Bauturi romanesti
-
SERVE
Serve - Cuvee Charlotte Rosu (CS+M+FN) DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.
Cuvee Charlotte din cultura anului 2016 este obținut din Merlot 55.8%, Cabernet Sauvignon 29.3% și Fetească Neagră 14.9%. Acest cupaj roșu este maturat 12 luni în butoaie din stejar și este poate cel mai sofisticat vin din portofoliul S.E.R.V.E. Aromele sale dau naștere unui caracter atemporal și o structură ce satisface până și cele mai pretențioase simțuri.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens.
MIROS: Buchet cu note de fructe roșii și negre, intense, somptuoase, ce par indescifrabile, dar dezvăluie simțurilor odată cu aerarea în pahar sau în sticlă.
GUST: Catifelat, corpolent și desăvârșit de aromele fructelor roșii, anunțate de vișine, cireșe și mure, dulci și acrișoare, cu o remanență impresionantă pe un fond cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, ce va impresiona la cina de mâine seară, dar și peste ani, la mesele cu preparate din carne de vită argentiniană, vânat la cuptor, miel sau brânzeturi maturate. Potrivit și la deserturile cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire de minimum 15 ani).
162,68 RON Începând cu: 146,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jelinek
Jelinek - Palinca capsuni - 0.5L, Alc: 42%
Republica Cehă este cunoscută pentru regiunile istorice în care se produc băuturi alcoolice încă din secolul al XVI-lea. Una dintre aceste regiuni este Moravia (Vizovice), unde se află distileria lui Rudolf Jelinek din 1894. După 40 de ani de la fondare, Jelinek a început exportul produselor din Vizovice către state din Europa.
În ultimii ani Rudolf Jelinek a devenit un grup de brand-uri, și-a diversificat gamele, a sporit cantitățile de băuturi exportate și a devenit mai cunoscut la nivel internațional.
Căpșunile sunt fructe populare în Cehia, de aceea au fost alese pentru a crea o băutură ce aduce aroma unui compot cu un gust mai tare decât preparatul clasic. Căpșunile crescute anual în Cehia, sunt macerate în alcool apoi distilate.
ASPECT: Clar.
MIROS: Parfum proaspăt de fructe și vegetale.
GUST: Pălinca din căpșuni Senga Sengana este o băutură produsă de distileria Rudolf Jelinek pentru cei care doresc gustul tipic al verii, suplimentat de tăria distilatului. Aroma proaspătă și rafinată recomandă această palincă pentru consum sec, dar poate fi și baza pentru cocktail-uri cu brandy.
FINISH: Mediu spre lung. Fructat.
76,11 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Patrar Merlot 2020 DOC, BIO - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Capriciile temperat-continentale și cernoziuomul Dobrogei transmit în acest vin aroma primară a fructelor de pădure și a cireșelor răscoapte, acrișoare.
GUST: O structură amplă, cu note de fructe roșii, uscate, o tușă de condiment pământiu, și un postgust mediu spre lung, menținut de taninuri ferme din maturare parțială.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de ciuperci umplute cu spanac, jumări de mangaliță și rasol din carne de vită.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
217,80 RON Începând cu: 196,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Patrar Riesling 2020 BIO - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLIN
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Buchet plin de energie prin aciditatea și aromele naturale de ierburi verzi, pere verzi și drupe, unde apare o notă de sâmbure lemnos.
GUST: Pe papile este mineral, acidulat, cu arome de fructe dulci și verzi, completate de citrice. În postgust are o persistență scurtă și revigorantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Rislieng este binevenit la mesele cu fructe de mare, crustacee și curcan rumenit bine la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
217,80 RON Începând cu: 196,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 14.3%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Un buchet bogat în arome de fructe confiate, un amestec de smochine, curmale, cireșe negre și merișoare.
GUST: Corpolența aduce un echilibru natural între notele amărui de stejar și fructe confiate, un procent generos de alcool, bine integrat, și aciditate medie. Gustul final este lung și abundă în note de ciocolată, vanilie și condimente uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Pătrar Syrah este o delectare la mesele cu preparate din carne crud-uscate (salamuri, Prosciutto, Bresaola, jambon Pădurea Neagră), preparate din carne roșie, în special vită la grătar, tocăniță de vițel, miel la grill, preparate vânătorești din carne de căprioară.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
217,80 RON Începând cu: 196,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 1.5L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.
MIROS: Note delicate de zmeură și aluat.
GUST: Structurat, proaspăt, cu perle fine ce aduc aromele de fructe roșii și migdale. Post gust proaspăt, ușor astringent.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește, scoici și fructe de mare. Potrivit și la preparatele tradiționale din carne de mangaliță.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
193,60 RON Începând cu: 174,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Perfect Simplu Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Catleya Perfect Simplu Fetească Neagră este obținut din struguri culeși manual în lădițe, lăsați la macerare timp de 9 zile pentru a extrage culoare și aromele înainte de fermentare. Fermentarea alcoolică este întreținută de drojdii sălbatice, iar după această fază vinul este lăsat din nou la macerat pentru 12 zile. Maturarea vinului se întinde pe o perioadă de 10 luni, cu 85% din volum păstrat în cisterne din oțel inoxidabil și 15% în baricuri noi din stejar românesc, cu ardere medie la interior.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Parfumat de un amestec armonios de violete, cireșe amare, ierburi proaspăt tăiate și note de lemn dulce.
GUST: Corpolență medie, cu astringență prelungită de tanini proaspeți și note foarte diluate de lemn condimentat. Post gust lung, sec, și un procent de alcool bine întegrat în structura vinului.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu bucate de porc sau vită la grătar, brânzeturi maturate și preparate cu mirodenii.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
63,28 RON Începând cu: 56,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Viile Metamorfosis Pinot Noir DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru acest excelent Pinot Noir, strugurii au fost recoltați manual la începutul lunii septembrie. Vinificarea a avut loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura controlată 28°C, iar perioada de macerare a durat o săptămână, fiind cea mai scurtă dintre toate soiurile roșii. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea malolactică de 6 luni ce a dezvoltat proprietățile organoleptice caracteristice soiului.
ASPECT: Un roșu strălucitor, elegant.
MIROS: Soiul Pinot Noir aduce arome de cireșe, cireșe roșii și coacăze negre ce se disipă discret pentru a face loc aromelor de condimente și fum, lăsate de baricul în care a fost maturat vinul.
GUST: Aduce pe papile o textură catifelată, fructată, cu taninuri echilibrați. Post gust lung, cu un procent generos de alcool.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu friptură de curcan sau piept de rață.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
36,60 RON Începând cu: 32,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trantu
Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.
Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, acest monosoi de Fetească Neagră ia naștere în vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Mustul de Fetească Neagră maturat în vase de inox este cupajat cu must din același soi maturat la baric (65-70%). Din cele două loturi maturate diferit a rezultat un vin echilibrat, energic dar și matur, cu arome fine și consistente.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Buchet cu arome elegante și concentrate de fructe negre, fructe confiate, prune, note mai amărui de ciocolată neagră, ierburi uscate-pământii, prune și stafide.
GUST: Sec, cu aciditate medie, tanini rotunjiți și alcool ce se simte bine pe papile. Postgustul aduce note de vișine acrișoare, aceleași ierburi pământii, cacao și prune uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu din soi românesc, potrivit pentru preparate tradiționale din carne porc și vită (sărmăluțe, tochitură), preparate din vânat la grătar, paste și gustări cu brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
48,21 RON Începând cu: 43,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. O Fetească Neagră deosebit de bună, cu arome primare intense, păstrate prin vinificare. După fermentarea alcoolică și malolactică vinul este maturat 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Buchetul dezvăluie aromele concentrate de fructe roșii, dulceață de afine, prună coaptă, vanilie și o notă de lemn.
GUST: Relaxează cu note suplimentare de cacao, piele nouă și tanini rotunjiți. Gustul final aduce mai mult fruct roșu, acrișor, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea inspirată a meselor cu preparate din carne de pasăre, carne roșie, inclusiv vânat mare, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
66,09 RON Începând cu: 59,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Cuvee Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Cuvee Ecaterina este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Delicat, cu note de flori și fructe dulci tropicale, completate de portocală coaptă.
GUST: Acidulat, mineral, cu note de fructe coapte galbene, onctuoase, și gust final mediu spre lung, cu notă scurtă de lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
66,55 RON Începând cu: 59,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
DeMatei
Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Rose (FN+PN+CS) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Din soiurile diverse de viță de vie, cultivată pe dealurile satului Zorești, din județul Buzău, vine și gama de vinuri Migala, cu acest cuvée 25 rose din anul 2022, creat cu inspirație din soiurile Fetească Neagră, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon.
Mâinile frământă pământul cu patimă și îl rotunjesc într-un bob de strugure care, odată plămădit cu migală, dă cea mai nobilă rostire a soarelui, vinul. Acest vin a fost creat pentru a celebra al 25-lea an de existență a cramei.
ASPECT: Roz-intens, limpede.
MIROS: Un rose ce aduce cinste terroir-ului și vinificatorului prin aromele din flori de cireș japonez și frezii, completate de zmeură, pomelo și nectarine cuprinse de un fond cu ierburi aromatice mediteraneene.
GUST: Proaspăt, cu reminiscențe de tanini de tanin ce aduce o notă căpșune, o tușă dulce și un post gust mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele sale excelează la mesele cu aperitive franțuzești, salate consistente, preparate trdișionale din pește, știucă umplută, și plăcintă cu urdă și stafide.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
61,71 RON Începând cu: 55,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Cultivat pe Dealurile Olteniei și puternic influențat de toate fenomenele terroir-ului apropiat de Dunăre, acest Cabernet Sauvignon este obținut doar din struguri bine pârguiți, selectați și vinificați prin metode moderne. Caracterul vinului este definit de maturarea în baricuri din stejar.
ASPECT: Roșu-coacăză.
MIROS: Un Cabernet Sauvignon fermecător, cu buchetul matur, compus din note de coacăze și cafea cu lapte.
GUST: Catifelat, fructat, cu tanini copți și proaspeți și alcool bine integrat în structura aromatică. Postgust lung, cu notă de fruct uscat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant, recomandat mai ales la preparatele din carne de porc sau vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Antinori
Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: UMBRIA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Familia Antinori produce vin în regiunile italiene de peste cinci secole. În perioada îndepărtată din istoria familiei Antinori, Giovanni di Piero s-a alăturat breslei vinificatorilor din Florența. Primele culturi deținute de familia italiană au fost în orașul Florența, însă zeci de generații au contribuit la extinderea producției pe domenii noi. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din strugurii cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție: Umbria, Puglia și Piemonte.
Bramito della Sala Chardonnay este produs pe domeniul Antinori din frumoasa regiune Umbria, acolo unde viile înconjoară cetatea medievală Castello della Sala. În Umbria solul este bogat în fosile din erele îndepărtate și clei, ce hrănește vița cu minerale pentru eleganța tipică a vinului din Lumea Veche.
Pentru acest vin strugurii sunt desciorchinați și presați, apoi lăsați la rece la o temperatură de 10°C. și trași în cisternă din inox pentru o macerare scurtă de 2-4 ore. Macerarea dezvoltă aromele diverse și caracterul acestui Chardonnay. Loturi diferite de struguri fermentează în cisterne din inox la 16-18°C. și în butoaie din stejar. După limpezire vinurile sunt cupajate și îmbuteliate pentru a păstra aromele revigorante și proaspete.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Parfum delicat cu note de fructe exotice, coapte și aciditate ușoară din citrice proaspete.
GUST: Elegant cu o structură clară acompaniată de prospețime și un final savuros cu note de vanilie și alune de pădure.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună la mesele cu pui, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste cu sos alb.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
114,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Alira Flamma Charme Rose este un vin spumant sec, obținut din soiul roșu românesc Fetească Neagră. Metoda de producție folosită este cea clasică, Charmat. Producția începe cu recolta manuală, sortarea strugurilor și presarea delicată. Culoare rose este obținută prin macerarea pieliței în must timp de 4 ore, urmată de fermentarea alcoolică timp de 10 zile la 16°C. Vinul este maturat timp de 20 de zile pe drojdia fină cu două batonaje. Amestecul de tiraj omogen se trage în cisterne de inox presurizate, pentru a doua fermentare alcoolică timp de 14-21 de zile.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor, cu perlaj persistent.
MIROS: Un rose cu note de fructe de pădure roșii și petale de trandafir.
GUST: Acidulat, fructat, cu o persistență aromatică echilibrată și post gust scurt spre mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Rose-ul perfect pentru orice masă cu preparate din carne de pasăre, pește sau fructe de mare cu mirodenii.
TEMP. DE SERVIRE: 6°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 3 ani).
Preț normal: 42,35 RON
Special Price 33,88 RON
(-8,47 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Aliman Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aliman Cabernet Sauvignon este un vin tânăr, dar echilibrat, cu arome de fructe de pădure și ierburi.
GUST: Ușor complex în primele secunde, se deschide pe papile cu note de coacăze, alte fructe roșii cu astringență proaspătă și o tușă de piele. Post gust lung, sec, elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu mezeluri, brânzeturi maturate, cotlet de porc cu sos, tocană de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
Preț normal: 75,02 RON
Special Price 60,02 RON
(-15,00 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Aliman Red Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Din aceste 3 soiuri excepționale, cupajate în proporții egale de 33% este creat vinul Aliman Red Cuvee 2019, ce oferă buchet și arome rafinate.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Arome de coacăze negre, mure și note foarte scurte dinalte fructe roșii de pădure și condimente.
GUST: Corpolent, cu arome așezate de fructe roșii și gust final cu astringență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic, sau paste cu carne în sos roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
Preț normal: 75,02 RON
Special Price 60,02 RON
(-15,00 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Spumant Flamma Charme Alb DOC - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ALB SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Alira Flamma Charme este un vin spumant sec, obținut din cupajarea soiurilor ronânești Frâncușă și Fetească Albă. Metoda de producție folosită este cea clasică, Charmat. Producția începe cu recolta manuală, sortarea strugurilor și presarea delicată. Mustul este fermentat alcoolic la temperaturi cuprinse între 10 și 16°C. Timp de 20 de zile vinul se odihnește pe drojdii fine, cu două batonaje cuprinse în această perioadă. Amestecul de tiraj omogen se trage în cisterne de inox presurizate, pentru a doua fermentare alcoolică timp de 14-21 de zile.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor, cu perlaj fin și constant.
MIROS: Parfumul acestui spumant aduce dulceața strugurilor albi, prospețime din flori sălbatice, piersici, alte drupe, mere verzi și pâine prăjită.
GUST: Pe papile se joacă armonios aromele de fructe și verdeață, scurtate de aciditatea naturală și gustul final sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi savurat ca aperitiv sau alături de o salată mediteraneană cu fructe de mare, plachie de somn, tocăniță de rapane, cât și salată din icre de știucă.
TEMP. DE SERVIRE: 6°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 3 ani).
Preț normal: 42,35 RON
Special Price 33,88 RON
(-8,47 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Aliman Fetească Neagră este obținut din soiul roșu românesc aflat printre cele apreciate în podgoria Alira din Murfatlar. Strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din inox rotative, pentru o macerare mai intensă, iar mustuiala este recirculată cu pompe automate. Este folosită macerarea la rece timp de 5-8 zile și fermentare alcoolică la 24-25°C. timp de 8-10 zile. Aromele acestui vin sunt desăvârșite de maturare timp de 16 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de vișine, cireșe supracoapte, vanilie și condimente ce se lasă așteptate pe fundalul organoleptic.
GUST: Atacă papilele cu intensitatea aromelor de vișine, ce păstrează structura de bază alături de prune uscate, scorțișoară și anason stelat. În post gust are o astringență puternică, cu tușe de macerare și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate tradiționale românești, preparate din carne de rață, miel și porc, condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
Preț normal: 75,02 RON
Special Price 60,02 RON
(-15,00 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Aliman Merlot 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un Merlot elegant, definit de terroir-ul dobrogean prin aromele florilor de tei, a ciocolatei amare și vaniliei calde.
GUST: Cremos ca o ciocolată topită, astringență de ceai negru, măsline verzi, caise și notă de sâmbure lemnos.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Merlot la mesele cu friptură de porc, vită sau miel, simplu sau ușor condimentate, specifice bucătăriei indiene.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
Preț normal: 75,02 RON
Special Price 60,02 RON
(-15,00 RON)+ 0,50 RON garanție SGR