Idei de cadouri

Echipa Beicevrei.ro a selectat pentru tine câteva dintre cele mai bune produse, pe care le poți dărui la orice ocazie și în orice moment al anului. Pentru onomastici, sărbători și evenimente deosebite din viața ta și a celor dragi, ai la dispoziție produse de calitate, originale, cu tradiție și renume în toate colțurile lumii.


Vin și șampanie, coniac / brandy și lichior din Franța, Italia, Portugalia, Grecia, Germania și Romania, scotch whisky din Marea Britanie, Statele Unite, Taiwan și Japonia. De asemenea, în această categorie vei găsi pălincă și țuică, produse tradiționale de la cele mai cunoscute brand-uri din România.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13
  5. 14
Grilă Listă
Filtru
  • Nismes Delclou - Armagnac 1995 GB - 0.7L, Alc: 40% Nismes Delclou - Armagnac 1995 GB - 0.7L, Alc: 40%

    Nismes Delclou

    Nismes Delclou - Armagnac 1995 GB - 0.7L, Alc: 40%

    Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.

     

    Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.

     

    În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.

     

     

    ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).

     

    Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.

     

    TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.

     

    565,07 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Johnnie Walker - Gold Label Reserve Scotch Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Johnnie Walker - Gold Label Reserve Scotch Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Johnnie Walker

    Johnnie Walker - Gold Label Reserve Scotch Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Johnnie Walker este unul dintre cele mai populare whisky-uri scoțiene din lume. Povestea acestui brand a început în 1819 cu John Walker, din Scoția, Kilmarnock, care a și-a vândut ferma pentru a începe o mică afacere într-o prăvălie mixtă, unde vindea și blend-uri de whisky. 

     

    Începând cu 1867, Alexander, urmașul lui John a moștenit o afacere prosperă, a continuat să vândă blend-uri de whisky şi în scurt timp a început exportul prin vasele din lemn și vapoarele cu abur care duceau mărfuri în toate colțurile lumii. La început de secol XX, Alexander a creat logo-ul bărbatului în costum care pășește hotărât, tot atunci au lansat expresiile cu etichetă roșie și neagră. 

     

    Gold Label Reserve este produs în distileria scoţiană Clynelish, cu apă extrasă din localitatea Kildonan, bogată în zăcăminte de aur şi cereale de cea mai bună calitate. Amestecul single malt-urilor din Clynelish a fost realizat de maestrul Jim Beveridge, apoi a fost lăsat la maturat în butoaie din stejar.    

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Miere, cremă de vanilie, fructe uscate specifice butoaielor folosite la maturarea vinului sherry. Note de biscuiţi dulci.

     

    GUST: Luxurios, neted şi cremos prin aromele de fructe zaharisite cu note recurente de lemn şi fum dulce. Un amestec cu arome nedescoperite de dulceaţă şi miere.

     

    FINISH: Lung, cu aromă de lemn şi notă uşoară de fum.

     

    193,76 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Douglas Laing - Timorous Beastie Scotch Blended Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46.8% Douglas Laing - Timorous Beastie Scotch Blended Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46.8%

    Douglas Laing

    Douglas Laing - Timorous Beastie Scotch Blended Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46.8%

    În 1948, Douglas Laing, un ofiţer în rezervă al Forţelor Aeriene Regale britanice, a fondat compania ce îi poartă numele, alături de un partener american, cu intenţia de a exporta brand-ul său, King of Scots, în Europa şi SUA.

     

    Pe parcursul următorilor ani, membrii familiei Laing au fost legaţi de afacerile unor distilerii de renume unde au acumulat experienţa şi cunoştiinţele ce au dus la dezvoltarea companiei fondată de aviator. În prezent, scoţienii de la Douglas Laing oferă o gamă impresionantă de whisky-uri single malt şi blended printre care se află şi etichetele Rock Island, Timorous Beastie, Scallywag şi Big Peat.

     

    Inspirat de şoricelul din versurile scoţianului Robert Burns, Timorous Beastie, este un blend care reuşeşte să cuprindă în câteva arome fascinante esenţa regiuni Highland. Dincolo de etichetă se află cele mai fine single malt-uri, printre care au fost strecurate cu măiestrie şi cele de la distileriile Blair Athol, Dalmore, Glengoyne şi Glen Garioch. ‘Timorat’ prin nume, dar nu şi prin natura sa, acest blend din 100% malţ scoţian este îmbuteliat la 46.8% vol. alcool şi este oferit publicului fără colorant şi fără filtrare la rece.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Foarte dulce, ca şi când ar fi în sticlă un amestec de zahăr, sirop şi fructe de toamnă bine condimentate.

     

    GUST: Rămâne dulce, acum de la miere însoţită de notele fine ale condimentelor şi cerele care se simt clar.

     

    FINISH: Fagure de miere şi portocală împănată cu muguri de cuişoare.

     

    213,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nismes Delclou - Armagnac 1993 GB - 0.7L, Alc: 40% Nismes Delclou - Armagnac 1993 GB - 0.7L, Alc: 40%

    Nismes Delclou

    Nismes Delclou - Armagnac 1993 GB - 0.7L, Alc: 40%

    Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.

     

    Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.

     

    În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.

     

     

    ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).

     

    Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.

     

    TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.

     

    565,07 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40% Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Highland Park

    Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.

     

    Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.  

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Proapăt, curat și foarte aromat. Sufletul viking aduce mirosul pământului pe care s-au stabilit omenii din nord în urmă cu multe generații: iarbă, miere și fructe cu dulceață bine echilibrată.  

     

    GUST: Bogat în arome adânci, plăcute. Undeva în straturile de mijloc se face simțită o notă de portocală rumenită pe grill. Urmează pâinea din cereale măcinate brut, cu coajă groasă și coca prăjită, ceai din plante verzi și iasomie.  

     

    FINISH: Foarte lung, cu arome de piper și lemn rindeluit.

     

    162,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Fruit Pirus Williams Riserva 2 yo GB - 0.5L, Alc: 43% Nonino - Fruit Pirus Williams Riserva 2 yo GB - 0.5L, Alc: 43%

    Nonino

    Nonino - Fruit Pirus Williams Riserva 2 yo GB - 0.5L, Alc: 43%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Întensitatea lichiorului este oferită de perele Williams, selecționate, tratate cu atenție apoi distilate într-un lichior pur, ținut la maturat timp de doi ani în butoaie din stejar Limousin, numerotate și sigilate. Acest sortiment este produs în ediție foarte limitată unde fiecare sticlă primește un card de ‘identitate’ ce oferă informații despre calitatea și originea băuturii.

     

     

    ASPECT: Ambră intensă și clară.

     

    MIROS: O băutură elegantă și proaspătă cu aromă curată de pere din soiul Williams, urmată de note bogate din alte fructe, ușor deshidratate.

     

    GUST: Se păstrează aroma de pere, apoi se simt mai bine notele de fructe zaharisite și blat dulce de patiserie.

     

    FINISH: Lung. Aromă potrivită de fructe îndulcite sau gem de fructe.

     

    523,93 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The GlenDronach

    The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.

     

    GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.

     

    Tradiționally Peated este un single malt produs după metoda tradițională, folosită de distilerie în urmă cu aproape 200 de ani. Conform acestei metode malțul de orz este uscat cu fum de turbă. Acest meșteșug, reluat după o perioadă lungă de timp aduce în prim plan identitatea originală a primei expresii The GlenDronach. Pentru maturare vinul este ținut în butoaie din stejar asezonate cu fin sherry Pedro Ximénez și Oloroso, dar și în butoaie de vin port.

     

     

    ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Parfum generos de caramel, melasă, miere arsă și orz afumat de cărbune.

     

    GUST: Citricele sunt în vârful profilului aromatic prin aroma de portocală uscată, completată de melasă, note de cuișoare și fructe de pădure afumate.

     

    FINISH: În final aduce note lungi de lemn dulce și fructe negre, pământii.

     

    372,68 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Dewar's - Special Reserve Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Dewar's - Special Reserve Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Dewar's

    Dewar's - Special Reserve Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Primele whisky-uri legate de numele Dewar au fost comercializate din anul 1846 de John Dewar și Fii în mica prăvălie din Scoția, orașul Perth.

     

    Încă de la început John Dewar s-a ocupat de băuturile sale cu mare pricepere și atenție, pentru a oferi tuturor cele mai bune blenduri disponibile în acele vremuri.

     

    În 1898, în satul Aberfeldy, Dewar și-a ridicat propria distilerie la 5 km de locul în care s-a născut, iar în prezent, este complet operațională și oferă în continuare unele dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Malțul din cereale, bine distilat, aduce un miros interesant de pâine prăjită, flori proaspăt tăiate, caramel și o notă de fum

     

    GUST: Plinuț, cu arome de miere acacia, caramel, note de fum și urme de turbă.

     

    FINISH: Mediu, definit de miere, orz și fum.

     

    174,12 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Macallan - Rare Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Rare Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

    Macallan

    Macallan - Rare Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

    Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

     

    În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.

     

    The Macallan Rare Cask este un single malt compus din whisky-uri trase din 16 butoaie cu stiluri diferite de sherry, alese de Maestrul Bob Dalgarno. O mare parte din butoaiele folosite sunt la prima umplere, de aceea au șlefuit băutura într-un single malt autentic, bogat în arome dulci și condimentate.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Parfum bogat în condimente specifice vinului fortifiat: stafide glazurate cu ciocolată și prune ținute în vin sherry. Puțină apă adăugată în pahar aduce un val răcoritor de pepene verde.

     

    GUST: Malț gras, îmbibat în vin Oloroso și amestecat bine cu piper negru. Note de condimente de iarnă și miere cu infuzie de cimbru.

     

    FINISH: Turtă dulce, stejar bătrân, ulei de portocală și zmeură suculentă.

     

    1.417,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 15 yo GB  - 0.7L, Alc: 40% Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 15 yo GB  - 0.7L, Alc: 40%

    Chivas Regal

    Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    La începutul anilor 1800, frații James și John Chivas au ajuns în Aberdeen unde au început o mică afacere cu whisky. Cererea din ce în ce mai crescută pentru un whisky de calitate i-a determinat să amestece whisky-urile scoțiene pe care le aveau la vânzare. 

     

    Popularitatea blend-urilor oferite de frații Chivas a crescut și, odată cu aceasta, afacerea lor. În 1843 whisky-urile Chivas au primit sigiliul regal de la Regina Victoria de Balmoral, iar în 1909, Chivas a cucerit Lumea Nouă: urmașii celor doi frați au creat în New York un blend de 25 de ani, un whisky de lux care a ridicat ștafeta pentru toți producătorii acelor vremuri.

     

    După prohibiția din S.U.A, în 1938 Chivas a revenit în America de Nord și în Europa cu blend-ul clasic de 12 ani, produs și în prezent. Multe alte realizări și reforme ale companiei scoțiene din ultimii 80 de ani au păstrat Chivas, printre whisky-urile cu tradiție, dedicate gusturilor rafinate și premiate la evenimente internaționale. 

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Fructat, dulceag, cu note de stejar, dăruite de maturarea în butoaiele de coniac.  

     

    GUST: Chivas XV este creat pentru a petrece, acasă sau în oraș, acolo unde oferă aceleași arome de fructe uscate, stafide sultana macerate și note calde de scorțișoară ce mențin textura catifelată.  

     

    FINISH: Lung, fructat și cald.

     

    184,24 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi - White Wine Cask Japanese Single Malt Whisky 4 yo, GB - 0.5L, Alc: 50% Akashi - White Wine Cask Japanese Single Malt Whisky 4 yo, GB - 0.5L, Alc: 50%

    Akashi

    Akashi - White Wine Cask Japanese Single Malt Whisky 4 yo, GB - 0.5L, Alc: 50%

    Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.

     

    Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.

     

    Un whisky deosebit de la Eigashima, maturat 30 de luni în butoaie de coniac, apoi finisat încă 10 luni în butoaie de vin alb japonez, adus de la podgoria aflată în Yamanashi, cea mai cunoscută regiune viticolă a Japoniei.

     

     

    ASPECT: Auriu, intens.

     

    MIROS: White Wine Cask aduce arome de lemn și fum, completate cu note de struguri albi și citrice.

     

    GUST: Zahăr brun și o notă mai intensă de strugure amărui, chiar astringent, echilibrată de vanilie și stejar.

     

    FINISH: Lung, cu note de lămâie și ciocolată.

     

    779,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Ribbons GB - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Ribbons GB - 0.75L, Alc: 12%

    Laurent Perrier

    Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Ribbons GB - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.

     

    La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.  

     

     

    ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.

     

    GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    380,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Jack Daniel's - Tennessee Whiskey + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40% Jack Daniel's - Tennessee Whiskey + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Jack Daniel's

    Jack Daniel's - Tennessee Whiskey + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%

    Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.

     

    Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.

     

    Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.

     

     

    ASPECT: Ambră intensă.

     

    MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.

     

    GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.

     

    FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.

     

    Pachetul conține o sticlă de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, de 0.7L + 2 pahare de sticlă de tip tumbler cu însemnele brand-ului Jack Daniel’s.

     

    99,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nismes Delclou - Armagnac 1988 GB - 0.7L, Alc: 40% Nismes Delclou - Armagnac 1988 GB - 0.7L, Alc: 40%

    Nismes Delclou

    Nismes Delclou - Armagnac 1988 GB - 0.7L, Alc: 40%

    Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.

     

    Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.

     

    În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.

     

     

    ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).

     

    Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.

     

    TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.

     

    684,86 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Diplomatico - Rom Seleccion de Familia GB - 0.7L, Alc: 43% Diplomatico - Rom Seleccion de Familia GB - 0.7L, Alc: 43%

    Diplomatico

    Diplomatico - Rom Seleccion de Familia GB - 0.7L, Alc: 43%

    Romul Dimplomatico este produs încă din anul 1959 de compania Licorerías Unidas din Venezuela. După ce a aparținut grupului Seagram, până în 2002, brand-ul a revenit în portofoliul unei afaceri de familie din Venezuela.

     

    Distileria aflată la poalele munților Anzi folosește trei procese de distilare diferite. Sunt recoltate 10 soiuri de trestie și din acestea 3 sunt folosite în cele mai mari cantități. Trestia este procesată în melasă / sirop, este fermentată și distilată pentru romuri ușoare, a doua procesare de melasă este folosită pentru romuri complexe. După fermentare și distilare, cele mai multe romuri sunt maturate în butoaie de bourbon și malt whisky, iar cele rare sunt finisate în butoaie de sherry Pedro Ximénez și Oloroso.

     

    Selección de Familia este un rom sofisticat, ce reprezintă pasiunea, dedicarea și experiența îndelungată a artisanilor din distileria brand-ului venezuelean. Această etichetă este un blend este realizat din romuri alese și degustate după un proces îndelungat, gândit să ofere cea mai bună experiență gustativă.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii de cupru.

     

    MIROS: Deasupra paharului se joacă armonios cu aromele din trestie de zahăr, miere și fructe roșii, completate cu note de vanilie și stejar.

     

    GUST: Pe papile se simte intensitatea aromelor de lemn și prune coapte, ce se adâncesc, alături de o notă de caramel proaspăt.

     

    FINISH: În final alunecă încet, ca o picătură de caramel sărat.   

     

    297,51 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mars - Tsunuki 2022 Edition Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50% Mars - Tsunuki 2022 Edition Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

    Mars

    Mars - Tsunuki 2022 Edition Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

    Din anul 2016 distilileria Tsunuki, ce aparține grupului Hombo Shuzo, cunoscut și pentru etichetele Mars Casei și Mars Cosmo, oferă publicului unele dintre cele mai bune expresii japoneze. Producția are loc în distileria aflată pe isula Kyushu, în orășelul Kagoshima, locul de origine al familiei fondatoare.

     

    Whisky-urile Tsunuki sunt produse de maestrul în blend-uri Tatsuro Kusano cu cereale locale și apă pură de izvor colectată din lanțul muntos Kuraokuyama.

     

    Ediția 2022 este maturată în butoaie de bourbon și îmbuteliată la un volum de alcool de 50%. Ingredientele naturale și evoluția aromatică sub climatul alpin al Japoniei oferă arome proaspete, tinere, ce așteaptă să fie descoperite de pasionați.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Arome proapete de fructe dulci și note de zahăr caramelizat.

     

    GUST: Pe papile este ușor acidulat, cu note din fructul pasiunii și ciocolată neagră.

     

    FINISH: În post gust se păstrează o notă persistentă de stejar, rezultată din maturarea în baricuri de bourbon.

     

    744,15 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Whistler - Irish Whiskey & Honey Liqueur GB - 0.7L, Alc: 33% The Whistler - Irish Whiskey & Honey Liqueur GB - 0.7L, Alc: 33%

    The Whistler

    The Whistler - Irish Whiskey & Honey Liqueur GB - 0.7L, Alc: 33%

    Una dintre cele trei expresii ale trilogiei Whistler, Irish Whiskey & Honey Liqueur, este rezultatul unei colaborări firești între echipa distileriei și producătorii de miere din familia Boann. Cele mai bune loturi maturate în butoaie de bourbon și finisate în butoaie de sherry sunt infuzate cu miere produsă în livezile proprii.

     

    Calitatea mierii a fost premiată în 2021 cu distincția de cea mai bună miere din lume, iar în același an a primit premiul pentru cea mai bună miere irlandeză din lume.    

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: O explozie de arome dulci din fagure de miere, caramel, migdale zaharisite și note inconfundabile de whiskey irlandez, intens, maturat.

     

    GUST: Pe papile vine aroma caldă și corpolentă de whiskey, urmată de vanilei cremoasă și caramel. O textură cremoasă, echilibrată de miere și distilatul maturat cu ecouri de stejar.

     

    FINISH: În final aduce mai mult din tăria blend-ului de distilate, apoi note de miere și alune îndulcite.

     

    143,13 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo GB - 0.7L, Alc: 40% The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    The Demon's Share

    The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.

     

    După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.

     

    Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 6 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Notă delicată de vanilie, armonizată cu aromele dulci de mere, citrice proaspete și lemn.

     

    GUST: Notele de lemn cuceresc pe cele de vanilie simțite anterior. Structura aromatică se dezvoltă cu note mai clare de condimente dulci, citrice, lemn și piele nouă.  

     

    FINISH: Delicat și lung.

     

    178,53 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Lagavulin

    Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.

     

    Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.

     

    Acest scotch a fost maturat timp de 10 ani în butoaie de bourbon, confecționate din stejar american, aflate la prima umplere.

     

     

    ASPECT: Auriu, cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Aduce o briză de sare grunjoasă, apoi ceva dulce din fructe - măr copt – zahăr ars sau bezea și fum din turbă arsă.

     

    GUST: Un balans continuu între dulce și sărat, cu un ton clar de ardei chilli, migdale prăjite și ceva mai mult fum ca înainte.

     

    FINISH: Cremos, afumat și condimentat.

     

    335,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13
  5. 14
Grilă Listă