Rom

Cauti rom pentru o seara in ritmuri braziliene? Comanda-l de pe beicevrei.ro! La noi gasesti cele mai cunoscute branduri si preturi de nerefuzat! 


Romul este obtinut din trestie de zahar, motiv pentru care gustul sau are o nota dulceaga. Indiferent de modul in care este produs, totul incepe prin procesarea trestiei. Aceasta este presata pentru a se elimina excesul de apa si apoi este fie imediat fermentata (pentru a se obtine romul agricol), fie fiarta pentru a se crea melasa din care majoritatea tipurilor de rom sunt obtinute. In functie de procesul de obtinere, exista mai multe tipuri de rom:


Rom alb – asa cum indica numele, acesta are o culoare deschisa si o corpolenta mica, lucru care se datoareza perioadei scurte de maturare si a filtrarii.


Rom auriu – putin mai complex decat romul alb datorita maturarii in butoaie de stejar. Este potrivit pentru obtinerea de coktail-urile cu mai putine ingredinte.


Rom inchis la culoare – este imbatranit o perioada mai lunga, avand un profil de arome mai complex. Este excelent baut sec.


Rom demerara – in timp ce majoritatea tipurilor de rom sunt produse din trestie de zahar crescuta in Brazilia, demerara provine din Guyana. Acesta este maturat un timp indelungat si are un gust bogat, fiind distilat in recipiente vechi.


Rom condimentat – este un rom distilat care a fost aromat cu condimente, unele dintre acestea provenind de la gustul butoaielor.


Rom agricol – este obtinut din suc de trestie de zahar, ceea ce inseamna ca locul in care aceasta a fost crescuta reprezinta un factor important. Acesta poate fi alb, galben sau inchis la culoare, avand un gust ce prezinta note vegetale.


Rom naval – se refera la orice rom ce are un continut de alcool mai mare (in general, peste 50-60%).


Pe beicevrei.ro gasesti o gama variata de romuri de cea mai buna calitate. Suntem importatori oficiali Bacardi, ceea ce inseamna ca la noi ai certitudinea ca vei cumpara produsul original la pret de import. Comanda acum si ai livrare rapida in Romania, precum si transport gratuit in Bucuresti si Ilfov. 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Diplomatico - Rom Planas DOC - 0.7L, Alc: 47% Diplomatico - Rom Planas DOC - 0.7L, Alc: 47%

    Diplomatico

    Diplomatico - Rom Planas DOC - 0.7L, Alc: 47%

    Romul Dimplomatico este produs încă din anul 1959 de compania Licorerías Unidas din Venezuela. După ce a aparținut grupului Seagram, până în 2002, Diplomatico a revenit sub conducerea unei familii din Venezuela.

     

    Distileria aflată la poalele munților Anzi folosește trei procese de distilare diferite. Sunt recoltate 10 soiuri de trestie și din acestea 3 sunt folosite în cele mai mari cantități. Trestia este procesată în melasă / sirop, este fermentată și distilată pentru romuri ușoare, a doua procesare de melasă este folosită pentru romuri complexe. După fermentare și distilare, cele mai multe romuri sunt maturate în butoaie de bourbon și malt whisky, iar cele rare sunt finisate în butoaie de sherry Pedro Ximénez și Oloroso.

     

    După maturare, Maestrul Ronero, Tito Cordero și echipa sa aleg romuri distilate diferit și le unesc aromele pentru a crea expresii perfect echilibrate și corpolente.

    Planas este un rom unic, maturat până la 6 ani și filtrat prin cărbune pentru a-i oferi claritate și limpiditate. Denumit după locul în care se află distileria, acest rom incolor oferă arome simple, dulci și tari, ce relevă priceperea și experiența în procesare trestiei de zahăr pentru producția unei tării de cea mai bună calitate.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Bogat în arome de vanilie, cu note de cocos proaspăt, lămâie și ceai negru din Orient.

     

    GUST: Puțin onctuos, cu arome de caramel, iarbă verde și puțin condimentat de ardei chili.

     

    FINISH: În post gust este piperat și îndulcit de o aromă surprinzătoare de caise.

     

    112,88 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Plantation - Rom Barbados 5 yo - 0.7L, Alc: 40% Plantation - Rom Barbados 5 yo - 0.7L, Alc: 40%

    Plantation

    Plantation - Rom Barbados 5 yo - 0.7L, Alc: 40%

    În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.

     

    În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.

     

    Lotul de 5 ani este obținut din melasă fermentată până la patru zile și distilată în instalații clasice și instalații cu coloane duble, ce oferă baza pentru un rom delicat cu arome naturale, intense și potențial de maturare. În primii 3 sau 4 ani, butoaiele din stejar american sunt primele gazde ale acestui rom originar din Barbados. A doua maturare are loc în butoaiele din stejar franțuzesc ale Casei Ferrand și durează până la 2 ani.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Primele note sunt cele de patiserie, dar și tutun de pipă, urmat de note dulci de bezea. După o scurtă aerare se ridică și notele de șuncă, stafide negre și prune uscate.

     

    GUST: Primele picături ajunse pe papile aduc note dulci-amărui din stejar rumenit. Notele de lemn ars sunt acoperite repede de fructe fierte și ceva rășină naturală.

     

    FINISH: Mediu spre lung, cu note de ciocolată.

     

    124,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 0.7L, Alc: 40% The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 0.7L, Alc: 40%

    The Demon's Share

    The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 0.7L, Alc: 40%

    The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.

     

    După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.

     

    Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 6 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Notă delicată de vanilie, armonizată cu aromele dulci de mere, citrice proaspete și lemn.

     

    GUST: Notele de lemn cuceresc pe cele de vanilie simțite anterior. Structura aromatică se dezvoltă cu note mai clare de condimente dulci, citrice, lemn și piele nouă.  

     

    FINISH: Delicat și lung.

     

    181,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Cruz - Rom Anejo Superior 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40% La Cruz - Rom Anejo Superior 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    La Cruz

    La Cruz - Rom Anejo Superior 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Romurile premium La Cruz sunt produse la distileria Bodegas de America SA, aflată în Panama. Cu toată istoria, metodele și cultura distilării, producătorii panamezi fac lucrurile diferit pentru propriile brand-uri și, în același timp oferă romuri tradiționale de calitate pentru brand-ul La Cruz.

     

    Romurile La Cruz sunt maturate în butoaie de stejar alese de maestrul distilator. Fiecare butoi este diferit și este ales pentru caracteristicile oferite fiecărei etichete. Maestrul alege romuri maturate pe care le amestecă cu romuri proaspete pentru cele mai sofisticate blend-uri, cu arome echilibrate de fructe și condimente.

     

    Această expresie are la bază sucul din trestie de zahăr, distilat în instalații de tip coloană. Romul proaspăt este maturat natural timp de 15 ani în butoaie de 220 de litri, din stejar, folosite anterior la producția de bourbon, ce oferă arome corpolente și savoare.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Aromă de caramel și note condimentate concentrate pe scoțișoară proaspătă ce anunță un profil organoleptic echilibrat și consistent.  

     

    GUST: Pe papile aduce arome de vanilie, oferite de maturare, scorțișoară și citrice.   

     

    FINISH: Note de fructe coapte, infuzate de alcool cald și sec.

     

    248,68 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Cruz - Rom Gran Reserva 18 yo GB - 0.7L, Alc: 40% La Cruz - Rom Gran Reserva 18 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    La Cruz

    La Cruz - Rom Gran Reserva 18 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Romurile premium La Cruz sunt produse la distileria Bodegas de America SA, aflată în Panama. Cu toată istoria, metodele și cultura distilării, producătorii panamezi fac lucrurile diferit pentru propriile brand-uri și, în același timp oferă romuri tradiționale de calitate pentru brand-ul La Cruz.

     

    Romurile La Cruz sunt maturate în butoaie de stejar alese de maestrul distilator. Fiecare butoi este diferit și este ales pentru caracteristicile oferite fiecărei etichete. Maestrul alege romuri maturate pe care le amestecă cu romuri proaspete pentru cele mai sofisticate blend-uri, cu arome echilibrate de fructe și condimente.

     

    Această expresie are la bază sucul din trestie de zahăr, distilat în instalații de tip coloană. Romul proaspăt este maturat natural timp de 18 ani în butoaie de 220 de litri, din stejar, folosite anterior la producția de bourbon, ce oferă arome corpolente și savoare.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Un spectacol de arome intense și armonioase început de caramel, scorțișoară șim tutun proaspăt uscat.

     

    GUST: Energic, cu tonuri lemnoase și fructate, completate cu aromă de piersica coaptă și o tușă din sâmbure lemnos.   

     

    FINISH: Lung și cald, cu o notă mai clară de stejar.

     

    300,10 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Cruz - Rom Extra Anejo 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% La Cruz - Rom Extra Anejo 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    La Cruz

    La Cruz - Rom Extra Anejo 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Romurile premium La Cruz sunt produse la distileria Bodegas de America SA, aflată în Panama. Cu toată istoria, metodele și cultura distilării, producătorii panamezi fac lucrurile diferit pentru propriile brand-uri și, în același timp oferă romuri tradiționale de calitate pentru brand-ul La Cruz.

     

    Romurile La Cruz sunt maturate în butoaie de stejar alese de maestrul distilator. Fiecare butoi este diferit și este ales pentru caracteristicile oferite fiecărei etichete. Maestrul alege romuri maturate pe care le amestecă cu romuri proaspete pentru cele mai sofisticate blend-uri, cu arome echilibrate de fructe și condimente.

     

    Această expresie are la bază sucul din trestie de zahăr, distilat în instalații de tip coloană. Romul proaspăt este maturat natural timp de 12 ani în butoaie de 220 de litri, din stejar, folosite anterior la producția de bourbon, ce oferă arome corpolente și savoare.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Note delicate de vanilie, flori și tușe de lemn ce stau discrete în fundal în primele momente de aerare.

     

    GUST: Pe papile aduce arome mai îndrăznețe de vanilie, oferite de maturare și o notă de fruct copt, acoperit cu un parf de scorțișoară.

     

    FINISH: Lung, cald, ușor piperat.

     

    203,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Cruz - Rom Anejo 7 yo - 0.7L, Alc: 40% La Cruz - Rom Anejo 7 yo - 0.7L, Alc: 40%

    La Cruz

    La Cruz - Rom Anejo 7 yo - 0.7L, Alc: 40%

    Romurile premium La Cruz sunt produse la distileria Bodegas de America SA, aflată în Panama. Cu toată istoria, metodele și cultura distilării, producătorii panamezi fac lucrurile diferit pentru propriile brand-uri și, în același timp oferă romuri tradiționale de calitate pentru brand-ul La Cruz.

     

    Romurile La Cruz sunt maturate în butoaie de stejar alese de maestrul distilator. Fiecare butoi este diferit și este ales pentru caracteristicile oferite fiecărei etichete. Maestrul alege romuri maturate pe care le amestecă cu romuri proaspete pentru cele mai sofisticate blend-uri, cu arome echilibrate de fructe și condimente.

     

    Această expresie are la bază sucul din trestie de zahăr, distilat în instalații de tip coloană. Romul proaspăt este maturat natural timp de 7 ani în butoaie de 220 de litri, din stejar, folosite anterior la producția de bourbon, ce oferă arome corpolente și savoare.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Arome suave din fructe de livadă uscate și fructe exotice, completate cu note de fum.

     

    GUST: Structură cu note de vanilie dulce, fructe infuzate și alcool fin, ce se păstrează bine pe papile în a doua parte a degustării.

     

    FINISH: În final rămâne căldura pură a romului, acompaniat de o notă dulceagă și persistentă.

     

    141,10 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Cruz - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 35% La Cruz - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 35%

    La Cruz

    La Cruz - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 35%

    Romurile premium La Cruz sunt produse la distileria Bodegas de America SA, aflată în Panama. Cu toată istoria, metodele și cultura distilării, producătorii panamezi fac lucrurile diferit pentru propriile brand-uri și, în același timp oferă romuri tradiționale de calitate pentru brand-ul La Cruz.

     

    Romurile La Cruz sunt maturate în butoaie de stejar alese de maestrul distilator. Fiecare butoi este diferit și este ales pentru caracteristicile oferite fiecărei etichete. Maestrul alege romuri maturate pe care le amestecă cu romuri proaspete pentru cele mai sofisticate blend-uri, cu arome echilibrate de fructe și condimente.

     

    Această expresie are la bază sucul din trestie de zahăr, distilat în instalații de tip coloană.

     

     

    ASPECT: Auriu - intens.

     

    MIROS: Luxuriant, cald și parfumat, cu arome de citrice, piper și fructe tropicale.

     

    GUST: Catifelat, și generos în arome de vanilie, dulceață dată de zahăr muscovado, coajă de lămâie, scoțișoară și cuișoare. Profilul aromatic se dezvoltă pe papile cu note suplimentare de cardamom și anason stelat.

     

    FINISH: Caramel și condimente tropicale ce aduc un post lung și savuros.

     

    97,73 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Captain Morgan - Rom Original Spiced Gold - 1L, Alc: 35% Captain Morgan - Rom Original Spiced Gold - 1L, Alc: 35%

    Captain Morgan

    Captain Morgan - Rom Original Spiced Gold - 1L, Alc: 35%

    Captain Morgan este un brand cu origini în statele din Caraibe, exportat în principal pe piețele din SUA și Europa. În 1944, marele producător de băuturi alcoolice din Canada, Seagram, a început să producă rom prin compania sa numită Captain Morgan Rum Company, ce opera o distilerie în Jamaica.

     

    Fuziuni și achiziții au adus compania în grupul Diageo din anul 2001, iar în următorii ani brand-ul a devenit mai cunoscut la nivel mondial și au fost lansate alte etichete ce au la bază rețeta Captain Morgan.

     

    Orice rom Captain Morgan este produs prin obținerea melasei din sucul trestiei de zahăr, fermentare melasei alături de apă și drojdie, urmată de tripla distilare în instalații din cupru. După distilare are loc maturarea în butoaie de stejar arse, ce oferă parfum și arome complexe pentru toate cele trei etichete clasice, dar și pentru edițiile limitate. Ultima fază presupune un amestec realizat după proporții bine meșteșugite de echipajul căpitanului Morgan.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Lemnos și fructat.

     

    GUST: Melasa aduce arome delicioase de vanilie, zahăr brun, fructe uscate și condimente, cu urme de stejar ce încălzesc gâtul de la primele picături.

     

    FINISH: Cald, dulce și puțin condimentat.

     

    72,37 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Zacapa - Rom Centenario 23 yo Solera - 0.7L, Alc: 40% Zacapa - Rom Centenario 23 yo Solera - 0.7L, Alc: 40%

    Zacapa

    Zacapa - Rom Centenario 23 yo Solera - 0.7L, Alc: 40%

    În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.

     

    După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.

     

    Zacapa Centenario 23 este un amestec din romuri maturate între 6 și 23 de ani. Blendul oferă un profil aromatic dominat de caramel, stejar condimentat și fructe uscate, ce promovează priceperea maestrului de a crea un rom complex prin amestecul loturilor maturate după sistemul Solera.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens.

     

    MIROS: Foarte dulce, cu note de alune, miere și ciocolată. Maturarea romului aduce în prim plan și arome de zahăr brun, fum și tutun.

     

    GUST: La fel de dulce și fin, cu dulceață derivată atât din caramel, zahăr brun cât și din melasa distilată pentru acest rom.

     

    FINISH: Textură groasă, corpolentă, ce persistă mediu cu note foarte slabe de fum din stejar.

     

    224,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nusa Cana - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 40% Nusa Cana - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 40%

    Nusa Cana

    Nusa Cana - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 40%

    Nusa Caña este un brand de rom tradițional indonezian. Istoria acestei băuturi este scrisă de la 1600, când a fost descoperită de marinariii olandezi pe insula Java. De atunci, romul indonezian produs din trestie de zahăr de calitate superioară a devenit popular în Europa și SUA, alături de coniac și romul caraibian.

     

    Romul indonezian a devenit prima băutură alcoolică de lux cu popularitate internațională și un punct de referință în lumea romului. Brand-ul Nusa Caña (ce se traduce în Insula Romului), a fost creat de 4 prieteni, care au în comun pasiunea pentru rom indonezian, distracție și stilul de viață de pe insula Bali.

     

    Romurile Nusa Caña sunt produse din melasă extrasă din trestie de zahăr javaneză, una dintre cele mai bune din insulele Indoneziei. La melasă este adaugată apă de ploaie locală, filtrată, și orez roșu, care dezvoltă drojdia sălbatică și începe fermentarea. Distilare are loc de două ori în alambicuri tradiționale rustice, care oferă un alcool cu arome intense. Urmează maturarea tropicală în butoaie din lemn de tec indonezian timp de 12 până la 24 de luni, apoi blend-ul cu alte loturi de rom, produse în coloane de distilare și maturate.

     

     

    ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Arome robuste din prăjitură cu ananas condimentat și trestie de zahăr, completate cu note de cafea și ciocolată.   

     

    GUST: Un rom sec, condimentat, cu arome dulci și tropicale de ananas, cuișoare și nucșoară îndulcite cu suc din trestie de zahăr. Notele de cafea și cacao sunt prelungite cu o notă de ghimbir.

     

    FINISH: Lung și sec, cu note de cafea, cacao, ghimbir și nucșoară.

     

    97,68 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stroh - Rom 60 - 0.7L, Alc: 60% Stroh - Rom 60 - 0.7L, Alc: 60%

    Stroh

    Stroh - Rom 60 - 0.7L, Alc: 60%

    Stroh este un nume de referință în lumea băuturilor alcoolice rafinate încă din 1832, anul în care Sebastian Stroh începe să producă în Austria băuturi de tip lichior și schnapps. Băutura devine populară în țara de origine și peste granițe, iar în anii 1970 este mărită producția pentru a face față cererii tot mai mare.

     

    În perioada următoare Stroh devine unul dintre liderii de piață, rămâne unul din cele mai populare lichioruri din Europa, îți extinde gama de produse și, după schimbarea companiei deținătoare, se restabilește ca un brand ce oferă o băutură cu spirit austriac.

     

    Romul Stroh Inländer este o băutură cu origini în timpul Imperiului Austro-Ungar. Acest rom produs de austrieci era oferit atunci marinarilor nu doar pentru a ridica moralul dar și din motive medicale. Din 2008, directivele eropene stabilesc că acest rom trebuie produs 100% în Austria din melasă de trestie de zahăr, devenind astfel un produs cu denumire protejată. Statutul unic al acestui rom oferă garanția calității dar și un profil aromatic select, obținut pe baza experienței de zeci de ani a producătorului austriac.

     

     

    ASPECT: Arămiu închis.

     

    MIROS: Note puternice de caramel și condimente. Sirop din zahăr brut, melasă și nucșoară

     

    GUST: Textură de sirop dulce și arome bogate de condimente cu un ton lemnos.

     

    FINISH: Lung, cu note de scorțișoară, vanilie și multe tipuri de alune.

     

    87,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Duppy Share - Spiced Rom Pineapple - 0.7L, Alc: 37.5% The Duppy Share - Spiced Rom Pineapple - 0.7L, Alc: 37.5%

    The Duppy Share

    The Duppy Share - Spiced Rom Pineapple - 0.7L, Alc: 37.5%

    The Duppy Share este un brand cu o abordare modernă, ce inspiră prietenii să experimenteze împreună aromele autentice ale romului caraibian. Unul dintre creatorii acestui brand este muzicianul britanic Kano, care dorește să celebreze prin această băutură aromele, parfumul și amintirile sale din Jamaica.

     

    În timpul maturării whisky-ului și coniacului, o parte din bautură se evaporă din butoaie și este numită Angel’s Share (partea îngerilor). La fel se întâmplă și în cazul romului maturat în Jamaica, dar localnicii numesc acest proces Duppy Share, după spiritele care se furișează în distilerii și fură din romul ce stă la maturat în butoaie din stejar.

     

    Romurile Duppy Share sunt produse la distilerii fondate în jurul anilor 1600, pe teritorii ca Jamaica și Barbados. După distilare romurile sunt maturate separat în butoaie din stejar pentru perioade de până la 12 ani înainte de a fi amestecate în diferite proporții pentru etichetele actuale.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Romul produs la distileriile din Jamaica și Barbados oferă arome tropicale de ananas, nucă de cola și condimente din Caraibe.

     

    GUST: Pe papile se simt note de trandafir și nucșoară, ananas suculent, picant, citrice și zahăr brun.

     

    FINISH: În post gust cucerește papilele cu un val de scorțișoară caldă.

     

    103,26 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Plantation - Rom 3 stele - 0.7L, Alc: 41.2% Plantation - Rom 3 stele - 0.7L, Alc: 41.2%

    Plantation

    Plantation - Rom 3 stele - 0.7L, Alc: 41.2%

    În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.

     

    În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.

     

    Plantation 3 Stars este un tribut adus romurilor vechi din Caraibe, prin amestecul a trei loturi obținute din melasă de trestie de zahăr la distileriile din Jamaica, Barbados și Trinidad. Amestecul conține rom din Barbados nematurat, rom din Trinidad maturat 2-3 ani, rom din Jamaica nematurat și câteva procente de rom maturat 10 ani de la aceeași distilerie jamaicană.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Note delicate de zahăr brun, miere și boabe de cafea. După câteva minute de aerare apar și note de vanilie amestecată cu muguri de cuișoare.

     

    GUST: Pentru început se simte un gust de biscuiți, apoi este dulce-amărui. Notele intermediare sunt cele de ciocolată neagră, bere americană (cu extracte din rădăcini, plante) și cremă de ouă.

     

    FINISH: Scurt, cu tentă vegetală intensă.

     

    64,98 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Cruz - Rom Carta Blanca - 0.7L, Alc: 37.5% La Cruz - Rom Carta Blanca - 0.7L, Alc: 37.5%

    La Cruz

    La Cruz - Rom Carta Blanca - 0.7L, Alc: 37.5%

    Romurile premium La Cruz sunt produse la distileria Bodegas de America SA, aflată în Panama. Cu toată istoria, metodele și cultura distilării, producătorii panamezi fac lucrurile diferit pentru propriile brand-uri și, în același timp oferă romuri tradiționale de calitate pentru brand-ul La Cruz.

     

    Romurile La Cruz sunt maturate în butoaie de stejar alese de maestrul distilator. Fiecare butoi este diferit și este ales pentru caracteristicile oferite fiecărei etichete. Maestrul alege romuri maturate pe care le amestecă cu romuri proaspete pentru cele mai sofisticate blend-uri, cu arome echilibrate de fructe și condimente.

     

    Această expresie are la bază sucul din trestie de zahăr, distilat în instalații de tip coloană.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Ușor sec, cu arome ușor rustice de citrice, trestie verde, flori albe și mușchi verde.

     

    GUST: Pe fondul cald întreținut de cei 37.5% volum alcool, aduce o textură perfect echilibrată. Cu note proaspete de lime, cremșnit, lemn dulce și migdale pământii.

     

    FINISH: Gustul final aduce o notă de piper verde.

     

    90,86 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bacardi - Rom Carta Negra - 0.7L, Alc: 37.5% Bacardi - Rom Carta Negra - 0.7L, Alc: 37.5%

    Bacardi

    Bacardi - Rom Carta Negra - 0.7L, Alc: 37.5%

    Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.

     

    Carta Negra, înlocuitorul sortimentului Bacardi Black, este obținut din amestecul unor loturi maturate 4 ani în butoaie din lemn de stejar arse în interior. Blend-ul Carta Negra este popular oriunde se dorește un rom superior pentru cocktail-uri.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens.

     

    MIROS: Carta Negra este un blend cu parfum sofisticat, specific producătorilor din statelor caraibiene, care obișnuiesc să își matureze romurile local. Notele fermecătoare de migdale prăjite, fructul pasiunii, cacao și nuci pecan sunt înconjurate de tonul general lemnos al acestui rom, care mai apoi dezvăluie și o aromă intensă de cicoare.

     

    GUST: Fructe negre uscate de torța plimbată pe doagele butoiului, coji uscate de portocală, caramel, ciocolată neagră și cafea proaspătă cu un praf de vanilie.

     

    FINISH: Mediu, cu note fructate și puțin piper negru.

     

    60,86 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45% Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%

    Zacapa

    Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%

    În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.

     

    După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.

     

    Zacapa Royal Solera Gran Reserva este un rom premium, creat printr-o metodă unică de maturare, ce combină tradiția cu inovația. Acesta este rezultatul unui amestec de romuri cu vârste cuprinse între 6 și 30 de ani, maturate folosind sistemul Solera, un proces în care romurile mai tinere sunt amestecate cu cele mai vechi, asigurând o consistență și complexitate remarcabile. În plus, înainte de îmbuteliere, romul este maturar suplimentar în butoaie de stejar franțuzesc, utilizate anterior pentru maturarea coniacului. Această etapă adaugă o profunzime și o finețe aparte băuturii.

     

     

    ASPECT: Culoare mahon intens, cu reflexii aurii și arămii.

     

    MIROS: Arome complexe și elegante de caramel ars, vanilie, nuci prăjite, ciocolată neagră și fructe uscate (stafide și smochine). Subtonuri subtile de scorțișoară și cuișoare completează profilul aromatic, oferind o impresie de rafinament și echilibru.

     

    GUST: Atac rotund și catifelat, cu note bogate de caramel, ciocolată și fructe confiate. Se simt accente de nuci prăjite și condimente dulci, precum scorțișoara și cuișoarele, care adaugă complexitate și profunzime. Textura este cremoasă, iar echilibrul între dulceață și condimente este desăvârșit.

     

    FINISH: Final lung și elegant, cu note persistente de caramel, ciocolată și nuci prăjite.

     

    1.564,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă