuă tradiția monosoiuriulor și cupajelor din Toscana (Super Tuscan). Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese și Merlot sunt soiurile cultivate în Bolgheri la altitudini ce variază între 60 și 400 de metri deasupra mării, iar vița de vie are expunere vest - sud vest, și este hrănită de sol compozit ce variază între straturi de calcar, alberese și gabbro.
Pentru acest vin strugurii sunt recoltați până la începutul lui octombrie, presați ușor și desciorchinați, apoi lăsați la fermentat în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 28-30°C. fără adăugarea drojdiei. Macerarea durează 11-12 zile pentru Cabernet Franc și 13-14 zile pentru Cabernet Sauvignon. Pomparea la suprafață a vinului și alte operațiuni specifice din timpul fermentării alcoolice dezvoltă structura și aromele vinului proaspăt. După fermentarea malolactică cea mai mare parte din vin este maturată în baricuri din stejar franțuzesc, iar restul în butoaie din stejar american pentru o perioadă de 20 - 25 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Sassicaia este un vin cupaj clasic italian ce dăruiește simțurilor arome de coacăze, vișine, ierburi de câmp, vanilie și alte condimente uscate.
GUST: Rotund, cu o structură generoasă, tipică stilului toscan, unde se pun în evidență aromele de prune uscate, lemn, fum și rozmarin uscat. Taninii aduc și note de vegetale uscate-pământii de toamnă, ce se păstrează mult pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru o seară în stil italian, cu preparate din carne de vită / vițel, miel sau vânat la cuptor, ori la grătar, dar și tradiționalele paste și brânzeturi maturate din regiunile Italiei.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 15 până la 20 ani în condiții de pivniță).
| Soi strugure | Cupaj rosu |
|---|---|
| Ţara de Origine | Italia |
| Regiune | Bolgheri DOC - Toscana |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Tenuta San Guido |
| An productie | 2020 |
| Culoare | Vin rosu |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 14.0% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.
Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com
ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Un rose proaspăt și relaxant, cu arome de căpșune, note scurte din alte fructe roșii de pădure și drupe.
GUST: Alături de căpșuni relaxează papilele cu note de mure, piersici, caise și citrice, strecurate prin aciditatea naturală a cupajului.
ASOCIERE CULINARĂ: La prânz, seara sau oricând doriți un roze creat în stilul Provence, excelent ca aperitiv și descurcăreț la mesele cu preparate din carne albă, în special pește și fructe de mare. Whispering Angel poate fi servit și la desert alături de tartine sau salate cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
64,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Dom Perignon
Dom Perignon - Sampanie brut Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT MOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
ŞAMPANIE CLASSIC BRUT. La sfârșitul secolului al XVII-lea, Dom Pierre Perignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, în regiunea Champagne, Franţa, a obținut una dintre primele variante de şampanie clasică din cupaj.
Celebra afirmaţie a lui Dom Perignon "Gust stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat vinul spumant din Champagne.În prezent, şampania Dom Perignon este una dintre etichetele de prestigiu ale casei Moet & Chandon.
ASPECT: Superb, fascinant și strălucitor, de un galben pai cu reflexii argintii.
MIROS: Intens și foarte plăcut, extrem de fructat, de piersici și pere, susținut de arome florale și delicate de drojdie.
GUST: Plăcut, proaspăt, puternic fructat, de caise, pere, mere verzi, biscuiți și drojdii fine. Prezintă aciditate ridicată, o corpolentă medie, cremoasă cu un gust final remanent foarte lung şi mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi asociat cu aperitive, antreuri sau cu felul principal, pregătite din aproape orice tip de carne, din peşte, crustacee sau fructe de mare. La finalul mesei 'face față' într-un mod reușit la platourile de brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
1.043,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
The Macallan Double Cask de 18 ani este un single malt echilibrat, creat prin maturarea armonioasă în două butoaie de stejar de cea mai bună calitate. Stejarul american asezonat cu sherry Oloroso aduce aroma de vanilie delicată, iar stejarul european oferă condimente fine ce completează caracterul dulce și cald al unuia dintre cele mai bune whisky-uri din lume.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Fructe uscate, ghimbir și caramel. Multe soiuri de portocale cu note de cuișoare și nucșoară.
GUST: Boabe de struguri macerate și stafide dulci completate subtil de caramel, vanilie și ghimbir echilibrate de mirodenii lemnoase și citrice zemoase.
FINISH: În final, stejarul cald cu ghimbir se transformă în pulpă dulce, zemoasă, de portocală.
1.485,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - Rare Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
The Macallan Rare Cask este un single malt compus din whisky-uri trase din 16 butoaie cu stiluri diferite de sherry, alese de Maestrul Bob Dalgarno. O mare parte din butoaiele folosite sunt la prima umplere, de aceea au șlefuit băutura într-un single malt autentic, bogat în arome dulci și condimentate.
ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.
MIROS: Parfum bogat în condimente specifice vinului fortifiat: stafide glazurate cu ciocolată și prune ținute în vin sherry. Puțină apă adăugată în pahar aduce un val răcoritor de pepene verde.
GUST: Malț gras, îmbibat în vin Oloroso și amestecat bine cu piper negru. Note de condimente de iarnă și miere cu infuzie de cimbru.
FINISH: Turtă dulce, stejar bătrân, ulei de portocală și zmeură suculentă.
1.379,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Molinari
Molinari - Sambuca - 0.7L, Alc: 40%
În 1945, Angelo Molinari, un parfumier și cunoscător al secretelor ce țin de blenduri aromatice, a fondat compania care îi poartă numele. În acea perioadă Molinari a experimentat cu diferite ingrediente până a creat Sambuca Extra, un lichior inconfundabil cu aromă de anason. Rețeta exactă pentru sambuca este și astăzi un secret bine păstrat de producătorul italian.
Sambuca Molinari a devenit populară în anii '50, când a început să fie consumată cu boabe de cafea în pahar. În scurt timp sambuca a devenit și un simbol al stilului de viață italian, o sursă de inspirație pentru cineaști și o băutură asociată cu mari actori și sportivi din Europa și SUA.
Compania Molinari a urmat o perioadă de expansiune, modernizare și, de la începutul anilor 2000, dezvoltarea unei imagini noi ce abordează toate clase și toate vârstele societății moderne din Italia și restul lumii.
ASPECT: Clar.
MIROS: Serviți Sambuca Molinari “con la mosca” - cu o muscă, care este defapt o boabă de cafea (sau mai multe), ce va oferi o aromă de cafea ușor pătrunsă de alcool rafinat.
GUST: Anason intens și o notă de cafea proaspătă, ușor macerată, dar perfectă în această parte a degustării.
FINISH: Anason și alcool puțin sec.
63,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Berry Bros. & Rudd
Berry Bros. & Rudd - Lichior The King's Ginger - 0.5L, Alc: 29.9%
Regele Edward VII-lea avea obiceiul să conducă automobilul său Daimler indiferent de vreme. Cum modelul acelor vremuri nu oferea prea multă protecție față de elemenți, în 1903 doctorul său personal era îngrijorat de sănătatea monarhului așa că a cerut ajutorul companiei Berry Brothers & Rudd.
Vechea companie producătoare de băuturi alcoolice s-a gândit la un lichior cu volum ridicat de alcool, care să îl încălzească și să îl revigoreze pe Rege. Astfel, 1903 a fost creat acest lichior din ghimbir, o rădăcină cunoscută de secole pentru proprietățile medicinale.
În ultimii ani producția lichiorului s-a mutat din nou în Marea Britanie, unde a fost creată o nouă sticlă și etichetă cu materiale sustenabile. Lichiorul aromat cu ghimbir și lămâie este produs după o rețetă actualizată, ce include o cantitate mai mare de ghimbir pentru gust mai proaspăt, mai intens. Această schimbare a adus lichiorului multe laude și premii la concursuri internaționale.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii intense.
MIROS: Ghimbirul este în centru atenției încă din primele secunde de aerare, completat discret de lâmâi.
GUST: Textura generoasă a unui sirop de ghimbir, întrerupt de ghimbir proaspăt ce gâdilă papilele alături de lămâi coapte.
FINISH: Lung și cald.
124,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lucano 1894
Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 28%
Lichiorul Lucano a fost produs pentru prima dată în 1894, în orășelul Pisticci din Italia, după o rețetă secretă a cavalerului Pasquale Vena. În laboratorul său, folosit pentru producția de dulciuri, Pasquale a stabilit rețeta finală pentru lichiorul Amaro Lucano după ce a experimentat cu multe amestecuri de ierburi.
Fiind pasionat de preparate cu proprietăți medicinale în timpul său, Pasquale a ales ierburi ce sunt păstrate în rețeta actuală. Din peste 30 de ingrediente folosite de producătorul italian, 11 sunt sunt menționate și sunt aduse în principal din Europa și Africa: artemisia absinthium (pelin), artemisia pontica (pelin din Italia) salvie, musk yarrow (coada șoricelului de munte), ciulin, coajă de portocală amară, gențiană, semințe de angelica, boabe de soc, rută, aloe și ulei esențial de scorțișoară.
Ierburile sunt selectate, uscate natural și mărunțite, apoi amestecate și macerate în soluție de alcool pur cu apă. Acest amestec de ierburi este presat, iar sucul colectat este completat cu o infuzie din ingrediente secrete alese de Pasquale Vena (descendentul fondatorului). După această fază extractul este testat în laborator, apoi maturat timp de 5 luni. Urmează un nou amestec în cisterne mari, unde se adaugă alcool pur, uleiuri esențiale, apă, extractul maturat, zahăr, caramel și mai multă apă. În final lichiorul este filtrat și îmbuteliat.
ASPECT: Maro-închis, cu reflexii roșiatice.
MIROS: Un lichior complex, cu parfum de stafide și prune, cuișoare și vișine amare pe un fundal cu note de vin roșu. Un lichior tradițional amaro mai fructat decât alte variante, cu o notă de cola.
GUST: Pe papile este foarte complex, cu note mai intense de cola, lemn dulce, cafea, ciocolată amară, coajă de portocală și un melanj de fructe macerate și uscate - stafide, smochine și o tușă de rubarbă.
FINISH: Notele florale revin pe simțuri cu violete și liliac ce lasă un gust final amar și foarte lung.
58,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Angels Treasure Single Cask Strength GB - 0.7L, Alc: 42.5%
Metaxa Angels' Treasure este o nouă creație a Casei Metaxa. Inspirat dintr-un fenomen aparte ce se petrecere in pivnițele din Attica, Maestrul Metaxa Constantinos Raptis a realizat un amestec de o complexitate neîntrecută. Pentru că băuturile fine sunt maturate în butoaie de stejar, evaporarea este un fenomen natural, cunoscut ca „Angels' share“ (partea îngerilor).
În pivnițele întunecate ale Casei Metaxa din regiunea Attica, Grecia, condițiile climatice sunt diferite de cele obișnuite în cazul altor băuturi alcoolice. Umiditatea este scăzută, iar temperaturile sunt moderate pe tot parcursul anului. Aceste condiții au un efect specific asupra procesului de evaporare al băuturii.
În Grecia îngerii iau o cantitate mai mare de apă decât de alcool, lăsând în urma lor o adevărată comoară: un amestec mai concentrat și cu o paletă de arome mai intense.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: O comoară de arome adunate într-un singur buchet, provocator și exotic prin aromele de prune și smochine uscate, nucșoară, scorțișoară uscată și stejar uscat.
GUST: Condimentele sar pe papile alături de anason stelat și sunt îmblânzite de dulceața stafidelor aurii și a siropului de struguri.
FINISH: Condimente dulci și o tușă caldă de ardei.
1.115,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Brunello di Montalcino este vinul etalon al producătorului italian Il Poggione și este obținut exclusiv din struguri Sangiovese, culeși manual din cea mai veche viță de vie a podgoriei. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15-20 de zile. Urmează fermentarea malolactică în același tip de vas, apoi maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 36 de luni și învechire la sticlă timp de câteva luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromă rustică din amestec de fructe de pădure, o notă cărnoasă de prune coapte, nucă, piper și ierburi aromatice.
GUST: Arome lungi de tartă cu fructe roșii, tanini proaspeți și puțin acid. Tonul ierbos de fundal este suplimentat de tutun, piper și sare. Post gust lung, cu aceeași aromă gustoasă de tartă cu fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex, cu potențial de învechire la sticlă. Recomandat la preparatele din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
139,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
Expresia de 18 ani face parte din gama Sherry Oak, unde fiecare whisky este maturat exclusiv în butoaie asezonate cu sherry, alese cu atenție de cei care se ocupă de maturarea whisky-urilor The Macallan. Acest single malt a fost ținut 18 ani în butoaie de sherry în stilul Oloroso, aduse din zona Jerez, Spania.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Arome de fructe uscate și ghimbir, completate de condimente dulci în frunte cu note de vanilie și scorțișoară.
GUST: Moale și luxuriant, cu note de condimente, cuișoare, portocală și stejar matur (ușor ars).
FINISH: Persistent, cu note de fructe uscate, ghimbir și coajă de portocală.
2.046,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor