Idei de cadouri

Echipa Beicevrei.ro a selectat pentru tine câteva dintre cele mai bune produse, pe care le poți dărui la orice ocazie și în orice moment al anului. Pentru onomastici, sărbători și evenimente deosebite din viața ta și a celor dragi, ai la dispoziție produse de calitate, originale, cu tradiție și renume în toate colțurile lumii.


Vin și șampanie, coniac / brandy și lichior din Franța, Italia, Portugalia, Grecia, Germania și Romania, scotch whisky din Marea Britanie, Statele Unite, Taiwan și Japonia. De asemenea, în această categorie vei găsi pălincă și țuică, produse tradiționale de la cele mai cunoscute brand-uri din România.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Tomintoul - Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Tomintoul - Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Tomintoul

    Tomintoul - Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Distileria Tomintoul a fost fondată în anul 1964, în inima regiunii Speyside, lângă satul Ballindalloch. Fondată de companiile Hay & Macleod și W. & S. Strong, a fost gândită încă de la început pentru a produce whisky single malt elegant, rafinat, reprezentativ pentru terroir-ul scoțian. Primele distilări au avut loc în 1965, iar datorită cererii în creștere, în 1974 distileria a fost extinsă cu două alambicuri suplimentare. De-a lungul timpului, a avut mai mulți proprietari, dar momentul definitoriu a fost anul 2000, când a intrat în grupul Angus Dundee Distillers Plc, companie care i-a consolidat renumele pe plan internațional.

     

    Tomintoul este așezată într-un cadru natural privilegiat, iar sursa sa de apă este izvorul Ballantruan, o apă pură, moale, considerată esențială pentru finețea caracterului său. Procesul de producție respectă tradițiile Speyside-ului, îmbinând tehnologia modernă cu meșteșugul vechi. Măcinarea și fermentația se realizează atent, folosind tancuri mari de fermentare din inox, pentru a obține un must curat și bogat în arome.

     

    Distilarea are loc în patru alambicuri de cupru: două alambicuri de tip ‘wash stills’ și două alambicuri de tip ‘spirit stills’ care oferă un distilat delicat, rotund, cu textură catifelată. Maturarea se face în special în butoaie de stejar american de bourbon, ce conferă note dulci de vanilie și caramel, dar sunt folosite și butoaie de sherry Oloroso, port sau alte finisaje speciale pentru ediții limitate.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet complex și matur, cu note de miere de salcâm, vanilie fină și fructe uscate (smochine, curmale, stafide). Se deschid apoi accente subtile de ciocolată neagră, nuci prăjite și un strop de condimente dulci, scorțișoară și cuișoare.

     

    GUST: Textură catifelată, bogată, cu echilibru între dulceața de caramel și vanilie și notele fructate de caise confiate, coajă de portocală și mere coapte. Straturi de nuci, migdale și lemn de stejar adaugă profunzime, iar tonurile delicate de mirodenii dau o eleganță aparte.

     

    FINISH: Lung, rafinat și persistent, cu ecouri de fructe confiate, ciocolată amară, miere și lemn nobil, ușor picant, ce rămâne pe papile mult timp după degustare.

     

    2.900,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Havana Club - Rom Don Navarro GB - 0.7L, Alc: 40% Havana Club - Rom Don Navarro GB - 0.7L, Alc: 40%

    Havana Club

    Havana Club - Rom Don Navarro GB - 0.7L, Alc: 40%

    Havana Club este un rom autentic cubanez, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Trestia de zahăr, materia primă din care este produsă această băutură a fost adusă în Cuba, de spanioli, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Cubanezii sunt mândrii de băutura lor, produsă pentru prima dată în 1934 în Cárdenas, de o mică afacere de familie denumită Jose Arechabala S.A. După eliberarea companiilor naționalizate la începutul anilor ‘60, Havana Club a încheiat în 1993 un parteneriat cu marele producător francez Pernod Ricard.

     

    Havana Club Don Navarro s-a născut ca un omagiu adus primului Maestro del Ron Cubano. Această ediție limitată este creată dintr-un blend de distilate rare, păstrate ca o comoară a timpului, între care se regăsește și celebrul rom Centenario - creația vizionară a lui Navarro, fundament al romurilor cubaneze înnobilate de ani.

     

     

    ASPECT: Ambră profundă, cu tonuri de cupru.

     

    MIROS: Complex și echilibrat, cu arome de fructe uscate (stafide, smochine), miere de trestie, ciocolată amară, scoarță de stejar și un subtil parfum de tutun vechi. Se mai simt note delicate de condimente calde (cuișoare, scorțișoară), și accente de lemn, care amintesc de maturarea îndelungată.

     

    GUST: Dulce cu gust de alune prăjite, condimente aromate, ciocolată și cafea. În plan secund împleteşte dulceţuri fine cu accente lemnoase, cu note de tutun şi ceva vanilie provenită din butoiul de stejar. Gust concentrat, plin de textură, dar nu agresiv – mai mult elegant persistent.

     

    FINISH: Lung, cu note de fructe uscate, ciocolată amestecată cu boabe de cafea, tutun și lemn.

     

    755,34 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Frapin - Cognac Extra  GB - 0.7L, Alc: 40% Frapin - Cognac Extra  GB - 0.7L, Alc: 40%

    Frapin

    Frapin - Cognac Extra GB - 0.7L, Alc: 40%

    Coniacul Frapin își are rădăcinile în inima renumitei regiuni Grande Champagne, unde fiecare generație a familiei Frapin a cultivat și continuă să cultive viță de vie. Povestea domeniului începe în secolul al XIII‑lea, iar crama modernă a fost consolidată de-a lungul secolelor printr-o pasiune neîntreruptă pentru calitate și rafinament. Frapin nu produce doar coniac; este o expresie a istoriei, tradiției și meșteșugului oferit în fiecare sticlă.

     

    Fiecare etapă a producției este tratată cu o atenție meticuloasă. Strugurii Ugni Blanc, recunoscuți pentru aciditatea și puritatea lor, sunt culeși manual, asigurând selecția celor mai bune boabe. Mustul rezultat este fermentat lent, păstrând caracterul curat și aromele delicate ale vinului de bază, ce urmează să fie distilat.

     

    Distilarea are loc în alambicuri tradiționale Charentais de cupru, fiecare picătură fiind controlată cu grijă pentru a păstra echilibrul aromelor și eleganța caracteristică coniacurilor Frapin. Spiritul tânăr rezultat este apoi maturat în butoaie de stejar franțuzesc Limousin, selectate cu atenție pentru porozitatea lor optimă, care permite micro-oxigenarea lentă și evoluția aromelor complexe.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar profund, cu reflexii aurii și arămii.

     

    MIROS: Buchet sofisticat și complex, dominat de note de prune uscate, smochine și stafide, cu accente subtile de flori uscate și miere. Lemnul fin de stejar și tonurile delicate de vanilie și ciocolată amară completează aromele, lăsând impresia unui buchet armonios și elegant.

     

    GUST: Textură catifelată și bogată, cu fructe confiate, caramel și alune prăjite. Notele lemnoase și vanilate se combină cu nuanțe subtile de condimente calde, scorțișoară și cuișoare, oferind profunzime și echilibru.

     

    FINISH: Final lung și persistent, cu fructe uscate, lemn fin, vanilie și miere.

     

    2.652,70 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martell - Cognac Cohiba GB - 0.7L, Alc: 43% Martell - Cognac Cohiba GB - 0.7L, Alc: 43%

    Martell

    Martell - Cognac Cohiba GB - 0.7L, Alc: 43%

    În 1715 Jean Martell, aflat în Cognac, s-a asociat cu un negustor din Bordeaux și a început să comercializeze coniac în insulele Anglo-Normande și în Europa. În ciuda greutăților întâmpinate, Martell și-a refăcut afacerea și a reușit să exporte coniac în fostele colonii britanice devenite Statele Unite ale Americii. Ducele de Orléans, George Washington și Benjamin Franklin au fost primele personalități ale secolului XVIII-lea, care au fost clienți fideli ai casei franceze.

     

    Ulterior relocării în departamentul Charente, operațiunile Casei Martell au fost extinse. În 1851 coniacul Martell a fost exportat în Asia, iar în deceniile următoare descendenții fondatorului și cei aflați la cârma companiei au contribuit la evoluția și faima acesteia.

     

    După 300 de ani, coniacul Martell este produs în aceeași regiune Cognac, din departamentul Charente. Cognac este împărțit în șase zone cu podgorii extinse, unde este cultivat, în majoritate, soiul Ugni Blanc, iar Borderies este o podgorie mică, specială, dorită de Jean Martell încă din 1715. În Borderies, viile sunt hrănite de un sol bogat în siliciu/clei, iar strugurii oferă după fermentare și distilare un profil excepțional, marcat de cele mai frumoase arome florale.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii și nuanțe de mahon.

     

    MIROS: Aromă complexă și elegantă, cu note de fructe uscate (stafide, smochine), nuci prăjite (migdale, alune), boabe de cafea prăjite și un strop subtil de flori uscate. După aerare, se deschid accente de lemn dulce adăugând profunzime profilului aromatic.

     

    GUST: Atac rotund și catifelat, cu o dulceață subtilă ce evoluează într-o complexitate de arome: fructe confiate, nuci prăjite, ciocolată neagră și un strop de condimente dulci. Finalul este lung și elegant, cu note persistente de lemn dulce și tușă de nuci care oferă o senzație de echilibru și rafinament.

     

    FINISH: Note de fructe uscate, nuci și ton lemnos.

     

    2.531,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Nasul se deschide cu arome complexe de fructe negre coapte – mure, coacăze și prune, acompaniate de note subtile de vanilie, cacao și condimente fine provenite din maturarea parțială în butoaie de stejar. Se disting nuanțe elegante de lemn fin, tutun și ciocolată neagră, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Gustul este rotund, plin și echilibrat, cu tanini catifelati și o aciditate bine integrată. Fructele negre coapte se împletesc armonios cu aromele de stejar și condimente, iar finalul este persistent, elegant și armonios, cu ecouri de fructe și tușe ușor condimentate ce se păstrează pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de friptură de carne roșie, inclusiv vânat mare, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14% Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Nasul este complex și expresiv, cu parfum de mere aurii, pere și piersici, împletite cu note fine de vanilie și migdale. Se disting subtil nuanțe de patiserie proaspătă și condimente dulci, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Bolta și papilele gustative sunt învăluite de o textură  rotundă și catifelată, cu fructe coapte și o aciditate fină, elegantă. Textura onctuoasă se armonizează cu fructele galbene și cu tușe ușor minerale. În postgust este persistent, sofisticat și echilibrat, cu o tușă de baric fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de pește gras la grătar, pui sau curcan în sos cremos, brânzeturi maturate, sau savurat singur, ca vin de meditație și apreciere a fineței Chardonnay-ului baricat. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metaxa - Brandy 5 stele GB - 0.7L, Alc: 38% Metaxa - Brandy 5 stele GB - 0.7L, Alc: 38%

    Metaxa

    Metaxa - Brandy 5 stele GB - 0.7L, Alc: 38%

    Încă din 1888, Casa Metaxa urmărește obținerea unei băuturi unice, de culoarea ambrei.

     

    Savurează gustul unic al vinurilor Muscat din insula Samos, al distilatelor de vin învechite și al extractelor de plante mediteraneene într-o băutură cu un gust foarte fin.

     

    Descoperă gustul floral și versatil, specific METAXA 5 Stele simplu, cu gheață sau în long drink-uri.

     

     

    ASPECT: Chihlimbariu deschis.

     

    AROME: Floare de portocal, cais și petale de trandafir.

     

    GUST: Fin cu arome florale și note de vanilie și stafide albe.

     

    GUST FINAL: Echilibrat cu final floral.

     

    57,73 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mount Gay - Rom Single Estate Series 2 GB - 0.7L, Alc: 55% Mount Gay - Rom Single Estate Series 2 GB - 0.7L, Alc: 55%

    Mount Gay

    Mount Gay - Rom Single Estate Series 2 GB - 0.7L, Alc: 55%

    Mount Gay este unul dintre cei vechi producători de rom din lume. Un act juridic confirmă existenţa distileriei pe domeniul din Barbados încă din anul 1703. În cei peste trei sute de ani de existenţă, romul Mount Gay a devenit celebru graţie atât calităţii ingredientelor - a trestiei de zahăr folosite şi a apei filtrate de corali, cât şi a pasiunii celor care-l produc.

     

    Mount Gay Single Estate Series 2 este produs din 100% melasă produsă în 2018 din trestie de zahăr cultivată în plantațiile din Barbados, St Lucy. Melasa cu un procent de 72% zahăr, este fermentată timp de 9 zile (față de cele 4 zile standard), urmată de o fermentare secundară ce oferă arome distincte de ananas și guava.

     

    Aromele desosebite ale acestui rom premium sunt dezvoltate prin maturarea timp de 5 ani în butoaie de stejar american (Quercus Alba), asezonate cu bourbon.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii de cupru.

     

    MIROS: Note de fructe tropicale coapte (ananas, guava), completate de vanilie, miere și accente fine de caramel și condimente dulci. Se simt și tușe subtile de lemn de stejar și nuci prăjite.

     

    GUST: Textură catifelată, cu echilibru între dulceața fructelor exotice și notele de melasă, ciocolată și scorțișoară. Se dezvoltă straturi de cafea prăjită și citrice confiate.

     

    FINISH: Lung și persistent, cu o eleganță dată de tonuri de stejar, condimente calde și un ecou fin de vanilie și fructe uscate.

     

    2.453,88 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Monkey Shoulder - Scotch Blended Malt Whisky + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40% Monkey Shoulder - Scotch Blended Malt Whisky + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Monkey Shoulder

    Monkey Shoulder - Scotch Blended Malt Whisky + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Monkey Shoulder este un amestec superb de whisky produs de distileria William Grant. Pentru această etichetă sunt folosite whisky-uri single malt de la trei distilerii reputate din Scoția, zona Speyside.

     

    Înainte de a fi dezvoltată tehnologia și ușurată considerabil munca oamenilor din distilerii, aceștia trebuia să întoarcă orzul pentru malț, în schimburi, pentru perioade lungi de timp. Această muncă fizică le cauza brațul să atârne, ca la maimuță, de aici și termenul de ‘umăr de maimuță’.

     

    În apreciere pentru toți cei care au suferit de această condiție, grupul scoțian William Grant oferă un whisky rafinat, cremos, suplu și cu aromă, intensă de malț. Monkey Shoulder este ideal într-un pahar clasic de whisky, răcit de două cuburi de gheață, sau în cocktail-uri, unde se face remarcat de fiecare dată.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Apropiați cu răbdare paharul de nas și se va simți imediat o marmeladă din citrice, zahăr caramelizat (cremă catalană), cacao și malț. Abundă și malțul amestecat cu mirodenii, urmate de o notă de ierburi aromatice - anason.

     

    GUST: Pe papile, malț-ul este pe primul loc. Urmează aromele de fructe de pădure, orz rumenit, cuișoare și caramel. Revine dulceața prin aroma de miere de manuka, pâine prăjită, unsă cu unt, și o urmă de caise uscate ce așteaptă să își spună povestea la următoarea degustare.

     

    FINISH: Finalul are o durată medie, cu toate acestea, își arată superioritatea prin aromele de stejar condimentat și un ton de mentă.

     

    139,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yamazakura

    Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.

     

    Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.

     

    Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă. Fine Blend este obținut din amestecul whisky-urilor de tip malt whisky (produs din orz)  și grain whisky (produs dintr-un amestec de cereale ce include porum, grau și orz). Proporțiile exacte după care este realizat mestecul rămâne un secret bine păstrat de maestrul distileriei.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Baza de malt tare aduce un contrast cu aroma de stejar dulce, afumat cu turbă, și o notă de vanilie.

     

    GUST: Suplu, cu note de stejar, zahăr ars, fructe rumenite la cuptor și mirodenii.

     

    FINISH: Finalul aduce fum de turbă, o notă dulce și o tușă de flori.

     

    286,41 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui

    The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.

     

    Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Peated, maturat în butoaie din lemn de stejar alb, folosite anterior la producția de bourbon.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Expresia Peated oferă o mulțime de arome de cereale germinate și rumenite, sprijinite de turba ce aduce un ton pământiu, apoi fum curat de vegetație, vanilie și stejar.

     

    GUST: Se deschide cu aroma de lemn tare rumenit mediu, zahăr brun, vanilie cremoasă și o notă de fruct de livadă.

     

    FINISH: Fumul din turbă arsă este mai evident, apoi aromele fructate se restrâng în măr dulce, persistent.

     

    690,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui

    The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.

     

    Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Mizunara Cask, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Aromă proaspătă de flori, vanilie dulce și condimente de patiserie. Crema din nucă de cocos deschide simțurile pentru o degustare complexă.

     

    GUST: Textură mătăsoasă cu arome intense de stejar, scorțișoară, ghimbir și o tușă de ardei chili, echilibrată de caramel dulce.

     

    FINISH: Persistă aromele de caramel dulce și delicat, alături de stejar înflorit, tutun și păstăi de vanilie.

     

    690,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8% Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Talisker

    Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.

     

    La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit, ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu cel mai înalt standard de calitate.

     

    Port Ruighe (Portree), este numele galic al unui port prosper din trecutul insulei Skye. Acest single malt este creat pentru a reaminti de negustorii scoțieni care au înfruntat cu mare curaj apele învolburate ale oceanului în efortul de păstra comerțul cu vin fortifiat Port. De aceea Port Ruighe este finisat în butoaie din stejar asezonate cu vin Port, ce oferă aromele deosebite din categoria expresiilor Afumate / Maritime.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu, închis.

     

    MIROS: Aromele ajung repede simțuri și dezvăluie un profil bine echilibrat și dulce, dar energic, cu note de fum din lemn tare, fructe și prune coapte.

     

    GUST: Sublim, afumat și savuros, cu note de piper ce se transformă în turbă cu tușe pământii, apoi alte note de fum, mirodenii și coacăze negre.

     

    FINISH: Lung, intens, cu atingeri fade de cacao rumenit.

     

    276,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42% Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    Isle of Jura

    Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    French Oak este un echilibru perfect întra arome delicate de dulceață, fum fin și condimente ușoare, oferite de butoaie din stejar franțuzesc, alese manual de echipa distileriei. French Oak e produs și pentru a aduce o expresie cu arome noi, diferite, extrase din butoaiele de lemn, după aceleași tehnici folosite de două secole.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Parfum de pom fructifer și flori proaspete.

     

    GUST: Aromă de pară și portocală caramelizată, lemn dulce și cafea proaspătă.

     

    FINISH: Dulce și ușor picant.

     

    336,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50% Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%

    Akashi

    Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%

    Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.

     

    Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.

     

    Această expresie este produsă la distileria White Oak, din prefectura Hyogo. Single Malt-ul fost maturat timp de 5 ani în butoaie de sherry. Aromele rezultate sunt printre cele mai delicate dintre cele prezente în numeroasele whisky-uri ale producătorului japonez.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.  

     

    MIROS: Fructe roșii, moi, (stafide, cireșe și puțină zmeură neastâmpărată), urmate de o notă foarte slabă de condimente afumate.

     

    GUST: O aromă de melasă diluată, ceai negru, aromat, stejar și coacăze negre cu ton lemnos/pământiu.

     

    FINISH: Concluzia acestui single malt aduce note de condimente pentru patiserie, ciocolată și marmeladă.

     

    545,44 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Camus - Cognac Return to Saint-Aulaye GB - 0.7L, Alc: 43% Camus - Cognac Return to Saint-Aulaye GB - 0.7L, Alc: 43%

    Camus

    Camus - Cognac Return to Saint-Aulaye GB - 0.7L, Alc: 43%

    Camus este un brand de coniac a cărui poveste începe în 1863, odată cu inițiativa lui Jean-Baptiste Camus de a uni diferiți producători în spatele unei singure etichete: La Grande Marque. În scurt timp, Jean-Baptiste a stabilit controlul total al familiei Camus asupra consorțiului și metodei de producție, începând cu strugurii cultivați până la produsul din sticlă. Astfel, afacerea a primit numele fondatorului, iar după cinci generații familia Camus păstrează intactă filosofia metodei de producție fără compromis.

     

    Return to Saint-Aulaye este primul coniac produs din struguri proveniți din ultima podgorie din Dordogne ce deține certificare AOC (denumire de origine controlată). Această expresie este limitată la doar 3000 de sticle și este obținută din 100% struguri din soiul Colombard, recoltați dintr-o vie ce întinde pe 1.5 hectare.

     

    Colaborarea dintre casa franceză Camus și consiliul localității Saint-Aulaye a permis alegerea unor loturi de pământ pentru culturi noi de viță de vie și revenirea la metodele de producție tradiționale, cum ar fi maturarea distilatelor în butoaie din lemn de stejar adus din pădurile apropiate. După ani de studiu, dezvoltare și maturare, blend-ul final al anului 2016 este disponibil în această ediție limitată.  

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor, cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Note de fructe oferite de pară și ananas cu accente condimentate.

     

    GUST: Arome fructate sunt echilibrate de vanilie intensă, urmată de o notă de ghimbir și alune prăjite în coajă.

     

    FINISH: Lung, cu note de stafide și lemn dulce.  

     

    620,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7% Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7%

    Glenfiddich

    Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7%

    Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").

     

    De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.

     

    Pe de o parte netezit de vânt și de ploaie, cu straturi complexe și ecouri infinite, pe de alta energic și impetuos, whisky-ul cu eticheta cerbului sub care stă ștanța celor 40 de ani de maturare, este ceva cu totul excepțional. Glenfiddich 40 este mai mult decât un single malt exemplar, este rezultatul unei metode ce implică răbdare peste decenii. Maeștrii pionieri din distileria Glenfiddich folosesc o metodă numită ”remnant vatting”: din fiecare lot de whisky care ajunge la maturarea de 40 de ani, se ia o parte care este adăugată într-un amestec special în care cel mai vechi whisky poate avea chiar și 80 de ani vechime. 

     

     

    ASPECT: Mahon închis în decantor elegant din cristal, protejat de un suport de jesmonită, sculptat elegant.

     

    MIROS: Straturi consistente și expresive de fructe uscate, ciocolată neagră, cafea prăjită și vișine coapte. Alături de acestea, finalul olfactiv este desăvârșit cu note fine de lemn ars, piele lustruită și cuișoare.

     

    GUST: Luxuriant, mătăsos și extraordinar de neted, cu ecouri aromatice din whisky-uri cu nuanțe știute și neștiute, apărute și dispărute peste ani. Evoluția organoleptică pleacă de aromele clasice de fructe uscate, ajunge la tarte cu fructe de pădure, curmale, stafide și mere aburite, înainte de a revela nota de stejar uscat, cu tușe de ciocolată amară și turbă pământie.

     

    FINISH: Complex, memorabil și deosebit de lung.

     

    43.814,10 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 30 yo GB - 0.7L, Alc: 44.2% Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 30 yo GB - 0.7L, Alc: 44.2%
    37.752,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 48% Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 48%
    3.554,90 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Kavalan - Concertmaster -  Port Cask Finish Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 40% Kavalan - Concertmaster -  Port Cask Finish Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 40%

    Kavalan

    Kavalan - Concertmaster - Port Cask Finish Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 40%

    Kavalan este un producător de whisky din Taiwan, care și-a început activitatea în 2005, în comitatul Ylan. Antreprenorul Tien-Tsai Lee a dorit o nouă regiune cu faimă mondială în producția de whisky și o distilerie “pentru un secol” și multe generații, inspirată de cele aflate în Scoția și Japonia.

     

    În 2006 distileria Kavalan și-a început activitatea, iar în 2008, compania Taiwaneză a lansat primul whisky: Kavalan Classic Single Malt.

     

    Pe parcursul anilor, în distileria Kavalan au fost create și alte etichete single malt, care au câștigat popularitate și nume bun în rândul criticilor și iubitorilor de whisky din întreaga lume. Pentru producția de whisky, echipa Kavalan împrumută tot ce este mai bun de la natură: gheața din munți, topită în apă pură, bogată în minerale, butoaiele tradiționale din stejar, umiditatea și briza regiunii, valorificate pentru maturare.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fructe tropicale, miere, vanilie, nucă de cocos și vată de zahăr dulce și pufoasă.

     

    GUST: Corp bogat, dulceață naturală și complexitate.

     

    FINISH: Maturarea în butoaie americane de bourbon și baricuri de Port aduce acel gust final de lemn tare, asezonat de alcool rafinat, dulce și plin de potențial aromatic.

     

    320,89 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă