Idei de cadouri

Echipa Beicevrei.ro a selectat pentru tine câteva dintre cele mai bune produse, pe care le poți dărui la orice ocazie și în orice moment al anului. Pentru onomastici, sărbători și evenimente deosebite din viața ta și a celor dragi, ai la dispoziție produse de calitate, originale, cu tradiție și renume în toate colțurile lumii.


Vin și șampanie, coniac / brandy și lichior din Franța, Italia, Portugalia, Grecia, Germania și Romania, scotch whisky din Marea Britanie, Statele Unite, Taiwan și Japonia. De asemenea, în această categorie vei găsi pălincă și țuică, produse tradiționale de la cele mai cunoscute brand-uri din România.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Nasul se deschide cu arome complexe de fructe negre coapte – mure, coacăze și prune, acompaniate de note subtile de vanilie, cacao și condimente fine provenite din maturarea parțială în butoaie de stejar. Se disting nuanțe elegante de lemn fin, tutun și ciocolată neagră, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Gustul este rotund, plin și echilibrat, cu tanini catifelati și o aciditate bine integrată. Fructele negre coapte se împletesc armonios cu aromele de stejar și condimente, iar finalul este persistent, elegant și armonios, cu ecouri de fructe și tușe ușor condimentate ce se păstrează pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de friptură de carne roșie, inclusiv vânat mare, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14% Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Nasul este complex și expresiv, cu parfum de mere aurii, pere și piersici, împletite cu note fine de vanilie și migdale. Se disting subtil nuanțe de patiserie proaspătă și condimente dulci, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Bolta și papilele gustative sunt învăluite de o textură  rotundă și catifelată, cu fructe coapte și o aciditate fină, elegantă. Textura onctuoasă se armonizează cu fructele galbene și cu tușe ușor minerale. În postgust este persistent, sofisticat și echilibrat, cu o tușă de baric fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de pește gras la grătar, pui sau curcan în sos cremos, brânzeturi maturate, sau savurat singur, ca vin de meditație și apreciere a fineței Chardonnay-ului baricat. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metaxa - Brandy 5 stele GB - 0.7L, Alc: 38% Metaxa - Brandy 5 stele GB - 0.7L, Alc: 38%

    Metaxa

    Metaxa - Brandy 5 stele GB - 0.7L, Alc: 38%

    Încă din 1888, Casa Metaxa urmărește obținerea unei băuturi unice, de culoarea ambrei.

     

    Savurează gustul unic al vinurilor Muscat din insula Samos, al distilatelor de vin învechite și al extractelor de plante mediteraneene într-o băutură cu un gust foarte fin.

     

    Descoperă gustul floral și versatil, specific METAXA 5 Stele simplu, cu gheață sau în long drink-uri.

     

     

    ASPECT: Chihlimbariu deschis.

     

    AROME: Floare de portocal, cais și petale de trandafir.

     

    GUST: Fin cu arome florale și note de vanilie și stafide albe.

     

    GUST FINAL: Echilibrat cu final floral.

     

    58,83 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mount Gay - Rom Single Estate Series 2 GB - 0.7L, Alc: 55% Mount Gay - Rom Single Estate Series 2 GB - 0.7L, Alc: 55%

    Mount Gay

    Mount Gay - Rom Single Estate Series 2 GB - 0.7L, Alc: 55%

    Mount Gay este unul dintre cei vechi producători de rom din lume. Un act juridic confirmă existenţa distileriei pe domeniul din Barbados încă din anul 1703. În cei peste trei sute de ani de existenţă, romul Mount Gay a devenit celebru graţie atât calităţii ingredientelor - a trestiei de zahăr folosite şi a apei filtrate de corali, cât şi a pasiunii celor care-l produc.

     

    Mount Gay Single Estate Series 2 este produs din 100% melasă produsă în 2018 din trestie de zahăr cultivată în plantațiile din Barbados, St Lucy. Melasa cu un procent de 72% zahăr, este fermentată timp de 9 zile (față de cele 4 zile standard), urmată de o fermentare secundară ce oferă arome distincte de ananas și guava.

     

    Aromele desosebite ale acestui rom premium sunt dezvoltate prin maturarea timp de 5 ani în butoaie de stejar american (Quercus Alba), asezonate cu bourbon.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii de cupru.

     

    MIROS: Note de fructe tropicale coapte (ananas, guava), completate de vanilie, miere și accente fine de caramel și condimente dulci. Se simt și tușe subtile de lemn de stejar și nuci prăjite.

     

    GUST: Textură catifelată, cu echilibru între dulceața fructelor exotice și notele de melasă, ciocolată și scorțișoară. Se dezvoltă straturi de cafea prăjită și citrice confiate.

     

    FINISH: Lung și persistent, cu o eleganță dată de tonuri de stejar, condimente calde și un ecou fin de vanilie și fructe uscate.

     

    2.453,88 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Monkey Shoulder - Scotch Blended Malt Whisky + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40% Monkey Shoulder - Scotch Blended Malt Whisky + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Monkey Shoulder

    Monkey Shoulder - Scotch Blended Malt Whisky + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Monkey Shoulder este un amestec superb de whisky produs de distileria William Grant. Pentru această etichetă sunt folosite whisky-uri single malt de la trei distilerii reputate din Scoția, zona Speyside.

     

    Înainte de a fi dezvoltată tehnologia și ușurată considerabil munca oamenilor din distilerii, aceștia trebuia să întoarcă orzul pentru malț, în schimburi, pentru perioade lungi de timp. Această muncă fizică le cauza brațul să atârne, ca la maimuță, de aici și termenul de ‘umăr de maimuță’.

     

    În apreciere pentru toți cei care au suferit de această condiție, grupul scoțian William Grant oferă un whisky rafinat, cremos, suplu și cu aromă, intensă de malț. Monkey Shoulder este ideal într-un pahar clasic de whisky, răcit de două cuburi de gheață, sau în cocktail-uri, unde se face remarcat de fiecare dată.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Apropiați cu răbdare paharul de nas și se va simți imediat o marmeladă din citrice, zahăr caramelizat (cremă catalană), cacao și malț. Abundă și malțul amestecat cu mirodenii, urmate de o notă de ierburi aromatice - anason.

     

    GUST: Pe papile, malț-ul este pe primul loc. Urmează aromele de fructe de pădure, orz rumenit, cuișoare și caramel. Revine dulceața prin aroma de miere de manuka, pâine prăjită, unsă cu unt, și o urmă de caise uscate ce așteaptă să își spună povestea la următoarea degustare.

     

    FINISH: Finalul are o durată medie, cu toate acestea, își arată superioritatea prin aromele de stejar condimentat și un ton de mentă.

     

    200,87 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Laurent Perrier - Sampanie Blanc de Blancs Brut GB - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Blanc de Blancs Brut GB - 0.75L, Alc: 12%

    Laurent Perrier

    Laurent Perrier - Sampanie Blanc de Blancs Brut GB - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE BLANC DE BLANCS BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.

     

    Blanc de Blancs Brut oferă o experiență aromatică deosebită, creată de asamblajul vinurilor obținute 100% din soiul Chardonnay. Această șampanie nu are zahăr adăugat și este produsă doar atunci când producția oferă struguri Chardonnay cu o cantitate mai mare de zahăr concentrat la maturitate deplină. Strugurii sunt recoltați din zona dedicată soiurilor albe: Côte des Blancs (Avize, Cramant, Oiry, Chouilly), dar și din Montagne de Reims (Tours-sur-Marne, Villers-Marmery, Rilly La Montagne). Șampania este maturată timp de 8 ani.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor cu un perlaj delicat și lung.

     

    MIROS: Blanc de Blancs aduce vinul perfect din Chardonnay mai aproape de realitate prin siajul parfumului de citrice și mineralitate.

     

    GUST: Notele de maturare și valurile de minerale aduc un corp echilibrat, cu o notă de lămâie în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte inspirată la mesele cu delicatese din pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    786,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yamazakura

    Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.

     

    Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.

     

    Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă. Fine Blend este obținut din amestecul whisky-urilor de tip malt whisky (produs din orz)  și grain whisky (produs dintr-un amestec de cereale ce include porum, grau și orz). Proporțiile exacte după care este realizat mestecul rămâne un secret bine păstrat de maestrul distileriei.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Baza de malt tare aduce un contrast cu aroma de stejar dulce, afumat cu turbă, și o notă de vanilie.

     

    GUST: Suplu, cu note de stejar, zahăr ars, fructe rumenite la cuptor și mirodenii.

     

    FINISH: Finalul aduce fum de turbă, o notă dulce și o tușă de flori.

     

    286,41 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 12 yo - 0.7L, Alc: 41% The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 12 yo - 0.7L, Alc: 41%

    The Demon's Share

    The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 12 yo - 0.7L, Alc: 41%

    The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.

     

    După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.

     

    Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 12 ani de maturare un profil aromatic luxuriant și intens.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii de mahon.

     

    MIROS: Cald și bogat, cu arome de fructe exotice uscate, măr caramelizat și pere zemoase amestecate cu portocală, cacao și tutun.

     

    GUST: Rădăcină din lemn dulce, scorțișoară și vanilie, cu ierburi armonizate de citrice, cacao și tanini delicați.

     

    FINISH: Un rom puternic și rafinat, cu un echilibru aromatic prezent și în notele finale de cafea și cardamom.  

     

    302,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui

    The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.

     

    Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Peated, maturat în butoaie din lemn de stejar alb, folosite anterior la producția de bourbon.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Expresia Peated oferă o mulțime de arome de cereale germinate și rumenite, sprijinite de turba ce aduce un ton pământiu, apoi fum curat de vegetație, vanilie și stejar.

     

    GUST: Se deschide cu aroma de lemn tare rumenit mediu, zahăr brun, vanilie cremoasă și o notă de fruct de livadă.

     

    FINISH: Fumul din turbă arsă este mai evident, apoi aromele fructate se restrâng în măr dulce, persistent.

     

    690,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui

    The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.

     

    Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Mizunara Cask, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Aromă proaspătă de flori, vanilie dulce și condimente de patiserie. Crema din nucă de cocos deschide simțurile pentru o degustare complexă.

     

    GUST: Textură mătăsoasă cu arome intense de stejar, scorțișoară, ghimbir și o tușă de ardei chili, echilibrată de caramel dulce.

     

    FINISH: Persistă aromele de caramel dulce și delicat, alături de stejar înflorit, tutun și păstăi de vanilie.

     

    690,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8% Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Talisker

    Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.

     

    La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit, ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu cel mai înalt standard de calitate.

     

    Port Ruighe (Portree), este numele galic al unui port prosper din trecutul insulei Skye. Acest single malt este creat pentru a reaminti de negustorii scoțieni care au înfruntat cu mare curaj apele învolburate ale oceanului în efortul de păstra comerțul cu vin fortifiat Port. De aceea Port Ruighe este finisat în butoaie din stejar asezonate cu vin Port, ce oferă aromele deosebite din categoria expresiilor Afumate / Maritime.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu, închis.

     

    MIROS: Aromele ajung repede simțuri și dezvăluie un profil bine echilibrat și dulce, dar energic, cu note de fum din lemn tare, fructe și prune coapte.

     

    GUST: Sublim, afumat și savuros, cu note de piper ce se transformă în turbă cu tușe pământii, apoi alte note de fum, mirodenii și coacăze negre.

     

    FINISH: Lung, intens, cu atingeri fade de cacao rumenit.

     

    276,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42% Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    Isle of Jura

    Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    French Oak este un echilibru perfect întra arome delicate de dulceață, fum fin și condimente ușoare, oferite de butoaie din stejar franțuzesc, alese manual de echipa distileriei. French Oak e produs și pentru a aduce o expresie cu arome noi, diferite, extrase din butoaiele de lemn, după aceleași tehnici folosite de două secole.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Parfum de pom fructifer și flori proaspete.

     

    GUST: Aromă de pară și portocală caramelizată, lemn dulce și cafea proaspătă.

     

    FINISH: Dulce și ușor picant.

     

    336,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50% Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%

    Akashi

    Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%

    Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.

     

    Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.

     

    Această expresie este produsă la distileria White Oak, din prefectura Hyogo. Single Malt-ul fost maturat timp de 5 ani în butoaie de sherry. Aromele rezultate sunt printre cele mai delicate dintre cele prezente în numeroasele whisky-uri ale producătorului japonez.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.  

     

    MIROS: Fructe roșii, moi, (stafide, cireșe și puțină zmeură neastâmpărată), urmate de o notă foarte slabă de condimente afumate.

     

    GUST: O aromă de melasă diluată, ceai negru, aromat, stejar și coacăze negre cu ton lemnos/pământiu.

     

    FINISH: Concluzia acestui single malt aduce note de condimente pentru patiserie, ciocolată și marmeladă.

     

    545,44 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Camus - Cognac Return to Saint-Aulaye GB - 0.7L, Alc: 43% Camus - Cognac Return to Saint-Aulaye GB - 0.7L, Alc: 43%

    Camus

    Camus - Cognac Return to Saint-Aulaye GB - 0.7L, Alc: 43%

    Camus este un brand de coniac a cărui poveste începe în 1863, odată cu inițiativa lui Jean-Baptiste Camus de a uni diferiți producători în spatele unei singure etichete: La Grande Marque. În scurt timp, Jean-Baptiste a stabilit controlul total al familiei Camus asupra consorțiului și metodei de producție, începând cu strugurii cultivați până la produsul din sticlă. Astfel, afacerea a primit numele fondatorului, iar după cinci generații familia Camus păstrează intactă filosofia metodei de producție fără compromis.

     

    Return to Saint-Aulaye este primul coniac produs din struguri proveniți din ultima podgorie din Dordogne ce deține certificare AOC (denumire de origine controlată). Această expresie este limitată la doar 3000 de sticle și este obținută din 100% struguri din soiul Colombard, recoltați dintr-o vie ce întinde pe 1.5 hectare.

     

    Colaborarea dintre casa franceză Camus și consiliul localității Saint-Aulaye a permis alegerea unor loturi de pământ pentru culturi noi de viță de vie și revenirea la metodele de producție tradiționale, cum ar fi maturarea distilatelor în butoaie din lemn de stejar adus din pădurile apropiate. După ani de studiu, dezvoltare și maturare, blend-ul final al anului 2016 este disponibil în această ediție limitată.  

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor, cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Note de fructe oferite de pară și ananas cu accente condimentate.

     

    GUST: Arome fructate sunt echilibrate de vanilie intensă, urmată de o notă de ghimbir și alune prăjite în coajă.

     

    FINISH: Lung, cu note de stafide și lemn dulce.  

     

    629,98 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7% Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7%

    Glenfiddich

    Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7%

    Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").

     

    De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.

     

    Pe de o parte netezit de vânt și de ploaie, cu straturi complexe și ecouri infinite, pe de alta energic și impetuos, whisky-ul cu eticheta cerbului sub care stă ștanța celor 40 de ani de maturare, este ceva cu totul excepțional. Glenfiddich 40 este mai mult decât un single malt exemplar, este rezultatul unei metode ce implică răbdare peste decenii. Maeștrii pionieri din distileria Glenfiddich folosesc o metodă numită ”remnant vatting”: din fiecare lot de whisky care ajunge la maturarea de 40 de ani, se ia o parte care este adăugată într-un amestec special în care cel mai vechi whisky poate avea chiar și 80 de ani vechime. 

     

     

    ASPECT: Mahon închis în decantor elegant din cristal, protejat de un suport de jesmonită, sculptat elegant.

     

    MIROS: Straturi consistente și expresive de fructe uscate, ciocolată neagră, cafea prăjită și vișine coapte. Alături de acestea, finalul olfactiv este desăvârșit cu note fine de lemn ars, piele lustruită și cuișoare.

     

    GUST: Luxuriant, mătăsos și extraordinar de neted, cu ecouri aromatice din whisky-uri cu nuanțe știute și neștiute, apărute și dispărute peste ani. Evoluția organoleptică pleacă de aromele clasice de fructe uscate, ajunge la tarte cu fructe de pădure, curmale, stafide și mere aburite, înainte de a revela nota de stejar uscat, cu tușe de ciocolată amară și turbă pământie.

     

    FINISH: Complex, memorabil și deosebit de lung.

     

    43.814,10 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 30 yo GB - 0.7L, Alc: 44.2% Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 30 yo GB - 0.7L, Alc: 44.2%
    37.752,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 48% Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 48%
    3.612,13 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Kavalan - Concertmaster -  Port Cask Finish Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 40% Kavalan - Concertmaster -  Port Cask Finish Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 40%

    Kavalan

    Kavalan - Concertmaster - Port Cask Finish Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 40%

    Kavalan este un producător de whisky din Taiwan, care și-a început activitatea în 2005, în comitatul Ylan. Antreprenorul Tien-Tsai Lee a dorit o nouă regiune cu faimă mondială în producția de whisky și o distilerie “pentru un secol” și multe generații, inspirată de cele aflate în Scoția și Japonia.

     

    În 2006 distileria Kavalan și-a început activitatea, iar în 2008, compania Taiwaneză a lansat primul whisky: Kavalan Classic Single Malt.

     

    Pe parcursul anilor, în distileria Kavalan au fost create și alte etichete single malt, care au câștigat popularitate și nume bun în rândul criticilor și iubitorilor de whisky din întreaga lume. Pentru producția de whisky, echipa Kavalan împrumută tot ce este mai bun de la natură: gheața din munți, topită în apă pură, bogată în minerale, butoaiele tradiționale din stejar, umiditatea și briza regiunii, valorificate pentru maturare.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fructe tropicale, miere, vanilie, nucă de cocos și vată de zahăr dulce și pufoasă.

     

    GUST: Corp bogat, dulceață naturală și complexitate.

     

    FINISH: Maturarea în butoaie americane de bourbon și baricuri de Port aduce acel gust final de lemn tare, asezonat de alcool rafinat, dulce și plin de potențial aromatic.

     

    320,89 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The GlenDronach

    The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.

     

    GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.

     

    Tradiționally Peated este un single malt produs după metoda tradițională, folosită de distilerie în urmă cu aproape 200 de ani. Conform acestei metode malțul de orz este uscat cu fum de turbă. Acest meșteșug, reluat după o perioadă lungă de timp aduce în prim plan identitatea originală a primei expresii The GlenDronach. Pentru maturare vinul este ținut în butoaie din stejar asezonate cu fin sherry Pedro Ximénez și Oloroso, dar și în butoaie de vin port.

     

     

    ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Parfum generos de caramel, melasă, miere arsă și orz afumat de cărbune.

     

    GUST: Citricele sunt în vârful profilului aromatic prin aroma de portocală uscată, completată de melasă, note de cuișoare și fructe de pădure afumate.

     

    FINISH: În final aduce note lungi de lemn dulce și fructe negre, pământii.

     

    234,44 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Glen Moray

    Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Glen Moray este unul dintre whisky-urile scoțiene cele mai cunoscute și are o lungă și bogată istorie. În distileria Glen Moray, aflată în inima regiunii Speyside, a început producția de whisky în 1897 după ce fusese înainte o veche fabrică de bere numită Elgin West Brewery.

     

    Conform registrelor din arhivă, pe 13 septembrie 1897, echipa distileriei a produs primul lot de whisky, iar cu excepția unei scurte pauze în timpul Marelui Război, whisky-ul Glen Moray este oferit lumii de peste 120 de ani. Modernizări și instalații suplimentare, inovații și expresii noi maturate în butoaie selecte, toate au adus mai multă apreciere pentru Glen Moray în lumea întreagă.

     

    Whisky-ul este produs din apă pură din râul Lossie și orz mălțuit local. Distilarea are loc în alambicuri tradiționale din cupru pentru cel mai fin alcool. Pentru acestă expresie din gama Heritage, whisky-ul este maturat timp de 15 ani în două tipuri de butoaie: jumătate din perioadă este ținut în butoaie din stejar american în stilul clasic Glen Moray, apoi este maturat în butoaie ce au ținut anterior vin fortifiat sherry Oloroso.

     

     

    ASPECT: Auriu închis.

     

    MIROS: Expresia de 15 ani aduce pe simțuri mirosul stejarului asezonat cu sherry și caramel cu mult unt. Notele de ciocolată neagră și condimente amestecate dezvoltă interes pentru a explora mai departe aromele acestui scotch.

     

    GUST: Copolent, cu aromă intensă de maturare din lemn pătruns de vin, ciocolată neagră cu condimente și o notă de fum.

     

    FINISH: Stejarul persistă pe simțuri, însă nota de dulceață din fructe se liniștește repede.  

     

    230,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă