Idei de cadouri
Echipa Beicevrei.ro a selectat pentru tine câteva dintre cele mai bune produse, pe care le poți dărui la orice ocazie și în orice moment al anului. Pentru onomastici, sărbători și evenimente deosebite din viața ta și a celor dragi, ai la dispoziție produse de calitate, originale, cu tradiție și renume în toate colțurile lumii.
Vin și șampanie, coniac / brandy și lichior din Franța, Italia, Portugalia, Grecia, Germania și Romania, scotch whisky din Marea Britanie, Statele Unite, Taiwan și Japonia. De asemenea, în această categorie vei găsi pălincă și țuică, produse tradiționale de la cele mai cunoscute brand-uri din România.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Laphroaig
Laphroaig - Select Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Pe teritoriile izolate ale Scoției, unde au apărut distileriile de whisky, se povestește despre călugării irlandezi care au adus pentru prima dată localnicilor știința procesului de distilare. Una dintre vechile distilerii ale zonei Islay a apărut în 1815, în urma eforturilor depuse de fermierii Donald și Alexander Johnston. Distileria a fost numită Laphroaig, după locul în care se afla, și a rămas în familie pentru următorii 139 de ani.
În prezent, distileria se află în același loc în care a fost ridicată – aproape de lacul Laphroaig, pe insula Islay. Distileria și brand-ul Laphroaig aparțin grupului japonez Suntory.
Pentru eticheta Select Maestrul Laphroaig a ales un whisky maturat în trei tipuri de butoaie, printre care se află și cele de sherry Oloroso.
ASPECT: Auriu-strălucitor.
MIROS: Aroma de turbă este prima care se face remarcată. Urmează notele de fructe roșii uscate.
GUST: Pe papile, aromele sunt inversate: se simte prima dată dulceața, apoi tonul sec al aromelor clasice de turbă și lemn ars.
FINISH: Prelung, floral, cu note de marțipan și lime.
183,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - No.6 Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
The Macallan No.6 aduce tuturor o îmbinare a artelor desăvârșite într-un singur produs, cu adevărat exclusivist. Whisky-ul distileriei din Speyside este protejat de elegantul decantor din cristal creat de Casa Lalique. Această ediție, foarte limitată, aduce un single malt excelent, maturat în butoaie din stejar din Spania, regiunea Jerez de la Frontera, folosite pentru prima dată după ce au ținut anterior vin fortifiat sherry.
ASPECT: Auriu fermecător cu tentă din chihlimbar și străluciri amplificate de decantorul Lalique.
MIROS: Cucerește aproape instant cu un parfum fructat din coajă de măr roșu, coajă de portocală, pandișpan, vanilie și coacăze roșii.
GUST: Textură mătăsoasă de fructe roșii, nedespărțite de notele mai sobre de lemn ars și ghimbir.
FINISH: Lung, cu note de smochine și condimente uscate.
22.100,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glengoyne
Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Departe de brațul legii, în 1820, George Connell începe să producă distilat la ferma Burnfoot, aflată în Dumgoyne, la nord de Glasgow. În 1833, fondatorul a obținut licență de producție și astfel a aparut whisky-ul numit Glenguin. În decursul anilor George a mărit producția, a folosit resursele naturale ale zonei, iar urmașii săi au ținut pasul cu tendințele industriei de whisky.
Producția a fost triplată în timpul boom-ului din anii 1960. În anii următori tradiția și istoria îndelungată au adus popularitate brand-ului, iar în 2003 afacerea Glengoyne a fost achiziționată de familia Macleod. Pentru că turba lipsește din Dumgoyne, whisky-ul single malt Glengoyne este produs din cel mai bun orz, uscat în aer liber și distilat în instalații cu funcționare continuă.
Deși distileria Glengoyne este la fel de veche ca multe altele din Scoția, aceasta se diferențiază prin durata mai mare necesară unei distilări complete. Ritmul este mai încet, dar distilatul este de foarte bună calitate. Maturarea loturilor Glengoyne are loc în butoaie spaniole asezonate cu sherry în Jerez, atent selectate și pregătite de echipa distileriei înainte de a-și găsi locul în depozit, pe pământ, unde sunt protejate de pereții vechi din piatră.
ASPECT: Auriu, clar și strălucitor.
MIROS: Dulce, cu arome de caramel și floricele din porumb. Sunt prezente și note de alune cu mere verzi, proaspete, ce se dezvoltă încet.
GUST: Clar, cu arome de mere, ierburi, stejar fin și note de lemn dulce. Puțină apă în pahar dezvăluie note de ulei obținut din semințe de in și migdale.
FINISH: Note dulci și malț.
191,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Magura Zamfirei
Magura Zamfirei - Wolfpack Dry Gin No. 4 GB - 0.7L, Alc: 40%
Măgura Zamfirei este un brand de gin creat de Alexandru Haita, fermier și antreprenor român, care a ales să își dezvolte afacerile cu o distilerie construită în comuna Călinești din județul Teleorman. Comuna Călinești se numea înainte Setraru și este locul unde se află o măgură, iar în această măgură o cârciumă ținută de un personaj numit Zamfira. Poveste spune că această cârciumă a fost arsă de haiduci, însă locul pe care se afla clădirea a fost numit mai târziu Măgura Zamfirei și a intrat în folclorul zonei.
Astăzi, în Călinești, distileria ce reamintește de povestea Zamfirei, produce un gin inspirat de un presupus obicei al cârciumăresei, care își culegea singură ingrediente din împrejurimi pentru a oferi oaspeților băuturi cu arome unice.
Dry Gin No 4 este primul produs din portofoliul Magura Zamfirei, devenit Wolfpack Dry Gin No 4. Acest gin artizanalm 100% românesc este obținut prin distilarea în alcool a boabelor de ienupăr, a plantelor aromatice și a citricelor alese de producător.
ASPECT: Clar.
MIROS: Ienupărul este în prim-plan, cu aroma verde, amăruie și foarte intensă.
GUST: Pe papile este energic, cu arome de ienupăr, completat cu note apropiate de ierburi sălbatice și citrice proaspete.
FINISH: Mediu, cu o notă de ierburi amărui și calde.
204,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Whistler
The Whistler - Irish Blended Whiskey The Good The Bad And The Smoky GB - 0.7L, Alc: 48%
Fiecare revolver are melodia lui, iar acest whisky aduce o partitură cu note de turbă și alte arome intense, specifice unui single malt tradițional irlandez.
Acest blend cu nume impresionant a fost maturat în mare parte de butoaiele asezonate cu bourbon, apoi finisat în butoaie cu aromă de turbă timp de minimum 12 luni. Un rebel dezlănțuit, cu multiplele fațete aromatice, armonizate de îmbutelierea fără răcire (non-chill filtered) la valoarea de 48% volum alcool, cu toți compușii naturali din butoi, înclusiv culoare naturală, vizibilă prin sticlă.
ASPECT: Chihlimbar-auriu, strălucitor.
MIROS: Se joacă la nas cu aromele fumului din foc de tabără, dulceață și salinitate diluată. Migdalele și coacăzele negre zemoase ies la iveală de sub arome principale.
GUST: Arome de jar stins și ierburi aromatice, uscate și afumate, dulceață din cereale și onctuozitate din caramel proaspăt.
FINISH: Lung, cu note de fum, tușe de mirodenii și încă puțină dulceață.
286,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Moet & Chandon
Moet & Chandon - Sampanie Brut Imperial GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene. Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria casei Moët (& Chandon).
Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în Champagne 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite pentru soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.
Moët Imperial este compus din peste 100 de vinuri, din care 20 până la 30% sunt adăugate din rezerva cramei pentru a oferi cupajului maturitate, complexitate și un profil aromatic echilibrat. Cupajul reflectă diversitatea și capacitatea celor trei soiuri de a se completa cu arome și note delicate.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.
MIROS: Aromele vibrante și intense de mere verzi și citrice, prospețime oferită de nuanțe minerale și flori albe. Parfumul este incomplet fără notele de brioșă, cereale și alune proaspete.
GUST: Somptuozitate și finețe din fructe cu pulpă albă (pere, piersici, mere), atingerea delicată a bulelor mici și citricele revigorante, cu nuanțe de agrișe.
ASOCIERE CULINARĂ: Moët Imperial alungă plictiseala și delectează toate gusturile la mesele cu somon afumat, caviar, creveți, calamar prăjit și scoici.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
205,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Academia Saperavi rosu 2020 GB - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Soiul georgian Saperavi este reinterpretat în acest vin prin contribuția terroir-ului și arta vinificarului din crama Purcari. Fermentarea mustuielii are loc în amfore de lut, iar vinul este maturat în butoaie din stejar ce îi dezvoltă aromele și textura.
ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii purpurii.
MIROS: Un concert armonios cu note înalte de prune și alte fructe roșii, coapte.
GUST: Corpolent, opulent, cu taninuri catifelate și pogt gust lung, marcate de mai multe arome de fructe roșii și o notă de cacao.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex, recomandat la mesele cu preparate din carne condimentate, în special carne de miel și vânat, cât și brânzeturi maturate, ori semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
216,59 RON Începând cu: 194,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Grey Goose
Grey Goose - Vodka Tin Box - 0.7L, Alc: 40%
Grey Goose este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de vodcă premium din lume și provine din Franța, regiunea Cognac. Distilatul este obținut din culturi de grău din regiunea agricolă Picardie și apă naturală din izvorul comunei Gensac-la-Pallue, aflată în sud-vestul țării.
Grâul pur și apa curată de izvor sunt singurele ingrediente pentru vodca clasică Grey Goose, iar distilarea urmează cinci pași respectați pentru fiecare lot, fără compromis. Pentru cei care doresc vodcă franceză diferită de varianta clasică, Grey Goose oferă o gamă constantă de șase băuturi cu diferite arome, dar și ediții limitate.
Vodca Grey Goose poate fi savurată sec ori în cocktail-uri elegante, cum ar fi: Bloody Mary, Black Russian, Bohemian Goose, Caipiroska, Cosmopolitan, Cherry Collins și multe altele.
ASPECT: Clar.
MIROS: Tare, dulce și curat, cu parfum de lămâie și nucă de cocos.
GUST: Vodca are o textură rafinată și cremoasă. Dulce și puțin amară. Se înfiripă ușor o notă de condiment.
FINISH: Finish-ul este lung, cald și cremos. Ultimele picături dezvăluie și o notă de anason dulce.
257,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Talisker
Talisker - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 45.8%
Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.
La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu standard înalt de calitate.
Un whisky produs în distileria de pe insula Sky, maturat minim 10 ani în butoaie din stejar american. Acest lot este parte din gama single malt-urilor clasice din portofoliul Diageo şi este apreciat în toată lumea pentru tradiţia şi excelenţa dovedită în procesul de distilare şi maturare.
ASPECT: Auriu închis.
MIROS: Proaspăt, cuprinzător, uşor de remarcat prin mirosul de fum ce scoate la suprafaţă dulceața din mere coapte. Notele fructate sunt urmate de note rapide de sare marină, peşte afumat şi alge.
GUST: Turbă şi boabe de piper aruncate într-un foc de tabără, de unde se ridică şi note de saramură urmate de orz uscat. Registrul aromatic se schimbă uşor cu aromele mai joviale ale diferitelor fructe de livadă, aflate într-un echilbru natural.
FINISH: Lung, cu note de lemn ars şi malţ ars și dulceață (din cereale sau poate din fructe).
183,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Plata GB - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool.
Clase Azul Plata este o tequila filtrată de trei ori pentru a oferi aromele proaspete și intense, specifice acestei variante. Ca de obicei, tequila este îmbuteliată într-un decantor cu forma unică, creat în acest caz din sticlă transparentă, prin care se poate observa băutura clară oferită de brand-ul mexican.
ASPECT: Clar, cu o ușoară tentă argintie.
MIROS: Arome proaspete de portocală, citronelă și mentă sălbatică. Deși Plata este puțin maturată, apar note de vanilie armonizate cu măr verde și ceai verde.
GUST: Pe papile aduce arome de vanilie, lămâie meyer, ce oferă mai multă dulceață, mentă proaspătă și doar o notă de guava verde.
FINISH: Scurt spre mediu, vegetal, cu alcool bine integrat.
524,98 RON -
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 15 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.
MIROS: Note de fructe, coajă de mandarină, caramel și tutun uscat.
GUST: Pe papile este delicios, plin și rotund. Aduce multă energie prin notele sofisticate de citrice, fructe confiate și condimente exotice, anunțate de anason în amestec cu piper negru.
FINISH: În final rămân notele tari de rom și câteva șoapte scurte din condimente uscate.
447,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Collection Carastelec - Carassia 773 Vintage 2018 - 3 x 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Carassia 773 este un spumant creat pentru a reaminti importanța locului de origine al soiurilor, terroir-ul absolut esențial în crearea vinurilor din crama Carastelec. Deși podgoria a fost schimbată cu precizie cartografică în 1773, natura și tradiția viticultorilor din Crișana a rămas neschimbată de aproape 200 de ani.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Campionul vinurilor spumante din Londra în 2022, Carassia 773 brut oferă arome de citrice, fructe de livadă (piersici, mere, pere verzi), armonizate cu note de ierburi, drojdie ce aduce note de maia și coajă de pâine.
GUST: Aciditate intensă cu note de fructe, ierburi amărui și drojdie fină. Post gust scurt, mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant brut recomandat la aperitive cu branzeturi învechite, somon, prosciutto, pachețele de primăvară și bruschette cu roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 11°C.
605,00 RON Începând cu: 544,50 RON+ 1,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Gold GB - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool
Înainte de apus este acel moment special când întunericul îmbrățișează lumina soarelui. Acest moment prețios i-a inspirat echipa Clase Azul să creeze Tequila Gold, un distilat de tip Joven (tânăr), obținut din amestecul a 3 loturi diferite. Blend-ul începe cu o tequila Plata (tequila proaspătă sau maturată scurt), apoi se alege o tequila reposado (odihnită), maturată în butoaie din stejar franțuzesc și, în final, este adăugat un lot de tequila Extra Añejo, maturat în butoaie americane de whiskey și finisat în butoaie de sherry.
ASPECT: Chihlimbar deschis, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfumul acestui blend este oferit de aromele delicate din suc dulce de agave, măr verde, coajă de portocală, smochine proaspete și note de migdale amestecate cu nucă.
GUST: Pe limbă aduce o textură echilibrată cu note de lemn ars, smochine, măsline verzi, ghimbir și ciocolată amară.
FINISH: Mediu, cu o notă lungă de lemn amar și astringență din fructe roșii de pădure.
1.938,25 RON -
Zacapa
Zacapa - Rom XO GB - 0.7L, Alc: 40%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa XO (Extra Old), este un amestec de romuri cu vârste diferite. Cel mai vechi rom din amestec are 26 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani. După ce este stabilit amestecul final, romul este tras din nou la maturat, în butoaie din stejar franțuzesc, folosite la păstrarea coniacului. Ultima perioadă de maturare oferă timp blend-ului să dezvolte un buchet intens, să fuzioneze aromele din toate romurile adăugate și să netezească punctele rigide cu ajutorul lemnului de stejar adus din Lumea Veche.
ASPECT: O sticlă plată și elegantă, cu litere aurii ce contrastează subtil cu romul limpede, de culoarea chihlimbarului.
MIROS: Zacapa XO prezintă un parfum de o complexitate atemporală. La început sau la sfârșit, note dulci de caramel prăjit, vanilie și cacao. Se simt ecouri ale aromelor venite din butoaiele folosite în procesul Solera (o piramidă a maturării de la butoi nou la cel vechi), completate de nucă caramelizată, alune prăjite, banane și ananas.
GUST: De la primele picături, licoarea dulce ca mierea deschide un evantai de arome. Se simt notele dăruite de caise, stejar, nucșoară, cafea și vanilie.
FINISH: Arome de scorțișoară și ghimbir lasă o impresie de lungă durată, ce vor fi asociate mereu cu locurile și oamenii care au fost parte din această experiență.
504,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Rinquinquin a la Peche - Lichior de piersici GB - 0.75L, Alc: 15%
Rinquinquin a la Peche este un lichior produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), este originar din mica localitate Forcalquier, aflată la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană.
Lichiorul de piersici Rinquinquin este un excelent aperitiv. Băuturile savurate înainte de masă, numite generic aperitiv, au o istorie lungă și tradiție de sute de ani în fiecare regiune franceză, de aceea, în dialectul Franco-Provençal, Rinquinquin înseamnă ‘băutură revigorantă’. La producția acestui lichior sunt folosite trei soiuri de piersică, culese din valea râului Durance, zahăr din trestie și vin alb Lubéron din Valea Ronului.
Fructele și frunzele sunt puse la macerat, separat, într-un amestec de alcool și vin timp de 6 -12 luni pentru a permite extragerea celor mai fine arome. La finalul proceselor de macerare, Rinquinquin este maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn.
ASPECT: Galben, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfum din pulpă de piersică cu note de citrice. Frunzele de piersică aduc acele note vegetale, proaspete și revigorante.
GUST: Aroma puternică de fructe dulci și bomboane englezești.
FINISH: Note fructate și alcool bine integrat, ce lasă o impresie finală de lungă durată. Sec și răcit cu gheață, Rinquinquin a la Peche iese în evidență cu aromele vioaie, captivante, ce aduc o atmosferă interesantă și poftă pentru o masă copioasă.
87,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenmorangie
Glenmorangie - Quinta Ruban Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.
De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea malțurilor naturale și maturare în butoaie din stejar.
Instalațiile de distilare din cupru au 8 metri și sunt cele mai înalte din Scoția. Distilarea este urmată de selecția celor mai bune loturi și maturarea în cele mai bune butoaie din lemn de stejar, aduse din Franța, Spania, Portugalia și S.U.A., asezonate cu băuturi tradiționale din aceste state cum ar fi sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), porto sau bourbon clasic.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Maturarea în butoaie de bourbon și port oferă arome de ciocolată neagră cu mentă, note fructate din mandarine, portocale de Sevilia, lemn dulce, nucă, piper și nucșoară.
GUST: Ciocolata neagră, menta și nuca învăluie bolta palatină cu textura mătăsoasă și pregătesc papilele pentru aromele de trandafir, rahat turcesc și portocale spaniole.
FINISH: Lung, mătăsos, cu aromă intensă de ciocolată neagră cu mentă și note de portocală.
209,97 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Blanc de Blancs Brut GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE BLANC DE BLANCS BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Blanc de Blancs Brut oferă o experiență aromatică deosebită, creată de asamblajul vinurilor obținute 100% din soiul Chardonnay. Această șampanie nu are zahăr adăugat și este produsă doar atunci când producția oferă struguri Chardonnay cu o cantitate mai mare de zahăr concentrat la maturitate deplină. Strugurii sunt recoltați din zona dedicată soiurilor albe: Côte des Blancs (Avize, Cramant, Oiry, Chouilly), dar și din Montagne de Reims (Tours-sur-Marne, Villers-Marmery, Rilly La Montagne). Șampania este maturată timp de 8 ani.
ASPECT: Auriu, strălucitor cu un perlaj delicat și lung.
MIROS: Blanc de Blancs aduce vinul perfect din Chardonnay mai aproape de realitate prin siajul parfumului de citrice și mineralitate.
GUST: Notele de maturare și valurile de minerale aduc un corp echilibrat, cu o notă de lămâie în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte inspirată la mesele cu delicatese din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
629,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Kavalan
Kavalan - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Kavalan este un producător de whisky din Taiwan, care și-a început activitatea în 2005, în comitatul Ylan. Antreprenorul Tien-Tsai Lee a dorit o nouă regiune cu faimă mondială în producția de whisky și o distilerie “pentru un secol” și multe generații, inspirată de cele aflate în Scoția și Japonia.
În 2006 distileria Kavalan și-a început activitatea, iar în 2008, compania Taiwaneză a lansat primul whisky: Kavalan Classic Single Malt.
Pe parcursul anilor, în distileria Kavalan au fost create și alte etichete single malt, care au câștigat popularitate și nume bun în rândul criticilor și iubitorilor de whisky din întreaga lume. Pentru producția de whisky, echipa Kavalan împrumută tot ce este mai bun de la natură: gheața din munți, topită în apă pură, bogată în minerale, butoaiele tradiționale din stejar, umiditatea și briza regiunii, valorificate pentru maturare.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Simplu, elegant, floral (parfum de orhidee), fructat și seducător. Sunt prezente și note de miere, fructe tropicale (mango), pere, vanilie, cocos și urme de ciocolată.
GUST: O notă de mango, dulce, acompaniată de acea complexitate aromatică a condimentelor.
FINISH: Mediu. Condimente calde și citrice.
381,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1996 GB - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
557,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lagavulin
Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 16 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.
Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.
Lotul de 16 ani este un single malt foarte apreciat, cu arome intense de turbă și fum de turbă, tipic pentru Islay. Personalitatea expresiei de 16 ani, definită de arome luxuriante de turbă, a ridicat standard-ul pentru celelalte whisky-uri din gamă, a fost premiată de experți și apreciată de cei care preferă un scotch autentic.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Unul dintre cele mai bine afumate whisky-uri dintre toate produse în prezent pe Islay. Se ridică și aromele foarte concentrate de iod, condimente dulci, sherry bine maturat și vanilie cremoasă.
GUST: Onctuos și luxuriant. Are tot ce se poate cere de la un single malt scoțian: arome de orz încolțit, dulceață din fructe și multă turbă suplimentată de stejar.
FINISH: Lung. Condimentat, cu note de smochine, curmale, fum de turbă și vanilie.
478,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR