Iti place sa savurezi in timpul cinei un pahar de vin? Aceasta bautura alcoolica este populara in intreaga lume si face o echipa buna cu mancarea, insa, avand in vedere ca exista mai multe sortimente, este important sa o alegi corect.
Anumite tipuri de vin se potrivesc cu anumite feluri de mancare, asa ca trebuie sa stii ce sticla sa alegi in functie de preparatele culinare cu care urmeaza sa te delectezi. Daca vrei sa te bucuri din plin de aroma preparatelor si a vinului pe care il consumi la o masa, tine cont de urmatoarele sfaturi:
- Asociaza mancarurile din carne de vita cu vinuri rosii, bogate in tanini, care au o corpolenta medie sau mare. Poti alege vinuri rosii produse din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Syrah sau Negru de Dragasani.
- Preparatele din carne de porc se potrivesc excelent cu vinurile rosii care nu au tanini puternici si au o corpolenta mica sau medie. Asadar, atunci cand mananci file de porc sau alte mancaruri bazate pe acest tip de carne, alege vinuri Pinot Noir, Feteasca Neagra, Merlot sau Cabernet Franc.
- Iti plac retetele pe baza de carne de pui? Atunci alege vinuri albe care au o corpolenta medie - mare sau vinuri roze care apartin soiurilor Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Feteasca Regala.
- Daca iti place pestele, trebuie sa stii ca cele mai potrivite vinuri sunt cele albe, seci, usoare sau corpolente, insa poti opta si pentru vinuri roze, usoare. Alege soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Cramposie si te vei bucura de o experienta culinara desavarsita.
- Atunci cand consumi preparate culinare pe baza de fructe de mare, trebuie sa alegi vinuri albe sau roze care au un gust floral sau fructat. Soiurile de struguri recomandate sunt Feteasca regala, Riesling, Sauvignon blanc si Chardonnay.
- Preparatele din carne de miel se asociaza cel mai bine cu un vin rosu Merlot, Pinot Noir si Feteasca Neagra, deoarece aceste sortimente au o corpolenta medie si un gust fructat.
- Daca esti fan branzeturi, trebuie sa stii ce vinuri sa achizitionezi. Ei bine, branzeturile moi pot fi asociate cu vinurile albe cu arome puternice sau vinurile rosii usoare, branzeturile care au o tarie medie pot fi consumate alaturi de un pahar de vin rosu cu corpolenta medie, iar branzeturile tari se potrivesc cel mai bine cu vinurile rosii care au tanini puternici.
- Pentru salate, ai nevoie de vinuri albe sau roze usoare cu arome de fructe care apartin soiurilor Pinot Gris, Feteasca Alba, Sauvignon Blanc sau Feteasca regala.
- Atunci cand te rasfeti cu un desert si tanjesti dupa un pahar cu vin, alege un sortiment alb sau roze dulce sau demidulce si iti garantam ca nu vei regreta! Soiurile de struguri recomandate pentru deserturi sunt Riesling, Tamaioasa Romaneasca si Chardonnay.
Asadar, acum ca ai aflat ce vinuri sa alegi in functie de preparatele culinare pe care le consumi, descopera gama variata de bauturi de pe site-ul nostru si comanda-ti sortimentele tale preferate. Beicevrei.ro ti-a pregatit o selectie bogata de bauturi alcoolice la preturi avantajoase si, in plus, pe site avem o rubrica speciala in care poti afla mai multe informatii despre asocierile culinare. Profita de ofertele noastre si rasfata-te cu vinurile tale preferate!