- Pagina Principală /
- Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 28%
- Pagina Principală /
- Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 28%
Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 28%
Lichiorul Lucano a fost produs pentru prima dată în 1894, în orășelul Pisticci din Italia, după o rețetă secretă a cavalerului Pasquale Vena. În laboratorul său, folosit pentru producția de dulciuri, Pasquale a stabilit rețeta finală pentru lichiorul Amaro Lucano după ce a experimentat cu multe amestecuri de ierburi.
Fiind pasionat de preparate cu proprietăți medicinale în timpul său, Pasquale a ales ierburi ce sunt păstrate în rețeta actuală. Din peste 30 de ingrediente folosite de producătorul italian, 11 sunt sunt menționate și sunt aduse în principal din Europa și Africa: artemisia absinthium (pelin), artemisia pontica (pelin din Italia) salvie, musk yarrow (coada șoricelului de munte), ciulin, coajă de portocală amară, gențiană, semințe de angelica, boabe de soc, rută, aloe și ulei esențial de scorțișoară.
Ierburile sunt selectate, uscate natural și mărunțite, apoi amestecate și macerate în soluție de alcool pur cu apă. Acest amestec de ierburi este presat, iar sucul colectat este completat cu o infuzie din ingrediente secrete alese de Pasquale Vena (descendentul fondatorului). După această fază extractul este testat în laborator, apoi maturat timp de 5 luni. Urmează un nou amestec în cisterne mari, unde se adaugă alcool pur, uleiuri esențiale, apă, extractul maturat, zahăr, caramel și mai multă apă. În final lichiorul este filtrat și îmbuteliat.
ASPECT: Maro-închis, cu reflexii roșiatice.
MIROS: Un lichior complex, cu parfum de stafide și prune, cuișoare și vișine amare pe un fundal cu note de vin roșu. Un lichior tradițional amaro mai fructat decât alte variante, cu o notă de cola.
GUST: Pe papile este foarte complex, cu note mai intense de cola, lemn dulce, cafea, ciocolată amară, coajă de portocală și un melanj de fructe macerate și uscate - stafide, smochine și o tușă de rubarbă.
FINISH: Notele florale revin pe simțuri cu violete și liliac ce lasă un gust final amar și foarte lung.
Ţara de Origine | Italia |
---|---|
Tip Băutură | Lichior |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Lucano 1894 |
Ingrediente | Apa, alcool, zahar, zahar caramelizat, arome naturale. Nu contine gluten. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Litraj | 0,7L |
Alcool | 28.0% |
Energie | 1040 kJ |
Energie | 249 Kcal |
*informatii nutritionale la 100 ml
Clienţii au achiziţionat şi
-
Campari
Campari - Lichior aperitiv - 1L, Alc: 25%
Aflat în aproape toate barurile din lume și faimos de zeci de ani, lichiorul Campari a fost creat acum 160 de ani. Originar din Lombardia, Gaspare Campari a început în 1840 să experimenteze cu diferite ierburi, condimente și alte ingrediente pentru a crea un aperitiv amar. În 1860, după 20 de ani de încercări, Campari a desăvârșit rețeta pentru bitter-ul pe care îl cunoaștem astăzi.
În 1864, Gaspare și-a deschis un bar în centrul orașului Milano, în apropiere de atracțiile turistice, iar în scurt timp, stabilimentul său a devenit popular în rândul artiștilor. La începutul secolului următor, Campari a deschis prima fabrică în mica localitate Sesto San Giovanni, în zona Milano, iar acest pas a dus către dezvoltarea și popularizarea băuturii create de Gaspare.
În deceniile următoare Campari a câștigat marile piețe ale lumii prin calitatea produselor, eleganța și spiritul artistic insuflat de brand. Aceleași calități sunt păstrate și revigorate în ultimii anii de Campari, prin imaginea de brand și colaborările cu diferiți artiști consacrați și de avantgardă.
ASPECT: Roșu-deschis.
MIROS: Revigorant și foarte artistic prin aromele de portocală roșie maturată, șerbet de portocală, ulei din coajă de grepfrut roșu, chinină, frunze de dafin, cireș și lemn verde. Un buchet complicat ce răsplătește cu note finale de alcool condimentat ce gâdilă nasul.
GUST: Pe papile băutura devine mai serioasă, dar și mai simplă, prin aromele de ierburi amare, printre care și chinina, echilibrate de o dulceață din sirop de zahăr amestecat cu suc din portocală roșie, mentă, cuișoare și miere.
FINISH: Chinina se simte cel mai bine, urmată de gustul amar din coajă și sâmburi de portocală.
Pachetul conține sticla de lichior Campari de 0.7L + 2 pahare de sticlă cu însemnele brand-ului Campari.
79,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Aperol
Aperol - Bitter aperitiv 1L, Alc: 11%
Aperol este rezultatul a șapte ani de eforturi ale fraților Luigi și Silvio Barbieri, din orașul italian Padua, care au moștenit compania în 1912 de la tatăl lor Giuseppe. Bitter-ul Aperol a devenit popular în perioada interbelică pentru tinerii activi, iar în deceniile următoare, după război, băutura fraților Barbieri a devenit un brand cunoscut în toată Italia, mai ales după ce a devenit ingredientul principal din Aperol Spritz, o variantă a clasicului mix venețian de vin alb cu apă carbogazoasă.
Între anii 1980-1990, Aperol a devenit un brand cosmopolit în statele europene. În anii 2000, după ce a fost cumpărat de grupul Campari, și-a continuat ascensiunea în popularitate și a devenit una dintre băuturile asociate cu stilul de viață italian.
După mai bine de 100 de ani băutura fraților Barbieri este produsă după aceeași rețetă secretă în fabrica din Padua. Aperol aduce o parte fascinantă din cultura Italiei prin distilatul fin, infuzat cu ierburi, rădăcini și extracte din portocală ce oferă arome perfect echilibrate.
ASPECT: Roșu deschis cu tonuri de rubin.
MIROS: Parfumul aduce din start aroma de alcool fin, coajă de portocală și un amestec bogat de ierburi aromatice armonizate cu un praf de vanilie.
GUST: Pe papile este puțin catifelat, rotund și tare, deși are doar 11% volum alcool. Imediat intervine corpolența echilibrată, compusă din portocala intensă cu note de ierburi ce amintesc de chinică, rubarbă și gențiană. Ierburile sunt urmate momentat de lemn verde ce dă un gust amar plăcut, apoi sărat.
FINISH: Gustul final este lung, vegetal și amar, exact așa cum trebuie să fie un bitter italian.
72,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Disaronno
Disaronno - Amaretto - 0.7L, Alc: 28%
În 1525, în Italia, în localitatea Saronno, Bernardino Luini (elev al lui Leonardo da Vinci), a fost angajat să picteze o frescă cu fecioara care a făcut minuni în Saronno. Pentru a picta pe Madonna minunilor, artistul a cerut ajutorul unei tinere frumoase, care lucra la un han. În semn de apreciere pentru chipul ei imortalizat în frescă, tânăra a dăruit pictorului o sticluță cu un lichior de culoarea ambrei, parfumat și delicat. Așa a apărut legenda lichiorului din Saronno, printr-un act de bunătate și o băutură produsă după o rețetă care este și astăzi secretă.
După anul 1900, Domenico Reina a produs lichiorul după rețeta secretă (păstrată în familie de la 1525) și l-a comercializat în micul său magazin din Saronno. Așa a apărut Saronno Originale, o băutură de tip lichior, cu alcool, zahăr și esențe din 17 ingrediente ce includ ierburi și fructe.
Disaronno Amaretto Original a devenit pe parcusul a 120 de ani un brand apreciat și recunoscut la nivel mondial, pentru originalitate, tradiție și rafinament.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfumul discret aduce note de alune ce dau impresia unui amestec de sâmburi de mere zdrobiți și amestecați cu un brandy de caise. Apar și note dulci de caramel, fructe conservate în suc propriu și arțar.
GUST: Pe papile este dulce, chiar foarte dulce. Aromele dulci provin din caramel, apoi arțar, care se face simțit mai bine în această parte a degustării. Pe măsură ce dulceața cuprinde simțurile apare și gustul clasic de amaretto urmat de o aromă ușor amară, taninoasă asociată cu gustul de alune.
FINISH: În post gust apar note de condimente zaharisite și o notă lemnoasă din sâmburi de măr.
74,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vecchia Romagna
Vecchia Romagna - Brandy Etichetta Nera - 0.7L, Alc: 38%
Încă de la 1700, familia Buton a început să producă distilate în Franța și a fost furnizor al casei imperiale în timpul lui Napoleon Bonaparte. După ce Napoleon a plecat de pe tronul Franței familia Buton s-a mutat în Italia, în regiunea Emilia-Romagna, unde a găsit soiurile de struguri și climatul necesar pentru a desăvârși arta distilării respectând vechea rețetă de familie începând cu anul 1830. După mai bine de 100 de ani, familia Buton a hotărât să ofere o identitate italiană propriului distilat și astfel a apărut în 1939 Vecchia Romagna Buton Brandy.
Etichetele Vecchia Romagna sunt produse după o metodă proprie, cu know-how și experiență de peste 200 de ani. Distilarea are loc după două tehnici diferite: în prima fază este distilare discontinuă (metoda franceză) unde vinul este încălzit 8-10 ore în alambicuri Charentais, timp în care se colectează în butoaie doar partea de mijloc a distilatului, cea mai pură. Urmează distilarea continuă în instalații înalte (coloane), unde se obține alcool fin și pur într-o perioadă scurtă de timp.
Maturarea are loc în butoaie de stejar alese din cele 4000, aflate în pivnița veche din zona rurală a Bologniei. Expresiile Vecchia Romagna sunt maturate în butoaie speciale, arse la interior pentru a oferi arome intense. Distilatele sunt maturate în două tipuri de butoaie: în baricuri din stejar franțuzesc de 400 de litri, timp de cel puțin 12 luni și în butoaiele mari de 5000 de litri din stejar de Slovenia. Urmează amestecul loturilor de brandy după proporții ce asigură un echilibru aromatic perfect și maturare finală de 3 luni în butoaie mari din stejar.
ASPECT: Cupru învechit, cu reflexii aurii.
MIROS: Note de fructe tropicale, cum este papaya, ananas în amestec cu vanilie, scorțișoară și cuișoare. Printre aromele complexe se remarcă și pară coaptă, glazurată cu caramel.
GUST: Delicat, complex, cu note din condimente dulci (vanilie, scorțișoară) și note intense de cuișoare.
FINISH: Lung, cu note de condimente și lemn dulce.
65,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Montenegro
Montenegro - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 23%
După ani de călătorii cu vasele italiene, în toate colțurile lumii, de unde a cules 40 de ingrediente (ierburi, mirodenii, rădăcini și fructe exotice), Stanislao Cobianchi s-a întors în Italia, la Bologna și creat un lichior special. În 1885 Stanislao a fondat în Bologna compania Gruppo Montenegro, prezentă astăzi printre cei mai mari producători din Europa.
Pasionat de arta distileriei, a poțiunilor și a alchimiei din acele vremuri, Cobianchi a reușit să obțină un lichior numit inițial Elisir Lungavita. După 11 ani, elixirul vieții lungi a fost redenumit Amaro Montenegro și dedicat Prințesei Elena de Muntenegru, care a devenit Regina Italiei.
În prezent, este urmată aceeași rețetă cu 40 de ingrediente, știută doar de câțiva oameni dedicați, asemenea fondatorului, să păstreze caracterul unic al acestui lichior. Cu toate acestea, sunt cunoscute câteva dintre ingredientele delicate, prezente în miros și gust: condimente (scorțișoară, cuișoare și nucșoară), citrice (portocale dulci, amărui și mandarine uscate) și ierburi / plante aromatice (semințe de coriandru, măghiran, oregano și amestec din mai multe feluri de pelin - Artemisia).
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfumul este vibrant și fructat de mandarine, bomboane cu caramel și amestec de coriandru proaspăt cu piper alb.
GUST: La început este dulce, apoi este puțin amărui, ca o limonadă sau coajă de portocală rasă. Condimentele se păstrează prin amestecul de coriandru, vanilie și cuișoare.
FINISH: Amărui și citric. În ansamblu un amaro italian mult mai generos și mai dulce decât alte lichioruri amare produse în Italia.
78,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Campari
Campari - Lichior aperitiv - 0.7L, Alc: 25%
Aflat în aproape toate barurile din lume și faimos de zeci de ani, lichiorul Campari a fost creat acum 160 de ani. Originar din Lombardia, Gaspare Campari a început în 1840 să experimenteze cu diferite ierburi, condimente și alte ingrediente pentru a crea un aperitiv amar. În 1860, după 20 de ani de încercări, Campari a desăvârșit rețeta pentru bitter-ul pe care îl cunoaștem astăzi.
În 1864, Gaspare și-a deschis un bar în centrul orașului Milano, în apropiere de atracțiile turistice, iar în scurt timp, stabilimentul său a devenit popular în rândul artiștilor. La începutul secolului următor, Campari a deschis prima fabrică în mica localitate Sesto San Giovanni, în zona Milano, iar acest pas a dus către dezvoltarea și popularizarea băuturii create de Gaspare.
În deceniile următoare Campari a câștigat marile piețe ale lumii prin calitatea produselor, eleganța și spiritul artistic insuflat de brand. Aceleași calități sunt păstrate și revigorate în ultimii anii de Campari, prin imaginea de brand și colaborările cu diferiți artiști consacrați și de avantgardă.
ASPECT: Roșu-deschis.
MIROS: Revigorant și foarte artistic prin aromele de portocală roșie maturată, șerbet de portocală, ulei din coajă de grepfrut roșu, chinină, frunze de dafin, cireș și lemn verde. Un buchet complicat ce răsplătește cu note finale de alcool condimentat ce gâdilă nasul.
GUST: Pe papile băutura devine mai serioasă, dar și mai simplă, prin aromele de ierburi amare, printre care și chinina, echilibrate de o dulceață din sirop de zahăr amestecat cu suc din portocală roșie, mentă, cuișoare și miere.
FINISH: Chinina se simte cel mai bine, urmată de gustul amar din coajă și sâmburi de portocală.
Pachetul conține sticla de lichior Campari de 0.7L + 2 pahare de sticlă cu însemnele brand-ului Campari.
72,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Kahlua
Kahlua - Lichior cafea - 0.7L, Alc: 20%
Kahlúa este un lichior produs pentru prima dată în 1936, în Mexic, de doi prieteni care au avut ideea de a amesteca cafea Arabica cu alcool pentru a obține un lichior unic. La numai 4 ani de la începerea producției Kahlua a fost exportantă în S.U.A., iar până în anii 1980 a devenit cel mai popular lichior de cafea din lume.
Lichiorul de cafea Kahlua este produs și astăzi în regiunea rurală din Veracruz, Mexic, din cele mai naturale ingrediente locale. Cafeaua Arabica, prăjită și măcinată, este amestecată cu apă și alcool distilat din trestie de zahăr. După această fază se adaugă vanilie și caramel apoi băutura este lăsată să se odihnească câteva luni înainte de îmbuteliere.
Lichiorului mexican este cea mai bună alegere pentru cocktail-uri, topping în deserturi cu îngheţată, prăjituri, sau adăugat în cacao fierbinte, ori în cafeaua de zi cu zi.
ASPECT: Maro închis. Opac.
MIROS: Arome de cafea, ciocolată și vanilie. Ciocolata neagră concurează frumos cu aroma de cafea proaspăt măcinată și păstrează o intensitate echilibrată.
GUST: Puțin siropos și dulce. Alături de ciocolata neagră și cafea apare vanilia și doar o urmă de fum.
FINISH: Foarte lung, cu note de cafea mocha și ciocolată albă.
78,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Diplomatico
Diplomatico - Rom Mantuano Extra Anejo, DOC - 0.7L, Alc: 40%
Romul Dimplomatico este produs încă din anul 1959 de compania Licorerías Unidas din Venezuela. După ce a aparținut grupului Seagram, până în 2002, Diplomatico a revenit sub conducerea unei familii din Venezuela.
Distileria aflată la poalele munților Anzi folosește trei procese de distilare diferite. Sunt recoltate 10 soiuri de trestie și din acestea 3 sunt folosite în cele mai mari cantități. Trestia este procesată în melasă / sirop, este fermentată și distilată pentru romuri ușoare, a doua procesare de melasă este folosită pentru romuri complexe. După fermentare și distilare, cele mai multe romuri sunt maturate în butoaie de bourbon și malt whisky, iar cele rare sunt finisate în butoaie de sherry Pedro Ximénez și Oloroso.
Mantuano este un blend autentic, maturat în butoaie din stejar până la 8 ani și o alegere excelentă pentru cei care doresc să încerce un rom tradițional, cu arome sofisticate, ce ies în evidență în orice variantă de servire.
ASPECT: Chihlimbar închis.
MIROS: Primitor, cu parfum fin de prune uscate, stejar și ceva condimente bine amestecate, ce dispar înainte de a fi numite cu certitudine.
GUST: Papilele și bolta palatină sunt atinse de o textură moale, catifelată, cu note de fructe uscate, lemn și vanilie.
FINISH: O dulceață acoperită repede de tăria alcoolului și note de lemn.
109,62 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Pastis Ricard
Ricard - Lichior Pastis aperitiv - 0.7L, Alc: 45%
Ricard este un lichior pastis de tip aperitiv, produs pentru prima dată în Franța, regiunea Provence. Pastisul face parte dintr-o familie de lichioruri ce au la bază anasonul, cum ar fi ouzo (din Grecia), arak (din statele arabe), sambuca (din Italia) si mastika (din zona Balcanilor).
Pastisul produs de grupul Pernod Ricard este bazat pe rețeta originală a unui lichior aromat cu anason și lemn dulce, creată de Paul Ricard pentru distileria sa în 1932. Pastisul Ricard este cel mai vechi, cel mai cunoscut și cel mai vândut lichior cu aromă de anason.
Ricard Pastis de Marseille este un lichior cu arome distincte de lemn dulce și ierburi proaspete din zona Provence. Lichiorul este aromat de anason adus de echipa Ricard din China, iar lemnul dulce este adus de pe malul Eufratului. Pentru a păstra și îmbogăți acest colaj de arome, lichiorul este tras în butoaie mari, ținute în aer liber. Vaporii de apă marină pătrund în lichior și îi oferă acea aromă subtilă și plăcută de sare, specifică băuturilor de pe coasta Mediteranei.
ASPECT: Ambră închisă. Ușor deschis după amestecul cu apă.
MIROS: Proaspăt și intens, acest pastis oferă exact ceea ce promite: arome intense de anason și lemn dulce (licorice).
GUST: Anasonul rămâne aroma care dirijează experiența și deschide drumul unei simfonii cu note joase și ridicate de plante aromatice (fenicul, mentă), lemn dulce și citrice.
FINISH: Lung și amărui.
73,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averna
Averna - Lichior Amaro Siciliano - 0.7L, Alc: 29%
Amaro este o băutură cu tradiție îndelungată în Italia. Rețeta secretă pentru Amaro Averna a fost creată la începutul secolului al XIX-lea de călugării Benedictini din Abbazia Di Santo Spirito. Istoria acestei băuturi se leagă de familia Averna încă din 1868, anul în care Salvatore Averna, un negustor de țesături, primește rețeta de la un călugăr și începe producția în distileria proprie.
La începutul anilor 1900, fiul fondatorului, Francesco, a prezentat băutura în toată țara, la diferite evenimente. În decenii de activitate Averna și-a dezvoltat produsele și a devenit cunoscută în Europa cât și în SUA, iar eticheta actuală prezintă istoria companiei italiene, cum ar fi blazonul casei de Savoy sau inscripția patentului regal.
După zeci de ani de activitate Averna își produce faimosul amaro după aceeași rețetă în distileria din orașul Caltanissetta din Sicilia. Aromele băuturii sunt oferite de infuzia de ierburi produsă în Caltanissetta. Producția începe cu amestecul de ierburi, rădăcini, condimente, apoi alte ingrediente cum ar fi rodia, uleiurile esențiale de portocale amare și lămâi, măcinate, amestecate și infuzate cu alcool pentru a se extrage aromele intense. Averna este un amaro autentic italian, recomandat ca aperitiv, sec sau cu gheață și lămâie.
ASPECT: Maro închis, cu reflexii de bronz.
MIROS: Parfumul acestui amaro trezește simțurile, apoi dezvăluie arome de cola și condimente, portocală amară, vegetale și scoarță, iasomie, chinină și scrum.
GUST: Amărui și puțin picant, cu arome din coajă de portocală, cafea, lemn dulce, gențiană, chinină, caramel și cola cu rozmarin.
FINISH: Post gustul este mediu spre lung, cu note de lemn dulce, cola, cacao și ierburi macerate.
69,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor