Rom
Cauti rom pentru o seara in ritmuri braziliene? Comanda-l de pe beicevrei.ro! La noi gasesti cele mai cunoscute branduri si preturi de nerefuzat!
Romul este obtinut din trestie de zahar, motiv pentru care gustul sau are o nota dulceaga. Indiferent de modul in care este produs, totul incepe prin procesarea trestiei. Aceasta este presata pentru a se elimina excesul de apa si apoi este fie imediat fermentata (pentru a se obtine romul agricol), fie fiarta pentru a se crea melasa din care majoritatea tipurilor de rom sunt obtinute. In functie de procesul de obtinere, exista mai multe tipuri de rom:
Rom alb – asa cum indica numele, acesta are o culoare deschisa si o corpolenta mica, lucru care se datoareza perioadei scurte de maturare si a filtrarii.
Rom auriu – putin mai complex decat romul alb datorita maturarii in butoaie de stejar. Este potrivit pentru obtinerea de coktail-urile cu mai putine ingredinte.
Rom inchis la culoare – este imbatranit o perioada mai lunga, avand un profil de arome mai complex. Este excelent baut sec.
Rom demerara – in timp ce majoritatea tipurilor de rom sunt produse din trestie de zahar crescuta in Brazilia, demerara provine din Guyana. Acesta este maturat un timp indelungat si are un gust bogat, fiind distilat in recipiente vechi.
Rom condimentat – este un rom distilat care a fost aromat cu condimente, unele dintre acestea provenind de la gustul butoaielor.
Rom agricol – este obtinut din suc de trestie de zahar, ceea ce inseamna ca locul in care aceasta a fost crescuta reprezinta un factor important. Acesta poate fi alb, galben sau inchis la culoare, avand un gust ce prezinta note vegetale.
Rom naval – se refera la orice rom ce are un continut de alcool mai mare (in general, peste 50-60%).
Pe beicevrei.ro gasesti o gama variata de romuri de cea mai buna calitate. Suntem importatori oficiali Bacardi, ceea ce inseamna ca la noi ai certitudinea ca vei cumpara produsul original la pret de import. Comanda acum si ai livrare rapida in Romania, precum si transport gratuit in Bucuresti si Ilfov.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Magura Zamfirei
Magura Zamfirei - White Rum Haiduc - 0.7L, Alc: 40%
Măgura Zamfirei este un brand de gin creat de Alexandru Haita, fermier și antreprenor român, care a ales să își dezvolte afacerile cu o distilerie construită în comuna Călinești din județul Teleorman. Comuna Călinești se numea înainte Setraru și este locul unde se află o măgură, iar în această măgură o cârciumă ținută de un personaj numit Zamfira. Poveste spune că această cârciumă a fost arsă de haiduci, însă locul pe care se afla clădirea a fost numit mai târziu Măgura Zamfirei și a intrat în folclorul zonei.
Astăzi, în Călinești, distileria ce reamintește de povestea Zamfirei, produce un gin inspirat de un presupus obicei al cârciumăresei, care își culegea singură ingrediente din împrejurimi pentru a oferi oaspeților băuturi cu arome unice.
Haiduc White este primul rom alb produs 100% în România din melasă de trestie de zahăr adusă din America de Sud. Maestrul distilator urmează metoda de producție folosită în statele de origine ale melasei prin fermentarea și distilarea ”o dată și jumătate”, în alambic de capacitate mică.
ASPECT: Clar, limpede.
MIROS: Metoda unică de distilare oferă arome dulci de melasă, miere și vanilie.
GUST: Pe papile este corpolent și aduce note de fructe coapte și vanilie. Spectrul dulce este păstrat de zahăr brun, iar o notă amăruie amintește de cafeaua proaspătă.
FINISH: Mediu, cu o note dulci și amărui.
104,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bumbu
Bumbu - Rom XO - 0.7L, Alc: 40%
Asemenea variantei originale, Bumbu XO este numit după romul produs în urmă cu 400 de ani de marinarii și negustorii din Indiile de Vest. Bumbu XO marchează următorul capitol în efortul de a recrea această legendă caraibiană.
Bumbu XO este produs din cea mai bună trestie de zahăr și apă de izvor în distileria din Panama ce datează din 1890. Alcoolul obținut din trestie de zahăr este maturat în butoaie de bourbon pentru a dobândi arome frumoase și echilibrate.
Aromele ce îi desăvârșesc caracterul sunt obținute prin maturarea finală în butoaie de vin fortifiat Sherry, fabricate din stejar alb, spaniol, din regiunea Andaluzia.
Bumbu XO (Extra Old) este excelent simplu sau răcit cu un cub de gheaţă, iar pentru cocktail-urile pe bază de rom este una dintre cele mai bune alegeri.
ASPECT: Chihlimbar închis, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Arome de fructe delicate, vanilie, caramel și o notă prelungită de condimente.
GUST: Apar notele de stafide, citrice, cafea amăruie, amestecată cu caramel, vanilie și stejar rumenit ce amintește de perioada lungă de maturare.
FINISH: Lung, marcat de vanilie, condimente și stejar.
163,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stroh
Stroh - Rom Jagertee lichior herbal - 0.5L, Alc: 40%
Stroh este un nume de referință în lumea băuturilor alcoolice rafinate încă din 1832, anul în care Sebastian Stroh începe să producă în Austria băuturi de tip lichior și schnapps. Băutura devine populară în țara de origine și peste granițe, iar în anii 1970 este mărită producția pentru a face față cererii tot mai mare.
În perioada următoare Stroh devine unul dintre liderii de piață, rămâne unul din cele mai populare lichioruri din Europa, îți extinde gama de produse și, după schimbarea companiei deținătoare, se restabilește ca un brand ce oferă o băutură cu spirit austriac.
Stroh Jagertee, tradus ‘ceaiul vânătorului’, este bazat pe o rețetă originală din 1864. Asemenea celorlalte sortimente, Jagertee este un rom cu ierburi aromatice, condimentate, indicat în sezonul rece, sec sau amestecat în băuturi preparate cu apă caldă (ceai, cafea, ciocolată).
ASPECT: Arămiu închis.
MIROS: Jagertee împarte cu calm un parfum de rom condimentat, generos, fructat și plin de note adunate din ierburi aromatice, ce par să fi fost lăsate la uscat într-o cămară bine aprovizionată.
GUST: Imediat ce atinge limba, Jagertee ne lasă de înțeles că oferă mai multe arome decâ cele dezvăluite în parfum. Revin condimentele (recunoaștem scorțișoara ca într-un vin fiert), și se dezvăluie amestecul de fructe: stafide, portocală, mango și ananas deshidratat.
FINISH: Lung, aromat de ierburi aflate într-un concurs infinit de a capta prin simțuri fiecare colț al minții.
52,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
La Cruz
La Cruz - Rom Elixir - 0.7L, Alc: 34%
Romurile premium La Cruz sunt produse la distileria Bodegas de America SA, aflată în Panama. Cu toată istoria, metodele și cultura distilării, producătorii panamezi fac lucrurile diferit pentru propriile brand-uri și, în același timp oferă romuri tradiționale de calitate pentru brand-ul La Cruz.
Romurile La Cruz sunt maturate în butoaie de stejar alese de maestrul distilator. Fiecare butoi este diferit și este ales pentru caracteristicile oferite fiecărei etichete. Maestrul alege romuri maturate pe care le amestecă cu romuri proaspete pentru cele mai sofisticate blend-uri, cu arome echilibrate de fructe și condimente.
Această expresie are la bază sucul din trestie de zahăr, distilat în instalații de tip coloană. Romul proaspăt este maturat natural timp de 8 ani în butoaie de 220 de litri, din stejar, folosite anterior la producția de bourbon, ce oferă arome corpolente și savoare.
ASPECT: Auriu, intens.
MIROS: Maturarea de 8 ani oferă simțurilor note delicate de ierburi, lămâiță și floare de mosc alb.
GUST: Note intense de must și struguri macerați, cacao și o notă de lemn dulce.
FINISH: Portocala și vanilie caldă.
141,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Flor de Cana
Flor de Cana - Rom Centenario 18 yo GB - 1L, Alc: 40%
Istoria Flor de Caña începe cu Alfredo Francisco Pellas Canessa, un tânăr aveturier din Italia. Investițiile inițiale legate de Nicaragua și goana după aur din California au dus la o nouă afacere fondată în 1890. Francisco a construit distileria Flor de Caña în Nicaragua, la poalele vulcanului San Cristóbal.
Distileria de rom a fost o idee de succes, iar timp de 130 de ani, descendenții afaceristului italian, au păstrat afacerea după numeroase piedici puse de om și natură: accidente aviatice, război, naționalizări, cutremure și erupții vulcanice.
Astăzi, romurile Flor de Caña sunt produse tradițional de Licorera de Nicaragua, iar în ultimii ani brand-ul din Nicaragua a fost premiat la competiții internaționale. Toate expresiile devin unice prin efectele naturale ale vulcanului San Cristóbal, cel mai activ dintre toate cele aflate în Nicaragua. Solul vulcanic este fertilizat constant de cenușa aruncată în atmosferă, apa este îmbogățită de minerale infiltrate în sursele subterane, iar clima aduce temperaturi ridicate, benefice pentru chimia dintre rom și butoaiele din stejar în care este maturat.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Arome splendide de alune și nuci glazurate în caramel dulce și sărat.
GUST: Cei 18 ani de maturare în butoaie din stejar aduc un profil robust, consistent, cu arome de vanilie și condimente.
FINISH: Note scurte de caramel și condimente calde.
280,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zacapa
Zacapa - Rom XO GB - 0.7L, Alc: 40%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa XO (Extra Old), este un amestec de romuri cu vârste diferite. Cel mai vechi rom din amestec are 26 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani. După ce este stabilit amestecul final, romul este tras din nou la maturat, în butoaie din stejar franțuzesc, folosite la păstrarea coniacului. Ultima perioadă de maturare oferă timp blend-ului să dezvolte un buchet intens, să fuzioneze aromele din toate romurile adăugate și să netezească punctele rigide cu ajutorul lemnului de stejar adus din Lumea Veche.
ASPECT: O sticlă plată și elegantă, cu litere aurii ce contrastează subtil cu romul limpede, de culoarea chihlimbarului.
MIROS: Zacapa XO prezintă un parfum de o complexitate atemporală. La început sau la sfârșit, note dulci de caramel prăjit, vanilie și cacao. Se simt ecouri ale aromelor venite din butoaiele folosite în procesul Solera (o piramidă a maturării de la butoi nou la cel vechi), completate de nucă caramelizată, alune prăjite, banane și ananas.
GUST: De la primele picături, licoarea dulce ca mierea deschide un evantai de arome. Se simt notele dăruite de caise, stejar, nucșoară, cafea și vanilie.
FINISH: Arome de scorțișoară și ghimbir lasă o impresie de lungă durată, ce vor fi asociate mereu cu locurile și oamenii care au fost parte din această experiență.
512,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 0.2L, Alc: 40%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 6 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.
MIROS: Notă delicată de vanilie, armonizată cu aromele dulci de mere, citrice proaspete și lemn.
GUST: Notele de lemn cuceresc pe cele de vanilie simțite anterior. Structura aromatică se dezvoltă cu note mai clare de condimente dulci, citrice, lemn și piele nouă.
FINISH: Delicat și lung.
84,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 1.5L, Alc: 40%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 6 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.
MIROS: Notă delicată de vanilie, armonizată cu aromele dulci de mere, citrice proaspete și lemn.
GUST: Notele de lemn cuceresc pe cele de vanilie simțite anterior. Structura aromatică se dezvoltă cu note mai clare de condimente dulci, citrice, lemn și piele nouă.
FINISH: Delicat și lung.
375,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 12 yo GB - 0.7L, Alc: 41%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 12 ani de maturare un profil aromatic luxuriant și intens.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii de mahon.
MIROS: Cald și bogat, cu arome de fructe exotice uscate, măr caramelizat și pere zemoase amestecate cu portocală, cacao și tutun.
GUST: Rădăcină din lemn dulce, scorțișoară și vanilie, cu ierburi armonizate de citrice, cacao și tanini delicați.
FINISH: Un rom puternic și rafinat, cu un echilibru aromatic prezent și în notele finale de cafea și cardamom.
302,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Matusalem
Matusalem - Rom 15 yo Gran Reserva GB - 0.7L, Alc: 40%
Matusalem & Company a fost înfiinţată în 1872 în Cuba, în oraşul Santiago, de Benjamin şi Eduardo Camp. Cei doi fraţi au ajuns pe malul Cubei după o călătorie pe mare din direcţia Europa, mai exact de pe coasta Spaniei. Reţeta secretă pe care aceştia au dezvoltat-o în Santiago de Cuba şi tehnica Solera, folosită iniţial de spanioli pentru a produce vinuri sherry şi brandy, le-a adus în scurt timp succes şi prosperitate.
La sfârşitul anilor 1950, când Fidel Castro a preluat controlul statului Cubanez, zilele brand-ului de rom au fost numărate. În anii 1990, familia Alvarez, aflată în S.U.A., reia controlul asupra brand-ului, iar din 2002, Matusalem s-a întors la originile sale cubaneze.
Romul Matusalem este produs în Republica Dominicană, din trestie de zahăr, procesată după metodele vechi şi o reţetă ştiută doar de maestrul distileriei. Maeştrii sunt descendenţi ai fondatorilor şi sunt dedicaţi să producă cele mai bune romuri pe care le maturează și le amestecă după metoda Solera.
ASPECT: Auriu închis, cu tonuri de chihlimbar.
MIROS: Gran Reserva este expresia de bază a brand-ului cubanez și este apreciat pentru aromele generoase de lemn, oferite de maturarea în butoaie din stejar.
GUST: Metoda Solera oferă aromă de lemn tare cât și onctuozitate ce îl aduce în topul romurilor ce pot fi consumate sec sau în cele mai sofisticate cocktail-uri (Old Fashioned, Daiquiri, Sex on the Beach).
FINISH: Lung, sec, astringent.
118,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stroh
Stroh - Rom 40 - 0.7L, Alc: 40%
Stroh este un nume de referință în lumea băuturilor alcoolice rafinate încă din 1832, anul în care Sebastian Stroh începe să producă în Austria băuturi de tip lichior și schnapps. Băutura devine populară în țara de origine și peste granițe, iar în anii 1970 este mărită producția pentru a face față cererii tot mai mare.
În perioada următoare Stroh devine unul dintre liderii de piață, rămâne unul din cele mai populare lichioruri din Europa, îți extinde gama de produse și, după schimbarea companiei deținătoare, se restabilește ca un brand ce oferă o băutură cu spirit austriac.
Romul Stroh Inländer este o băutură cu origini în timpul Imperiului Austro-Ungar. Acest rom produs de austrieci era oferit atunci marinarilor nu doar pentru a ridica moralul dar și din motive medicale. Din 2008, directivele eropene stabilesc că acest rom trebuie produs 100% în Austria din melasă de trestie de zahăr, devenind astfel un produs cu denumire protejată. Statutul unic al acestui rom oferă garanția calității dar și un profil aromatic select, obținut pe baza experienței de zeci de ani a producătorului austriac.
ASPECT: Arămiu închis.
MIROS: Note puternice de caramel și condimente. Sirop din zahăr brut, melasă și nucșoară
GUST: Textură de sirop dulce și arome bogate de condimente cu un ton lemnos.
FINISH: Lung, cu note de scorțișoară, vanilie și multe tipuri de alune.
69,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highball Express
Highball Express - Rom XO Blend 23 yo - 0.7L, Alc: 40%
Blend-urile Highball Express aduc tribut primei linii de zbor către Caraibe, stabilită în 1922, în timpul prohibiției americane. Piloții transportau aventurierii cu hidroavionul pe rute ce porneau din statele americane și ajungeau până în insulele Caraibilor, unde se află și în prezent distilerii de rom.
Highball Express este unul dintre cele mai populare brand-uri noi de rom, ce oferă o gamă de blend-uri maturate, aduse din statele precum: Jamaica; Republica; Dominicană; Barbados; Trinidad; Guyana; Panama și Nicaragua.
Romul de bază al acestui blend este din Guyana, unde a fost produs, tras în butoaie și maturat timp de 23 ani. Blend-ul este realizat prin adăugarea expresiilor apropiate din Barbados și Panama.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Parfumul aduce acea aromă de stejar ars și citrice, cu o adiere de condimente uscate.
GUST: Cremos, corpolent, cu note de stejar, fagure uscat, coajă de portocală, piper chinezesc, nucșoară și gutuie.
FINISH: Un gust final impresionant de lung, ce încălzește papilele cu note de stejar, fruct copt și mirodenii.
271,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom XO 20th Anniversary GB - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Pentru a onora cei 20 ani de activitate ai maestrului în amestecuri Alexandre Gabriel, compania Plantation a creat un rom XO (Extra Old) din loturile vechi, maturate în Barbados și în Franța. Mai multe romuri maturate în condițiile tropicale din Barbados, pe perioade cuprinse între 8 și 15 ani, au fost aduse în Franța și maturate încă 2 până la 10 ani în mai multe tipuri de butoaie. După mai bine de 10 ani de la lansare XO este la fel de apreciat și premiat de cei care preferă băuturi de calitate.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Un parfum puternic de flori și fructe atrage imediat atenția și pregătește simțurile pentru notele de vanilie, cacao și ciocolată cu lapte.
GUST: O aromă încântătoare de mango oferă dovada maturării conștiincioase în butoaie din lemn de esență tare.
FINISH: Mediu, lemnos, ușor sec.
209,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bumbu
Bumbu - Rom The Original - 0.7L, Alc: 40%
Bumbu este produs după rețeta originală a marinarilor din Indiile de Vest, din secolele XVI-XVII, care obișnuiau să amestece romul cu ingrediente din insulele caraibiene.
Trestia de zahăr crescută în 8 state diferite din Caraibe și America de Sud este adusă în Barbados, unde este distilată în loturi mici. Pentru a deveni Bumbu The Original, distilatul este maturat tradițional în butoaie din stejar fără a se adăuga coloranți sau arome artificiale.
Aromele intense de condimente și caramel sunt obținute prin maturarea de 15 ani în butoaie americane de bourbon, aflate la prima umplere.
ASPECT: Chihlimbar intens cu reflexii aurii.
MIROS: Arome intense din vanilie de Madagascar, caramel fin și stejar.
GUST: Note de scorțișoară, alune prăjite, banană și piper de Jamaica.
FINISH: Gust final lung, ușor dulce și fin.
150,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom Barbados Grande Reserve - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Grande Réserve este un blend din mai multe romuri din Barbados, maturate în butoaie de bourbon în statele din Caraibe. Din această parte a lumii, romurile sunt trimise în sud-vestul Franței unde sunt amestecate și maturate a doua oară în butoaie vechi din stejar franțuzesc pentru aproximativ 12 luni.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Complex și bine echilibrat în note de fructe tropicale coapte și vanilie ce evoluează în piersici albe și nucă de cocos.
GUST: Dubla maturare aduce primul val de fructe tropicale zaharisite și note de vanilie din butoi de bourbon. Vanilia este echilibrată de fructe proaspete și taninuri delicate, aduse de un al doilea val, ceva mai subtil și persistent.
FINISH: Lung, cu note de fructe și vanilie.
102,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Brugal
Brugal - Rom Blanco - 0.7L, Alc: 40%
Compania care produce romul Brugal a fost înființată în 1888 de Andreas Brugal Montaner, iar în 1920 distileria Brugal a produs primul rom în Republica Dominicană. În deceniile următoare, dominicanii au creat o gamă de romuri, au început exporturile în S.U.A și au construit o nouă distilerie în Puerto Plata, una dintre cele mai moderne în anii 1980.
În 1996, romurile produse de familia Brugal au fost exportate și în Spania, unde au ocupat mai târziu prima poziție, iar colaborarea cu grupul Edrington a fundamentat identitatea brand-ului, bazată pe tradiție și popularitate.
În distileria Brugal, melasa de trestie de zahăr este fermentată și distilată de două ori pentru a se obține cel mai rafinal alcool. Pentru maturare, Maestrul alege cele mai bune butoaie în funcție de profilul pe care dorește să îl ofere băuturii. Butoiele folosite variază de la cele în care a fost ținut bourbon american, până la cele în care a fost ținut vin fortifiat Sherry, de la producători europeni. Blanco Supremo este singur rom Brugal filtrat de trei ori, un procedeu necesar pentru puritate alcoolului și claritatea evidentă. După distilare, Blanco este maturat în butoaie din stejar alb, american, timp de 2 - 5 ani.
ASPECT: Clar.
MIROS: Blanco are un parfum subtil, cu note de vanilie, citrice și nucă de cocos.
GUST: Fin, rafinat și consistent prin aromele de cafea, nucă de cocos, unt și vanilie.
FINISH: Lung și intens.
88,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Diplomatico
Diplomatico - Rom Reserva Exclusiva 12 yo, DOC - 0.7L, Alc: 40%
Romul Dimplomatico este produs încă din anul 1959 de compania Licorerías Unidas din Venezuela. După ce a aparținut grupului Seagram, până în 2002, Diplomatico a revenit sub conducerea unei familii din Venezuela.
Distileria aflată la poalele munților Anzi folosește trei procese de distilare diferite. Sunt recoltate 10 soiuri de trestie și din acestea 3 sunt folosite în cele mai mari cantități. Trestia este procesată în melasă / sirop, este fermentată și distilată pentru romuri ușoare, a doua procesare de melasă este folosită pentru romuri complexe. După fermentare și distilare, cele mai multe romuri sunt maturate în butoaie de bourbon și malt whisky, iar cele rare sunt finisate în butoaie de sherry Pedro Ximénez și Oloroso.
Reserva Exclusiva este un blend din romuri de rezervă, maturate până la 12 ani, apreciat și premiat la concursuri internaționale.
ASPECT: Chihlimbar închis.
MIROS: Reserva Exclusiva este un rom special, cu arome de coajă de portocală, caramel și lemn dulce.
GUST: Pe papile este moale și aduce aceeași aromă de caramel, mai intensă, completată de cacao și stejar condimentat.
FINISH: Gustul final este lung, cu note de cacao, melasă și stejar.
147,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Diplomatico
Diplomatico - Rom Reserva Exclusiva 12 yo, DOC GB - 0.7L, Alc: 40%
Romul Dimplomatico este produs încă din anul 1959 de compania Licorerías Unidas din Venezuela. După ce a aparținut grupului Seagram, până în 2002, Diplomatico a revenit sub conducerea unei familii din Venezuela.
Distileria aflată la poalele munților Anzi folosește trei procese de distilare diferite. Sunt recoltate 10 soiuri de trestie și din acestea 3 sunt folosite în cele mai mari cantități. Trestia este procesată în melasă / sirop, este fermentată și distilată pentru romuri ușoare, a doua procesare de melasă este folosită pentru romuri complexe. După fermentare și distilare, cele mai multe romuri sunt maturate în butoaie de bourbon și malt whisky, iar cele rare sunt finisate în butoaie de sherry Pedro Ximénez și Oloroso.
Reserva Exclusiva este un blend din romuri de rezervă, maturate până la 12 ani, apreciat și premiat la concursuri internaționale.
ASPECT: Chihlimbar închis.
MIROS: Reserva Exclusiva este un rom special, cu arome de coajă de portocală, caramel și lemn dulce.
GUST: Pe papile este moale și aduce aceeași aromă de caramel, mai intensă, completată de cacao și stejar condimentat.
FINISH: Gustul final este lung, cu note de cacao, melasă și stejar.
160,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Old Pascas
Old Pascas - Rom White - 0.7L, Alc: 37.5%
Old Pascas White este un blend de romuri obținute prin distilare tradițională din melasă din trestie de zahăr în Barbados și Jamaica.
Metoda de producție autentică, în cazul variantei clare, implică distilarea și îmbutelierea imediată. Old Pascas White este o variantă accesibilă pentru cocktail-urile cu romuri albe cum sunt Cuba Libre, Piña Colada sau El Presidente.
ASPECT: Clar.
MIROS: Parfum fin, dominat de trestie de zahăr, cu note de migdale, vanilie, caramel și ierburi proaspete.
GUST: Moale și pur, cu note de fructe și caramel.
FINISH: Mediu, cald, caracteristic unui distilat nematurat.
59,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Captain Morgan
Captain Morgan - Rom White - 0.7L, Alc: 37.5%
Captain Morgan este un brand cu origini în statele din Caraibe, exportat în principal pe piețele din SUA și Europa. În 1944, marele producător de băuturi alcoolice din Canada, Seagram, a început să producă rom prin compania sa numită Captain Morgan Rum Company, ce opera o distilerie în Jamaica.
Fuziuni și achiziții au adus compania în grupul Diageo din anul 2001, iar în următorii ani brand-ul a devenit mai cunoscut la nivel mondial și au fost lansate alte etichete ce au la bază rețeta Captain Morgan.
Orice rom Captain Morgan este produs prin obținerea melasei din sucul trestiei de zahăr, fermentare melasei alături de apă și drojdie, urmată de tripla distilare în instalații din cupru. După distilare are loc maturarea în butoaie de stejar arse, ce oferă parfum și arome complexe pentru toate cele trei etichete clasice, dar și pentru edițiile limitate. Ultima fază presupune un amestec realizat după proporții bine meșteșugite de echipajul căpitanului Morgan.
ASPECT: Clar.
MIROS: Floral, lemnos și fructat.
GUST: Melasa aduce arome delicioase de stafide, scorțișoară și lemn condimentat, oferite de cele 12 luni de maturare.
FINISH: Cald, dulce și puțin condimentat.
53,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR