Whisky japonez
Cu o popularitate din ce in ce mai crescanda, whisky-ul japonez este rafinat si perfectionat in tara sa adoptiva, Japonia. Maestrii japonezi au invatat tehnica distilarii in tarile de origine ale bauturii, pe continentul european. Aceastia au adus-o pe plaiurile natale, au imbunatatit-o si au ridicat-o la un nou nivel al calitatii. Astazi un whisky din Japonia este echivalentul unei bauturi selecte, deosebite. Gustul este cunoscut insa modificat, transformat prin tehnicile folosite in “tara soarelui rasare”.
Particularitatea bauturii este data de conditiile climatice carora este expusa, dar si de rabdarea cu care maestrii japonezi vegheaza la producerea bauturii. Mestesugul este ridicat la rang de arta prin disciplina. Atunci cand savurezi un whisky japonez pret de cateva clipe poti fi sigur de faptul ca el este intruchiparea unei dedicari indelungate ce este caracteristica poporului japonez. Unicitatea bauturii, faptul de a fi produsa atat de departe de locul sau de nastere face din whisky-ul japonez un produs cautat si extrem de apreciat. Calitatile unice ale tariei se oglindesc atat in designul sticlelor, cat si in gusturile specifice care abunda in note fructate, de cereale, de vanilie si de malt de orz.
Pentru o experienta completa iti oferim o gama larga de whisky japonez la cel mai bun pret. Alege dintre vestitele sortimente pe care ti le punem la dispozitie si bucura-te de livrarea produselor in cel mai scurt timp. Fie ca alegi sa te rasfeti cu un whisky din Japonia, fie ca iti doresti sa oferi un cadou deosebit, BeiCeVrei ofera o experienta 100% originala si diversificata. Comanda acum!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Yamazaki
Yamazaki - Japanese Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Yamakazi este produs de distileria Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.
Inspirat de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.
În deceniile care au urmat, cei aflați la conducere au extins operațiunile cu alte două distilerii, au perfecționat creația lui Torii, au creat o filosofie și o întreagă cultură a whisky-ului japonez.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Unul dintre cele mai rafinate whisky-uri single malt de la distileria Yamakazi, creat cu acea spiritualitate japoneză, transmisă prin parfumul de piersică, ananas, grepfrut, nucșoară, portocală confiată, vanilie și lemn de stejar japonez (Mizunara).
GUST: Suculent, cu arome moi de fructe exotice, dintre care se remarcă cea de nucă de cocos, urmată de merișoare și unt.
FINISH: Finalul este lung, cu arome timide de ghimbir dulce și măr copt la cuptor, presărat cu scorțișoară.
1.134,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Kamiki
Kamiki - Sakura Wood Japanese Blended Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 48%
Kamiki este un brand originar din Japonia, orașul Nara, un loc înconjurat de temple antice și peisaje bogate ce inspiră disciplina și rigoarea necesară unui whisky de calitate.
Pentru fiecare blend artizanii Kamiki aleg whisky-uri japoneze și whisky-uri single malt din toată lumea, la care adaugă apă pură din izvoarele locale și multă răbdare.
Kamiki Sakura este prima expresie din lumea whisky-urilor japoneze maturat în trei tipuri diferite de butoaie. Prima maturare are loc în butoaie din stejar, a doua maturare aduce blend-ul în contact cu lemnul de cedru japonez (yoshino-sugi), iar a treia maturare definește profilul prin aromele oferite de lemnul de cireș japonez (sakura), un simbol al culturii japoneze.
ASPECT: Auriu, intens.
MIROS: Arome de banană coaptă, castane zaharisite, scorțișoară și note de pin.
GUST: Pe papile aduce o textură caldă, lemnoasă, armonizată cu note din lemn de santal și condimente.
FINISH: Cireșe dulci și florile de primăvară aduc un gust final savuros și lung.
271,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Kujira
Kujira - Ryukyu Japanese Single Grain Whisky 5 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Kujira înseamnă „balenă” în japoneză și este un simbol al generozității și al păcii pentru locuitorii insulei Ryukyu, înconjurată de Pacific. Expresiile de whisky single malt Kujira Ryukyu sunt rezultatul unei colaborări între distilatorii reprezentativi din regiunea Okinawa.
Whisky-urile Kujira sunt produse prin metoda zaharificării, fermentării și distilarii orezului din soiul Indica cu Koji negru, un tip de orez specific regiunii, folosit pentru procesul natural de fermentare alcoolică. Whisky-urile Kujira sunt maturate în butoaie din stejar pentru a dezvolta aromele și culoarea de chihlimbar. În clima subtropicală a arhipelagului aflat în extrema sudică a Japoniei, whisky-urile Kujira dezvoltă structuri complexe ce au în comun o aromă intensă de orez Indica. Clima caldă și umedă pe tot parcursul anului permite o maturare accelerată, dar naturală, ce diferențiază această băutură de cele clasice și oferă o experiență organoleptică diferită.
Această expresie este produsă la Masahiro Shuza, una dintre cele mai vechi și cele mai mari distilerii din Okinawa. Maturarea lotului are loc în butoaie din stejar alb la prima umplere timp de peste 5 ani.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Arome dulci de caramel și vanilie, printre care se strecoară și o notă de lemn dulce, urmată de note de stejar și condimente.
GUST: Se păstrează notele de caramel dulce și vanilie, de aceea se simte onctuozitate intensă, dar scurtă. Apar și tanini discreți, șlefuiți de stejar tare.
FINISH: Moale și dulce, cu note de lemn și piper verde.
398,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hatozaki
Hatozaki - Pure Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo.
Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki Pure Malt este un whisky single malt (din orz), produs în Japonia și maturat în butoaie de bourbon (din stejar american), butoaie de sherry (din stejar spaniol) și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome fructe uscate, malț dulce, miere, tămâie și lemn de santal.
GUST: Parfumul exotic inspirat de florile și ierburile unei grădini japoneze este completat pe papile de maltul bogat și complex.
Câteva momente de atenție și se vor perinda pe limbă o varietate de condimente intense, fructe uscate, note de cereale rumenite și o urmă foarte sensibilă de vanilie.
FINISH: Fum subțire, miere și note persistente de lemn tare și tutun.
266,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hatozaki
Hatozaki - Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo. Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki este obținut din amestecul unor whisky-uri single malt (din orz) și grain whisky (whisky produs din amestec de cereale). La rândul lor, aceste tipuri de whisky sunt produse în Japonia, dar și în alte părți ale lumii. Blend-ul este maturat în butoaie de bourbon, de sherry și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Fin, dulce, cu arome de malț și citronelă. Note fructate de nectarine și banană atrag atenția pentru un moment apoi sunt înlocuite de dulceața simplă a expresiei.
GUST: Dulceață de cereale, puțină miere și lemn ars, completat de drupe și flori de portocal.
FINISH: Note persistente de alune și cereale.
177,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Kurayoshi
The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
The Kurayoshi Pure Malt Whisky este produs de compania Matsui Shuzou în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.
Pentru această expresie, whisky-ul de producție proprie a fost amestecat cu whisky scoțian apoi tras în butoaie de stejar japonez unde a fost lăsat la maturare sub influența temperaturilor montane, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este acest blend de 12 ani.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Blend-ul aduce o aromă de portocală flambată și citronelă proaspătă cu o notă de pâine cu secară.
GUST: Aromă consistentă de orz, cu flori proaspete în plan secund. Pe măsură ce respiră, blend-ul aduce note de măr și struguri albi.
FINISH: Lime și ghimbir cu o nuanță de fum tare.
614,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Kamiki
Kamiki - Japanese Blended Malt Whisky - 0.5L, Alc: 48%
Kamiki este un brand originar din Japonia, orașul Nara, un loc înconjurat de temple antice și peisaje bogate ce inspiră disciplina și rigoarea necesară unui whisky de calitate.
Pentru fiecare blend artizanii Kamiki aleg whisky-uri japoneze și whisky-uri single malt din toată lumea, la care adaugă apă pură din izvoarele locale și multă răbdare.
Profilul final al expresiilor Kamiki este definit de maturarea în butoaie din lemn de cedru japonez (yoshino-sugi).
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Parfum delicat din flori de citrice și măr copt la cuptor. În notele de mijloc apar lemnul fin și turba uscată.
GUST: Notele florale rămân în atenția simțurilor. Notele de iarbă cu pământ, caisă și Kumquat așteaptă să fie descoperite pe fundal.
FINISH: Ușor piperat și pământiu cu note vegetale din frunze și ace verzi de pin.
236,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nikka
Nikka - Coffey Grain Japanese Whisky - 0.7L, Alc: 45%
Masataka Taketsuru a fondat în 1934 compania care avea să fie redenumită la scurt timp Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. Pasionat de whisky, cu studii universitare și experiență acumulată la distilerile din Scoția (Longmore) și Japonia (Yamakazi), Masataka a construit în același an prima dintre cele două distilerii: Yoichi.
În 1969 a fost finalizată și cea de-a doua distilerie, Miyagikyo, iar pe parcursul anilor Nikka și-a diversificat portofoliul și a devenit un brand cu tradiție în producția de whisky japonez.
Coffey Grain este un sortiment clasic pentru distileria niponă încă din anii 1960. Coffey Grain este obținut din distilarea unui amestec de porumb și puțin malț de orz, după metoda inventată în Aeneas Coffey în 1830. Distilarea în instalație Coffey este un proces complicat și de durată, de aceea whisky-urile obținute prin această metodă sunt rare, însă aduc texturi și arome cu totul speciale.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfum de vanilie din butoi de bourbon, note de porumb cu tușe vegetale de mușețel.
GUST: Dulce, fructat de pepene, grepfrut și sirop gros, echilibrat de biscuiți crocanți și vanilie proaspătă.
FINISH: Note lungi de porumb, dulce și vibrant.
283,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Sakura Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Sakura Cask, maturat în butoaie de cireș japonez.
ASPECT: Auriu, deschis.
MIROS: Migdale, note de portocale proaspete, pepene și lemn umed, condimentat.
GUST: Condimente de patiserie se întrepătrund cu aceleași note de portocală. O tușă de floare proaspătă de cireș japonez completează identitatea acestui whisky single malt.
FINISH: Punctul final prin care acest whisky își argumentează prezența pe simțuri este oferit de textura caldă generată de piper alb și îndulcită de chec cu vanilie.
689,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat